Geen wrok bij uitblinker van PSV: ‘Ik ga hem geen kloteballen geven’

Woensdag, 20 januari 2021 om 08:26Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:59

PSV bereikte dinsdag met moeite de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Roger Schmidt kreeg in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen FC Volendam veel kansen tegen en sloeg na rust toe: 0-2. De Keuken Kampioen Divisie-club kwam voor rust tot liefst veertien schietkansen, waarvan zes op doel, maar de Eindhovenaren hielden stand. Daar had doelman Lars Unnerstall, normaal gesproken de stand-in van Yvon Mvogo, een groot aandeel in.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Unnerstall pakt wel punten voor je en is ook nog eens een eigen speler, niet een huurling die weer weggaat en het ook nog niet eens bijzonder doet. Maar goed Roger werkt graag met spelers die naar hem luisteren, misschien zei Unnerstall wel, ik ga echt niet mijn centrale verdediger in de dekking inspelen als ik de bal heb, die roei ik weg. Dat Roger toen dacht, nou dan speel je niet.

20 januari 2021 om 10:00

Ja, of misschien is dat wel helemaal niet gebeurd, kan ook. Unnerstall probeerde namelijk gister net zo goed op te bouwen.

20 januari 2021 om 11:31

Tja, misschien had die Volendam-speler die de bal pardoes door Unnerstal in de voeten gespeeld kreeg met iets meer geluk wel gescoord. Dat is ook niet gebeurd. In dat geval was Unnerstal veel minder geprezen dan nu het geval is en had Schmidt zijn gelijk gekregen. Overigens bijzonder dat je zegt dat Schmidt 'graag werkt met spelers die naar hem luisteren' (welke trainer niet trouwens?). De trainer bracht dit seizoen al 33 spelers in het veld. Kennelijk heeft hij intern de boel goed voor elkaar. Bij Van Bommel waren alleen de eerste elf van belang, naar de rest keek hij niet veel om.

20 januari 2021 om 12:19

Ik wist niet dat Mvogo een huurling was. Dan begrijp ik niet helemaal waarom hij speelt en niet Unnerstall. In vind die Mvogo maar onzeker aan de bal en weinig uitstraling hebben. Unnerstall staat er als een echte viking bij. Imponerend. Mvogo is een slap aftreksel van Onana, vind ik.

Off topic: leuk dat je van Bommel noemt, is die man ergens anders nog aan de bak gekomen of heb ik wat gemist?

20 januari 2021 om 19:26

Unnerstal is misschien wel een van de beste lijnkeepers in de Eredivisie. Maar met zijn voeten kan-ie - zo bewees ie gisteren weer een keer, bijna fataal - bitter weinig. In het spel dat Schmidt wil spelen wil de trainer een voetballer die mee kan voetballen. Hoewel hij zijn schoonheidsfoutjes heeft is Mvogo daar wel beter in. Ik vind Mvogo overigens ook een sterke uitstraling hebben. En hoewel ik hem niet de potentie toedicht van Onana denk ik dat we hem wat langer de kans moeten geven. Ik weet nog hoe Heurelho Gomes eerst als doelclown werd verguisd... Naar mijn mening is de Braziliaan echter uitgegroeid tot de beste keeper die PSV ooit gehad heeft.

Unnerstall moet wat mij betreft eerste keeper zijn. Ik vind Mvogo niet slecht maar Unnerstall is beter. Mvogo speelt omdat hij goed zou kunnen meevoetballen, maar dat valt in de praktijk allemaal wel mee. Daarnaast is Mvogo gehuurd. En Unnerstall heeft eigenlijk altijd goed gekeept.

20 januari 2021 om 09:36

Als ajax supporter (meld het er maar bij voor het geval dat..) Snap ik iets totaal niet aan dit Psv. Mvogo wordt gehaald omdat hij 'goed kan voetballen'.. kijk dat snap ik allemaal (ook al vind ik het niet zo een geweldenaar aan de bal maar ook dat is niet mijn punt). Unnerstal vind ik ook rustiger ogen in de PSV goal, en verder dan Mvogo dus dan ga ik er van uit dat Mvogo alleen maar speelt omdat hij beter is aan de bal.
Maar kan iemand mij dan uitleggen waarom dezelfde trainer, die een voetballende keeper Moet hebben, tegen een eerste divisie ploeg, speelt met zo een anti voetballend controlerend middenveld duo Sangare Rosario, deze kunnen beide juist Niet voetballen. Waarom moet je dan een goed voetballende keeper hebben als je dan voorbij je verdediging 2 controleurs hebt staan die het juist niet kunnen. Sangare voor de balans kan ik dan nog wel echt begrijpen (speelde echt meesterlijk in de arena).. maar zet er dan een creatievere speler naast, zeker tegen een ploeg uit de Kkd? Of ben ik dan gek?

20 januari 2021 om 09:55

Dat heeft in principe niet veel met elkaar te maken. Als de trainer met een meevoetballende keeper wil spelen betekent dat niet dat hij op alle 11 posities zo'n speler wil. Rosario kan overigens prima voetballen en het spel verdelen mits in vorm.

20 januari 2021 om 10:21

Ja daar kan ik inkomen, maar dan zie ik de meerwaarde niet van een keeper die goed kan voetballen. Kan een verschil in inzicht zijn, maar ik denk juist dat het voordeel van zo een keeper is dat hij soms de verdediging kan overslaan en direct via de 2 centrale middenvelders kan spelen. Daar zie ik bij PSV het probleem, maar goed zoals ik al zeg kan aan mij liggen.
Overigens is Rosario niet meer in vorm sinds de wedstrijd tegen Groningen.. of was dat een wedstrijd waarbij hij even boven zijn kunnen speelde? Dit baseer ik op alle opmerkingen over Rosario die ik voorbij zie komen in de live topics en zo voort. Ik denk namelijk echt dat Fein (die volgens mij wel aardig kan voetballen) het niet veel slechter zal doen voor PSV op de plek van Rosario.

20 januari 2021 om 10:56

Natuurlijk is er een meerwaarde als een keeper goed kan meevoetballen. Unnerstall maakte gister ook een gigantische fout, die tegen een beter team genadeloos afgestraft zou worden. Het is dat die Deul die bal over schoot, maar een goede speler draait zo'n bal van die positie moeiteloos in de hoek. Rosario is geen geweldenaar maar hij heeft ook niet veel sympathie van de PSV supporters. Hij krijgt toch wel altijd als een van de eerste kritiek, wat soms wel onterecht is. Tegen Sparta gaf hij natuurlijk weer een waardeloze pass maar hij gaf ook 2 passes waardoor PSV uiteindelijk 2 keer scoorde.

20 januari 2021 om 12:18

@biornha maar eigenlijk is dat toch volstrekt belachelijk? als je mee kan voetballen is dat mooi meegenomen maar uiteindelijk hoort de keeper die het best is in ballen tegen houden toch gewoon op doel te staan? dat is namelijk de primaire taak van een keeper. bij Ajax vind ik dat ook met Blind. leuk dat hij een geweldige inspeelpass heeft maar als je het verdedigend allemaal niet meer kan bolwerken, waarom ben je dan een verdediger? je primaire taken zijn een man uit te schakelen tegengoals voorkomen

20 januari 2021 om 15:21

@memphis, vandaar ook mijn eerste zin, ik ben ajax fan, ik kijk dus niet alles van Psv, maar probeer toch mee te doen in deze discussie, gewoon puur om het feit dat ik de aankoop van Mvogo niet snap. Leuk een goed voetballende keeper, maar je hebt er in mijn ogen weinig aan als de 2 controleurs de bal niet op tijd en goed bij je belangrijkste spelers krijgen. Zeker maakte Unerstal gisteren die foute keuze met de pass. Maar misschien dat een constant ritme deze fout had voorkomen? Ik weet het niet? @japie, dat is juist precies datgene dat ik bedoel. Ik vind Unnerstal een betere keeper, maar Mvogo is gehaald (en speelt daarom) omdat hij de betere voetballer is, ik zeg niet dat Mvogo een slechte keeper is (hij heeft alleen af en toe zijn wedstrijden, zoals tegen AZ) maar zoals ik zeg ik vind Unnerstal beter en betrouwbaarder. Met het stukje blind ben ik het dan ook helemaal eens, ik zou bij Ajax heel graag Martinez als CV zien, en Blind als CVM zodat Promes naar de bank gaat. Zal echter niet snel gebeuren. Dit omdat Blind wel de kwaliteit heeft om de opening te vinden, waar uiteindelijk wel de 1-0 in de klassieker uit viel.

Ik denk dat Unnerstall nog beter meevoebalt dan Baumgartl.. 🙈

20 januari 2021 om 09:09

Hoe baumgartl aan de bal is doet gewoon pijn aan je ogen

20 januari 2021 om 09:22

Ik vond m juist tegen Sparta heel behoorlijk. Hij stond nu links in de verdediging, dat is toch lastiger voor een rechtsbenige verdediger (tenzij je Van Dijk of Ramos heet).

20 januari 2021 om 10:12

Wat ik elders ook al heb gezegd, Baumgartl hadden ze gisteren gratis weg moeten geven aan de plaatselijke visboer aldaar.

Hele volwassen en sportieve reactie, hij kan natuurlijk ook niet anders dan dat zeggen want anders is de kans aanwezig dat hij ook zijn bekerduels kwijtraakt. Overigens vind ik hem wel een betere keeper dan Mvogo. Heeft veel meer uitstraling en is op de lijn echt geweldig. Heeft het vorig seizoen ook echt goed gedaan dus had hij van mij part niet gewisseld hoeven worden.

Ik lees bij bijna iedereen wat ik ook denk, mvogo voegt weinig toe, als je unnerstall ook hebt. Niet op basis van gisteren, maar vorig seizoen plus wat mvogo dit seizoen laat zien. Weinig punten gepakt, wel punten verloren (met name onlangs tegen AZ).

20 januari 2021 om 09:41

Ik heb dit ook al eerder geschreven, ik vind het te makkelijk om die penalty alleen aan Mvogo toe te wijzen. De hele aanloop naar die goal is een opeenstapeling van fouten, balverlies, miscommunicatie, verkeerde positionering, verkeerd druk zetten. Teamfalen dus. Die tweede goal kan ik geen fout noemen, zijn positionering is daar gewoon prima, dat Koopmeiners die bal op zo'n manier raakt en daarmee een rare curve krijgt, had niemand verwacht.

20 januari 2021 om 10:51

Ach wat een onzin. Als Mvogo zijn handen had ingetrokken dan ging die bal gewoon over de achterlijn. Hij schat die bal gewoon compleet verkeerd in en dan kan er van te voren wel iemand vrij lopen of niet goed druk gezet worden. Maar het feit is wel gewoon dat die goal komt doordat hij als een kip zonder kop uitkomt. Verder is het wel een goede doelman hoor, goed genoeg voor PSV naar mijn mening maar in deze wedstrijd speelde hij gewoon echt een negatieve rol.

20 januari 2021 om 12:49

Had niemand verwacht, die kurve? Daar ben je een doelman voor bij PSV en het is niet eens de eerste keer dat hij zo scoort. Beide goals komen grotendeels op zijn conto omdat hij ze had moeten voorkomen.

Ik betwijfel ten zeerste of er een betere lijnkeeper in de eredivisie is dan Unnerstall, zijn reflexen zijn echt ongekend. Onana is uiteraard een completere keeper, maar op de lijn ontlopen deze twee elkaar echt niet veel. In het spel van PSV wordt meer verwacht van de keeper, en ondanks dat het voetballend niet altijd overtuigend is wat Mvogo laat zien, past hij denk ik wel beter bij het spel omdat hij hoger durft te staan en toch nog wel ballen in de dekking aan durft te spelen. Die keuze neemt Schmidt, dat is best te begrijpen. Ik vind Mvogo overigens ook best wel een goede keeper hoor, daar niet van, op de lijn is Unnerstall gewoon beter.

20 januari 2021 om 10:26

Eens. Unnerstall is de beste lijnkeeper van de Eredivisie. Dit roep ik al tijden. Ik vind het persoonlijk wél onbegrijpelijk dat Schmidt de voorkeur geeft aan Mvogo. Ik kan er best in meekomen dat Mvogo iets comfortabeler is in het meevoetballende gedeelte (ondanks dat hij hierin nog veel fouten maakt) en dat hij beter in staat is om ver voor zijn goal te verdedigen. Maar de realiteit is dat PSV in grote delen van wedstrijden gewoon naar achter wordt gedrongen. En echt niet alleen tegen ploegen als Ajax, maar ook gewoon tegen pakweg Emmen, RKC en Volendam. Dan heb je veel meer aan een goede lijnkeeper dan aan Mvogo. Ik vond Unnerstall in de laatste maanden van 19/20 echt fenomenaal. Dit wordt soms te makkelijk vergeten.

20 januari 2021 om 10:33

Gister heb ik ook genoten van Unnerstall en merk onder mijn medesupporters dat de roep om Unnerstall steeds groter wordt. Ik denk dat het nodeloze wensen zijn, want Schmidt blijft Mvogo opstellen. Wel lekker om te weten dat je een hele goede tweede keeper hebt, die ook nog een goed persoon is en zich prima kan schikken in zijn rol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2314
E. ZahaviAanvaller167
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller60
Y. MvogoKeeper230
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 1 0 0 0
2019/2020 PSV 14 0 1 0
2019/2020 Jong PSV 2 0 0 0
2018/2019 VVV-Venlo 33 0 2 0
2017/2018 VVV-Venlo 32 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

FC Twente trekt Lars Unnerstall aan als opvolger van Joël Drommel

Lars Unnerstall speelt vanaf volgend seizoen bij FC Twente. De dertigjarige doelman komt in de zomer transfervrij over van PSV, zo maakt de Enschedese club bekend via de officiële kanalen. In...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren