KNVB ziet groot nadeel bij avondklok en doet smeekbede aan politiek

Woensdag, 20 januari 2021 om 16:35Rian Rosendaal • Laatste update: 17:23

De Nederlandse regering acht een avondklok noodzakelijk in de strijd tegen het coronavirus, zo werd woensdagmiddag bij monde van minister-president Mark Rutte medegedeeld op een speciaal belegde persconferentie. De avondklok moet aankomende weekeinde worden ingevoerd, mits de Tweede Kamer instemt met de plannen van het kabinet. De KNVB hoopt echter dat de politiek in Den Haag het voorstel van Rutte en minister Hugo de Jonge niet klakkeloos overneemt.

"Die Britse variant is letterlijk levensgevaarlijk", zei Rutte op het persmoment van woensdagmiddag. "We moeten dit doen, dit is nodig, de avondklok draagt bij." De inmiddels demissionaire Rutte snapt dat er een hoop weerstand is tegen de voorgenomen plannen, al hoopt hij wel op een meerderheid in de Tweede Kamer. "We willen zo een groot en ingrijpend besluit niet nemen zonder parlementaire steun. Daarom treedt het kabinet hierover in overleg met de Tweede Kamer. En als er voldoende steun is neemt het kabinet het definitieve besluit."

Mocht de Tweede Kamer groen licht geven, dan geldt de avondklok waarschijnlijk per aankomend weekeinde. Tussen 20.30 uur 's avonds en 04.30 's nachts mag niemand de straat op. Er wordt alleen een uitzondering gemaakt voor mensen die een speciale verklaring kunnen overleggen. De avondklok bezorgt de KNVB de nodige kopzorgen, zo blijkt uit een woensdag afgegeven verklaring. De voetbalbond wil dat de avondklok een uur later ingaat, zodat mensen niet worden beperkt in hun mogelijkheden om buiten te sporten.

"Het wordt voor verenigingen opnieuw moeilijker om sportmogelijkheden aan te bieden", zo schrijft de KNVB op Twitter. "Oproep aan Klaas Dijkhoff, Lilian Marijnissen, Jesse Klaver en Lilianne Ploumen om in het Tweede Kamerdebat (donderdagochtend, red.) voor een avondklok vanaf 21.30 uur te gaan. Laten we ook naar de voordelen van de sport blijven kijken!", zo krijgen de fractievoorzitters van respectievelijk de VVD, SP, GroenLinks en de PvdA mee als boodschap. De politieke leiders worden zelfs getagd in het Twitter-bericht. De KNVB benadrukt daarnaast dat men 'niet kan inschatten of een avondklok noodzakelijk is'.229 reacties (laatste reactie door jordyb)

Wordt er überhaupt nog getraind dan?? Kan aan mij liggen maar kom al maanden niet meer bij de vereniging..

20 januari 2021 om 16:40

Jazeker. Bij mij op de club trainen we gewoon in groepjes van 2.

20 januari 2021 om 17:06

Hier precies hetzelfde, heerlijk de afleiding met een beetje gezelligheid en toch uitgedaagd worden om even helemaal stuk te gaan.

20 januari 2021 om 17:06

Oh oke, Blijkbaar dus wel. Zelf zie ik niet zo erg de toegevoegde waarde van in groepjes van 2 trainen.

20 januari 2021 om 18:06

Arnino, leuk dat jij en de mensen die je reactie liken er de meerwaarde niet van inzien. Er ook mensen die wel de kleine mogelijk om te sporten aangrijpen na een dag werken.

20 januari 2021 om 16:40

ja jeugd mag sws gewoon normaal trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen

20 januari 2021 om 18:34

Die zullen alleen geen hinder van de avondklok hebben. Als je 's avonds geen wandeling mag maken, lijkt het me logisch dat je ook niet mag voetballen na 20:30 uur als amateur.

20 januari 2021 om 18:53

En die traint dus gewoon voor die tijd. Dat gaat prima.

20 januari 2021 om 19:08

@4ever4ajax, de vraag was gewoon of er de afgelopen maanden nog getraind werd. @hakkie, bij de meeste clubs zijn er nog genoeg jeugdteams die na 8 uur trainen.

Blijven sporten is uiteraard belangrijk, maar dat kan ook op individueel niveau. Op dit moment staan alle seinen op rood, dus ook voor het voetbal.

20 januari 2021 om 16:42

Nu ik ga regelmatig rond 11 uur 's avonds lopen. Dat zou in een dergelijk situatie niet kunnen bijvoorbeeld.

20 januari 2021 om 16:57

Nog genoeg andere tijden op de dag toch? Dan ga je een tijd s ochtends lopen in plaats van s avonds. We zitten nu in een zware crisissituatie en niemand zit te wachten op een avondklok. Alleen 2 a 3 weken niet meer s avonds kunnen sporten lijkt me nog wel te overzien.

20 januari 2021 om 17:04

In België hebben we al twee maanden een avondklok om 12 uur 's nachts. Dat lijkt me een veel beter alternatief. Niet iedereen heeft in de ochtend, voormiddag of vroege avond de tijd om te sporten. En dan is het gevolg dat je het gewoon laat schieten. Dat lijkt me ook niet de bedoeling.

20 januari 2021 om 17:07

Als ik de gehele dag werk van 8 tot 6, daarna voor het eten moet zorgen, dan kan ik mijn eten niet eens fatsoenlijk laten zakken om een fatsoenlijke ronde te kunnen lopen.

20 januari 2021 om 17:13

@goalski, inderdaad. Daarom ga ik pas om 11 lopen. Eerder is gewoon niet aangenaam omdat je net gegeten hebt.

20 januari 2021 om 17:14

om 6.00 uur in de ochtend. Tijd zat.

20 januari 2021 om 17:23

Of in je pauze een rondje lopen / savonds nog twee uurtjes werken. Natuurlijk zal een avondklok problemen opleveren en komt het voor sommige mensen echt niet uit. Maar ik 99 procent van de gevallen kun je er echt wel omheen werken om nog een beetje actief te zijn.

20 januari 2021 om 17:24

Ik ben überhaupt (nog) geen voorstander van een avondklok - ik sta open voor bewijs dat het significant zou helpen - maar op deze manier heeft iedereen zo wel zijn individuele redenen om tegen (delen van) maatregelen te zijn.

20 januari 2021 om 17:28

Ja maar het ding is dat er voor heel veel mensen al ongeveer een jaar omheen gewerkt moet worden. En na verloop van tijd hebben mensen het er dan ook wel mee gehad. Zelf val ik niet onder die categorie, maar ze is te groot om te negeren.

20 januari 2021 om 17:39

Ware het niet dat ondanks die avondklok Belgie het slechter doet dan Nederland op het gebied van besmettingen.

Een avondklok is leuk maar onderbouw het eerst met cijfers van de te verwachten daling van het aantal besmettingen. Met hagel schieten is lekker makkelijk maar de kans is groot dat je meer schade aanricht dan als je niet zou schieten.

20 januari 2021 om 17:46

In het begin deed België het een stuk slechter. De afgelopen maanden gaat het gewoon beter. De afgelopen 30 dagen zit Nederland boven een gemiddelde van boven de 5.000 nieuwe besmettingen per dag en bij België zit dat onder de 2.500. Maar sowieso is vergelijken tussen landen zinloos. Dat ligt puur aan geluk en niets anders. Het belangrijkste is dat de cijfers in België zelf sinds de lockdown gewoon een stuk beter zijn. En de provincie Antwerpen en de eerste (zware) avondklok als perfecte voorbeeld.

20 januari 2021 om 18:05

Die onderbouwing is er wel.
Ik vind zelf 2030 veel te vroeg. 2200 klinkt logischer. In België is het zelfs 2400

20 januari 2021 om 18:12

@Magistra, heb je enig idee hoe dat werkt met kinderen? Eerst het ochtend ritueel met het ontbijten ed. Vervolgens thuis het onderwijs geven en zelf achter de laptop kruipen om vervolgens het avondeten te gaan maken en het avondritueel te starten. Er is niet zoveel alternatief dan 's avonds te sporten, tenzij je zin hebt om om 06:00 te gaan sporten maar zelfs dan wordt het krap als je ervan uitgaat dat je een uurtje sport

20 januari 2021 om 18:25

@Kevin, niemand zegt dat het makkelijk is. Maar het is op dit moment nodig en we moeten allemaal inschikken.

20 januari 2021 om 18:38

@Kyle, "op dit moment" duurt al sinds oktober voor de voetballers, terwijl de sportscholen op dat moment gewoon nog open mochten zijn. Er zullen best maatregelen nodig zijn maar 1 ding is zeker: 10 maanden niks doen (op een paar weken uitzondering na) niet of veel minder bewegen is ook waanzinnig ongezond en slecht voor je

20 januari 2021 om 18:55

Kevin, corona is ook waanzinnig ongezond. Wat heb je liever, 10 maanden niet sporten of je familie aansteken met alle mogelijke gevolgen van dien?

20 januari 2021 om 19:23

@Magistra Wie zegt dat iedereen daar geneog tijd voor heeft? Mensen die buiten hun werk ook nog de studie van hun kinderen moeten oppakken. Dat Lierse om 11uur nog sport. Zal ook te maken hebben dat hij even geen andere tijden heeft om dat te doen. Wel makkelijk praten als je de thuis situatie van veel huishoudens niet weet. Scholieren zullen alle tijden hebben. Maar alleenstaande ouders met kinderen. Die thuis moeten werken. Of lange dagen moeten maken met hun vitaal beroep. Het klein beetje ruimte wordt nu ook afgepakt.

20 januari 2021 om 19:27

Atletiekvereniging hier loopt normaal van 19:00 tot 20:30, niets mis mee en hartstikke druk altijd.

20 januari 2021 om 19:55

@Kaassie, om antwoord te geven op je vraag: ik houd me al sinds maart aan de maatregelen maar als ik nu kijk naar de ondernemers die naar de klote gaan, de toeristische sector die helemaal op zn gat ligt, mensen die al 10 maanden geïsoleerd zijn, de steeds meer opkomende verhalen van mishandeling thuis en alcoholisme. Begin ik toch te twijfelen of het aansteken van je familie niet beter is, gezien het feit dat een zeer zeer klein percentage van de mensen die Corona krijgt er echt serieuze problemen (of erger) aan overhoudt.. hoe erg het ook is voor de mensen die het treft uiteraard. De middelen lijken zo langzamerhand erger te worden dan de kwaal

21 januari 2021 om 11:01

@ Kevin, Ik heb zelf een winkel gehad en ik leef ontzettend mee met die mensen. Zelfs in de wereld voor corona hebben met name de kleine ondernemers het al moeilijk genoeg. Ik ga me niet als deskundige voordoen en zal niet zeggen dat ik er alles vanaf weet maar ik kan me bijzonder goed in die mensen verplaatsen. Juist om die mensen er bovenop te helpen is het zaak om dat verdomde virus zsm uit te bannen. Ik heb ook zo mijn twijfels bij een avondklok maar het is onderhand wel duidelijk dat we de teugels niet moeten vieren maar aan moeten trekken. We kennen allemaal wel iemand die geopereerd is of geopereerd moeten worden. Op dit moment kunnen een heel groot aantal van die dingen niet uitgevoerd worden. Er gaan niet alleen mensen dood door het virus maar er gaan er ook genoeg dood omdat de druk op de zorg te groot is geworden en dingen worden uitgesteld. Ik had een zo goed als kerngezonde buurman die een algehele gezondheidscheck zou krijgen maar die werd uitgesteld. Een week nadat die check uitgevoerd zou moeten worden kreeg de beste man een hartinfarct op de tennisbaan die misschien voorkomen had kunnen worden als hij die check wel had gehad. Dat zullen we echter nooit weten maar het is wel bijzonder wrang om op zo'n manier je echtgenoot en vader te verliezen. Ik heb liever een korte periode dat we heel beperkt worden in onze vrijheden dan een hele lange periode van aanmodderen waar niemand beter van wordt.

20 januari 2021 om 18:33

Daarnaast kan de jeugd gewoon trainen tot 20:00 uur, desnoods verplaatsen naar de zaterdag overdag..

20 januari 2021 om 22:22

Sporten en gezonde levensstijl is nog altijd het belangrijkste als je zegt we doen het voor de volksgezondheid. Het gaat om de IC bedden, das prima en wellicht een logisch besluit. Maar de mensen die grotendeels op het IC terecht komen liggen er omdat ze amper tot niet sporten en wel verslaafd zijn aan suikers. Als de overheid deze pandemie en toekomstige virusverspreidingen beter tegen wenst te gaan dient het hier actief mee om te gaan. Vergeet niet dat er ook 35+ bier elftallen zijn, dat zijn vaak de enige bewegingen die die mensen krijgen. Deze mensen maak je zwakker waardoor ze juist op het IC kunnen komen.

Nee KNVB, niks uitzonderingen. Het is nu tijd om allemaal actie te ondernemen tegen dit k*t virus. Dus ook als dat betekent dat verenigingen beperkt worden.

20 januari 2021 om 16:42

En hoezo beperkt? Je kunt toch ook voor 8 uur gaan sporten dan? Helemaal voor kinderen, waar het om gaat. En een groot deel van de thuiswerkers kan het ook prima doen.

20 januari 2021 om 16:45

@jackieboy, de onder 15 traint al tot 8 uur, oudere groepen tot 9/half 10 bij ons. Ja de allerjongsten zijn ruim voor 8 wel klaar, de rest niet

20 januari 2021 om 18:03

Dat snap ik Primetime, maar dat kun je toch verschuiven? School is thuis nu en minder veel uren. Dus dan kun je ook eerder beginnen en eerder stoppen.

20 januari 2021 om 18:13

@aJackieboy... om te kunnen trainen heb je ook trainers nodig. Trainers die over het algemeen een baan hebben en dus dus 17:00 of 18:00 moeten werken...

20 januari 2021 om 18:15

Dit is natuurlijk ook het algemene probleem in Nederland. Wij kunnen alleen maar kijken naar wat wij niet meer kunnen doen. Nederlanders zijn helaas egoistisch waardoor de avondklok nodig is. Lijkt mij ook erg lastig voor een regering om beslissingen te nemen die toch nooit goed zijn. Willen we uit de crisis komen dan is het vaccin niet goed. Doen we geen lockdown is het ook niet goed. Het is gewoon niet goed te doen.

20 januari 2021 om 18:17

@jackieboy10, minder uur klopt maar niet per se eerder klaar hoor. Mijn oudste rolt soms om 12 uur het bed uit om van 2 tot 4 les te krijgen.

20 januari 2021 om 19:19

@Goal123 amen! Helemaal mee eens. Belachelijk hoeveel mensen er maar blijven miepen. Ja sommige gaan er kapot door bijv hun winkel die niet open mag, maar sommige doen echt alsof de regering dit voor de lol doet en het vaccin pure vergif is, man man man, wat wordt ik daar moe van.

20 januari 2021 om 19:33

@goal123Dat is makkelijk praten als je gewoon werk hebt. En of kan blijven werken. Veel mensen die zonder werk zijn komen te staan. Of hun werk niet uit mogen voeren. En maar een financieel steuntje van paar duizend euro hebben gekregen. Om het gezin boven water te houden en alle andere vasten lasten te moeten betalen. Er zijn ook andere schade die toegebracht worden met deze regels. Maar daarover schijnt niemand zich te mogen uiten. Omdat je dan een complotdenker, een of andere wappie of weet ik veel wat bent.

20 januari 2021 om 22:48

Hoezo egoïstisch? Nederland is een van de laatste landen waar de avondklok is ingezet, heeft een van de hoogste bereidheid tot een PCR test. Het is niet het volk zijn schuld dat in alles Hugo de Jonge achter aan de rij stond. Met de PCR test, met de mondkapjes in de zorg, met het sluiten van vliegverkeer, met het vaccin. Nederland is slachtoffer van een incapabel minister van volksgezondheid, het lakken en liegen van minister president en van Dissel die meegaat in de Ruttedoctrine. Overigens zijn het vaak de politiek links mensen de stemmen die klagen dat Nederlanders het zo slecht doen, maar het zijn ook de linkse steden die het slechts presteren. Wellicht eens stoppen met wijzen naar elkaar, want niemand hier heeft 0x de randjes opgezocht of per ongeluk de regels verbroken (denk aan per ongeluk op een meter staan in de supermarkt) Dat kan ook geeneens, je kan je best doen maar je kan niet alles ontmijden. Of je moet nooit meer naar de supermarkt gaan, vrees alleen dat je het niet lang overleefd. Wees eens kritisch op onze leiders ipv meedoen met het wijzen. Als zij de zaakjes op orde hadden waren we ala Israël er over een maand +- uit geweest. De avondklok voegt ook werkelijk niks toe. Want buiten de randstad (data valt opzich vrij makkelijk te vinden) zie je in de avonduren vrijwel niemand meer buiten. Dus je verbied wat meeste mensen al niet deden. Een goede leider had ingericht dat mensen met slechter gezondheid gratis gebruik kunnen maken van bezorgservices. Een goede leider had elke reclameblok uitleg laten geven over de schijf van 5, gezonde voeding en had rommel als tabak en cola gewoon uit de schappen getrokken. Een lockdown is alleen maar het vertragen van het virus, het is niet het bestrijden van het probleem. Nederland is wereld recordhouder chronisch zieken gevolgd door Amerika en Duitsland. Denk daar maar eens goed over na. Het zijn namelijk de chronische zieken die over t algemeen nu in het ziekenhuis belanden. Dit hebben we zelf in eigen hand. Of mogen we niet meer bespreekbaar maken dat zwakke geholpen moeten worden met gezonde levensstijl? Moeten we overal maar een pil in drukken of een spuit zodat jij en ik naar de mac kunnen gaan? Onbegrijpelijk.

20 januari 2021 om 16:45

Gelukkig is er in de afgelopen 9 maanden niks gedaan en heeft men niks moeten laten. Dus dan kan dit er makkelijk bij na sluiten van winkels, horeca, scholen, afgelasten evenementen, niet naar kantoor mogen, niet mogen reizen, geen bezoek mogen ontvangen, geen verjaardagen of trouwerijen mogen vieren en nu ook niet maar in de avond de deur niet uit om even een rondje te hardlopen.

20 januari 2021 om 16:59

Die mensen die voor die idiote maatregelen zijn willen het gewoon niet zien dat mensen kapot worden gemaakt,ik vraag me echt af hoeveel mensen zijn besmet geraakt bij al die demonstraties van 10000 mensen op elkaar,we worden genaaid hier

20 januari 2021 om 17:02

@master D Ik kom net uit quarantaine en ik kan je vertellen, je wil geen Corona krijgen. En zeker de kwetsbare en oudere mensen niet, want het is geen pretje. Het is geen gewoon griepje en je kan er dagen flink beroerd van zijn. Dus nee, we hebben niet genoeg gedaan, anders was het al onder controle. Zolang veel mensen het onderschatten en bij zichzelf denken, voor mij geldt het niet, blijven we met de problemen zitten en moet de overheid weer een extra maatregel toepassen.

20 januari 2021 om 17:05

Ik vraag mij af in hoeverre mensen echt voor de maatregelen zijn? Zoals rutte ook al zegt zit niemand op deze maatregelen te wachten. Ik niet, jij niet, lange frans niet, jensen niet, de buurvrouw op de hoek niet, enz. Alleen is er een groep die serieus denkt dat mensen als Rutte op een zondagmiddag de volgende maatregelen zitten te bedenken, omdat zij 1 of ander hoger doel ambiëren. Ik doe nu gewoon wat er wordt geadviseerde door mensen die ervoor hebben geleerd, maar ben ik voor de gestelde maatregelen? Nee. Probeer ik ermee te leren leven? Ja. Er moet iets gebeuren, dus waarom zou ik dan als onwetende denken dat ik het beter weet?

20 januari 2021 om 17:07

Het is echter wel heel belangrijk dat de mensen de regels begrijpen, volgen en accepteren. Nu je mag zeker zijn dat er heel veel mensen zijn zoals Master D die er genoeg van hebben. Een avondklok zo vroeg op de avond lijkt me dan ook contraproductief aangezien het veel mensen buiten de doelgroep van de maatregel treft. Maak er 11 of 12 uur van en er zullen een stuk minder last van hebben.

20 januari 2021 om 17:30

Ja en dan de reden dat ze zo feestjes en bijeenkomsten willen stoppen. Nou geloof mij die gasten die al schijt hadden stoppen echt niet door een avondklok. Weer een oplossing voor de bühne. Enige wat mij nu irriteert is dat de supermarkt wel een stukje voller zal zijn. Had ik zo rond 21.15 nooit last van :-p.

20 januari 2021 om 17:43

Kerel ik heb ook Corona gehad en bij mij viel het reuze mee. Echter verschilt het per persoon en de mensen die het als erg ervaren die hadden t ook met een griep kunnen hebben of als je er niet last van hebt idem dito. Misschien gewoon gezonder leven en dan zul je zien dat je wat weerstand opbouwt ipv hopen op ome Rutte

20 januari 2021 om 17:56

Wat loopt iedereen weer lekker te zeiken. Ongelofelijk. Je moet een uurtje eerder naar binnen en iedereen doet meteen alsof het einde van de wereld is aangebroken. Doe normaal! Zet je ego aan de kant en denk aan je medemens! Zorg er nou voor dat er niet meer ouderen in het ziekenhuis komen te liggen! De mensen die overleden zijn hadden ook jouw familie kunnen zijn. Als jij je niet aan de regels houdt dan ben je net zo schuldig als dat virus!

20 januari 2021 om 18:00

@romarky verdiep jij je maar even in de griep. Dat kan behoorlijk ernstig zijn. Ben erg benieuwd naar jouw fysieke gesteldheid en algemene gezondheid. Men moet simpelweg gezonder gaan leven. De maatregelen zijn zo tegenstrijdig als de pest. Eerst openingstijden van supermarkten verruimen om de drukte te verspreiden en nu een avond klok waardoor de supermarkten juist drukker worden ivm korte inkoop tijd. En dit is maar 1 voorbeeld. Een schande wat ze allemaal verzinnen

20 januari 2021 om 18:04

100 procent niet mee eens, gezonder leven is niet de oplossing. Ik ken iemand die heel gezond leeft en door corona niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk problemen heeft gekregen. Is al een maand of 8 geleden dat hij het heeft gekregen. Hij weet soms niet eens waar zijn auto staat, terwijl die voor zn neus staat. Gezond leven is geen garantie om goed door Corona te komen.

20 januari 2021 om 18:05

Exact. Dit begint heel ziek te worden. De effecten zullen absurd zijn waar men pas later achter zal komen! Heel ziek! Oke willen ze dat, doe dan 11 of 12 uur snachts tm 5,6 uur s ochtends ofso! Nee de economie en de mensen moeten KAPOT!

20 januari 2021 om 18:10

@romarky Ik vind het heel erg vervelend voor je maar we moeten nu niet gaan doen alsof je Ebola of k*** hebt gehad. Ik heb namelijk liever Corona dan vele andere ziektes. Iedereen geeft de “wappies” de schuld maar als de rest zich allemaal netjes aan de regels houden en alles dragen wat ze opgedragen wordt dan zijn ze toch volledig Corona proof? We proberen nu levens te redden van mensen die al een heel leven hebben geleefd en (jonge) gezinnen worden zwaar kapot gemaakt. En iedereen kan leuk zeggen even de maatregelen volhouden maar heel even is nu al een jaar voor veel mensen die dit niet meer trekken. “Wij” mensen die niet geraakt worden hebben makkelijk praten. Empathie is tegenwoordig helaas ver te zoeken en dit gaat echt nog eens uit de hand lopen.

20 januari 2021 om 18:18

@Teesboer duik jij maar even de boeken in. Bijna iedereen die ernstig ziek is door/met Covid heeft een onderliggend iets. Uiteraard sluit gezonder leven niet alle gevallen uit en hebben sommige mensen, zoals jouw kennis helaas de pech dat het hun ernstig getroffen heeft. Echter zijn het in 99 van de 100 gevallen altijd mensen op behoorlijke leeftijd, met overgewicht, zwak immuunsysteem of al een andere ziekte

20 januari 2021 om 18:19

Alleen met grenzen sluiten hadden we de britse variant buiten kunnen houden. Maar daar wilde het kabinet niet aan omdat dan de KLM extra staats steun nodig zou hebben. Oh wat waren die vakantietjes en weekendjes weg belangrijk... dat vindt ik pas een schande. De goede moeten weer boeten voor de mensen die het niet zo nauw nemen.

20 januari 2021 om 18:20

"We proberen nu levens te redden van mensen die al een heel leven hebben geleefd en (jonge) gezinnen worden zwaar kapot gemaakt. "...en vervolgens beginnen over empathie haha.

20 januari 2021 om 18:33

@Reqengi, zo jammer dat mensen zo dom zijn om dingen te roepen waar ze geen verstand van hebben. Ten eerste: graag de link naar jouw onderzoek waaruit blijkt dat 99 van de 100 gevallen mensen op leeftijd, met overgewicht etc, zijn. Ik ken namelijk ook mensen die eraan zijn overleden zonder dat ze aan deze eisen voldeden. Sterker nog, eentje rookte niet, dronk niet, was 45, sportte en leefde gezond. Ten tweede: voor de zoveelste keer, het gaat niet alleen om het aantal doden, maar om de druk op de zorg. Die kan het niet meer aan! Nog even los van het feit dat heel veel mensen nog maanden last houden van klachten. En ja, daar vallen ook gezonde, jonge mensen onder!

20 januari 2021 om 19:18

@ Fcvoetbal,, we proberen niet alleen maar levens te redden die al een heel leven hebben gehad. Dat is op zich al een idiote uitspraak natuurlijk want je doet nu net alsof die mensen er niet toe doen. Wat we vooral proberen is om het virus uit te bannen zodat de IC weer op een normaal niveau komt, de operaties weer uitgevoerd kunnen worden, mensen weer aan het werk kunnen, weer kunnen sporten, de winkels en restaurants weer open kunnen en ga zo maar door. Er is helemaal niemand die even leuk zegt dat we dit vol moeten houden want er is helemaal niks leuks aan maar dat we het vol moeten houden staat vast of heb je liever dat we alle genomen maatregelen weer gaan schrappen? Als we dat zouden doen dan hebben we binnen de kortste tijd nog veel meer mensen die het niet meer trekken en loopt het pas echt uit de hand. Ohja, ik zou het nog vergeten ook, je hebt het over empathie, weet je wel wat dat betekent? Als ik jouw verhaal zo lees dan geven we daar een geheel andere betekenis aan.

20 januari 2021 om 19:19

Ja want mij is namelijk geleerd dat dood onderdeel van het leven is. Zeker naarmate je ouder wordt. Zal bij jou wel anders zijn ......

20 januari 2021 om 19:36

@romarky Dan vraag ik mij toch af hoe jij het gekregen hebt dan? Los van dat ik jet erg vervelend voor je vind dat je het gehad hebt. En er hopelijk niet te veel last van blijft houden van de naweeën

20 januari 2021 om 19:39

Lekker oordeel, ben voor Corona 20 kilo afgevallen en zeer gezond gaan eten. Samen met een personal trainer hard gewerkt om op een gezond gewicht te zitten en daarnaast veel spierkracht te ontwikkelen om het afvallen te versnellen. Ben kerngezond, drink niet, rook niet en weeg nu 96 kilo op een lengte van 1.96 cm.... Dus hoezo weerstand opbouwen. Wat een arrogante uitspraak. En ik klaag niet over mezelf, ik maak me juist zorgen om de mensen die het niet kunnen handelen. Omdat ik nu weet wat het met je doet, is er nog meer begrip dat er wat moet gebeuren, iets waar jij je dus niet druk om maakt, maar liever oordeelt dat een ander maar een andere leefstijl moet toepassen om Corona te lijf te gaan. En waarom, zodat je in die 3 weken de deur uit kan.... triest

20 januari 2021 om 19:40

Mijn vrouw is bij haar ouders geweest voor een uur met oud en nieuw. Ze testte daarna positief en omdat wij 2 kleine kinderen hebben ben ik samen in quarantaine gegaan met alle risico's. En inderdaad, 2 dagen later was ik ook positief.

20 januari 2021 om 19:41

@RolandHendriks Idd. Doe avondklok houdt de jeugd niet tegen. Die haalde, voor deze regel, toch al de avondjes door tot de volgende ochtend. Je lost er imo niet veel mee op. Maar de zogenaamde cijfers zullen onze oogjes wel voor de gek houden. En ons laten geloven dat het wel geholpen heeft.

20 januari 2021 om 19:47

Oké dat is vervelend. Maar iemand geeft zich niet aan de regels gehouden dan? Wil niet negatief zijn hoor. Of je in twijfel brengen. Of wat dan ook. Niet mijn bedoeling. Maar wat ik aan wilt geven is dat jij aangeeft dat er strengere maatregels moeten komen zoals deze avondklok. Daar waar, de nu bestaande regels, in jou geval niet gewerkt hebben voor jou/ je omgeving. Of de regels zijn niet nageleefd zijn. Om het virus alsnog te krijgen.

20 januari 2021 om 19:59

Ik twijf niet, wij zijn een voorbeeld dat het al in een kleine omgeving gebeurt, maar hebben wel direct onze verantwoordelijkheid genomen en zijn 10 dagen binnen gebleven. Daardoor is niemand anders in onze omgeving ziek geworden.

20 januari 2021 om 20:21

Dat snap ik.en dat is alleen maar goed hoe jullie gehandeld hebben. Maar heb ik nog steeds geen antwoordt op mijn vraag. Wat.ik uit jou verhaal begrijp is dat jou vrouw het van haar ouders heeft gekregen?? Dan vraag ik mij af hoe dat dan is gekomen. Aangezien die regels niet hebben geholpen bij jullie. Zoals de anderhalve meter. Of de regels moeten niet nageleefd zijn. Je gaf aan dat je graag wilt dat de regels aangescherpt worden. Dat is jou mening. En respecteer ik. Maar als bij jou de regels wel steeds nageleefd zijn. Maar toch het virus hebben gekregen. Waarom zou een avondklok er dan wel bij helpen in jullie geval.

20 januari 2021 om 17:28

Daarom ook de avondklok om meer mensen in een korter tijdsbestek bij elkaar te brengen. Ja echt logisch.

20 januari 2021 om 17:31

Leuke mening van jou. Maar er zijn genoeg mensen die deze maatregel belachelijk vinden

20 januari 2021 om 17:48

Dus ga je mensen verbieden om 's avonds nog even een wandeling te maken terwijl de grootste brandhaarden op dit moment visite en de werkomgeving zijn. Ik vind het compleet bezopen dat men eerst voor een avondklok kiest in plaats van (bijvoorbeeld) een thuiswerkverplichting voor beroepen die dat kunnen. Zelfs in het 'gevaarlijke' VK hebben ze nog geen avondklok.

20 januari 2021 om 18:06

Ja ik snap het ook niet. Ik mag wel naar mijn werk, zitten we met 15 man op kantoor(wel 1,5 meter uit elkaar natuurlijk) Daarna mag ik niet meer met een andere persoon ergens op bezoek gaan. Thuiswerken wordt gewoon totaal niet gehandhaafd, werkgevers doen er ook te weinig op uit in mijn ogen.

20 januari 2021 om 18:28

Helaas de harde waarheid maar werk ook al het hele jaar keihard omdat mijn werk mega druk is. Audiovisueel werk kan je niet mee naar huis nemen. Met meer geluk dan wijsheid het virus buiten de deur weten te houden. Wat al lastig genoeg is met alle thuis werkende kantoor pipo's die ineens tijd vinden hun hobby apparatuur ter reparatie aan te bieden. Oftewel bij veel bedrijven lijkt het virus niet te bestaan.

20 januari 2021 om 18:52

In het VK hebben ze een stay at home verplichting voor de hele dag. Dus ook niet om 15:00 een rondje hardlopen, je mag gewoon alleen voor zeer noodzakelijke dingen naar buiten. Veel rigoureuzer dus.

20 januari 2021 om 19:13

@hakkie2, onzin. Je mag in Engeland gewoon gaan hardlopen om 15:00 als je dat wil. Je mag zelfs met iemand van een ander huishouden gaan hardlopen

20 januari 2021 om 19:50

@ Teesboer Maar als jij aangeeft dat je thuis wilt/ moet (van de regering) dan kan en ga je toch thuis werken?? Of os jou werkgever daarop tegen. Als ze erachter komen. Kan volgens mjn het bedrijft 2 maanden dicht gegooid worden

20 januari 2021 om 18:26

Nee joh! Laat je niet bang maken!! 99,8% heeft hooguit milde klachten !!

20 januari 2021 om 19:31

@martyn7 nee, de maatregelen maken nog steeds meer kapot dan dat ze voorkomen en t wordt elke dag erger

20 januari 2021 om 19:45

Pff... vrijwel alles wat het leven leuk maakt is al verboden. Het nut van zo'n avondklok is waarschijnlijk zéér minimaal maar het heeft een enorme impact op ons leven. Voor mij is het wel zo'n beetje de druppel.

20 januari 2021 om 19:58

Ze vragen volgens mij helemaal niet om een uitzondering te maken voor de clubs, maar om de avondklok later in te laten gaan in verband met de sport in het algemeen. Ik zou 21.30 ook een stuk beter vinden om zelf s'avonds nog fatsoenlijk een rondje hard te kunnen lopen

Half 9 is inderdaad wel zeer vroeg als het aankomt op sporten, hond uitlaten, een wandeling maken, op bezoek gaan bij de beperkte groep mensen die binnen je bubbel zitten.

20 januari 2021 om 16:46

Hond uitlaten is uitzondering btw.

20 januari 2021 om 16:50

Tja dan is het helemaal van den gekke. Als dergelijke dingen al als uitzondering gezien worden dan kan je beter geen avondklok instellen.

20 januari 2021 om 16:54

@lierse1997, hahaha ja goeie handel, zag al oproepen om de hond te verhuren.

20 januari 2021 om 16:56

Ga jij elke keer het strond of zeik opruimen dan omdat de hond binnen alles onder loop te schijten en zeiken.Papa aan jantje zoon weet jij waar de oceaan lig ja waar de hond net heb zitten zeiken papa.

20 januari 2021 om 17:02

Nee daarom dat ik half 9 te vroeg vind. Maak er 12 uur van en je kunt tenminste een degelijke avondklok invoeren waardoor er ook nog eens minder last van ondervonden wordt.

20 januari 2021 om 17:05

@lierse1997, ik ben fel tegen elke avondklok dan ook hoor maar van 12 uur heeft toch ook geen zin meer? een goed feest of goeie chillings gaan sws tot een uur of 4/5 uur nachts door.

20 januari 2021 om 17:07

Ik weet niet hoor, maar hond uitlaten lijkt me vrij logisch qua uitzondering. Ik woon zelf in Praag en we hebben hier al tijden een avondklok. Iedereen hier houdt zich netjes aan de regel dat je inderdaad enkel naar buiten mag om je hond uit te laten binnen een straal van 500 meter van je huis. Wel zo prettig dat niet elke eigenaar van een hond met een wat kleinere blaas, elke ochtend eerst mag gaan dweilen.

In NL moet er echter weer compleet misbruik worden gemaakt van de regels en moet iedereen weer spastisch redenen verzinnen om wel naar buiten te gaan. Voornamelijk omdat er gezegd wordt dat het niet mag, moet het natuurlijk wel gedaan worden. Het is bijzonder om dat gedrag van een afstand te aanschouwen.

Ik snap overigens de argumentatie van de Knvb wel. 20.30 is wat aan de vroege kant (hier is het bijv. 21.00) en de mogelijkheden tot sportactiviteiten die binnen de regels vallen, zijn wel belangrijk voor de geestelijke gesteldheid van mensen. Dat wordt zo wel krap als je een baan met normale kantooruren hebt.

20 januari 2021 om 17:11

In Belgiã« heeft het effect gehad. Het was dan wel tussen 12 en 6, maar toch. In de regio Antwerpen hebben we denk ik al bijna sinds augustus constant een avondklok (in oktober was er een kleine onderbreking, waarna de cijfers terug de hoogte in schoten). En dat was echt niet mogelijk als mensen vanaf half 9 hun huis niet meer uit mochten. Dan was daar veel meer weerstand tegen geweest. En er moet ook echt na een jaar rekening gehouden worden met de duurzaamheid van bepaalde maatregelen.

20 januari 2021 om 17:24

Sws lastig vast te stellen maar in oktober schoten cijfers in zo beetje alle landen wel flink omhoog. Vlak daarna ging met de avondklok bij jullie alles dicht. Niet essentiele winkels, kappers ed zijn bij jullie al zo'n 3 maanden dicht, oftewel een heel pakket aan maatregelen.

ik denk dat je echt bijna niemand treft met 12 tot 6. Mensen die willen feesten/chillen met een groep blijven wat langer hangen. Achter de deur kunnen ze toch niet bekeuren

20 januari 2021 om 17:31

Nu ongeveer een week/twee weken na het invoeren gingen de cijfers van de provincie Antwerpen stevig naar beneden (ten tijde van de avondklok in Antwerpen gingen de cijfers van het slechtste van België naar het beste van België) en ongeveer een week/twee weken na het afschaffen gingen de cijfers terug stevig omhoog. Het heeft zeker een effect gehad.

20 januari 2021 om 18:05

@Lierse1997 denk is logisch na. Met een avondklok betekent het ook dat meer mensen besluiten helemaal niet naar buiten te gaan, omdat hun dag al voorbij is voordat het begonnen is. Niet naar buiten, is niet laten testen. Niet laten testen is, daling cijfers. Ik hoef het verder niet in te vullen toch?

20 januari 2021 om 18:15

Ik haat honden, ben er zelfs bang voor maar heb er maar meteen eentje aangeschaft

20 januari 2021 om 18:23

@ikea, lol same, haat aan die smerige vieze kwijlende beesten. Eentje aanschaffen is dan ook weer beetje overdreven he, we hoeven niet nog meer honden op deze wereld. Leen er gewoon eentje

20 januari 2021 om 18:36

@Reqengi, Wat een afschuwelijke redenering.

20 januari 2021 om 19:47

Vooral een hele domme ook.. Niet te filmen.

20 januari 2021 om 19:01

Ik betwijfel het dat veel mensen gaan sporten, laat staan elke dag sporten, en dat ook nog eens combineren met een wandeling.

En op bezoek gaan bij meerdere mensen? Hoe dom is dat. Je moet bij niemand op bezoek gaan.

Sommige mensen zijn echt te dom voor woorden.

20 januari 2021 om 19:13

Sorry hoor, maar je tweede alinea had je weg mogen laten. Als ik bij niemand op bezoek was geweest het afgelopen jaar, dan had ik mezelf allang van kant gemaakt. Volgens mij snappen mensen niet helemaal wat het geestelijk met mensen doet, dat je aldoor thuis zit. Voor de één is dat veel makkelijker dan voor de ander! Ik doe me uiterste best om me contacten zo veel mogelijk te beperken, maar voor mijn eigen (mentale) gezondheid heb ik ook behoefte aan andere mensen om me heen. De impact van zoiets op iemand van rond de 20 jaar is ontzettend. En nee, ik kom niet zielig doen. En ik snap best dat er een avondklok is. Maar zeggen dat ik dom ben omdat ik bij mensen op bezoek ga, is minstens net zo egoïstisch..

20 januari 2021 om 19:15

Niet meerdere mensen. Maar ik ga regelmatig bij mijn vader eten (de enige die ik zie) waarna we een glaasje wijn drinken en muziek luisteren. Nu dat gaat ook niet echt meer dan. Of ik ga wandelen met een vriend. Want ga er maar van uit dat die avondklok minstens een maand of twee duurt. Dat is niet zomaar over.

20 januari 2021 om 19:35

De dingen die jij nu opnoemt kan je toch makkelijk voor half 9 doen? Hooguit is het even je tijden aanpassen.

20 januari 2021 om 21:10

Kun je dat voor 5 maanden aan een stuk?

20 januari 2021 om 21:40

Ik heb nergens vernomen dat de avondklok 5 maanden gaat duren maar mocht dat zo zijn dan is dat niet anders, ook niet als het 5 jaar zou zijn. Even je tijden aanpassen en na verloop van tijd weet je niet beter. Ik snap werkelijk niet waarom er zoveel mensen zijn die zoveel problemen hebben met een kleine tijdelijke aanpassing.

21 januari 2021 om 00:15

Nu in België is het al sinds augustus zo. Als ik al ongeveer een half jaar niet na half 9 naar buiten mocht dan zou ik het ook wel beu zijn. Deze maatregel zal trouwens minstens twee maanden standhouden denk ik persoonlijk.

21 januari 2021 om 01:03

Dat je het beu bent snap ik heel goed maar als je daar mensenlevens mee kan redden dan zie ik het probleem niet. Als ik iemand aan zou steken dan zou ik er doodziek van zijn en als die persoon er door komt te overlijden omdat ik het nodig vond om mij niet aan de regels te houden dan zou ik mezelf dat nooit kunnen vergeven. Dan toch maar liever niet sporten en niet op bezoek als ik moet kiezen of sla ik nou door?

Daar kijkt de politiek toch niet naar. Die denken alleen maar aan zichzelf. Meneer Rutte heeft een bliksemafleider nodig voor zijn falen in die toeslagenaffaire, dus wordt de avondklok van stal gehaald, zodat wij het daar over gaan hebben. Zelfs meneer Gommers zag geen enkele om een avondklok in te voeren gisteravond. Maar ja, die is na politieke druk daar ook van teruggekomen toen hij de garantie kreeg dat de avondklok niet voor hem zou gelden en hij bij de talkshows zijn onzin en leugens kon blijven verkondigen. Ondertussen van de rest van Nederland lekker creperen en van eenzaamheid naar de t*** gaan. Probeer jij maar eens een tiener binnen te houden dag en nacht om ondertussen ook nog thuisschool te geven en thuis te werken. Dat gaat een beetje vervelen na 10 maanden. Maar nee, laten we dan ook mensen hun sport afpakken, zodat ze helemaal niks meer hebben.

20 januari 2021 om 16:49

Neem jij deze reactie van jezelf ook enigzins serieus of ben je puur uit op stoken?

20 januari 2021 om 16:53

Hij heeft gewoon gelijk deze mensen zijn een gevaar voor deze wereld,wist je ook dat de zelfmoorden oplopen door de maatregelen of tellen die mensen niet mee?

20 januari 2021 om 16:54

Waarschijnlijk neemt hij dit heel serieus, hij is gaan geloven in de praatjes van mensen die 0,0 verstand hebben over virussen.

20 januari 2021 om 16:54

@martinator Als jij wilt ontkennen dat er mensen door dit beleid eenzaam worden, dat dit enorme impact op de jeugd zowel basisschool als tieners heeft, dat ondernemers hierdoor kapot gaan en dat er binnen thuissituaties een explosieve sfeer heerst van iedereen die verplicht thuis zit. Dan zegt dat vooral iets over jouw gebrek aan zicht op de impact die dit soort maatregelen hebben op mensen. @harrie 50 Ik geloof de uitspraken van meneer Gommers die nog geen 24 uur geleden precies opdezelfde lijn als ik zat en nu als een blad aan een boom gedraaid is.

20 januari 2021 om 16:55

En als we lekker alles en iedereen laten besmetten gaat er vast niemand dood?

20 januari 2021 om 16:57

Er is niemand die dat ontkent. De mensen die deze beslissingen nemen doen dit echt niet voor de lol. Maar als je het virus z'n gang laat gaan liggen de ic's binnen de kortste keren tjokvol. Dan gaat dan ook ten koste van de zorg buiten corona, dus mensen met hartproblemen of k***. Iedereen heeft het momenteel zwaar, maar je kunt gewoon niet doen alsof er niks aan de hand is

20 januari 2021 om 16:58

Nou Martinator, de opmerking van Master D vat wel prima samen hoe ik er inmiddels in sta....

20 januari 2021 om 16:58

Dood gaan van eenzaam is volgens Harrie 50 wel groot feest. Nog tig jaar met psychologische problemen en leer achterstanden rondlopen vindt meneer Harrie wel een fantastisch idee. Op die manier meer mensen kapot maken vindt hij wel leuk, daar geniet Harrie 50 van.

20 januari 2021 om 17:02

Na aanleiding van bron en onderzoek. Er is helemaal niks mis mee dat iemand terug komt op zijn mening. Ik vind de avondklok ook geen oplossing. Maar stellen dat men Den Haag er alles aan doet om haar burgers de verdommenis in willen helpen is hilarisch. Die verwijten kan je beter adressen aan de mensen die te pas en te onpas na vakantie niet in quarantaine gaan en erna hun opa en oma besmetten. Of diegene die het nuttig vinden 9m nog steeds een feestje te organiseren.

20 januari 2021 om 17:03

Kerel, dat zeg ik nergens. Maar jij bent wel typerend voor de mensen die het allemaal maar onzin vinden. Ik ben zelf ook student, vind het ook ongelooflijk kut deze situatie, maar dat betekent niet dat ik gageloven in domme theorieën die op onderbuikgevoelens gebaseerd zijn

20 januari 2021 om 17:10

Je zegt het overal Harrie. Mensen moeten niet zeiken want gaan ze liever dood anders. Alsof ze nu niet dood gaan. Ik zeg ook nergens dat ik alles maar onzin vindt. Natuurlijk zijn er maatregelen nodig. Echter wordt de lijst met maatregelen een beetje lang nu. Dan heb je er op een gegeven wel genoeg van om nog ergere verzwaring voor zoete koek te slikken. En hadden ze wellicht al eerder andere maatregelen kunnen nemen. Maar nee liever eerder een avondklok dan het luchtruim sluiten voor vluchten uit Engeland. Want die avondklok lag eerder op tafel dan het luchtruim sluiten. Nu moet plotseling alles snel, terwijl ze nog steeds met dezelfde cijfers als vorige week werken waarin stond dat 10 procent van het aantal besmettingen in Nederland de Engelse variant was. Toen geen reden tot ingrijpen. Wat is er nu veranderd sinds een week? Precies het kabinet is gevallen.

20 januari 2021 om 17:26

Nee, ik zeg nergens dat mensen niet mogen zeiken. Iedereen mag kritiek hebben, maar als je dingen gaat roepen dat politici dood moeten, onze vrijheid op het spel zou staan en de ergste gevallen zelfs roepn alsof we het net zo slecht hebben als in de Tweede Wereldoorlog, dan ben je naar mijn meining je realiteitszin kwijt. En die cijfers van zelfmoord wegen zijn vergeleken met het aantal doden zonder maatregelen heel klein. Niemand, maar dan ook helemaal niemand doet dit voor z'n lol of om de bevolking te onderdrukken. En natuurlijk worden er foute beslissingen genomen. Ik ben ook eens dat we allang geen mensen uit Engeland meer hadden moeten binnenlaten. Wat ze met de Britse variant willen doen, is voorkomen dat we deze eerst ff een tijdje laten rondgaan en daarna pas ingrijpen (wat vorig in maart te laat gebeurde). Vorige week was al bekend dat er nog verscherping aan zat te komen. Dat het nu snel moet, is omdat ze zien dat de Britse variant zich razendsnel verspreidt.

20 januari 2021 om 17:27

Maar denk jij echt dat zij dit voor hun lol doen? 'echter wordt de lijst met maatregelen een beetje lang nu' dus? Omdat de lijst al lang is moeten wij het maar niet doen, met misschien alle gevolgen van dien? Het is al een hele klote situatie, dan heb ik liever dat het nuttig is, dan dat achteraf geconcludeerd wordt dat er niet genoeg gedaan is. Dan had je net zo goed geen maatregelen kunnen treffen als je het uiteindelijk doel toch niet wil halen. Maar welke maatregelen hadden zij dan volgens jou wellicht eerder kunnen nemen? En dan met het doel om nou geen extra maatregelen hoeven te nemen. Wellicht moet jij je dan aanbieden om in het OMT te gaan zitten, want schijnbaar snappen zij het niet. Volgens mij was het vorige week 5% van de gevallen die van de Engelse variant kwamen hoor? Maar ik kan het mis hebben. Het is nou gewoon zorgwekkend dat de R waarde 1,3 is en dus gewoon groeiende is in het huidige maatregelen pakket. Hoe wil jij het dan laten afremmen?

20 januari 2021 om 17:50

Nou ik neem hem wel serieus want hij spit alleen maar waarheden. De avondklok is een symbolische maatregel die voor velen in onze samenleving het laatste beetje interactie met anderen onmogelijk maakt.

20 januari 2021 om 18:25

Master D heeft gewoon een punt. Je moet ff verder kijken dan je neus lang is en stoppen met drogredenen te gooien. Probeer te luisteren wat deze gozer zegt

20 januari 2021 om 18:36

@Master, dan betekent dat dat Gommers zich er wel in heeft verdiept in tegenstelling tot jij.

20 januari 2021 om 19:32

Stoppen met drogredenen gooien maar wel Master D gelijk geven?!? Die vent verzint conclusies van een ander, legt andere woorden in de mond om eigen punt half kracht bij te kunnen zetten en beweert dat deze avondklok alleen er in komt voor afleiding. Dan let je echt niet op. Is de lijst lang? Ja. Is het nodig? Blijkbaar omdat te veel malloten diezelfde lijst niet serieus kunnen nemen.

20 januari 2021 om 19:55

Ik merk dat jij 1 van de mensen bent die niet luistert, Keyboardheld. Je doet je naam eer aan. Ik zeg nergens dat je meteen hem 100% gelijk moet geven, maar dat je wel kan luisteren naar mensen als Master D.

21 januari 2021 om 00:18

@recoba En die vallen voor het gemak ook onder de cijfers van corona doden omdat er toevallig ook antistoffen voor corona zijn aangetroffen in het bloed. Hier zijn helaas ook zat andere voorbeelden van.

20 januari 2021 om 17:37

Haha, het komt over alsof je de avondklok niet serieus neemt, omdat Gommers in eerste instantie aangaf te twijfelen aan het effect. Aan de andere kant zeg je dat Gommers alleen maar liegt en onzin uitkraamt. Wat is het nou? Je gebruikt hetgeen wat Gommers zegt om de avondklok niet serieus te nemen, maar haalt zijn geloofwaardigheid zelf weer omlaag... Hoe dan ook, de avondklok is weer precies hetzelfde als het verbod op voetbal voor amateurs bijvoorbeeld. Alles is erop gericht mensen zo min mogelijk met elkaar in contact te laten komen, zodat het virus zich minder snel kan verspreiden. Een avondklok zorgt ervoor dat mensen niet voor de lol met elkaar afspreken in de avond. Dus dat is prima.

20 januari 2021 om 18:12

@de toekomst in de middag met elkaar afspreken doe je natuurlijk niet voor de lol? De maatregelen zijn zwaar tegenstrijdig. Waar is de intelligente lockdown gebleven? Die deed alles toch zo goed. Nu zijn de maatregelen een stuk zwaarder, maar de cijfers een stuk slechter. En elke keer als de cijfers dalen verzinnen ze wel iets nieuws of versoepelen ze het test beleid. Ik snap oprecht niet dat men alles maar klakkeloos opvolgt en zich nergens in verdiept. Wees kritisch mensen

20 januari 2021 om 19:35

Ik lees hieruit dat jij je er niet in verdiept hebt. Als je op had gelet weet je waarom alles verzwaard. Als je ook maar iets snapt van virussen weet je dat je het geen vrij spel moet geven. En een besmettelijkere variant moet nog harder getackeled worden. Meer versprijding = meer mensen ziek = meer mutaties die alle kanten op kunnen gaan. En zo dus ook een dodelijkere variant krijgen

20 januari 2021 om 18:09

Dus dat! Bedoel doe dan iig 12uur tm ochtend ofso! Dit is gewoon heel ziek! Half 9, nee maak er maar meteen een open gevangenis van! De impact op langere termijn zal giga zijn maar nee, dat boeit ze niet. Economie, de mensen gaan kapot, lekker belangrijk! De ziekenhuizen die zij zelf hebben bezuinigd mogen niet vol geraken!

20 januari 2021 om 18:19

Maar even heel open dan SocioFan1: welke oplossingen denk jij dat beter zouden zijn dan? Gewoon een oprechte vraag. Ik zie namelijk ontzettend veel mensen moord en brand schreeuwen, maar zelf niet een alternatief kunnen aandragen. En dan vind ik (niet dat jij dit gaat doen hoor, maar in het algemeen) het vrij simpel altijd als dan als antwoordt komt: "ja daar moeten de experts over nadenken, daar zijn zij voor". Want diezelfde experts worden door alle thuis experts in twijfel getrokken.

20 januari 2021 om 18:31

Sociofan 20.30 is mij ook veelbte vroeg maar denk wel het meeste effect (komen we maar op 1 manier achter). De impact op langere termijn is nu al groot maar zal nog groter worden zodra we de teugels laten vieren. Dat er bezuinigd is op de zorg vind ik ook bezopen maar daar hebben we nu mee te dealen en kan pas later opgelost worden. Vind vooral op social media heel veel geblaat van mensen die zelf geen constructieve oplossing hebben. Bedoel ik jou overigens niet mee. Gewoon volhouden dit, laat doe avondklok maar komen. Zien we vqnzelf of het effect heeft gehad. Ik heb overigens 2 kleine kinderen en werk thuis dus ook hier ist gewoon kut met peren voordat mensen denken dat ik weinig te klagen heb.

20 januari 2021 om 18:37

Maar er zijn tig experts die andere geluiden laten horen maar die krijg je niet te zien of hun expertise wordt links gelaten. Zelfs Gommers riep gisteren, dit moet anders, de aanpak! Maar ja nee alles maar aannemen maar de gevolgen zullen giga zijb op andere vlakken. En ik iets aandragen, bij wie? Heb je Rutte's nummer, alsof dat er toe doet. Maar half 9 is gewoon ziek vroeg. In Belgie hebben ze al gelange tijd 12 uur snachts, lijkt me fatsoenlijker, en minimaal vanaf 10 uur maar half 9. Poehh willen ze van de maatschappij een open gevangenis maken of wat?

20 januari 2021 om 19:39

Half 9 is effectief vroeg. Zeer zeker dat dit meer effect gaat hebben dan 12 uur. Wij hebben het met zijn allen als collectief verpest door te veel regels te negeren en "onze eigen" voorop stellen omdat we het zo moeilijk hebben. Heb ik ook. Niemand vind het leuk. En politiek is er allerminst mee gebaat. Maar dat virus geeft geen donder. En soms moet je gewoon dingen SAMEN doen om iets net erger te maken. Maar juist dat samen lijkt wat moeilijk te gaan in NL tenzij je er views op instagram mee kan krijgen

20 januari 2021 om 19:41

Socio, wat denk je wat de impact zal zijn als er geen maatregelen worden genomen? De economie en de mensen gaan niet kapot vanwege een avondklok of wil je iets anders duidelijk maken. Dat de ziekenhuizen niet vol mogen raken dat lijkt me inderdaad een heel normaal streven.

20 januari 2021 om 18:56

Ik vind het ook bizar, de hele wereld draait door, om wat? Om een virus die bij lange na niet ons soort, de mens, zou uitroeien. De wereld is overbevolkt, merendeel van de landen kampt met een ontzettend hoog ''grijs''percentage, er is leefruimte te kort, we verzieken onze aarde met onze giftige stoffen, en op redelijk korte termijn gaan we voedsel en water te kort krijgen. Als klap op de vuurpijl krijgen we van de ''leiders'' nog een narekening ook waardoor merendeel van de bewoners op deze planeet een economisch zware toekomst tegemoet gaan zien. En dat om ouderen en de zwakkeren onder ons in leven te houden. Ik weet dat het ontzettend hard klinkt, we doen net alsof wij mensen heel bijzonder zijn, maar natuurregels kunnen wij niet verbuigen. Het is survival of the fittest. Er valt ook niet te ontkennen dat er ontzettend veel zwak DNA rondloopt op deze aardkloot. We zijn doorgeschoten in het geloof en waardering in ons eigen ik, ipv groepsverband, de mensheid. Jij en ik boeit niet, de mens boeit. Díe moeten het overleven. Een virus als deze zou de aarde flink opschonen en onze soort juist sterker maken. Er is veel te veel tunnelvisie bij de ''leiders'', ze missen het totaal plaatje en schieten de verkeerde kant door.

20 januari 2021 om 19:21

Als je je zo druk maakt om de staat van de aarde, als in "de natuur", dan zou je het positieve van deze crisis in moeten zien. Je kan mij niet vertellen dat een festival als Pinkpop of Down the Rabbit Hole goed zijn voor de planeet. En zo kan ik nog wel een rijtje maken. Ik ben met je eens dat een grote schoonmaak eigenlijk wel goed zou zijn voor planeet Aarde, maar de politiek kan dat niet verantwoorden naar zijn volk (sowieso geeft de politiek geen ene moer om de planeet). Dat moet jij ook snappen! Dan kunnen we net zo goed ook stoppen met onderzoek naar k***...

20 januari 2021 om 19:39

Als je het zo bekijkt kon je de Tweede Wereldoorlog ook oogluikend goedkeuren

20 januari 2021 om 19:41

Vent dit virus kan nog alle kanten op muteren. Dat doet het ook. Vrij spel gaat alles sneller. En omdat het al zo snel verspreid kan het ook ineens veel dodelijker worden. Jij bent voor de mens? Dan moet je tegen verspreiding zijn

20 januari 2021 om 19:47

@29er Nee, want de Tweede Wereldoorlog was geen natuurlijk verschijnsel en was bovendien niet gericht op 'recht van de sterkste', iets was dit virus wel is. Compleet anders dus. Overigens vind ik niet dat we alles open moeten gooien hoor, ik snap dat we de zwakkeren beschermen omdat dat moreel gezien het enige juiste is.

20 januari 2021 om 19:47

@ Jordyb, "er valt ook niet te ontkennen dat er ontzettend veel zwak DNA rondloopt op deze aardkloot". Dat ben ik volledig met je eens en jouw reactie is voor mij een bevestiging.

20 januari 2021 om 19:52

@keyboardheld,

De mens overleeft dit wel hoor, ook als we alles open gooien. De vraag is, hoeveel mensen overleven het dan? De kans dat zo'n virus de hele wereldbevolking uitroeit is gewoon bijzonder klein. Als je voor het behoud van de mensheid ben (en dus van moede Aarde), is de manier hoe we op dit moment gewend zijn te leven niet gewenst. We helpen de wereld namelijk naar de knoppen oa door overbevolking.

20 januari 2021 om 19:55

Ieder weldenkend mens zou zich, op een redelijk en niet doorgeslagen wijze, druk moeten maken om de staat van de aarde. Dat biedt immers de omgeving aan die wij als mens nodig hebben om te leven. Zoeken doen ze keihard, maar we hebben nog steeds maar de beschikking over één leefbaar planeet. Er is geen restart of een return wedstrijd, maar gewoon definitief over wanneer de mens het verkloot. Maar dat ter zijde. Wijs man zei ooit; elk nadeel heb zijn voordeel. Tuurlijk zie ik er een voordeel in dat veel verontreiniging momenteel niet door gaat (maar vergeet a.u.b. niet dat niet een festival bijvoorbeeld, maar multinationals en grote fabrieken voornamelijk de oorzaak zijn en vrolijk door gaan met het werk!), tegelijkertijd is dat maar zeer tijdelijk. Een opschoning is veel minder tijdelijk en verlaagt de druk op alles; minder voedsel en water nodig, minder goederen nodig, minder leefruimte nodig. Allemaal voordeel waar de natuur momenteel keihard om smeekt. En ja tuurlijk als de mens als vanouds doorgaat en doorfokt kom je uiteindelijk weer op het schijnend hoge aantal wereldwijd, dit vergt echter heel veel meer tijd. Een dodelijke ziekte als k* vind ik persoonlijk heel wat anders. Virus sterf je aan omdat je genen niet goed zijn, ziekte als k* is een mutatie in je DNA dat ontstaat in de loop van een leven. Dit gaat ook weer keihard klinken, maar persoonlijk ben ik wél van mening dat wij niet ieder zwak mens of 80plussers in leven moeten houden ten koste van alles. Een mens is niet van belang, de mens wel. Stoppen met inzoomen, maar uitzoomen en kijken naar het totaalplaatje. Pas als we meerdere leefbare planeten hebben en de belasting erop kunnen verdelen en minimaliseren, is er ruimte om alles en iedereen in leven proberen te houden.

20 januari 2021 om 19:58

Die was er allang en er is een oversterfte. Daarnaast is de natuur nu vele malen schoner en hadden wij als land al in half jaar milieu doelstellingen gehaald die voor 4 jaar stonden. En dat doordat verkeer minder is. Maar om maar te zeggen "jammer dan" voor hun die onnodig doodgaan, of chronisch ziek, is niet menselijk. Sta jij ook zo sterk in je schoenen en zo bikkelhard als een naaste komt te overlijden? Mag hopen van niet

20 januari 2021 om 20:09

@keyboardheld, de natuur is helemaal niet schoner, hou jezelf niet voor de gek. 200 jaar geleden reden we niet in auto's, vlogen er geen vliegtuigen, gooiden we niet massaal plastic op straat en zo gaat het rijtje maar door. Nu is het verkeer inderdaad minder, maar dat is over een jaar helaas weer over.

20 januari 2021 om 20:14

@jordyb,

Hier kan ik me in vinden hoor en mijn voorbeeld over k* was misschien iets te weg doorgetrokken. En natuurlijk is deze periode slechts tijdelijk, maar het is een goed moment om eens te reflecteren op wat we nu echt nodig hebben en wat we precies aan het doen zijn met de mensheid. Dat wilde ik zeggen. Dan kunnen we zien dat we heel veel dingen eigenlijk niet nodig hebben, terwijl we een jaar terug nog dachten dat ze essentieel waren. Als iedereen iets meer de ruimte zou geven aan die gedachte, dan geloof ik dat we al hard op weg zijn om op een manier door te leven die een stuk duurzamer is dan we nu zijn. Maar goed, dit is wellicht iets te filosofisch (en dat wordt zelden gewaardeerd hier op het forum)..

20 januari 2021 om 20:27

Ja zo kan je ook zeggen dat de mens maar niet had moeten bestaan. Dan was de natuur nog schoner. Je kan ook doordraven

20 januari 2021 om 20:34

Dat is onzin. Wij zijn onderdeel van de planeet en als je wil dat er leven na jou mogelijk is dan is het belangrijk dat we de planeet leefbaar houden. Zo niet, dan wordt het over een eeuw (of eerder/ later) alsnog ieder voor zich, omdat de planeet geen ruimte biedt aan iedereen. Precies hetzelfde als wat er nu gebeurt dus.

20 januari 2021 om 20:39

Ik ben het met je eens overigens hoor. Heb zelf ook vaak zat geroepen wat Dwight van The Office zei "we need a new plague". Maar we zijn nu eenmaal met zo veel. En ik hoop dat wij hier van leren. Neuzen dezelfde kant op. Maar een 'cleansing' gaat te ver. Recht van de sterkste is een achterhaald idee wat niet past in een samenleving. En andere de dood 'gunnen' omdat dat nodig is is geen oplossing.

20 januari 2021 om 20:40

Is het niet ironisch Kaassie dat juist jouw beperkte reactie doet vermoeden dat jij tot die ''groep'' behoort? Let op; ik zeg vermoeden. Ik zal mij niet tot jouw niveau verlagen en provocerend conclusie over iemand trekken. Om inhoudelijk op je post in te gaan; mocht ik over zwak DNA beschikken, dan zij dat zo. Tuurlijk wil ik het liefst zo oud mogelijk worden en zo gezond mogelijk die oude leeftijd behalen, maar ik ben niet zo egoïstisch ingesteld dat ik ten koste van de medemens mezelf in leven zou laten houden, ik ben namelijk niet belangrijk, jij ook niet, maar de mens in zijn algemeenheid wel. Jij en ik hebben niet de langste adem, maar kunnen dat ten samen de mensheid wel bieden. Zodra voor ons het licht definitief uit gaat is het over, dus wij hebben er niets aan. Uitzoomen is daardoor voor heel veel mensen te lastig. Maar het gaat dus niet om jou of mij, ome Henk, buurvrouw Amira of postbezorger Ozcan, de gedachtegang ik en wij werkt niet voor de mens. De gedachtegang moet ons zijn, altijd. Je zou je leven geven voor je moeder, vader, broer, zus, zoon of dochter. Waarom zou je dat niet kunnen geven voor de mens?

20 januari 2021 om 20:56

@keyboardheld je interpreteert mijn post niet goed of trekt verkeerde conclusies. Ik heb nergens gezegd dat het gewone leven in zijn geheel door had moeten gaan. Tuurlijk ingrijpen en dat virus de nek breken. Maar niet ten koste van alles, en zeker niet met de huidige aanpak. Merendeel van de bevolking op deze planeet zal het virus overleven en er juist sterker uitkomen. Je lichaam leert er immers van. De mensen die het momenteel op de wereld voor het zeggen hebben en voor de mens keuzes maken, gaan geheel rechts. Mijn post wekt wellicht de indruk dat ik geheel links ga, maar dat is niet zo. Ik zit precies in het midden; we moeten ons best doen, maar niet overdrijven. De mens overleeft het namelijk wel, en dát is het belangrijkste.

21 januari 2021 om 12:00

De ironie ontgaat me totaal en ondanks dat ik een hartinfarct heb gehad en daardoor tot een risicogroep behoor, ben ik van mening dat ik een ijzersterk dna heb. De laatste keer dat ik een dag ziek was is inmiddels 22 jaar geleden en een simpele verkoudheid kan ik me niet eens herinneren en nee, dat ligt niet aan mijn geheugen. Maak je geen zorgen over mij, er is helemaal niets mis met mijn dna. Overigens maak ik me ook geen enkele zorgen over de dood, ik zit er helemaal niet op te wachten om oud te worden. Elke dag kijk ik om me heen en zie hoe anderen zich naar elkaar gedragen en denk wel eens "ik ga liever vandaag dan morgen". Ik kan een heel end met je meegaan over een vergiftigde aarde maar doen jij en ik net zo hard aan mee. Je zal mij er niet op betrappen dat ik een papiertje op de grond gooi maar ik heb wel duizenden liters benzine en diesel verstookt en alleen al op die manier eraan bijgedragen. Dat er veel te veel mensen op deze aardkloot zijn ben ik ook met je eens. De Chinezen hadden dat heel goed door en voerden in dat echtparen maximaal 1 kind op aarde mochten zetten. Echter als je gaat beginnen dat de leiders van deze planeet ons een narekening sturen en we een economisch zware toekomst tegemoet gaan om de ouderen en zwakkeren in leven te houden dan heb ik zo mijn twijfels over je. Als je daarna nog begint te raaskallen over survival of te fittest dan maak ik me zelfs ernstig zorgen over je want zo werkt het gelukkig niet. Vroeger hadden we een liedje “we benne op de wereld om mekaar te hellepe nietwaar” van 't schaep met de 5 pooten. Zo hoort het te zijn, niet wat jij allemaal beweert. Jij behoort schijnbaar tot de groep mensen die zegt dat de ouderen hun nut hebben gehad maar nu ze zelf zorg nodig hebben, ze net zo goed bij het grof vuil gezet kunnen worden. Als mijn auto oud is en gebreken krijgt dan ruil ik hem in voor een ander, als mijn klopboormachine stuk gaat dan gooi ik hem weg en koop ik een nieuwe maar zo ga je niet met mensen om, niet in mijn wereld. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ouderen ten koste van alles in leven moeten worden gehouden. Ik zie er ook weinig heil in om iemand van 90 een nieuwe heup te geven om maar iets op te noemen maar wat jij zegt gaat wel heel erg ver, veel te ver zelfs.

21 januari 2021 om 15:26

Ik laat het gedeelte ironie maar zitten dan, gaan we alleen maar over bekvechten ;-) De rest van je inleiding skip ik ook maar, zal even inhaken op het Chinees gedeelte; of je dat ''goed door hebben'' vind kan, echter is die handeling dus alleen om de bevolking te laten krimpen (immers 2 personen gaan dood en laten maar 1 achter). Iets wat nu wellicht nodig is wereldwijd, maar, in principe zou twee kids per stel de max moeten zijn (2 gaan dood, 2 blijven achter, populatie blijft stabiel). Verder interpreteer je mijn post verkeerd óf trek je er de verkeerde conclusie uit. Ik heb nergens gezegd dat de zwakkere en de oudere opgeofferd dienen te worden en naar de slachtbank gebracht moeten worden, toch? Het ontgaat je echter geheel dat er veel (jong)volwassenen zelfmoord plegen, die gedachte hebben, zijzelf of hun bedrijf failliet zien gaan. Die mensen worden nu allemaal genegeerd. Dat kán niet. Om maar te zwijgen over de narekening die we 100% gaan krijgen; ook dáárdoor gaan we heel veel mensen verliezen. En dat voor een niet dodelijk virusje, hebben zwakkere en ouderen dan méér recht dan dit % van de bevolking? Dacht het niet. Survival of the fittest, zo werkt het dus wel, anders waren we inmiddels onsterfelijk, nietwaar? Alles en iedereen helpen kan simpelweg niet want daardoor verlies je altijd mensen die er buiten staan. Af en toe moeten er vervelende keuzes gemaakt worden. En wees eens eerlijk, heeft een jochie van 18 niet meer recht om nog een mooi en leuk leven te hebben in vergelijking met een oudere? Die oudere heeft al een heel leven achter zich, tijd om de fakkel door te geven. Mijn generatie en de generaties onder mij worden aan alle kanten genaaid. Huis kopen is bijna onmogelijk, pensioensleeftijd gaat steeds verder omhoog, vaste lasten/kosten blijven stijgen (dus minder te besteden) etc etc. Afijn, geen voorbarige conclusies trekken. Nogmaals ik heb nergens gezegd dat ze naar de slachtbank gebracht dienen te worden, maar deze aanpak gaat nergens over.

De Knvb zou al blij moeten zijn dat de topsport door mag gaan en dat ze een uitzonderingspositie hebben vwb reizen naar het buitenland. Er zijn enorm veel amateurverenigingen die überhaupt niet meer trainen. En als je dan toch per se zaken wil aanbieden doe je dit maar lekker van 7 tot 8. Niet zo miepen, de Knvb heeft het nog relatief makkelijk en ook de clubs komen er wel bovenop.

Dit gaat nergens over er worden gewoon mensenrechten geschonden,die Gommers zegt zelf avondklok is niet nodig,waar gaan we na toe dat hun alles gaan bepalen wat wij mogen we moeten hier echt tegen in gaan,in Duitsland komen zelfs kampen als je de corona regels te vaak overtreed

20 januari 2021 om 17:02

Het komt enkel doordat sommige mensen nog niet snappen dat een feestje niet slim is, door de avondklok is het veel gemakkelijker te controleren waar een ieder naartoe gaat in de avonduren, maar handhaven gaat natuurlijk niet gebeuren. Dus inderdaad een achterlijk besluit

20 januari 2021 om 17:36

Toch wel mooi dat types zoals jij altijd de grootste mond hebben als mensen als Gommers iets zeggen wat niet in jullie straatje valt. Dan zijn het ingehuurde acteurs van de New world order, maar zeggen dat soort mensen iets wat wel in jullie straatje valt zijn het opeens mensen waar wij naar moeten luisteren? Wat is het nou? En van welke obscure Facebookpagina gerund door tante truus heb je dat van die kampen?

Dat betekent dus ook dat de avond wedstrijden verschoven moeten worden, omdat spelers, tv medewerkers, analisten etc niet om 20.30u thuis kunnen zijn.

20 januari 2021 om 17:01

Waarom? Dat valt toch gewoon onder werken.

20 januari 2021 om 17:01

Dat hoeft niet, als de medewerkers maar een getekende werkgeversverklaring hebben op zak.

20 januari 2021 om 17:03

Nee hoor werk is uitgezonderd. Je moet wel een werkgeversverklaring bij je hebben.

Iedereen gaat weer op zijn eigen strepen staan en zijn lijden uitvergroten. Elke sector is blijkbaar hartstikke zielig, de enige sector waar ik niks uit hoor is de hoek van de zorg. Niet omdat die niet zo zielig zijn, nee, die hebben het te druk om elke keer weer moord en brand te gaan schreeuwen. Wel jammer, want als we daar wat meer van zouden horen is het misschien ook een keer klaar met het aan de laars lappen van maatregelen, wat weer zal leiden tot het afschaffen van maatregelen, waardoor iedereen weer vrijer en blijer is.
Een mens mag dromen.

20 januari 2021 om 17:05

Knap dat jij die geluiden van de zorg gemist hebt. Dat zijn namelijk de grootste lobbyisten onderleiding van onder andere Kuipers en in mindere mate Gommers die iedere dag bij talkshows roepen dat het allemaal veel strenger moet. Of dat zij in tegenstelling tot eerdere besluiten toch echt als eerste een vaccin moeten krijgen (hetgeen ze ook gelukt is). Die hebben het zeker niet te druk om moord en brand te schreeuwen. Vooral Kuipers lobbyt al weken om deze avondklok en dat zegt hij namens de zorg te doen.

20 januari 2021 om 17:13

Als de zorg zijn bek niet opentrekt, dan sneeuwen ze onder bij alle mensen die alleen vanuit hun eigen straatje redeneren. Nu komt de KNVB weer met een statement, want met dat uurtje extra kun je nog een paar jongeren teams laten trainen. Waar gaat dit over? De basisscholen zijn dicht, maar dit heeft de prio? Zwak statement van de KNVB.

20 januari 2021 om 17:38

Hou toch op. Je hebt het nu over verantwoordelijke bestuurders aan de top van de keten die inderdaad bij talkshows aanschuiven. Ik heb het over berichten van zorgmedewerkers die gedurende de kerst dubbele diensten draaiden terwijl anderen zich lekker met de hele familie vol liepen te vreten. Over zorgmedewerkers die tegen burn-outs en depressies aanzitten terwijl anderen lopen te zeiken dat ze een jaartje geen vuurwerk mogen afsteken. Over zorgmedewerkers die na elke werkdag een halfuur huilend op de bank zitten omdat ze 5 patiã«nten voor hun ogen hebben zien overlijden, terwijl de Knvb loopt te zeiken dat ze een paar jongeren willen kunnen trainen. Edit: was uiteraard als reactie op Master D

20 januari 2021 om 18:21

@Yelle: als je niets uit die sector hoort, hoe komt het dat wij dan dezelfde verhalen hebben gehoord? Even een doordenkertje.

20 januari 2021 om 18:42

@ Yelle, Master d weet precies wie jij bedoelt maar het is nu eenmaal veel leuker om overal tegenaan te schoppen als het hem niet aanstaat. De regels worden hem een beetje teveel dus dan is het onzin en gelden ze niet voor hem en andere viruswappies. Gun hem nou dat uurtje trainen, dat anderen dan het gevaar lopen om doodziek te worden en in het ergste geval het loodje leggen is niet interessant. Dat hij beperkt wordt in zijn doen en laten, dat is pas erg.

Wat is dit voor een krankzinnige oproep. De Knvb denkt alleen maar aan zichzelf, wat een egoïsme. Er zijn belangrijkere zaken dan voetballen.

Nee Knvb
Niet doen, jullie willen toch ook zo snel mogelijk weer publiek bij de wedstrijden, we willen allemaal dit en allemaal dat, werk gewoon mee aub...!!!
Ik sport ook graag, maar leg me er even bij neer, doe je activiteiten die nog mogen eo kunnen gewoon voor 20.30 uur., en probeer niet weer n grens te verleggen!!
Werk MEE EN Niet Tegen....

20 januari 2021 om 17:46

@jodel Je zegt leg je er even bij neer, wat is even. Accepteer je na dit nog een verlenging van 2 weken? Een maand? Toch nog even tot de zomer? Hoe lang denk je dat dit geloofwaardig blijft? Maart 2020 wist Rutte net als iedereen nagenoeg niets van het virus maar kon hij al wel meteen melden dat we naar een nieuw normaal gingen. De oplossing was groepsimmuniteit, de sterftecijfers waren 'extreem' hoog daarom gingen we voor de intelligente lockdown, werkte helaas niet maar gelukkig als er een vaccin was zouden we er vanaf zijn. Hoera er is een vaccin, oh nee we zijn er toch niet vanaf want we zijn met nu geconfronteerd met een Britse variant, wel gewoon tig vluchten per dag richting Schiphol maar geen probleem allemaal in lockdown. Nu een avondklok en het liefst max 1 persoon bezoek per dag. We doen van alles, maar de enige garantie die we tot nu toe hebben is een kapotte economie, een verloren jaar voor kinderen en ouderen, mensen die moeilijk bij een arts of een specialist langs gaan met alle gevolgen van dien, een verknipte media die iedere dag de angst de beeldbuis inpompt en mensen die kritische vragen durven stellen aan de schandpaal nagelt of weet te framen. Maar weet je werk gewoon mee aub!!!!

20 januari 2021 om 18:46

Dat er fouten zijn gemaakt staat als een paal boven water maar wat je nu eigenlijk zeggen met deze klaagzang, dat ze niets moeten doen?

20 januari 2021 om 20:05

Was het maar een klaagzang, is gewoon realiteit maar als jij je kop in het zand wil steken be my guest.

20 januari 2021 om 20:18

Precies dit. Maar als je kritiek had op overheidsbeleid dan was je een complot denker. Want alle kritiek mocht niet want samen zouden we het wel doen. Maar het is al maanden lang alleen maar wijzen. vanuit het kabinet waarom hun beleid is gefaald afgelopen maanden. Ik ben het eens met de meeste maatregelen hoor maar waar zijn de bewijzen? Waar zijn de cijfers? Waarom moest bijvoorbeeld de horeca dicht terwijl je hier juist gecontroleerd beleid kon voeren en er waren amper besmettingen. Waarom hebben we de scholen zo lang nog open gehouden? Waarom zijn we niet aan de slag gegaan met mensen opleiden en extra IC bedden maken? Als mensen hier duidelijke cijfers voor hebben of deze vragen kunnen beantwoorden ik sta open voor alles. Maar momenteel lijkt het beleid berust te zijn op niks meer dan lucht en een groep mensen (?) die blijkbaar boven de politiek staan. PS: Met bewijzen bedoel ik niet of Corona wel bestaat maar meer in de zin van waar zijn bewijzen dat het dichtgooien van dingen of deze avondklok nu echt werkt? Daarmee krijg je het volk ook een stuk rustiger imo.

20 januari 2021 om 20:50

@FCBDutch Ik snap wat je bedoelt maar draai de vraag eens om; waar zijn de bewijzen dat de maatregelen die tot dusver van kracht zijn niet een veel grotere besmetting hebben voorkomen. Ook dat bewijs, net als het bewijs waar jij om vraagt, is niet te leveren.

Leuk geprobeerd van de KNVB is natuurlijk sympethiek. Maar het gaat om 2 weken er is echt wel wat aan de hand en 2 weken niet kunnen ballen is niet de grootste ramp.

20 januari 2021 om 17:33

Maar als de KNVB kan aantonen dat voetballers vrijwel niet besmet raken en zo min mogelijk met mensen erbuiten in contact komen, zou het moeten kunnen. Dan is er voor de mensen thuis ook nog iets om naar te kijken.

20 januari 2021 om 18:59

Ik kan geen training van mij zelf op tv zien. Deze oproep gaat over het amateurvoetbal

20 januari 2021 om 18:20

Ja alle maatregelen zijn tijdelijk werd ons verteld. Mondkapjes, scholen, sportscholen amateurvoetbal. Steeds "ja het is maar tijdelijk"

Haha ik moet echt vreselijk lachen om die pro avondklok mensen. Alsof je alleen aan Corona dood kan gaan, terwijl alleen oudere er echt last van hebben en verder niemand. Ik zeg het jullie, dit gaan zware weken worden en Rutte en de Jonge die doodleuk extra maatregelen aankondigen met grote gevolgden. Maar dat er hier onder de reacties idioten zijn die dit toejuichen, zegt ook weet veel over hun. Er gaan mensen kapot door dit soort maatregelen en laat dit het middel zijn die veel erger is dan de kwaal. Eerst is het er moet een strenge lockdown voor 4 weken komen volgens Osterhaus en dan ja het Virus weg. Nu 6 weken later en het heeft maar een beetje effect en nog steeds zijn er besmettingen. Dit geeft ook gewoon aan dat zij het zelf ook niet weten en de mensen die pro maatregelen zijn, voor een deel kan ik er wel mee ingaan zoals evenementen. Maar dit begint echt een dieptepunt te bereiken:

20 januari 2021 om 17:49

Nu je begin is al onzin. In Noord-Italië had iedereen last van Corona en iedereen kon er door sterven. Kwam het door Corona zelf? Nee dat niet maar wel door de gevolgen van Corona, namelijk een geïmplodeerde zorg. En dat is het scenario dat men absoluut wilt vermijden.

20 januari 2021 om 18:21

@ajaaaxxxx 020.....wat een onzin. Jij hebt duidelijk niet opgelet. In de zomer lagen er vooral jongere mensen op de IC. Er zijn veel gezonde fitte mensen die al sinds maart met de gevolgen van corona kampen. En dan ga jij zeggen dat het alleen ouderen er echt last van hebben? Ik heb hier meerdere mensen in de omgeving die in de 30 zijn en die amper 100 meter normaal kunnen lopen zonder naar adem te moeten happen. En die mankeerden voor corona helemaal niets.

20 januari 2021 om 20:31

Jij leeft ook lekker in je eigen bubbel vol omwetendheid. Dit gaan we echt wel voelen? We voelen al zo veel maar als je het grotere plaatje niet kan zien, en in egoisme leeft snap ik wel dat dit een klap is. Maar aanstellen gaat ook wat ver.

Tot op heden vond ik al de ingrepen wel te verantwoorden maar de avondklok gaat ook mij te ver. De KNVB maakt zich zorgen om sporters maar in mijn optiek worden die mensen nog het minst geschaad. Je zou maar een kunstenaar zijn, pas afgestudeerd waardoor je overdag een verschrikkelijk bestaan als loonslaaf moet overleven opdat je de avonden en nachten in het atelier aan je schilderijen en dergelijke kan werken, je daadwerkelijke werk. Het is voor het eerst maar ik ga gewoon breken met deze maatregelen die enkel worden getroffen voor al die lamlendige pubers die buiten in groepjes ballonnen opzuigen.

20 januari 2021 om 18:18

Ik vraag me echt af of er savonds nog wel mensen buiten lopen. Ik zie ze niet tijdens het hardlopen

20 januari 2021 om 18:20

Ik woon op drie hoog zonder balkon, en ben een fervent roker. Ik loop graag voor het slapen nog een wandeling met een sigaret. Tijd om zo’n stinkmormel van een hond te gaan huren.

20 januari 2021 om 18:23

Koop een riem en neem een vriendin. Die van mij zeikt de hele dag. Als ze dat ook nog eens aangelijnd buiten doet, valt het vast wel onder de term uitlaten.

20 januari 2021 om 18:27

@scirea1897, nou ja misschien niet lopen maar er zijn nog genoeg mensen die bv tussen 8 en 10 boodschappen oa doen. Hoop niet dat dit wachtrijen voor de supermarkt betekent.

20 januari 2021 om 20:33

Ik zie er zat in een boeren gehucht. En zelden is iemand alleen. Groepen hangjongeren zijn juist buiten als het donker is hier (gezellig allemaal op de mobiel) en om 3 uur snachts geregeld groepen jochies die hun laatste biertjes uithangen op de kruising. Dit gaat zeker wel helpen mits er ook op gecontroleerd wordt

20 januari 2021 om 20:34

Ik zie er zat in een boeren gehucht. En zelden is iemand alleen. Groepen hangjongeren zijn juist buiten als het donker is hier (gezellig allemaal op de mobiel) en om 3 uur snachts geregeld groepen jochies die hun laatste biertjes uithangen op de kruising. Dit gaat zeker wel helpen mits er ook op gecontroleerd wordt

21 januari 2021 om 00:46

@Scirea overal zijn er hangjongeren. Vaak op plekjes waar wat minder andere mensen komen zodat ze meer kunnen doen wat ze zelf willen. Door de gesloten scholen vaak ook nog tot diep in de nacht. Met de avondklok gaan ze ergens thuis hangen of in een schuur of loods. Kortom dit veranderd daar niks in. Grenzen hadden dicht gemoeten toen de varianten bekend werden.

De maatregelen zijn inmiddels erger dan de kwaal. Corona gaat niet meer weg totdat iedereen is gevaccineerd. Tot die tijd alle mensen van 65+ en mensen met slechte gezondheid zoveel mogelijk beschermen (wat we nu ook al doen) en de sportverenigingen, Horeca en scholen weer open

20 januari 2021 om 18:23

Ja joh sluit alle 65 plussers maar op he. Laat ze maar stikken in eenzaamheid zodat jij lekker kan feesten en beesten. Echt wat zijn we toch een stelletje egoisten bij elkaar zeg.

20 januari 2021 om 18:28

Nee iedereen opsluiten ...

20 januari 2021 om 18:31

Die zitten toch al opgesloten? Dat heb ik niet gedaan maar het kabinet. hoeveel 65 plussers er eenzaam zijn gestorven sinds maart. Daar hoor ik jou dan niet over. Nog maar te zwijgen over de terminaal zieke mensen die de zorg niet krijgen omdat de ic vol ligt met 80plussers

20 januari 2021 om 18:36

@soccerfan_1, wie heeft het over opsluiten? Scirea1897 heeft het over beschermen. In sommige landen oa Duitsland geven ze bv ffp2 mondkapjes aan deze doelgroep.

20 januari 2021 om 20:35

Ja. Vrij spel voor dat virus geven. Kan het lekker ontplooien, muteren en de zorg nog meer over belasten. Jij snapt hem.

Nee KNVB, wees gewoon eerlijk en zeg dat t om het financiële aspect gaat.

Nee KNVB, wees gewoon eerlijk en zeg dat t om het financiële aspect gaat.

Nee KNVB, wees gewoon eerlijk en zeg dat t om het financiële aspect gaat.

"die Britse variant is letterlijk levensgevaarlijk." Heeft Rutte dit echt gezegd? Ongelooflijk. Het is zelfs zo gevaarlijk dat ongeveer 1 op de 200 mensen die het krijgt er wellicht aan overlijdt! Man man man we zijn nu 10 maanden onderweg en in plaats van dat feiten op heldere manier gecommuniceerd worden, wordt er nog steeds paniek gezaaid met onjuiste claims. Een van de redenen waarom het draagvlak onder de bevolking met de dag afneemt

20 januari 2021 om 20:36

Ga jij je ook eens verdiepen in waarom het levensgevaarlijk is, en waarom een hogere besmettingsgraad best wel een ding is. Voordat je je onderbuik laat spreken

20 januari 2021 om 21:07

Ga jij je eens verdiepen in de definitie van het woord levensgevaarlijk. Ebola is levensgevaarlijk. Corona is dat verre van, met een mortaliteitspercentage van ver onder de 1 procent. Ja voor een selecte groep mensen is het gevaarlijk en ja als heel veel mensen het tegelijk krijgen kan de zorg overbelast raken. Net als bij griep. Maar noemen we griep levensgevaarlijk?

21 januari 2021 om 00:18

Griep heeft echter in een westers land nog nooit de zorg platgelegd. Corona wel.

21 januari 2021 om 00:55

De sterfte cijfers van de griep voorgaande jaren en corona afgelopen jaar ontliepen elkaar niet zoveel. Ook die in de zorg terrecht komen niet. Er is alleen veel zorg personeel weg bezuinigt waardoor het per zorg medewerker wel meer is.

Die problemen kijken zij toch niet naar. Er zijn wel meer groepen met problemen. Het niet sporten probleem komt later wel weer aan de orde. Überhaupt een achterlijk iets, die avondklok. Maar dat terzijde

Sorry beetje off topic excuses daarvoor maar hebben er meer mensen die gezeik hebben met ESPN word er helemaal gek van. App werkt niet goed , website idem. Echt dramatisch vormgeving op de website . Maar misschien ligt het aan mij..

Sorry beetje off topic excuses daarvoor maar hebben er meer mensen die gezeik hebben met ESPN word er helemaal gek van. App werkt niet goed , website idem. Echt dramatisch vormgeving op de website . Maar misschien ligt het aan mij..

Trieste reactie van de Knvb. Degene die dit heeft verzonnen is niet zo goed in zijn hoofd.

Ja sporten is gezond maar je moet bepaalde zaken nu eenmaal even laten. En dit ''even laten'' is in de tussentijd al veel langer dan eventjes omdat veel mensen de regels niet volgen. Dan krijg je dit.

Wat een zielig bericht. Je moet blij zijn dat voetbal doorgaat eigenlijk en dan komen ze met zo'n popie-jopie bericht.

20 januari 2021 om 19:27

Welk voetbal gaat eigenlijk door? Alleen het profvoetbal. Beweging is ook gezond voor een mens en dat kan door middel van sporten. En dus ook door voetbal. Niks zieligs aan, ze komen op voor hun leden die dolgraag willen sporten (op afstand!). Mensen die de hele dag werken wordt nu hun sportuur afgepakt.

20 januari 2021 om 19:59

Ach gossie, hun sportuurtje wordt afgepakt, het is toch allemaal wat hoor. Is het ooit bij je opgekomen dat je ook op andere tijden kan sporten en er andere sporten zijn dan alleen het voetbal?

20 januari 2021 om 20:05

Mij wel, maar voor een hoop mensen met kinderen en een drukke baan is het natuurlijk een stuk lastiger. Ik vind het belangrijk dat we met zn allen ook denken aan de mensen die minder mogelijkheden hebben (niet alleen op sport gebied). Daarom ben ik van mening dat het goed is dat de Knvb hier aandacht voor vraagt.

20 januari 2021 om 20:42

"Welk voetbal gaat eigenlijk door? Alleen het profvoetbal." Wel handig dat je me een vraag stelt die je zelf beantwoordt.

21 januari 2021 om 08:47

De KNVB is er niet alleen voor de profs, dus het was nogal een domme opmerking.

Vreemd dat ze het gezondheidsaspect noemen; ik meende dat teamsporten sowieso al aan banden waren gelegd... Overigens vind ik dat voor het profvoetbal wel een uitzondering gemaakt kan worden. Buiten de wedstrijden hebben voetballers zich ook aan een avondklok te houden, wat het streven van een bubbel voor spelers kracht bijzet. Dat ze op enkele avonden toch een wedstrijd voetballen is daarbij niet zonder nut. Volgens mij hebben er nog nooit zoveel voetbalfans de Eredivisie gevolg als dit seizoen; met voetbal gewoon op de buis is er in ieder geval één excuus minder om toch de deur uit te gaan. En met volksport nummer 1 is dat een excuus minder voor een groot volume mensen.

Avondklok prima idee maar dit mag van mij wel later dan wat nu voorgesteld wordt. Uurtje of 22.00 uur prima. Laat ze het thuiswerken maar weer goed aanpakken, hierin toch weer meer beweging dan in de eerste lock down. Tevens als je de avondklok zo vroeg al doet krijg je juist meer ophoping van mensen die nog boodschappen moeten doen. Kinderen huiswerk, niet met de kinderen naar de winkel, zelf nog werken, eten maken en opeten. Dan boodschappen voor een paar dagen inkopen.

Wat een laf standpunt. Duidelijk geen oog voor het grote plaatje en een bevestiging dat bij Knvb eigenbelang voorop staat.

Sporten zou gezond moeten zijn. Dat is het niet als we maatregelen gaan versoepelen zodat mensen meer kunnen sporten, natuurlijk. Want meer risico op een virus is niet bepaald gezonder, of wel soms?

Of ze begrijpen het niet bij de Knvb of ze willen het gewoon niet begrijpen. Ik gok het laatste.

Als iedereen maar de maartjes in de wet gaan zoeken dan hebben de maatregelen veel minder effect en gaan we nog heel lang een rotperiode doormaken. Laat het maar ff compleet dichtgegooid worden dan kunnen we denk ik ook sneller weer genieten van de normale dingen. Tuurlijk sporten is gezond maar met zn 2en of in je eentje maakt ook niet heel veel uit denk ik. Nu vraag ik mij trouwens wel af hoe het zit met wedstrijden die laat beginnen in de eredivisie of dat ze verzet moeten worden naar een ander tijdstip.

Jeugd tot 18 mag gewoon trainen en ook in partij vorm. Zij hebben geen schuld in deze lockdown maar betalen de hoogste prijs. Nu en zeker in de toekomst. Geef de jeugd in ieder geval hun sport. Een uurtje is voor vele het verschil tussen niet meer kunnen sporten en volledig binnen verblijven of toch een gezond in de buitenlucht en hun vrienden nog fysiek zien. Ik hoop dat de knvb dit voor elkaar krijgt.

Tis maar 3 weken en je moet huist geen uitzonderingen maken. Gewoon ff 3 weken binnen zitten. Tis toch schijtweer.

Belachelijk dit voorstel en blij dat de KNVB opstaat. En Rutte en consorten moeten per direct opstappen en nooit meer in de politiek toegelaten worden. Denk eens logisch na mensen. Alles wordt de nek omgedraaid maar de sporters die voor het vermaak moeten zorgen spelen lekker door. Die staan zo met 50 man op elkaar, spelen zonder masker en er gaat niemand dood. De positief geteste zijn te verwaarlozen. Nou, levensgevaarlijk allemaal. Kom op Nederland. Toon het ware gezicht en sta op. De KNVB neemt het voortouw, nu jullie nog!

20 januari 2021 om 22:34

Rutte niet meer in de politiek toelaten? Jammer jongen, over twee maanden wordt hij opnieuw verkozen. Maar blijkbaar is democratie voor jou niet belangrijk, alleen je eigen mening telt.

21 januari 2021 om 01:01

Ik moet het nog zien. Er zijn genoeg tegenstanders van zijn aanpak.

Knvb moet er ook weer niet al te dramatisch overdoen. In de zomer wordt er 2,5 maand niet gevoetbald. Bij een strenge winter is een maand zonder voetbal ook geen uitzondering. Op naar betere tijden...

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren