Pratto in de rust gewisseld: ‘Om dit soort spelers uit Argentinië te halen...’

Woensdag, 20 januari 2021 om 22:12Yanick Vos

Lucas Pratto kent vooralsnog weinig succes bij Feyenoord. De Argentijnse spits heeft tot dusver geen onuitwisbare indruk gemaakt in De Kuip en ook woensdagavond kon hij geen potten breken in de TOTO KNVB Beker tegen Heracles Almelo (3-2 winst). Pratto begon in de basis, maar liet weinig zien en werd na 45 minuten gewisseld door Dick Advcocaat. De trainer stak na afloop niet onder stoelen of banken dat hij niet tevreden is over de winterse versterking.

Pratto kreeg weinig bruikbare ballen van zijn ploeggenoten. “Hij bracht echt te weinig, daar moet ik eerlijk over zijn. Al was hij zeker niet de enige die slecht speelde in de eerste helft. Pratto is geen jongen van de snelheid, hij moet ballen krijgen en die kreeg hij niet. Dan heb je weinig aan hem en moet je hem eruit halen”, stelde Advocaat na afloop vast in gesprek met ESPN. “We hebben hem gehaald om te proberen en dat hebben we nu gedaan. Dit was veel te weinig.”

Mario Been is allesbehalve onder de indruk van Pratto “Om dit soort spelers uit Argentinië te halen... Ik heb hem drie keer gezien en ik vind het te weinig. Het is niet beter dan wat Feyenoord al heeft”, stelt de analist. “Ik heb mijn bedenkingen erbij, zeker omdat je Róbert Bozeník, Naoufal Bannis en Dylan Vente er nog achter hebt. Als je dan met veel bombarie iemand uit Argentinië haalt, dan moet die speler veel beter zijn dan wat je al hebt. Dat heb ik nog niet kunnen zien. Ik wil wat meer zien als hij ballen ingespeeld krijgt en ook qua bewegingen op het veld. Ik vind het gewoon te weinig. Hij zal harder moeten gaan werken op de training om Dick Advocaat toch weer te overtuigen.”

Kenneth Perez is net als Been niet onder de indruk van Pratto. “Na een wedstrijd kon je al zien wat voor type speler het is”, aldus de Deense analist over de 32-jarige spits, die tot aan het einde van het seizoen is gehuurd van River Plate. “Hij is niet helemaal fit, maar als trainer probeer je het dan nog. Maar als hij dan na een paar wedstrijden weer tegenvalt en hij laat het op de trainingen ook neit zien... En dan hebben ze hem helemaal vanuit Argentinië gehaald.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door maradungatje)

Gelukkig is hij ze geld wel waard tot op heden, Jorgensen begint ineens weer een normaal niveau te halen. Recept was dus concurrentie en vertrouwen. Dank Pratto in de zomer weer terug naar Argentinië.

20 januari 2021 om 22:31

Hoeveel salaris zou deze man ze gekost hebben in dit half jaar denk je? 750/1 ofzo? Veel minder zal 't echt niet zijn...

20 januari 2021 om 22:35

Bedoelde de opmerking wat sarcastisch, maar schat dat het inderdaad 500.000 - 750.000 euro is voor een half jaar. Ik lees dat hij 3 miljoen dollar krijgt bij River Plate. Dat is momenteel zo 2,4 miljoen euro. Nu snap ik ook wel hoe graag River Plate Pratto kwijt wilde.

21 januari 2021 om 19:24

Haha gozer, ik bregreep je reactie wel dat het sarcastisch was. Ik bedoelde ook, hoeveel geld zou dit geintje ze gekost hebben? Meer dan een geintje is deze gozer toch ook niet.

Beetje te vroeg om conclusies te trekken. Uiteraard verwacht de club op zijn leeftijd dat hij er staat in deze tweede seizoenshelft. Maar na 3 wedstrijden kan je niemand afschrijven naar mijn mening.

20 januari 2021 om 23:51

hoezo te vroeg? hij is gehaald voor maar 18 wedstrijden dus dan verwacht je toch een spits die er meteen staat? dit lijkt weer een totaal onnodige transfer van Feyenoord

Die gast kan er echt geen klote van. Is traag, heeft geen neusje voor de goal want miste al enkele opgelegde kansen met hoofd en voet. Is dus klaarblijkelijk ook geen geweldige kopper. Hij sleurt en trekt en worstelt wat in de hoeken, maar kan absoluut niet voetballen.

20 januari 2021 om 23:44

Hij valt erg tegen en ik heb hem ook weinig goed zien doen. Toch heeft hij in 3 wedstrijden ook maar 1 voorzet gehad. In het systeem van Feyenoord heb je dus helemaal niks aan hem. Achja, jorgensen begint er weer door te voetballen.

21 januari 2021 om 00:22

Tja. Waarom huur je als club een spelers die niet in je systeem past? Maakt de situatie belachelijk op een andere manier.

21 januari 2021 om 07:53

Ja eens hoor, ik begrijp na het zien van deze wedstrijden ook niet waarom juist hij gehaald is

21 januari 2021 om 00:16

Hoe zijn ze bij Feyenoord bij die vent uitgekomen dan? Volgens zijn eigen statistieken presteert hij naar behoren en ligt hij nog op schema; met een beetje geluk heeft ie er na 10 potten wel eentje inliggen. Ben oprecht benieuwd hoe zo'n scouting proces dan gaat.

21 januari 2021 om 13:01

Geen flauw idee, ik volg Feyenoord niet, maar zelfs iemand van buiten de club zoals jij & ik met enkel oog op online statistieken, ziet dat dit geen succes kon worden.

Gelukkig heeft Advocaat vanavond ook meteen gezegd dat hij Jørgensen absoluut niet kwijt wil. Kunnen die geruchten ook weer de prullenbak in. Ik wil Pratto niet meteen afschrijven, maar zie meer in Jørgensen

20 januari 2021 om 23:07

Jorgenson zou qua niveau ook zeker eerste spits moeten zijn. Echter was hij in zo'n slechte vorm dat er wel gekeken moest worden naar een alternatief. En Pratto leek mij qua basisniveau beter dan de vorm die Jorgenson had, maar blijkbaar is hij ook erg uit vorm of al flink afgetakeld. Pratto valt mij namelijk ook erg tegen, helaas. Wel mooi om te zien dat Jorgenson zich weer wat lijkt te herpakken.

20 januari 2021 om 23:53

Exact De Toekomst. Een maand geleden was Jørgensen uit vorm, scoorde Linssen nooit en was Bozenik geblesseerd. Nu laat Jørgensen goede dingen zien, heeft Linssen er vier ingeschoten en komt Bozenik weer terug. De komst van Pratto was logisch en achteraf is natuurlijk makkelijk lullen, maar het zou me niet verbazen als het overbodig zal blijken. Ik hoop het, want dat betekent dat Jørgensen fit blijft. Dat is hem echt gegund

Ach, binnenkort is Jorgensen en bozenik weer geblesseerd en zijn ze blij dat ze hem hebben. Ik hoop voor die jongen dat ie een keer scoort.

Vond het ook al raar om hem te halen na 9 goals in 3,5 seizoenen. Iemand met zulke statistieken kun je toch ook wel uit een andere Europese competitie halen/huren (en dan zonder overgewicht)? Nu komt hij dan toevallig uit Argentinië en dat klinkt dan heel exotisch, maar het is helemaal niks. En vooral zijn interviews aan het begin beginnen nu wel tegen hem te werken, waarin hij zei dat hij niet voor niets De Beer heette en ervaring heeft met scoren in belangrijke wedstrijden bla bla. Zulke woorden kun je altijd beter bewaren tot je er werkelijk iets van hebt gebakken

20 januari 2021 om 22:59

Joa, ben het op zich met je eens, maar Pratto werd daar zelf mee geconfronteerd omdat die goals in belangrijke wedstrijden het enige is wat men hier van hem weet. Daarover worden dan vragen aan hem gesteld. Zelf begint hij daar niet over

20 januari 2021 om 23:01

Pratto heeft geen overgewicht. Fabeltje die klakkeloos door verschillende media is overgenomen.

20 januari 2021 om 23:17

@superb: je gaat mij toch niet vertellen dat dat allemaal spiermassa is? Hij ziet er absoluut niet afgetraind uit in ieder geval en vraag me ook af hoe zo'n Arnesen bij deze speler is uitgekomen. Afgezien van zijn matige kwaliteiten als spits past hij ook gewoon echt totaal niet in het systeem. Aan alles kun je toch wel zien dat zo'n logge, trage houthakker niet bij (dit) Feyenoord gaat slagen? Misschien dat Arnesen zo'n video heeft gekeken van 'lucas Pratto - Best goals & Skills', anders kan ik zijn komst oprecht niet verklaren

21 januari 2021 om 10:43

Een Fabeltje. Ja joh, hij is echt topfit die man. Als een jonge hinde vliegt hij over het veld. Hoe toch op, je ziet toch aan alles dat hij niet afgetraind is?

Hij kan er weinig van inderdaad snap ook niet waarom je zo een spits haalt eigenlijk. Doe het gewoon met de jongens die je hebt is een Bozenik nou zoveel minder dan deze jongen. Denk van niet kijk Bannis en Vente komen allebei nog tekort. Maar Bozenik werd vanaf dag een al afgezeken door Advocaat omdat hij tegen zijn komst stemde. Geef gewoon Bozenik de kans die is nog jong en gretig en wil met zijn land naar het EK. Dat is nog een jongen die je in de toekomst geld kan gaan opleveren aan Pratto heb je helemaal niks. Die kost je alleen geld en brengt niet datgene waar je hem voor hebt gehaald.

20 januari 2021 om 22:41

Advocaat is duidelijk geen fan van Bozenik en dat komt alleen door dat hij niet zo goed kan kaatsen als Jorgensen. Want jorgensen is ook niet zo goed meevoetballend maar wel in de kaats etc. Vind Bozenik zijn positionering voor de goal wel enorm sterk en geeft altijd alles in de minuten die hij krijgt. Gun Bozenik het vertrouwen en dan komt het vast goed met hem.

20 januari 2021 om 23:13

Sander, ik ben het echt vrijwel altijd eens met je reacties, maar hier snap ik het even niet. Jorgensen is niet goed in het meevoetballen? Dat is juist zijn kwaliteit, niet alleen het kaatsen, maar de bal vast houden, het spel verplaatsen naar de zijkanten. Het enige is dat hij, door een gebrek aan voetbal op het middenveld met Diemers en Toornstra, altijd de bal moest komen halen. Dan ontbreekt ie voorin, en dat is precies waar we hem nodig hebben.ga er vanuit dat hij zondag weer speelt. Bozenik is een heel ander type, daar gaan ze nog wel mee aan de slag, is iets voor de lange termijn. Zie ik ook wel goed komen.

20 januari 2021 om 23:46

Eens met Sini, zet een fatsoenlijke voetballer achter jorgensen en het gaat al een stuk beter. Hopelijk komt Kokcu snel in vorm, maar anders is dat prioriteit voor komende zomer

Waarom Bannis en Vente hierin genoemd worden is me een raadsel. Vente heeft al lang en breed bewezen het niveau bij lange niet aan te kunnen en ook Bannis is vooralsnog absoluut niet van het niveau Feyenoord.

20 januari 2021 om 23:53

klopt maar dan haal je een spits die niet beter is als deze twee talenten die in zijn hoogtijdagen er 10 in een seizoen inschoot. dan is het alsnog een totaal nutteloze transfer

Waarom is die verwachting zo hoog? Hij js 32 gehuurd. Is de wens van Advocaat en is een type spits die past binnen het plaatje je hebt jonge spitsen en een spits in zijn middelleeftijd dan is een oudere spits het beste. Hij zal na dit seizoen weer terug gaan en kan Slot zijn eigen spits halen. Echt typisch Nederland je huurt een spits voor 0 maar verwacht hetzelfde als een top aankoop. Kijk als hij 20 miljoen had gekost dan was het wat anders maar hij presteert zoals verwacht mag worden.

20 januari 2021 om 23:25

Ach ja, eerst mogen de sceptici onder andere van de Feyenoordfans niet roepen dat er ook wel hele serieuze signalen zijn dat hij er wellicht toch niet zo heel veel meer van kan. Blijkt nu in praktijk dat precies alles uitkomt wat de sceptici er van hadden verwacht en dan richting die sceptici roepen dat het belachelijk is dat de verwachtingen zo hoog zijn voor die prijs. Die verwachtingen zijn niet door Perez, Been en ondertekende gewekt hoor. Hij levert inderdaad redelijk wat je kon verwachten, alleen toen wij dat uitspraken waren wij zogenaamd negatief en werd verwezen naar zijn goal in de Copa van ruim 2,5 jaar geleden. Alsof dat een graadmeter is.

20 januari 2021 om 23:43

@master D ja dit gevoel heb ik dus ook. Toen de sceptici zeiden dat hij in de laatste 3.5 jaar maar 9 keer had gescoord, werd door Feyenoordfans geroepen dat Pelle ook nooit had gescoord, dat in de Eredivisie iedereen kan scoren en dat ze eindelijk af zijn van de bord-op-schoot scouting. Nu lijkt het gelijk toch de kant van de sceptici op te vallen en roepen de fans opeens dat de buitenwereld te hoge verwachtingen heeft uitgesproken. Volgens mij zijn zij en Pratto zelf degenen die hoog van de toren bliezen (pratto met uitspraken als: ik ben De Beer, ben goed in grote wedstrijden etc.)

20 januari 2021 om 23:50

Ik ben iemand die zijn komst verdedigde. Er moest iets bij, want Vente en Bannis kunnen het niveau niet aan. Ik heb nergens gezegd dat het zeker een succes zou worden, maar wilde hem wel een eerlijke kans geven. Echter heb ik in de wedstrijden die hij gespeeld heeft nog niet kunnen ontdekken waarom ze voor hem gekozen hebben. Lijkt een hele matige speler.....spits zijn bij dit Feyenoord niet de makkelijkste taak, maar dan is een trage spits juist totaal onbruikbaar

21 januari 2021 om 00:19

@jouses, jij was anders een van de personen die hier continu vertelde dat dit een goede versterking zou zijn voor Feyenoord en z'n doelpunten makkelijk zou maken tegen de kleintjes. Toen ik daar tegen in ging en vertelde dat het gewoon een beperkte trage spits is die nog nooit ergens voor doelpunten heeft gezorgd, wist jij te zeggen dat ik dan (ondanks dat ik heel veel kijk) nooit Argentijns voetbal kijk. Nu mijn voorspellingen gewoon uitkomen en die van jouw totaal niet, ligt het in een keer aan de verwachtingen...

21 januari 2021 om 10:46

@joshp. Je gaf zelf aan dat je in Argentinie woont en idd ik vind dit nog steeds een goede versterking voor Feyenord. Maar ik heb nimmer gezegd dat hij er even 20 in zal leggen. Als je nu alles half verdraaid kan je er een mooi verhaal van maken maar iedereen is woedend op het feit dat River hem liet gaan in aanloop naar cruciale weken liet gaan. Ook de onzin dat hij langzaam is en nauwelijks speelde was onzin die in Nederland is beweert. Als je het echt volgt weet je best dat hij makkelijk scoort maar vind dit gewoon kortzichtig van mensen door hem nu alweer af te schrijven. Let maar op na deze periode gaat hij scoren en dan is het weer de Messias. Lets keep it real. P.s. Never gezegd makkelijk te gaan scoren tegen de kleintjes

21 januari 2021 om 10:53

Ik verdraai helemaal niks. En je bewering dat als ik hem echt volg, ik weet dat hij makkelijk scoort, slaat natuurlijk nergens op. Want de beste man heeft belabberde statistieken. En wat het feit dat ik momenteel in Argentinië woon hier mee te maken heeft weet ik ook niet

21 januari 2021 om 07:19

@jouses, jij werd kwaad op mij toen ik schreef dat de kranten in Argentiniã« niet erg positief over hem waren. Jij schreef dat de kranten allemaal liegen en dat dit een wereld spits was, zelfs de statistieken zeiden niets . Nu zeg je dat de verwachtingen zijn te hoog zijn en anders had Feyenoord een andere spits moeten halen die 20 miljoen of meer kost. Je hebt er blijkbaar weinig kijk op .

21 januari 2021 om 11:05

@crazymadness, Volgens mij heb je het verkeerd. Had het over Nederlandse kranten die beweerde dat hij niet fit was en niet kon starten en het zeker nog 3 maanden zou duren voor hij wedstrijd fit zou zijn. Daarmee zeg ik dat de Nederlandse kranten onzin verkochten

21 januari 2021 om 12:44

@jouses .Je verdraaid de boel weer want ik noemde de kranten ook . Jou antwoord op 29 december : @crazymadness, goal.com en Lanacion.com wat een onzin sites zijn dat. Ik baseer mij liever gewoon op beelden en wedstrijden die je ziet. Hij is voor ons allemaal een held en gewoon onze 3de spits. Hij speelt heel regelmatig vaker dan die flut sites aangeven van jou. Ga jij je lekker daarop baseren dan doe ik dat op feiten en waarheden. Ik hoef geen google vertaler te gebruiken jij blijkbaar wel maar snap die opmerking niet. Geeft niet , jouses we kunnen jou niet serieus nemen .

Speelt net 3 wedstrijden en wordt nu al afgerekend, hoelang speelt die jorgensen als een balletje, al 3 jaar en loopt er nog steeds

dit gaat me wel te ver, en ik ben niet eens Feynoord supporter. Pratto heeft maar, wat 2,3? wedstrijden gespeeld. geef een speler minstens een half jaar de tijd. komt van verdikkie zuid Amerika, naar ons koude kikkerlandje, met heel ander soort voetbal, cultuur, geen spaans, alles gewoon. zou jij je na, wat 2,3 weken al thuis voelen in Argentinie? nee, ik ook niet. in die korte tijd ken je de taal nog niet, ken je bijna niemand, en kan je ook niet je werk goed doen. niet dat hij er straks wel 30 inlegt, maar om nu al te zeggen dat het niks wordt is kort door de bocht

20 januari 2021 om 23:53

Ben je nou serieus? Geef hem een half jaar de tijd. In Juni zit hij in het vliegtuig terug naar Argentinië. Ongelooflijk dat ze weer in hun oude gewoontes terugvallen. Deze speler kost geld en heeft aardig wat extra kilootjes.

20 januari 2021 om 23:54

lol. over een half jaar is hij weer weg

21 januari 2021 om 12:48

Het is opzich waar wat je zegt hoor, maar dan is het toch niet handig gedaan? Hij is voor een half jaartje gehuurd om Feyenoord direct meer opties in de spits te geven. Als je dan niet mag verwachten dat hij er direct staat heeft iemand iets fout gedaan.

Bizar, dit had niemand zien aankomen dat hij niet de pannen van het dak zou spelen.

Ik zei al toen hij hoog van de toren blies dat Ajax rood omcirkeld in z'n agenda stond en hij het wel zou laten zien dat Feyenoord de slogan heeft geen woorden maar daden , ik moet t nog zien maar de conclusie obv wat ik zag, een aardige portier bij n festival maar ik zie alles behalve de verlossende spits van Feyenoord

Nog altijd is hij wel beter dan van Beukering. Dus Mario STFU

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Feyenoord4626
5.Vitesse4514
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2414
B. LinssenAanvaller227
L. SinisterraAanvaller123
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper170
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

38 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 18 3 0 0
2019/2020 Feyenoord 13 5 2 0
2018/2019 Feyenoord 24 7 0 1
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Feyenoord kan nog deze maand van Nicolai Jörgensen af komen’

Nicolai Jörgensen vertrekt mogelijk nog deze maand bij Feyenoord. De Zweedse krant Kvällsposten meldt namelijk dat Malmö FF in de markt is voor de dertigjarige spits, die onder trainer Dick Advocaat...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren