Kees Kwakman geniet op bekeravond: ‘Die is veel beter dan Timo Baumgartl’

Woensdag, 20 januari 2021 om 11:48Jeroen van Poppel

Kees Kwakman en Arnold Bruggink komen na afloop van de TOTO KNVB Beker-wedstrijd tussen FC Volendam en PSV (0-2) superlatieven tekort voor Micky van de Ven. De negentienjarige verdediger van de thuisploeg maakte tegen de Eindhovenaren grote indruk en zal volgens Kwakman niet lang meer in Volendam spelen. "Die is veel beter dan Timo Baumgartl van PSV of Bruno Martins Indi van AZ", aldus de oud-middenvelder bij ESPN.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door azrico)

Ik kijk niet veel Eerste Divisie, maar is dit potentieel iets voor de Nederlandse top? Viel gister inderdaad wel op, met name in de eerste helft. Moet ook niet al te duur zijn. Gezien de problemen in de verdediging bij PSV (met name het gebrek aan verdedigers) wellicht een leuke optie, maar ik ken hem niet goed genoeg en wil niet oordelen op basis van éen wedstrijd.

20 januari 2021 om 11:58

Wou min of meer hetzelfde posten 😃Misschien 4 keer Volendam gezien dus lastig te beoordelen maar het talent spat er wel vanaf. Je krijgt uiteraard dan met meer druk te maken maar puur op basis van dat beperkte aantal wedstrijden zou hij wat mij betreft die stap wel aan kunnen.

20 januari 2021 om 12:07

Dan zal Ajax hem wel kopen om hem vervolgens 2 jaar in het tweede te laten wennen aan de Ajax filosofie en dan met geknakt zelfvertrouwen in het eerste te gooien en ieder foutje beoordelen alsof het de nieuwe Beckenbauer is.

20 januari 2021 om 12:13

Je bent vast een ajax hater pfff wat een dom antwoord weer

20 januari 2021 om 12:18

Was je speeksel nog niet zuur genoeg dus nog maar een flesje azijn erbij. Man man....\
On topic.: ik ken hem niet dus geen idee of dit wat kan zijn voor een topclub, soms gebeurd het weleens dat een speler tussen de mazen valt en boven komt drijven... zie Jaap Stam die speeldde volgens mij ook tot vrij late leeft tijd nog bij mindere clubs, om uiteindelijk bij MAn U uit te komen...

20 januari 2021 om 13:21

En of. Gelijk ook ff bijleggen met Jonk zodat de opvolger van Ten Hag ook klaar staat.

20 januari 2021 om 21:50

Ja klopt mooi voorbeeld ook, heel erg goed te vergelijken. Veel beter dan Frenkie, Scherpen, Pierie, Schuurs en al die andere.

20 januari 2021 om 12:31

Volgens mij zijn de meeste spelers al snel beter dan dat Baumgartl is. Lakse verdediger en zeker niet goed genoeg voor Psv.

Maar deze gozer viel inderdaad op, speelde een prima wedstrijd zoals Kwakman en hij zelf al aangaven.

20 januari 2021 om 12:43

@rubentje13 ik denk het niet. Vd Ven is 1.93 meter lang en kan een man uitschakelen dus dan ben je een te goede verdediger. de Nederlandse top heeft liever een klein verdediger met een goede inspeelpass staan. het is hier namelijk de omgekeerde wereld

Hopelijk is mijn club Vitesse wakker en trekken ze deze gozer aan. Heeft prima potentie om door te groeien!

Kijk prem, ze noemen AZ een topclub! Moet voor jou wel geweldig zijn om te lezen aangezien je dat werkelijk overal door onze strot aan het duwen bent

20 januari 2021 om 12:52

Dat ze het er nog bij moeten zeggen is nog pijnlijk want niet vanzelfsprekend

Los van het feit dat hij goed speelde en dat dit zeker een speler is waar naar gekeken moet worden vind ik "die is veel beter" altijd zo'n slappe teringopmerking. Marcelo was volgens vele de slechtste ED verdediger ooit, speelt nu by Lyon basis samen met Depay.

Baumgartl gaat d'r nog wel komen, Boscalgi was vorig jaar al afgeschreven, en kijk hoe die er dit jaar staat. BMI heeft in de BPL gespeeld bij een van de meest stugge clubs - die heeft tegen spelers gestaan waarbij geen mens op de wereld weet hoe deze jongen het zou doen.

20 januari 2021 om 12:19

Op basis van wat gaat Baumgartl er nog wel komen?! Ik zie zijn kwaliteiten niet. Opbouwend is hij zwak en een echte mandekker is het in tegenstelling tot Marcelo ook niet. Die jongen heeft ook zo'n slechte motoriek. Enorm traag bovendien en ondanks zijn lengte laat hij zich fysiek en in de lucht geregeld aftroeven. Die gaat het echt nergens meer maken geef ik je op een briefje mee.

20 januari 2021 om 12:23

Voetballers afschrijven is echt enorm dodelijk - en ik doe dan ook echt mijn best om dit niet te doen, puur om het feit dat er dan iemand in 2024 deze comment weerlegt en dat je dan enorm achterlijk overkomt Beetje 't zelfde als Schmidt en zijn uitlatingen over Nijhuis - die wordt helemaal met de grond afgemaakt omdat hij niet kan bewijzen dat Nijhuis bepaalde dingen heeft gezegd. In dezelfde trend vind ik het heel moeilijk om een keyboard scout op z'n briefje te geloven dat Baumgartl er nooit gaat komen

20 januari 2021 om 12:30

In geval van Baumgartl heb ik daar geen enkele moeite mee, vind jouw uitspraak dat hij er nog wel gaat komen een stuk gewaagder. Maar heb je er ook argumenten voor of is het puur gebaseerd op hoop? Want zijn spel van de afgelopen twee jaar geeft toch geen enkele aanleiding om te zeggen dat hij er wel gaat komen of zie jij echt nog aanknopingspunten?

20 januari 2021 om 12:37

Ik vind Baumgartl echt belachelijk slecht. Zeg nooit nooit. Maar ik zie het niet gebeuren.

20 januari 2021 om 12:45

Wat misschien nog belangrijker is vond jij Marcelo goed? Want dan voorspel ik die jongen een fantastische toekomst als je over Marcelo dezelfde mening had.

Voetbal is raar en soms lopen dingen anders dan verwacht een bijv middelmatige speler in Nederland kan mee in de subtop in Italie.

Soms vallen dingen gewoon op zijn plek zoals bij de Nederlanders bij Atalanta.

Recent voorbeeld er zijn er nog wel meer.

20 januari 2021 om 13:08

@BurtMacklin kan me wel vinden in wat je zegt. Baumgartl speelde gewoon goed onder vBommel en bij JongDuitsland, verdedigen kan hij echt wel. Hij heeft alleen een flinke terugval. Vraag me dan wel stiekem af, wat vind je van Bruma? Heb je hem al wel afgeschreven? Ik namelijk wel.

20 januari 2021 om 13:43

@jajoh89, Ik had niet verwacht dat Marcelo het zo goed zou doen in achtereenvolgens Duitsland, Turkije en Frankrijk maar ook in zijn PSV-tijd zag je al dat hij specifieke kwaliteiten had. Kon prima een mannetje uitschakelen. Was ook sterk in de lucht, fysiek sterk, redelijk snel. Zijn grote manco was dat hij niet mee kon komen in de Nederlandse manier van voetballen, waar verdedigers veel de bal hebben en met veel ruimte in hun rug moeten spelen. Beetje zelfde verhaal als Isimat. Maar bij Baumgartl zie ik ook die kwaliteiten niet.

Vond hem indd ook positief opvallen tegen PSV. Echter was hij wel schuldig aan de goal van Madueke dus om hem nou gelijk de linken aan de top4 vd Eredivisie vind ik wel ver gaan. Lijkt me toch eerder dat hij een tussenstap gaat maken bij een Utrecht of Heerenveen? Een spelen oordelen op 1 wedstrijd moet je trouwens ook helemaal niet doen, ik kijk nooit echt naar Volendam in de KKD dus weet niet hoe hij het daar doet?

Beter dan Baumgartl zijn is ook niet zo moeilijk. Van de Ven zou voor PSV en ook voor Ajax, Feyenoord en AZ echt een mooie aankoop zijn. Al kun je je bij Ajax afvragen of ze er behoefte aan hebben aangezien ze met Schuurs, Timber en Rensch een aantal grote talenten hebben rondlopen op CV. Bij Feyenoord zou dit wel een goedkope opvolger voor Senesi zijn.

20 januari 2021 om 12:19

Ik lees dat hij LCV stond - heb hem nog nooit in actie gezien dus moet het doen met deze verslagen - maar niet of hij ook een linkspoot is. Gezien de suggestie van Kwakman dat hij ook LB zou kunnen/moeten spelen, denk ik van wel. Dan zou het de opvolger van Blind kunnen zijn. Op die positie zitten we niet heel ruim in de goede spelers toch? Als hij zo goed is als men zegt en schrijft dan zou Ajax hem wat mij betreft moeten halen.

Is dit nou niet eens een speler waar Feyenoord een gok mee moet nemen? Hij zal niet veel kosten en wellicht is het wat? Lijkt mij beter dan straks weer het zoveelste relatief gezien dure gokje te nemen met een subtopper van 29 jaar. Straks wordt dit een gevalletje veerman en is die niet meer te halen na de tussenstap bij een Heerenveen. Desnoods halen en direct verhuren aan een laagvlieger in de Eredivisie.

20 januari 2021 om 12:19

Lijkt mij ook zeker een goede gok, hoor. Dan kan Hendriks nog een volledig seizoen verhuurd worden en halen we van de Ven erbij. Vind 'm ook al een tijdje indrukwekkend.

20 januari 2021 om 13:20

Ik vond Hendriks in zijn eerste wedstrijd bij NAC goed spelen, en als hij zich blijft ontwikkelen bij NAC dan zou ik op hem gokken. Hij kent de druk van een topclub, en is een (gedeeld) jeugdproduct van feyenoord. Feyenoord mag wat mij betreft wel meer inzetten op spelers als Hendriks. Daarnaast denk ik dat een top 4 club er het beste aan doet om van der Ven een voorbereiding mee te laten draaien en hem daarna te verhuren naar Utrecht/Heerenveen voor een jaar. Dan weet hij naar welk niveau hij toe moet werken en dan kan hij hopelijk spelen

20 januari 2021 om 14:01

Ja, ik wil Hendriks ook graag zien, hoor. En na deze verhuurperiode zou hij ook absoluut mee moeten trainen met Slot om zich te laten zien. Maar de gok om van der Ven erbij te nemen zou ik zeker doen. Dan heb je 2 grote talenten op die plek en ik denk dat Hendriks nog wel gebaat is bij een extra verhuurperiode in de Eredivisie. Maar zou top zijn als hij er al klaar voor is komende zomer.

20 januari 2021 om 22:29

Ik ben het bijna volledig met je eens, maar ik denk juist dat ook van der Ven veel kan hebben aan eredivisie ervaring. En ik denk echt dat een speler de druk van een topclub aan moet kunnen, Hendriks kan dat (in de jeugd) van der Ven moet dat nog bewijzen.

Feyenoord moet m gewoon halen, kunnen ze hem alvast inwerken en direct klaarstomen nadat Senesi en Spajic na dit seizoen vertrekken. Een centrum met vd Ven en Geertruida lijkt me echt interessant om te zien.

20 januari 2021 om 12:26

Maar ik wil Geertruida en Senesi .
Haha ijdele hoop, zou niet weten hoe Senesi na dit jaar niet vertrekt. Die is echt veels te goed voor de Eredivisie haha.

Nu hebben ze bij PSV voor de cv positie ook een paar koekenbakkers rondlopen zeg. Sinds Moreno al geen echt goede cv meer gehad. Of deze jongen daar van toegevoegde waarde is vraag ik me af. Dan is de stap toch best wel groot ineens en moet hij dit soort potjes wekelijks gaan spelen ipv één keer in de zoveel tijd. Laat hem eens transfereren naar een middenmoter in de eredivisie om daar een á twee seizoenen aan het niveau te wennen. Dan kan hij daarna altijd nog naar de top 3.

Goh. Dat is niet zo'n kunst op dit moment beter zijn dan Baumgartl. Als je ziet dat hij de beste kansen van Volendam zelf de assist geeft. Daar had je iedereen wel in kunnen vullen.

Er is ergens in een podcast verschenen dat hij zeer waarschijnlijk volgend seizoen samen met Jonk naar AZ komt. (dat was dezelfde bron die als eerste aankondigde dat Slot naar Feyenoord ging)

20 januari 2021 om 13:41

Bullshit! Wim Jonk heeft gewoon een contract en AZ gaat die niet afkopen.

20 januari 2021 om 13:57

Dat is geen bullshit, het gerucht gaat momenteel inderdaad rond. De podcast waar we het over hebben is die van FC Afkicken van Neal Petersen met Feyenoordtm als gast. Die vent achter Feyenoord Transfermarkt is momenteel één van de best ingelichte voetbalwatchers van Nederland. Die wist inderdaad ook als eerst dat Slot naar Feyenoord ging en dat Senesi naar Feyenoord kwam.

Momenteel zie ik de situatie voor AZ niet zo best in, maar als ze inderdaad Jonk en vd Ven weten te strikken voor volgend seizoen, kan het (samen met het geld dat binnen gaat komen voor Wijndal / Koopmeiners) wel weer een leuk seizoen worden. Bovendien kan vd Ven op de fiets vanuit Volendam naar het trainingscomplex in de Wijdewormer komen. Ook voor Jonk is het vanuit Amsterdam om de hoek. We gaan het zien, de tijd zal het leren.

20 januari 2021 om 14:02

Alsof het af te kopen contract van Jonk ook in de miljoenen zal lopen?

20 januari 2021 om 15:55

Dit gerucht gaat al weken door mijn vriendengroep, heb ik er hoogst persoonlijk ingegooid.
Jonk is voor Az de beste optie imo en dat er een CV alias linksback bij moest komen leek mij al maanden een ABC'tje.

20 januari 2021 om 16:54

micky gaat rechtstreeks naar het buitenland. az betaald dergelijke bedragen niet voor een kkd speler. alle buitenlandse topclubs houden hem in de gaten. dus zeg maar daaaag az

20 januari 2021 om 19:30

Haha joh we gaan het zien. Ik wens je al het geluk van de hele wereld toe Fcvd.

Nou Vitesse sla je slag! Doekhi zal na dit seizoen wel verkocht worden en Bazoer is ook niet meer te houden. Zo hou je Hajek en Cornellissen alleen nog over want ook Rasmussen zijn verhuurperiode komt dan ten einde. Hierbij heb ik de backs niet meegenomen voor de mensen die erover willen beginnen.

Staat in de belangstelling van FC Twente

20 januari 2021 om 13:41

Micky is financieel onhaalbaar voor Twente.

20 januari 2021 om 14:51

Hoe kom je daarbij Insite Tukker? Twente kan hem nooit betalen. Hoe graag ik het ook zou willen. Verdedigend moet hij nog stappen zetten, maar qua voetballend vermogen, rust en volwassenheid zie ik hem zeker de top 3 halen. Groot talent.

Staat in de belangstelling van FC Twente

20 januari 2021 om 14:28

ja dat geloof ik maar is die ook haalbaar voor twente?

Herinner me vorig seizoen nog dat die Jan Paul van Hecke van NAC door iedereen werd gehyped op dezelfde wijze. Die zat van het weekend op de bank bij Heerenveen. Laten we even beseffen dat het gat tussen keuken kampioen en eredivisie best wel groot is nog.

Ik vind van de Ven een prima speler, maar ik zie in helemaal niets een linksback in hem. Kan aan mij liggen, maar met zijn postuur moet je toch niet linksback gaan spelen?

Is het erg als ik na zo´n bekerwedstrijdje tegen Volendam geen superlatieven tekort kom? Jeetje zeg, pure waan van de dag dit. Sowieso vind ik Kwakman als analist van het niveau Kkd. Laat die jongen eens een paar keer goed spelen en dan kijken we verder. 'hij is beter dan Martins Indi en Baumgartl', kom op zeg...

20 januari 2021 om 15:56

Jij kijkt blijkbaar nooit Kkdivisie, wat niet erg is overigens, maar Kwakman riep vorig seizoen al dat van de Ven een ongelofelijk talent was, met daarbij beelden erbij. Daarnaast herinner ik me dat hij dit ook riep over Joey Veerman en daar zat hij toch ook niet ver naast.
Ook jij en jouses van hieronder mogen uiteraard je mening hebben maar ik zou dit bericht even bewaren en dan over een tijdje even kijken wie gelijk had/heeft. Ik ben benieuwd. Ik vind de potentie bij Van de Ven er van afspatten. Lijkt alles te hebben en dat voor zo'n jonge gozer en iemand met zo weinig wedstrijden. Hij zegt overigens ook dat Az een mooie stap zou zijn, wat denk ik ook zo is kijkend naar die centrale verdedigers.

Kees Kwakman de PR man van Fc Volendam elke speler heeft potentie en ja dit is een leuke speler maar we moeten het niet overdrijven. Ajax, Feyenoord en PSV hebben gewoon betere spelers en hij zal niks toevoegen aan deze teams. Wellicht een leuke speler voor Twente, Utrecht of Groningen. Daar kan hij een logische vervolgstap maken.

20 januari 2021 om 16:57

Met zijn ogen dicht is Micky sneller dan Schuurs en ook nog verdedigend beter.

20 januari 2021 om 17:03

In zijn ogen is Micky de nieuwe Sergio Ramos.

Het is makkelijker voetballen bij een Volendam dan bij een topclub. Bij een topclub wordt elke fout onder een vergrootglas gezet, terwijl het bij een lage club door de vingers wordt gezien met als argument “hij kan het nog leren”.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Volendam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Jong AZ00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
D. VlakKeeper
M. EerdhuijzenVerdediger
D. JamesVerdediger
D. KasiusVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Volendam.

Nederland
0 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren