Balk vertrekt, Balker tekent: ‘Het geld was ook niet echt van: wauw’

Woensdag, 20 januari 2021 om 17:50Dominic Mostert

FC Groningen heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Radinio Balker. De verdediger komt in de zomer transfervrij over van Almere City FC, zo maakt de nummer zes van de Eredivisie bekend via de officiële kanalen. Balker tekent een contract tot medio 2024, met een optie voor een extra jaar. Tevens maakt de club bekend dat Remco Balk de overstap maakt naar FC Utrecht, een overstap die al enkele tijd in de lucht hing.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door buffeltje)

Ik begrijp best dat je een notie wil hebben van wat de club met je wil, maar als je nu al bij het eerste zit, ligt dat 'plan' toch aan jezelf? Altijd dat gedoe over een plan. Goed spelen en je tekent je eigen plan uit, heb je in eigen hand. Als hij iets minder speelt zou het niveau bij de onder 21 te laag zijn.. nou, dan laat je het daar zien en knok je je terug

20 januari 2021 om 18:02

Een eerste aanbod voor een contractverlenging pas op 13 november? Dat klinkt in mijn ogen toch best laat! Ken verder de ins- en outs niet, maar de houding van Groningen in dezen lijkt ook wel: "teken maar even bij jochie" als je zo laat een aanbieding doet.

20 januari 2021 om 18:04

Want in september scoorde hij al tegen Ajax en begon hij regelmatiger te spelen volgens mij. Als je dan niks hoort voor een tijdje, dat is wel enigszins vreemd, toch?

20 januari 2021 om 19:53

Zo simpel is het niet. Er zijn genoeg spelers die altijd goed spelen en trainen maar nog steeds geen basisplek hebben. Een trainer die het niet in een speler ziet zitten, een club die gekke transfers doet. Je hebt het niet altijd in eigen hand en ik kan me goed voorstellen dat spelers meer zekerheid willen, en willen weten wat de club met hem van plan is.

Utrecht heeft weer een middelmatige speler erbij. Die kopen er gewoon blind op los, als hun sugar daddy er mee op houd voorzie ik een snelle aftakeling naar de kkd.

20 januari 2021 om 18:44

Deze jongen wou niet bijtekenen en nu halen we hem voor bijna niks op daar. Mooie buitenkansje toch. Hij gaat waarschijnlijk beginnen bij Jong Utr. en als het wat is zien we hem gauw in het 1e. En Utrecht naar de KKD slaat natuurlijk nergens op en dat zie ik ook niet snel gebeuren. Naast de top 3 is er 1 club die nooit is gedegradeerd en dat zijn wij.

20 januari 2021 om 19:52

Naast de top drie en Fc Utrecht is er nog een club die nóg nooit gedegradeerd is, Fc Emmen natuurlijk.

20 januari 2021 om 18:49

Van Seumeren blijft gewoon tot z'n dood er geld in pompen. Anders gebeurd Utrecht het zelfde als Twente gebeurd is.

20 januari 2021 om 22:53

Sugar daddy is een supporter in hart en nieren, echter wel een met ondernemersgeest. Hij pompt niet alleen geld in een bodemloze put. De hele organisatie stond pre-corona als een huis en de club draait zelfstandig, zonder sugar daddy, een miniem verlies. Bijna quite, na jaren van misere. Het gaat gewoon goed, nu nog op het veld...

Vertrouwen is bij voetballers synoniem voor geld. Iemand enig idee hoe oud die Balker is? Op de foto lijkt ie al ruim in de 30 namelijk.

20 januari 2021 om 18:05

Hij is 22, maar hij speelt inderdaad alsof hij 30 is dit seizoen, raakt om de zoveel weken weer geblesseerd of is niet optijd fit.

20 januari 2021 om 19:08

@immerneutral neutraal lijkt je niet te passen aangezien hij verdere onderbouwing geeft ... Jij haalt het uit context om een kortzichtige conclusie te trekken. Je redeneert alsof hij naar de zandbak vertrekt. Zie de tekst nogmaals ipv interpolaties te plegen ...

Jammer dat Almere hem niet afgelopen periode heeft kunnen laten gaan, maar dat kwam vast omdat ED clubs door de pandemie weinig tot geen geld wilde spenderen aan iemand met een aflopend contract. Het is goed dat hij vertrekt vanaf de zomer, want dit seizoen voegt Balker geen waarde toe aan het team van Almere, het is een talent, maar daar blijft het helaas bij, die jongen was teveel bezig met een transfer dat was de reden waarom hij in het begin niet speelde bij Almere en daarna raakte hij natuurlijk geblesseerd.

Zulke jongens kun je inderdaad beter laten gaan en hoef je ook niet te spelen, want die gaat alleen maar de mood van de team omlaag halen en uiteindelijk kost dat je punten. Almere zit wel echt goed zo met Helstrup en Mirani in de centrum van de verdediging, nu moeten ze er alleen voor zorgen dat Harrison vertrekt, want die kost Almere alleen maar geld, ik weet zeker dat hij naast Mirani de grootste verdiener is bij Almere, terwijl hij helemaal niets toevoegt aan het team, luie houding heeft hij. Gewoon laten gaan. Bedank voor alles Radinio, het gaat je goed in de zomer.

20 januari 2021 om 18:10

Het lijkt bijna alsof je een soort haat hebt tegen Balker, omdat hij wilt vertrekken. Tenminste zo komt dat over voor mij. Prima bankspeler voor Groningen, hebben ze goed gedaan door hem transfervrij in te nemen, maar je hebt wel gelijk als je kijkt naar dit seizoen dan was ik wel gaan twijfelen , prima deal verder.

Groot,groter,groter,balk,balker,balker. Hebben we er tenminste een betere Balk voor terug

Wat hoop ik dat er ergens een speler loopt die Balkest heet. Al is het in de vierde divisie van San Marino Groningen moet er dan echt voor gaan.

21 januari 2021 om 11:50

Pim Balkestein, 33 jarige verdediger van de Treffers en tevens ex-VVV speler kijkt de komende tijd extra op zijn telefoon.

Ik heb die Balk een aantal keer zien spelen maar kan toch niet anders concluderen dat het een erg matige speler is. Pakte mooi een doelpuntje mee tegen Ajax maar heeft daarna niet meer de touwen kunnen vinden. FC Groningen is natuurlijk ook niet gek, die zien hem dag in dag uit op de training van dichtbij. Benieuwd wat er bij FC Utrecht van terecht komt, hoop dat hij me verrast!

20 januari 2021 om 22:55

Er werd gezegd dat hij onderdeel uitmaakte van een hele goede Groningen lichting in de jeugd?! Iemand wat achtergrond?

Ik word zo moe van al die kleine verwende ventjes. Het vertrouwen is het nieuwe toverwoord, maar in de spiegel kijken is er tegenwoordig niet meer bij. Misschien had FC Groningen iets meer vertrouwen in je gehad als je iets beter had gepresteerd dan alleen dat ene doelpunt tegen Ajax.

20 januari 2021 om 21:03

helemaal gelijk, die jongen had nog niks gepresteerd maar wel een talent status gekregen.. waarvan? Die ene goal tegen Ajax? Voor de rest is hij te licht, weinig snelheid.. speelt niet op buitenspel.. is niet heel erg slim. Niet erg dat hij weg is, maar die jongen zien we ook nooit meer terug. Wees blij dat je een kans bij Groningen kreeg.

21 januari 2021 om 07:35

Ja, zo'n ventje zou god op zijn knieën mogen danken dat hij een contract aangeboden krijgt van FC Groningen. Denk dat we deze de komende jaren vooral in Jong FC Utrecht terug zien en daarna bij een KKD-club.

Die gaat over de balk....
Als Groningen Volendam tegen PSV heeft gezien dan zou ik daar ook nog even gaan winkelen.
Dan vergeet je Balk direct.

Wat lopen daar heerlijke voetballers rond

We zien balk wel terug in keuken divisie volgend seizoen .

20 januari 2021 om 21:53

Heb ook het idee dat hij het meer van inzet en strijdt moet hebben dan van zijn technische gedeelte, heb hem zelden op sterke technische snufjes kunnen betrappen..

21 januari 2021 om 07:02

Ja en zo kun je dus als jonge speler wel groeien, niet door in het onder 21 team van groningen rond te hobbelen, maar wedstrijden pakken in de kkd en daarna gewoon doorgroeien naar het 1ste van fc utrecht.
niks mis mee.

Het gebeurt vaak dat eigen opgeleide spelers een minder contract krijgen aangeboden. Dan spelers die van elders komen!

21 januari 2021 om 03:20

Dat is dan ook vaak omdat ze aan het begin van hun carriere staan en eigenlijk nog best wat te bewijzen hebt zoals deze balk eigenlijk nog wel had want hij had geen vaste basisplek en is nog niet zolang actief in het eerste, waar spelers van buitenaf meestal een direkte versterking zouden zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van KaamMiddenvelder231
M. El HankouriAanvaller222
J. LarsenAanvaller229
S. PadtKeeper230
G. GudmundssonAanvaller190
W. DammersVerdediger191
D. DankerluiVerdediger200
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren