FC Twente pept Danilo op: ‘Dan zit je volgend seizoen bij een prachtige club’

Dinsdag, 19 januari 2021 om 07:42Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:00

Ron Jans hoopt dat Danilo snel weer de Danilo van vóór de winterstop wordt. Het is wel duidelijk dat de van Ajax gehuurde aanvaller van FC Twente worstelt met de teleurstellingen van de voorbije periode. De man van elf doelpunten in de eerste veertien duels voorafgaand aan de winterstop kwam de voorbije drie wedstrijden niet tot scoren en daar zijn volgens TC Tubantia diverse oorzaken voor.

Daags na de 1-3 nederlaag tegen Ajax had Jans al een soort van peptalk met de Braziliaan, die duidelijk teleurgesteld was dat zijn eigenlijke werkgever Sébastien Haller voor 22,5 miljoen euro had gehaald. “Zorg nou dat je het hier goed blijft doen, werk hard, blijf voor de ploeg spelen, doe je ding, maak je goals en je zit volgend seizoen bij een prachtige club”, werd de trainer van FC Twente door het dagblad geciteerd.

Eén dezer dagen gaat Jans weer zitten met Danilo, zo TC Tubantia dinsdag. Het dagblad noemt de scoringsdrift van Georgios Giakoumakis een tweede teleurstelling voor de Braziliaan, die opeens vijf doelpunten minder heeft dan de aanvaller van VVV-Venlo. De volgende deceptie volgde toen zijn vaste aangever Vaclav Cerny voor de rest van het seizoen geblesseerd wegviel.

De situatie is ook een teleurstelling voor FC Twente, dat Danilo met de feestdagen naar Brazilië liet terugkeren om zijn familie na een jaar weer te zien. De Enschedese club dacht een frisse aanvaller terug te krijgen, maar het tegenovergestelde is vooralsnog waar. FC Twente speelt komende zondag in eigen huis tegen VVV: ook een wedstrijd tussen Danilo en Giakoumakis.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door nu1969)

Kan deze Danilo ook 10 spelen? Al kijk ik niet veel Ajax de afgelopen wedstrijd in de Klassieker dan is duidelijk gebleken dat Promes geen 10 is. Lijkt me verder een prima speler als ik zo naar zijn statistieken kijk.

19 januari 2021 om 08:37

Daar is ook wel alles mee gezegd. Het is geen geweldige voetballer en hij kan zeker niet als 10 spelen bij een club als Ajax. Komt hij echt zwaar tekort voor. Ik denk niet dat hij ooit de nummer 1 spits van Ajax gaat worden

19 januari 2021 om 09:02

Danilo rendeert wanneer er veel ruimte is voor hem om zijn kwaliteiten te benutten. Totaal geen speler voor in de kleine ruimte en inderdaad al helemaal geen 10. Hij zou op de flanken kunnen spelen maar ik zie daar geen ruimte voor hem als iedereen weer fit is.

19 januari 2021 om 09:10

Bedankt voor de heldere reactie, was er toch even nieuwsgierig of dat misschien nog een positie voor hem was.

19 januari 2021 om 11:22

ik vind hem wel meer hebben als zo een Traore. Danilho heeft veel meer rust en overzicht voor de goal imo en aan de bal vind ik hem ook wat meer gepolijst

19 januari 2021 om 09:27

(iedereen roept het al laatste tijd en je word er misschien gek van) Noa lang lang heb ik in de jeugd altijd op 10 zien spelen en vond hem daar echt een groot talent. Echter toen hij naar de senioren ging was het opeens een buitenspeler (gebeurde dit ook niet met nouri en nu univar?) hoezo is dit, alle 4 vond/vind ik op de flank echt een stuk minder ook omdat ze de echte snelheid missen. En als ik het goed begrijp (ik kijk geen brugge) staat noa daar gewoon weer op 10 en is hij opeens het gemiste talent. Lijkt me echt precies de type speler die ajax momenteel mist voor 10.

19 januari 2021 om 10:34

Lang is inderdaad een 10 en het is belachelijk dat ze hem hebben laten gaan. Maar ETH is verliefd op Promes en botste met Noa

19 januari 2021 om 10:41

Bij Club Brugge speelt Noa Lang ook het merendeel van de duels als linksbuiten (13 van de 19 duels), ook heeft hij enkele keren als valse centrumspits gespeeld. Als aanvallende middenvelder speelt hij eigenlijk nooit, daar spelen Vanaken of De Ketelaere normaal gezien zover ik weet.

Het is een goede test om te kijken hoe de mentale gesteldheid van Danilo is. De aspecten die genoemd worden maken nu eenmaal onderdeel uit van de voetballerij. Als je daar niet mee om kan gaan, ben je ongeschikt voor de top. Persoonlijk denk ik dat Danilo en Twente de eerste seizoenshelft een beetje boven hun stand hebben geleefd. Ik zie Danilo verder ook niet echt toekomst hebben bij Ajax, zeker niet als Brobbey zijn contract alsnog zou verlengen.

19 januari 2021 om 09:28

Is Brobbey echt beter dan Danilo dan? Welke prestaties van Brobbey zijn beter dan het eerste half jaar van Danilo bij Twente?

19 januari 2021 om 10:01

Dat vraag ik mij ook af, ik denk dat het beide net niet is voor Ajax.
Brobbey moet ook gewoon minuten maken, dus die moet eigenlijk ook verhuurd of verkocht worden voor zijn eigen ontwikkeling.

19 januari 2021 om 10:12

Eens met Gelbe, de reden van zon uitleen is juist om te kijken of iemand toch over de menataliteit heeft om het ergens anders onder druk te laten zien. Spelers als de Boer en vd Meijde maar ook Blind hebben zich zo in Ajax 1 geknokt. Dat Danilo nu loopt te huilen, vind ik op zich geen goed voorteken. De druk van nr 9 bij ajax is nog wel wat groter.... Wat Brobbey betreft; trainers van ajx hebben jaren lang danilo en brobbey van dichtbij kunnen zien. Daarop hebben ze gebaseerd dat brobbey hoger in de pikorde kwam. Het kan natuurlijk zo zijn dat Danilo zich sterk ontwikkelt en hem voorbij streeft. Juist in de leeftijd 18 tot 21 zetten splers nog mega stappen...of juist niet.
Ik begrijp de vraag van Fan123 dan ook want als je nu naar Brobbey zn invalbeurtjes kijkt. Dan doet me dat heel erg vermoeden dat het een jongen is die in de jeugd fysiek zoveel sterker was dat ie kon uitblinken, maar dat ie in het volwassen voetbal, waar iedereen fysiek heeft, te weinig andere kwalitieten heeft.
En dan blijft de vraag overeind: waarom kan de grootste opleidingsclub van de wereld al sinds kluivert geen buitencategorie spits opleiden?

19 januari 2021 om 10:51

@clarkkent2.

Ik vind dat wel iets te makkelijk gezegd. Laten zien dat je mentaliteit hebt is wat anders dan je nergens door laten raken.. Natuurlijk is Danilo teleurgesteld en in mijn optiek mag hij dat ook gewoon benoemen. Het gaat er nu om dat hij op het veld de knop om kan zetten en daar weer kan gaan presteren. En daar heeft hij misschien meer dan 2 wedstrijden voor nodig, maar zo gek is dat toch niet?

En volgens mij is het niet heel vreemd dat Danilo teleurgesteld is. Daarmee zeg ik overigens niet dat het vanuit Ajax slecht is dat ze Haller hebben gehaald, want dat vind ik een goede transfer. En Ajax is de top van Nederland en wil Europees overwinteren elk jaar, dus dan kun je niet iedereen alle tijd van de wereld geven. Maar vanuit het oogpunt van Danilo is het wel gewoon klote. Je gaat het seizoen in met als doel om je middels je verhuur wekelijks op Eredivisie niveau te bewijzen, zodat je het seizoen erna hoger in de pikorde kunt staan. En dan wordt halverwege het seizoen je die mogelijkheid eigenlijk al gedwarsboomd, door een nieuwe miljoenenaankoop.

Hij komt dus volgend seizoen alsnog niet verder dan 4e keus. Haller, Tadic, Traore en dan Danilo of Brobbey. De kans dat zijn droom om het bij Ajax te maken voorbij is, is nu wel aardig groot geworden. Dat is dan wel even een teleurstelling om te slikken natuurlijk. Ik ben nu dus benieuwd hoelang het duurt voordat hij die knop kan omzetten.

Wat betreft Brobbey ben ik het met jou eens overigens. Datzelfde vind ik eigenlijk ook een beetje van Traore.

19 januari 2021 om 10:18

Deels mee eens dat Twente boven hun stand heeft geleefd de eerste seizoenshelft.
Ze hebben nu gewoon de pech met een aantal blessures, als iedereen fit is dan blijven ze meedoen in de subtop. Nu zie je dat ze een smalle selectie hebben, waardoor het allemaal een stuk minder wordt.

19 januari 2021 om 10:53

Na de winterstop 4 punten tegen Emmen, Groningen en Ajax. Ajax was ook bijna een punt. Hebben nu ook al 2 ploegen uit de top-6 al 2x gehad na 17 wedstrijden. En gezien het gat tussen de top-7 en de rest staat je er nu dus heel knap nog bij. Om nu al te stellen dat we boven onze stand hebben geleefd vind ik wel heel voorbarig. Als we de komende 3 wedstrijden (VVV, Sparta en Heerenveen) maar 3 punten of minder halen kun je die conclusie pas stellen vind ik, ook omdat je daarna een heel zwaar schema tegemoet gaat om relatief makkelijk te eindigen..

Het is logisch dat dit bij een jonge jongen als een klap aankomt. Hem is verteld dat hij zich in de kijker moet spelen bij Twente en dat hij dan kans maakt bij het eerste elftal bij Ajax. Hij heeft het successeizoen van dichtbij meegemaakt, is hongerig en gretig nu hij al aan de top heeft geroken en presteert dan fenomenaal in de eerste seizoenshelft, om zijn droom verpletterd te zien worden. Een mentaal dipje hoort er dan bij, als hij dit van zich af kan zetten wordt het een prima spits doe in potentie kan belandden in een van de Europese topcompetities. Hij is snel, behendig, doelgericht en is zeker niet zelfzuchtig. Elf goals en vijf assists zijn fantastische statistieken.

19 januari 2021 om 08:44

Belanden bij misschien een Huesca of Crotone ofzoiets ja. Maar dit is toch geen jongen die furore gaat maken in topcompetities? Hij wordt 22 in april en komt op veel vlakken te kort. Zie jij hem bij een stabiele club in de topcompetities meedraaien? Niveau Lazio, Gladbach, Everton is hij echt totaal kansloos verwacht ik. Die statistieken in NL zeggen niks, die Giiakoumakis heeft hiervoor ook alleen op de camping gescoord

19 januari 2021 om 10:13

Danilo zou prima bij een Leverkusen kunnen eindigen hoor hij is pas 21/22. Tijd zat om zich te ontwikkelen nog en er zit zeker progressie in die jongen.

19 januari 2021 om 10:36

Spelen Huesca en Crotona dan niet in een Europese topcompetitie? Geen slechte plek om te eindigen, niet iedereen eindigt in de top.

Als Danilo een heel seizoen eredivisie heeft gespeeld gaat hij echt geen 2e, 3e keus willen zij bij Ajax. Die gaat gewoon voor speeltijd kiezen bij een andere club.

19 januari 2021 om 08:43

Ik vraag mij af of hij het niveau heeft dat Ajax nastreeft. Ondanks zijn vele doelpunten vind ik ook dat hij nog echt het niveau heeft.

Van die 3 wedstrijden speelde hij er 1 niet omdat hij terugkwam uit brazilie, was er 1 tegen Ajax (waar je met het huidige Twente sowieso niet op teveel doelpunten moet rekenen) en 1 tegen Groningen. Die laatste had hij prima kunnen scoren, maar is geen schande als je eens een westrijdje niet scoort. Ik heb het idee dat Danilo op deze manier alleen maar in een vormdip gepraat wordt, terwijl het allemaal wel meevalt.

19 januari 2021 om 09:34

Dat ben ik met je eens en denk dat het weer ook wel een beetje meespeelt voor een braziliaan. Danilo moet er even weer 1 inleggen en hij gaat wel weer door met wat hij aan het doen was. Dit gaat wel goed komen.

19 januari 2021 om 10:15

@29er
ik denk dat Danilo vooral last heeft van zijn eigen reputatie. Aan het begin van dit seizoen konden hij en Cerny er mooi frivool op lostikken. Nu gaan tegenstanders zich wapenen tegen Twente en Danilo, je ziet dat hij de laatste 6 wedstrijden al veel minder aan de bal is en minder kansen heeft. Dit is een nieuwe realiteit voor hem waar hij toch wel aan moet wennen.

Als de genoemde argumenten ervoor zorgen dat het ineens allemaal niet meer lukt, vind ik dat een behoorlijk slecht teken. Ik denk dat het voornamelijk een aanname is van de Tubantia (zoals wel vaker).

Vooropgesteld dat we blij zijn met een dergelijke spits bij Twente, maar hij heeft momenteel niet het niveau dat Ajax nastreeft. En ik denk ook volgend seizoen niet. Het is een prima spits voor in de eredivisie, maar je merkt nu toch al wel de laatste 5 wedstrijden dat hij moeite heeft als tegenstanders beter op hem gaan inspelen qua tactiek. Benieuwd hoeveel rek er nog in zit, op zich denk ik dat je als Ajax in je nopjes moet zijn dat Jans de trainer is bij Twente. Gesprekken die Danilo nu voert met deze gelouterde Eredivisie trainer zouden hem verder moeten gaan brengen.

Overmars en Ten Hag ga eens praten met die jongen en biedt hem perspectief. Ik hoop dat Brobbey verlengt en dat we Danilo terughalen en vervolgens Traore een jaar verhuren.

Als Brobbey niet verlengt hou je Traore er ook bij samen met Danilo, hoe dan ook terughalen en perspectief bieden om de strijd aan te gaan achter Haller. Dat biedt best wat speeltijd als je het mij vraagt.

En zelfs in alle slechte wedstrijden van de laatste weken laat Danilo nog regelmatig klasse acties zien, bijvoorbeeld zijn eerste balcontact in de wedstrijd tegen Emmen waar hij de bal heerlijk doortikt aan Cerny in de wedstrijd tegen Emmen. Hieruit maak ik op dat het echt maar een vormdipje is waar hij nu in zit. Ik weet zeker dat de goals snel weer zullen volgen.

Ik vind 1 seizoen presteren bij Twente niet voldoende om meteen eerste spits bij Ajax te worden. Behalve als de speler echt buitengewone kwaliteiten heeft dat je niet om hem heen kan. Als Danilo echt dacht dat hij volgend jaar eerste spits zou worden is die gewoon naief. Zie hem eigenlijk meer spelen bij een club uit de oostblok die wel altijd europees speelt, denk aan een dinamo kiev ofzo. Denk dat hij naar dat niveau moet streven.

We hebben t over een 21 jarige jonge speler die voor t eerst eigenlijk regelmatig op het hoogste niveau voetbalt in Nederland...ongeacht de huidige gebeurtenissen zat die vormdip er sowieso een keer aan te komen!

Hij komt er wel weer bovenop!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper240
DaniloAanvaller2413
T. EbuehiVerdediger231
J. BoschMiddenvelder231
G. RoemeratoeMiddenvelder220
Q. MenigAanvaller228
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

68 fans
Coach, 62 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren