Sky heeft info over transfersom en kampioenspremie voor Huntelaar

Maandag, 18 januari 2021 om 23:25Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:27

Ajax houdt geen transfersom over aan het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar, zo meldt Sky Deutschland. De Amsterdammers zijn met Schalke 04 een transfervrije overgang voor de 37-jarige spits overeengekomen, maar kunnen toch financieel voordeel halen uit de overgang. Er is namelijk een speciale afspraak gemaakt over de kampioenspremie die Huntelaar bij Ajax zou kunnen opstrijken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door constant kante)

Dit is ook meteen wat ik dacht, gewoon Schalke de kampioenspremie laten betalen haha. Goed afgesproken en een leuke deal voor zowel Schalke als Ajax. Weet iemand wat Huntelaar verdiende? Volgens mij was hij best wel een groot verdiener. Het is hem in ieder geval gegund en ik hoop zo dat hij die moooie club in de Bundesliga houdt

18 januari 2021 om 23:47

En als Ajax, doordat we Huntelaar gratis en voor niets naar Schalke lieten gaan, geen kampioen wordt? Dan hoeft Schalke niets te betalen?? Ik begrijp echt helemaal niets van deze constructie. Als Ajax kampioen wordt heeft het gegarandeerd de miljoenen van de CL maar afgelopen donderdag bewees Huntelaar toch waarom je die niet gratis de deur uit moet laten lopen? Echt zeer naïef van Ajax.

19 januari 2021 om 00:12

Net als iedereen gun ik het Huntelaar. Maar het zou best duur uit kunnen pakken als je net die goaltjes mist laat in een wedstrijd waarin het niet loopt. Ajax is altijd kil en zakelijk zo worden ze verweten. Hier slaan ze naar de andere kant uit.

19 januari 2021 om 00:12

Ik zit hier nog even wat langer over na te denken. Wat gaat Schalke in de toekomst terugdoen voor Ajax? De efficiëntste spits van de club cadeau doen? Weer een veegpartij als Ajax-Schalke in 2017 gunnen? What's in it for us?? Kan er echt totaal niet bij.

19 januari 2021 om 00:15

Huntelaar is een icoon, een speler die alles voor Ajax over heeft en nu is het aan ons de beurt om er voor hem te zijn.

19 januari 2021 om 00:18

Wij zijn er al voor hem, iedere keer als hij in ons mooie shirt speelt. Dat alleen al is een eer, Ajax is namelijk ook een icoon. Ik gun het Huntelaar zeker om te gaan en staan waar hij wil, maar Schalke moet gewoon betalen zodat Ajax een gelijkwaardige vervanger kan halen.

19 januari 2021 om 00:21

Hij heeft alles voor Ajax over, maar niet om op zijn 37e nog een halfjaar tweede/derde spits te zijn blijkbaar.

19 januari 2021 om 00:33

Dat wist hij toen hij zijn contract verlengde. Hij heeft het er niet voor over als hij lijdzaam moet toezien hoe zijn andere liefde ten onder gaat, dat begrijp ik wel. Maar dan moet zijn contract gewoon worden afgekocht, zo raar is dat toch niet? Krijgen wij nu Zlatan gratis van Milan? Die is nog efficiã«nter dan Huntelaar namelijk. Kunnen we goed gebruiken, maar wel gratis svp.

19 januari 2021 om 00:43

En zo moeilijk is het toch ook niet om te begrijpen dat Ajax heeft besloten hiervan af te zien uit waardering voor Huntelaar?

Zakelijk niet een goede deal nee, menselijk wel... alleen maar mooi dat dat gelukkig nog steeds kan en het hem gegund wordt.

19 januari 2021 om 00:50

Het is zowel zakelijk als sportief een hele slechte deal en dat stoort me. Uit respect voor Huntelaar en Ajax had Schalke gewoon een marktconfrom bedrag moeten overmaken. Denk je dat dit andersom ook zo zou gebeuren dan? Want in 2017 was zijn contract gewoon afgelopen en wilde Schalke van hem af.

19 januari 2021 om 01:30

De constructie is simpel en passend voor deze situatie. Huntelaar wil dit graag (want zijn speeltijd bij Ajax die al gering was is nu bijna gemarginaliseerd), Ajax gunt hem deze overstap, als dank en eerbetoon aan bewezen diensten.
Dat je dit naief noemt, daar kan ik al helemaal niet bij. Hoezo naief? Is dat een regel dat je letterlijk voor iedere speler standaard geld moet vangen en dat je anders hier een streep door haalt? Welnee. Onzin. Dit is gewoon uitstekend geregeld. De credits die je hier opbouwt is vele malen groter dan het bedrag dat je dan had kunnen vangen. En waar dacht jij dan aan? Vijf miljoen of zo, voor een 37 jarige?

19 januari 2021 om 01:34

Toen Huntelaar zijn contract verlengde was hij in feite back-up spits. Achter Traoré én Brobbey. En toen was Haller nog niet gehaald. Het aankopen van Haller heeft natuurlijk heel veel gedaan met de speeltijd van Huntelaar. En nee, dat wist hij niet toen hij zijn contract verlengde destijds.
En dat zijn contract afgekocht Moet worden, is onzin. Ajax kan gewoon hem laten gaan als cadeau voor bewezen diensten. In dit geval bespaard Ajax ook nog eens een forse smak geld aan premies, in geval van een titel.
Je voorbeeld van het 'krijgen' van Zlatan slaat nergens op. Zlatan is niet tweede spits en werd niet geconfronteerd met een nieuwe speler die op zijn plek alle speeltijd gaat krijgen. Zlatan speelt gewoon. Als Huntelaar had gespeeld, had hij nooit weggegaan.

19 januari 2021 om 06:43

Dan is er dus toch een verschil tussen het heten van Nouri of Huntelaar. Vorige week las ik de ziekste reacties mbt de familie van Nouri. Dan laat je nu toch ook miljoenen varen, konden ze goed gebruiken voor Nouri zijn familie. Btw: lijkt me ook niet mooi voor Huntelaar om je carrière af te sluiten met degradatie. Kon je liever met een schaal doen.

19 januari 2021 om 07:22

Myvision, Je mag er toch wel vanuit gaan dat Huntelaar niet kritisch is voor het al dan niet binnenslepen van de titel in Nederland?! Hij stond er zowiezo al niet vast in en toch staat Ajax, redelijk overtuigend, bovenaan met de meeste gescoorde goals. Met een selectie van 150 miljoen plus moet t wel lukken om kampioen te worden, of zijn er nog meer aankopen nodig denk je om Vitesse voor te blijven? Ook in de breedte heeft Ajax meer kwaliteit dan welke club in Nederland ook.

19 januari 2021 om 08:27

@yoda: Om PSV voor te blijven dan? Ik vind de selectie van Ajax namelijk niet beter dan die van Psv. En de stap naar Schalke snap ik wel. Qua naam een gelijke club, qua (huidige) prestatie komt het niet in de buurt van Ajax. Dan kan je die club redden. Althans, dat zal het doel zijn. Nog even belangrijk proberen te zijn in de laatste maanden. Ik vind het netjes dat Overmars hieraan meewerkt. En het is Baas-Jan meer dan gegund. En wie weet kan hij volgend seizoen dan proberen sc Heerenveen terug naar de Eredivisie te schieten! Toch nog een jaartje eraan vastplakken

19 januari 2021 om 08:45

@myvision, ik moest wel een beetje lachen om je reactie. Je zit hier nog even langer over na te denken en beseft dan dat er voor Ajax niet veel in zit qua benefit.

Zonder lullig te doen zegt dat echt wat over hoe jij kijkt naar een ander iets gunnen vanuit een bedrijfsoogpunt die als doel heeft altijd er iets uit willen halen. Soms kun je ook iemand gewoon iets gunnen. Zonder te kijken naar whats in it for me. Gewoon omdat je dat een speler gunt die ook veel voor jouw als club gegeven heeft. Dit maakt mij meer trots dan dat ze er nog even een halve ton uit hebben getrokken. Na alle negatieve Nouri speculaties moet je dit toch deugd doen dat we een bestuur hebben die ook laat zien wel degelijk te kunnen gunnen.

En heel vaak krijg je er later altijd iets voor terug om wat voor manier dan ook.

19 januari 2021 om 09:19

Klopt want de familie van Nouri is nouri zelf niet en die zitten ook alleen nog maar achter het geld van Ajax aan, itt Huntelaar.

19 januari 2021 om 10:05

Ehh Okki, hoezo miljoenen laten varen? Hij stopt aan het einde van het seizoen, je kunt niets meer ontvangen voor iemand zoals Huntelaar. Daarnaast gaat het in het geval Nouri om 15 miljoen minimaal. Dat is wel even andere koek.

19 januari 2021 om 10:32

@thamike: Ik bekijk het vooral vanuit een ambitieus en sportief oogpunt, waar nog geen week geleden bleek dat we Huntelaar nodig hadden om 3 punten binnen te slepen. Als straks blijkt dat we met 2 punten meer kampioen worden dan is dat direct te danken aan zo'n wedstrijd. Ik voorzie gewoon dat we nog prima in de problemen kunnen komen de komende weken. In Europa, in de Eredivisie en in de beker. Als Haller een schorsing of een blessure krijgt, zit je met de gebakken peren. Want Traore en Brobbey zijn nog lang zo dodelijk niet. Huntelaar gun ik al het goede van de wereld, ik snap niet dat Schalke die in een veel rijkere competitie zit, niet gewoon fatsoenlijk zijn contract afkoopt als je hem blijkbaar zo hard nodig hebt. Het is daarbij vooral naief van velen hier dat je denkt dat je Huntelaar kan missen.

19 januari 2021 om 10:40

@myvision besparing van salariskosten en het kweken van goodwill onder de veteranen om terugkeer naar de club aan te moedigen. Dat zijn de voordelen. Met Haller, Traore en Brobbey heb je genoeg spitsen. En laten we eerlijk zijn, hoeveel zou Huntelaar, die 37 is met zijn half jaar contract nu opleveren? 2 ton? Niet veel meer dan dat. Waarom heeft Ajax volgens jou een vervanger nodig. Je hebt zoveel spitsen, die talentvol zijn. Daarnaast kan Tadic en Labjas ( :P ) nog in de spits wat gewoon een prima optie is tegen je RKC. Waar maak je je zo druk om. Zou me eerder druk maken om het vertrel van Promes.

19 januari 2021 om 10:47

Omdat iedereen die jij noemt niet in de buurt van Huntelaar komt qua efficiëntie. Hij scoort in de Eredivisie eens per 55 minuten. Ik had dan liever gezien dat we Labyad of Brobbey lekker verhuren aan Schalke Ik snap heus de gesture naar Huntelaar wel, ik begrijp niet dat een miljoenenclub die blijkbaar Huntelaar zo hard nodig heeft geen gesture naar Ajax kan maken. Ik heb als Ajacied helemaal niets met Schalke, dus het is toch niet ons probleem dat zij eventueel degraderen? Waarom moeten we dan een spits weggeven die ons vorige week nog redde in puntverlies om het kampioenschap?

19 januari 2021 om 15:49

Dit is juist een geschenk. Huntelaar weegt zwaar op de begroting en voegt minder toe dan gedacht. Niet voor niks mag Brobbey spelen in plaats van Huntelaar. Knap van Overmars dat hij Huntelaar heeft weten te slijten.

Ga je missen klaasbak. dank voor alles.

Nou t is m vanuit mij iig zeer gegund. Moge hij veel spelen dit laatste half jaar en blessurevrij! Had m graag hier gehad maar zo gretig als hij is snap ik het volkomen. Het ga je goed ouwe reus!

Ik gun hem alles, maar dit gaat echt niets worden. Domme keuze, hij kan dit niveau echt niet meer aan

18 januari 2021 om 23:53

Dom? Hoop dat hij monden gaat snoeren en die van jou als eerst. Hoe kan je hem dom noemen? Bij Ajax speelt hij niks en nu wel. Het is 80% zeker dat hij ermee kapt dan gun je zo iemand een mooie einde. Hij is nog super fit en het niveau van Ajax is hoger dan van Schalke dus waar wil je heen?? De competitie hoed je niet over te praten dat is duidelijk. Ik ala Feyenoorder gun hem een prachtig einde van z’n carrière en wil hem graag nog goals zien maken en eventueel z’n oude geliefde redden wat gaat lukken ook nog. Als voetbal liefhebber moet je respect hebben voor Klaas en zijn prachtige carrière en jij komt met dom dit dom dat. Denk je serieus als hij zelf weet dat hij het niveau niet aankan hij die stap zou maken pff come one men wauw.

19 januari 2021 om 00:14

Ik vind het ook een domme keuze. Huntelaar is een absolute legende en ik hoop dat ik het mis heb maar hij gaat dit Schalke niet meer redden. Er zijn natuurlijk genoeg spelers die dachten dat ze een bepaald niveau aankonden maar waar dit achteraf niet het geval was.

19 januari 2021 om 07:14

Waarom? Zlatan is ook van die.leeftijd en die is hard bezig ac milan kampioen te maken met 12 doelpunten in 8 wedstrijden

19 januari 2021 om 08:16

Misschien is het een domme keuze maar je zou het ook kunnen waarderen dat er nog spelers zijn die uit liefde voor het spel zoiets doen. Huntelaar is fit, wil graag spelen en kan dat daar doen. Bovendien is de kans op speeltijd groter daar. Zou ik hetzelfde hebben gedaan? Nee. Wil ik dat Huntelaar weggaat? Ook nee. Maar ik waardeer het dat iemand zich door liefde voor het spel laat leiden. En ik waardeer het dat Ajax hieraan meewerkt, ook al zou dat ze de titel kunnen kosten.

Curieuze gang van zaken. Ajax kan Huntelaar goed gebruiken dit seizoen en nu loopt hij gratis de deur uit. Dat Schalke de eventuele kampioenspremie betaald zou ik dan ook niet echt financieel gewin noemen maar een goedmakertje.

18 januari 2021 om 23:37

Een bedrag vragen voor iemand die zo belangrijk en loyaal aan je club is geweest, waardoor hij de stap die hij wilt niet kan maken op z’n 37e? Dat zou te triest voor woorden zijn. Laten we trouwens niet doen alsof Huntelaar ineens de nr 1 spits van Ajax moest zijn, had dit voor die Twente wedstrijd gebeurd had echt niemand gerouwd.

18 januari 2021 om 23:48

En als je gewoon naar zijn cijfers kijkt scoort hij eens in de 55 minuten dit Eredivisieseizoen. Heeft al 7 goals, hoezo zo naã¯ef? Ajax gaat dit nog duur komen te staan.

19 januari 2021 om 00:12

Tja. Ik gier me dood als Ajax het kampioenschap nu verspeelt. We zagen al tegen Twente dat Ajax Huntelaar wel degelijk nodig heeft om wedstrijden over de streep te trekken. Zoals myvision aangeeft, hij scoort eens in de 55 minuten en heeft al 7 goals. Uitermate naïef van Ajax.

19 januari 2021 om 01:35

Dat gieren zou je sowieso wel doen. Daar doet deze transfer niks aan af. In principe ruil je Huntelaar gewoon in voor Haller en Haller heeft met zijn 3 assists denk ik al meer punten opgeleverd dan Huntelaar dit seizoen. Huntelaar heeft zeker zijn waarde gehad de afgelopen 3 jaar, maar laten we niet doen alsof hij dit elke week deed. Ajax heeft onder Ten Hag al jaren geen fatsoenlijk plan B. Dat Huntelaar voor het eerst in 4 jaar tijd een wedstrijd in blessuretijd beslist doet er niks aan af dat ons slotoffensief al jaren nergens op lijkt. Ook niet met Huntelaar. Ik denk dat geen ploeg hier zo zwak in is als Ajax. De afgelopen 1,5 seizoen was Klaas-Jan er vooral bij om bij een 4-0 nog even lekker door te jagen tegen een emmen of vvv, maar zijn rol was juist heel beperkt. Een Traore staat trouwens ook gewoon op 7 goals met eens in de 73 minuten, dus die kan die rol van Huntelaar wel opvullen als supersub, maar zoals ik al zei: dat is bij Ajax toch van een bedroevend niveau, dus dat zal geen verschil maken vrees ik.

19 januari 2021 om 07:26

Huntelaar.heeft well meer belangrijle doelpunten gemaakt hoor. Ik noem bv een groingen uit. En wat als Haller nu volgende week geblesseerd raakt?

19 januari 2021 om 08:18

Neres is volgens mij op de weg terug. Neres - Tadic - Antony heb je nog altijd een voorhoede waar je potten mee zou moeten kunnen breken in de Ed.

Mocht Promes nog vertrekken zullen we wel nog iets moeten doen.

19 januari 2021 om 11:26

Een feestje vieren?

18 januari 2021 om 23:38

Ajax wordt hier niet beter van idd. Toch is het mooi om te zien dat de zogenaamd koude kille beursgenoteerde club een icon de ruimte gunt om zn andere liefde te proberen redden. Een besluit op sentiment en menselijkheid. Iets wat ik alleen maar kan waarderen. Zeker in de tijd waarin we leven waar euros normaliter belangerijker zijn dan mensen.

18 januari 2021 om 23:38

Helemaal mee eens. Aardige gozer die veel heeft betekend en als hij de stap wil maken moet hij dat vooral doen. Maar hem gratis de deur uit laten lopen gaat me ook wat ver...

19 januari 2021 om 09:19

@arsenallz:

Hij loopt inderdaad gratis de deur uit. Maar gezien zijn leeftijd had hij makkelijk 1 of 2 jaar geleden al kunnen stoppen, en dan had je er ook niets aan over gehouden. Ben blij dat hij dat niet gedaan heeft.

Sowieso, we hebben het over een speler met een aflopend contract die al heel veel voor de club betekend heeft en bovendien ook gratis is gekomen. Dan moet je je zo netjes mogelijk opstellen en dat man gewoon z'n transfer gunnen.

Ik vind het eigenlijk al kinderachtig om te gaan steggelen over een kampioenspremie, bij een icoon als Huntelaar. Überhaupt onderhandelen in deze situatie.. gewoon niet doen.

18 januari 2021 om 23:46

Joh het is prima geregeld zo. Je geeft hem al gratis weg. Niet op alle slakken zout leggen, dat gebeurt al genoeg.

18 januari 2021 om 23:49

Zou toch ook genant zijn als ze geld voor hem zouden vragen? Ik vind het wat mierenneukerig, maar dat is mijn mening in dit geval misschien ook 😉

18 januari 2021 om 23:55

Is het niet net zo gênant om een vedette in zijn laatste contractjaar weg te willen halen bij zijn jeugdliefde om je te behoeden voor degradatie, maar daar geen rode cent voor over hebben?

19 januari 2021 om 00:10

Dat vind ik niet genant. Dat is een wanhoopspoging om iets teweeg te brengen, want ze moeten toch iéts doen daar. En ze ontvoeren hem niet hè, haha. Huntelaar verlaat zijn jeugdliefde zelf voor zijn tweede liefde, omdat ze hem daar in zijn ogen harder nodig hebben. En in het ergste geval gaat Huntelaar met het zinkende schip ten onder, maar heeft hij wel gedaan wat hij kon. Dat vind ik zeer eervol

19 januari 2021 om 00:36

Dat is wel gênant Bobiku29. Sky verdeelde ongeveer 1 miljard aan TV-gelden aan 36 Bundesliga clubs voor een seizoen. Dat is gemiddeld 27 miljoen per club. Ik ken de verdeelsleutel niet maar het is het veel en veelvoudige van wat Ajax krijgt aan TV-gelden. Want onder de 18 Eredivisieclubs wordt in totaal 'slechts' 80 miljoen verdeeld. En ja, ik weet dat zonder die boost Schalke failliet was geweest. Maar we zitten allemaal in een crisis.

19 januari 2021 om 01:13

Dan verschillen we van mening. Huntelaar is 37 en heeft nog een half jaar contract. Als Schalke interesse toont en Huntelaar daar graag heen wil, moet je niet in de weg staan. Dan moet je je chique opstellen. Het budget van Schalke heeft daar niet eens iets mee te maken in mijn ogen. Huntelaar moet je gewoon laten gaan als hij weg wil

19 januari 2021 om 01:47

Of het was een gebaar van Schalke richting Ajax aangezien Ajax hem transfervrij liet gaan en Huntelaar die premie graag wilde. Een kampioenspremie bedraagt wat? +- 2 ton? Plus het is verre van zeker dat Ajax kampioen gaat worden. Zo kan je op elke slak zout gaan leggen natuurlijk. Lijkt me netjes geregeld door zowel Schalke als Ajax. Ajax liet hem transfervrij gaan. Schalke geeft hem eventueel een kleine premie bij titel Ajax.

19 januari 2021 om 01:58

Dat zou inderdaad ook kunnen Zytto. Ik hoop gewoon dat er bij iemand als Huntelaar 0,0% moeilijk wordt gedaan als hij wenst te vertrekken, haha

19 januari 2021 om 10:12

Dat heeft Ajax toch ook laten zien door zijn contract uit respect te ontbinden?

19 januari 2021 om 10:54

Absoluut Zytto, snap alleen niet dat velen hier daar kritisch over zijn

19 januari 2021 om 12:08

Volgens mij zijn er maar weinig die kritisch zijn over het handelen op financieel gebied en het meewerken aan deze overstap. Dat gaat er voornamelijk om het feit dat Huntelaar belangrijk is voor Ajax als hij het veld in komt. Mensen hadden hem er liever bijgehouden. Dat gevoel heb ik zelf ook. Maar (net als Ajax) heb ik 100% respect voor de keuze van Huntelaar, die hoopt dat hij ipv de bank bij Ajax, nog redding kan brengen als belangrijke speler bij Schalke. Of het gaat lukken is een tweede, maar deze poging laat zijn karakter zien en het is mooi dat Ajax hier netjes aan mee wil werken.

Kreeg gewoon te weinig minuten van ten Hag, Overmars weet hoe je met gewaarde collega's om gaat. Dank voor bewezen diensten, en op een goede nette manier uit elkaar. Ook netjes van Overmars om Klaas niet te dwarsbomen voor die paar aanstaande invalbeurtjes. Nu kijken of hij Schalke kan behoeden van degradatie.

Hier gaat hij spijt van krijgen. Maar al weet hij het te maken en ze redden het, dan is hij de king. Wel een leuke ludieke deal zie ze gemaakt hebben. De Hunter had kennelijk meer moeite met zijn rol dan vooraf gedacht, maar het is hem gegund deze stap. VBen benieuwd wat Ajax gaat doen. Nu een spits transfervrij halen of huren is de doodsteek voor Brobbey. Als Haller uitvalt heb je wel een probleem. Ik denk dat ze meer hebben aan een goede 10 dan een reserve spits, want wie ga je halen voor in de spits. Je zou een plan B moeten hebben denk ik. Vincent Janssen huren? Mandzukic schijnt geen club te hebben? Lastige keuze om een 3de of 4de spits te halen.

Een vervanger halen voor Huntelaar? Is die Overmars wel helemaal lekker? Je hebt Haller al, daar achter heb je een handjevol spelers die daar ook uit de voeten kunnen.

Groots maar weer zeer naã¯ef van Ajax, matig van Schalke. Onderaan de streep is Ajax gewoon een speler kwijt die zeker waarde heeft in een mogelijk kampioenschap, beker en iedereen lijkt het te vergeten maar zeker ook de Europa League. Voor Schalke een win-win situatie, voor Ajax een verlies-verliessituatie. Ik snap de gunst aan Huntelaar, maar dan moet Schalke wel gewoon zijn contract afkopen. Straks wordt Ajax geen kampioen omdat we geen speler hebben die net als tegen Twente Ajax nog op de drempel naar de overwinning schiet. Wat heb je dan aan het vergoeden van een kampioenspremie in hemelsnaam?

18 januari 2021 om 23:59

Hij speelde in december redelijk wat door de blessures van Traore en Brobbey. Maar nu haalden ze ook nog Haller, dus was hij vierde keuze en dat gaat zelfs Huntelaar te ver op zijn leeftijd. Als zo'n kans nog komt in zo'n mooie competitie dan pak je hem. Uitgelezen kans om nog halfjaar in topcompetitie te spelen. Daar kan paar rondjes EL met Ajax niet tegenop. En het is niet chique om nog geld te vangen voor een veteraan die duidelijk aan loyaliteit naar Schalke vertrekt. Dat Schalke die bonus premie wilt betalen is al een creatiefgebaar en Huntelaar is van de loonlijst af. Die kreeg meer salaris dan Brobbey en Traore bij elkaar. Huntelaar prachtig afscheid bij Ajax met twee reddende goals. Op zijn hoogtepunt Ajax verlaten en helaas zonder publiek. Maar zijn afscheid gaat hij sowieso nog krijgen als speler een afscheid wedstrijd bijvoorbeeld met Ajax.

19 januari 2021 om 00:06

"als zo'n kans nog komt in zo'n mooie competitie dan pak je hem." - Hij komt daar net vandaan?? En Schalke wilde hem niet meer omdat hij te duur was. En je praat echt gigantisch denigrerend over je club terwijl Schalke op dit moment toch de club in nood is. Ajax kan gewoon nog een Europacup pakken met Huntelaar he? Dus prima dat ze bij Schalke op het gevoel inspelen bij Huntelaar, maar die kerel is nog veel te belangrijk geweest voor Ajax. Dan moet je gewoon grof geld betalen. Ajax heeft niet het onderste uit de kan gehaald. Andersom zou dat anders gaan.

19 januari 2021 om 01:42

Ajax gaat geen Europa Cup pakken en ook niet mét Huntelaar. Overmars schat, in mijn ogen, juist in dat dé focus voor Ajax op dit moent (de landstitel, want er moet CL geld gehaald worden) haalbaar is zonder Huntelaar. Dus Huntelaar houden levert je, per saldo, gewoon niets meer op.
En kennelijk zie jij heil in het houden van een speler die weg wil én die dan ook nog eens zijn kans om nog één keer een echte held te zijn door zijn neus geboord ziet. Supporters kunnen met zo'n situatie uiteraard prima omgaan. Maar de speler in kwestie denkt daar vaak totaal anders over.

19 januari 2021 om 10:34

Haha Constant Kante; ik weet dat jij vooral niet wil dat Ajax de Europacup pakt. Waarom moet Ajax niet voor alledrie gaan? Die focus op meer prijzen was makkelijker geweest met meer scherpschutters. Ajax moet ambitieus zijn en blijven en clubs die als gelijkwaardig worden beschouwd (normaalgeproken) iin Duitsland moeten gewoon betalen als ze graag de efficiëntste spits van Nederland willen hebben.

19 januari 2021 om 10:54

En wat wil je dan vergoed krijgen? Zijn marktwaarde is nagenoeg nul. Wat ik nergens teruglees: Naast het helpen van zijn oude liefde zou het mij niks verbazen als Huntelaar zich in de picture wil spelen bij het NL elftal. Op je 37e, allerlaatste kans om alsnog een EK mee te pakken, ik denk dat hij met die gedachten speelt. Voor NL elftal heerlijk om er bij te hebben, al is het voor die laatste 5 minuten (zoals tegen Twente).

19 januari 2021 om 11:48

Met een Centrum Blind en Schuurs pak je geen EL beker en dat weet je zelf ook wel. Europa is leuk hoor, maar geen enkele Nldse ploeg die serieus kans maakt.
Daarvoor hebben de clubs niet het denkvermogen/vies spel voor.
Ook met een KJH zal het niks worden. Als hij überhaupt had gespeeld. Het lievelingetje van Ten Hag (labyad) is er ook nog.

20 januari 2021 om 13:35

Myvision.
"waarom moet Ajax niet voor alledrie gaan?"
Omdat de ambitie van Ajax, Europees aanhalen, hét doel is. En daarvoor is structureel heel veel geld nodig. Daar helpt het winnen van de EL nauwelijks bij. Dat levert in relatie tot de CL zeer weinig op. Landskampioen worden is sowieso al lukratiever dan de EL winnen.
En los daarvan, jij stelt de vaag waarom Ajax niet voor alledrie moet gaan. Heel simpel. Omdat de absolute prioriteit bij het winnen van de landstitel ligt. Daarom. Dat heeft Sar nota bene in het weekeinde nog een keer bevestigd. En Ten Hag doet dat vandaag, want hij geeft iets van acht spelers rust.
Dus het lijkt erop alsof de directie van Ajax het met mij en niet met jou eens is.
Dat ik niet zou willen dat Ajax de europa cup pakt is weer zop'n typische supportersopmerking. 'ja jullie zijn gewoon afgunstig' en meer van die losse aannames. Als ik mag kiezen tussen Ajax de europa cup of Ajax de titel, dan sta ik ook te juichen bij het winnen van de EL. Maar maak jij je daarover nou maar geeen zorgen! Ajax gaat die EL niet winnen. Dat geef ik je nu vast op een briefje. Dus ja, de focus staat op de landstitel en nergens anders op. Vraag het anders Sar nog even. Sowieso vind ik je suggestie dat Ajax dat niet zou redden zonder Huntelaar echt heel dubieus. Je hebt geld als water, je koopt alles wat los en vast zit en dan is je derde spits opeens van levensbelang? Iets deugt er dan niet Myvision.
En nogmaals, je blijft maar herhalen dat Schalke 'gewoon moet betalen', maar dat moeten ze dus helemaal niet. Dat bepalen partijen onderling wel. En mag het nou eindelijk een keertje zo zijn dat die koude kille radnstad club eens een keertje een menselijk gezicht laat zien? Wat ben jij empathieloos zeg!

19 januari 2021 om 01:39

Shalke Moet zijn contract afkopen, matig van Schalke? Hoe dan?? Schalke had gewoon met miljoenen moeten wapperen voor een 37-jarige 3e spits? Uit respect ook nog, zoals je elders ook al zei? Heel logisch inderdaad. Overmars maakt een mooie geste en dan moet Schalke zeggen: 'nee Marc, we kunnen je aanbod voor een gratis transfer niet aannemen, dus uit respect maken we gewoon vijf miljoen over'?
Ik vind het vrij absurd wat je allemaal zegt. Dit is gewoon een hele mooie move van Ajax. En eentje die Ajax goed kan gebruiken. Beetje goodwill goes a long way.

19 januari 2021 om 09:34

myvision Ik zie je hier nu steeds voorbij komen en huilen over de afkoop som of transfer som, maar kan je even gewoon een keer logisch nadenken. Schalke04 moet nog 18 wedstrijden in de Bundesliga eventueel nog een paar in de nacompetitie, maar laten we even uitgaan van achttien wedstrijden wat was dan je idee dat Ajax een miljoen kreeg en dat schalke dan dus in principe €55.555 per wedstrijd betaald voor Huntelaar +/- 500.000 salaris in dit halve jaar dat is in totaal €83.333 per wedstrijd dat is toch helemaal niet haalbaar. De kampioensbonus voor een volledig seizoen Ajax is €300.000 , half seizoen dus €150.000 die betaald Schalke dan nu als ze kampioen worden dat is alsnog €8.333 per wedstrijd maar dat is een goede deal voor beide partijen en nu alsjeblieft gewoon even stoppen over dat geld.

Nou, hopelijk maakt hij er wat van bij Schalke, het is hem gegund! Ik vrees zelf dat ze dit jaar reddeloos verloren zijn, want het is gewoon enorm zwak in Gelsenkirchen.

Goede constructie met de weet dat we kampioen gaan worden. We zijn de halve januari maand al goed doorgekomen en dit was het moment van de waarheid. Feyenoord en PSV op 6 en 7 punten. Huntelaar gaat het lastig krijgen met Schalke, maar krijgt wel meer de indruk dat hij nodig is. Hier had hij zijn bijrol en Ten Hag gaf hem korte invalbeurten waar er toch nog 7 goals uit stand kwam in de Eredivisie. Blijft een fenomeen, maar de Bundesliga is geen kinderachtige competitie!! Huntelaar weet wat hij kan verwachten...

19 januari 2021 om 00:04

Ik zou de ranglijst nog eens bekijken - het zijn helaas toch echt 4 punten op PSV.

19 januari 2021 om 00:07

Ontzettend voorbarige conclusie. We kunnen over een week er alweer heel anders voorstaan, of heeft dat duel met Feyenoord je zoveel zelfvertrouwen gegeven? Daarbij moet Ajax ver komen in de EL, eigenlijk mogen ze hem weleens winnen, waarom zou je jezelf dan moedwillig gaan verzwakken. Ik kan absoluut niet tegen die naïeve gedrag van Ajax.

19 januari 2021 om 00:08

Nee, Psv staat op 4 punten en Az op 7. Het is nog allesbehalve beslist, Ajax moet nog uit naar alle concurrenten... Mbt Huntelaar ik denk dat hij spijt gaat krijgen als ie stijf onderaan staat en steeds met 50 meter van de goal de bal krijgt. Als Ajax zijnde moet je hem wel laten gaan maar of het verstandig is is een tweede. Hij kan nog steeds beslissend zijn met zijn koelheid in de zestien en voor de goal; daar waar Traore en Brobbey die ballen wild overjassen. Daarnaast heeft Ajax nogal veel blessures. Eth wilde hem ook houden maar je kunt gewoon dit niet blokkeren als club. Snap wel dat Overmars nog een tweede spits erbij wil vooral omdat Promes misschien ook nog vertrekt, Brobbey maar niet bijtekent en Traore er uit ligt. Als Haller dan rood krijgt of een blessure oploopt moet Labyad dan maar weer in de spits?.

19 januari 2021 om 00:16

Hoezo moet je hem als Ajaxzijnde wel laten gaan? Als Schalke zijnde moet je gewoon zijn contract afkopen. Te gênant voor woorden dit.

19 januari 2021 om 09:38

@myvision ik ga dit nu gewoon bij al jou reacties neer zetten want je snapt het echt niet lees dit maar eens even een keer goed door. Ik zie je hier nu steeds voorbij komen en zeuren over de afkoopsom of transfersom, maar kan je even gewoon een keer logisch nadenken. Schalke04 moet nog 18 wedstrijden in de Bundesliga eventueel nog een paar in de nacompetitie, maar laten we even uitgaan van achttien wedstrijden wat was dan je idee dat Ajax een miljoen kreeg en dat schalke dan dus in principe €55.555 per wedstrijd betaald voor Huntelaar +/- 500.000 salaris in dit halve jaar dat is in totaal €83.333 per wedstrijd dat is toch helemaal niet haalbaar. De kampioensbonus voor een volledig seizoen Ajax is €300.000 , half seizoen dus €150.000 die betaald Schalke dan nu als ze kampioen worden dat is alsnog €8.333 per wedstrijd maar dat is een goede deal voor beide partijen en nu alsjeblieft gewoon even stoppen over dat geld.

19 januari 2021 om 10:37

Je kan prima steeds je rekensommetje neerzetten maar niets weegt op tegen goals als die van vorige week. Die goals van Huntelaar zijn het verschil tussen een kampioenschap en dus miljoenen in de CL of een voorronde en zelfs een jaar in de EL. En dan ga jij je nog weleens 2x achter je oren krabben. Want mag ik je er op wijzen dat Huntelaar dit seizoen maar 55 minuten nodig heeft voor een goal in de Eredivisie?

19 januari 2021 om 11:00

Ja dat weet ik wel haha , is mijn favoriete speler eigenlijk ook de enige speler waar ik nog echt fan van ben omdat die van nog van de vorige generatie spelers is en je niet fan kan zijn van die sambabal spelers van tegenwoordig. Ik ben ook er van mening dat die nooit genoeg gebruikt is bij Ajax en dit jaar zelfs nog topscorer had kunnen worden mits hij genoeg speelminuten had gekregen. Maar om dan even terug te gaan naar de transfersom en even reëel zijn Ajax heeft al een keer 26 miljoen euro aan Huntelaar verdiend (2008), is groot verkoper van shirts omdat het een publiek lieveling was/is , heeft vorige jaar en dit jaar veel belangrijke punten binnen gehaald en is een goede mentor geweest voor ander spelers dat staat vast. Nu wil KJH zelf weg naar Schalke hij heeft Overmars gevraagd gun dit mij, schalke kan die €83.333 per wedstrijd niet veroorloven maar die 150.000 bonus nog wel. Huntelaar wil weg Ajax gunt hem wegens zijn status van dienst ik snap niet waarom je dit niet begrijpt want als je beetje nadenkt is dit best logisch. even gewoon uit nieuwsgierigheid hoeveel geld had je willen zien dan voor 18 wedstrijden Huntelaar vanuit Gelsenkirchen. Ook nog even wat had je verwacht dat Huntelaar zou doen als hij gedwongen moest blijven daar wordt de sfeer op de club niet beter van. Hij is een Ajax icoon die zijn tweede liefde wil hebben snap dit een beejte.

Waarom wil Overmars een vervanger halen vraag ik me af. Er is weer een grotere kans dat Brobbey verlengt als je nu een spits haalt dan gaat Brobbey dus zeker niet verlengen en kun je Danilo ook meteen op de transferlijst zetten. Die jongen hebben ze toch zoveel vertrouwen in. Nou dat is te merken.

19 januari 2021 om 08:19

Met Brobbey wordt al vanaf maart onderhandeld. Haller was toen nog niet in beeld.

Ik gun het hem zeker, maar vind het wel heel jammer, hoopte dat hij zou blijven en ons net als tegen Twente nog vaker kon redden en afsluiten als kampioen ipv degraderen in duitsland

Wat is deze man toch een absolute topper voor ons geweest. Vooral in zijn eerste periode bij Ajax was dit een ontzettend veelzijdige spits, links, rechts, koppen, vrije trappen en een omhaal hier en daar, niets hield hem tegen om zijn doelpunten te maken. En in zijn tweede periode was hij met zijn ongekende drive en honger naar goals als 35plusser ontzettend belangrijk in het volwassen worden van het jonge Ajax waar hij weer binnen kwam.

Dat hij na de noodoproep van Schalke de vrijheid krijgt van Ajax om zelf te bepalen of hij daar gehoor aan geeft vind ik ook een teken van respect en dank van Ajax naar Klaas toe. Nu is het natuurlijk te hopen dat hij ze in de Bundesliga kan houden en voor Ajax zou het fantastisch zijn als ze het uitgespaarde salaris van Huntelaar nog kunnen gebruiken om deze periode een CV als Alderweireld aan te trekken.

Klaas, bedankt voor al het moois dat je voor Ajax betekent hebt en nu ik ga nu met weemoed nog gauw wat doelpunten van je terugkijken op youtube!

Geheel tegen het algemene sentiment hier in, merk ik, vind ik dit fout nr 3 (of zelfs 5) van Overmars dit seizoen. Huntelaar is van veel meer waarde als pinchhitter dan Brobbey of Traore. Die 2 dien je bij 4-0 in te brengen. Als er wat geforceerd moet worden is de Hunter de man. Beter had Overmars dit eens aan Hag uit kunnen leggen in plaats van je effectiefste spits gratis weg te geven aan een zeurende en huilende club die zowat het 10-voudige aan tv-gelden krijgt en hem 3,5 jaar geleden graag kwijt was. OK, hij kostte Ajax geen transfer, maar als je straks geen kampioen wordt (zit er dik in met Ten Hag), sla je jezelf voor de kop. Mooi gebaar, maar Ajax is een bedrijf en dus is dit een ontzettend domme zet. Voor Ajax, voor Huntelaar (is geen counterspits) en voor Schalke (hebben een counterspits nodig). Sentimentele beslissing. Ajax moet gewoon 12 miljoen aftikken als het de "veroren zoon" Klaassen wil halen van een club die hem toch al liever kwijt dan rijk was. Om het sentiment in perspectief te plaatsen.

19 januari 2021 om 08:22

Je kan Klaassen niet vergelijken met Huntelaar die met zijn laatste halfjaar bezig is. Daarnaast zou Ajax inderdaad de kille club zijn waarvoor het wordt uitgemaakt als ze Huntelaar zouden dwingen om te blijven, enkel en alleen om op de bank te zitten. Dit siert Ajax dat ze het hem gunnen. Edit: Ajax is allereerst een voetbalclub.

Zou wel eens een unicum kunnen worden, een degraderende club die een kampioenspremie uit moet keren...

Mooi dat Ajax hem die kans gunt! Ik heb er een hard hoofd in dat het The Hunter zal lukken om Schalke er in te houden, maar wat zou dat een fantastische afsluiter van zijn carrière zijn zeg! Het is hem van harte gegund.

Hunter kan wel door tot zijn 40/42. Hij heeft zijn lichaam goed onderhouden en in tegenstelling tot zijn generatiegenoten (robben, Van persie, etc) lang niet zoveel geweld hoeven te verwerken. nog 4 jaar moet wel te doen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4619
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2310
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

554 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren