Ten Hag roept Labyad tot de orde na omstreden doelpuntviering

Donderdag, 21 januari 2021 om 07:47 • Laatste update: 11:05

Na afloop van het bekerduel tussen AZ en Ajax (0-1) is het nodige te doen om de manier hoe Zakaria Labyad het enige doelpunt van het duel vierde. Na de treffer deed Quincy Promes alsof hij het haar van doelpuntmaker Labyad knipte. Trainer Erik ten Hag noemt deze viering na enig aandringen ‘niet handig’ als hij er op de persconferentie naar gevraagd wordt.

De actie was waarschijnlijk een reactie op de kritiek die voetballers de afgelopen weken ontvingen voor het laten bijknippen van hun haar, ondanks dat de kapperszaken sinds 14 december zijn gesloten in Nederland. Er verschenen beelden op social media van een kappersbezoek van André Onana, Labyad en Promes. Labyad gaf na afloop voor de camera van ESPN te kennen dat de beelden van zijn kappersbezoek van ‘maanden geleden’ zijn. “Je ziet dat de kapperszaak op dat moment gewoon open is en mensen binnen zitten. Het was in een periode waarin het gewoon mocht.”

“Ik heb ze het gevraagd en het blijken filmpjes te zijn van een aantal weken of maanden geleden. Laat ik het op voetbal houden...”, zo begint Ten Hag op de persconferentie als hij gevraagd wordt naar de manier van juichen van Labyad en Promes. Op een video van NH is te zien en te horen dat er vanuit de zaal wordt doorgevraagd op het antwoord van de Ajax-trainer. “Moeten ze dit wel doen, juichen op deze manier als er van alles aan de hand is? Ook al is het van maanden geleden.”

“Ik zei dat ik het bij het voetbal wilde houden. Dan is het toch prachtig dat Labyad andermaal heel belangrijk is voor Ajax? De vorige bekerronde ook al, in de competitie ook al. Hij heeft een heel hoog rendement, zit er vaak bij met doelpunten of assists”, reageert Ten Hag. Vanuit de zaal wordt vervolgens gevraagd of Ten Hag dus ‘geen probleem heeft met deze manier van juichen’. “Dat vind ik niet handig”, zo luidt het antwoord na enig aandringen. “Dat heb ik hem net verteld, ja. Wat dan de reactie is? Dan aanvaarden ze dat, ze moeten het niet doen.”

Quincy Promes: links op 10 januari tegen PSV, in het midden bij de kapper, rechts op 17 januari tegen Feyenoord.

De filmpjes waar Labyad op doelt stonden op het TikTok-kanaal van Marra the Barberr, de vaste kapper van de voetballers. De filmpjes van Onana en Labyad waren inderdaad al ouder. Voetbalzone berichtte deze week enkel over het kappersbezoek van Promes. Die bewuste video dateert onomstotelijk van tussen 10 en 17 januari 2021. Op bovenstaand drieluik is te zien dat Promes in de wedstrijd tegen PSV op 10 januari nog niet beschikte over de ingeschoren streepjes op zijn achterhoofd. Op 17 januari tegen Feyenoord had hij die streepjes wél, en in de tussentijd kwam ook het filmpje online van Marra the Barberr, waarin diezelfde streepjes te zien zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door leidsehood)

Ik moet wel eerlijk toegeven dat zijn rendement inderdaad indrukwekkend is. Voegt weinig toe aan het spel, maar met dit rendement kan hij in de Eredivisie gewoon heel waardevol voor ons zijn.

21 januari 2021 om 09:48

Weetje wat het probleem is, Labyad wordt niet goed gebruikt en daarbij doen mensen vaak alsof Ajax allemaal Ronaldo’s en Messi’s hebben rondlopen daar.

Prima dat Ten Hag ze er op heeft aangesproken. Ze moeten niet op deze wijze provocerend juichen. Trek je gewoon wat minder aan van de kritieken op social media, in plaats van terug te provoceren. Daar gooi je alleen maar meer olie mee op het vuur. Dat kost ook alleen maar meer energie. En waar gaat het over? Over een naar Labyad zeggen oud filmpje van 2 maanden geleden toen ze wel bij de kapper zaten.

21 januari 2021 om 08:07

Het vervelende aan die gasten is ook dat ze altijd uitspreken dat kritiek ze zogenaamd niks doet en ze het niet lezen, maar als kleine kinderen reageren ze er toch maar op zodra er maar een klein beetje kritiek is.

21 januari 2021 om 08:16

Klein beetje kritiek? Half Nederland spuwde zijn gal even op die gasten die zich boven de maatschappij verheven hebben en schijt hebben aan alles.. Ze hadden er beter boven kunnen staan, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

21 januari 2021 om 08:26

Ja, in dit geval is het groots. Maar ik bedoel: bij het kleinste beetje kritiek reageren ze er al op, terwijl ze zogenaamd nooit wat van de kritiek meekrijgen oid.

21 januari 2021 om 08:31

Labyad niet toch? Moet eerlijk zeggen dat ik dat shownieuws meestal niet volg maar labyad valt mij vooral op vanwege zijn sympathieke en professionele houding en beperkte voetbal kwaliteiten. Promes lijkt me wel echt een textbook voorbeeld van wat je bedoelt idd.

21 januari 2021 om 08:35

Die kritiek was gericht op voetballers in het algemeen. Daarbij werden nog heel veel andere namen genoemd, waaronder oa Senesi en Berghuis. Toch opvallend dat geen enkele andere speler zoiets nodig vond.

21 januari 2021 om 08:41

Moeten ze eerst scoren natuurlijk😉.

21 januari 2021 om 08:48

Ajax is mijn favoriete topclub in Nederland maar wat zou ik Ajax nog veel leuker vinden als ze Promes per direct ontslaan. Ook Labyad mag wat mij betreft een sanctie krijgen voor het provoceren. Je hebt als voetballer, en helemaal als een van Ajax, een voorbeeldfunctie voor 100 duizenden jongeren (en ook ouderen) Provoceer gewoon niet en gedraag je zoals het hoort.

21 januari 2021 om 08:51

Hahah Promes heeft ook niet gescoord. Er waren in ieder geval 3 juichmomenten te beleven bij Feyenoord gisteren.

21 januari 2021 om 11:28

Sanctie voor het provoceren? Zijn we nu zover afgegleden dat we hier sancties voor willen geven. Ik snap serieus niet wat je hier mee zou willen doen. Van mij mag iedereen zijn mening hebben over het juichen, maar een sanctie? nee dat gaat in mijn ogen veel te ver.

21 januari 2021 om 11:47

Sancties vind ik ook overdreven. Maar ben het er wel mee eens dat voetballers kleine kinderen zijn. Ze zeggen dat kritiek ze niks doet, maar zodra ze kunnen willen ze reageren / het laatste woord hebben. En daar zijn Promes en Depay toch wel de aller ergste in.

Haha, van weken of maanden geleden. En dan zie je het verschil bij Promes tussen de wedstrijdtegen PSV en die tegen Feyenoord.. Gelukkig moeten we Promes op zijn woord geloven. Notoire leugenaar die alleen aan zichzelf en zijn egootje denkt. Ten Hag moet er toch ook vanaf willen, als fatsoenlijke kerel die de grootste club van Nederland vertegenwoordigd?

21 januari 2021 om 10:56

Kan jij lezen Kakadu? Want het is toch echt Labyad die zegt dat het al een tijd geleden is en niet Promes! Labyad doelt ook op zichzelf, zijn kapsel ziet er ook niet zo 'fresh' uit toch, of wel? Dat Promes naar de kapper is geweest, lijkt me wel vrij duidelijk, maar daar doelt Labyad niet op. Makkelijk scoren zo

21 januari 2021 om 11:29

Vriendje van me, kijk eens naar dit stukje uit de tekst:

" “Ik heb ze het gevraagd en het blijken filmpjes te zijn van een aantal weken of maanden geleden. Laat ik het op voetbal houden...”, zo begint Ten Hag op de persconferentie als hij gevraagd wordt naar de manier van juichen van Labyad en Promes. "

Ten Hag heeft het ZE (promes dus ook) gevraagd..

21 januari 2021 om 15:32

Dat Promes hier bij Labyad zo ging juichen vind ik ook echt misplaatst. Het vervelende voor Labyad is: zelf heeft hij gelijk, maar Promes gewoon bewezen niet aan de regels gehouden, as expected laten we eerlijk zijn. Ik vind dat Promes hier Labyad erbij naait. Nu is er discussie terwijl Labyad gewoon een OK punt heeft. Alsnog moet Labyad hierboven staan en dit niet doen, maar dat is iets anders dan wat Promes doet: regels aan je laars lappen.

Belachelijke actie van Ten Hag. Hij weet toch ook wel dat Labyad en Promes groter zijn dan de gemiddelde Nederlander en alle recht hebben om zich daarboven verheven te voelen.

21 januari 2021 om 08:42

Het is dan ook logisch dat ze dan na een doelpunt even 'hun gram' halen. Staan wij criticasters toch even volledig in ons hemd! Wij maar kritiek hebben op het (naar het lijkt) lak hebben aan de corona regels en dan gewoon een doelpunt scoren!

Wat een minachting naar de normale voetbalsupporter en hardwerkende mensen. Deze voetballers hebben echt een laag IQ.....mensen in NL bungelen financieel en maatschappelijk gezien aan de afgrond. Wat doet het pijn om voetballers/rappers etc. Schijt te zien hebben aan Jan en alleman. Maar hoogmoed komt voor de val. Nog even en we pikken het allemaal niet meer. Nog even....en dit gedrag wordt genadeloos afgestraft door het volk.

verschrikkelijk trekjes vind ik dit persoonlijk, buiten dat doen beide heren of zij wereldspelers zijn..
Labyad heeft met al het geluk van de wereld die bal erin gepegeld gisteren, maar heeft voornamelijk de hele wedstrijd in de weg gelopen en balletjes verspeeld..
Promes was in de eerste helft nog behoorlijk aan het ballen maar viel in de tweede helft gewoon weer terug naar zijn inmiddels gebruikelijke niveau..

Ik weet niet wat ze wilden uitbeelden. Maar ik zag er echt geen knipbeurt in. Ik zag eerder een eetbeweging... daarnaast begrijp ik de ophef over een knipbeurt niet. Mij kapper doet ook thuis bezoeken. Je hebt dan toch maar 1 persoon van een ander huishouden in huis.

21 januari 2021 om 08:18

En die ene persoon komt dan op een dag in 20 huishoudens ofzo. Lekker snugger.

Politiek correct van Ten Hag, anders gaan ze zeggen dat Ajax te soft is. Laat die gasten lekker naar de kapper gaan. Omdat zij opscheren valt het op. Geloof mij nou maar dat elke tv persoonlijkheid, ook Rutte en andere politici, gewoon een kapper hebben die hun knipt. Vrijheid is belangrijker dan mentaal er doorheen zitten om die kleine groep mensen te beschermen.

21 januari 2021 om 08:17

Nogmaals, het gaat ook niet om het (eventuele) kappersbezoek, maar om het totaal onnodig provoceren.

21 januari 2021 om 09:27

Ja dat snap ik ook, maar het provoceren is toch gevolg van het in de media uitvergroten van hun kappersbezoek. Vandaar dat ik zeg, laat ze lekker hun haren knippen. Als we in Nederland van een mug een olifant maken, dan gaan we er met de hele samenleving er op achteruit.

21 januari 2021 om 09:41

Het is geen populaire mening, maar ben het wel helemaal met je eens. Wat een gezeur joh. De kappersbond van Duitsland begint ermee en vervolgens worden ze in Nederland ook wakker. Komt nog eens bij dat je helemaal niet weet wie het zelf doet en wie het laat doen (behalve Promes). Zo'n Antony kan er net zo goed zo'n zakkie van de Kruitvat in hebben gegooid.

21 januari 2021 om 14:53

Dan kijk maar is goed naar het kapsel van Rutte. Ik scheer het ook (deels) op, maar het groeit nu toch over mn oren heen hoor, en dat is na vijf weken zonder knipbeurt. Ik heb nog geen voetballer gezien met meer dan 2mm aan de zijkant van z'n hoofd. Dat geldt overigens ook voor de psv-spelers

Neem aan dat dat nu niet meer hun vast kapper is aangezien nu zijn zaak gesloten word vanwege de overtreding van de Corona regels en de boete voor het niet dragen van een mondkapje. Of zitten ze in Den Haag ook maar een beetje te liegen?

Promes kan wel goed liegen trouwens, hij was niet op het feest, hij was niet naar de kapper.

Wat een onzin allemaal zeg, je mag toch 1 gast over de vloer hebben? Dan kan je toch een kapper laten komen of niet? Zie het grote probleem niet zo, ik doe dat ook namelijk. Als je gewoon netjes aan de voorzorgsmaatregelen houdt is er vrij weinig aan de hand.

21 januari 2021 om 08:55

Die kapper heeft wel een lange schaar dan, als-ie genoeg afstand wil houden. Kappers mogen hun werk op het moment niet doen, dus ook kappers die verwende miljonairtjes knippen niet. Beetje lullig voor de hardwerkende kapper op de hoek die failliet gaat of niet?

21 januari 2021 om 09:11

Nee, als de kapper gewoon een kapje ophoudt en handschoenen draag is er echt niet heel veel aan de hand.

De reden dat ze dicht moeten is omdat ze de reisbewegingen willen beperken, niet omdat er zogenaamd mensen Corona bij de kapper oplopen.

En wat ik al zeg, stel dat een maat van jou of een vriendin van je zusje ofzo kan knippen, waarom zou je die dan niet even uitnodigen en je laten knippen?

21 januari 2021 om 09:44

Antony met z'n geblondeerde haartjes wordt ook steeds afgebeeld. Die kan toch net zo goed zo'n zakkie van de Kruitvat in z'n haar hebben gegooid? In Duitsland wordt het aangekaart, vervolgens worden ze in Nederland wakker en gaat het er de komende 8 weken over... Niet te geloven.

21 januari 2021 om 10:21

@ Kevvavanveen. Jouw vergelijking gaat wat mank. Kappers zijn, volgens jou, dicht om reisbewegingen te beperken, maar iemand bij jou thuis uitnodigen om je te knippen (en daarvoor betaald) kan wel? Dan is er toch nog steeds een reisbeweging nodig? Of heb je een kapper in je huis wonen? Wat Migi zegt klopt gewoon; Beetje lullig voor de hardwerkende kapper op de hoek.

21 januari 2021 om 10:35

Precies dat. En lekker bij verschillende mensen over de vloer komen op 1 dag draagt bij aan een snelle verspreiding van het virus.

21 januari 2021 om 09:21

Je dient afstand te houden, hoe moeilijk is dat te begrijpen? Anders kan toch iedere kapper gewoon open voor 1 klant, maar dat zijn ze niet.

21 januari 2021 om 09:31

Even verder kijken dan je neus lang is. Gaat om reisbewegingen en niets anders.

21 januari 2021 om 10:22

Dat doet niets aan het verhaal af. Als ik vind dat mijn haar deze week geknipt moet worden dan moet ik naar de kapper of de kapper naar mij en dus wordt er gereisd. Wie moet er nu verder kijken dan je neus lang is?

21 januari 2021 om 09:29

Als je het nu nog niet snapt... Hierdoor krijgen we dus die avondklok.

21 januari 2021 om 10:24

En zitten we straks nog langer thuis. De schade van kinderen die onvoldoende onderwijs krijgen wordt nog wel een keer duidelijk. Maarja, gelukkig zit je haar goed.

21 januari 2021 om 15:36

Genoeg tijd om in de spiegel te kijken zou je zeggen. Heb het gevoel dat dat alleen maar gebeurt om de eigen looks te bekijken, niet om te reflecteren op eigen gedrag. Nou vind ik een illegaal kappersbezoek nog wel een van de minder erge manieren om coronaregels te omzeilen, maar je zou er niet te koop mee moeten willen lopen.

Ik snap niet waarom mensen zoveel zeiken, man man man ze doen alsof deze 2 een bank hebben overvallen ofzo.

21 januari 2021 om 15:36

Dat zou me in het geval van Quincy niet verbazen. Het is dat hij geld zat heeft en de bank bij wijze van spreken zou overvallen als hij besluit al zijn geld op te nemen.

Ten Hag is gewoon jaloers omdat ie zelf geen haar heeft😜. Gekheid, tis niet handig van Labyad maar om hier nou moralistisch over te doen. Iedereen kent wel iemand die kapper is. En die kan op bezoek komen, tijdens een bak koffie de haren knippen eventueel met mondkapje op.

Weet je wat mooi is van technologie, die filmpjes hebben een time-stamp zodat je precies kan zien wanneer deze gemaakt zijn. In het geval van Promes zou ik als trainer toch eventjes opvragen het originele filmpje toegestuurd te krijgen. En nee, het gaat er eigenlijk niet eens meer om of je de regels hebt overtreden of niet. Alsof Boadu bijvoorbeeld zo’n opgeschoren achterhoofd heeft gekregen met een tonduese aan de keukentafel. Als Labyad en Onana gewoon netjes een statement hadden uitgebracht dat deze beelden niet recent zijn en Promes zijn excuses had aangeboden aan de trainer oke. Maar deze provocerende actie is respectloos en dom. Zeker van Promes. Desalniettemin ook geen handige actie van Labyad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4619
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2310
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Zet Ajax reuzenstap in titelrace en haakt PSV definitief af?

Nog geen drie volle dagen na de Europa League-duels van PSV en Ajax staat de volgende topwedstrijd voor de twee sterkste clubs van Nederland alweer op het programma. Een Super Sunday...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren