Verzoek PSV heeft succes: aanklager stelt onderzoek naar Schmidt uit

Woensdag, 20 januari 2021 om 10:32Rian Rosendaal • Laatste update: 10:41

De onafhankelijk aanklager betaald voetbal begint volgende week pas aan zijn onderzoek naar de uitlatingen van PSV-coach Roger Schmidt richting arbiter Bas Nijhuis, zo onthult De Telegraaf woensdagochtend. Vanwege het midweekse programma, met een bekerwedstrijd tegen FC Volendam, vroeg PSV om uitstel van behandeling van de zaak. De aanklager heeft het verzoek vanuit Eindhoven ondertussen ingewilligd. Schmidt zit zaterdag dus sowieso op de bank bij PSV in het thuisduel met RKC Waalwijk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verdient Roger Schmidt een schorsing?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

101 reacties (laatste reactie door constant kante)

"topscheidsrechter"? Op basis van wat? Dat hij alles maar door laat voetballen zeker. Kuipers laat ook veel toe maar wel met een duidelijke grens, die mis ik bij Nijhuis toch wel.

20 januari 2021 om 11:04

Ik vind Nijhuis geen goede arbiter, maar dit slaat toch nergens op! Verkondigen dat hij bewust tegen je fluit en dan als een klein kind vertellen dat je nooit meer met hem wilt praten. Daarnaast als een megalomane gek schreeuwen langs de lijn en verkondigen alsof je het allemaal beter weet. Doe dan zelf het scheidsrechterkloffie maar aan. Ik vind het schandalig en hoop dat hij dezelfde straf krijgt als Leonid Slutsky. Wat een calimerogedrag, ik vind de zalvende toon die door velen wordt uitgesproken ook echt stuitend: dit is zo kinderachtig, idioot gedrag van deze mafklapper.

20 januari 2021 om 11:14

Weet je wat stuitend is? Dat jij niet even het onderzoek afwacht. Idioot gedrag van een gekke supporter. Als blijkt dat de uitspraken van Schmidt ongefundeerd zijn dan is een gepaste straf niet onterecht. Het moment dat je überhaupt het woord calimero in de mond neemt ben je al niet meer serieus te nemen.

20 januari 2021 om 11:16

Welke scheidsrechter zegt dit nou? Als Nijhuis dit echt heeft gezegd dan is zijn loopbaan voorbij. Je weet gewoon vrij zeker dat Schmidt zit te raaskallen, als hij het zich echt aantrok had hij ook wel een klacht ingediend bij de KNVB, dit is gewoon een idiote trainer die zijn emoties niet onder de controle heeft. Ik heb ook weleens beelden voorbij zien komen van zijn tijd als trainer bij Leverkusen: het heeft er alle schijn van dat dit een recidivist is.

20 januari 2021 om 11:23

Nou nou nou maar waarom word jij hier nou zo boos om? Ik praat niet alles goed wat hij doet hoor maar de grote, grote verontwaardiging bij sommige mensen vind ik heel opmerkelijk. Trouwens de man waarna jij jezelf vernoemt dié had zijn emoties niet onder controle...

20 januari 2021 om 11:25

Het maakt niet uit RogierSilva, hij heeft het zelf niet gehoord. Wat er ook gezegd is, Schmidt zit hoe dan ook fout.

20 januari 2021 om 11:37

Heerlijk om te lezen dat sommige mensen zich zo druk kunnen maken. De frustratie spat van deze reactie af. Ik zou zeggen zoek wat ontspanning Suarez 7.

20 januari 2021 om 11:48

@suarez ''welke scheidsrechter zegt dit nou?' Het is niet de eerste keer dat Nijhuis in het nieuws komt met domme opmerkingen die niet bij een scheids horen. Kan je zo 3 of 3 situaties uitlichten van de afgelopen 3 seizoenen.

20 januari 2021 om 12:16

@rogier, dus hij mag gedrag Schimdt niet idioot vinden omdat het onderzoek nog loopt? Maar jij mag hem wel idioot gedrag verwijten. Kom op zeg, als heeft deze trainer gelijk dan nog gedraag je je niet zo. Je hebt iets uit 2e hand maar loopt te schreeuwen tegen de media hoe belachelijk jij iets vind. Dat je nooit meer met deze scheids praat en de beschuldigingen die je helemaal niet van Bas heeft gehoord. Gaat mij alleen al om een trainer die zich zo gedraagt met zulke grote woorden.

20 januari 2021 om 12:50

Zeg ik dat hij iets niet mag vinden? Nee... dus je betoog gaat daar al mank. Om over de rest maar niet te beginnen.

20 januari 2021 om 13:05

@rogier, geen idee waar jij het over hebt. Jij stelt een vraag, denk aan mij, maar je beantwoord deze zelf en dan ga ik ergens mank? Laten we wel bij de conversatie blijven. Jij zegt "weet je wat stuitend is? Dat jij niet even het onderzoek afwacht. Idioot gedrag van een gekke supporter. "

Daar reageer ik op dus geen idee waar dit mank loopt. Ik geef aan dat je niet af hoeft te wachten om zijn gedrag idioot te vinden. Dus ook hier mijn vraag waar deze mank gaat? Jij noemt hem een idioot gedrag van een gekke supporter. Dat is verwijten van idioot gedrag dus waar ga ik mank?

Als je iets start kan je een reactie terug verwachten maar schijnbaar ,en dat heb jij idd niet letterlijk gezegd maar maak ik op aan hoe je reageert, heb jij daar moeite mee.

20 januari 2021 om 13:22

Jij begint je betoog met: “dus hij mag gedrag Schimdt niet idioot vinden omdat het onderzoek nog loopt?” Hij mag alles vinden. Ik roep nergens dat hij iets niet mag vinden. Als je dus met onwaarheden in je betoog begint dan neem ik de rest ook niet meer serieus. Ik heb moeite met zijn overdreven reactie ja..

20 januari 2021 om 14:11

Suarez7
"welke scheidsrechter zegt dit nou?"
Nou, bijvoorbeeld een scheidsrechter die er openlijk in de publiciteit prat op gaat dat hij spelers en trainers graag verbaal ervan langs geeft. En daarvan nota bene zelf tig voorbeelden van heeft gegeven die naadloos in de lijn liggen van de gewraakte uitspraken.
Zó'n scheidsrechter zegt dit nou. Denk dat alleen jij vrij zeker weet dat Schmidt raaskalt. Anders draaien we de vraag eens om. Welke trainer zou dit zomaar verzinnen, als het niet waar is? Want, om jouw logica te gebruiken, als Schmidt lieft, waarom doet Nijhuis zelf dan geen aangifte??
En als jij beelden hebt van Schmidt die in Duitsland ten onrechte een scheidsrechter beschuldigt (daar hebben we het hier over), dan zie ik die beelden graag van jou. Want voor 'recidive' moet je eerst een keer iets vastgesteld gedaan hebben.dus kom maar op, wanneer heeft Schmidt eerder iemand valselijk beschuldigd dan?

20 januari 2021 om 14:41

We zullen even af moeten wachten wei er gelijk heeft. Als Nijhuis het echt gezegd heeft, dan heeft Schmidt groot gelijk en dient Nijhuis langdurig geschorst te worden.

20 januari 2021 om 15:30

Speedy.
Exact!
En het is vrij simpel. Nijhuis heeft het ontkend. Wat ik ook snap. Zelfs als hij het wel gezegd zou hebben. In dat geval zal Schmidt dus moeten bewijzen wat hij gesteld heeft.
Als jurist van PSV zou ik het dan wel weten. Ik zou eerst Schmidt uitgebreid ondervragen en bij hem vaststellen of wat hij zei nou klopt of niet. Als Schmidt volhoudt en zeker weet dat Nijhuis dat heeft gezegd, dan zou ik gewoon twee of drie getuigen aanmelden bij de aanklager die, zeg je, eveeens gehoord hebben uit de mond van Nijhuis dat ie dat gezegd heeft. Vaak slaan mensen die dan gelogen hebben namelijk door en passen hun eerdere verklaringen aan omdat ze in dat geval weten dat hun verklaring door liefst drie mensen worden weersproken.
En dan hoeven die 'getuigen' die niets gehoord hadden, ook geen meinedige verklaringen af te leggen, terwijl dan wel de waarheid boven tafel komt.
Enfin, we zullen het wel zien hoe dit gaat lopen.

20 januari 2021 om 11:53

Op basis van het feit dat ie CL fluit. Dat zijn er niet zo veel hoor.

20 januari 2021 om 14:22

Nijhuis in de CL? Nope.
Zijn laatste CL duel was in november 2016. Ludogorets - Arsenal. Sindsdien fluit hij alleen in de EL. Leicester - Braga, dit seizoen. Nationale Klassiekers fluit hij ook al jaren niet meer trouwens. En zijn laatste bekerfinale was in 2014 (pec 0 Ajax). Dat hij een internationale scheidsrechter is, dat is niet onjuist maar hij behoort al jaren niet eens meer tot de national top. En behalve dus wat EL potjes heeft hij nog wat EK kwalificatieduels in november 2019 gefloten. Schotlans - Kazachstan en Litouwen - Portugal. Ook al niet de topduels.
Daar is natuurlijk een reden voor.

Spannend wat hieruit komt.
Ik ben geen PSV fan (ben fanatiek AZ aanhanger), maar ik lees veel verhalen dat mensen zich irriteren aan Schmidt.
Ik zal eerlijk zeggen dat ik Scmidt juist symphatiek vindt overkomen!

20 januari 2021 om 10:51

Voor mij klopt dat dan wel weer in het beeld dat ik het vrijwel nooit met je eens ben maar prima toch, iedereen zijn eigen voorkeuren , karaktereigenschappen en dus ook mensen die daar op aan sluiten. Verder zeker interessant hoe de aanklager hiermee om gaat.

20 januari 2021 om 10:55

haha @ inkemontana. Jij hebt dus geen hoge pet op van Schmidt?
Ik ben echt van mening dat hij altijd netjes en respectvol reageert en de tijd neemt om antwoord te geven.

Ik ben benieuwd wat jouw visie is? Je mag hem gerust delen daar is dit forum voor he.
Elkaars meningen delen op een respectvolle manier, wellicht leer ik van je!

20 januari 2021 om 11:01

Ik vind het persoonlijk onrespectvol om een arbiter zo te bejegenen. Zeggen dat hij bewust een hetze voert tegen hem, hem een slechte scheidsrechter noemen, zeggen dat je nooit meer met hem wilt spreken en dan ook nog als een klein kind langs de lijn schreeuwen. Ik hoop dat de KNVB een flinke boete/schorsing uitdeelt. Je hoort respectvol met elkaar om te gaan, dit slaat echt helemaal nergens op. Dat hij intern niet wordt gecorrigeerd is ook stuitend, hoe een grote idioot ben je als je op tv verkondigd dat de scheidsrechter een hetze tegen je voert. Ik vind het oprecht een kneus, Ten Hag was helemaal afgebrand met dit gedrag.

20 januari 2021 om 11:04

Prem93 Nee zeker niet. Tenminste communicatief niet, qua trainer/coach zal het best een goede zijn, ook al is 'ie ook nog niet heel overtuigend bij Psv. Maar qua communicatie vind ik hem vrij vaak alle problemen bij externe factoren zoeken en een air hebben alsof hij voetbal heeft uitgevonden. Onze eigen Ten Hag kan daar wat van, maar vind Schmidt nog wel overtreffende trap daarop. Hoe vaak die deze competitie nou al niet over velden, arbitrage, drukke schema's, corona heeft lopen klagen is wel beetje uitzonderlijk. Ik zeg zelf altijd maar dat ik dacht dat het qua persoonlijkheid niet veel erger dan v. Bommel kon, en ik Schmidt nog wel een stapje erger vind. :P

20 januari 2021 om 11:08

Dat is jouw mening en als Schmidt liegt is het idd ook onrespectvol. Echter als die gelijk heeft dan moet je je ook kunnen verplaatsen in zijn schoenen, dan is het weer logisch dat die het zat is en zijn frustratie kwijt wilt.
Beide heren hebben een imago waarvan de een zegt ik vind het een prima kerel en de ander vindt het niks. Snap niet dat men zo extreem de ene kant verkiest boven de andere.

20 januari 2021 om 11:08

Zou jij hier ook graag voorbeelden willen neerzetten. Het komt nu een beetje random over van je. Je roept nu een paar dingen zo de lucht in. Wellicht dat hij een mening heeft met betrekking tot schema's , corona en de velden maar dan wil ik daar ook wel graag voorbeelden van lezen. En daarnaast wat versta jij onder klagen? Een mening geven is niet altijd klagen. Dat jij ergens niet mee eens bent dat is verder ook prima maar dat betekend niet dat iemand anders klaagt.

20 januari 2021 om 11:11

Als Nijhuis dat echt heeft gezegd dan is zijn loopbaan voorbij. Je weet 99 procent zeker dat Schmidt hier gewoon zit te raaskallen.

20 januari 2021 om 11:18

Sluit niet uit dat Nijhuis het op een ironische manier heeft gezegd tegen iemand. Als dat zo is moet het gewoon worden uitgesproken en zand erover.

20 januari 2021 om 11:23

Respect werkt twee kanten op. Als Nijhuis dit daadwerkelijk gezegd heeft, al dan niet als grap, dan heeft Schmidt alle recht van klagen. Ik ben benieuwd of er bewijs op tafel kan komen. Er is simpelweg te vaak controverse rondom Nijhuis om alles af te doen als onzin.

20 januari 2021 om 11:43

@nick_10 Welk voorbeeld wil je hebben? Dat voorbeeld dat Schmidt de Knvb een veeg uit de pan gaf om de wedstrijd PSV - ADO niet uit te stellen, terwijl dat gewoon conform de reglementen was? 'ze begrepen helemaal niks van voetbal' Alleen Schmidt begrijpt zeker dingen. Na Vitesse - PSV dat Nijhuis niet naar het beeldscherm had mogen gaan omdat de VAR de duw die Nijhuis dacht te zien niet heeft waargenomen. Toen kon zogenaamd Nijhuis de regels niet, want die had niet mogen kijken omdat het geen 100 procent fout was. Nijhuis was overigens een topgozer toen hij tegen Heerenveen wel een penalty terugdraaide. Bij vragen over het aantoonbare verval van zijn ploeg na 60 minuten dat ie de verslaggever toe bijt dat het slechts zijn mening is en dat hij niet op niveau heeft gevoetbald, terwijl het gewoon informatieve vragen zijn. We hebben nu weer dat akkefietje na Sparta - PSV gehad. Het klagen en zeuren op anderen begint wel een patroon te worden.

20 januari 2021 om 11:48

Nick_10.
Ja hoor,
Pak even de volgende zoekopdrachten binnen Google:
"woeste Schmidt maakt gehakt van Knvb: "ze weten niets van voetbal""
"schmidt woest op Nijhuis en Var: ‘Ik vroeg hem of hij de regels wel kende"
"PSV-coach Schmidt woest op Knvb: 'ze geven niets om gezondheid van spelers'

Nu ik het zo zie is hij vooral nogal vaak 'woest'

20 januari 2021 om 12:34

De var draaide die penal terug he. Niet Nijhuis, als het aan hem en zijn assisstenten had gelegen was 2 meter buitenspel geen buitenspel.

20 januari 2021 om 13:20

Deels gelijk, maar hij laat zich gewoon kennen door de uitspraak: ik hoef hem nooit meer te spreken. Wat denkt hij nou zelf, dat Nijhuis PSV nooit meer gaat fluiten? Hij komt op deze wijze heel erg kinderachtig over in de media. Mijn respect is hij door zon persconferentie wel kwijt(niet dat hij daar wakker van ligt)

20 januari 2021 om 13:45

Eens Suarez, de club Psv predikt toch altijd fatsoen hoog in het vaandel te hebben! Nou wederom hoor je niks van die Algemeen Directeur ben zijn naam even kwijt, maar die man heeft jaren boter op z'n hoofd. Die Schmid had allang tot de orde geroepen moeten worden, zeker intern en inderdaad als dit Ten Hag was de wereld te klein!

20 januari 2021 om 14:26

Suarez.

"zeggen dat hij bewust een hetze voert tegen hem, hem een slechte scheidsrechter noemen, zeggen dat je nooit meer met hem wilt spreken en dan ook nog als een klein kind langs de lijn schreeuwen."

Vertel ons anders eens wat, in jouw ogen, de beste reactie van Schmidt had moeten zijn als we er even vanuit gaan dat Nijhuis de gewraakte uitspraak wél gedaan heeft. Want ben even realistisch. De kans dat Nijhuis dit wel degelijk, zij het wellicht als 'misplaatste opmerking', heeft gezegd is bij Bas Nijhuis best groot namelijk. Ga daarvan eens uit en leg ons dan uit hoe in jouw ogen een trainer had behoren te reageren.
Ben heel erg benieuwd.

20 januari 2021 om 14:30

Suarez.
99%? Op basis van wat precies? Het feit dat jij Schmidt een lul vindt?
Enfin, zelfs jij sluit dus niet geheel uit dat Nijhuis het wel degelijk gezegd kan hebben. Dát zegt eigenlijk alles over je betoog. Het is gebaseerd op drijfzand.

20 januari 2021 om 14:43

Nee geen zand erover. Als Nijhuis het echt gezegd heeft, dan dient die langdurig geschorst te worden. Hij ontkende het namelijk voor de camera. De zaak zal het uit moeten wijzen wie er gelijk heeft en wie er geschorst moet worden.

20 januari 2021 om 15:57

@constante: als jij niet kan bedenken hoe Schmidt had moeten reageren dan houd het wel redelijk op. Jij vindt het dus normaal dat een trainer een scheidsrechter de schuld van een blessure geeft? Ik heb nog nooit een trainer dat horen zeggen. Maar blijkbaar is dat volgens jou een "normale" reactie. Dat is dan "leuk" werken met jou. Als ik de twee interviews zie dan zie ik maar 1 professional en dat is niet Schmidt. Ik zie een persoon, die zijn eigen emoties totaal niet onder controle heeft vs iemand die dat wel doet. Nijhuis had ook "los" kunnen gaan over iemand, die zijn integriteit in twijfel trekt. Maar ik zou op Youtube eens zoeken op "leverkusen manager who refused to leave field after red card could face punishment" dan zie je precies de Schmidt van zaterdag. Ook nog nooit gezien een trainer, die weigert weg te gaan en de scheidsrechter dwingt om de wedstrijd te staken. och duidelijk dat Schmidt sinds Vitesse uit Nijhuis niet trekt. JE kan twee dingen zoeken. Slim, niet de confrontatie zoeken of zoals Schmidt al gedurende de wedstrijd de confrontatie zoeken en na de wedstrijd nog een keer. Naarmate je ouder wordt, ga je beseffen dat gelijk hebben en gelijk krijgen twee verschillende zaken zijn. Je moet je afvragen wat je ermee opschiet want je wordt er niet minder gefrustreerd van. In zijn functie vertegenwoordigd hij de club Psv. Is die bij dergelijke uitlatingen gebaat?

21 januari 2021 om 00:58

Rolo1
"jij vindt het dus normaal dat een trainer een scheidsrechter de schuld van een blessure geeft? "
Totaal niet. Dat zeg ik nergens. Dat is jouw conclusie.
Ik zeg duidelijk dat het zijn goede recht is om, lees goed: áls Nijhuis dit gezegd heeft, om daar wat van te zeggen. En verder heb ik geen enkele goedkeuring gegeven aan welke andere uitspraak ook.

20 januari 2021 om 11:17

Ik ben het ook eens met jou. Vind hem erg duidelijk over komen en is in mijn ogen altijd beleeft en neemt de tijd voor een interview. Vind hem ook erg intelligent ogen en is welbespraakt tijdens zijn gesprekken. Schmidt heeft een duidelijke mening en dat stoort sommige. Dat je niet eens bent met zijn mening is prima. Over het verhaal van Nijhuis blijf ik zeggen dat dit gebeuren van beide kanten komt. Schmidt had zijn mening over Nijhuis misschien anders moeten verwoorden of op een ander moment moeten delen. Daarnaast vind ik dat Nijhuis een keer op zijn plek gezet moet worden. Deze man fluit al jaren erg inconsequent (kijk naar de overtreding van Teze, heel de wedstrijd werden voor dat soort overtredingen geen acties ondernomen door Nijhuis en opeens is deze overtreding wel een penalty, zeer dubieus natuurlijk) en heeft meerdere keren problemen gehad met spelers en trainers, Schmidt is niet de eerste. Misschien wel de eerste die nu keihard oordeelt over Nijhuis. We weten allemaal niet wie nu de waarheid spreekt en dat wil ik ook graag in het midden laten, dat moet worden uitgezocht maar laten we niet doen alsof Nijhuis een heilig boontje is.

20 januari 2021 om 12:28

Verdorie Prem, dat ik het nog eens met je eens kon zijn. Helemaal eens. Volgens mij is Schmidt een goudeerlijke man. Wel enorm pragmatisch, bijna... Duits. Maar denk dat het een geweldige coach is die zijn spelers enorm kan motiveren. Daarnaast, aangaande dit onderwerp; Nijhuis is alles behalve het hierboven omschreven. Daarom was ik, en ik geef mijn bias toe, meteen voor Schmidt in dit geval.

20 januari 2021 om 12:38

Mooi dat we het eens kunnen zijn Pownednl.
Daar is een forum voor he, soms ben je het eens en soms ben je het oneens met een ander.
Zolang dit op een waardige en respectvolle manier gaat, mag iedereen het met me oneens zijn!

En toch zit me dat niet helemaal lekker vanuit de Knvb. Dus je vindt als Knvb wel dat er onderzoek nodig is om de man eventueel te schorsen, maaaar... het heeft allemaal geen haast want ZO erg vinden we het niet.

Dan laat je je toch piepelen en is toch enigszins een hard gelach naar de scheidsrechters toe? En is dat dan nu omdat het met PSV een topclub betreft, of zou de trainer van bijvoorbeeld RKC net zo goed uitstel krijgen?

20 januari 2021 om 10:55

Maar het is toch niet onverstandig om ook het verhaal van PSV aan te horen? Begrijp me niet verkeerd, als PSV-supporter heb ik me door geërgerd aan dat zielige gedoe van Schmidt, maar als er een kern van waarheid in blijkt te zitten dan moet dat ook worden onderzocht.

20 januari 2021 om 10:55

Dat hangt natuurlijk wel van de situatie af. Het gaat niet om een speler die een doodschop heeft gemaakt maar om een trainer die een uitspraak heeft gedaan. Ik kan er wel inkomen dat het niet heel erg haast heeft voor de Knvb. Ook de rol van Nijhuis wordt onderzocht, wie weet ligt de fout wel bij hem. Zou me gezien zijn persoonlijkheid ook niet verbazen (zie ook zijn opmerkingen toen bij Viergever).

20 januari 2021 om 11:09

Ze geven PSV (of elke andere club die met zoiets te maken heeft) gewoon tijd om hun stukken op orde te krijgen. De Knvb is er met de midweekse bekerronde zelf verantwoordelijk voor dat ze die tijd niet hebben. Logisch dat ze dat dus zo oplossen als je het mij vraagt.

20 januari 2021 om 11:21

Maar hoeveel tijd moet je hebben als aangeklaagde partij? En hoeveel bewijs of onderzoek heeft de Knvb nodig? Het is op beeld dat Schmidt dit zegt en dat hij het uit 2e hand heeft, dus niet persoonlijk heeft vernomen van Nijhuis. Hij vertelt dit op het veld en herhaalt dit ook nog in de persco, dus hoe duidelijk moet iets zijn om iemand aan te spreken, te straffen of een 'onderzoek; in te stellen...

Ben niet op zoek naar n schorsing ofzo, maar dit soort dingen duren altijd zo lang vind ik. Get it over with... Meteen n dag na de uitspraak ga je met Schmidt en Nijhuis in gesprek en hak je n knoop door, maar nee, we gaan lekker polderen :-)

20 januari 2021 om 11:46

Bij dit soort zaken wordt eigenlijk gewoon een soort zelfde procedure gehandhaafd als bij strafrecht. Dus beide partijen moeten bewijsstukken aanvoeren, mogen zich verdedigen etc. Daarnaast is er nog veel onduidelijk. Wat heeft Nijhuis precies gezegd? Was er sprake van een misverstand? Dat heeft allemaal te maken met de strafmaat (en ook met eventuele gevolgen voor Nijhuis). Het is dus wel duidelijk wat Schmidt heeft gezegd, maar er is meer context nodig om een passende straf te geven.

20 januari 2021 om 12:18

Eigenlijk is dat ook raar, want PSV wordt gewoon door een eigen advocaat of jurist bijgestaan. Het eerste elftal kan vrolijk doortrainen en spelen terwijl die persoon op de achtergrond de benodigde stukken verzamelt. Het al dan niet hebben van een midweeks programma doet daar verder niets aan af.

20 januari 2021 om 13:52

Zo zou je het inderdaad kunnen stellen, blijkbaar heeft PSV goed genoeg aangetoond dat de bekerwedstrijd hen belemmerd in hun voorbereiding. Het is natuurlijk ook nodig om intern gesprekken te houden met de betrokkenen (schmidt, degene van wie hij het zou hebben gehoord, etc.). Die betrokkenen zijn wel betrokken bij het eerste elftal en die worden dus uit hun 'wedstrijdfocus' gehaald. Ik kan me in ieder geval voorstellen dat een dergelijke uitleg er toe kan leiden dat de Knvb het verzoek tot uitstel honoreert.

21 januari 2021 om 16:17

Nou, precies dit was dus grotendeels mijn punt ook.

20 januari 2021 om 11:35

@caas: Als PSV om uitstel vraagt omdat ze nog bewijslast moeten toevoegen en nu heel druk zijn, begrijp ik best. Nu gaat de aanklager er volgende week naar kijken. Lijkt me geen enkel probleem hoor, zolang het recht maar zegeviert toch?

21 januari 2021 om 16:09

Dat is zeker zo... Ik twijfel alleen bij de Knvb of dat ze dit niet liever langzaam laten doodbloeden (op de plank laten liggen, voor zich uitschuiven enz.) en dat we het in maart vergeten zijn en dat er dus niks gebeurd. Maar ik heb het graag mis ;-)

20 januari 2021 om 14:36

"caas
" Dus je vindt als Knvb wel dat er onderzoek nodig is om de man eventueel te schorsen, maaaar... het heeft allemaal geen haast want ZO erg vinden we het niet."

Is het van een zó groot gewicht dat letterlijk álles dus daarvoor had moeten wijken en zelfs een wedstrijdvoorbereiding daarvoor maar plaats moet maken? Sorry, maar Schmidt heeft niemand vermoord of zoiets he. Ik vind het uitstekend dat de Knvb dit onderzoek doet, maar jij doet nu net alsof dit het belangrijkste is wat de Knvb deze week te doen heeft. Dat lijkt mij overdreven. Er is echt niets dat zich ertegen verzet om het verweer iets later in te dienen. Vergeet niet dat de Knvb, ook wettelijk gezien, gehouden is om iedere aangeklaagde het recht te geven zichzelf tegen de aanklacht te verdedigen. Dat heeft echt helemaal niets met piepelen of wat dan ook te maken. Maar met zorgvuldigheid.
Dus wat is dan die haast van jou?

21 januari 2021 om 16:07

Nee ik heb er zeker geen haast bij. Maakt me echt niet uit of tie dit weekend of over een paar weken een maand geschorst wordt... ;-)(geintje) Maar het komt op mij over alsof er bij beide instanties maar 3 mensen op kantoor werken om dit af te handelen nu? Er zijn toch geen juristen / bestuursleden bij die midweekse pot aanwezig zodat ze hun normale werk niet kunnen doen?

Ik vind het prima dat de Knvb PSV de mogelijkheid geeft om meer bewijsmateriaal te verzamelen, daar hebben ze verwacht ik recht op. Maar ik vroeg me hardop af of, als PSV doordeweeks niet had hoeven voetballen, het dan wel sneller afgehandeld zou zijn?

Het kwam op mij nu zo over dat de Knvb 'het wel prima vind en het verhaal liever in de doofpot stopt' dan Echt hard durft op te treden tegen een club. In dit geval een topclub als PSV (en Ajax/fey/az net zo goed) en dus stellen we het uit want er moet nog gevoetbald worden...

Ik had liever gezien dat de Knvb heel hard had gezegd "ja we vinden de aantijgingen zeer zeer ernstig en als het daadwerkelijk zo is, dan volgen er harde sancties Maar we moeten eerst de boel onderzoeken en geven beide partijen hiervoor de tijd."

Vind de manier van naar buiten treden nu zo lafjes en zoals ik eerder al aangaf, een beetje een hard gelach voor het scheidsrechters korps.

22 januari 2021 om 15:39

"er zijn toch geen juristen / bestuursleden bij die midweekse pot aanwezig zodat ze hun normale werk niet kunnen doen?"

Die juristen moeten om hun werk te doen wel kunnen spreken met die mensen die wél bezig zijn met de wedstrijd en de vorbereiding daarop. Dus hoe je het wendt of keert, het gaat erom dat mensen die zich gewoon met een wedstrijd voorbereiding bezig moeten houden daarvan niet nodeloos afgeleid behoeven te worden. En de Knvb ziet dat duidelijk ook in, anders hadden ze dat uitstel niet verleend.

Sowieso, vind ik, wat in jouw stelling boven de markt hangt is dat je zelf in mijn ogen nog geen duidelijk en sterk argument hebt aangedragen waarom, zelfs als dus mensen logischerwijs met een wedstrijdvoorbereiding bezig zijn, er hier dan zo'n enorme haast of noodzaak is dit persé binnen een dag af te handelen. Wát exact noopt hier tot die snelheid?
Je doofpot suggestie vind ik ook niet overtuigend. Uitstel is geen afstel. Deze zaak komt onherroeppelijk aan de beurt. En wat jij ook al zei, of Schmidt nou komende week of volgend maand zijn schorsing uit moet zitten, who cares?

Tenslotte, wat is er precies 'laf' aan wat de Knvb doet. Ze stellen Schmidt in staat van beschuldiging en geven hem een redelijk uitstel voor verweer. Zonder nadere feiten of omstandigheden zie ik geen enkele aanleiding dit 'laf' te noemen eerlijk gezegd.

Leuke stelling, we weten pas of Schmidt een schorsing verdient als blijkt dat hij onzin uitkraamde. Lijkt me verder prima als het een weekje uitgesteld wordt, veel haast heeft het niet, het is immers gebeurd en het lijkt me verstandig dat het goed gebeurt ipv dat het snel gebeurt. Het is een serieuze zaak dus dat moet grondig uitgezocht worden.

20 januari 2021 om 10:49

Ben het helemaal eens met je reactie op de stelling. Weet jij toevallig of Schmidt tijdens het onderzoek überhaupt nog op de bank mag zitten bij Psv?

20 januari 2021 om 11:01

Innocent until proven guilty lijkt mij.

20 januari 2021 om 11:05

Ik stelde deze vraag omdat hij niet aanwezig kan zijn bij Rkc, dus "innocent until proven guilty" gaat dan niet helemaal op geloof ik. Of heeft het missen van die wedstrijd een andere reden?

20 januari 2021 om 11:06

Ja hij zit komende zaterdag in ieder geval op de bank

20 januari 2021 om 11:07

Volgens mij start het onderzoek nu begin volgende week. En dat onderzoek zal afgelopen zijn voordat PSV dan weer een wedstrijd heeft, dus is niet van toepassing.

20 januari 2021 om 14:38

Donderdon
Uiteraard mag Schmidt hangende het onderzoek gewoon op de bank zitten. Wat nu als zou blijken na onderzoek dat Schmidt de waarheid sprak? Dan heeft hij dus voor niets een wedstrijd schorsing aan de broek gehad. Dat kan natuurlijk niet.

20 januari 2021 om 12:03

Ja ik vind het eigenlijk wel opvallend dat dezelfde mensen die in de Promes topics nog (terecht overigens) riepen dat we eerst maar eens moesten afwachten of het allemaal wel waar was voor we hem veroordeelden, nu het hardste schreeuwen wat een verschrikkelijke man Schmidt wel niet is 😅 Blijkbaar geldt nu dan opeens niet dat we eerst maar eens moeten afwachten hoe het precies in elkaar zit haha

20 januari 2021 om 12:17

Je kan toch best toegeven dat dit echt misselijk gedrag is van Schmidt? Een volwassen man die een scheidsrechter de schuld geeft van een blessure van een speler en zegt dat hij hem nooit meer wilt spreken, net een puber. Ook die beschuldiging naar Nijhuis toe is gewoon smaad, dat kan je niet zomaar ongefundeerd zeggen, dat is verder totaal niet vergelijkbaar met Promes en hoe mensen daarop reageerden.

20 januari 2021 om 12:21

@skede: ik kan je helaas maar 1 duimpje geven maar je hebt natuurlijk meer dan 100% gelijk!

Ik zie veel mensen reageren dat Schmidt nogal (en onterecht in hun ogen) "woest" is maar als ik de beste man op TV zie dan is hij alles behalve woest. Hij komt rustig, bedaard en welbespraakt over. Met prima argumenten over het algemeen.

Ik denk dan ook niet dat Schmidt het uit zijn duim zuigt dat Nijhuis iets gezegd heeft in de strekking van wat er gedeeld is. Ik denk echter wel dat Nijhuis het zo niet heeft bedoeld...meer ironisch. Net zoals zijn uitspraken tegen bijvoorbeeld Viergever (schop er eerst maar eens 2 in) ironisch bedoeld waren. De vraag is echter of iedereen die ironische, cynische ondertoon op de juiste waarde kan schatten. Gezien de forse uitspraken van Schmidt denk ik dat het antwoord op die vraag nee is.

20 januari 2021 om 12:51

@KidInk, dat Schmidt dit op deze manier niet moet zeggen heb ik ook vaker aangegeven, dat ben ik met je eens. Maar de beschuldigingen richting Nijhuis 'gewoon smaad' noemen is dus precies wat ik bedoel: je kunt niet weten of dat smaad is want als blijkt dat Nijhuis dat dus wel gezegd heeft dan heeft Schmidt gelijk en is het dus niet 'ongefundeerd' zoals jij zegt. En dus moeten we, net als rondom het incident van Promes, eerst maar eens het onderzoek afwachten.

20 januari 2021 om 13:25

@skede helemaal met je eens! Daarnaast zag ik ook heel veel mensen de scheids afkeuren wat betreft Tanane. Die zou toen iets in de trant van: "Als je blijft pingelen fluit ik niet meer voor je" hebben gezegd. Die bedoelde dat natuurlijk ook als antwoord op 'gezeur' van Tanane destijds. Het zou mij niet verbazen als Nijhuis iets op dezelfde manier heeft geroepen. Dan moeten al die mensen ook dat afkeuren want gelijke monniken gelijke kappen, mij dunkt.

20 januari 2021 om 13:40

Het is ongefundeerd omdat hij zonder bewijs komt en het zelf niet gehoord heeft. Op televisie iemand beschuldigen van iets zonder bewijs is smaad, ongeacht wat voor bewijs later alsnog opkomt. Als er toch nog een bewijsstuk opkomt en het blijkt dat Nijhuis dit heeft gezegd dan heeft Schmidt daar ook nooit van geweten, dus kan je dat niet achteraf gebruiken om Schmidt zijn uitspraken goed te praten. Verder heeft Nijhuis totaal niet tegen PSV gefloten, dus waarom brengt Schmidt dit in de eerste plaats op?

20 januari 2021 om 13:57

@KidInk, hahahaha. Oke. Dus het smaad, want geen bewijs. En als er wel bewijs is, is het nog steeds smaad. En ongefundeerd. Oke dan! Snap je zelf hoe dom dit is?

20 januari 2021 om 13:59

Dat je met je laatste opmerking het over een andere boeg gooit, geeft volgens mij aan dat je zelf ook wel weet dat je uitleg daarvoor rammelt. Smaad hoeft trouwens niet eens te gaan over iets wat onwaar is, dus als we dan toch technisch gaan wezen doet het er niet eens toe of Nijhuis dat wel of niet heeft gezegd. Als Schmidt op gerede wijze er vanuit had kunnen gaan dat het waar is (dat is het geval, want hij hoort het van iemand die hij kent) is dat genoeg. Daarnaast is het aanvallen van iemand in zijn functie niet gelijk smaad. Als je een belang dient dat verder gaat dan je eigenbelang (is hier het geval) óf jezelf verdedigd (dat lijkt me dan niet het geval), valt het juridisch gezien ook niet onder smaad. Anders gezegd; 'op televisie iemand beschuldigen van iets zonder bewijs is smaad' is veeeeel te kort door de bocht. De rest is gewoon onzin.

20 januari 2021 om 14:47

Kid
"op televisie iemand beschuldigen van iets zonder bewijs is smaad, ongeacht wat voor bewijs later alsnog opkomt."
Eh, nee hoor. Gewoon nee! Wat je zegt is onzin. Smadelijk zijn alleen die uitingen, zelfs als ze waar zijn, die louter zijn gedaan anders dan uit noodzakelijke verdediging of uit goede trouw. Daarvan hoeft hier geen enkele sprake van te zijn. Het gaat immers om hetgeen de scheidsrechter hier zélf gezegd zou hebben.
Dat van dat bewijs achteraf dat slaat nergens op. Als gezegd is niet of de bewering juist is maatgevend, maatgevend is dat die uitlatingen anders dan uit noodzakelijke verdediging of goede trouw zijn gedaan.

Ik ben van mening dat je niet zulke aantijgingen richting de scheidsrechter via de media dient te doen. Wijselijk je mond houden en een klacht bij de Knvb indienen wanneer je denkt voldoende bewijzen te hebben dat dit daadwerkelijk gezegd is. Hoe zeker je ook van jezelf bent op dat moment. Nu wordt er onnodig veel energie gestoken hierin...

20 januari 2021 om 11:37

Ik ben het daar helemaal mee eens. Mocht Schmidt echte bewijzen hiervoor hebben, ga je dat niet na de wedstrijd in de media slingeren, maar ga je direct naar de Knvb met bewijslast zonder inmenging van de pers. Kan me dan ook niet voorstellen dat Schmidt zijn verhaal stand gaat houden voor de aanklager en verwacht een schorsing. Maar ja, wie weet wat er nog extra boven tafel komt qua feiten.

Maar alle communicatie van de scheidsrechter wordt toch opgenomen? Want in dat geval hoef je alleen die tape terug te luisteren en na 2-3 uur weet je of Schmidt gelijk heeft of dat hij pure smaad heeft gepleegd.

20 januari 2021 om 11:11

Tja tenzij Nijhuis als hij van het veld afloopt de verbinding verbreekt (zou ik vrij logisch vinden, anders kan iedereen lekker meeluisteren terwijl je naar de wc gaat) en het juist dan is gezegd.

Lastige kwestie. Je mag al zo weinig zeggen in het voetbalwereldje. Aan de ene kant zou er geen commentaar geleverd mogen worden op de scheids zoals dat bijvoorbeeld bij andere sporten een echte no go is.

Aan de andere kant als ik mijn werk niet goed doe krijg ik ook feedback (commentaar) wat maakt een scheidsrechter hier anders in?

In sommige duels gaat het om miljoenen of staat er veel op het spel mag iemand dan niet bekritiseerd worden op zijn fouten.

Ja en nee zoals ik al zei lastige kwestie.

20 januari 2021 om 12:45

Er zit toch wel een cruciaal verschil. Als voor een beetje normale werkgever werkt, roept jouw leidinggevende je eventjes apart en krijg je de feedback één op één, bij voorkeur op een constructieve manier voorgeschoteld. Wanneer jij kritiek op je collega hebt spreek je normaal gesproken je collega zelf aan, en als het te erg word stap je naar je leidinggevende.

Als jij je werk niet goed doet, stapt jouw werkgever niet naar de lokale krant om daar groot in te zetten dat je een luilak of iets dergelijks bent.

Dat is dus wel wat Schmidt heeft gedaan door de kritiek openlijk op TV te delen. Als Schmidt zijn kritiek op een fatsoenlijke manier had willen uiten, had hij Nijhuis even apart moeten nemen en zijn kritiek één op één moeten geven, of een klacht moeten indienen bij de Knvb.

20 januari 2021 om 13:05

Ik begrijp je punt echter heb ik geen publiek beroep in tegenstelling tot de mensen die in het artikel genoemd worden. Daar zit een cruciaal verschil dus de lokale kranten boeit het niet of ik mijn werk goed doe of niet.

Daarnaast ben ik niet perse een fan van opbouwende kritiek als je wat fout doet dan doe je het fout. Beetje hardheid op de werkvloer kan geen kwaad.

We moeten ook niet vergeten dat hem naar zijn mening gevraag word en dat hij die geeft. Heel leuk dat de Knvb daar wat van vind ook hun mening overigens maar niks staat hem in de weg die mening te geven ook al staat het in de statuten van de Knvb.

Vraag mij overigens af wat de samenhang is tussen de vrijheid van meningsuiting en de Knvb die dat in sommige vormen verbied in hun regels.

20 januari 2021 om 14:53

Airbags
"als jij je werk niet goed doet, stapt jouw werkgever niet naar de lokale krant om daar groot in te zetten dat je een luilak of iets dergelijks bent."

Nee, ik mag hopen van niet nee. Maar daarom is dit voorbeeld ook niet passend voor het geval Schmidt/nijhuis. Nijhuis is geen werknemer van Psv. Schmidt is geen leidinggevende van Nijhuis. Dus hoezo is dit een vergelijk eigenlijk?
Dus nee, wat Schmidt deed is niet hetzelfde als een werkgever die naar de krant stapt om jouw functioneren te bekritiseren. Totaal niet zelfs.
Jouw voorbeeld past eerder bij de gang van zaken rond de scheidsrechtersbelangenvereniging waar ene Kevin Blom als bestuurslid onder vuur ligt en zijn collega's binnen die vereniging naar de pers zijn gestapt om daar te vertellen wat Blom allemaal voor dingen uitspookte.
Maar niet dit van Schmidt. Verzin een beter voorbeeld om dit belanchelijk te maken, want dit voorbeeld doet dat bepaald niet.

Waarom word er altijd meteen een onderzoek naar de trainer in gesteld en niet eens een keer naar de scheidsrechter zelf want die kan ook wel eens de oorzaak zijn kan me niet voorstellen dat een trainer zoiets zomaar verzint

20 januari 2021 om 11:03

Laatste zin van het artikel ff lezen. Ze onderzoeken de hele situatie.

20 januari 2021 om 11:14

Omdat alles wordt opgenomen, De gehele situatie wordt onderzocht. Daarnaast draaien de camera's van Espn non stop rondom wedstrijden, beginnend al voordat de warming up begint, en dat geldt net zo voor de camera's voor de interviews. Ik denk dat als Nijhuis echt zoiets zou hebben gezegd, het allang zou zijn gelekt.

20 januari 2021 om 13:43

Of het mag niet gelekt worden in het kader van veiligstellen van bewijs o.i.d. Ook wordt door ESPN niet al het geluid van de scheidsrechter opgenomen. Je zou ook kunnen redeneren van: als er niets gezegd is, waarom geeft de KNVB dan niet gewoon de hele audio vrij?

Vreemd van de Knvb om maar meteen aan een topclub toe te geven. Als het nu eens een club was geweest van de onderste regionen??? Had de Knvb dan ook uitstel verleend???? Wie het ook is en van welke club doet er totaal niet aan toe. De uitspraak van die goede man is gewoon onder de maat. Door nog eens uitstel te geven staat blijkbaar de Knvb niet achter zijn scheidsrechters, Weer zo'n typisch voorbeeld hoe hypocriet de Knvb is. De een wel en de andere niet. Ga zo door Knvb met je onprofessioneel beleid en wil wel eens zien als een club uit de lagere regio dit ook voor elkaar krijgt.

Nijhuis is een leuke scheidsrechter bij 2 ploegen op hetzelfde niveau. Niet bij een topclub tegen een degradatie kandidaad dat het vooral moet hebben van wat agressiever voetbal. Daarbij optellend gladheid is de wedstrijd korthouden de enige optie. Als je dan ziet dat Nijhuis dat niet doet, kan ik de boosheid van Schmidt volledig begrijpen. Gakpo ben je kwijt door een Nijhuis dat niet fluit zoals moet, maar zoals Nijhuis wilt.
Nijhuils, een leuke vent in omgang zoals vele hebben kunnen zien bij TV shows zoals oa VI en Andy maar fluiten volgens de regels is voor hem wat anders. Een overtreding is een overtreding maar bij Nijhuis kan een lichte overtreding gewoon doorgaan..

20 januari 2021 om 13:26

Als je gelooft dat het door Nijhuis komt dat Gakpo geblesseerd is dan ben je echt niet goed bij je hoofd hoor. Voor die overtreding op Gakpo is er echt niet zoveel spannends gebeurd waar Nijhuis keihard had moeten optreden. Daarnaast blesseerde de tegenstander Gakpo, niet Nijhuis.

21 januari 2021 om 09:13

Het is een optelsom Tees. Hou je de wedstrijd kort dan komt die overtreding niet, dan weet je eerder al, ik moet die sliding niet maken. Nijhuis laat zien dat je ver kan en mag gaan. Dan komen de overtredingen.

PSV moet zich schamen en zelf Schmidt een schorsing opleggen. Hem op basis van horen zeggen laten blaten dat Nijhuis expres tegen PSV fluit, is niet alleen onverstandig, maar ook nog eens bijzonder onbehoorlijk. Ik ben geen fan van Nijhuis, maar nog minder van die bij PSV tot godheid verheven Duitser, die nog helemaal niks waar heeft gemaakt van de door vele PSV fans aan hem toegeschreven kwaliteiten. En ook nog eens als een klein kind reageert wanneer dingen niet lopen, zoals ze in zijn ogen moeten lopen. Hou toch op met deze man een onschendbare status toe te kennen.

20 januari 2021 om 11:48

PSV moet helemaal niks. Jij veroordeeld Schmidt zonder dat de aanklager er een oordeel over geeft. Dan kun je wel zeggen dat hij niks waarmaakt. Maar hij gebruikt meer eigen jeugd, laat PSV beter spelen dan vorig seizoen. Overwinterd in de EL. Wat moet hij nog meer doen om jou te overtuigen.

20 januari 2021 om 12:49

Nee, PSV heeft de sleutels van het hele complex al aan Schmidt overhandigd. Dan is er geen weg meer terug, en verdedig je hem te vuur en te zwaard. Heb je zijn commentaar over Nijhuis niet gehoord? Daar hoeft geen aanklager over te gaan, hoor. Simpele conclusie: de eigen rotzooi ruim je zelf op, is mij geleerd...

20 januari 2021 om 14:55

Pinko.
Dus Schmidt maar gewoon direct straffen, zonder eerst de uitkomst van het onderzoek af te wachten? En hoe doen we dat met Quincy Promes dan Pinko? Die mag nog even zijn strafzaak afwachten zeker omdat we niet vooraf mogen vaststellen dat ie schuldig is??

Dat uitstellen lijkt me nou niet zo handig. Je kunt Schmidt beter tegen RKC missen dan tegen Feyenoord lijkt me. Als er al bewijslast was zou dat direct beschikbaar zijn lijkt me

20 januari 2021 om 12:51

Je kunt Schmidt - geldt ook voor een Ten Hag - wel een jaar missen....

Ah ja, want je kan natuurlijk niet zonder die 90 min een verklaring afgeven, die 90 min waren natuurlijk cruciaal daarin! Hij had 3 min nodig om Bassie bij de enkels af te zagen en heeft nu meer(!) dan een week nodig om te verklaren waarom hij dat deed. Wat een onzin. Gewoon vandaag om 12 uur voor de tuchtcommissie, doet 1 van de assistentjes lekker de uitlooptraining. Wat een slap gezeur van Psv, wat een zwakke Knvb om er nog in mee te gaan ook. Belachelijk!

20 januari 2021 om 11:52

Waar maak jij je druk om? Knvb vind het prima dus dan is het prima. Het is toch al gebeurd dus dit moet gewoon goed worden onderzocht. Als wat Schmidt zei waar is verdient Nijhuis ook een schorsing en als Schmidt onzin uit kraamt verdient hij een schorsing. Dit moet dus gewoon goed onderzocht worden.

20 januari 2021 om 12:09

Vind het gewoon onzin. Als ik nu iets zeg, kan ik over 10 seconden verklaren waarom ik dat zeg, daar heb ik geen week voor nodig.

Wel apart dat Schmidt begint over niet professioneel gedrag van Nijhuis, terwijl hij dat zelf ook nu doet. Hij geeft zelf al.aan dat hij het zo voelt , dus het is niet gebaseerd op feiten.

Hoop niet dat schmidt geschorst wordt. Vind zijn uitspraken hard maar fair. Hij beledigd ook niemand. Ik zie liever dat Nijhuis eens een fatsoenlijke reprimande krijgt, want hij lokt dt soort dingen echt uit.

20 januari 2021 om 15:18

Dus jij vindt grove beschuldigingen zonder bewijs over iemand verkondigen fair? Bijzondere gedachtegang. Ik vind het juist goed dat de tuchtcommissie dat de bodem gaat uitzoeken. Alleen hiermee kan er geconcludeerd wat er gaande was in de wandelgangen na afloop van Sparta - Psv.

Echt een misselijkmakend ventje is die Roger Schmidt. Het is ontzettend zwak om de arbitrage de schuld te geven en daarbij lijkt het ook nog eens dat hij leugens verspreid over wat er gezegd wordt. Slutsky had daar ook een handje van en was ook furieus op de arbitrage. Ik weet niet hoe dit soort onenigheden in Duitsland enof Rusland eraan toe gaat maar in Nederland heb je dat gewoon te accepteren.

Dit gaat niet alleen over het al dan niet schorsen van Schmidt. Schmidt zit niet per definitie fout. Als blijkt dat Nijhuis fout zit, dan is het juist te prijzen dat Schmidt het aanhaalt, en zullen er consequenties aan vastgangen voor deze scheids.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2214
E. ZahaviAanvaller156
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller50
Y. MvogoKeeper220
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Schmidt drukt Ajax in favorietenrol: ‘Dan zou er iets niet kloppen'

Roger Schmidt wordt niet zenuwachtig van de huidige stand in de Eredivisie. De oefenmeester van nummer twee PSV vindt het gezien de verschillen in financieel opzicht eigenlijk niet meer dan logisch...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren