Klaas-Jan Huntelaar heeft apart gevoel: ‘Ik heb er slecht van geslapen’

Woensdag, 20 januari 2021 om 07:17Daniel Cabot Kerkdijk

Klaas-Jan Huntelaar gaat proberen Schalke 04 in de Bundesliga te houden. De Duitse laagvlieger en Ajax maakten dinsdag de transfer van de 37-jarige aanvaller naar Gelsenkirchen wereldkundig. Huntelaar is blij dat Ajax overstag ging met zijn terugkeer naar Schalke. “Ik houd van uitdagingen, daar krijg ik energie van. Het zal heel zwaar worden. Het is een heel andere situatie dan bij Ajax, misschien in alles wel het tegenovergestelde”, vertelt Huntelaar via de officiële kanalen van Ajax.

“Bij Schalke ga ik meer speeltijd krijgen en dan kan ik ook meer laten zien in mijn laatste maanden. Het zou mooi zijn als we erin blijven en met Ajax komt het wel goed. Vorig jaar dacht ik er al aan om te stoppen, maar toen kwam corona”, legde Huntelaar uit. “Zo wilde ik niet mijn loopbaan beëindigen en dus kwam Marc Overmars (directeur spelerszaken bij Ajax, red.) met het idee om bij Ajax te blijven als speler en daarna eventueel door zou schuiven naar de technische staf. En nu komt dit nog op mijn pad. Apart.”

De twee goals tegen FC Twente (1-3 winst) waren zodoende het laatste wapenfeit voor Huntelaar bij Ajax, de club waar hij van kleins af aan gek van is. “Als je er dan zelf mag spelen, maakt dat het nog bijzonderder. Ajax is de club die voor mij staat voor het mooiste voetbal, waar je zeker als aanvaller het meeste plezier aan beleeft. Ik heb altijd alles gegeven en vind het fantastisch dat het op deze manier is gelopen."

Huntelaar doet woensdag wellicht al mee met Schalke in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln. Hij is nog wel herstellende van een lichte kuitblessure. Schalke staat achttiende, en dus laatste, met vijf punten minder dan FC Köln, dat de zestiende plek (die aan het einde van het seizoen zorgt voor een play-off om promotie/degradatie, red.) in bezit heeft. “Hopelijk red ik het, want het wordt een enorm belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie.”

“Het is een vreemd gevoel om Ajax te verlaten. Ik heb er slecht van geslapen na de wedstrijd tegen FC Twente, ook al wist ik toen al een tijdje van de interesse van Schalke, maar zo gaat het nou eenmaal.” Huntelaar speelde over de twee periodes verspreid in totaal 6,5 jaar bij Ajax. In 257 wedstrijden voor Ajax scoorde hij 158 keer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door mitea_007)

158 goals in 257 wedstrijden. Wat een mega spits was dit. Zo goed in de 16. Een van de laatste der Mohikanen. Tegenwoordig moet je als spits zogenaamd snel en diepgang hebben. Deze man heeft bewezen dat een neusje voor de goal nog altijd het belangrijkst is.

Ik gun Klaas wat hij wil maar ik had denk ik een andere keuze gemaakt. Verliest Schalke van koln dan ga je alsnog twijfelen of je wel de juiste keuze hebt gemaakt... want dan is het zo goed als klaar met schalke. Ajax krijgt een druk schema met europees en na afgelopen zondag denk ik zelf dat Ajax de titel gaat pakken.. als je zulke slechte wedstrijden ook wint. Had die schaal nog 1x opgetild.

20 januari 2021 om 08:18

Dit is gewoon een slechte keuze. Deze oude man heeft gewoon de leeftijd niet meer. Paar minuten invallen kan nog wel, maar een club tegen de degradie redden? Lachwekkend

20 januari 2021 om 08:29

Puur al vanwege de respectloze manier waarop je deze oude krijger te kakken zet hoop ik dat KJH er nog heel veel gaat inprikken voor Schalke. Wat een respectloze reactie.

20 januari 2021 om 08:38

Respectloos? Is toch gewoon de realiteit? De eredivisie is een speeltuin voor spitsen, Bundesliga is andere koek. KjH gaat dit niet redden

20 januari 2021 om 08:52

De realiteit is dat KJH een van de beste spitsen van Nederland aller tijden is en het eerder in de Bundesliga meer dan verdienstelijk heeft gedaan. Huntelaar is ondanks zijn leeftijd topfit, terwijl jij met jou reactie impliceert dat dat niet kan op zijn leeftijd. Misschien vergeten dat ook Zlatan en Ronaldo niet de jongste meer zijn? En dan schrijf ik de Italiaanse competitie nog wel een stukje hoger aan dan de Duitse.

20 januari 2021 om 09:38

Beste spitsen aller tijden? Nou moet je niet gaan overdrijven he. Ruud van Nistelrooij, dat was een Superspits. Robin van Persie, een wereldspit. Maar Huntelaar? Nou nee. Ik denk dat zijn prestaties in Oranje wel veelzeggend zijn. Bij Real Madrid en Milaan mislukt. Bij Schalke was hij succesvoller, maar dat is uiteraard logisch. Bij een middelmatige club krijgt een spits veel meer ruimte.

20 januari 2021 om 09:40

Deze oude man die jou er nog uitknikkert Prem, iets meer respect is wel op zijn plaats. Vooral als je serieus genomen wilt worden. Het gaat er ook helemaal niet om of hij de in de komende wedstrijden er nog 30 doelpuntjes inprikt. Het is gewoon een mooi geste van Klaas-Jan naar zijn oude werkgever toe, om een helpende hand te geven in barre tijden voor de club. Dat siert de mens Huntelaar.

20 januari 2021 om 09:42

Jou laatste zin zegt voldoende over je kennis... Huntelaar moest het vaak doen met invalbeurten omdat trainers voor van persie kozen die maar weinig wedstrijden in oranje speelde zoals hij in Engeland deed. Als Huntelaar meer tot alles gespeeld had in oranje was hij de komende 20 jaar All time topscorer geweest van oranje en misschien wel langer.

20 januari 2021 om 09:45

Hunterlaar in Oranje? Hij was gewoon minder goed, dus een logische keuze

20 januari 2021 om 10:03

Haha.. asjeblieft zeg.. ga de statistieken vergelijken met van persie, van Nistelrooy kluivert... goals per gespeelde minuut in oranje. Fijne dag verder!

20 januari 2021 om 10:29

"bij Schalke was hij succesvoller, maar dat is uiteraard logisch. Bij een middelmatige club krijgt een spits veel meer ruimte."

Ja, leuk. Maar Schalke speelde in de tijd van Klaas-Jan gewoon in de (sub)top van Duitsland. Hij is: 14e, 3e, 4e, 3e, 6e, 5e en 10e geworden. Dat noem ik niet per se middelmaat in een competitie als de Bundesliga. Dus dat argument slaat nergens op Prem. Huntelaar heeft 1 seizoen bij AC Milan gespeeld en toen werden ze 3e. En laten we nou niet doen alsof Milan zo'n geweldige club is geweest de afgelopen 10 jaar.

20 januari 2021 om 10:39

Bij zowel Milaan als Madrid heeft hij in een seizoen niet meer dan 8 doelpunten kunnen maken. Als je een 'wereldspits' bent, dan mag die lat veel hoger.

20 januari 2021 om 10:53

Gigantisch uit z'n verband gerukt dit Prem. Huntelaar heeft een zeer ongelukkige carrière gehad waar hij foute keuzes heeft gemaakt. Bij real heeft hij geen eerlijke kans gekregen en bij AC Milan werd hij zelfs op rechtsbuiten gezet. Soms kun je daar gewoon pech mee hebben. Bij Schalke heeft ie het fantastisch gedaan en heeft hij zelfs Real helemaal kapot gespeeld in zijn eentje. Maar de manier waarop je over hem praat suggereert al dat je wat tegen de beste man hebt, dus heel serieus kan ik je niet nemen. Maar goed, dat deed ik sowieso al niet omdat 90% wat uit jou komt onzin is en dan ben ik nog mild denk ik.

20 januari 2021 om 11:00

Wie zegt dat hij een wereldspits is? Dat verzin jij volgens mij helemaal zelf. Voor Nederland was Huntelaar de afgelopen 20 jaar een van de beste spitsen.

20 januari 2021 om 11:13

Misschien omdat Kaalman er een stelling ingooit dat huntelaar 1 van de beste Nederlander spitsen ooit is? Dan hoor je toch gewoon een wereldspits te zijn? Met alle toppers die Nederland heeft voortgebracht. Huntelaar zal misschien net in de top 10 terecht komen, maar daar is ook alles mee gezegd. Het is gewoon een speler die werkelijk alles eruit heeft gehaald. Een Europese subtopper is het. Maar heb wel het idee dat sommige hem groter maken dan hij is. Puntje bij paaltje heeft die het alleen echt laten zien bij Ajax en Schalke. Leuke statistieken in het Nederlands elftal, maar dat was vooral tegen de kleinere landen. Ik vind by far Van Persie de beste spits van de twee. Ook compleet terecht dat Van Persie de nummer 1 spits was. Heeft op het wereldtoneel ook veel meer zijn stempel gedrukt. Maar the Hunter heeft ook gewoon een geweldige carrière gehad. Mooi dat hij nu voor Schalke kiest, terwijl hij misschien bij Ajax wel een kampioenschap erbij kan schrijven, iets waar hij natuurlijk niet in zwemt. Hij kijkt toch meer naar eer dan naar prijzen.

20 januari 2021 om 13:49

Als de lat hoger had gelegen, had hij nog meer goals gemaakt.

Huntelaar 37 jaar, dit seizoen 383 minuten gespeeld (4,2 wedstrijd), 7 goals.. nuff said

20 januari 2021 om 08:19

Waarvan 5 tegen VVV/Twente. Bundesliga is wel even wat anders he MHVB

20 januari 2021 om 08:50

Ja maar als je op de goede plek staat dan sta je op de goede plek. Het is niet zo dat veel van zijn doelpunten nou fysiek heel veel eisend waren. Hij staat gewoon altijd goed, het zijn intikkertjes of momentjes dat hij net voor zijn tegenstander komt. Als hij lekker in het wedstrijdritme kan komen dan kan hij nog best wel eens beslissend gaan zijn.

Prototype spits. Niets verfijnd of gezegend met een fluwelen techniek (zoals bv Bergkamp) maar een absolute meedogenloze killer in de 16. Een spits hoort mijne inziens afgerekend te worden op het aantal doelpunten en daar kun je bij Huntelaar wel op bouwen. Wens hem het allerbeste daar in Gelsenkirchen

Deze keuze is prachtig, want het zegt heel veel over het karakter van Huntelaar. Andersom had hij hetzelfde gedaan. Hij gaat voor de club die hem het hardst nodig heeft. En ja, natuurlijk betekent dat automatisch dat hij daar normaal gesproken meer minuten maakt. Maar volgens mij is dat niet het eerste waar hij aan denkt.
Ik wens je veel succes daar, Klaas! En hopelijk zien we je in mei in Amsterdam, ergens op een podium!

De keuze is gemaakt. Hij heeft met het hart gekozen en daar kan niemand hem iets in verwijten.
Ik had hem een afscheid als kampioen gegund, maar de noodkreet van Schalke kon hij niet negeren. En ook dat verdient respect.
Of het slim is, dat weten we pas achteraf.
Mocht Ajax kampioen worden (en als er dan uberhaupt iets van een huldiging mogelijk is), dan moet ie erbij. Om afscheid te nemen van Ajax als de kampioen die hij is.

Ik heb weer veel reacties gelezen die het onbegrijpelijk vinden, vinden dat hij een slechte keuze maakt, niet weten wat je op je 37e in de spits bij een team als Schalke moet doen... dat heet nou clubliefde jongens! Misschien een hard gelag, maar KjH heeft meer met Schalke dan met alle andere clubs waar hij bij heeft gezeten. Dat je liever mogelijk degradeert met Schalke dan mogelijk kampioen wordt met Ajax, het is ook moeilijk te geloven, maar ik vind het prachtig om te zien dat hij er voor gaat. Ik hoop dat hij in een halfjaar de hele Bundesliga aan flarden schiet (en dan lekker nog een jaartje eraan vast plakt bij de Graafschap, maar dat is een ander verhaal).

Heel jammer. Alleen Haller is beter in de spits maar die andere koekenbakkers die ten Hag in de spits zet zijn zoveel slechter als Kjh. Zonde.

Ik had en heb enorm veel respect voor deze strijder. Als voetballer maar misschien nog meer als mens (al kun je die twee niet altijd los zien). Mijn hart maakte altijd een sprongetje als Huntelaar mocht spelen of in mocht vallen, zelfs al waren het maar een paar minuten. Heel veel succes bij Schalke, Klaas-Jan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4619
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2310
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

554 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren