The Athletic: Chelsea denkt aan Duitse manager als opvolger van Lampard

Woensdag, 20 januari 2021 om 10:15Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:18

Het is duidelijk dat de toekomst van Frank Lampard bij Chelsea na de nederlaag tegen Leicester City (2-0) van dinsdag een zijden draadje hangt. Mocht de clubleiding besluiten om de manager te ontslaan, dan denkt Chelsea volgens The Athletic aan een Duitssprekende opvolger. Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann en Ralf Rangnick worden genoemd als kandidaten.

Het is de leiding van Chelsea een doorn in het oog dat Timo Werner en Kai Havertz, de duurste aankopen van dit seizoen, vooralsnog niet renderen op Stamford Bridge. Een Duitssprekende manager zou het beste naar boven moeten brengen in de internationals van die Mannschaft, die onder Lampard regelmatig op de bank zitten. Verder zou de leiding van mening zijn dat een Duitse coach goed past bij de cultuur van de club.

Van de genoemde opties is alleen Nagelsmann momenteel verbonden aan een club. De pas 33-jarige trainer timmert sinds 2019 aan de weg met RB Leipzig, dat dit seizoen meedoet om de titel in Duitsland. Zijn voorganger Rangnick is sinds zijn vertrek bij Leipzig, dat hij in het seizoen 2015/16 en 2018/19 coachte, clubloos. Datzelfde geldt voor Tuchel, die na zijn ontslag bij Paris Saint-Germain in december werkloos is.

De reactie van Lampard
Lampard sprak na afloop van het duel met Leicester zijn teleurstelling uit over zijn spelersgroep. "De basisdingen in het voetbal zijn belangrijk", aldus de oud-middenvelder tegenover Sky Sports. "We zijn verslagen door het betere team. Er waren een heleboel momenten waarop we de scherpte niet hadden. Basisdingen als meters maken en sprints trekken hebben we niet uitgevoerd. In deze competitie word je afgestraft als je achterover gaat hangen."

Chelsea stond een maand geleden nog derde, maar verloor vervolgens vijf van de acht laatste gespeelde duels en is gezakt naar de achtste plek. "Ik ga niet over mijn toekomst bij Chelsea, dat heb ik niet in de hand", reageert Lampard. "Ik ben niet de eerste manager dit seizoen die onder grote druk staat, maar gelukkig kan ik er goed mee omgaan. Ik maak me wel zorgen, want het gaat nu wel heel snel. Het vergt karakter om hieruit te komen."

Verder weet Lampard dat zijn lot in het handen ligt van de spelersgroep. "Ik ben zelf ook speler geweest. Er zijn jongens die niet zo goed spelen als ze kunnen en in een mindere vorm zitten. Maar zij zijn de enigen die daar wat aan kunnen doen. Maar als je kijkt naar onze selectie, dan zie je veel jonge spelers, of spelers die uit een andere competitie komen. Er wordt van deze spelers gevraagd om van de ene op de andere dag John Terry te zijn, maar zo werkt het niet."


Poll

Welke van de genoemde managers is het meest geschikt voor Chelsea?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door silvacity)

The wie? Het zagen gaat verder, elke kop gaat Lampard erin hebben, zelfs al gaat het over een wedstrijd van Chelsea. Chelsea wint, nee Lampard wint. Ik vind het zielig worden en ik hoop maar voor Lampard dat Abramovic bestand is tegen die druk en United als voorbeeld neemt. Ole lang genoeg laten zitten om eerst een stabiliteit in het team te krijgen.....dat is voor Chelsea momenteel nagenoeg onmogelijk als je 6 nieuwe basisspelers in je team knalt.....je kunt er Pep voor zetten of een de beste coach ooit, maar het blijft tijd kosten.

20 januari 2021 om 10:47

Zo gek veel langer dan Lampard zit Ole er toch niet? Ole heeft z'n tekortkomingen maar United duidelijk verbeterd, Lampard? Geen idee.

20 januari 2021 om 11:17

Net geen seizoen langer. Ik vond Chelsea steeds beter spelen vorig seizoen en daarna kwam er een leger aan versterkingen die dat weer een stuk hebben teruggezet.

20 januari 2021 om 13:33

Laten we zeggen, een half jaar verschil. En Chelsea zakte juist enorm in na een sterk begin, en werden ingehaald door United.

20 januari 2021 om 13:38

United heeft al die punten meer te danken aan Bruno dan aan Ole hoor. Als hij niet meedoet is het grotendeels nog hetzelfde als het begin van het seizoen bij United. Die man tovert in z'n uppie dat hele team om, jullie mogen in je handjes knijpen met hem.

20 januari 2021 om 13:59

Dat is lekker makkelijk, alles op Bruno zetten en als United verliest is alles op Ole. Licht iets genuanceerder.

20 januari 2021 om 17:36

Ole heeft Bruno toch ook gehaald? 😉

20 januari 2021 om 10:52

Lampard legt echt wel bedroevende cijfers op de mat, het spel lijkt op niks, er is geen enkele passie te herkennen en ik zou toch denken dat hij ook enige inspraak heeft bij die transfers?

20 januari 2021 om 11:14

Jonge trainers hebben dat nou juist vaak niet. Dat gebrek aan passie zie ik ook en wijt ik totaal aan het grote aantal nieuwe spelers. Ze lijken opgesteld te moeten worden, want zelfs Mount moest soms op de bank plaatsnemen ten faveure van een nieuweling. De beste speler van vorig seizoen..... Ik denk dat Lampard een beetje in een spagaat zit van nieuwe spelers die hem door de strot zijn geduwd en moeten spelen en de opstelling die hij wil maken om een gemotiveerd elftal op het veld te zetten. Dat is mijn gevoel. Dat cijfers tegenvallen als je 6 nieuwe basisspelers koopt is een algemeen bekend feit..... dat bedoel ik met Pep voor de groep zetten en het kost je nog steeds tijd.

20 januari 2021 om 11:20

Aanpassingsproblemen zijn inderdaad logisch. Maar de resultaten nu zijn echt wel wat meer dan ‘aanpassingsproblemen’. Als je hem nog drie seizoenen laat zitten zal het na verloop van tijd wel beter gaan, maar dat is niet zo speciaal met een topclub die miljoenen kan investeren. Het zal toch wel de komende maand minstens een beetje beginnen keren, want op dit moment is het gewoon echt beneden alle peil.

20 januari 2021 om 11:57

Daar verschillen we van mening, met zoveel aankopen moeten teams imo eerst rock bottom raken om weer vooruit te gaan. Ze kiezen voor een rigoureuze aanpak qua inkopen, dan ga je ook rigoureus rock bottom. Als je cold turkey stopt met roken zullen de afkickverschijnselen heftiger zijn maar korter duren. Ik denk dat je 3 seizoenen correct is, 2 als alles goed gaat. Ik noem dat kort als je ziet waarvandaan Chelsea moet komen, het was/is met teams als United, Arsenal, Chelsea en Barca momenteel gewoon slecht gesteld, die draai je niet zomaar om in 1 seizoen....

20 januari 2021 om 13:17

@Lierse Denk je dat Lampard tegen de technisch directeur heeft gezegd "doe maar wat, dan zie ik wel welke spelers er komend seizoen bij de selectie zitten". Lijkt me niet meer dan logisch dat de zwakke punten van het elftal uotgebreid worden besproken door de technische staff en transfer targets uitgebreid worden besproken.

20 januari 2021 om 13:31

@Schop 2/3 seizoenen! Dat zou, als dit zo zich doorzet, zomaar 2 seizoenen zonder CL kunnen betekenen. Dat zou een topclub nooit mogen accepteren. Dit is geen RKC Waalwijk waar we het over hebben. Daarnaast wordt je positie om nieuwe spelers te kunnen aantrekken enorm verslechterd.

20 januari 2021 om 13:55

@Silvacity dat lijkt me ook niet. Vandaar dat ik dat dus ook geen excuus vindt voor Lampard.

20 januari 2021 om 11:37

Ik snap dat je de coach wilt verdedigen. Maar Chelsea gaat op deze manier keihard de CL mislopen en misschien zelfs niet eens EL halen. We zijn ondertussen 5 maanden in het seizoen en het lijkt alleen maar bergafwaarts te gaan. Met dit gemiddelde gaan ze op 58 punten eindigen. Dat is een Mourinho 2016 seizoen he toen ze 10e werden... Ik zeg niet dat ze hem op staande voet moeten ontslaan, maar Chelsea stelt mij dit seizoen zwaar teleur. Hebben letterlijk alleen van de kleintjes gewonnen dit seizoen. Je kan als Chelsea zijnde een coach ook niet seizoenen lang laten zitten. Niet elke coach is daadwerkelijk een topcoach.

20 januari 2021 om 11:49

Je schetst seizoenen lang vs 5 maanden met 6 nieuwe spelers, ik vind dat tegenstrijdig. Je kunt beter zeggen geef een coach minstens 2 seizoenen om er iets van te maken en spelers minstens 12 maanden om te wennen voordat we dingen van ze gaan eisen. Als Chelsea elk jaar wil meedoen met de Cl/el moeten ze niet ineens zoveel nieuwe gezichten toevoegen, dat is mijn punt. Ze kiezen als club nu voor deze weg, de resultaten zijn evengoed het gevolg van de keuzes die het bestuur heeft gemaakt. Want inmiddels mag elke jan lul toch wel weten dat teveel aankopen zorgen voor minder stabiliteit in de dressing room, op het veld en dus ook resultaten....

20 januari 2021 om 12:45

Er moet een stijgende lijn in zitten, anders krijg je nooit twee jaar de tijd. Zolang dat uitblijft wordt zijn positie steeds wankeler.

20 januari 2021 om 13:07

@schop We moeten niet doen alsof Chelsea 6 megatalenten van 18 heeft binnegehaald. Op Havertz na zijn het allemaal spelers met ervaring. Je hebt geinvesteerd in je selectie. De spelers van vorig jaar zitten er ook nog allemaal bij. Dan moet je met de versterkingen progressie boeken en niet achteruit gaan. Het is niet alleen dat de spelers als natte dweilen op het veld staan, tactisch gaat er ook aardig wat fout. Ik ben bang dat Lampard gewoon geen topcoach is. Maar we gaan het zien! Laat hem maar tot het einde van het jaar zitten. Maar het mislopen van de CL is wel echt een aderlating voor Chelsea hoor. En wat ik zeg, Chelsea heeft alleen nog maar van de kleintjes gewonnen dit seizoen.

20 januari 2021 om 14:17

Dat is wat ik zeg, ik denk dat hij in een spagaat zit qua nieuwe spelers moeten laten spelen en spelers opstellen die zorgen dat je mentaliteit hoog blijft. Beetje als vdbeek zou ik logisch vinden voor sowieso 4 van de 6 nieuwe spelers. Het moeten genoegen nemen met kansen ongeacht je prijskaartje en naam. Ik heb het idee dat Lampard naast goed presteren ook de opdracht krijgt om bepaalde speler op te stellen.

We hebben het alsnog over mensen en vind sommige redenatie sterk de neiging hebben dat we poppetje x van club y kunnen verschuiven en dan dezelfde prestaties verwachten. Mensen hebben 9/10x tijd nodig om te landen, het zijn niet allemaal Suarez figuren die overal een vliegende start maken.

Maar goed, als we het eens zijn dat we hem nog sowieso tot het einde van het seizoen de tijd moeten gunnen, dan heeft hij tenminste die 2 seizoen vol kunnen maken en een deel van de transitie periode kunnen voltooien, want het kost gewoon tijd om terug naar de top te gaan

20 januari 2021 om 12:05

ik vind de selectie van Chelsea ook een beetje apart samen gesteld. er speelt geen enkele gearriveerde wereldtopper op een van de aanvallende posities en er zijn eigenlijk alleen maar talenten aangetrokken die potentie hebben maar die voorlopig nog geen wereldtop zijn. als je weet dat je zoveel jonge spelers haalt moet je ook snappen dat de resultaten wisselvallig zullen zijn. zeker in een competitie als de PL

20 januari 2021 om 12:42

Idd, ik denk dat het voor een groot deel daaraan ligt. Een beginnende trainer plus een jonge spelersgroep, dat is niet echt een recept voor stabiele prestaties.

20 januari 2021 om 13:27

@Japie Talent is een breed begrip. Kai Havertz dat is echt een talent die ze hebben gehaald. Werner en Ziyech zijn spelers die het al meerdere seizoenen hebben laten zien in de subtop en voor het land. Vind Ziyech zelf echt een goede speler. Werner kan goed voetballen maar wordt verkeerd gebruikt. Lampard lijkt geen idee te hebben wat hij met hem aan moet momenteel.

20 januari 2021 om 13:54

@silvacity klopt, maar wat je zelf al zegt, in de subtop terwijl Chelsea de ambities heeft van een Europese topclub. niet dat Ziyech bv geen goede speler is maar er had voorin wel ook een gearriveerde wereldtopper gehaald moeten worden. van Werner ben ik zelf nooit zo een fan geweest, hij is snel en heeft wel een neusje voor de goal maar ik vind het geen wereldspits, zeker niet op technisch vlak. niet dat ik vind dat Lampard het geweldig doet ofzo overigens want er valt vast wel iets meer uit deze selectie te halen maar ik heb dit Chelsea nooit als kampioenskandidaat gezien

20 januari 2021 om 14:08

@silvacity - Nou ja, Werner schiet er gewoon geen bal meer in. Daarom belandde hij ook op de bank. In de eerste wedstrijden liep alles en daarna kwam de knik erin. Werner is natuurlijk een goede speler, maar fenomenaal is hij ook weer niet. Hetzelfde geldt ook wel voor Havertz. Waar z'n plafond ligt weet ik niet, maar zo abnormaal goed is hij tot nog toe toch ook weer niet? Vorig jaar speelde hij ook vaker slecht dan goed. Cijfermatig werd z'n seizoen gered door de hervatting van de competitie waarin veel ploegen verre van fit waren. Chelsea heeft wel kwaliteit binnengehaald, maar buiten het feit dat het geen topspelers zijn, sluit ik me ook aan bij Hangover96 en Japie_krekel: Een onervaren coach met een relatief onervaren selectie is een garantie voor wisselvalligheid.

20 januari 2021 om 14:13

Nu ze hebben nog steeds meer dan genoeg speler met ervaring en kwaliteit. Thiago Silva, Mendy, Chillwel, Kante, Kovacic en Giroud zijn gewoon kwalitatief goede spelers. Het is geen wisselvallig seizoen voor Chelsea het is gewoon ronduit slecht en in toppers is het abominabel.

20 januari 2021 om 14:53

Welke talenten? Havertz met 21 jaar en verder aankopen van 24+ jaar. Dat er uit de jeugd talent doorstroomt is alleen maar goed. Lampard heeft ook pech, want met een fitte selectie heb je een prima team staan op papier: Mendy - James - Zouma - Silva - Chilwell - Jorginho / Kovacic - Kante - Pulisic - Havertz - Ziyech - Werner. Wat ik wel opmerkelijk vind is dat ze spelers aankopen die door andere topclubs links werden gelegd, zoals Werner en Ziyech. Je koopt geen zekerheid in, terwijl er wel 250 miljoen tegenaan gooit.

20 januari 2021 om 15:23

@japie Nou is het ook weer niet zo dat de wereldspelers voor het grijpen liggen. Liverpool bleek interesse te hebben in Werner. Ze halen uiteindelijk een andere subtopper: Jota en die heeft al een paar uitstekende wedstrijden gespeeld. Als ik het dan toch over Liverpool heb, Salah, Mane, Firmino, Wijnaldum, Henderson, Taa, Robertson zijn allemaal spelers die voor het tijdperk van Klopp ook niet bij de wereldtop werden geacht. Alleen heeft deze coach een klimaat gecreã«erd waarin spelers kunnen renderen en het uiterste uit zichzelf kunnen halen. Zet Ziyech bij City neer en ik denk je dat je ook een andere Ziyech gaat zien. Nou wil ik dat niet als de lat leggen, maar als Chelsea zijnde wil je een coach hebben dat een beetje in de buurt komt. Lampard was uitstekend om voor de ploeg van vorig jaar te zetten. Ze speelden met minder druk omdat top 4 al een redelijk knappe prestatie zou zijn met die selectie. Nu wordt er wat van Chelsea verwacht en dan moet je het laten zien als coach dat je een ploeg naar de top kan slepen. Er kan nog wel wat veranderen in de komende jaren. Ik hoop het voor Chelsea, want momenteel is het niet acceptabel wat de Chelsea fans voorgeschoteld krijgen.

Ja logisch, de Duitse trainer is in trek. En niet alleen omdat het een hype is. Ze hebben zich daar verdiept in de vele aspecten van het voetbal, trekken alles heel breed en modern met veel specialisten en dat heeft een goede werking. Niet voor niets dat er 3 Duitse coaches in de halve finale CL stonden vorig seizoen. Tuchel is wat vreemd maar met Havertz en Werner in de selectie een logische keuze.

Als manager moet je toch helemaal nooit aan Chelsea willen beginnen. Elke trainer sneuvelt daar, van enig vertrouwen is geen sprake. Uiteraard gaat het nu niet zoals je mag verwachten, maar geef een echte clubheld als Lampard wat meer tijd en rust om de boel weer aan de praat te krijgen. Als je meteen resultaat wil moet je gewoon niet kiezen voor een jonge beginnende trainer.

20 januari 2021 om 12:40

Elke trainer sneuvelt daar, maar voordat dit gebeurt win je wel prijzen. Mourinho, Sarri, Conte, en zelfs lichtgewichten als Villas-Boas en Grant presteerden bijzonder goed.

20 januari 2021 om 13:32

Bijna al die namen die je noemt hadden al ervaring als trainer, afgezien van Villas-Boas. Daarentegen had hij wel een zeer ervaren selectie tot zijn beschikking. Lampard moet het als beginnend trainer doen met een jonge groep.

20 januari 2021 om 13:37

Di Mateo. CL.

Misschien een beetje voorbarig, maar ik denk dat als ze Lampard aan het eind van het seizoen wegsturen Erik Ten Hag wel op het lijstje staat om hem op te volgen. Heeft toch uitzonderlijke prestaties verricht met Ajax op het hoogste niveau, dat kan niet ongezien blijven bij de grote clubs.

20 januari 2021 om 10:48

Ten hag komt te kort voor chelsea, dan krijg je een gevalletje de boer.

20 januari 2021 om 11:11

i.t.t. tot De Boer heeft Erik wel al bij meerdere clubs gewerkt (waaronder Bayern) en laat hij het ook buiten de eredivisie zien. Beetje vreemd om te stellen dat hij bij voorbaat te kort komt voor dat niveau. Denk echt wel dat hij hoger kan komen dan Ajax, dat direct naar Chelsea misschien te hoog is zou goed kunnen. Maar denk echt wel dat hij uiteindelijk bij een club van dat niveau uitkomt.

20 januari 2021 om 11:16

Waar heeft hij het laten zien in het buitenland dan? Hij heeft alleen bij bayern 2 getraind. Als dat al wordt meegenomen in een beoordeling of hij goed genoeg voor Chelsea is...

20 januari 2021 om 11:27

Was referentie genoeg voor Flick (en Guardiola bij FC Barcelona).

20 januari 2021 om 12:06

En Zidane bij Madrid

20 januari 2021 om 12:09

Zidane en Guardiola waren natuurlijk clubiconen bij die clubs en hadden een groot verleden als internationale topspelers. die voordelen heeft Ten Hag natuurlijk niet. als een club hem neemt zal dat gebaseerd zijn op het CL succes twee jaar terug

20 januari 2021 om 13:47

Nou kan je beter richten op Peter Bosz die kan er wel wat van maken. Laat Ten Hag lekker bij Ajax zitten.

20 januari 2021 om 12:07

de CL halve finale halen was idd uitzonderlijk, dat heeft Ten Hag echt fenomenaal gedaan maar de rest van zijn prestaties bij Ajax zijn toch niet zo uitzonderlijk? clubs kijken ook naar de actualiteit en die halve finale CL is inmiddels alweer twee jaar geleden

20 januari 2021 om 14:00

Het ligt eraan wat je onder "niet zo uitzonderlijk verstaat". Kampioen worden is in Amsterdam een verplichting en goed presteren in Europa is verre van een gewoonte. Dan kun je gerust stellen dat Ten Hag gewoon uitstekend werk heeft afgeleverd in Amsterdam. Uitzonderlijk presteren is overal ontzettend zeldzaam en vaak is de coach dan meer afhankelijk van z'n materiaal dan van z'n eigen kwaliteiten als coach. Een halve finale van de Champions League halen met Ajax door Juventus en Real Madrid uit te schakelen is vele malen knapper dan de Champions League winnen met een Europese topclub. Verder: Clubs die hun huiswerk doen, moeten ook concluderen dat Ten Hag in anderhalf jaar tijd z'n meest bepalende spelers is kwijtgeraakt.

Dan zou ik toch voor Allegri of Tuchel gaan.

20 januari 2021 om 11:05

Als Lampard vertrekt hoop ik echt absoluut niet op Allegri. Die heeft z’n team nog nooit sprankelend laten spelen.

20 januari 2021 om 11:31

Allegri kan wel tactisch de organisatie heel goed neerzetten. Als tussenpaus denk ik wel geschikt, als je een van die Duitse jongens kan krijgen is dat uiteindelijk wel beter. Los van alles moet Lampard gewoon de tijd krijgen, nieuwe aankopen jaartje wennen aan de PL en elftal verder versterken waar nodig.

20 januari 2021 om 14:45

Allegri kan de basis vormen van dit ‘nieuwe chelsea’. Speelt geen voetbal waarvoor je aan het scherm blijft plakken, maar zorgt wel voor een winnaarsmentaliteit. Dit Chelsea is een team dat volledig uit balans is. De aankopen renderen (nog) niet zoals verwacht. Ook is de defensie na een goede periode (vooral tegen de kleintjes) weer mank aan het lopen.

Wat zijn die voornamelijk Engelse en Spaanse media toch vreselijk. Een trainer is nog niet ontslagen of er worden al tientallen namen van mogelijke opvolgers genoemd.

Wat verrassend. Een onervaren coach krijgt een bij elkaar geraapte selectie niet aan het draaien. Ook weer zo'n aanstelling gebaseerd op helemaal niets behalve de reputatie als speler. Lampard zal wel ontslagen worden en deze zomer zullen ze er wel weer miljoenen tegenaan smijten. Beleid is ver te zoeken bij dit soort clubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea4316
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder244
T. WernerAanvaller245
T. AbrahamAanvaller206
C. Hudson-OdoiAanvaller162
E. MendyKeeper200
C. PulisicMiddenvelder151
O. GiroudAanvaller134
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

335 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Chelsea
2018-2019 Derby County
2015-2016 New York City
2014-2015 Manchester City
2014-2014 New York City
Laatste voetbalnieuws

‘Tottenham Hotspur heeft mogelijke opvolger Mourinho al in het vizier’

Met zes nederlagen uit de laatste acht officiële wedstrijden komt de positie van José Mourinho bij Tottenham Hotspur steeds meer onder druk te staan. Volgens The Telegraph worden de komende vier...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren