Perez looft transformatie Feyenoorder tegen Ajax: ‘Dan gáát hij er kort op’

Dinsdag, 19 januari 2021 om 09:07Rian Rosendaal • Laatste update: 09:55

De vleugelverdedigers Lutshalel Geertruida en Tyrell Malacia maakten ondanks de 1-0 nederlaag indruk bij Feyenoord in De Klassieker tegen Ajax. Analist Kenneth Perez is met name onder de indruk van het optreden van Malacia in de Johan Cruijff ArenA van afgelopen zondag. De vleugelverdediger slaagde er in om zijn directe tegenstander Antony aan banden te leggen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Tyrell Malacia uitgroeien tot international van Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door johanvlerksen)

De verdediging speelde echt goed, maar ik ben bang dat dit weer een tegen Ajax kunnen we ons tot het bot motiveren en boven ons zelf uitstijgen moment is. Waar bijna de halve eredivisie meestal (zeker met publiek) last van heeft.

Ik snap niet zo goed waarom iedereen nu zo lyrisch over Feyenoord is na zondag. Ook de bespiegelingen vooraf waren imo soms belachelijk, waarbij het leek alsof Feyenoord alleen nog maar kon kiezen tussen 3, 4 of 5-0 verlies. Het was wel gewoon de nummer 2 van de competitie, die tot voor kort een jaar lang ongeslagen was en tegen een ajax speelde dat al vanaf begin december belabberd speelde. Hier was gewoon veel voor feyenoord te halen, maar ze begonnen gewoon extreem laf aan deze wedstrijd. Er wordt nu veel gedaan alsof dit puntverlies ze is overkomen, maar moet je ze niet wat strenger beoordelen op het feit dat ze het niet gewoon afmaken? Feyenoord is toch een topclub? Dan moet je ze ook zo beoordelen.

19 januari 2021 om 09:28

Extreem laf wil ik niet zeggen, wel te voorzichtig natuurlijk. Maar ik had niet anders verwacht van Dickie, is gewoon een hele realistische coach, die vooraf blij was met een punt. Dat zijn ploeg zo boven zichzelf uitsteeg had hij ook ik niet verwacht. Deed me sterk denken aan de wedstrijd uit bij Vitesse, waarin Feyenoord erg zwak begon, en pas na de 1-0 de schroom van zich af voetbalde en Vitesse eigenlijk overklaste. Zit wat dat betreft dus veel meer in dit Feyenoord dan ze misschien zelf denken.

19 januari 2021 om 09:36

Maar als we dus meer in dit feyenoord zit dan ze misschien zelf denken, dan stegen ze dus ook niet boven zichzelf uit . En jouw vergelijking met de wedstrijd tegen vitesse is inderdaad wel sterk. Alleen ook een pijnlijke, want ze hebben er blijkbaar dus niets van geleerd.

19 januari 2021 om 09:39

Siepie niks van geleerd is natuurlijk onzin. Omdat je pech heb in de afronding heb je niks geleerd.
De afronding was gewoon minder daardoor verlies je.

19 januari 2021 om 09:41

Maar je zag zelf toch ook dat de instelling vanaf de start toch totaal anders was dan toen ze ineens moesten scoren? Dat is tactiek en wedstrijdinstelling en geen zaak van pech of geluk.

19 januari 2021 om 09:57

Was niet de instelling had met de tactiek te maken.
Hij heeft verkeerd gekozen daarna omgezet.
Advocaat heeft het na 20 minuten omgezet daardoor ging het lopen.
Dat is het verschil met Ten Hag die kan niet goed omzetten.

Dat Berghuis 2 keer 10 cm naast schiet en dat de bal van Sini op de la komt is gewoon pech.

19 januari 2021 om 10:04

Oh geloof me.. Ik zeg zeker niet dan Ten Hag beter is hoor. Integendeel zelfs. Maar die tactische keuze was dan toch hetzelfde en daarna benodigde omzetting ook, in vergelijking met de wedstrijd tegen vitesse. Dan is het toch niet gek om te stellen dat er blijkbaar weinig van geleerd is?

19 januari 2021 om 10:23

Het ging lopen zodra gravenberch eruit ging en ekkelekamp erin kwam.

19 januari 2021 om 10:30

Vitesse en Ajax zijn ioteraard 2 verschillende ploegen.

Het enige wat Feyenoord tegen ajax doet is verkeerd starten. Te veel respect.
Daarna doen ze weinig fout. Met een beetje meer geluk scoor je 2 keer en dn zeg niemand meer wat over de eerste 20 minuten.
Nu heb je pech scoor je niet en zijn de eerste 20 min dodelijk. Zo dun is het lijntje.

Het wil niet zeggen als Feyenoord zo gestart hadden dat ze wel hadden gewonnen.

19 januari 2021 om 11:41

Oef, dit heeft niets met te voorzichtig te maken, dit is de standaard tactiek vam Advocaat, met al zijn teams gedurende zijn trainerscarriere. In deze wedstrijd snap ik dat plan wel, want 90 min lang zo voetballen is erg zwaar. Ik zie en hoor nauwelijks commentaar over het voor NL begrippen hoge tempo, en dat zeker 70 min lang. Dat is voor NL vrij ongebruikelijk en mede de reden dat bv de passing niet zo zuiver was. Ik zag diverse spelers aan het einde die er door heen zaten. Dat hou je geen 90 min vol. Daarnaast is er vol opklappen tegen Ajax gezien de recente resultaten tegen Feyenoord ook niet de meest intelligente tactiek. Snap dus al het commentaar niet zo.

19 januari 2021 om 15:18

Ik heb nog is goed naar alle momenten gekeken in de wedstrijd. 1 tot 30e minuut: was overduidelijk voor Ajax en toen viel ook de goal van Gravenberg. 32e minuut: kans Haps na slecht uitverdedigen Timber 37e minuut: kans Fer na een waardeloze pass van Blind in de voeten bij een Feyenoorder. 45e minuut: prima uitgespeelde kans voor Toornstra o.b.v veldspel 57e minuut: prima uitgespeelde kans voor Berghuis o.b.v. veldspel 59e minuut: kans Haller, prima uitgespeeld door Ajax o.b.v. veldspel 61e minuut: afgekeurde goal Jorgensen, ontstaan na een rare klutsbal waarna Ajax uit positie stond. 75e minuut: prima uitgespeelde kans voor Berghuis o.b.v. veldspel 84e minuut: kans Ajax uit een prima uitgespeelde counter 95e minuut: kans Fer, resultaat van opportunistisch voetbal 96e minuut: Schwalbe Tadic, walgelijk 97e minuut: Kopbal op de lat van Sinisterra, resultaat van opportunistisch voetbal Als ik dit als Ajacied zo bekijk denk ik dat we kunnen concluderen dat Feyenoord zeker een punt verdiend had, en misschien wel de winst. Een deel van de kansen zijn echter ook ontstaan uit geluk of opportunistisch voetbal. Dat zijn geen kansen gebaseerd op goed voetbal. En het overwicht van Feyenoord ontstond met name na de wissels van Gravenberg in de rust en Mazraoui in de 70e minuut. Dat heeft zeker impact gehad op de wedstrijd.

19 januari 2021 om 09:31

Over Malacia en Geertruida. Die spelen al het gehele seizoen erg goed, nu konden ze het echt gaan bewijzen tegen een betere tegenstander en dat hebben ze uitstekend gedaan. Verder zie ik nieman echt lyrisch zijn hoor. Wel een soort opluchting dat het met de spelers die fit zijn teruggekomen dus toch lukt om wat leuker voetbal op de mat te leggen. We zijn namelijk als Feyenoorders dit seizoen zeker niet verwend qua veldspel.

19 januari 2021 om 09:38

@repuiztav

Ik vind Geertruida helemaal net het gehele seizoen goed spelen. Pas sinds hij zich kan focussen op RB gaat hij steeds beter spelen. Maar vind dit echt pas de laatste weken.
Daarvoor heeft hij op 4 verschillende plekken gestaan en dat maakte hem niet betervond ik

19 januari 2021 om 09:47

@repuiztav.. Maar is er onder de feyenoord fans ook wat kritiek op advocaat op dat vlak? Want je kan wel echt een heel stuk meer laten zien met dit materiaal. Dat je tegen Kerk of Menig liever niet op de middenlijn verdedigt, dat begrijp ik. Maar Tadic is serieus traag, Haller is geen sprintwonder en Anthony gaat ook zelden op snelheid erlangs. Maar Tadic is erg goed in de kleine ruimte en Haller is het sterkst in de 16. Dus dan moet je ze toch juist ver van je goal afhouden?

19 januari 2021 om 10:03

Tja, dat is de afweging die Dickie heeft gemaakt. Er zijn talloze voorbeelden van Klassiekers waarin er binnen 10 minuten tegen een achterstand aangekeken wordt of dat er een rode kaart viel en het aanvankelijke plan meteen de prullenbak in kon. Hij zal zolang mogelijk de nul hebben willen houden en vanuit daar af en toe gevaarlijk counteren. Het is een beetje de koe in de kont kijken. Dat het met wat aanvallender spel beter zou lopen tegen Ajax had ik eerlijk gezegd ook niet echt verwacht.

19 januari 2021 om 10:05

@bliek. Niet helemaal mee eens. Ik vond hem in het begin vooral heel stabiel, maar nu wordt hij ook nog eens beslissend met goals en cruciale intercepties of tackles. Het lijkt inderdaad of er een knopje bij hem om is van, oke ik ben nu rechtsback en daar ga ik me voor de volle 100% voor ontwikkelen.

19 januari 2021 om 10:32

Ik vond hem niet slecht maar minder dan nu.
Hij maakte meer fouten en ik vind dat ook niet gek hoor als je vaak op andere plek word gezet.
Dit jaar is iig wel zijn grote doorbraak denk ik zo.
Op begin zag ik liever Nieuwkoop en dat heb ik nu niet meer.

19 januari 2021 om 09:34

Dat iedereen lyrisch is, heeft ook te maken met de (te) lage verwachtingen die veel mensen hadden van Feyenoord. Het eerste half uur was natuurlijk dramatisch en laf, maar de 60 minuten erna was Feyenoord de bovenliggende partij. Buiten het doelpunt en misschien een bijna kans voor Haller heeft Ajax de hele wedstrijd eigenlijk ook geen echte kansen gehad. Ze spelen de laatste tijd inderdaad minder, maar wanneer was dat voor het laatst?

Eigenlijk is de wedstrijd precies gegaan zoals ik vooraf had voorspeld. Namelijk dat we echt een goede kans zouden maken, maar toch weer zouden verliezen. Het begint echt een trauma/vloek te worden.

19 januari 2021 om 09:39

Klopt. Vandaar dat ik ook mijn verbazing uitspreek over de bespiegelingen vooraf. Ik heb tijdens de voorbereiding toch nog eens gecheckt of zondag wel echt de klassieker gespeeld werd of dat ik me had vergist en ajax eigenlijk tegen sparta moest. Maar wat de experts ervan vinden is nog tot daar aan toe, maar het spel in het begin en ook de uitspraken die advocaat vaak doet (over het niet kunnen drukzetten e.d.) zorgt er ook voor dat Feyenoord zelf ook geloofd dat ze minder zijn. En dat is wel een beetje kwalijk voor een kampioenskandidaat.

19 januari 2021 om 09:34

@siepie Je moet beoordelen waarop je ze wil beoordelen toch?

Feyenoord heeft dit hele seizoen nog geen goede wedstrijd gevoetbald. De overwinningen die ze halen doen ze met het lijkt weinig inspanning net iets meer dan de tegenstander.
Als je dan opeens een heel ander Feyenoord zie mag je daar wat van vinden.

Op voorhand was iedereen idd misschien wel te voorzichtig ajax zou dit varkentje wel even wassen.
Dit gebeurde niet.
Als je normaal kritiek geef moet je ook positief zijn als het anders is en dat is wat nu gebeurd. Het gehele seizoen is er kritiek op Feyenoord en nu is het andersom.

Als je dan nog spelers heb die de achterhoede die in totaal geen 10 mil heeft gekost en die dan een voorhoede van 40 mil uitschakelen mag daar wat van gevonden worden toch.

Dat je niet win daar mag je ook wat van vinden. Feyenoord had moeten scoren gebeurde niet maar wil niet zeggen dt je niet positief over bepaalde spelers mag zijn toch?

19 januari 2021 om 09:45

@ Siepie, grotendeels volledig met je eens hoor. Onder de streep heb je geen punten gehaald. Ik denk dat hier twee sentimenten spelen waardoor je dit soort berichten krijgt. Enerzijds de Feyenoord supporters die tegen alles in hebben lopen roepen dat er zeer zeker wel goede talenten rondlopen in Rotterdam. Dat heeft vervolgens te maken met het tweede sentiment, namelijk dat de media en in navolging daarvan een hoop supporters van andere clubs Feyenoord echt heel zwaar omlaag praten. Het is bijvoorbeeld ieder jaar hetzelfde liedje dat Feyenoord moet concurreren met Utrecht terwijl ze heel vaak boven AZ eindigen. Ook nu werd gedaan alsof het alleen maar kommer en kwel is en daar ben ik het persoonlijk ook niet mee eens geweest. Heel veel blessures en soms te behoudend spel hebben echt zand in de ogen gestrooid. Als je dan ziet dat de verdediging de kwalitatief beste aanval van de eredivisie aan banden legt willen de Feyenoorders hun gelijk terecht halen. Er zijn zoveel kansloze edities geweest dat het al knap is dat men zich in Amsterdam kan oprichten en het Ajax dermate het vuur aan de schenen legt dat ze resultaat hadden moeten halen. Daarnaast valt het ook op dat Feyenoord dus in staat is om het Ajax in de Arena erg lastig te maken en er zelfs voor zorgt dat Tadic zijn kunststukje moet uithalen en er ballen worden weggeroeid. Ze hadden in Amsterdam wat zwakheden en Feyenoord bleek ineens meer dan goed genoeg om die pijnpunten bloot te leggen. Dat had niemand, op Jan Boskamp misschien na, kunnen of durven voorspellen. Dan krijg je ineens dit soort berichtgeving. En deels terecht al mag de nuance worden aangebracht dat je veel te slecht begint en de kansen niet afmaakt. Op Jorgensen na, maar toen bleek er eerder al buitenspel te zijn..

19 januari 2021 om 09:58

Daarom voelde ik me maar zo vrij om die nuance aan te brengen haha. Maar sterke analyse van jou en daar kan ik me heel goed in vinden. Het viel me zowel voorafgaand als na afloop op hoe anders de benadering van feyenoord was/is tov Ajax of Psv. Bij ajax zie je dat als Schuurs een prima wedstrijd speelt, maar 1x kinderlijk wordt uitgekapt, hij door de fans direct naar fortuna terug wordt geschreven. Terwijl Senesi nu ook heel makkelijk werd uitgekapt en door velen de beste speler op het veld werd genoemd. Ik denk persoonlijk dat geen van beide uitersten de juiste benadering is overigens, maar opvallend is het wel. En ik vraag me af of dit feyenoord nou echt vooruit helpt.

19 januari 2021 om 10:00

Goed verwoord Dirk, helemaal mee eens. We zouden buiten Senesi en misschien Berghuis geen waarde en fatsoenlijke voetballers op het veld hebben staan. Ik ben blij dat mensen nu ook zien dat dit toch wel anders is.

19 januari 2021 om 10:16

Ik vind ook dat Schuurs te snel wordt afgeschreven hoor. Zoals je zelf zegt ligt de waarheid vaak zat gewoon in het midden. Daar waar hij wat mij betreft ook hoort maar het is iets dat niet past in de voetbalwereld helaas. Bij Schuurs zie je dat terugkomen. Daarbij spelen bij supporters van andere clubs vaak een wat anti Ajax sentiment mee. Wat weer voortkomt uit de manier hoe de media en de eigen supporters vaak Ajax benaderen. Ajax vind (en een aardig deel van de media die daarop is gefocust) zichzelf vaak de beste en dat moet iedereen vinden. Talent wordt veel sneller omhoog gepraat. Deels terecht want Ajax heeft een mooie geschiedenis wat dat betreft en als Rotterdammer kan ik daar echt groot respect voor opbrengen. Maar ik merk ook aan mijzelf dat ik soms wel eens moe wordt van het sentiment dat mooie dingen bij andere clubs niet mogelijk zijn en dan krijg je een heel afkeurend sentiment. Je merkt het hier in de discussies op het forum vaak ook. Als een speler van Ajax misschien beter wordt gemaakt dan dat hij is, dan hoopt men op fouten. Nu wordt Schuurs ook door eigen supporters met de grond gelijk gemaakt, maar andere spuwen hun gal omdat hij toch (nog) niet zo goed is. Bij Blind zie ik hetzelfde. Ik betrap mijzelf er ook wel eens op hoor, dat ik het prima vind als die een zaadpot speelt omdat hij weer enorm is bewierookt. De nuance ontbreekt en ik denk dat als je heel nuchter kijkt Blind voor een verdediger bovengemiddeld goed kan voetballen en inzicht heeft. Dat past perfect bij Ajax. Hij heeft ook verdedigend echt zwaktes en daardoor speelt hij niet in de top. Maar er zijn er weinig die gewoon beide in verhouding kunnen zien... Voor Feyenoordspelers geldt dit net zo en nu slaan de stoppen weer iets teveel door naar het positieve, al ben ik zelf ook wel blij omdat ik eindelijk de potentie die ik zie erkend zie worden.

19 januari 2021 om 09:54

Gap, vergelijk anders even de financien en uitgaven van Ajax en Feyenoord en ga dan nog eens te rade bij jezelf waarom iedereen een 4 of 5-0 verwachten. Haller alleen al heeft meer gekost dan wat er bij Feyenoord op het veld staat.

19 januari 2021 om 10:00

Kijk naar de begroting van Liverpool tov Ajax en zie hoe de bespiegelingen voorafgaand aan die wedstrijd waren. Geld is niet alles gap

19 januari 2021 om 10:27

Geld is zeker niet alles, maar het schept wel een verwachtingspatroon op het moment dat 1 speler van Ajax (haller) meer heeft gekost dan de de volledige Feyenoord selectie. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Anthony, Promes, Tadic, Blind en ga maar door.

19 januari 2021 om 10:49

Siepie, dat komt deels doordat veel mensen het gewoon niet hebben verwacht. Zo heb ik dit seizoen twee keer met een verschillend gezelschap van Ajacieden naar Feyenoord gekeken: beiden groepen schoten in de lach als ik zei dat Senesi verdedigend de beste cv in de Eredivisie is, met zo'n toon van 'hahaha! Beter dan een Ajacied zeker? Laat me niet lachen.' Het zal je verbazen hoeveel in principe weldenkende mensen alle spelers van Feyenoord reduceren tot pietluttige spelertjes. Je ziet het overigens nu ook nog op deze site (bij enkelen maar hoor). Mensen die nu zeggen dat Malacia Antony alleen kon afstoppen doordat hij overtredingen maakte. Een Feyenoord dat alleen maar dominant kon zijn door een off-day voor Ajax. Zelfde volk dat constant roept dat Feyenoord geen waarde op het veld heeft staan. Die hebben geen idee waar ze het over hebben

19 januari 2021 om 11:01

Klopt hoor. Maar daarom ben ik ook niet alleen verbaasd over de analyse achteraf, maar ook zeker de voorbeschouwing. Senesi kan in mijn ogen nog mooie stappen maken trouwens, zolang hij maar wel voor een team kiest die bij zijn speelstijl en kwaliteiten past. Ik zou hem bv zo bij As Roma neerzetten. Malacia deed exact wat hij moest doen door continue in zijn rug te zitten en anthony was niet slim genoeg om dan als plan b vaker diep in de rug van malacia te duiken. Hij had hem dus flink in zijn zak.

19 januari 2021 om 11:26

Ja heb je volkomen gelijk in. De 'dat wordt gewoon weer 3/4-0' uitspraken vlogen je hier om de oren. En inderdaad, ik zou Senesi ook zeer graag in de Serie A zien. Heb vernomen dat Napoli hem op de korrel had/heeft indien Koulibaly vertrekt, maar gezien mijn eigen voorkeur voor Roma hoop ik meer op jouw voorbeeld 😌

19 januari 2021 om 11:34

Daje!! Ik zou hem zo tot in jaren met Mancini het centrum vormen. Bij Napoli zou hij ook wel passen. Lekker de verdediging dichtspijkeren en vervolgens Oshimen en Lozano de 100 meter in 8 seconden laten afleggen in de counter.

19 januari 2021 om 11:21

het is imo toch wel knap als je met een kringloop elftal in principe de betere bent tegen een Ajax wat veruit de duurste selectie in Nederland heeft staan

19 januari 2021 om 11:32

Dat snap ik als je twente of willem II bent, maar het gaat wel om feyenoord he. Het geldargument is totaal valide voor wie de favoriet is over 34 speelrondes, maar niet over 1 wedstrijd.

19 januari 2021 om 12:45

maar kwalitatief zit er ook wel een verschil tussen beide selecties toch? PSV heeft bv een veel beter elftal als Feyenoord ook maar die hadden aanzienlijk meer moeite met Ajax. ik ga het ook niet overdrijven want uiteindelijk heeft Feyenoord gewoon de wedstrijd verloren maar we waren niet zo kansloos in de wedstrijd als dat ik op voorhand dacht

19 januari 2021 om 13:10

Oh absoluut! Ik bedoel meer dat bijvoorbeeld Utrecht en Ado ieder jaar vele malen minder materiaal hebben, maar zij stijgen consequent boven zichzelf uit tegen ajax. Dus op basis van 1 wedstrijd, is de rol van geld minder doorslaggevend dan over een heel seizoen. Daarnaast troffen ze ook een ajax dat in zwakke doen was en door blessures van potentiële basisspelers Neres en Kudus, plus vaste stormram Huntelaar, was dit wel een uitgelezen mogelijkheid voor feyenoord. Persoonlijk snapte ik die pessimistische vooruitblikken al niet, dus dan kijk je al minder op van hoe deze wedstrijd verliep. Maar als jij dat wel had, snap ik het optimisme achteraf idd al wat beter.

Fijn dat er opeens zo positief wordt gesproken over Feyenoord spelers ipv dat er wordt geroepen wordt dat Ajax op 10 van de 11 posities beter is. Qua uitslag kopen we helemaal niets voor de Klassieker van afgelopen zondag, maar qua marktwaarde misschien wel. Wat veel Feyenoorders al langer roepen is dat we met spelers als Senesi, Berghuis, Malacia, Geertruida, Sinisterra, Bijlow en Kokcu best wel wat potentiele waarde op het veld hebben staan. Tot nu toe was alleen de neiging van de media om er nogal minderwaardig over te doen. Zelfs over Senesi (derksen), wat ik echt onbegrijpelijk vind. Hopelijk is dat vanaf nu anders.

19 januari 2021 om 09:33

Dat komt ook wel een beetje door de tactiek van Advocaat vind ik. Feyenoord zou met dit materiaal makkelijk de middenmoot van de Eredivisie kunnen overrompelen. Maar die wedstrijden speelt Feyenoord dan eigenlijk te weinig, dan is het vaak een zuinige 1 of 2-0. Snap dat je door blessures ook niet altijd deze kans hebt, maar het brengt ook een stuk zelfvertrouwen en spelvreugde in het team.

19 januari 2021 om 09:37

Verzachtende omstandigheid is wel dat Advocaat nu pas weer over dít materiaal kan beschikken. Scheelt wel een hoop dat bepaalde spelers weer terug zijn. Dat de verdediging het beste uit de verf komt, heeft er ook mee te maken dat die al wel wat langer in dezelfde formatie (kunnen) spelen.

19 januari 2021 om 09:37

@silverfront

Dat heeft met wat anders te maken. Hoeveel ploegen spelen er tegen Feyenoord op de helft van Feyenoord en willen druk naar voren zetten?
In deze wedstrijd moest ajax en wilde ajax het spel maken.
Als Feyenoord het spel moet maken en tegen een tegenstander speelt die de bus parkeert dan word het lastig

19 januari 2021 om 09:57

@bliek, ik snap je punt, maar in de 2e helft tegen Ajax werd Feyenoord toch niet enkel gevaarlijk door counters? Als Feyenoord Ajax vast kan zetten, en kansen kan creëren, kan dit ook tegen de mindere ploegen lijkt me.

19 januari 2021 om 10:35

@silverfront,'

Eens alleen ik weet niet of je Zwolle heb gezien. Die hebben de eerste helft met 11 man op eigen helft gespeeld.
Feyenoord mist de creativiteit en snelheid om daar doorheen te komen. Tuurlijk creëer je wel kansjes maar dat is lastiger dan at je meer ruimte krijg zoals tegen Ajax.

Maar we zullen het morgenavond tegen heracles zien.

19 januari 2021 om 09:52

In geval van Senesi (maakt wel te vaak beslissende fouten in een wedstrijd), Malacia en Geertruida wel. Bijlow heeft zich het hele seizoen wel bewezen maar juist nog niet tegen toppers. Sinisterra moet eerst maar weer eens op niveau komen en Kokcu heeft nog helemaal niets bewezen. Dus het lijkt vooralsnog vooral van de verdedigende talenten te moeten komen (waar niets mis mee is natuurlijk).

19 januari 2021 om 14:33

Senesi maakt niet zo heel veel beslissende fouten hoor.
Tuurlijk is hij mede verantwoordelijk voor deze goal. Het begint echter ergens anders. Hij laat zich daarna wel iets te makkelijk uitkappen.

Dit is ook de enige echte kans die ajax heeft gehad en volgens iemand die statistieken erbij pakten is niet niet eens een kans omdat hij procentueel er van die positie bijna nooit ingaat. Maar senesi te veel beslissende fouten is niet waar.

19 januari 2021 om 15:07

Twee van de vijf laatste wedstrijden verloren door Feyenoord, wel precies van ploegen die boven ze stonden. En bij beide goals was Senesi (behoorlijk) negatief betrokken.

Toch wel mooi dat deze jongens ook van buitenaf steeds meer de complimenten krijgen en ze hebben die complimenten ook ontegenzeggelijk verdiend door zich zo te laten zien in deze grote wedstrijd, maar ook simpelweg doordat ze al een tijdje zo stabiel zijn. Als ze deze lijn doortrekken zit er gewoon nog veel meer moois in het vat voor ze.

Leuke talenten inderdaad. Geertruida heb ik altijd al goed gevonden. Malacia heeft even zo'n Nelom of Brenet periode gehad waar die er helemaal niks van kon. Maar de laatste tijd heeft hij zich toch sterk ontwikkeld tot een goede back voor Feyenoord.

Heerlijk, na een nederlaag tegen Ajax waarbij Feyenoord de 2e helft voornamelijk beter was is het tijd om eens goed te kijken naar de spelers want de periode daarvoor was het volgens Perez en zijn collega's niet best. Malacia kon er niets van, Spacij was geen echte verdediger. Senesi was dan weer buitengewoon goed maar ook na zijn 1e wedstrijd kon hij er niets van. De keeper van Feyenoord was pure armoede maar staat er nu elke week dus toch ook een topper?

Ik vond Radio DJ zijn een prachtig beroep, veel verdienen door dom te praten en een plaatje aan te zetten maar analist zijn is toch ook wel lekker hoor. Je mag je mening elke wedstrijd aanpassen en spelers aanpakken omdat ze veel geld verdienen ondanks dat ze ook mens zijn. Trainers de schuld geven als het slecht gaat en als het goed gaat doet een trainer er ineens niet meer toe. Heerlijk

19 januari 2021 om 10:30

Voetbal is opportunisme ten top he... Malacia was, zeker in t begin, nogal druistig, dus ik snap wel dat de 'kenners' daar kritisch naar kijken. Het afschrijven van Senesi na 1 of 2 potjes slaat natuurlijk nergens op, die snoert nu alle critici de mond. Zo gaat het met veel spelers; vandaag is het absolute top en na n mindere wedstrijd een miskoop. Analistje spelen is idd heerlijk :-D

19 januari 2021 om 11:50

Ach, analisten zijn slechts een afspiegeling van de maatschappij die, gevoed door de media, ook grotendeels leven bij de waan van de dag. Zelf nadenken, een gefundeerde mening vormen en je er aan houden wordt meer en meer een gave, blijkt ook hier wel, met alvast excuses voor de ietwat 'zware' en zwartgallige vergelijking.

Sorry, maar ik vond het van beide kanten gewoon zwak afgelopen zondag. Malacia deed het prima tegen Anthony en Geertruida is wel vaker aanvallend aanwezig, ik zie dat niet als uitzondering. Senesi doet het goed, maar werd kinderlijk eenvoudig uitgekapt door Gravenberch bij de 1-0, voor dat soort acties werd Schuurs publiekelijk afgezeken. Berghuis is 2x dichtbij, maar beide keren hoeft ie alleen maar door te bewegen want Klaassen loopt toch niet mee. En Fer en Toornstra hadden een paar schoten van afstand. Ja, die kopbal in de laatste seconde. En Ajax? Ajax heeft helemaal niets laten zien. De ploeg is al het hele jaar uit vorm en compleet uit balans. Dat laatste mag Ten Hag zich aanrekenen. Voorin heeft Ajax goede voetballers lopen, maar alleen Gravenberch voldoet op het middenveld, er is geen controleur, Blind is hopeloos uit vorm en Schuurs is nog te onervaren om dat de compenseren, want die heeft zelf juist hulp nodig. Als je naar beide ploegen kijkt, is het best raar dat dit de 1 tegen 2 van de competitie was.

19 januari 2021 om 13:29

Tsja, iedereen recht op zijn eigen mening natuurlijk en ik zie meerdere soortgelijke reacties. Ik heb echter een prima pot gezien met een voor mij teleurstellend resultaat. Ik zag veel strijd, pittige duels zonder dat het een schoppartij werd (vond de arbitrage ook niet slecht, liet redelijk wat toe), voor NL begrippen een hoog tempo, wat de nauwkeurigheid niet altijd ten goede komt. Tactisch interessante dingen, verdedigend grotendeels goed en scherp. Tuurlijk de nodige fouten, aan beide kanten, maar denk dat dat deels met het tempo te maken heeft. Dit zijn de potjes die vaak op Europees niveau gespeeld worden en waar we, vaak, tekort komen. Ik denk juist goed dat we dit vaker op nationaal niveau meemaken, dit is de weerstand die we wekelijks nodig hebben om internationaal beter te presteren.

19 januari 2021 om 14:29

Weet je, Hoedt, ik denk dat jouw laatste zin eigenlijk juist vertelt waarom het internationaal niet wil lukken. Ajax - Feyenoord was een foutenfestival dat laat zien, dat als het tempo iets omhoog gaat, er wordt ingeboet op de zuiverheid en de scherpte. Strijd is leuk en ik ben het met je eens: de Eredivisie zou meer weerstand moeten hebben en daarom zou een Beneliga wel weer een goed plan zijn. Maar als alleen strijd en pittige duels de maatstaf moet zijn, dan moeten we ook niet zeuren dat onze topploegen op internationaal niveau het moeten afleggen tegen de Atalanta's, Getafe's en Wolfsbergers van deze wereld.

19 januari 2021 om 17:23

Dan zijn we het per saldo met elkaar eens, want uiteraard moet er ook (!) goed voetbal aan te pas komen. Je zult, denk ik, echter vaker dit soort wedstrijden moeten spelen om ook onder grotere druk en intensiteit goed te kunnen voetballen. Zondag bleek dat met name Ajax daar te weinig op wordt getest, met name nationaal niet. Dit even los van de vorm en naar ik meen ook vaak verschillende opstellingen/systemen die Ten Hag hanteert (ik volg Ajax niet dagelijks dus hier kan ik naast zitten). Toch nog een puntje wat ik iets anders zie, goed voetbal is voor mij niet alleen maar oogstrelende combinaties, dat kan en mag ook best eens een fysieke kleun oid uitdelen zijn. Goed verdedigen, ruimtes klein houden, controle hebben over je tegenstander is wat mij betreft ook goed voetballen. En echt het laatste puntje, vergis je niet wat de middenmoot in Spanje, Italie etc laat zien aan combinatievoetbal he. Die zijn gewend om naar wedstrijden zoals zondag te kijken, sterker die weten niet beter. En dan heb je het over bv Everton of Arsenal of een Lazio, toch niet de minsten qua naam en begroting.

Het is toch ook vaak zo dat het team met de achterstand op jacht moet naar de gelijkmaker? Ik weet bijna zeker dat als Feyenoord 0-1 voor had gestaan Ajax waarschijnlijk de bovenliggende partij was geweest tot aan de gelijkmaker. In vorige jaren ging Ajax alleen erop en erover en dat lukte ze nu niet..

De ene keer is het niks en de andere keer blinken ze uit. Ik zie er geen constant niveau in. Iets wat je toch nodig zal hebben wil je bij een topclub komen Europees. Of sowieso Europees. Voor de eredivisie prima spelers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6057
2.PSV5431
3.AZ4920
4.Vitesse4815
5.Feyenoord4626
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2414
B. LinssenAanvaller227
L. SinisterraAanvaller123
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper170
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

4 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren