Opvallende woorden van Zidane na blamage; keihard oordeel van kranten

Donderdag, 21 januari 2021 om 08:45Chris Meijer • Laatste update: 08:56

Real Madrid werd woensdagavond in de zestiende finale van de Copa del Rey geëlimineerd door Alcoyano, dat uitkomt op het derde niveau van het Spaanse voetbal in de Segunda Divisíon B. De derdeklasser kwam na 109 minuten met tien man te staan, maar toch slaagde de thuisploeg erin om te scoren en de regerend landskampioen van Spanje op de knieën te krijgen: 2-1. Real Madrid-trainer Zinédine Zidane neemt na afloop zijn spelers in bescherming, maar verschillende Spaanse kranten nemen een voorschot op zijn vertrek.

“Alle nederlagen doen pijn. Ik vind het niet leuk om te verliezen, hetzelfde geldt voor mijn spelers. We speelden tegen een club uit de Segunda B en hadden eigenlijk moeten winnen, maar dit is geen schande”, zo verklaart Zidane na afloop in gesprek met de Spaanse pers. “Dit kan gebeuren. Er gebeuren gekke dingen in een carrière van een speler. Dit is een moeilijke dag, maar we gaan hierdoor geen gekke dingen doen. We zullen er over nadenken en daarna weer hard moeten werken. Ik ben de coach en dit is mijn verantwoordelijkheid, dat accepteer ik.”

“De spelers hebben alles gegeven, we hebben alles geprobeerd”, zo gaat Zidane verder. Hij krijgt vervolgens de vraag of hij het gevoel heeft dat de spelers nog achter hem staan. “Ja, dat denk ik wel”, antwoordt de trainer van Real Madrid. “Je zal het aan de spelers moeten vragen. We hebben goede dingen gedaan, ook al gaat het de laatste tijd wat minder. We moeten nu weer denken aan LaLiga en de Champions League.”

Het oordeel van de Spaanse kranten is echter een stuk harder. Zo schrijft Marca dat het tijdperk van Zidane voorbij is. Volgens de krant zal de clubleiding van Real Madrid echter wachten tot het einde van het seizoen, alvorens Zidane vervangen zal worden door een nieuwe trainer. De 48-jarige Fransman zou er zelf in ieder geval niet aan denken om de handdoek in de ring te gooien en heeft nog een contract tot medio 2022. Marca stelt dat een groot deel van de selectie zich niet op zijn gemak voelt en de beschamende nederlaag tegen Alcoyano is volgens de krant het bewijs van de slechte verhoudingen.

“Real Madrid koerste af op een ramp en er was aanwijzing dat de trainer iets zou gaan veranderen. De afstand wordt groter en groter”, schrijft Marca. Zidane is sinds maart 2019 bezig aan zijn tweede termijn bij Real Madrid en veroverde vorig seizoen de landstitel. “Er zijn spelers die geen toekomst hebben in dit project. Ze hebben hun beste tijd bij Real Madrid al gehad en die zal niet meer terugkomen. Marcelo en Isco zijn duidelijke voorbeelden van spelers die niet verzekerd zijn van een toekomst. De club zet in op jonge spelers, wat botst met de ideeën van Zidane."

‘Een schande’, kopt AS met koeienletters op de voorpagina. De krant constateert dat het krediet van Zidane langzaam maar zeker opraakt. “De clubleiding kijkt met verbazing naar wat Zidane doet, vooral met spelers in wie enorm veel geïnvesteerd is. Éder Militão is bijvoorbeeld voor vijftig miljoen euro gehaald en speelde pas 344 minuten. Jovic is op huurbasis vertrokken naar Eintracht Frankfurt en maakte daar direct twee doelpunten. Of Martin Ödegaard, die dit seizoen veel verwachtte, maar niets kreeg en nu gevraagd heeft om te vertrekken. Door Zidane neemt de waarde van deze spelers af, wat voor afstand tussen hem en het bestuur zorgt.”

“Zidane stelde Lunin, Odriozola, Militão, Marcelo, Valverde, Isco, Vinicius en Mariano op. Die gok resulteerde in een enorm fiasco”, schrijft El País. Zidane moest Eden Hazard, Toni Kroos, Karim Benzema en Marco Asensio binnen de lijnen brengen. “Ineens stond het Plan A van Zidane weer op het veld, maar het mocht niet baten. Het werd een hoogtepunt in de clubhistorie van Alcoyano. Andersom zal Alcoyano voor altijd deel uitmaken van de clubhistorie van Real Madrid.”

Ook de Catalaanse sportkranten Mundo Deportivo en Sport staan op de voorpagina duidelijk stil bij de afgang van Real Madrid. “Zelfs de entree van grote spelers als Benzema, Kroos en Hazard hielp Real Madrid niet”, schrijft Sport. Mundo Deportivo maakt melding van een crisis in de Spaanse hoofdstad. “Gefaald. Een hard, maar perfect woord voor wat Real Madrid tegen Alcoyano overkwam.”

Voor Real Madrid wacht komende zaterdag een uitwedstrijd tegen Alavés. De Koninklijke bezet in LaLiga de tweede plaats, met vier punten achterstand op koploper Atlético Madrid. De stadgenoot speelde echter twee wedstrijden minder. Real Madrid slaagde erin om te overwinteren in de Champions League en neemt het eind februari in de achtste finale op tegen Atalanta.


Poll

Zie jij Zinédine Zidane spoedig vertrekken bij Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door sirius)

Als het grote Real Madrid verliezen van Alcoyano dat terwijl die ploeg met een man minder op het veld stonden toen ze op voorsprong kwamen. Dat is zogenaamd geen schande volgens Zidane. Tot zo ver zijn geloofwaardigheid.

21 januari 2021 om 08:59

Ik snap het zelf ook niet. Tuurlijk moet je als trainer/manager je ploeg tot op zekere hoogte beschermen, maar hier had Zidane vele malen harder mogen zijn. "Dit kan gebeuren", wil hij het zelf dan nog wel?

21 januari 2021 om 09:10

Neem aan dat Zidane ontslagen wordt. Ik kon deze woorden ook al bijna niet geloven. Uitgeschakeld worden door een 3e klasser is geen schande?! En ik dacht dat Ten Hag iemand was ddie niet kritisch naar zijn ploeg kan kijken of naar zichzelf..

21 januari 2021 om 09:30

Het kan een tactiek zijn van een trainer he. Spelers hebben vaak veel macht als het gaat om wie er voor de groep staat. Als je een trainer hebt die de soelersgroep bij iedere kans een hand boven t hoofd houd, tja dan zal hij het "vertrouwen" wel blijven houden van de soelersgroep. Wat koop je er als speler, club, supporter voor?

21 januari 2021 om 09:42

Madridfans moeten zichzelf niet voor de gek houden. Het was vorig seizoen al ruk, alleen kwam de VAR na Corona jullie steeds redden. Wedstrijd na wedstrijd viel werkelijk iedere VAR beslissing uit in het voordeel van 'los blancos'. Opvallend genoeg kreeg Barcelona hem zelden mee, je zag daar juist dat zij de meeste beslissingen tegen kregen. Toeval? Wie het weet, mag het zeggen. Met de zwarte hand kun je in Spanje blijkbaar kampioen mee worden, maar helaas gaat dit een keer mis.

Met Barça die geen schim meer is van wat het was, is het Spaanse topvoetbal gereduceerd tot dit. Een Barça die leeft op het verleden, op een Real Madrid die hoopt op de VAR en Atletico, die over het algemeen resultaatvoetbal speelt.

21 januari 2021 om 10:04

Real is vorig seizoen kampioen geworden omdat de concurrenten nog slechter waren. Als de VAR Real echt zou willen helpen, dan moeten ze beter hun best gaan doen.

21 januari 2021 om 12:08

Ha ha, wat een onzin kraam jij uit. Duidelijk geen wedstrijd gezien vorig seizoen en alleen maar Catalaanse/Ziggo blogs gelezen. :-)

21 januari 2021 om 13:29

Dat hele var verhaal is onzin, maar hij heeft gewoon gelijk in dat corona ons HEEL goed uitkwam. In de laatste weken gaven we de eerste plek weg, raakten we uitgeschakeld in de beker en zaten op het randje van uitschakeling in de CL. Jou hele var illuminati verhaal is natuurlijk complete onzin. Barca heeft het afgelopen seizoen genoeg meegekregen. Ze hebben zichzelf in de voet geschoten door opeens van trainer te wisselen.

21 januari 2021 om 13:56

Ik wil je het nog wel duidelijker uitleggen, hoor. Het is algemeen bekend, stond in alle Spaanse media, dat Florentino Perez gebeld heeft met Rubiales om zich te beklagen over de VAR en dat Real Madrid benadeeld werd. Vanaf dat moment was alles anders. Nadat het seizoen hervat werd, was er geen twijfel mogelijk wie er keer op keer bevoordeeld werd.

In NL, een voorzitter van, bijvoorbeeld Feyenoord, die met degene belt die scheidsrechters aanstelt. Om vervolgens maandenlang alle discutabele beslissingen in jouw voordeel te zien vallen. Zie je het voor je? On-mo-ge-lijk. Mijn bron? Geen Ziggo, geen Catalaanse media, maar de pro-real-madrid krant AS. Zoek op as.com en Tebas critica la llamada de Florentino a Rubiales por el Var: "fue un antes y un después". Gooi het door de translator, als je Spaans niet machtig bent en huiver. Tebias geeft hier aan dat het not done is wat Florentino gedaan heeft.

21 januari 2021 om 14:19

Het is een artikel wat vooral ergens anders over gaat. Op het einde zegt ie idd dat Perez verhaal is gaan halen. Zou ie idd niet doen. Maar jij voegt er dan allemaal aannames aan toe, alsof perez maffia stijl de var heeft zitten bedreigen zodat ze in ons voordeel fluiten. Ik zou verder graag eens horen over welke discutabele beslissingen je het hebt.

21 januari 2021 om 14:52

Wat voor onzin is dit nou weer.. Real is kampioen geworden omdat ze na de winterstop gewoon veel constanter waren dan de rest en geen goals weggaven.. Er is op facbook genoeg bewijs (in hun nadeel) langs gekomen van duidelijke beslissingen die de VAR nieteens heeft bekeken in die periode. Als we jou moeten geloven dan heeft hij wss ook met Bartomeu en Gil Marin gebeld zodat zei Real gewoon even lieten winnen van hun clubs om zodoende kampioen te worden.. Ook zal zou Perez bellen met de hoogste scheidsrechtersbaas om te klagen over de Var. Denk je nou echt dat de scheidsrechters zich met een opdracht wedstijden laten leiden. Koeman heeft recent toch ook luid op geklaagd in de media wat in direct gewoon druk uitoefenen is op de referees..

Wanneer een trainer spreekt van geen schande na een pijnlijke blamage, had ik hem als leidinggevende direct op straat gezet. Real onwaardig om zulke wedstrijden te verliezen, dan mag ook een trainer de hand in eigen boezem steken.

21 januari 2021 om 09:11

Toch stel ik soms mijn vraagtekens bij de invloed van een trainer tijdens een wedstrijd. Ja, hij moet de poppetjes op de juiste plek zetten, maar dan nog ben je lang niet zeker. Kijk naar deze wedstrijd. Zidane stelt het B-team op van Real en gaat er dan vanuit dat die jongens zich een keer willen laten zien, aangezien ze normaal niet veel spelen. Daarbij zijn alle B-spelers stuk voor stuk veel beter dan de jongens van Alcoyano. Hoe kan het dan toch dat ze verliezen? Ook als een team heel goed speelt betwijfel ik of de trainer veel invloed heeft. Zo denk ik ook aan de uitspraken van Cruyff dat als ze deden wat Michels van ze vroeg, dat ze dan nooit zo ver op het WK waren gekomen.

21 januari 2021 om 09:25

@tegengif een coach moet ervoor zorgen dat van de verdediging tot de aanval het logisch loopt door een goede tactiek, dit doet een coach dus van te voren. Je hebt geen invloed op wat de aanvallers doen, je hebt geen invloed op hoe de spits zijn balletjes er in schiet maar voor de rest ben je als coach wel verantwoordelijk dat je tactiek tot aan de aanval goed loopt. Henrey gaf ooit een interview over wat Pep deed. Pep zorgde dat het team tot aan de 16 van de tegenstander kon komen en vanaf dat moment moest de aanval het afmaken. Bij Zidane zie je (als ik dat mag zeggen als Barcafan zonder afgemaakt te worden dat een hater ben) geen tactiek of idee achter. Constant die voorzetten vanaf de buitenkant terwijl je niemand in de spits hebt lopen en balletjes breed en terug van Kroos. Er zit gewoon geen idee in het spel en de spelers winnen vaak echt wedstrijden op eigen kwaliteiten. Maar goed je kan zeggen wat je wil maar zelfs zonder tactiek moet je van dit team winnen. Ik ben nu al ongerust op wat Barca gaat doen vanavond, zie het zo gebeuren dat wij het kunstje na gaan doen.

21 januari 2021 om 09:38

Je speelt tegen een 3e klasser dat zich gaat ingraven. Ga jij dan met 4 verdedigers spelen en 1 verdedigende middenvelder? Volgens mij ga je daar al behoorlijk de fout in,

21 januari 2021 om 15:39

Dit laat vooral zien dat een coach ook maar afhankelijk is van z'n materiaal. De man werd de hemel in geprezen met z'n CL zeges en word nu verguisd door diezelfde mensen. Zidane is uiteindelijk ook maar een onervaren coach die het allemaal niet weet als het slecht gaat en daar komt hij nu achter. Net zoals ik niet geloof dat Zidane zoveel invloed had op de bizarre CL prestaties van een paar jaren terug, geloof ik ook niet dat Zidane de oorzaak is van het niveau van dit Real Madrid. De vedettes worden steeds minder en de jonge spelers kunnen zo'n grote club ook niet dragen. In dat opzicht is het ook niet vreemd dat Atletico bovenaan staat. Die hebben een ploeg waarbij de dragende spelers in de leeftijdscategorie zitten waar ze op hun top zijn, aangevuld met vedettes en jonge talenten. Het zal verre van de beste kampioen in Laliga zijn naar mijn mening, maar ze hebben wel de stabielste ploeg met een aantal uitstekende spelers.

Wat voor woorden zijn er dan nodig voor de drama destijds tegen Alcorcon? Toen nog net een top team, sterke breedte. Agh ja, dit is een drama. Maar het gaat nu al sinds 2018 drama. Perez is daar de hoofdverantwoordelijke voor. Selectie niet in balans en Lope en Solari waren daar al de dupe van. Zidane perste er vorig jaar nog alles uit maar ook hij lijkt nu daar de dupe van te worden. Niet enkel om deze match, want ja dat is gewoon slecht, maar het hele seizoen al. Een en al pech. Hazard die Hazard niet is etc. Wat moet je er van zeggen. Agh ja. Het zij zo. De renovatie van het team was ingezet maar is niet eens op 30%. En de coronacrisis heeft het verergerd. Real koopt nu al een zomer en winter geen enkele speler, tsja. Maar gisteren was een andere verhaal daar niet van. Dat was rampzalig. Sommige spelers zijn klaar, finito. Geen enkele speler kan een echte spitsen goal maken lijkt het. Er is veel mis helaas.

21 januari 2021 om 09:22

Perez verantwoordelijk? Perez haalde Jovic, Hazard, Ode, Mendy voor Zidane en verkocht Hakimi, Reguilon, Llorente voor Zidane. En nu is Odegaard, revelatie van 2019-2020 van la liga ook weg. Zo kan ik maar doorgaan. Perez is de reden dat Real nog steeds een historische club is! Hoe erg ik ook van Zidane hou, deze slechte reeks is aan hem te danken. Perez luistert juist teveel naar Zidane en dat is zn fout.

21 januari 2021 om 09:30

Blink, niet in discussie gaan met Socio. Volgens hem ligt het nooit aan Zidane. Met dit materiaal kon je makkelijk een leuk team bouwen met een goede mix van talent en ervaring.

21 januari 2021 om 11:02

@ Blink: ene Insidemadrid (die trouwens uitblinkt in afwezigheid) zal het met jou eens zijn. Maar Real (of het nu Zidane of Perez is... ze zijn allebei verantwoordelijk in mijn ogen) heeft zich toch vergist met (vooral) Hakimi en Reguilon te laten gaan? Hakimi was klaar om Carvajal te vervangen als DR en met Reguilon had je een ideale speler om te rouleren met Mendy op DL, waardoor je Marcelo kon laten gaan hebben (want die is echt wel over zijn top heen). En ze hebben natuurlijk ook pech dat Hazard, die min 100 miljoen gekost heeft, een absolute miskoop van niveau Griezmann lijkt te worden. Ik lees graag de verhalen over Mbappe halen maar Real heeft wel wat meer nodig dan Mbappe om zijn plek aan de top terug te winnen want achteraan loopt Ramos ook op zijn laatste benen, heb je geen deftige DR en geen waardige back up voor je Dl...

21 januari 2021 om 14:33

En dan te bedenken dat we de CL miraculeus doorkwamen, na de blamages tegen Shaktar. We hadden eind januari dus al klaar kunnen zijn met het hele seizoen. Nu rekken we het waarschijnlijk nog tot februari/maart.

21 januari 2021 om 15:43

Iemand kan natuurlijk zowel goed als fout doen. Perez is natuurlijk ook verre van foutloos. Maar goed, je ziet eigenlijk dat alle Europese topclubs moeite hebben om opnieuw te bouwen. Spelers zijn vreselijk duur geworden en zeker de spelers die je prijzen kunnen bezorgen. Dan komt daar ook nog de corona-crisis overheen. Zo zie je ook maar dat een coach zo goed is als z'n materiaal en dat Zidane ook maar een onervaren coach is die het niet meer weet als het slecht gaat. Die krijgt nu ook voor het eerst te maken met aspecten waar hij in z'n eerste periode geen moment mee te maken heeft gehad. Overigens wel grappig dat diezelfde mensen die twee jaar geleden geen moment kritiek duldden betreft Zidane 'm nu met de grond gelijk maken. Daarmee bedoel ik overigens niet specifiek jou.

21 januari 2021 om 09:37

Selectie in onbalans? Gaat het goed? Het typerende is dat je zegt, pech, spelers zijn zichzelf niet.
Zidane wou geen versterkingen en vond de selectie goed zo. Dus wie moet je blamen? Niet Perez, maar Zidane. De man dat een prima trainer is met een elftal dat draait, maar geen trainer dat spelers beter maakt. Alle talenten groeien maar niet door en hoe komt dat? Ze krijgen geen speeltijd en raken ontevreden. Hoe kan je Isco blijven opstellen en Odegaard links laten liggen terwijl je van Isco afwilt?

21 januari 2021 om 09:51

Je zou juist denken dat Real het best voorbereid was op deze Covid-crisis, met een zomer waarin ze Hazard, Jovic, Militao, Mendy en Rodrygo hadden gehaald en het jaar daarvoor oa. Courtois en Vinicius. Om maar te zwijgen van de verhuurde spelers die terugkwamen, zoals James, Reguilon, Odegaard, Hakimi, Odriozola, ... Om dan te gaan klagen dat je een jaar geen transfers hebt kunnen doen, lijkt me toch wat overdreven, en al helemaal fout om aan te halen na een nederlaag tegen een derdeklasser. Je hebt nu twee jaar de tijd gehad om de selectie te balanceren en een nieuw elftal op te bouwen (sinds het vertrek van Cristiano), maar het lijkt erop dat ze geen stap verder zijn gekomen. En met bovenvernoemde namen kan ik moeilijk akkoord gaan dat dit Florentino zijn schuld is, daar moet een degelijke trainer toch wel wat mee kunnen doen?

21 januari 2021 om 10:44

Absoluut niet mee eens. Je kan met deze selectie prima presteren. Je hoort gewoon makkelijk te winnen van zulke tegenstanders. Zidane zijn voetbal is gewoon niks. Vroeger had je nog een Ronaldo die uit het niets scoorde. Ben absoluut geen fan van zijn voetbal. En om maar te zwijgen over dat de talenten geen enkele progressie boeken onder zijn leiding.

Nou, ik ben blij dat ze nu extra tijd hebben om aan hun familie te spenderen

"dit is geen schande"? Je hebt gelijk zizou, het is een regelrechte blamage. Waarom ga je Odegaard verhuren en blijf je Lucas Vasquez opstellen? Dit is een beetje wat Ten Hag doet met Promes. Kan gewoon niet meer en maar stug vol blijven houden dat de rest gek is. Iedereen met werkende ogen kan toch zien dat die jongen niet van het niveau is van Madrid.

Ik ben Zidane dankbaar voor alles wat hij Real Madrid als speler en trainer heeft gegeven maar dit werkt zo toch niet? Talenten worden niet beter of krijgen geen kans. Een Odegaard wordt teruggehaald om 10 minuten in te vallen en mag weer oprotten. Jovic en Militao krijgen geen kansen omdat Zidane met zn Franse vriendjes moet spelen. Een Marcelo, Isco, Vazquez moesten 3 jaar geleden al weg, Casemiro Kroos en Modric staan nog steeds veel te vaak samen op het middenveld. En dit terwijl Zidane ons fans toch iets heel anders had beloofd. En het ergste van alles is dat ik oprecht al 3 jaar lang bijna geen plezier beleef aan het kijken naar Real Madrid, spel is niet om aan te zien.

21 januari 2021 om 09:34

Volledig met je eens. Waarom met Casemiro komen terwijl je 90% op de helft van de tegenstander bent en stootkracht nodig hebt voorin? Waarom met een snelle, maar totaal niet technisch en onkundige Vazquez komen tegen een ploeg met 9 man achter de bal? In dit duel had je Odegaard goed kunnen gebruiken evenals Jovic. Maar helaas Zidane ziet het weer anders en verpest het plezier van kijkers. Real is al tijden niet om aan te zien inderdaad, ook niet toen ze vorig seizoen kampioen werden.

21 januari 2021 om 09:37

militao blijft mij nog het meeste dwars zitten, Zidane breekt echt veel talenten af. Hij geeft Lucas elke keer de kans net zoals Varane die blunder na blunder maken, terwijl die op de bank super spelers heeft. Grootste fout die hij gemaakt heeft is Hakimi weg doen.

21 januari 2021 om 14:36

Bij mij is dat toch Isco. Bizar 'hoeveel' kansen die nog krijgt. Loopt maar wat te doen, ziet er totaal niet gemotiveerd/fit uit en dan zit hij gisteren nog te lachen met Marcelo toen het 1-1 werd en er verlengingen kwamen. Die moet deze winter gewoon nog weggedaan worden. Verdiend het niet om nog bij Real te zitten en heeft voetbal al lang niet meer als prioriteit.

21 januari 2021 om 10:14

Ik ben het grotendeels met je eens. Het is niet het vermaak dat we van Real gewend zijn. Maar er volgt altijd een aantal magere jaren na grote successen. Ze hebben het erg moeilijk gehad om voorin het gat dat Cristinano achterliet op te vullen. Benz heeft het allemaal alleen moeten doen door het uitblijven van een medespelers voorin die constant op hetzelfde hoge niveau meekunnen. Vinicius en Rodygo worden veel talent toegeschreven, wat helemaal klopt, maar je kan niet jaren blijven argumenteren dat ze nog jong zijn. Zelfde geldt voor Ødegaard. Dat die jongens niet renderen kan je Zidane zeker aanrekenen. Ik heb ik de jaren er veel respect voor hem gehad, hij hoefde niet elke zomer de grootste spelers te kopen en hield het materiaal bij elkaar. Dat waardeerde ik enorm. Maar wat nu blijkt is dat hij nog steeds het liefste speelt met dezelfse opstelling als toen hij bij Real kwam. Oftewel hij is helemaal niet met deze groep echt aan de slag gegaan, maar per wedstrijd gekeken wat de beste opstelling was, ipv wat op de lange termijn de beste opstelling is. Ik snap goed waarom hij de laatste tijd toch weer de oude garde opstelt, omdat - hoe je het ook wendt of keert - deze jongens de grootste kans maken om een grote tegenstander pijn te doen. Zie de laatste maanden tegen Inter, Atletico en Barca. Maar ook dat wat telkens met de gedachtes gericht op de korte termijn. Dat jongens als Valverde, Ødegaard en de Brazilianen voorin niet renderen, is Zidane volledig aan te rekenen. Geef die jongens het vertrouwen en zorg voor continuïteit. Al die roulatie om vervolgens met de oude garde door te spelen is funest gebleken voor de toekomst van het team. Ik zou het heel goed snappen als dat frictie veroorzaakt tussen bestuur en Zidane. Al doet dat niks af aan de prachtige prestaties onder Zizou de afgelopen jaren.

Maakt niet uit wie Zidane zou opstellen. Veel meer kwaliteit in de gehele selectie. Sommige dingen zijn voortbestemd. 99 van de 100 keer rolt real hun makkelijk op. Dit was die ene uitschieter.

Zidane vindt het geen schande, dit is daarmee het bewijs dat hij het spoor volledig bijster is. Dit kan gebeuren? Weet Zidane nog wel welke club hij traint? Real Madrid verliest niet van derdeklassers, ook al zitten ze in een dip. Als Real-fan kan je hier toch niet meer achter staan? Hij lijkt het spoor volledig bijster, weet de bank en nieuwe aanwinsten niet in te passen en het draait voor geen meter. Door zijn rare fratsen is Jovic al tijdelijk weg, zonder echte kans, wordt Odegaard weer weggeduwd en het is wachten op meer. Ik kan alleen maar concluderen dat ik Zidane niet meer de juiste man vind.

21 januari 2021 om 14:17

Ik denk dat er ook nog weinig fans van Madrid achter Zidane staan, en als dit al het geval is is dat vanwege de resultaten in zn 1ste periode en als speler. Wat ik persoonlijk het ergste vind is dat hij ons een revolutie had beloofd en er nog steeds niks van is gebleken. In de zomer leek het aardig op weg met de aankopen maar zoals jij al aangeeft is een Jovic ook al verhuurd. Ook een Militao krijgt geen eerlijke kans terwijl een Varane al maanden/jaren loopt te stunten. Ik denk ook oprecht (misschien door een gekleurde bril) dat wij 1 van de beste potentiele selecties ter wereld hebben, echter wordt een Odegaard er ook niet beter van als je zn huurperiode eerder beëindigd en na 10 minuten weer terug stuurt. En een Vinicius die na zn blessure tegen Ajax niks meer kan wekt ook alleen maar agressie op en die wordt dan weer niet verhuurd...

Inderdaad de ploeg beschermen. Jij bent de gene dat de schuldige is. Jou moeten ze ontslaan. Hoe verzin je het om in deze vorm, splers dat nog wel hun vorm haalt er naast te zetten en nietsnutten, dat al de zwakste basisspelers zijn te laten staan? Wéér Vazquez? Waarom speelt die vent toch zoveel? Gisteren kwam hij er amper langs tegen een 3e klasser en als hij er langs kwam dan was het weer een voorzet waar niemand stond? Je creeert met je basis 11 al amper kansen en dan ga je verwachten dat je met wisselspelers, dat totaal niet zijn ingespeeld op elkaar, totaal geen ritme hebben dat je wel even gaat presteren? Niemand groeit onder Zidane, iedereen wordt slechter en als je naar de uitstraling kijkt, lijkt ook niemand er nog iets om te geven.

Geen schande? Uhmm dit is een fu**** erge schande!!! Ik zei het al een tijd geleden zelfs toen Zidane 3 CL bekers won, ik vind Zidane tactisch echt super super slecht. Alles wat hij doet zit geen idee achter, die 3 bekers heeft hij puur te danken aan het team dat spelers had die allemaal in hun prime zaten. Voor de rest geloof ik wel dat hij ze kon motiveren puur door zijn status en credits die hij heeft opgebouwd als speler, maar tactisch is deze man gewoon trash. De ene wedstrijd speel je super goed en de wedstrijd erna verander je 4 key players en verlies je weer tegen amateurs, de spelers is dit ook zeker aan te rekenen hoe the fuck kan je nou verliezen van een 3e klasser?!?!?! Ik met mijn vriendengroepje zou nog meer kans maken, er zat totaaaaaal geen idee in het spel en dat is al langer zo. Alles via de flanken waar we overigens spelers hebben die SHIT zijn, nee sorry doorselecteren helft mag oprotten en zorg maar dat je Mbappe, Alaba en hopelijk nog een linksbuiten haalt die het wel kan waarmaken.

Dit geeft wel pijnlijk weer dat Zidane zo snel mogelijk ontslagen moet worden. Die man heeft het duidelijk niet meer op een rijtje. Verliezen van een derdeklasser met 10 man en het 'geen schande' noemen. Geweldige voetballer natuurlijk, maar als Real Madrid nog langer met hem doorgaat zie ik het zeer somber in. Het spel ziet er al jaren niet uit, hij geeft jong talent geen kansen en blijft maar vasthouden aan de oude garde. Hij begrijpt doorselecteren gewoon niet.

De energie, passie en motivatie is gewoon niet meer wat het was bij de huidige opstelling. Dat is aan 1 kant begrijpelijk voor 30+ers die alles al hebben gewonnen, maar dat moet je als coach toch zien! Het is geen schande om door te selecteren. Waarom begrijpt Zidane dat niet?

21 januari 2021 om 09:46

Probleem is dat je net Pochettino misloopt, echt jammer want hij leek mij de perfecte opvolger. Ze kunnen ook Ancelotti terug halen ik vond zijn spel zeer aantrekkelijk om te zien, zolang ze maar iemand halen die tactisch goed is en aanvallend speelt. Zidane is op dit moment maar aan het kloten, alsof het fifa is ofzo man

ik heb de wedstrijd niet gezien, maar het is natuurlijk een totale afgang.
Maar wat ik nou echt niet snap...het is 1-1...je zit in de verlenging en kijk wat nummer 17 (vazquez?) doet bij de 2e goal.
Zn tegenstander maakt een actie en speelt de bal af en loopt door. Hij blijft staan, hij blijft staan, hij blijft staan, tot zn tegenstander de bal weer krijgt dan gaat ie er naar toe, maar dan ligt hij al 10 meter achter.
Voorzet, goal. Als je profvoetballer bent....op welk moment lijkt het je dan een goed idee om niet me zo'n jongen mee te lopen???

Dit zorgt toch wel voor een glimlach bij mij en het tekent toch ook weer het opportunisme in het voetbal aan. Al jaren is Real bezig met het opkopen van de grootste talenten, om zo ook in de toekomst te kunnen domineren. Barca werd/wordt verweten dat veel te laat te hebben gedaan en zie nu. Beide ploegen zijn ondanks alle investeringen niks wijzer geworden. Asensio werd als een supertalent gezien. Vele jaren later is daar niks meer van te merken. Odegaard speelde geweldig bij Soceciedad en keerde vroegtijdig terug naar Real om vervolgens lekker op het bankje plaats te mogen nemen. Reguilon is nog het meest idiote. Die kwam terug als EL winnaar en de nummer 4 van Spanje om vervolgens te worden verkocht. Dit terwijl de jonge Mendy die 50 miljoen heeft gekost belabberd speelt. Militao lijkt het ook niet te worden. En de twee Braziliaanse jonkies hebben ook moeite om het niveau aan te haken. Kortom er is een gingantisch fortuin in de toekomst geïnvesteerd zonder dat de club er echt beter van is geworden. Vervolgens koopt Barca Pedri van een tweedeklasser en die wordt ineens een gigantische revelatie terwijl de dure aankopen als Griezmann en Coutinho amateurs blijken te zijn. Het ziet er naar uit dat na 7 goede jaren nu de 7 slechte jaren voor het Spaans voetbal zullen aanbreken. Jaren waar elke aankoop lijkt te mislukken haha. In ieder geval heeft de Spaanse bond er goed aan gedaan om die copa del rey te hervormen. Het was echt belachelijk om steeds twee wedstrijden te laten spelen. Nu heb je enorme verassingen zoals de nog te spelen finale tussen Sociedad en Bilbao. Dat is een kraker waar ik enorm naar uitkijk.

21 januari 2021 om 11:04

Het verval bij Real is begonnen met het vertrek van Pepe. Ronaldo heeft daarna nog een boel gecamoufleerd in Europees verband, met een belachelijk aantal doelpunten in de Knock Out fases. De structuur voor een betere Real werd echter door Mourinho neergezet. Ancelotti en Zidane hebben beide geprofiteerd daarvan. Maar na het vertrek van Pepe en Ronaldo is de ploeg geleidelijk aan aan het afzakken naar het niveau ervoor. Soms wordt een club in eigen land kampioen omdat ze de beste zijn. Soms omdat ze slechts de minst slechtste (of matig), zoals vorige jaar Real. Het huidige niveau is van het niveau Pellegrini en Alcorcon. Maar dan zonder een jonge Cr7.

21 januari 2021 om 11:08

Wel een correctie van mijn kant. Vorig seizoen maakten die jonge honden van Real wel het verschil in het drukke inhaalschema van de competitie.

Ik neem aan dat dit einde oefening is voor Zidane, dit kun je op geen enkele manier goed praten. Buiten deze blamage zijn de resultaten de laatste periode sowieso al heel zwak, dit zou de spreekwoordelijke druppel moeten zijn lijkt mij

Madristas pak de bingo kaart erbij. Daar komen de uitspraken weer. "We hebben ons best gedaan", "ik ben niet boos op mijn spelers", "we probeerden alles." En "we moeten ons focussen op de competitie". Ik heb bingo. Elke wedstrijd dezelfde teksten. Als je echt alles geprobeerd hebt en je spelers alles hebben gegeven en je gaat alsnog op je mond tegen een segunda B ploeg, dan begin ik me af te vragen of de trainer en sommige van zijn spelers wel goed genoeg zijn. Het zou me niet eens zo opwinden als het spel gewoon beter was. Nu voelt elke madrid wedstrijd alsof je 90 minuten lang met sateprikkers je slaap probeert uit te wrijven. Ik roep dit al tijden, ik wil een nieuwe elan.

21 januari 2021 om 14:40

"zaken die gebeuren in het voetbal", "niet achterom kijken, focussen op de volgende wedstrijd",... Zidane lijkt zo een gelaten indruk te maken alsof het allemaal wel oké is. Gisteren ook bij de verlengingen: geen enkele instructies, tactische aanwijzingen,... ongezien.

Dit is de beste coach die Real in jaren heeft gehad, 3 Champions Leagues, 2 keer La Liga een aantal wereldbekers, Supercups etc. Twee keer ingestapt op het moment dat het slecht ging en het maximale eruit gehaald, weliswaar geen garantie dat hij dat weer zal gaan flikken maar iets meer respect is wel op zijn plaats. Bovendien zal het mij niet verbazen als ze dit jaar La Liga alsnog weten te winnen.

21 januari 2021 om 10:51

Dan moet Altetico snel punten gaan verliezen. Ze staan 3 punten voor en moeten nog wedstrijden inhalen tegen Elche (17de) en nog een grijze middenmotor volgens mij. Als ze die winnen sta je 10 punten achter. Simeone doet het geweldig en heeft maar 6 goals tegengekregen in 16 wedstrijden in de liga. Kijk, soms is de chemie gewoon uitgewerkt. Geen enkele real fan had hetzelfde trucje verwacht maar we hadden wel beter voetbal en meer doorselecteren verwacht.

Twijfel nog steeds of Zidane nou een goede trainer is. Met een club als real moet je ook gewoon prijzen winnen. Dat is wat real wel gedaan heeft onder Zidane. Maar de speelstijl is nooit te zien vind ik persoonlijk. Zou het mooi vinden als een trainer die een echte stempel op het spel drukt bij real aan de slag zal gaan. Persoonlijk vind ik Bosz een geschikte manager voor een grote club als Real

Het begint met een verkeerde benadering van Zidane. Hij is daarin echter niet uniek. Steeds vaker zie je coaches m.n. in beker wedstrijden, de tegenstanders onderschatten. Onder het mom van de basisspelers rust gunnen, stellen ze teveel spelers op die feitelijk nooit samen spelen.
Veel beter kun je alle spelers die je tot je beschikking hebt, dus ook de B keuze, geregeld mee laten spelen. Want als je aan een wedstrijd begint met 3 basisspelers en 8 wissels tegen een tegenstander die kennelijk niemand kan motiveren, dan weet je dat dit kan gebeuren. Hij had wel genoeg basisspelers bij zich. Had dus beter met de spelers kunnen beginnen waarmee hij is geëindigd en ze dan als ze eenmaal voor zouden komen, geleidelijk kunnen wisselen.
Moet toegeven dat als je als Real speler niet kunt motiveren tegen een laagvlieger, dan ben je geen echte prof maar een verwende prof.
Team en coach hebben dus schuld aan deze vernedering. Schuld bij het bestuur leggen in deze, is dus misplaatst.

Real won de CL voornamelijk 3x door een waanzinnig gemotiveerde Cristiano. Daarnaast piekten spelers als Modric in die periode, die de leeftijd en ervaring ook hadden. Zidane heeft dat team niet opgebouwd, en heeft daarna ook niet echt doorgeselecteerd. Vind hem wel ideaal voor een club als Real, net als Del Bosque, hij maakt zich ondergeschikt en probeert niet opnieuw het wiel uit te vinden zoals Benitez, Mourinho etc. Maar toch zou ik niet te zwaar tillen aan deze nederlaag. als er een toernooi is waar kleine clubs kunnen stunten is het de beker. Je ziet het overal. Ajax dat eens bijna onderuit ging tegen Kozakken Boys, Engelse grootmachten die wel eens onderuit gaan in de League Cup en FA Cup. CL houder Bayern onlangs nog.

Als dit geen schande is, dan heeft Zidane een volle bos haar op zijn hoofd. Dit was ongekend slecht en met zulk spel van ons zal Alaves dit weekend een feestje kunnen vieren.

Er vliegt echt geen succestrainer de laan uit na een bekerwedstrijd, die blijft echt wel zitten totdat de titel definitief uit zicht is en/of ze uitgeschakeld worden in de Champions League.

Als bijvoorbeeld Manchester United, City of Liverpool dit overkomt in de FA Cup lees ik vaak prachtig en een enorme stunt , de charme van het Cup voetbal. Nu wordt Real hier compleet afgemaakt. Het is toch gewoon een mooie stunt? (sh)it happens.

21 januari 2021 om 15:15

Het verschil hierbij is dat Real de afgelopen 4 wedstrijden (elche,osasuna, Ath Bilbao en Alcoyano) niet gewonnen heeft en Zidane zn spelers niet de volle laag geeft na zo'n slechte periode maar steeds weer met de zelfde verklaring komt en vervolgens ook nog de spelers niet een gelijke/ eerlijke behandeling geeft..

Gewoon zelf opstappen en iemand opstellen met andere kwaliteiten.Zidane kan omgaan met grote spelers maar maakt talenten niet beter. Proberen nog Hakimi ,Regullion, Kubo terug te halen.Bolhende jaar insteken in opbouw van elftal met D.Alaba en misschien met twee Galacticos aankopen. Volgende spelers weg doen:Marcelo,Isco,Varane,Bale,Modric,Kroos,Vazquez,Odrizola,Hazard en Mariano..

Zoals ik gisteren al zei in het Vasquez draadje .. Zidane is veel te bang om wat nieuws te proberen, het hoeft echt niet slecht te gaan als je eens wat anders doet. Helemaal als je bedenkt dat ze niet zo gek lang geleden 4x cl hadden gewonnen, meteen daarna hadden ze al veel meer moeten testen. Maar ondanks die 4 cl overwinningen zaten ze te veel te stressen terwijl ze zich juist eindelijk in wat rustig vaar water bevonden. We weten al jaren dat mensen als Marcelo en Ramos moeten verkassen, maar tot de dag van vandaag, het is wel erg magertjes. En Varane zijn ontwikkeling staat al letterlijk na het eerste jr dat ie bij Real kwam stil. Het is Alcoyano helemaal gegund ze hebben het fantastisch gedaan en die Josejuan wat een held haha dat ie dit ook nog mag meemaken met die leeftijd. Zidane en Real moeten zich wel degelijk schamen is leuk dat je spelers in bescherming wil nemen maar als het niet goed is moet je dat gewoon zeggen. En het was zeker niet goed. Lijkt ook wel alsof ze altijd zo gewend zijn aan hun bernabeu grasmat dat ze op wat mindere velden ineens niet meer kunnen voetballen

Geen schande zegt onze grote vriendelijk vriend. Ik heb nieuws voor je Zidane. Het is een keiharde schande. Schande dat je het niet binnen 90 minuten afmaakt. Schande dat je de tweede treffer om je oren krijgt terwijl ze met 10 man stonden. Je brengt Kroos en Hazard er ook nog ff in. En staat die na het fluitsignaal nog te lachen ook. Alsof Real Madrid een grap is om te coachen. Waar is de Zidane van 2017 waar die op iedereen rekende? Tegenwoordig staat er een angstige Zidane die alleen met zijn lievelingetjes wilt spelen. Jovic weggepest, Odegaard de volgende en Militao etc zullen ook volgen. Tegen Alaves gaat die weer hoogstwaarschijnlijk met zijn oude lievelingetjes spelen. Triest allemaal. Dit is niet mijn Real Madrid.

Je kan altijd een keer verliezen, maar hoe dan ook blijft het een schande.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4265 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7547
4.Sevilla7022
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller314
Vinícius JúniorAanvaller313
K. BenzemaAanvaller3021
RodrygoAanvaller190
T. CourtoisKeeper340
M. DíazAanvaller141
E. HazardAanvaller112
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

872 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2019- Real Madrid
2016-2018 Real Madrid
2015-2016 Real Madrid II
2014-2015 Real Madrid II
2013-2014 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman voert één verandering door tegen Atlético Madrid

Barcelona en Atlético Madrid maken zich op voor de kraker in het Camp Nou, zaterdag vanaf 16.15 uur. Ronald Koeman kiest ten opzichte van de 2-3 overwinning van een week geleden...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren