Barcelona gaat in beroep tegen eerste rode kaart ooit van Lionel Messi

Dinsdag, 19 januari 2021 om 14:09Rian Rosendaal • Laatste update: 15:31

Lionel Messi wordt voor twee wedstrijden geschorst vanwege zijn rode kaart tegen Athletic Club (2-3 nederlaag) van zondagavond. De aanvaller van Barcelona kreeg de strafmaat dinsdag te horen van de Spaanse voetbalbond. Messi werd in de verlenging van het duel in de finale van de Supercopa de España van het veld gestuurd vanwege een forse duw richting tegenstander Asier Villalibre. Barcelona gaat in hoger beroep tegen de schorsing van Messi, zo heeft de club inmiddels laten weten via de officiële kanalen.

Messi haalde zondag uit naar Villalibre, die de spelmaker van Barcelona steeds zeer kort op de huid zat. Na een check bij de VAR kreeg hij door arbiter Jesús Gil Manzano vervolgens de rode kaart voorgehouden, zijn eerste in 753 wedstrijden namens de Catalaanse grootmacht. Vanwege de schorsing ontbreekt Messi donderdag in de bekerwedstrijd van Barcelona tegen Cornellà, terwijl ook de uitwedstrijd tegen Elche in LaLiga van zondag aan zijn neus voorbijgaat. Uitgerekend tegen Athletic Club kan Messi op 31 januari zijn rentree maken in het elftal van trainer Ronald Koeman.

Het scheidsrechtersrapport van Gil Manzano lijkt in het voordeel te zijn geweest van Messi. Spaanse media schreven na de wedstrijd dat de dienstdoende arbiter heeft genoteerd dat de Argentijn van het veld werd gestuurd vanwege ‘het slaan van een tegenstander met zijn arm’. Gil Manzano heeft het belangrijke woord ‘agressie’ echter niet opgeschreven en dat is een term die het verschil maakt tussen een relatief lichte schorsing van één tot drie wedstrijden en een zware schorsing van minimaal vier tot maximaal twaalf duels, volgens artikel 98. Spaanse media gingen al uit van een schorsing van twee duels. Een schorsing van één duel gaat alleen op als de bal in de buurt is en dat was niet het geval.

EERSTE RODE KAART OOIT VAN LIONEL MESSI VOOR BARCELONA.

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 17 januari 2021

Het is de eerste keer dat Messi een rode kaart krijgt in het eerste elftal van Barcelona, maar niet voor het eerst in het roodblauwe tricot van de Catalanen. In februari 2005 werd de aanvaller in clubverband voor het eerst van het veld gestuurd: in de wedstrijd tussen Peña Sport en Barcelona B in de Segunda B. Acht minuten voor tijd was de toen nog zestienjarige aanvaller woedend over het niet meekrijgen van een strafschop na een overtreding op zijn persoon en zijn tirade moest hij met rood bekopen.

Koeman nam het na de verloren eindstrijd in de Spaanse Supercup op voor de weggestuurde Messi, zonder het incident uit te willen vergroten. "Het is beter dat ik niets zeg. Anders val ik in herhaling en daar houd ik niet van. Maar ik snap de frustratie van Messi. Ik weet niet hoeveel overtredingen hij heeft moeten incasseren. Maar het is ook vrij gebruikelijk dat spelers die veel dribbelen vaak overtredingen te verwerken krijgen", zo klonk het in de Spaanse media.

Waarom Lionel Messi een schorsing van vier tot twaalf wedstrijden ontloopt

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de aanvaller van Barcelona langdurig geschorst gaat worden.Lees artikel


Poll

Lionel Messi had een langere schorsing moeten krijgen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

156 reacties (laatste reactie door prefixer)

2 wedstrijden maar? Wordt hier toch enorm gespaard naar mijn mening. Had minimaal 3 wedstrijden verdient in mijn ogen.

19 januari 2021 om 15:12

En toch is het lastig. Persoonlijk vond ik het ook niet buitensporig agressief. Ik vind dat hij zijn tegenstander met een flinke zwaai naar de grond drukt, maar of het echt slaan is weet ik niet goed. Daarnaast zoekt zijn tegenstander hem natuurlijk flink op. Terechte rode kaart, en ik snap ook waarom hij hier aardig goed wegkomt, maar of ie echt meer had moeten hebben, dat vind ik niet. Hoewel ik wel snap dat jij, en anderen, het anders zien. Het is een best wel lastige.

19 januari 2021 om 20:23

Uit andere camerabeelden die in Spanje getoond zijn, valt te zien dat Messi nog geen eens slaat. Hij duwt zijn tegenstander weg. Het was hoogstens geel. Ik zal niet veel likes krijgen voor dit bericht, aangezien ik sinds enkele maanden alleen maar Messi-bashing zie op deze site. Treurig, maar waar. Overigens werd in Spanje ook niet verwacht dat een hogere schorsing zou volgen, aangezien er niet over ';violación';, geweld, op het formulier stond. Prima. Ik wil jullie nog even herinneren aan Ramos, die in 2010 in een classico Messi schandalig neersabelde, vervolgens Puyol en Xavi neersloeg. Hij kreeg hiervoor 1 wedstrijd. Just saying...

19 januari 2021 om 23:46

Hoogstens geel? Komop man lees aub wat je schrijft. Als dit een duw was dan was dat van ramos naar puyol een aai. Dat van xavi was een duwtje. On topic, daar had ramos natuurlijk ook 2 of 3 wedstrijden voor moeten krijgen maar er was toen nog geen var. Nu is er de var en alsnog wordt dit niet gezien als agressief gedrag van Messi.... onbegrijpelijk. En Koeman maar zeiken over scheidsrechters weet niet wat grappiger is. Messi is een enorm slechte verliezer en wordt hier ongelofelijk gematst. Persoonlijk denk ik dat LaLiga hem matst omdat ze hopen hem zo in de competitie te houden. Heb het idee dat messi wel vaker door scheidsrechters wordt gematst zo ook toen hij een scheidsrechters een duw gaf en hier niet voor werd bestraft. Wil geen oude koeien uit de sloOt halen

Forse duw? Geintje zeker. Dit is gewoon een klap uitdelen en moet 5 wedstrijden minimaal zijn.Edit: betere beelden via insta: https://www.instagram.com/reel/CKMflK_AU9h/?igshid=11k8zkhzjn4aq

19 januari 2021 om 16:30

Uit dat filmpje lijkt het mij alsof hij hem vanachter op zijn kop een tik geeft. Maar een klap of een hoek zoals velen het hier omschrijven vind ik toch wel van het goede teveel.
Er zijn er hier een aantal die puur omwille van het feit dat het Messi is, liggen roepen dat dit neerhoeken is en doen alsof dit nooit is vertoond op de voetbalvelden.
In mijn ogen wil Messi zich voorbij zijn tegenstander wurmen (een tegenstander die trouwens in die laatste tien minuten geen greintje sportiviteit toonde) en gebruikt hij hierbij zijn twee armen. Die eerste is in mijn ogen geen slag en die tweede is een loszwaaiende arm achteraan op het hoofd omdat hij hem voorbij wil. Die speler van Bilbao blokkeert hem ook met zijn hele lichaam waardoor Messi wel genoodzaakt was om zijn armen te gebruiken. Alleen de manier waarop is niet oke. Die slaande beweging moest hij uiteraard achterwege laten. Maar overdrijven is ook een vak jongens. Ik zie wekelijks armen op plaatsen waar ze niet horen te zijn of ellebogen die onbestraft blijven.

2 wedstrijden?? Als neymar dit doet is die een arrogant vervelend mannetje. Als mbappe dit doet krijgt die trekjes van neymar... Er wordt ongelooflijk met 2 maten gemeten zeg

19 januari 2021 om 14:16

Dat doe jij nu, hoe kan je nou andere spelers vergelijken met deze actie. Iedere actie is toch uniek? Ik ben het niet eens met de straf, maar jij meet met twee maten door andere spelers vergelijken erbij te halen.

19 januari 2021 om 14:26

verstandvanzake: en als Messi dat dus doet, krijgt ie dus trekjes van en Neymar en Mbappe. Is dat wat je wilt zeggen? On: korte schorsing, had wel wat hoger gemogen. Maar zijn verleden zal wel meegespeeld hebben.

19 januari 2021 om 14:27

Daarbij spelen ze niet eens in dezelfde competitie. En die twee wedstrijden zeggen niks over of Messi een arrogant, vervelend mannetje is, ja of nee.

19 januari 2021 om 15:22

Iedere actie hoort niet uniek te zijn. Een rake klap hoort niet de ene speler 2 wedstrijden op de leveren en de andere 5. Het is geen late sliding maar gewoon een ordinaire klap. Wat Verstandvzake zegt kan ik wel inkomen. Was dit Ramos of een andere harde verdediger geweest dan was het 5 duels geweest.

19 januari 2021 om 18:32

Ramos had waarschijnlijk niet eens rood gekregen gezien de afgelopen jaren...

19 januari 2021 om 17:53

Helemaal met je eens. Sommige spelers kunnen dit soort acties maken. Zlatan is ook zo iemand, maar iedereen vindt het geweldig. En Barca die in hoge beroep gaat? Wat maken zij zich belachelijk zeg. Ze mogen blij zijn dat Messi maar 2 wedstrijden schorsing heeft gekregen door onkunde van die scheids.

22 januari 2021 om 01:02

Neymar heeft zeker ook pas z'n eerste rood gekregen in z'n 700e wedstrijd voor z'n club? O nee wacht............

Er worden wel eens zwaardere straffen uitgedeeld voor 't neermaaien van een tegenstander.... Hier komt hij gewoon heel goed weg.

19 januari 2021 om 14:39

Het neermaaien van een tegenstander is ook erger, dan kun je iemand blesseren.

Hier duwt Messi alleen een speler naar de grond om er langs te willen.

19 januari 2021 om 15:01

Om er langs te willen nog wel, ik blijf het bizar vinden hoeveel mensen klaar staan om iemand te verdedigen die iemand anders van achter met beide armen tegen zijn hoofd aan slaat. Het is een complete idiote actie, niks te maken met "er langs willen", hij gooit gewoon zijn agressie eruit. Dit heeft geen plaats op een voetbalveld, er hoort gewoon een dikke schorsing van te komen.

19 januari 2021 om 15:35

Haha hij geeft hem gewoon een koek op z'n achterhoofd uit frustratie. Heeft niets met duwen te maken dit.

19 januari 2021 om 16:44

Ja, de tegenstander aan de kant duwen om zo een hardere botsing te voorkomen, omdat die tegenstander opzettelijk het contact opzoekt, dat is dan inderdaad extremer.

Absolute schande. Iemand van achteren neerhoeken en er nog mee wegkomen ook. Wat een grap.

19 januari 2021 om 16:11

Hij duwde hem hardhandig weg. De nieuwe beelden zijn duidelijk. Hij maakte ook geen vuist. Raakte zijn gezicht niet maar zijn schouder.

19 januari 2021 om 16:22

Vond je dit al neerhoeken? Hardhandig duwtje toch, meer niet. Die onsportieve bloedzuigers van Atletic hadden allemaal wel een echte bonk verdiend.

Duw? Het was eerder een klap. Ben een gigantische Messi-fan en hij gedraagt zich al zijn hele loopbaan bijna voorbeeldig maar dit was wel een belachelijke, mallote actie. Drie of vier wedstrijden waren terechter geweest.

19 januari 2021 om 16:47

Terechte actie. Moet die gast maar niet zo idioot doen. Ik zou zelf hetzelfde hebben gedaan. We zijn bezig met voetbal, niet met mens-erger-je-niet. Als ze nu eens beginnen met spelers die zulke dingen, als die Athletic speler doet, doen gewoon direct met rood eraf te sturen, dan wordt het voetbal weer een spelletje waarbij het om voetbal gaat, een spelletje voor de fans. Dat Getafe is ook zo'n ploeg, continue bezig met de tegenstander uit hun spel te halen. Speel gewoon beter, dan is het ook nog om aan te zien ook

19 januari 2021 om 17:41

Zat ik ook aan te denken. Nu gaan er vast meer ploegen denken laten we de aanvallers 40 m van het doel lekker blokkeren terwijl er geen bal in de buurt is, wat niks met voetbal heeft te maken. Maar owee als iemand wat terug doet dan ben je de pineut

Komt die echt goed mee weg. Hoorde gewoon minimaal 5 wedstrijden te zijn.

Terecht! Niet meer dan logisch. Zijn 1e rood bij barca. Was maar een klein duwtje.

19 januari 2021 om 14:26

Klein duwtje? Heb je de beelden wel gezien? Volle klap met beide armen eerder, hoe kan je dit goedpraten?

19 januari 2021 om 14:44

@ramsh

Helemaal met je eens, die overtrokken reacties van al die zogenaamde kenners hier op voetbalzone, het is om van te walgen. Gewoon een kleine schorsing voor een incident waar veelste veel ophef over wordt gemaakt, er wordt net gedaan alsof Messi speciaal naar hem toe liep om hem te slaan of dat hij iemands been brak, of dat hij aan de scheids heeft gezeten.

19 januari 2021 om 14:52

Dat wordt dus door exact helemaal niemand beweerd. Wat iedereen, op een paar verblind Messilikkers na, geconstateerd heeft is dat hij van achter iemand een ram op zijn slaap geeft. Dan zou je normaal gesproken met 8 wedstrijden schorsing goed wegkomen.

19 januari 2021 om 14:56

Gelukkig zat jij niet in de tuchtcommissie want ik had je hoogstpersoonlijk ontslagen. Wat een hoop onzin sla je uit. Je doet alsof Messi expres die speler tegen zijn slaap sloeg/ hij raakt hem daar niet eens. Messi is nog gaan kijken of hij nog leefde. Hij heeft aan zijn pols gevoeld of er nog enigszins wat leven in de man zat maar hij gaf geen kick.

19 januari 2021 om 15:05

19messi33, ik snap dat we als supporters onze favoriete spelers van onze favoriete teams zoveel mogelijk willen een "break" willen geven, maar hoe kan je dit blijven verdedigen? Messi sloeg hem met twee armen vol van achter, wees gewoon objectief. Dit is gewoon vol zijn agressie eruit gooien, hij raakt hem vol. Kan je niet toegeven dat het een compleet idiote actie is?

19 januari 2021 om 15:36

Je naam zegt eigenlijk al dat je niet geheel objectief bent en dan kom je zelf met, ik citeer "zogenaamde kenners". Als de meerderheid raar staat te kijken van 2 duels, dan denk ik zomaar dat je zelf geen kenner bent als je maar 2 duels genoeg vind.
Als je als amateur iemand slaat krijg je gewoon een schorsing van minimaal 5 wedstrijden en als je het gaat omschrijven als geweldadige handeling, wellicht wel enkele maanden. Dus 2 wedstrijd is wel heel karig.

20 januari 2021 om 00:51

@19: heel raar dat letterlijk iedereen die wat zegt dat niet in het voordeel is van Messi door jou met de grond gelijk wordt gemaakt. Gelukkig zijn er nog genoeg andere Barcelona fans die wel objectief zijn, zoals Visca, Barcalover, etc.

20 januari 2021 om 00:57

Noem je nu serieus 1 lid op?? Nou ik ben het ook vaak genoeg niet eens met Barcelona fans. Ik snap de hele ophef niet hij krijgt 2 wedstrijden voor een rode kaart waar veelste veel ophef over wordt gemaakt. Maar blijkbaar vinden een hele hoop mensen dat Messi minimaal 4 tot 8 wedstrijden had moeten krijgen, laat maar weer eens zien dat er een hoop kudde volk rondloopt hier op die forums.

Dit zal wel niet goed vallen bij een hoop hier maar ik vind dit een terechte schorsing. Het is iets wat niet thuishoort op een voetbalveld maar we moeten het niet groter maken dan het is. Uiteindelijk viel het ook allemaal wel mee. Wat mij betreft mag je iemands geschiedenis ook meenemen in de beoordeling. Het is een pure daad uit frustratie. Dat maakt niets goed maar je bent ook niet meteen een crimineel. 2 wedstrijden is prima. Daarnaast komt het voor Barca ook mooi uit. Hij mist nu Cornella voor de beker en Elche uit. Die kun je allebei ook zonder Leo hebben en dan kan hij zich voorbereiden op Athletic (uitgerekend) de laatste dag van de maand en daar weer vlammen.

19 januari 2021 om 14:34

Dus je vindt dat Thuram ook niet zwaar geschorst moest worden?

Prima, ze moeten die scheidsrechter voor 10 wedstrijden schorsen met zijn belachelijke beslissingen Ik dacht dat ze in NL zo matig waren maar deze scheids, die andere scheids die tandarts is en Gonzalez Gonzalez zijn echt dra-ma-tisch. Matheo Lahoz is de enige die ik normaal vind fluiten dan.

Schandalig? Had wel iets meer verdient. Hij slaat ook een schouder, kan je zien in de herhaling. Hoort alsnog niet thuis op een veld, maargoed hoe mensen hier moord en brand schreeuwen terwijl een ronaldo of ramos dit echt 100x gedaan hebben en er 9 van de 10 keer mee wegkomen is misschien wel nog meer belachelijk. Dit komt overigens niet van een barca fan, zeker een forse klap maar niet tegen het hoofd zoals word beweerd. Moesten naar mij mening 3/4 zijn maargoed.

Voor die 2 wedstrijden kun je het best nog wel een keertje doen. Lachwekkende schorsing.

was te verwachten dat meneer la liga minimale straf zou krijgen. Is toch wel belangrijk voor de kijkcijfers. tjah ik had hem wel minimaal 3 gegeven

Klasse justitie omdat het messi is krijgt hij maar 2 wedstrijden, schandalig. 10 wedstrijden schorsing was op zijn plaats geweest......

19 januari 2021 om 14:27

Aqua / Ja, al was het maar om een statement te maken naar mensen die dit soort agressie in de toekomst ook willen gaan showboaten

19 januari 2021 om 16:51

En wat moet die van Athletic dan krijgen? Als die zich gewoon bezig houdt met voetbal, dan krijg je ook niet zulke reacties.

Ik vind 2 al teveel. Als je goed kijkt zie je de speler van Bilbao op hem aflopen om hem wederom te blokken, zodat hij niet kan deelnemen aan de aanval. Wat mij betreft hij messi nog ff op zijn hoofd mogen staan.

Dit doet toch wel heel erg pijn hoor. We zijn allemaal gelijk, maar sommige mensen zijn net iets meer gelijk. Verschrikkelijk dat dit gebeurt in Spanje.. waarom beschermen ze hem als hij in de zomer toch wegloopt? Ik ben echt niet te spreken over deze beslissing maar iedereen moet uiteindelijk door

Terechte rode kaart, terechte schorsing, maar misschien leuk voor de mensen om de beelden vanaf de voorkant te bekijken (ingezoomd en al). Dan wordt het hoofd niet eens geraakt en is er ook helemaal geen sprake van slaan. Sommige comments doen alsof er ufc achtige klappen zijn uitgedeeld.
Nogmaals, rood terecht, 2 wedstrijden schorsing ook meer dan genoeg. Heb (in La Liga) echt vele male ergere dingen gezien die niet eens met een kaart bestraft zijn.

Snap werkelijk waar de hele ophef niet rondom Messi en deze schorsing. 2 wedstrijden voor een duw/slag terwijl die hem weg wilt duwen nadat hij hem expres blokkeert is in mijn optiek niet meer waard dan 2 wedstrijden. De scheids heeft daarnaast ook opgeschreven dat het geen agressie was dus hij was sowieso uitgesloten voor 4-12 wedstrijden. Dus iedereen die het er niet mee eens is kan weer lekker gaan klagen en huilen over dat Messi zo beschermd wordt, maar als dat het geval zou zijn geweest had hij wel meer vrije trappen mee gekregen afgelopen zondag, toen er 4 of 5x geen bal in de buurt was en hij continue geblokkeerd werd door spelers van Bilbao om zijn loopacties te maken.

19 januari 2021 om 14:41

Je bent verblind, een andere reden kan ik niet bedenken voor allerlei drogredenen te bedenken voor het accepteren van een medespeler slaan op een voetbalveld.

19 januari 2021 om 14:53

@lierse1997

waar zeg ik dat hij geen rode kaart verdiende???? Nergens maar blijkbaar is de haat richting mij als lid op dit forum zo zwaar gedaald. als ik een andere gebruikersnaam mocht gebruiken had ik dat allang gedaan en dan zou ik niet zo beoordeeld worden door leden zoals jij en de rest die aanstoot geven aan een bevooroordeelde gebruikersnaam

Jij bent verblind door het feit dat hij maar 2 wedstrijden heeft gekregen en dat jij vind dat het er meer moeten zijn maar het viel allemaal reuze mee, hij heeft een rode kaart gekregen voor het wegduwen /slaan van een tegenstander die hem vol in de wegliep die totaal geen oog had voor de bal maar puur voor Messi. Lekker blijven huilen en je duimpjes scoren die je krijgt van leden die zelf geen mening durven te geven hierover, of zelf totaal verblind zijn voor de haat jegenns Messi en de straf die hij heeft gekregeen.

19 januari 2021 om 15:02

Het gaat om wat je zegt. Hij slaat iemand, ik herhaal SLAAT. Dat mag niet op een voetbalveld. En als de strafmaat daarvoor tegenwoordig 2 wedstrijden is dan is het einde zoek. En waarom is het haat tegen Messi om dit meer dan 2 speeldagen te vinden? Van mij mag elke speler die iemand mept gewoon zwaargeschorst worden.

19 januari 2021 om 15:11

Alleen is het geen slaan, ook niet als je het blijft herhalen. Dat staat nergens. Niet in het artikel, niet in het scheidsrechters rapport, niet in de tuchtcommissie verklaring. Jij maakt er 'slaan' van.

19 januari 2021 om 15:17

Nu letterlijk elk beeld dat ik terugkijk toont een slag. Die rechterarm vliegt zeker toevallig tegen Villalibre aan?

19 januari 2021 om 16:53

Wat is dan het verschil tussen slaan en duwen, Lierse?

19 januari 2021 om 17:06

Duwen doe je met de hand of arm als eerste. Ik heb nog nooit iemand iets of iemand zien wegduwen met de hand of pols achter de elleboog tijdens de duwbeweging. En wat hier dus wel het geval is. Daarnaast is duwen eerder frustratie dan slaan, wat gewoon pure agressie is (al zijn heel hard duwen en heel zacht slaan natuurlijk amper een verschil). Maar algemeen is slaan toch erger dan duwen?

19 januari 2021 om 23:46

@lierse1997

23 jaar of net 24, wie vind jij de beste voetballer allertijden??

Ben het eigenlijk wel eens met de schorsing. Die speler van AB loopt bewust van zijn looplijn en maakt een beweging naar links om Messi op te vangen. Messi "ontdoet" zich vervolgens van deze speler op onreglementaire wijze. Uiteraard vind ik dit een rode kaart, maar dit is geen overtreding om iemand te blesseren (ernstig gemeen spel) of een situatie zonder betrokken te zijn bij het spel (messi was juist op weg naar de combinatie). Ik heb geen idee welke regels erin Spanje gelden ten aan zien van recidivisten, maar ik vind deze overtreding veel minder erg dan bv iemand met gestrekt been vol op de knie of enkel raken. Als het 4 wedstrijden waren geworden ook best, maar ik vind 2 niet onredelijk. Ook als het Ronaldo, Neymar of Beugelsdijk was geweest.

Ik snap werkelijk waar niet dat men dit een rode kaart vindt. Wie Messi zijn hele carriere kent ziet dat hij altijd met lichaamsschuinbewegingen altijd spelers op het verkeerde been zet tijdens dribbels. Dat is hier ook gebeurd. Villalibre ziet Messi niet, Messi was sneller en verandert van loop lijn. Maar die speler had zich al in de weg van Messi gegooid, het enige wat Messi deed is met zijn armen bij het passeren diegene een duwtje meegeven. Er zat frustraties bij. Maar het was niet hoofd maar de rug. En die speler is vanwege zijn eigen balans, want hij was uit balans, en in de lucht, zo ver gevallen. Van achteren lijkt dit een rode kaart. Ik snap ook dat als je het van achteren bekijkt, je het mogelijk rood vindt. Van voren ziet het er heel anders uit. https://thumbs.gfycat.com/unacceptablehandmadeblow... Een doodnormale passeerbeweging waarin hij zich losrukt. Voor de frustratie/emotie die in die beweging zit, zou je kunnen zeggen dat dit rood is. Maar hey, dit was geen elleboog. En de schoudergooi van die speler heeft Messi denk ik meer pijn gedaan, dan dat duwtje van Messi in de richting waarin die speler zelf vloog. Ik kan snappen dat men rood geeft. Dat is zeker te beargumenteren. Maar ook niet meer dan dat. 1 wedstrijd kon niet, geen tweede geel. Dus 2. Er is geen andere uitleg. Waar al die haat en frustratie van mensen vandaan komt is mij een raadsel. Ik verbaas mij echt. Mensen we kijken naar Messi 15 jaar, zijn arm waarin hij een speler passeert maakt altijd de zelfde beweging en dit is niet de eerste speler die dan zo omvalt. Maar normaal was die armzwaai minder heftig, nu iets meer dan dat. Waar komt die 'schandalig' en 'lange schorsing' betogen vandaan. Bizar. Echt.

19 januari 2021 om 14:52

Volledig mee eens. Messi wil er gewoon langs maar Villalibre gooit zijn lichaam ervoor. Messi gebruikt beide armen om Villalibre naar beneden te duwen.

Geen kaart dit, als iemand een kaart moet krijgen is dat Villalibre wel, voor obstructie.

19 januari 2021 om 15:27

Ik ben het volledig met je eens. Het lijkt wel sensatie. Iemand die Messi minimaal een paar jaar heeft zien spelen, herkende deze loopactie meteen. Het duidelijk dat hij hem van zich wilde duwen bij het veranderen van de looplijn en de obstructie die die speler wilde zijn. Dan gaat die speler (zoals normaal is in Spanje) doen alsof Messi hem neergestoken heeft. Lachwekkend. Ook wel typisch dat de senstie weer vanuit een bepaalde hoek individuen komt. En dan zijn er zelfs mensen die 12 wedstrijden schorsing willen zien, alsof hij hem finaal de grond ingeslagen heeft ofzo hahaha. Echt lachwekkend.

Terecht 2 potjes. Was niet eens zoveel aan de hand, eerste rode kaart 753 wedstrijden en puur een reactie uit frustratie. Hoeveel slagers, Ramos bv, lopen er op de Spaanse velden die elke wedstrijd meer tegen de tegenstander dan de bal schoppen? Messi is een sierraad voor het voetbal. Laat zich nu een keertje gaan. Een beukkie, meer niet. Zo weer lekker ballen.

Vind de straf terecht, want Messi slaat hem niet op zijn hoofd. Hij probeert wem wel opzij te zetten, hij duwt hem tegen de grond om zelf te kunnen doorlopen, omdat hij werd afgeblokt.

Ik snap al het overgedreven gedoe niet. Mensen doen alsof messi een speler neergeslagen is. Het is duidelijk te zien dat die speler messi blokkeert. Messi wil in de aanval gaan en wordt tegengehouden, daarom duwt hij die speler aan de kant.

Bepaalde spelers, en dan voornamelijk van Barca & real kunnen alles maken zondr ook maar Echt bestraft te worden. De Spaanse bond is doodsbang dat kijkers afhaken wanneer deze spelers niet meedoen. Een Barca zonder Messi of een Real zonder Ramos kijkt toch anders.

19 januari 2021 om 15:43

Verklaar je nader? In Spanje doen ze niet aan schorsen achteraf, tenzij het om handelingen gaat jegens de arbitrage. Waarom je Real benoemd vind ik helemaal bijzonder. Er zijn in Spanje een hoop teams dat met een mes tussen hun tanden speelt en veel vaker wegkomt zonder rood. Uiteraard komt Ramos ook wel vaak weg maar vanwege zijn naam krijgt hij ook vaak makkelijker een gele kaart. In Spanje geven ze net als in Engeland niet zo snel rood. en dat is niet alleen bij de toppers.

Het vage vind ik dan wel,dat toen Thuram naar iemand spuugde,toen kon de schorsing niet hoog genoeg zijn. Terwijl je daar natuurlijk nooit iemand mee kan blesseren. En nu Messi een tik uitdeelt op iemand zijn achterhoofd, vinden veel mensen 2 wedstrijden wel prima. Terwijl je daarmee iemand wel (zwaar) kan blesseren. Ik heb geen voorkeur voor Cristiano Ronaldo of Messi. Het zijn allebei geweldenaren. Maar dit had meer moeten zijn als 2 wedstrijden, in mijn optiek.

19 januari 2021 om 16:00

Hij heeft zijn hoofd nooit geraakt. Beelden uit een andere hoek maken dit duidelijk. Hij sloeg ook niet. Hij zette zich hard af op de schouder van de tegenstander. Faire straf dus. In lijn met de akte van de scheidsrechter.

Dan gaan ze in beroep tegen een straf die naar mijn idee al te laag uitvalt.. Zou wat zijn als de straf hierdoor wat hoger uitvalt.

19 januari 2021 om 16:01

De akte van de scheids maakt een straf van meer dan 2 wedstrijden niet mogelijk. Pak die straf zou ik zeggen. Het beroep is nergens voor nodig.

Gelukkig niet meer, en het verdient ook niet meer. Zo erg is dit niet, in tegenstelling tot wat we al gezien hebben in het voetbal. Messi moest zijn handen thuishouden, maar ik begrijp dat je wel eens een tik terug wil geven.

Corrupte competitie blijkt nog ééns. Als speler van Barca en Real M.mag je veel meer doen dan de spelers van andere teams. Schandalig is dat!

Ik heb net gelezen dat Barça het gaat aanvechten. Denk niet dat de schorsing minder zal worden.

Vanuit een andere camerahoek zag je dat het wel meeviel. Hij duwde zijn schouder weg. 2 wedstrijden vind ik fair voor dit vergrijp zeker omdat Messi nog nooit voor zoiets is gestraft. Ik snap alleen het beroep niet.

Onvoorstelbaar dat je hier maar twee wedstrijden voor krijgt, dan kun je zeggen, ja maar het is zijn eerste rode kaart of die spelers komt daar mee weg. Als je dit geval als uniek behandeld, is het gewoon schandalig dat je een tegenstander vol in het gezicht slaat en er zo mee weg komt. Belachelijk!

Ik vind het hilarisch hoe mensen messi verdedigen onder het mom van "hij liep in de weg en de frustratie nam de overhand" dus de speler van bilbao doet precies wat die moet doen, loopt messi in de weg zodat die in de laatste secondes geen deel kan nemen aan de aanval. Slim gedaan en wat messi doet is gewoon rood en mag wel meer dan 2 wedstrijden schorsing zijn

Bijzonder hoe gefrustreerd mensen hierop kunnen reageren. Beetje vermaak op deze regenachtige dag. Het is maar net welke beelden je bekijkt. Groetjes mij.

Gaan ze dit ook nog aanvechten? Die mensen zijn niet goed joh. Hoe verzin je het. Je mag in je handjes klappen dat dit maar 2 wedstijden is.

Dat de Barca fans dit ook nog goedpraten... hoe subjectief kan een mens zijn. Twee wedstrijden is relatief mild. Pak je verlies voordat niemand je ooit nog serieus neemt.

Is t een klap van achter op hoofd of in nek, dan komt ie goed weg met de strafmaat en had het veel meer moeten zijn. Is t een duw naar een speler die hem nadrukkelijk opzoekt, dan is 2 wedstrijden nogal veel en rood nogal overdreven (hoewel... je moet je handen thuishouden natuurlijk).

Gewoon even de advocaat van Feyenoord bellen Die maakt we een duwende beweging met de hand van

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4930 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5333
4.Sevilla4816
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder253
PedriAanvaller252
A. GriezmannAanvaller236
L. MessiAanvaller2319
M. BraithwaiteAanvaller212
TrincãoAanvaller203
Jordi AlbaVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3744 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 23 19 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Bartomeu weer op vrije voeten; Koeman is geschrokken

Josep Maria Bartomeu is weer op vrije voeten. De voormalig voorzitter van Barcelona, die maandag werd opgepakt in een lopend onderzoek naar onder andere corruptie, heeft het politiebureau op borgtocht mogen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 2 maart
Als Manchester United het aflopende contract van Edinson Cavani niet verlengt, heeft de spits recht op een bonus van twee miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren