Ten Hag ziet verzoek geweigerd worden: ‘Het blijft zo tot eind januari’

Woensdag, 20 januari 2021 om 21:04Yanick Vos • Laatste update: 23:50

Ajax heeft een poging gewaagd om het speelschema te wijzigen, zo heeft Erik ten Hag woensdagavond voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen AZ laten doorschemeren. De trainer liet in gesprek met ESPN opnieuw weten dat zijn ploeg 'het slechtste schema' heeft en dat daar tegen geageerd is, maar dat er geen gehoor aan werd gegeven. "Wij spelen heel veel wedstrijden en zitten in het slechtste schema”, aldus Ten Hag.

Afgelopen weekend zei Ten Hag ook al dat Ajax het slechtste speelschema heeft. Wanneer de trainer die woorden herhaalt voorafgaand aan de confrontatie met AZ, wordt hij door verslaggever Jan Joost van Gangelen gevraagd wat hij daarmee bedoelt. “Onze tegenstander heeft iedere keer een dag extra rust heeft en dat blijft zo tot aan het einde van januari”, legt Ten Hag uit. “We hebben daartegen geageerd, maar er is helaas geen gehoor aan gegeven dus moeten we ermee dealen.” Ajax komt deze maand nog in actie tegen Fortuna Sittard (24 januari), Willem II (28 januari) en AZ (31 januari).

“Dus je vindt het oneerlijk?”, vraagt Van Gangelen. “Die conclusie trek jij”, aldus Ten Hag. “Natuurlijk is dat niet leuk, want je zou denken dat iedereen een keer dat lot treft. Maar wij hebben het en daar moeten we mee omgaan, dus dat doen we ook. Ik miep er ook niet over. Het gaat in overleg met alle clubs. We hebben het aangegeven, maar er is geen gehoor aan gegeven.” Om de frisheid bij zijn spelers te bewaren, koos hij tegen AZ in het bekertoernooi voor acht nieuwe spelers ten opzichte van het basisteam van afgelopen zondag tegen Feyenoord (1-0 winst).

“We moeten oppassen dat we de frisheid niet verliezen, zoals eind december het geval was. Er komen nog heel veel wedstrijden aan. Het blijft maar doorgaan. We moeten oppassen dat we spelers straks niet meer fit hebben als het er om gaat”, aldus Ten Hag. “Wij moeten winnen, het maakt niet uit met wie wij spelen. Ik wil blessures voorkomen en de frisheid bewaren. We moeten ook spelers die niet veel gespeeld hebben aan het werk zien. Ik denk dat wij een heel goed elftal hebben staan. Minder dan normaal? Ja, want anders zouden die normaal gesproken wel spelen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Hey Erik, Fortuna moet morgen...

20 januari 2021 om 21:30

Precies dit! Zijn hele onderbouwing kan dus meteen van tafel. Elke club heeft een belachelijk schema, iedereen loopt tegen praktisch hetzelfde aan en uitgerekend de trainer die de breedste selectie tot zijn beschikking heeft, plus een volledig Jong elftal met wedstrijdfit talent, begint te klagen. Prima dat eens een keer niet alles om Ajax draait en de KNVB hier niet in meegaat. De momenten dat hele speelschema's (ongunstig) werden omgegooid ten gunste van de Europees spelende clubs vond meneer dat heel normaal.

20 januari 2021 om 21:48

Natuurlijk was dat heel normaal. Net zoals er ook wedstrijden van Psv zijn verzet. De andere clubs komen minder in die situatie terecht, dus daar komt het ook niet voor.

20 januari 2021 om 22:59

Voor de grote clubs wel, voor de kleinere clubs een stuk minder. Zowel gekeken naar de rust die voor de kleinere clubs minder werd, als minder inkomsten uit recettes door bizarre tijden zoals zondagavond. Altijd even verder kijken dan de neus lang is en dan zie je dat er al meer dan genoeg wordt gedaan voor de grotere clubs. Nu we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, zie ik niet in waarom we iemand moeten vertrekken. Al helemaal niet met drogredenen.

21 januari 2021 om 13:49

De kleine clubs spelen geen Europees, meestal minder lang in de beker en hebben veel minder internationals dus dat scheelt ook algauw zo'n 20 wedstrijden rust per seizoen.

20 januari 2021 om 21:55

Ja zo werkt het dus niet Erik. We willen best meedenken als jullie belangrijke Europese wedstrijden hebben voor het hogere doel van punten op de ranglijst. De consequentie daarvan is dat jullie daardoor heel veel meer centjes kunnen verdienen en daarvoor moeten jullie 2 dingen terug doen; 1 veel betalen voor transfers uit de eredivisie en 2 niet zeuren over het speelschema want door die centjes hebben jullie een hele brede selectie op de been kunnen brengen. Laat ons dit dus nooit meer van je horen!

20 januari 2021 om 21:59

Verschil is alleen dat Fortuna dalijk 40 wedstrijden in een seizoen speelt, en Ajax 60.

20 januari 2021 om 22:12

Ronduit belachelijk dat de KNVB hier niet mee akkoord is gegaan. Als het grote ajax met een verzoek komt dan moeten ze ons altijd gelijk geven. Want wij zijn ajax,wij zijn de grootste.

20 januari 2021 om 22:18

Eindelijk iemand die het snapt! Nu de KNVB nog.

20 januari 2021 om 22:33

Daarentegen ontvangt Fortuna geen miljoenen met Europees voetbal om een sterke brede selectie op te stellen.

Terecht punt. Incoming zeurders zullen zeggen maar ja duurste selectie etc. Feit blijft dat schema in januari erg zwaar is.

20 januari 2021 om 21:15

Het is alleen niet waar. Fortuna heeft aankomend weekend 1 dag minder rust.

20 januari 2021 om 21:52

@Boris19 o ja! Ik was vergeten dat Fortuna ook Europees gespeeld heeft en na deze maand ook weer moet stom van me!

20 januari 2021 om 21:53

Ja ook maar 1x

21 januari 2021 om 12:57

@mrkrillin met het verschil dat Fortuna kwalitatief gezien een veel minder brede selectie heeft als Ajax

20 januari 2021 om 21:31

Haha mrkrillin buiten de duurste en grootste selectie waar hebben we het over! Fortuna en Willem II... Denk persoonlijk dat feyenoord in januari een zwaarder programma heeft. Vreselijke Jankbal is het ten hag

20 januari 2021 om 21:53

@Kevin1983 Die hebben toch veel minder wedstrijden in de benen. En moeten na deze maand ook niet Europees. Zo een zware maand Januari gaat gewoon kracht kosten wat tenkoste gaat van komende weken

20 januari 2021 om 22:16

@mrkrillin mag ik jou vragen als jij gecheckt hebt hoeveel wedstrijden Ajax gespeeld heeft tot nu toe? Dat zit namelijk maar een wedstrijd verschil in en dat is vorige bekerronde. Verder hebben zij exact evenveel wedstrijden gespeeld. Dus meneer ten Hag moet echt even snel ophouden met piepen om twee redenen, hij heeft alle wedstrijden de breedste en duurste selectie tot zijn beschikking en dat hij van de drie toppers in januari er twee thuis mocht spelen.

21 januari 2021 om 10:08

@klich laat je de CL wedstrijden dan buiten beschouwing? De interlands?

20 januari 2021 om 21:31

Haha mrkrillin buiten de duurste en grootste selectie waar hebben we het over! Fortuna en Willem II... Denk persoonlijk dat feyenoord in januari een zwaarder programma heeft. Vreselijke Jankbal is het ten hag

20 januari 2021 om 21:33

Ik zal dan ook wel en incoming zeurder zijn maar als je hier over blijft piepen dan komt dat redelijk zielig over.

20 januari 2021 om 21:56

@Kaassie dit gaat tenkoste van kracht en fitheid komende maanden. Feyenoord, AZ en Vitesse hebben geen Europese verplichtingen. Nu extra dag rust steeds pakken kan net verschil zijn. Vooral met het spel van Ajax met veel druk zetten.

20 januari 2021 om 22:47

Niemand zal ontkennen dat een dag extra rust een voordeel is maar als je de grootste club van het land ben en dat ook met regelmaat laat weten dan moet je je ook als de grootste club gedragen en niet als een piepkuiken. De volgende keer hebben ze een dag extra rust en dan is er ook niemand die het daarover heeft. Buiten dat hebben ze in de maand januari helemaal geen Europese verplichtingen dus dat argument is zo mogelijk nog kinderachtiger als dat de trainer van Ajax zich gedraagt. Typisch voorbeeld van hoe een hele grote club ook heel klein kan zijn.

20 januari 2021 om 23:09

@kaassie: Prima, maar Ten Hag gaf alleen antwoord op de vraag van Van Gangelen. Ik had het inderdaad beter gevonden als hij had gezegd: "dat is gebeurd, waarom er nog over hebben?" maar aan de andere kant geeft hij keurig antwoord op de vraag. Snap niet dat jij dat dan als piepen ziet en zielig vindt overkomen.

20 januari 2021 om 23:48

Ik snap dan weer niet dat jij dat niet snapt. Nu wordt het hem gevraagd maar hij begon hier het afgelopen weekend helemaal zelf over en toen vond ik het al kinderachtig. Wij hadden een paar jaar geleden ene v/d Brom als trainer en dat vond ik ook een piepkuiken dus hij is echt niet de enige. Ten Hag is de trainer van de grootste club van Nederland maar hij gedraagt zich daar helemaal niet naar met dit soort teksten.

Dit is gewoon zeuren om te zeuren. De ene keer zit je gunstig qua rooster en de andere keer iets minder, dat hoort erbij en dat weet je van tevoren.

20 januari 2021 om 21:54

@Trissy je weet toch wel dat het nu unieke situatie is? alle toppers door corona in de maand januari gepropt. Daarnaast itt tot Feyenoord, Vitesse en AZ nog Europees. Dit gaat gewoon kracht en fitheid kosten. Vooral met spel met veel druk zetten wat Ajax speelt.

21 januari 2021 om 08:35

Als prof moet je dat toch aankunnen? Waar train je anders voor? Als ik 2 wedstrijden in de week makkelijk aankan, dan moeten compleet getrainde profs er 3 aankunnen. Sorry, maar ik vind dat altijd zo zeurderig van die profs.

"ik miep er ook niet over".... letterlijk....

De topclubs roepen toch constant dat de Nederlandse Eredivisie véél te zwak is, waar klaag je dan over. Wees blij dat je een keer tot het gaatje moet gaan!

Als je er niet over wil miepen, roep dan ook niet in elk interview dat je in het slechtste schema zit. Dan gaan mensen dat na de 3e keer namelijk wel als miepen ervaren.

''ik miep er ook niet over.'' Maar ik wil enkele keren maar wat graag kwijt dat we het slechtste schema hebben.

PSV speelt 3 dagen na Ajax-PSV tegen AZ en Ajax 4 dagen later tegen Twente. Dan heeft PSV toch pech dat AZ een dag langer rust had? Calimero ten Hag.

20 januari 2021 om 21:27

Calimoro zou zijn als hij erover door blijft gaan. Hij beantwoord de vraag. Geeft aan dat ze een verzoek hebben ingediend. Deze is afgewezen en ze gaan verder tot de orde van de dag.

20 januari 2021 om 21:42

Hij heeft het 3 x genoemd in de afgelopen interviews en begin seizoen was het niet anders. Dan ga je er toch juist over door?

20 januari 2021 om 22:06

Elke trainer heeft commentaar (gehad) op het speelschema, daarin is ten Hag niks anders dan andere coaches. 3x benoemen in 2 interviews waarin er 66x vragen over gesteld wordt, is nog redelijk binnen de perken.

20 januari 2021 om 22:23

Laatste speelronde van januari moet ajax nog naar Alkmaar, en spelen ze op donderdag. Az heeft 1 dag meer rust en psv zelfs 2. Wat mij betreft prima dat ze een verzoek in hebben gediend. En ook prima dat het afgewezen is. Maar niet geschoten is altijd mis.

Krijgen ze tegenwoordig geen mediatraining bij Ajax meer? Nogmaals, wanneer je het niet aanstaat tH, ga dan weg. Je werkt bij Ajax en dan weet je dat je met een druk programma te maken kan krijgen.

Je hebt een selectie die duurder is dan alle andere selecties bij elkaar, en dan ga je zeuren dat je tegenstander een dagje langer rust heeft gehad. Mocht Ajax de komende wedstrijden slechte resultaten halen, dan heeft hij zich ten minste al ingedekt...

20 januari 2021 om 22:08

Dure spelers hebben net zo goed rust nodig als goedkope spelers, dat argument slaat nergens op.

20 januari 2021 om 22:35

Elk team heeft last van het zware programma, door Corona en het EK hebben we veel minder maanden om een volledige competitie af te werken. Ajax heeft veruit de breedste selectie van allen, dus die zijn veel beter in staat om dat op te vangen door spelers te rouleren.

Dus als er één team is dat niet zou mogen zeuren over het zware programma...

20 januari 2021 om 22:48

Net zoals iedere andere club aan het eigen belang moet denken, moet Ajax dat ook. Als ze daar vinden dat het schema aangepast moet worden, is het hun goed recht om dat aan te kaarten bij de knvb. En de knvb heeft natuurlijk ook alle recht om dat verzoek af te wijzen. Ik zie het probleem niet. En het heeft 0,0 te maken met de grootte of marktwaarde van de selectie. Als dat een graadmeter zou zijn, zou RKC 1x per 3 weken spelen.

20 januari 2021 om 23:04

De grootte en kwaliteit van de selectie is juist een hele goede graadmeter om te bepalen of een club een dergelijk zwaar programma goed kan opvangen. Ik vind het raar dat juist de club die de grootste en sterkste selectie heeft gaat zeuren over het programma.

Beter als hij eens stopt met klagen over het programma. Dit is het hele jaar bekend. Hij maakt zelf verkeerde keuzes naar mijn mening en daardoor begint het stroef te lopen. Doe daar iets aan in plaats van excuses zoeken.

Dit is toch te triest voor woorden, dat een trainer nu al begint te huilen om later hier naar te verwijzen als het mis gaat. De club met altijd de grootste bek, strijders zit er in het clublied en hebben dan een trainer, die doet lijken alsof het een zielig club je is.

Nou vind ik de schema's ansich vrij bizar, maar Ten Hag moet dan weer niet zeiken. Ja Psv, Twente, Feyenoord, AZ is zwaar en we hebben misschien een dag minder rust, maar als er na een vraag niks mee gedaan word. Gewoon accepteren en doorgaan en er niet meer over beginnen.

We moeten op zoek naar een nieuwe trainer jongens. Dit gaat niet goed. Erik raakt een beetje in de war. Dat is ie al Langer trouwens. Heeft geweldig gepresteerd maar die moet ergens anders gaan kijken volgend seizoen. Ajax champion maken en met trots het stokje overdragen.

Ten tijde van de Europese campagne van Ajax en PSV liep Ajax steeds een dag voor. Logisch. Ajax speelde op dinsdag en woensdag. Psv op donderdag. Op het moment dat de Europese campagne voorbij was ging het weekend erop PSV naar zondag half 1 en Ajax naar zondag 16:45. Tot de winterstop werd die regelmaat gehandhaafd. Na de winterstop moet Psv in 3 dagen tegen Ajax en AZ. Hebben 4 wedstrijden in 9 dagen gespeeld. Ik begrijp dat er veel wedstrijden in korte tijd gespeeld worden, maar Ajax is niet de enige topclub die daar last van heeft. Daarbij speelt het thuis altijd lastige Fortuna morgen pas.. Tja.

"Dus je vindt het oneerlijk?", vraagt Van Gangelen. "Die conclusie trek jij", aldus Ten Hag. Wat wil hij dan wél zeggen?

20 januari 2021 om 22:58

Volgens Ten Hag miept hij er niet over maar wat hij dan wel doet is mij niet duidelijk. Mekkeren misschien?

20 januari 2021 om 23:06

Haha exact. Ongelooflijk hè, naast het feit dat het niet waar is natuurlijk, aangezien hij het zondag tegen Fortuna opneemt en die morgen spelen. Wat een zeikerd

Hij moet niet zeuren. Hij heeft de beste selectie en is zich al aan het indekken voor het geval dat hij geen kampioen word. Gewoon de juiste poppetjes op de juiste plek zetten en iets meer Martinez en Alvarez gebruiken om te kunnen rouleren. Dan komen Neres en Kudus ook nog terug en als hij nog Giovanni en Jensen vanuit de jeugd gebruikt moet hij het gewoon redden. Als hij constant met dezelfde spelers blijft spelen roept hij de problemen over zich af.

Je kan niet van de Knvb verwachten dat ze een schema maken wat helemaal optimaal is voor je eigen club en bij alle actuele veranderingen aangepast kan worden naar je zin. Absoluut waar dat Ajax voortdurend tegenstanders met meer rust tegen komt. Maar dat gaat ook het gevolg zijn als we Europees presteren, wat de ambitie is. Het is een klein nadeel, maar met het kwaliteitsverschil in zowel de basis als de breedte moet dit mogelijk zijn. Niet te lang over wakker liggen en niet teveel energie in stoppen. Gezien het drukke schema kun je die energie beter ergens anders in steken

Ik vind het niet slim dat Ten Hag het sowieso in een interview naar voren haalt. Hij kan weten dat half Nederland hier over gaat vallen.

Verder vind ik dat geen enkele trainer ooit iets over het schema moet zeggen. Het zijn allemaal betaalde professionals en ze spelen maar gewoon. Voor de Knvb is het al lastig genoeg om een schema in elkaar te zetten met alle voorwaarden waar ze aan moeten voldoen. (burgemeesters, tv etc)

Iedereen heeft een druk programma Erik, niet zeuren.

Erik moet niet zo zeuren. Wat me wel opvalt is dat iedereen er hier met gestrekt been ingaat. Want ja, Ten Hag/Ajax. En als meneer Schmidt stompzinnige uitspraken doet iedereen hem maar het hoofd boven water houdt.

Sinds wanneer bestaat de Knvb niet meer uit een Ajax clan hahaha , ze krijgen een x de Knvb niet mee stelletje zeurpieten zijn jullie.ohoh er wordt ons onrecht aangedaan wij zijn Ajax wij zijn goden kom zeg comp is net begonnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Feyenoord4626
5.Vitesse4514
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

De Telegraaf: Schmidt ging verschrikkelijk tekeer tegen Ten Hag

Roger Schmidt is zondag tijdens de wedstrijd tussen PSV en Ajax (1-1) 'verschrikkelijk tekeergegaan' tegen Erik ten Hag, zo stelt De Telegraaf bij monde van Valentijn Driessen. Schmidt zou Ten Hag...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren