‘Misschien is bij die club spelen altijd al een droom geweest van Wijnaldum’

Dinsdag, 19 januari 2021 om 10:40Rian Rosendaal • Laatste update: 11:02

Danny Murphy zou het wel begrijpen als Georginio Wijnaldum na dit seizoen besluit om Liverpool de rug toe te keren. De voormalig middenvelder van the Reds, tussen 1997 en 2004 actief op Anfield, denkt zelfs dat de international van het Nederlands elftal met zijn hoofd al bij de Catalaanse grootmacht zit. Liverpool is er voorlopig niet in geslaagd om de aflopende verbintenis van Wijnaldum te verlengen.

"Ik heb er wel begrip voor", zo verklaart de tegenwoordig als analist werkzame Murphy in een analyse voor talkSPORT. "En dat staat los van het feit dat ik ben opgegroeid als fan van Liverpool en als speler in een bubbel zat waarbij je denkt: Waarom zou hij Liverpool willen verlaten? Ze hebben de landstitel én de Champions League veroverd." Murphy zet zijn mening nader kracht bij. "Wijnaldum is dertig jaar oud en de trainer van Barcelona (Ronald Koeman, red.) was zijn bondscoach bij Oranje. Hun onderlinge band is nog steeds erg goed."

‘Wijnaldum brengt Liverpool slecht nieuws en geeft Barcelona hoop’

Het lijkt erop dat de middenvelder Liverpool na dit seizoen gaat verlaten.Lees artikel

"We weten natuurlijk niet wat zijn dromen waren als jonge en beginnende speler", gaat Murphy verder. "In Nederland zijn er bijvoorbeeld heel veel spelers die enorm hebben opgekeken naar Johan Cruijff, Ronald Koeman en mensen van dat kaliber. Misschien is spelen voor Barcelona altijd al een droom geweest van Wijnaldum. Misschien is hij tot de conclusie gekomen dat hij door enkele aankopen zijn langste tijd gehad heeft bij Liverpool", zo verwijst Murphy naar de komst van onder meer Thiago Alcántara. "Dat komt echter niet naar voren in de opstellingen, want Jürgen Klopp rekent hem nog steeds tot de beste spelers binnen de selectie."

In de optiek van Murphy is Wijnaldum sinds zijn entree in 2016 van zeer grote waarde geweest voor Liverpool. "En mocht hij daadwerkelijk vertrekken, dan weet ik zeker dat de fans van Liverpool hem zeer dankbaar zullen zijn voor wat hij allemaal voor deze club heeft betekend. Ik denk niet dat een eventueel vertrek hem op veel kritiek zal komen te staan." Wijnaldum staat inmiddels op 212 wedstrijden (21 doelpunten en 16 assists) namens Liverpool, dat afgelopen zondag niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen koploper Manchester United.


Poll

Waar zie jij Georginio Wijnaldum komend seizoen spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door jorisdijk)

Eerlijk gezegd snap ik Wijnaldum ook wel. Voor veel Nederlanders spreekt Barcelona toch tot de verbeelding. Geen verkeerde club om nog even een flink bak geld binnen te harken.

Gini zal ontzettend gemist worden in Liverpool, maar iedere Liverpool fan zal hem het ongetwijfeld ook gunnen. De beste man heeft ontzettend veel betekent voor de club in de afgelopen jaren.

19 januari 2021 om 13:50

Vanuit persoonlijk oogpunt ook wel te begrijpen. Het klimaat in Liverpool spreekt nou niet echt tot de verbeelding. Lekker naar Barcelona; meestal goed weer, huisje dicht bij het strand kopen. Lekker man.

19 januari 2021 om 19:45

Welk geld?

Ik denk dat Gini er goed aan doet in Liverpool te blijven. Barca gaat het voorlopig niet makkelijk krijgen en in Liverpool hoeft hij niks meer te bewijzen.

19 januari 2021 om 11:12

Aan de andere kant. Het kan alleen maar minder worden nu bij Liverpool. Als basisspeler de CL en PL gewonnen. Maar met Thiago, Keita, Fabinho en Henderson zijn er flinke concurrenten waarbij de eerste twee steeds beter in hun vel zitten in het team. Als je nu bij Liverpool weg gaat ben je voor eeuwig de legend die Liverpool terug naar de top bracht. Anders riskeert je dat je langzaam op de bank verdwijnt.

19 januari 2021 om 11:12

Hij krijgt evenveel of minder dan Shaqiri betaald, dan zou ik ook wel vertrekken

19 januari 2021 om 11:47

Geen medelijden wat betreft salaris. Hij heeft dit contract met zn volle verstand getekend en zal echt niet niets krijgen.

20 januari 2021 om 04:37

Wie zegt iets over medelijden? Als je altijd basisspeler bent maar betaald krijgt als een bankzitter dan heeft je werkgever blijkbaar toch niet zo veel respect voor je. Logisch dus dat hij weg wil als hij niet met een nieuw contract op waarde wordt geschat.

Als je het zo beredeneerd kan het logisch zijn inderdaad. Dan denk je met je hart in mijn optiek. Echter, als je met je hoofd ernaar kijkt, dan is het in mijn optiek juist een hele slechte keuze. Wijnaldum past qua type speler veel minder bij het spel van Barcelona in mijn optiek. Daarnaast zal hij een echte Koeman aanwinst zijn, wat erg gevaarlijk is in mijn optiek. Koeman zit namelijk niet heel stevig in het zadel. Plus de hele presidentsverkiezingen bij Barcelona, waarbij allen een andere visie hebben. Dat maakt het voor eigenlijk alle Nederlandse spelers die Koeman wil halen erg risicovol. Dus ook voor Depay. Dat zijn namelijk wel de aankopen die als eerste aan de kant worden geschoven als Koeman weg moet.

En dan speelt in mijn optiek de leeftijd van Wijnaldum ook nog mee. Hij is namelijk 30. Dat betekent dat als hij flopt bij Barcelona, hij qua niveau alleen maar een stap omlaag kan zetten. Daarmee bedoel ik niet dat Barcelona op dit moment een hoger niveau is dan Liverpool (voordat ik daarvoor allemaal reacties over mij heen krijg), maar dat hij op zo'n moment niet meer terug zal kunnen keren bij een club van het niveau Liverpool.

19 januari 2021 om 11:20

Er zit risico in inderdaad, maar dan redeneer je vanuit de gevaren en misschien redeneert Gini wel vanuit de kansen. Als jij bijvoorbeeld La Liga / CL wint met Barca is zijn carrière imposanter dan 2x dezelfde prijzen met Liverpool voor je gevoel in ieder geval denk ik.

Het spel van Barca is er al jaren niet meer vind ik, ze zijn nou juist op zoek naar hun spel en in dit soort fases heb je harde werker nodig die talent en kwaliteit de kans geeft. Spelers als Frenkie zullen enorm veel hebben aan zekerheid naast hem, speelt een stuk fijner dan een oude vedette die toch meer voor zichzelf speelt (busquets).

Je zag hoe vaak Liverpool terug pakte naar het functionele spel van Kuyt, hoe City onder Pelligrini steeds terug pakte naar Milner, hoe Lahm als functionele slimme back een prachtige carriere heeft gehad, voor mij allemaal voorbeelden hoe belangrijk functionaliteit is binnen een team van sterren.

19 januari 2021 om 11:34

Dat is zeker waar Schop, maar zit die kans er dan echt in bij Barcelona? Barcelona heet natuurlijk nog wel degelijk goede spelers, maar ook een hele ongebalanceerde selectie vol met extreem dure spelers. Qua mogelijkheden op de transfermarkt is er nauwelijks wat, juist vanwege die dure vedettes. Hoe groot is dan de kans daadwerkelijk dat Wijnaldum in bijvoorbeeld 3 jaar die prijzen zal gaan winnen bij Barcelona?

Het spel van Barca is inderdaad aan het veranderen, wat ook hoort. Qua kwaliteiten denk ik ook zeker wel dat Wijnaldum wat kan toevoegen hoor. Maar het is in mijn optiek heel erg afhankelijk van ''externe'' factoren. Welke president komt er? Welke spelers gaan er weg? Welke ''vedettes'' blijven? En welke spelers komen er nog meer? En wat als Koeman de laan wordt uitgestuurd?

Ik bedoel dus meer dat als je met je hoofd een rationele afweging maakt van de voordelen versus de nadelen, dat je dan er niet naartoe zal gaan als Wijnaldum zijnde. Dit omdat in mijn optiek er uiteindelijk meer nadelen zijn dan voordelen.

Verder snap ik je volledig over die spelers hoor. Al staat voor mij persoonlijk Lahm als speler wel iets anders als Kuyt, Milner en Wijnaldum. Maar goed, dat is een beetje off topic haha .

19 januari 2021 om 13:45

Voordat Lahm de waardering kreeg die hij verdiende was hij ook gewoon een goede back als een Zabaleta of iets dergelijks. Zo redeneer ik hem in dit geval, ja het is uiteindelijk een ware legende geworden voor Bayern maar ook Duitsland vind ik. Wel vanuit functioneel spel, geen gekke dingen gewoon logische bedachtzame passing etc. Bij Barca kan het snel gaan inderdaad, het is vaak los zand waarop je bouwt. Denk alleen wel dat ze met goed investeren weer binnen 2 jaar sowieso la liga kunnen winnen. Oude generatie er zsm uit en dan de nieuwe laten voetballen. Als zo'n Dembele zich aan een Depay achtige speler kan optrekken puur door mee te gaan in die inzet heb je al een potentiele Neymar in huis en zo is dat met wel meer spelers. De potentie word er allleen niet uitgehaald omdat er geen spelers zitten die dat voor ze doen en die spelers dat allemaal net niet zelf kunnen lijkt het. Niet zoals een Ronaldo tenminste. Maar goed dat is mijn mening en even de oude generatie eruit wensen is iets wat veel stof doet opwaaien bij al die messi lovers en Fifa spelers

19 januari 2021 om 12:59

In mijn optiek heb je volledig gelijk met jouw optiek. Even zonder grappen. Ik sluit me volledig aan bij wat je zegt. Het lijkt me inderdaad verstandiger om bij liverpool te spelen vanwege de redenen die jij aanhaalt. Echter is Barca natuurlijk een trein die maar 1x in je leven passeert en als dat altijd een droom geweest is voor sommige mensen het risico waard.

Alles wat hij beslist zou te begrijpen zijn inderdaad. Hij kan beide clubs enorm veel brengen door zijn tomeloze inzet en betrouwbare spel. Vanaf buitenaf zal misschien niet zo 1,2,3 voor een Gini gekozen worden, maar het is geen toeval dat trainers als Klopp en Koeman het zien zitten in hem. Een Mourinho haalt bijv. ook een bepaald type speler binnen om voor stabiliteit te zorgen op het middenveld. Dat was eerst Matic, nu doet hij het met Hjolbjerg.

Het is volkomen logisch dat veel mensen op basis van nostalgie Real Madrid en Barcelona nog steeds veruit de grootsten vinden. Die teams hebben 15 jaar lang toch wel een enorm dominante positie gehad en de laatste 20 jaar de grootste voetbalsterren in hun teams gehad (met Messi en Ronaldo als exponenten). En dat effect daarvan zal nog wel een jaar of 15 doorwerken.

19 januari 2021 om 11:24

Nu verkeren we allebei in een mindere periode, maar Barca en Real komen ook altijd weer bovendrijven. Als de bezoekersmachine weer gaat rollen en de fans weer mogen komen, gaan de budgetten weer oplopen. Er zit in beide selecties echt nog wel een hoop talent, met een Araujo, Frenkie, Fati en Pedri staat er bij Barca bijvoorbeeld het geraamte voor iets heel moois.

19 januari 2021 om 11:30

Ja inderdaad. Barca en Real zijn te groot qua omzet om een verval a la Milan of Inter mee te maken. Kijk naar Man U, die presteren echt al bijna 10 jaar kut met een nog slechter aankoopbeleid en nog steeds is dat een enorme club (en dan zijn Barca en Real nog groter naar mijn mening). En als al die topspelers als Mbappé, Haaland, Upamecano, Camavinga,... willen blijven komen (zowel naar Barcelona als Real) dan gaat het wel snel beter lopen.

19 januari 2021 om 11:41

Verval van Inter heeft weinig met omzet te maken, het zit bijna in het DNA vd club, in heel de geschiedenis is het zo dat de club 10 jaar niks presteert en dan ineens weer prijzen pakt. Het gekke van Inter is dat ze al jaren lang samen met Torino de beste jeugd hebben maar daar niet of nauwelijks wat mee doet. Voor Corona was Inter ook de club met verreweg de meeste toeschouwers dus dat is het probleem ook niet, het zit hem altijd in het instabiele beleid wat de club aan de andere kant ook weer zo uniek maakt.

19 januari 2021 om 11:48

Inconsistentie is (helaas) inderdaad onderdeel van de club. Maar dat er periodes waren waar Inter tevreden moest zijn met een 8ste plaats en spelers als Kovacic gewoon liet gaan, had toch ook wel wat te maken met de financiën. Want dat was toch wel een enorme terugval. Maar zoals je zegt is eigenlijk alles aanwezig bij inter. Geld, fans, de jeugdopleiding en geschiedenis.

Lekker met Pjanic en Wijnaldum aankomen als Barca zijnde. Dat kan je toch niet verkopen aan je supporters.

Messi is weg na dit seizoen, daar kunnen al die president kandidaten wel over op houden. Busquets en Pique idem.

Wat haal je als vervangers? Wijnaldum? Depay? Daar wordt je niet beter van, echt niet.

19 januari 2021 om 11:27

Ze gaan Wijnaldum inderdaad denk ik als aanvaller opstellen! Lekker in de spits z’n goaltjes maken, tuurlijk joh. Je praat maar wat in het wilde weg. Busquets weg na dit seizoen? Waarheen? Hij vindt nu juist zijn goede vorm weer terug. Pique? Niets van gehoord. Daarnaast kom Eric Garcia van City, of wou jij Depay achterin zetten? Het wegvallen van Messi’s salaris, levert ook een hoop financiële ruimte op. Daar kan ook iets moois mee gedaan worden.

19 januari 2021 om 12:06

Ben jij er al zo zeker van dat Messi na dit seizoen weg gaat dan? Van de zomer wist ik het ook wel zeker maar ik weet niet wat de nieuwe president voor zich ziet, straks willen ze alsnog een nieuw team om hem heen gaan bouwen. Zelf leek Messi bij vlagen toch ook wel weer wat geluk uit te stralen, dat UFC incidentje weggelaten.

19 januari 2021 om 11:27

Ze gaan Wijnaldum inderdaad denk ik als aanvaller opstellen! Lekker in de spits z’n goaltjes maken, tuurlijk joh. Je praat maar wat in het wilde weg. Busquets weg na dit seizoen? Waarheen? Hij vindt nu juist zijn goede vorm weer terug. Pique? Niets van gehoord. Daarnaast kom Eric Garcia van City, of wou jij Depay achterin zetten? Het wegvallen van Messi’s salaris, levert ook een hoop financiële ruimte op. Daar kan ook iets moois mee gedaan worden.

Ik denk niet dat Barca hem nog wil Hij is weliswaar transfervrij, maar een loper van 30 jaar is te oud Daarnaast zal hij omdat hij transfervrij is wel heel veel willen verdienen. Ik raad het barca af

19 januari 2021 om 13:50

Een loper die het fitste is van de gehele selectie bij Liverpool. Gini is op zijn 30ste nog steeds een fysiek wonder en speelt alles. 30 te oud, je bent gek

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea4316
6.Liverpool4011
7.Everton404
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger251
G. WijnaldumMiddenvelder252
Roberto FirminoAanvaller256
Mohamed SalahAanvaller2417
S. ManéAanvaller227
T. Alexander-ArnoldVerdediger231
J. HendersonMiddenvelder211
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

257 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 25 2 1 0
2019/2020 Liverpool 37 4 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
2016/2017 Liverpool 36 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Absolute grootmacht wil Barcelona en Inter aftroeven in strijd om Wijnaldum’

Het is momenteel de vraag waar de toekomst van Georginio Wijnaldum ligt. De dertigjarige middenvelder is bij Liverpool nog altijd in het bezit van een aflopende verbintenis, ondanks dat de Engelse...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren