Jürgen Klopp krijgt dringende waarschuwing mee: ‘Hij vertraagt het spel’

Dinsdag, 19 januari 2021 om 14:38Rian Rosendaal • Laatste update: 14:44

Dietmar Hamann gaat niet mee in de euforie rondom Thiago Alcántara, die door Liverpool vorig jaar voor circa dertig miljoen euro werd overgenomen van Bayern München. Volgens de voormalig middenvelder van de Engelse koploper, tussen 1999 en 2006 verbonden aan Liverpool, past de miljoenenaankoop helemaal niet in de speelwijze van manager Jürgen Klopp. Hamann vond Thiago overigens bij Bayern al niet tot de sterspelers behoren.

"Hij vertraagt het spel en beheerst niet de typische manier van spelen van Liverpool", velt Hamann een hard oordeel over Thiago in een vraaggesprek met talkSPORT. "Liverpool heeft in het verleden altijd middenvelders gehad die keihard werkten. Die waren niet zo getalenteerd als Thiago, maar ze gaven de bal wel altijd heel snel aan Mohamed Salah en Sadio Mané. Bij balbezit op de flanken kunnen deze spelers hun bewakers in grote problemen brengen." Hamann heeft het gevoel dat Thiago, die in september 2020 arriveerde op Anfield, nog niet echt zijn stempel heeft kunnen drukken op het spel van Liverpool.

"Iedereen was door het dolle heen toen hij bij Liverpool tekende, maar hij heeft nog nauwelijks gespeeld sinds zijn transfer", tempert Hamann de jubelstemming rondom de middenvelder. "Tegen Chelsea verzorgde hij na rust als invaller voor de meeste passes, al stond Chelsea toen al wel met tien spelers. Tegen Newcastle United speelde Thiago alleen de laatste 25 minuten, toen Newcastle niets klaarspeelde. Toen was iedereen laaiend enthousiast over hem. Ik weet dat Thiago een goede speler is, iemand met de nodige kwaliteiten. Maar in zijn tijd in München werd nooit gezegd: 'Hij staat altijd als eerste op het wedstrijformulier'. Met Thiago moeten we dus heel voorzichtig zijn."

Hamann, die in 2005 de Champions League veroverde met Liverpool, voorziet problemen voor Thiago in Engeland. "Hij is een andere manier van spelen gewend. Thiago is graag in balbezit, terwijl Liverpool altijd op zijn best is geweest op het moment dat de tegenstander de bal heeft. Op de counter kwamen ze er dan razendsnel uit. Zo'n type speler is Thiago niet. Het wordt dus heel interessant om te zien hoe hij, zodra Thiago steeds vaker aan spelen toekomt, de dynamiek van het elftal zal veranderen." De 29-jarige middenvelder staat inmiddels op zes duels in het shirt van Liverpool, dat donderdag op Anfield aantreedt tegen Burnley.


Poll

Ben jij het eens met Dietmar Hamann over Thiago Alcántara?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door schop1989)

Was de beste man van het veld tegen United, heeft een nare blessure gehad, COVID gehad en speelt pas sinds een week weer. Makkelijk punten scoren dit van Hamann elke keer als Thiago aan de bal is gebeurd er iets bij Liverpool. Elke wedstrijd is dit te zien. Thiago is by far de beste middenvelder van Liverpool mits fit.

19 januari 2021 om 15:09

Nee hoor, Thiago heeft nog niets bewezen bij Liverpool. Henderson, Fabinho en Gini zijn wat dat betreft nog steeds de belangrijkste middenvelders. Tijdens Man Utd was Mane het meest dreigende en gaat natuurlijk alle credits naar Fabinho die als een kei stond te verdedigen.

Thiago heeft misschien wel de meest splijtende passing in huis, maar dat moeten we nog zien bij Liverpool en hoe vaak moet het nog blijken dat het meeste kwaliteit niet wil zeggen dat je de beste voetballer bent voor een team.

Vind Thiago echt een goede speler op basis van wat ik bij Bayern gezien heb, maar bij Liverpool nog niets noemenswaardig laten zien. Ik zie tegen ingezakte verdedigingen echt wel zijn toekomstig potentieel, maar ga niet van te voren roepen dat hij de beste is bij Liverpool op basis van nada, noppes....

19 januari 2021 om 16:10

Houd toch op zeg, hij heeft meer voetbal in zijn kleine teen dan Henderson, Fabinho en Wijnaldum bij elkaar. Ik snap die hele verheerlijking van die Liverpool middenvelders niet. Hij heeft nog totaal de kans niet gehad iets te laten zien bij Liverpool, maar je hebt er gewoon een enorm wapen bij, door zijn steekballen en inzicht.

19 januari 2021 om 16:31

Agreed met de klasse van Thiago. Echter kan ik wel snappen dat hij niet helemaal uit de verf komt bij Liverpool, waar je gewoon als doorgeefluik snel de bal naar voren moet brengen bij de aanvallers. Dan benut je veel kwaliteiten van Thiago niet.

19 januari 2021 om 17:33

Daarmee zeg je toch wat ik ook deels zeg @catalunya? Hij heeft nog totaal de kans niet gehad, dus we moeten het nog zien van hem bij Liverpool is dan bijna hetzelfde he.

Als jij niet begrijpt waarom die drie spelers zo belangrijk zijn, dan kunnen ze ook nooit meer voetbal hebben dan die grote teen van Thiago. Dat word een eindeloze discussie. Jij begrijpt het niet, maar toch is Henderson player of the season en captain van Liverpool, een van de beste teams van Europa vorige 2 seizoenen. Nu is dat een ander verhaal vind ik, omdat het niet lekker loopt.

Ik hoop niet dat Hamann seniel begint te worden. Thiago versnelt het spel juist, en veel meer dan lopers als Henderson, Wijnaldum, Shaqiri, en Keita. Thiago in vorm in een zegen en precies wat Liverpool nodig heeft.

19 januari 2021 om 15:13

Henderson is een loper? Als er iemand de belangrijkste passing naar voren heeft bezorgd in de laatste jaren staat hij samen met v Dijk op 1. Hij heeft 9/10x de pass al in gedachte en zorgde dat we de ingezakte teams beter konden bespelen. Thiago is tegen die teams ook echt een potentiele aanwinst, dus vind Hamann ook wat negatief, maar lijkt erop dat hij meer doelt op het feit dat Thiago het eerst moet laten zien bij Liverpool.

19 januari 2021 om 17:55

Henderson is van nature een loper (zonder bal) die omgetoverd is tot een mindere versie van Alonso. Dit klinkt heel oneerbiedig, maar zo bedoel ik het absoluut niet, het is meer om aan te geven wat voor type speler ik het vind. Je hebt gelijk dat hij nu fungeert als een bijna deep lying playmaker met veel passes naar voren en weinig lopen met bal.

20 januari 2021 om 09:16

Oke ik denk dat ik je punt nu beter begrijp, maar dan wil ik je wel het volgende voorleggen. Denk jij dat spelers als Gini, Henderson, Milner, Mane, Firmino eigenlijk altijd last hebben van het feit dat ze zo hard werken? Valt het harde werken, want dat is positiever dan loper, dan meer op dan de andere skills die ze bezitten? Ik bedoel Mane was tijden lang een blind paard, die gewoon heel veel rende en sinds een paar jaar zien ze dat hij ook voor enorm veel dreiging zorgt.

Het is wel grappig dat het harde werken opvalt toch? Dat betekent dat over het algemeen minder hard gewerkt word bij andere teams

Tegenstanders passen zich al aan, aan de speelwijze van Liverpool en gaan zich ook laten inzakken. Dan is Thiago wel verdomt handig om er bij te hebben. Minder loopvermogen in de diepte maar hij versneld en verdeelt het spel wel heel goed.

19 januari 2021 om 16:09

vond je tegen united echt dat hij het spel versnelde? ik appte in de rust naar een vriend nog dat ik thiago gewoon matig tot slecht vond. Het ziet er mooi uit hoor en ik vind het een fantastische speler. Maar wat is de kracht van liverpool en wat is de kracht van thiago. Als je tegen tegenstanders speelt die zich ver laten inzakken, dan kan je hem gebruiken ja. Maar dan kan je op dat moment salah en mane er gewoon uithalen. Als de tegenstander wel naar voren gaat, dan is liverpool meester in de omschakeling, maar dan kan je thiago beter op de bank zetten. Je hebt dan geen tijd om het balletje even aan te nemen een krul passje te geven naar je medespeler links of rechts.
Ik vind liverpool fantastisch en ik vind thiago fantastisch. Maar de combinatie doet tot op heden nog niets met me.

Herinner ik het me nou verkeer of zei Klopp iets soortgelijks afgelopen week? Lekker makkelijk kopiëren in dat geval van Hamann. Ik ben groot fan van Thiago, maar het is inderdaad niet die typische dynamische middenvelder die tegenwoordig bij veel clubs graag op het spelformulier worden gezet. Hij is meer de typische barca-middenvelder van vervlogen tijden. Het is inderdaad erg betwistbaar of dat nou de middenvelder is die Liverpool nodig heeft. Overigens heb ik al eens eerder een discussie gehad over de zin en onzin van dynamische middenvelders en middenvelders à la Thiago. Ik blijf er bij dat de meeste topclubs toch zonder een type Thiago spelen, maar met dynamische middenvelders en eventueel een spelmaker op 10. Bij Barca zouden ze bijvoorbeeld Pjanic in zo'n rol kunnen zetten, maar het is geen wonder dat dat geen onverdeeld succes is. Jammer, want dergelijke spelers kunnen een sieraad voor de sport zijn.

Thiago verdient wel wat krediet, heeft vrijwel nog niet meegedaan bij Liverpool. Een beetje zoals Partey bij ons. Dat gezegd hebbende, Thiago is nooit een onbetwiste basisklant geweest bij de elite en scoorde in topwedstrijden nooit hoger dan een zesje en meestal had je niet eens door dat hij mee deed. Geweldige voetballer, fijn om naar te kijken en voegt echt wel wat toe aan Liverpool omdat ie andere kwaliteiten heeft dan de huidige spelers, alleen is hij geen wereldtop en dat zal hij ook nooit meer worden.

19 januari 2021 om 15:17

Ik ben het bijna helemaal met je eens. Liverpool heeft hem volgens mij nodig tegen tegenstanders als Atletico, Crystal Palace en alles wat inzakt, dus ik denk dat hij dan erg belangrijk kan zijn. Klopt dat ik ook iemand anders zou opstellen als je tegen Barca zou spelen bijvoorbeeld.

Ik ben het niet eens met 'dat zal hij ook nooit meer worden'. Klopp kan als geen ander spelers beter maken en Thiago heeft bewezen dat hij zomaar ineens kan groeien. Gun hem wat tijd en we oordelen wel nadien

Hamann heeft gelijk over hetgeen dat hij nog veel moeten bewijzen en dat zijn 3 wedstrijden niet veelzeggend zijn. Het is alleen niet zo dat er geen potentieel in zit tegen inzakkende verdedigingen, want ik denk dat we daar Thiago enorm goed zouden kunnen gebruiken.

Dat gezegd hebbende, afgelopen zondag was nou precies zo'n wedstrijd waar ik veel van hem verwachtte, maar vond hem niet zo gedurfd als dat hij bij Bayern speelde. Hij zocht teveel naar die zuivere pass en durfde niet dat risico te nemen. Na de wedstrijd dacht ik wel, 6 maanden en 3 wedstrijden zou ook wel bijzonder zijn als hij dan ineens een topper zou beslissen.

Verwachtingen wat temperen en ik denk dat hij over een paar maanden in dit soort wedstrijden wat beter staat.

19 januari 2021 om 17:20

Op mij maakt die nochtans iedere wedstrijd veel indruk. Met het gemak dat die zijn directe tegenstander uitspeelt , legt de ballen waar die wilt , staat defensief altijd op de juiste plaats etc... puur qua intelligentie en technisch vermogen steekt die er nu al met kop en schouders boven uit. Thiago verdiend deze onterechte kritiek niet.

19 januari 2021 om 17:40

Ik interpreteer het niet echt als kritiek. Hamann is altijd heel nuchter en afwachtend met hosanna roepen en je kunt niet zeggen dat hij goed is bij Liverpool op basis van zijn spel bij Bayern. Je hebt hem nu wat? 200 min zien spelen? Vind het nogal conclusies die je daar doet, klinkt erg op basis van zijn Bayern periode en dus subjectief. Ik wil hem het verschil zien maken tegen die verdedigende teams als United en dan krijgt hij van mij een +1, niet op basis van 200 min waarin hij niets noemenswaardigs heeft gedaan behalve een keer een mannetje passeren. Gini word al gauw ondergesneeuwd, maar die staat bij mij in de boeken als een big game player die vaak gewoon met panna's strooit in de grote wedstrijden en meer dan eens het absolute verschil maakt...allemaal op basis van zijn Liverpool tijd.

Thiago moet het nog bewijzen bij Liverpool en daar is niks mis mee, want dit is allemaal geen kritiek, het is de voorbarigheid van de mensen massa in toom houden. Jij ziet het als kritiek, maar daar ga je de mist in.

Wat een onzin. Een creatieve middenvelder is voor elk team en elke speelstijl bijna onmisbaar. Thiago is gewoon een heel goede speler met een uitstekende passing, wat volgens mij heel belangrijk is om in de omschakeling een Mané of Salah in de diepte weg te sturen.

Ik snap de kritiek wel. Thiago is een fantastische technische speler. Maar of hij bij LFC past is een vraag die nog niet beantwoord is. Dat komt deels door zijn langdurige afwezigheid maar ook gewoon omdat hij anders is dan de gebruikelijke middenvelders van LFC. Dat zijn toch meer lopers en ballenafpakkers met technische kwaliteiten. Thiago denkt altijd vanuit zijn technische kwaliteiten. Een geweldige en attractieve speler maar hij heeft naast dominante optredens in de wedstrijden voor LFC nog niet tot resultaten geleid.

“Zijn stempel nog niet kunnen drukken”. Zijn 1ste match als invaller tegen Chelsea meteen een record gebroken. Is al 2x uitgeroepen tot motm als invaller.Neen , hier ben ik totaal niet mee eens. Thiago brengt iets extra aan dit team, hij is samen met Fabinho het enige lichtpuntje momenteel. Het enige wat me stoort is dat die veel te laag speelt. Ik denk dat die nog beter zal renderen als die hoger speelt tegen ploegen dat zich ingraven.

19 januari 2021 om 21:38

De reden dat Thiago zo laag speelt, zal alles te maken hebben met het feit dat de centrumverdedigers bij Liverpool geblesseerd zijn. Hierdoor kunnen Fabinho en Henderson niet op het middenveld defensief spelen, waardoor Thiago die rol moet vervullen.

Hebben ze eindelijk wat meer voetbal in huis tegenover dat op-hol-geslagen-kudde-gedraaf en dan is het weer niet goed. De oud-spelers van Liverpool kan je niet vaak op zinnige uitspraken betrappen: Souness, Carragher, Owen en ook Hamann dus, bewijzen wekelijks dat ze liever de microfoon uit kunnen doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Everton466
7.Liverpool4312
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger271
G. WijnaldumMiddenvelder272
Roberto FirminoAanvaller276
Mohamed SalahAanvaller2617
S. ManéAanvaller247
AlissonKeeper220
J. HendersonMiddenvelder211
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

287 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Michael Owen doet bizarre claim: Sadio Mané wilde bewust geen penalty

Michael Owen doet daags na de Premier League-wedstrijd tussen Liverpool en Chelsea (0-1) een tamelijk bizarre claim. De oud-spits van the Reds denkt dat Sadio Mané bewust op de been bleef,...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren