Boadu en Stengs drijven AZ-icoon tot razernij: ‘Vertel ze keiharde waarheid!’

Woensdag, 20 januari 2021 om 08:13Rian Rosendaal • Laatste update: 08:30

Kees Kist is zeer ontevreden over het seizoen dat Myron Boadu doormaakt. De voormalig winnaar van de Gouden Schoen, die zelf als speler een verleden heeft in Alkmaar, vindt dat de huidige aanvalsleider van de huidige nummer vijf in de Eredivisie veel meer moet laten zien tijdens wedstrijden. "Ik vind dat hij er gewoon anders in moet staan", zo velt de rapporteur van De Telegraaf een duidelijk en hard oordeel.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Myron Boadu en Calving Stengs verdienen eigenlijk geen basisplaats bij AZ


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door shota1)

Je bent toch een echte Az'er, Kees? Je wilt toch dat het beter gaat met je club en dus met Stengs en Boadu. Nou, hier zullen ze echt veel aan hebben, aan je geschreeuw in de pers. Goed bezig!

20 januari 2021 om 08:32

Hij heeft toch gewoon gelijk? Boadu presteert gewoon zwak dit seizoen en Stengs is al 22 en weet nog steeds niet wat het woord regelmaat betekent.

20 januari 2021 om 08:35

Natuurlijk heeft hij gelijk. Maar als echte clubman zou je ook spelers kunnen helpen. Dat doe je hier niet mee. Ik heb daarom de indruk dat Kist meer geeft om publiciteit dan om AZ. En dat is jammer.

20 januari 2021 om 08:47

Willem van Hanegem?
Die laat zich ook veel in de pers uit.
Is ook mister Feyenoord

Als hij een interview krijgt, zegt hij gewoon wat hij vind.
Is prima toch?
Als Boadu en Stengs mannen zijn, dan bewijzen ze het ongelijk.

20 januari 2021 om 09:27

Maar we hebben het dan ook over de Nederlandse subtop. We kunnen wel af blijven geven op Stengs en Boadu, maar ze doen min of meer dezelfde dingen fout als vorig jaar. Boadu scoort pas bij z'n vierde of vijfde mogelijkheid en Stengs voegt eens in de drie weken z'n doelpunt of assist toe. Telkens wordt hun mentaliteit in twijfel getrokken, maar ik heb meer het idee dat ze niet zoveel beter kunnen dan dit. Als de vorm of het vertrouwen er dan ook even niet is, dan kun je dit te zien krijgen. Anderzijds zijn ze beiden nog relatief jong. De kans dat ze dus een aantal van hun zwakheden overwinnen, is wel gewoon aanwezig.

20 januari 2021 om 15:07

@sirius Het is natuurlijk ook zo dat die gasten niemand boven zich dulden. Zo'n trainer in theorie, maar die heeft niemand anders om er neer te zetten. Zet bijvoorbeeld een Huntelaar, die leeft voor die goals, een maand bij AZ en ze worden met de neus op het verschil gedrukt. En dat is meteen een beetje het probleem in heel Nederland, dat men in de breedte kwaliteit tekort komt om dit soort jongens elkaar te laten beconcurreren in een selectie, en dan stagneren ze.

22 januari 2021 om 15:01

Ja, dat kan ook een rol spelen. Ik vraag me wel af of Boadu door concurrentie ineens rustiger voor de goal wordt of Stengs aanvallend meer aanwezig gaat zijn. Eerder gingen die jongens naar Ajax, PSV of Feyenoord, maar ze zijn inmiddels te duur om de gok te wagen en/of om uberhaupt te kunnen betalen. Bij AZ is die prestatiedruk toch een stuk lager en ook alles eromheen is een stuk kleiner. Het kan helpen, meer concurrentie, maar het kan ze ook helemaal op gaan breken. Ik bedoel; als je het bij AZ lastig hebt, ga je bij Ajax, PSV en Feyenoord verdrinken. Dat bedoel ik niet denigrerend richting AZ overigens.

20 januari 2021 om 08:39

Die jongens krijgen al 2 jaar te horen wat voor enorme talenten het zijn, hoe goed ze wel niet gaan worden, etc. Nu spelen ze gewoon kut, en misschien is het juist nodig dat ze een keer te horen krijgen dat het niet genoeg is. Een paar duidelijke woorden, een paar keer op de bank, volgens mij zijn ze juist te lang met fluwelen handschoentjes aangepakt en mogen ze een keer te horen krijgen hoe het zit.

20 januari 2021 om 09:34

Ik zou het inderdaad ook beter vinden als hij eens bij die jongens aan zou lopen en eens het gesprek het zou aangaan... zou toch top zijn. Dit heeft een averechts effect inderdaad.... jammer hoor.. hoop dat Boadu en Stengs slagen!

20 januari 2021 om 11:39

Dus de spijker op de kop slaan is geschreeuw? Hij heeft helemaal gelijk. Die beide jongens spelen vaak maar op 50/80% van hun kwaliteiten. Dus moet de trainer ze een flinke schop onder de kont geven. Niet meer en niet minder....

20 januari 2021 om 12:20

@superstick hij kan wel een echte Az'er zijn maar als hij zegt dat ze dit seizoen goed spelen maakt hij zichzelf toch volstrekt belachelijk? iedereen kan namelijk zien dat dat niet het geval is. als je als voetballer helemaal van je a propos bent omdat er iemand kritisch op je is dan heb je ook weinig in het betaalde voetbal te zoeken imo. dat hoort bij je beroep. presteer je ben je de held, presteer je niet dan komt er terecht kritiek en dat vind ik ook vrij logisch

20 januari 2021 om 13:03

Ik zeg ook niet dat hij moet liegen. Ik zou het als echte clubman anders doen. De kritiek niet te uitgebreid in de pers, maar kort houden. Maar goed, misschien ziet Kist dit als een strategie om ze wakker te schudden. Kan natuurlijk ook!

20 januari 2021 om 16:37

Ze een veer in de kont douwen terwijl ze zelf inzien dat ze slecht spelen waant ze naar een onschendbare positie. Even flink wakker schudden, daar is niks mis mee. Behandel die lui niet als personen van glas.

Is er al iets bekend over de opstelling na AZ vanavond? Ajax komt met een b-elftal. Gezien het zware programma van AZ zou ik me kunnen voorstellen dat zij dat ook doen.

Zou meneer Kist veel gescoord hebben vroeger denk je?

20 januari 2021 om 08:52

Clubtopscorer aller tijden van AZ dus ik denk het wel ja!

Mijn helden Stengs en Boadu! Vanavond gaan we winnen. Topclub AZ is ready.

20 januari 2021 om 08:48

Nou dan mogen ze echt wel meer gaan laten zien.
Deze jongens denken al dat ze er zijn.
Maar Stengs speelt de laatste tijd als een natte krant en Boadu interesseert het allemaal vrij weinig.

Tijd dat er een fatsoenlijke trainer weer voor de groep komt te staan die een beetje vuur erin gooit.

20 januari 2021 om 09:16

Hoe weet jij wat deze jongens denken? Ik vind dat zo idioot als mensen gaan invullen wat een ander denkt, zeker als je die persoon totaal niet kent. Ik vind ze ook niet goed spelen, maar ik geloof ook gewoon dat ze beide niet zo goed zijn als mensen denken. Mensen gaan we vanuit dat jonge spelers nog veel potentie hebben, maar dat geldt niet voor iedereen.

20 januari 2021 om 10:18

Onzin, deze jongens denken helemaal niet dat ze er al zijn, waar baseer je dat op? Kijk anders even wat interviews van beide heren erop na. Ze zijn zelfkritisch en kunnen zelfbeoordelen. Mee eens dat er een nieuwe trainer moet komen, maar dit is niet het moment voor een nieuwe trainer. De komende twee maanden is AZ gebaat bij rust rondom de club.

20 januari 2021 om 11:23

Brrrr ik krijg weer rillingen van je reacties Prem. Je eigen club topclub noemen. Daar hadden een paar van mijn medesupporters bij Twente ook een handje van (gelukkig maar een heel klein deel) en dat is ze niet goed bevallen naderhand. AZ zal nooit een topclub worden, daar missen jullie sowieso de (landelijke) achterban voor. De toeschouwersaantallen zijn om te huilen bij jullie (buiten coronatijd om natuurlijk).

20 januari 2021 om 14:22

Pas maar op. Toen ik op dit bericht de vraag stelde hoe AZ in hemelsnaam een topclub was, bleef de reactie van Prem93 gewoon staan en werd mijn vraag bestempeld als "provoceren". Alvast een waarschuwing. Verder sluit ik me bij je aan. AZ draait nu even op volle toeren, maar er gaan ook weer mindere periodes komen en dan kan AZ niet terugvallen op een gigantische achterban, flinke inkomsten en daaruit voortvloeiend een behoorlijke begroting enzovoort.

Ik zie eigenlijk meer een naar binnenkomende vleugelspeler in Boadu vanaf links, denk dat AZ meer heeft aan een balvaste spits.

20 januari 2021 om 10:21

Boadu zijn balbehandeling is niet goed genoeg voor een vleugelspeler in het spel van AZ. AZ heeft meer aan een voetballende spits die goed kan kaatsen, zoals Gudmundsson dat goed deed. Boadu is geschikt voor wedstrijden tegen de top, tegen de kleinere clubs heeft hij het lastig helaas.

Och daar hebben we weer zo’n fossiele wijsneus die aan komt met het gouden advies “beter je best doen” en “je moet meer scoren”. Hij kan toch ook helemaal niet weten hoe Jansen met Stengs en Boadu omgaat. En wie moet je anders opstellen? Hou eens een beetje vertrouwen man. Az staat er hartstikke goed voor na die drama start.

Bijzonder dat je zo boos kan worden als oude man op zulke talenten. Toen meneer Kist zelf 20 was speelde hij nog op het 2e niveau. Geef een Boadu dan ook even de kans zich verder te ontwikkelen en door een dipje heen te gaan. Hij doet net of Boadu er nu al wekelijks moet staan. Vorm is iets ongrijpsbaars en niet een knop die je even omzet. Het is ook niet dat Boadu al 28 is. Het komt echt wel weer met die jongen.
Stengs zou misschien wat verder moeten zijn in zijn ontwikkeling daar kan ik nog wel inkomen. Maar Stengs die zie ik nog wel stappen maken dit seizoen.

22 januari 2021 om 15:14

Nou ja, Boadu mistte vorig seizoen natuurlijk ook al veel kansen. Verder ben ik het wel met je eens. Echter zullen deze kritieken blijven totdat ze het tegendeel bewijzen. Dat is misschien ook wel goed, want die jongens werden natuurlijk wel enorm opgehyped. Nu heb ik overigens meer vertrouwen in Boadu. Hij is vorige week pas 20 jaar geworden en heeft vorig seizoen wel gewoon 14 goals en 8 assists op z'n naam geschreven in 24 duels. Bovendien was z'n rendement in de Europa League als 18 en 19-jarige speler ook uitstekend te noemen. Bij Stengs ben ik minder enthousiast. Die werd in december 22 jaar en dan ben je naar mijn mening echt te oud voor dit soort dipjes in de Eredivisie. Het enigste wat ik dat opzicht voor Stengs spreekt, is dat hij ook een jaar heeft moeten missen door een blessure. Anderzijds, Boadu moest dat ook. Toch ga ik wel snel twijfelen als je de lijn van Malen er tegenover stelt. Die maakte indruk als invaller twee jaar geleden, had vorig seizoen in z'n eerste seizoen als basisspeler direct 17 doelpunten en 9 assists in 25 wedstrijden in alle competities en heeft nu ook alweer 17 doelpunten en 7 assists in 26 wedstrijden. Malen moet ook nog wel stappen zetten om in het buitenland echt het verschil te kunnen maken, maar die jongen oogt mentaal een stuk sterker en laat het bovendien zien bij Psv. Of dat nou aan zelfvertrouwen, een gebrek aan kwaliteit of aan een gebrek aan inzet ligt, maar dit moet natuurlijk niet door gaan etteren bij Boadu en Stengs.

AZ heeft vorig seizoen ook gewoon een seizoen gespeeld die wellicht boven hun doen was? Alles zat mee? Elke aanval was een gevaar. Daarin speelt natuurlijk mee wanneer iedereen in vorm is. Een Stengs kan wel in vorm zijn maar wanneer Boadu de kansen niet afmaakt dan heb je toch een probeem. Idrissi is weg gevallen en was natuurlijk ook belangrijk. Speler met snelheid waar je als tegenstander al snel 2 spelers opzet. Nu is dat minder en dus minder ruimte voor Stengs en Boadu.

20 januari 2021 om 13:25

hoezo boven ons doen? Dan lijkt het net alsof het een piekjaar was. Europees overwinteren of er tegenaan zitten doet AZ structureel, komt structureel door de europese voorrondes en speelt structureel top-4 / 5. Dan is het niet gek als je halverwege de competitie gedeeld 1e staat toch?

Ook vorig jaar hadden we vormdips, maar het altijd overslaanbaar geachte Ajax en PSV is ook gewoon al een paar jaar niet meer het geval. Ook zij hebben periodes van dip waarbij AZ daar dan gewoon dicht tegenaan schurkt op kwaliteit. Dat is niet echt boven kunnen presteren hoor.

Als die analogie opgaat, spelen we dit jaar zwaar onder ons kunnen en staan we 5e met 3 punten achterstond op de nummer 2 ofzo?

21 januari 2021 om 09:11

Was dat het niet dan? Kans op plek 1 en boven Feyenoord en PSV is nou niet een standaard voor AZ? Dit jaar zwaar onder jullie kunnen? Denk eerder realistisch, net als de standen van de laatste jaren.

21 januari 2021 om 14:53

nee vond ik niet. Ik zou op zoek gaan naar de nuance hiertussen. Als AZ gedeeld eerste staat is dat een zeer goede prestatie, maar een top 3-4 club kan toch gedeeld eerste staan?
Als we dit jaar niet 7 keer gelijkspelen in de laatste minuut tegen Ado, Sparta, Fortuna, VVV etc, en ik zeg alvast op voorhand, in al die wedstrijden waren we veel beter dan de tegenstander, hadden we dik bovenaan gestaan.

Als als als telt niet, en dat hebben andere clubs ook, maar het moge duidelijk zijn dat we bovengemiddeld veel punten hebben laten liggen tegen rechterrij clubs.
Dus ja , dit jaar presteren we zeker niet Boven ons kunnen maar Onder ons kunnen. Dat wij zo dichtbij Ajax en PSV staan zegt ook genoeg over de prestaties in de ED van Ajax en Psv. Die houden dus ook niet over..

22 januari 2021 om 15:20

@shota1 - Het was ook een piekjaar, want hoe vaak is AZ eerste of tweede geeindigd (in de Eredivisie) in de historie? Welgeteld 5 keer, waarvan drie keer redelijk verdeeld over de afgelopen 20 jaar. Kom op zeg, laten we wel realistisch blijven. AZ doet het prima hoor, niets op aan te merken. Echter zijn de resultaten zoals ze zijn. 1 keer onterecht gelijkspelen is incidenteel, 6 keer onterecht gelijkspelen is een patroon en heeft met kwaliteit te maken, zij het technisch, fysiek of mentaal. Verder: De seizoenen dat ze meedoen om de titel zijn toch ook gewoon piekjaren? Het is zeker niet zo dat AZ om het jaar om de titel strijdt. Verder heeft de kampioen doorgaans tussen de 14 en 20 verliespunten over een heel seizoen. PSV presteert dus met al 14 verliespunten ondermaats, Ajax presteert acceptabel. Kijken we bij AZ, kom je op deze cijfers uit: 14/15: Op plaats 3 met 40 verliespunten, 15/16: Op plaats 4 met 43 verliespunten, 16/17: Op plaats 6 met 53 verliespunten, 17/18: Op plaats 3 met 31 verliespunten, 18/19: Op plaats 4 met 44 verliespunten, 19/20: Op plaats 2 (doelsaldo) met 19 verliespunten (25 wedstrijden) en 20/21: Op plaats 5 met 15 verliespunten (17 wedstrijden). AZ presteert dus eigenlijk niet eens ondermaats. Zijn dat cijfers die staven met wat jij stelt? Ik vind van niet...

22 januari 2021 om 20:08

Als AZ tot de laatste wedstrijd meedoet om de titel, is het een zeer succesvol jaar dat ben ik met je eens. Maar als AZ op plek 2 of 3 staat in de ED is dat niet perse een piekjaar. We hebben de minimale ambitie bij de club om top-5 te spelen, daar horen plekken 1-3 ook bij en feitelijk is het al jaren structureel met feyenoord stuivertje wisselen en tot het laatst spannend wie er boven de ander eindigt. Ik zie echter wel dat AZ met het jaar serieuzer tegen Ajax en PSV aanschurkt getuige ook de vele onderlinge zeges van de laatste 2 jaar, hetgeen in de periode onder John vd Brom juist hetgeen was waar het aan lag. Onder vd Brom wonnen we structureel van alle mindere clubs. Daarom is dit jaar ook een slecht jaar, en nee het is niet 1x onterecht gelijkspelen, het is 7x onterecht gelijkspelen. Je kan twisten over 'onterecht' want de uitslag na 90 min is nou eenmaal de uitslag, maar bijv bij Sparta uit stond AZ 0-4 voor bij rust en dat was werkelijk waar nog slecht ook. Het had daar met gemak 0-6 of meer bij rust moeten zijn (gemiste penalty op de lat, en 2 enorme doelpogingen op de paal en veel gemiste kansen). Sparta maakt 4-4 en dat zou dan terecht zijn omdat je het weer weggeeft. Maar als je die potten (7x ) allemaal had gezien, getuige ook de analisten bij Fox, kom je op de woorden ' ...het is toch ongelooflijk dat je hier niet 0-8 of meer wint'..

als AZ-er vind ik dat Kees hier natuurlijk gelijk in heeft. En dat is ook niets nieuws, want iedereen weet en ziet dit. Belangrijk is om wel 2 dingen te onderscheiden;

1. de spelers in kwestie moeten meer gif laten zien. Dat gaat over karakter en winnaarsmentaliteit, dat ben ik met Kees eens en als ze het niet hebben moeten ze het in elk geval uitstralen.

2. Meer laten zien, is nogal een lastige definitie. Je moet eerst weten waarin deze spelers goed zijn. Voor beide geldt dat ze goed zijn met veel ruimte op het veld (stengs) om tussen de linies te spelen, te kunnen draaien, en veel ruimte achter de verdedigen zodat stengs boadu kan wegsteken. Boadu is geen 16-meter spits maar een spits met fysieke kracht voor een sprint en loert op dat soort ballen.

Dan speel je bij AZ vaak niet je beste spel, omdat we in de afgelopen jaren bijna elk duel in de ED de bovenliggende partij zijn. Uit bij PSV en Ajax zie je dat er meer ruimte ligt, ook dit jaar uit bij Twente dat in vorm was tegen AZ dat toen alleen maar gelijk kon spelen en uit vorm.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KoopmeinersMiddenvelder2312
F. MidtsjøMiddenvelder222
M. BoaduAanvaller218
M. BizotKeeper220
J. KarlssonAanvaller217
C. StengsAanvaller206
Z. AboukhlalAanvaller174
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AZ 21 8 1 0
2019/2020 AZ 24 14 1 1
2018/2019 AZ 8 3 1 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2018/2019 Jong AZ 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

AZ houdt Giakoumakis in toom en wacht PSV - Vitesse in spanning af

AZ heeft zaterdagavond de derde overwinning op rij in de Eredivisie geboekt. Het team van Pascal Jansen stapte op bezoek bij VVV-Venlo met een 1-4 zege van het veld. Eredivisie-topscorer Giorgios...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren