Aubameyang mag na gigantische misser toch nog salto inzetten

Maandag, 18 januari 2021 om 22:51Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:54

Arsenal heeft zich maandagavond gerevancheerd voor het teleurstellende gelijkspel tegen Crystal Palace (0-0) van vier dagen geleden. De ploeg van manager Mikel Arteta had vijftig minuten nodig om een treffer te vinden tegen het sterk georganiseerde Newcastle United, maar liep daarna nog eenvoudig uit: 3-0. Grote man was Pierre-Emerick Aubameyang met twee doelpunten, al hadden dat er veel meer kunnen zijn.

De verhoudingen waren vanaf de openingsfase duidelijk: Arsenal zocht de aanval en zette Newcastle direct onder druk. Na een kwartier mikte Bukayo Saka op de voeten van doelman Karl Darlow, waarna Aubameyang de bal in de rebound in een leeg doel kon schuiven, maar op vrij onbegrijpelijke wijze de paal raakte. Aubemayang kreeg na goed terugleggen van Emile Smith Rowe nog een goede kans in de eerste helft, die hij over schoot.

In de tweede helft had Aubameyang het vizier wél direct op scherp staan. De aanvaller dribbelde over de linkerflank naar binnen, ging buitenom bij tegenstander Emil Krafth, die ook met een sliding niet kon voorkomen dat Aubameyang met links scoorde: 1-0. Dat werd gevierd door de linkerspits met een karakteristieke salto. Vanaf dat moment ging het makkelijker voor Arsenal, dat elf minuten later opnieuw het net vond. Smith Rowe dribbelde op links knap voorbij Jamaal Lascelles en vond met een lage pass Saka, die het vanaf elf meter afmaakte: 2-0.

Darlow voorkwam daarna met een uitstekende ingreep dat Alexandre Lacazette van dichtbij raak kopte, maar de doelman had geen antwoord op het aanvalsspel van Arsenal in de 77ste minuut. Saka stuurde Cédric Soares diep, die over rechts de achterlijn haalde en vanaf daar teruglegde op Aubameyang. De Frans-Gabonees hoefde alleen zijn voet nog tegen de bal te zetten: 3-0.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door daviddein)

Redelijk potje, niet veel meer dan een 6.5je maar het moet gezegd worden dat Newcastle ook niet echt kwam om te voetballen. ESR is wel een verademing zeg, doet alles goed en is geweldig tussen de linies. Laca en Holding speelden ook niet slecht. Xhaka blijft in zulke wedstrijden waardeloos, hij mist continu de snelle opening en heeft soweiso over het algemeen een seconde te lang nodig. Die positie van hem is zo belangrijk.

18 januari 2021 om 22:58

15 keer de bal veroverd. Dat is zijn taak en dat heeft hij vandaag fantastisch gedaan. Ik ben absoluut geen Xhaka fan maar hij wordt echt overdreven gehaat. Speelde gewoon een hele aardige wedstrijd.

18 januari 2021 om 23:02

Helemaal mee eens, vormde samen met Partey een goed duo en vulden elkaar goed aan. Vooral toen Arsenal hoger ging spelen.

18 januari 2021 om 23:03

Ik vond hem echt dramatisch. Hij vertraagt het spel zo vreselijk. Als je dan zo een ras voetballer als Gravenberch ziet lopen bij Ajax, die zou dit middenveld 2x zo goed maken.

18 januari 2021 om 23:06

Daar ben ik het ook wel mee eens, je ziet hoeveel beter Partey het middenveld beter maakt. Maar het punt is meer dat als Xhaka goed speelt ook er dan toch op hem gehaat wordt. Hij speelde vandaag gewoon goed, veel duels gewonnen en veel balveroveringen. Dat we liever een nog betere speler daar zien, snap ik dan ook wel weer 😁

18 januari 2021 om 23:10

Dramatisch is wel echt zwaar overdreven. Je had het over een speler die nauwelijks 15 meter naar voren voetbalt. Maar waarom zeur je niet op Partey? Die doet dat namelijk ook niet. En over vertragen tja daar is onze Thomas ook niet vies van.

18 januari 2021 om 23:14

Je moet niet Partey af gaan kraken vanwege de kritiek op Xhaka. Xhaka is idd traag in zijn balbehandeling en wordt idd overdreven veel gekraakt. Hij is defensief heel sterk, maar kan aanvallend beter.

18 januari 2021 om 23:17

Nee ik zei dat Xhaka (en Partey, dat zei ik er ook bij) 15m hoger moesten spelen. Ik zeg nog niet teveel over Partey omdat hij nog heel weinig gespeeld heeft en vandaag wel de assist gaf op de 1-0. Bij de 1-0 deed hij precies wat ik graag zie op de counter; opendraaien en een lange zuivere pass geven op snelle buitenspelers. Xhaka speelt al eeuwen bij Arsenal en heeft veels teveel krediet. Het is een huis tuin en keuken voetballer, terwijl het een van de belangrijkste posities op het veld is.

18 januari 2021 om 23:19

Mwah ik geef gewoon aan dat ze allebei niet heel hoog staan. Waarom is het bij een een probleem en bij de ander niet?

19 januari 2021 om 01:13

Sinds wanneer is Xhaka een expert in ballen veroveren? Niet dat hij er per se slecht in is, maar je doet alsof het Kanté is, die alleen op het veld staat om ballen te veroveren. Xhaka is toch voornamelijk een redelijke speler vanwege zijn trap? (tegen een bal om niet te vergissen, hij pakt natuurlijk geregeld een rode kaart)

19 januari 2021 om 01:42

Partey is ook niet iemand die uitblinkt in het voetballend vermogen. Wel een degelijke speler, maar Atletico wilde op die positie een completere speler en daarom mocht die weg.

19 januari 2021 om 07:40

Sommige figuren doen altijd zo hun best om spelers van Arsenal slechter te laten lijken dan ze zijn, heel apart. Heeft er meer van weg dat ze graag reacties uitlokken dan dat ze het daadwerkelijk menen. Of ze volgen alleen de bal en zien het spel niet of snappen er echt weinig van. Maar de voornaamste reden zal een gebrek aan aandacht zijn in het echte leven. Best sneu eigenlijk.

19 januari 2021 om 11:25

Wat een onzin SamCro. Xhaka is en blijft simpelweg een heel matige speler, die zoals hierboven ook gezegd wordt, geen Kante is. Er zijn redenen dat Arsenal de laatste paar jaar zo dramatisch presteert en Xhaka is er daar zeker één van. Als jij wilt beweren dat ik dat zeg om reacties uit te lokken of dat ik het niet snap (of je hebt het tegen El Fenomeno), be my guest. Iedereen met een beetje voetbalverstand ziet dat Xhaka een heel beperkte techniek heeft.

19 januari 2021 om 12:48

Dat zijn techniek niet on point is kan ik in mee gaan, maar het is echt geen matige voetballer. Jij hebt ook gezegd dat hij teveel krediet krijgt, heb je wellicht gemist toen dat hij van het veld gehoond werd? Xhaka is een bruikbare speler, heeft de laatste wedstrijden top 3 prestaties voor motm. Maar, wat ik al langer zeg, als er een upgrade kan komen moeten we dat meteen doen. Alleen hij is zeker niet de zwakste schakel tegenwoordig en hij krijgt onterecht veel kritiek en als hij een goede prestatie levert wordt er niets van gezegd. Wellicht heeft ie dat zelf veroorzaakt, maar ik vind het regelmatig onterecht dus belicht ik de andere kant. Overigens was mijn reactie niet op jou gericht, maar op die twee andere gasten. Altijd hetzelfde geneuzel, bloedirritant. Partey zou zogenaamd nooit voor ons kiezen maar nu hij er is, wilde Atleti graag van hem af. Auba is geen topspits, nooit geweest ook maar geheel toevallig topscorer van de PL geworden. En nog veel meer van die onzin, onder elk artikel mbt Arsenal. En ja, ik moet dat negeren en ja ik weet wel beter en ja hij heeft alleen online een leven maar ik begrijp niet waarom je zo’n obsessie hebt met een club die je niet support en met reacties ontvangen van mensen die je liever zien gaan dan komen. Kronkels wellicht?

Newcastle was vandaag gelukkig een fijne tegenstander om verder aan het moraal te werken. Auba na meerdere gemiste kansen eindelijke zijn goaltjes, en de Hale End combo ging weer top. Succesvolle rentree Partey(of entree gezien zijn geringe wedstrijden), hopelijk wordt die fitter en fitter komende weken. Nu meer dan een week geen wedstrijden en dan beginnen we aan een belachelijk programma qua wedstrijden met louter irritante uitwedstrijden (Villa, wolves, Leicester,Burnley, Benfica en Southampton onder andere) of grote namen als tegenstander (United, Spurs en City).

Slechte eerste helft maar in de tweede liep het een stuk beter. Xhaka, ESR en Saka speelden sterk. Laca en Tierney zeer degelijk. Auba was best waardeloos maar hij scoorde wel twee keer dus dan mag die dat absoluut doen.

Die Darlow speelde overigens een sterke wedstrijd zeg. Het was zonder hem een stuk erger geweest voor Newcastle

18 januari 2021 om 23:01

Had inderdaad goede reddingen op o.a. de kopbal en het schot van Lacazette. Aan de tegen goals kon die vrij weinig doen.

18 januari 2021 om 23:12

Niet helemaal eens. Darlow keepte geweldig maar die eerste goal ging wel recht door het midden. Neemt niet weg dat Darlow echt gigantische stappen heeft gemaakt en met Pope moet strijden om de nr.1 positie op het EK. Allebei veel beter dan die t-rex van Everton.

18 januari 2021 om 23:15

Mee eens Shqiptarks. Darlow kiest bij de eerste goal te snel een hoek. Enerzijds niet gek omdat Aubameyang nagenoeg altijd de verre hoek zoekt of chipt. Heb ook het gevoel dat Auba de bal totaal verkeerd raakt want het is echt een knullig schot die alleen goed lijkt door de hoogte. Lijkt me niet dat Darlow in aanmerking gaat komen voor de #1 positie bij Engeland. Hij heeft nog niet eens zijn debuut gemaakt.

18 januari 2021 om 23:24

Ja Pickford is merkwaardig genoeg eerste keeper en dat zal helaas voor Engeland niet veranderen. Zowel Pope als Darlow keepen een veel beter seizoen.

18 januari 2021 om 23:31

Mee eens dat Pickford niet de ideale kandidaat is. Darlow is dat daarentegen ook niet. Heeft naar mijns inziens daarvoor toch echt te weinig duels op het hoogste niveau gespeeld. Pope is een goede optie. Henderson ook als hij wat meer zou spelen.

18 januari 2021 om 23:13

Klopt. Greep drie keer zeer goed in. Schot van Saka en met name Lacazette goed gekeerd en kwam katachtige zijn doel uit bij de kopbal van Lacazette. Met name de twee kansen van Lacazette zijn doorgaans twee goals.

18 januari 2021 om 23:28

Niet alleen vandaag, Darlow is denk ik de beste speler bij Newcastle dit seizoen, als ze degraderen denk ik dat het niet aan hem ligt.

Eerste helft was dramatisch, maar tweede helft toch een uitstekend Arsenal gezien. ESR en Saka waren weer erg belangrijk. Goed voor het zelfvertrouwen van Auba dat ie 2x scoort en hopelijk belooft dit wat voor de volgende wedstrijden. Toch wil ik Arteta oproepen om Willian nooit meer te gebruiken, want die valt telkens maar slechter in..

18 januari 2021 om 22:59

Hij viel eigenlijk niet eens slecht in, deed niets verkeerd en speelde naar voren. Het is volgens mij eerder dat we daar liever een speler met toekomst zien, in plaats van Willian.

18 januari 2021 om 23:03

Sorry maar Willian speelde bijna alles naar achteren en zijn balbehandeling was verschrikkelijk. Als dit geen slechte invalbeurt was weet ik niet wat dat wel kan zijn haha. Maar meningen verschillen. Geniet van de overwinning zou ik zeggen!

18 januari 2021 om 23:10

William was dra-ma-tisch. Heeft niks voor elkaar gekregen in de minuten dat hij speelde. Hij doet keer op keer exact hetzelfde. Bal in de voeten vragen. Korte trage dribbel vanuit stilstand waarin hij altijd naar binnen trekt om een balletje breed (en vaak zelfs achterwaarts) te geven. Zit 0,0 snelheid in.

18 januari 2021 om 23:19

Snap ook niet waarom hij er in komt eerlijk gezegd. Snap ook niet waarom El Neny er in komt; breng Willock een keer in een simpele wedstrijd waar er geen druk meer op staat.

18 januari 2021 om 23:24

Een slechte vrije trap en een mislukte aanname, veel meer was het volgens mij niet.

18 januari 2021 om 23:22

Nou ik heb wel slechtere helften gezien dit seizoen, dus misschien is mn lat wat lager dan die van jou... we hadden voor rust al voor moeten staan dus wat dat betreft...

De gebruikelijke namen van de laatste tijd doen het weer, maar Aubameyang is er nu ook bij! Bij Arsenal begint het eindelijk weer ergens op te lijken. 10e plek nu, op naar boven. Hopelijk kunnen we de selectie nog een beetje versterken, want naast ESR is er ook echt nog een 10 nodig. Willian brengt te weinig en waarom mag hij die vrije trap nemen? Xhaka zat lekker in de wedstrijd en was een mooie plek voor hem, of zelfs Lacazette die het vanaf daar ook wel eens doet...

Het blijft herhalen, maar wat waren ESR en Saka weer belangrijk. Alhoewel we zeker nog een creatieve speler als Buendia moeten halen, man man wat is ESR een verademing in dit team. 90 minuten lang knokken voor elke bal, gooit zoveel passie en actie in het spel en speelt geweldig tussen de linies. Toch weer petje af voor de Hale End boys, lichtpuntje in een zeer donker seizoen. Auba weer 2 goals na een comedy show van een eerste helft. Al een aantal potten een clean sheet, vasthouden en improven. Up we go!

Kan me niet voorstellen dat Bruce er nog lang zit. Wat speelt dit Newcastle waardeloos voetbal (kan je eigenlijk geen voetbal noemen). Ze hebben gewoon alle geluk dat ze twee geweldige keepers hebben anders stonden ze er nog slechter voor.

18 januari 2021 om 23:16

Tegen een armoedig Arsenal, want dat zijn ze momenteel gewoon, niks creëren is ook knap. Als ze David Luiz maar vaak genoeg onder druk zetten maakt hij wel een foutje en kan je scoren, maar zelfs dat probeerden ze niet.

18 januari 2021 om 23:26

Ja zelfs als ze wel kansen creeren kunnen ze niet scoren (Arsenal uit in de FA cup). Echt jammer van zo'n grote stad/club.

Aubamayang staat na de twee doelpunten vandaag nog maar op vier doelpunten uit zeventien wedstrijden, dat is wel heel karig. Mist ook net een beetje die rust en een goede plaatsing van de bal wat echte topspitsen net wel hebben. De kroonprins heeft weer iets meer adem, maar benieuwd hoe die zich strals staande houdt als die weer de wat sterkere ploegen treft.

18 januari 2021 om 23:12

De vorm van Aubameyang is ook de reden dat Arsenal er zo slecht voor staat. Als hij eenzelfde moyenne als vorig seizoen had stond Arsenal vele malen hoger. Geeft ook wel aan hoe afhankelijk Arsenal van Aubameyang is. De laatste paar wedstrijden is dat gelukkig minder het geval nu Saka en ESR samen met Lacazette vaker de klus klaren. Zodra Auba weer in beetje in vorm is, is Europees voetbal voor Arsenal weer goed te doen.

hahaha, "auba mag ".... " toch nog een salto inzetten" mooi man. maar doet Auba dat echt bij Elke goal? je zou maar tot op in de 90e minuut nog een goal gemaakt hebben en dan nog ff een salto eruit moeten persen haha.
on: ik las in de live chat dat de eerste helft bagger was van Auba en Arsenal, des te knapper dat ze er alsnog er 3 maken.

18 januari 2021 om 23:30

Dit doet me denken aan Hernanes, die ook na iedere goal een salto deed. En toen hij van Lazio naar Inter ging en tegen Lazio scoorde deed hij ook een salto, met als opmerking na de wedstrijd: Dit was de meest verdrietige salto van mijn carriere.

19 januari 2021 om 00:18

Haha die salto doet hij niet altijd. Is wel z'n signature move natuurlijk, maar hij variëert het wel. Scheelt voor hem dat hij dit seizoen pas 4x heeft gescoord, dus dan kun je nog wel elke keer die salto doen .

Aardige pot van onze kant tegen een vervelende tegenstander. Eerste helft ietwat slordig, tweede helft wel een stuk beter. Vooraf was ik sceptisch over Cedric en David Luiz, maar beiden hebben goed gespeeld. Met name Cedric speelde een sterke pot! Ik ben benieuwd of hij van Arteta dan het vertrouwen krijgt voor de volgende wedstrijd en daarin dan ook weer goed kan spelen. Bellerin moet namelijk meer gaan laten zien om een basisplaats te verdienen, dus in mijn optiek is het goed als hij zich weer moet gaan bewijzen t.o.v. Cedric bijvoorbeeld.

Verder fijn dat Auba weer scoort, ondanks ook weer een aantal missers! Hopelijk bouwt dit ook vertrouwen op en verminderen die missers dus. Smith-Rowe en Saka waren weer de aanvallende motoren van dit elftal. Top wat die jongens uit de eigen jeugd laten zien! Verder vond ik Partey nog wat onwennig, maar liet hij in mijn optiek al wel goede dingen zien. Je ziet gewoon dat hij sneller is in zijn handelingen dan onze andere middenvelders. Hij is niet bang om een bal in 1x naar Auba of een flankspeler te spelen, om daarmee een paar spelers over te slaan en gelijk een omschakeling te creëren. Dat is iets dat wij lang hebben gemist ook! Hopelijk wordt hij fitter en kan hij dit constanter laten zien.

Enige negatieve van vandaag was toch wel weer Willian.. Die kun je beter gewoon niet laten invallen, want hij voegt echt he-le-maal niks toe. Slechtste aankoop van de club in de laatste 10 jaar! Ik zie helaas ook geen mogelijkheid om nog van hem af te komen, want welke club zal hem willen kopen?

19 januari 2021 om 11:26

Misschien een of andere Russische club? Maja, gezien het aantal invalbeurten ziet Arteta het redelijk in hem zitten.

19 januari 2021 om 12:55

Ik ben sinds die geruchten over Luiz en Willian meer op ze gaan letten. Willian lijkt me duidelijk dat we daar weer het schip in gegaan zijn met een ex Chelsea speler. Luiz vind ik opvallend onderpresteren. Zijn passes zijn traag, hij kopt verdedigend de bal altijd naar een tegenstander en lijkt een btje te saboteren. Wellicht dat ik ernaast zit, en dat hoop ik ook, maar ik ben wel achterdochtig nu.

19 januari 2021 om 14:43

Chelsea stuurt gewoon spionnen naar ons toe Samcro. Het begon al met Cech die alleen in zijn eerste jaar aardig keepte, maar in de 2 jaar daarna meer blunders heeft gemaakt dan in al die jaren bij Chelsea. Tekenend was ook dat hij een week na de verloren finale in Baku weer terug naar het oude nest ging. Wat betreft David Luiz, dat is natuurlijk nooit een topper geweest, maar zo slecht als bij Arsenal was hij nergens. Zoveel domme penalty's en rode kaarten veroorzaakt, ongekend. En niet 1 keer was het 'taking one for the team', een doorgebroken speler pakken omdat je niet anders kan, altijd op domme momenten in de eerste helft waardoor de hele wedstrijd verziekt is. Willian is denk ik na zijn eerste wedstrijd (3 assists) teruggefloten door Abrahamovic, want je mag natuurlijk niet de stadsgenoot helpen. Waarom komt er bij Arsenal nooit eens een Chinese club langs met een pak geld om deze afro dragende (no offence El Neny) prutsers weg te halen???

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal377
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller229
N. PépéAanvaller185
B. LenoKeeper250
E. NketiahAanvaller141
MartinelliAanvaller50
Cédric SoaresVerdediger80
BellerínVerdediger221
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

160 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren