Johan Derksen walgt van ‘griezel’ van Ajax: ‘Helemaal de verkeerde uitstraling’

Dinsdag, 19 januari 2021 om 07:26Jeroen van Poppel • Laatste update: 07:27

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor de manier waarop Dusan Tadic zich gedroeg in de Klassieker tegen Feyenoord (1-0 winst). De aanvoerder van Ajax stelde zich in de blessuretijd van de tweede helft aan, toen hij een kopstoot veinsde van zijn directe tegenstander Lutsharel Geertruida. "Wat een enge gozer is dat aan het worden, joh", aldus Derksen maandagavond in Veronica Inside.

Scheidsrechter Danny Makkelie had door dat er weinig aan de hand was en maande Tadic tot opstaan. "Hij heeft helemaal die verkeerde uitstraling", zei Derksen. "En als hij aangepakt wordt, altijd met zo'n gezicht van: 'Ik ben Tadic, dat doe je niet bij mij.' En dan zich daar laat vallen. Wat een griezel!" Ook Hans Kraay junior werd gevraagd naar het moment. "Overdreven inderdaad, maar ik vond Geertruida ook echt heel goed", aldus Kraay.

René van der Gijp voegde toe dat Tadic in algemene zin niet geweldig speelde. "Tadic heeft niet meer de snelheid om met Geertruida de sprint aan te gaan", wist de oud-rechtsbuiten. "Hij kan hem alleen nog passeren als hij een meter of vijf van de achterlijn staat, door te kappen, dan voor te geven. Maar om met Geertruida diep te gaan, dat lukt hem niet. Hij was nooit de snelste, maar nu heeft hij daarin nog wat ingeboet."

Dat was ook Derksen al opgevallen. "Dat heeft Tadic de laatste tijd steeds, valt me op: een lange sprint verliest hij altijd. Dat is frustrerend. Hij kan op de vierkante meter wel wat, maar..." Kraay voegde daarna nog toe: "Hij hoeft ook bijna nooit een lange sprint te maken. In de tweede helft was hij vijftig meter van de goal, maar normaliter is hij dichterbij de goal."

Ook Klaas-Jan Huntelaar, die op het punt staat om van Ajax terug te keren naar Schalke 04, kwam ter sprake. "Die gaat zijn ongeluk tegemoet", zei Derksen. "Ik heb Schalke weer zien spelen (3-1 verlies tegen Eintracht Frankfurt, red.): echt verschrikkelijk, zo'n slecht elftal. Klaas-Jan moet op balletjes wachten bij de middenstip, dan moet hij dat hele eind nog overbruggen op zijn 37ste. Hij heeft ook nog waanzinnige verdedigers tegen zich in die Bundesliga. Hij weet niet waar hij aan begint. Ik kan me niet voorstellen dat het om geld gaat, want hij heeft al genoeg. Gevoel voor die club en lekker dichtbij huis, daar kan ik me iets bij voorstellen. Maar er zitten geen mensen, en het is een kansloze onderneming. Dan kun je beter bij Ajax afscheid nemen op de schouders met een kampioenschap."Gerelateerd

Meer sportnieuws

136 reacties (laatste reactie door kees aerts)

Achja ik ben er als Ajacied ook niet trots op. Maar het is wel opvallend dat het bij Tadic altijd zo uitvergroot wordt. In de grote competities, zeker Spanje en Italie, doet de helft van de spelers dit. Alleen noemen we het dan proffesioneel of winnaarsmentaliteit. In Nederland zijn we denk ik te nuchter voor dit soort streken.

18 januari 2021 om 21:42

Ik heb geen idee op wie jij doelt hoor maar de meeste vinden het verschrikkelijk wat ploegen als getafe en Valencia laten zien. De meeste keurden dat gedrag ook af.

18 januari 2021 om 22:00

@arsenal80 Als ik met namen moet komen ben ik morgen nog bezig, zoals ik aangeef denk ik dat het heel veel spelers zijn. ‘de meeste keurden dit gedrag ook af’ dat vond ik in ieder geval op dit forum wel meevallen. Argumenten als het is binnen de regels of ajax zeurt er teveel op (waar wel een kern van waarheid in zit) waren wel veel te lezen hier. Daarnaast is de frequentie van dit gedrag bij Getafe een stuk hoger dan dat van Tadic

18 januari 2021 om 22:13

Dan ben ik nog steeds benieuwd, want ik heb die artikelen ook gelezen en zag juist andere reacties. Iedereen had het over anti voetbal en ik weet ook dat genoeg analisten daarover begonnen. De meeste veroordeelden dat gedrag, dat precies hetzelfde is wat tadic liet zien.

18 januari 2021 om 22:28

Iedereen keurt het inderdaad af. Totdat die speler in het teams staat waar hij / zij voor is. Vrijwel iedereen team er zo'n vervelende gast tussen zitten. De tegenstanders vinden dat altijd vervelend en de eigen supporters noemen het professioneel.

18 januari 2021 om 22:46

En het volgende artikel vandaag daarover. Zelfde inhoud, ander persoon die het gezegd heeft. En de reacties weer gelijk als onder het artikel van Van Hanegem, Van Hooijdonck of weet ik veel wie allemaal. Worden we er ondertussen niet een beetje moe van?! Clubvoorkeur zal weer een rol spelen, professioneel aan de ene kant of matennaaier aan de andere kant zullen weer langskomen. Het is zo voorspelbaar aan het worden. Heeft niemand anders dat nou?

19 januari 2021 om 00:04

Je hebt helemaal gelijk Formus, ik betrap mezelf er ook wel eens op hoor. Je probeert het van je eigen club altijd kleiner of minder erg te willen maken terwijl bij gebeurtenissen in minder of zelfde proporties bij een andere club dezelfde personen er als eerste bijzijn om er schande van uit te spreken. Clubvoorkeur en sentiment speelt een hele grote rol in meningen over voetbalgerelateerde zaken en daar doet iedereen onbewust of bewust toch aan mee.

19 januari 2021 om 08:21

@formus dit zelfde gaf ik vorige week al aan over de berichten van Nouri.
Na het eerste bericht was ik het al zat en na bericht 5 zag ik nog steeds dezelfde mensen dezelfde discussie voeren.

VZ Smult ervan helaas om toch steeds weer artikelen neer te zetten die een grote discussie veroorzaken om daarna weer veel reacties te moeten verwijderen.
Ik weer wat voor rot werk het is om moderater te zijn maar ze kunnen zich een hoop besparen.

Waarschijnlijk levert het een hoop kliks op

19 januari 2021 om 10:42

Idd. Suarez was een held voor ajax supporters.

18 januari 2021 om 21:43

Dat het in andere landen ‘normaal’ is zegt niet dat het goed is of dat je het moet overnemen. Absoluut niet zelfs. Tadic is er een ster in, al is hij niet de enige, ook zondag niet. Tadic heeft die reputatie zelf ook een beetje opgebouwd natuurlijk. Heeft ie niet nodig

18 januari 2021 om 22:21

Er zullen absoluut meer spelers in Nederland zijn met deze trekjes, maar op dit moment ken ik geen enkele speler in de competitie die zo'n matennaaier is een die zo verontwaardigd kan kijken als de scheids er niet in trapt.

19 januari 2021 om 09:44

Tadic heeft een beetje de rol van Toivonen een paar jaar geleden overgenomen. Spelers waar je je eigenlijk voor schaamt maar ze blijft aanmoedigen omdat ze toevallig voor je club spelen

18 januari 2021 om 21:44

Dit is gewoon onjuist. Je leest alleen wat je wil lezen.

18 januari 2021 om 21:44

Ik denk dat er vrijwel geen enkele Ajacied blij is met dat gedrag van Tadic. Dan mogen supporters van andere clubs er wat mij betreft best over zeiken, net zoals ik me nog steeds Toivonen e.d. herinner.

19 januari 2021 om 08:11

@usofdude dan moet het elftal opstaan en de betrokken speler keihard aanpakken.daarnaast moet de scheids dit bestraffen met een kaart. Heel vervelend gedrag dit

19 januari 2021 om 10:10

Je moet het hier splitsen in Ajacieden als supporter of Ajacieden als medespelers van Tadic. Weinig supporters zijn blij met zijn gedrag (ik vind het ook triest), maar heb medespelers daar nooit over gehoord. Ook vind ik dit zo eenzijdig. Een Berghuis is net zo triest bezig in de wedstrijd, maar dat wordt niet genoemd. Prima om dit gedrag te bestraffen hoor, ben ik helemaal voor. Maar dan wel gelijke monniken, gelijke kappen.

19 januari 2021 om 12:52

Ja deze actie was triest inderdaad, ben er totaal niet voor. Het schijnt winnaarsmentaliteit te heten, is via Duitsland en Limburg, in de persoon van Mark van Bommel naar Nederland geslopen en soms heb je van die spelers die het doen. Valse schwalbes, theater etc. Hij is geen verslaafde maar het komt af en toe op. Ik denk persoonlijk dat hij het expres deed om de ploeg weer op scherp te zetten en wat extra seconden te winnen, maar het is verre van sportief. Geertruida had overigens wel geel moeten krijgen voor die kei in Tadic rug, dat was een valse overtreding. En ookal vinden we overtredingen mannelijk en spelbederf verwerpelijker, verpest het in beide gevallen het spel.

18 januari 2021 om 21:56

Precies! In Engeland rijden ze ook links, maar dat lijkt me evenmin een reden om het hier te doen. In Nederland trekken we dat slecht, als Tadic zich wil aanstellen, waarom dan niet naar Spanje of Italie gegaan? Met professionaliteit of winnaarsmentaliteit heeft het in ieder geval niets te maken.

18 januari 2021 om 22:11

Wat mij betreft achteraf gewoon straffen met wedstrijdje schorsing. Dan bedenk je je wel twee keer voordat je dit soort onsportief gedrag vertoont.

18 januari 2021 om 22:28

Herinner je het wekelijkse beklag op Luuk de Jong nog? Het is heerlijk om zo'n speler in je ploeg te hebben, maar voor de neutrale kijker en voetballiefhebber wordt het gewoon gezien als schandalig gedrag.

19 januari 2021 om 01:10

Maar dan moet ik wel zeggen dat ik de indruk had dat het tegen Luuk de Jong doorgaans wel allemaal overtredingen waren. Goed, hij dikte het wat aan. Maar hij greep niet zomaar naar zijn hoofd of rug als hij daar niet daadwerkelijk ook geraakt werd.

19 januari 2021 om 11:54

Eens, maar dat zagen de niet PSV-supporters anders. Vandaar dat ik hem aanhaal.

18 januari 2021 om 23:25

Ben het volledig met je eens, Tadic heeft het ook helemaal niet nodig.

Wat me wel opvalt, er werd in de 1e helft (ik dacht door Berghuis maar correct me if i'm wrong) een overtreding over de bal gemaakt op de enkels van één van de Ajacieden, daar heb ik de commentator/na afloop en ook vandaag bij VI Niemand over gehoord.

Dat was toch op z'n minst een gele kaart?

19 januari 2021 om 08:16

Dat was inderdaad een vieze overtreding, helemaal niemand over gehoord..

19 januari 2021 om 08:23

Dat er überhaupt mensen zijn die dit goed proberen te praten vind ik nog het meest bijzonder. De VAR moet voor dit soort zaken direct ingrijpen en een speler bestraffen met een directe rode kaart en 5 wedstrijden schorsing. Dan is het gelijk afgelopen met dat ongelofelijk smerige en diep trieste gedrag. Er was gisteren iemand die de vergelijking maakte met Berghuis, maar er is wat mij betreft een enorm groot verschil tussen het gedrag van een Berghuis als het niet lekker loopt (wat ook al ruim een jaar geleden is dat Berghuis dit soort dingen deed) en het gedrag van deze "mister Ajax".

19 januari 2021 om 09:56

@feast: Als Ajax het doet is het een winnaarsmentaliteit maar als Getafe het doet is het antivoetbal? Bijzonder dit

Gedrag is aanstootgevend maar overdrijven is ook een vak.

18 januari 2021 om 21:43

Overdrijven is inderdaad een vak, wat tadic heel erg goed beheerst.

18 januari 2021 om 21:52

Tadic overdreef niet, want er gebeurde niks. Hij speelde alleen een stukje toneel, in de hoop dat er misschien een kaart gegeven werd ofzo, toen ze onder druk stonden. Verder niet bijzonder, gebeurt wekelijks. Hoevaak komt het wel niet voor dat een speler na een tackle een halve marathon door rolt, en vervolgens op staat en vrolijk weg loopt. Is voor mij hetzelfde, niet groter maken dan het is. Achteraf een gele kaart geven mag wat mij betreft wel in zulke situaties. Dan is men het zo af geleerd. Gewoon voetballen, niet deze onzin.

18 januari 2021 om 21:53

Tadic gaat ook sowieso na zijn voetbalcarrière het theater in. Dat is iets wat hij nog beter kan dan voetballen.

18 januari 2021 om 21:58

Marton, als Tadic zo graag wilt acteren kan hij zich beter bij de Endemol studio's melden ipv in de arena.

19 januari 2021 om 01:33

qua theater zou hij een ideale versterking zijn voor een club als Getafe

19 januari 2021 om 10:20

Om in het theater te mogen spelen moet je het ook daadwerkelijk kunnen. Niet alleen proberen.

Ik ben het wel eens met hun. Tadic is gewoon echt een smerige speler met dit gedrag. Dit heeft hij ook totaal niet nodig want die kan echt heel goed voetballen.

Amen Johan! Tadic is gewoon een hele enge gozer. Probeert altijd iemand erbij te naaien door overdreven vallen, schreeuwen en scheidsrechter intimideren.

18 januari 2021 om 22:11

Eerste helft idd ook al, toen hij deed alsof zn halve rug eraf lag. As hij het normaal niet kan winnen, probeert hij het zo, dat is niet fraai, zeker niet als aanvoerder. Zelfde geldt voor tagliafico, die ook van veel drama en theater houdt

18 januari 2021 om 23:17

En jullie zijn allemaal heilig, hou op man !

19 januari 2021 om 07:42

Bij Feyenoord zullen ze vast ook niet heilig zijn ,maar ik zou niet weten wie bij Feyenoord nu zo extreem overdreven doet zoals Tadic. Tadic is gewoon een vreselijke naar mannetje. Wij hadden Bilal in het verleden die tegen ADO ook zo extreem overdreven aan het rollen was en elke supporter van Feyenoord die ik ken keurde dat zielige gedrag af.

19 januari 2021 om 09:11

dus de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet uiteindelijk

19 januari 2021 om 09:47

@jollyrogers, in de eerste helft stond hij vrij laag en kreeg de knie van Geertruida in z'n onderrug. Kan me voorstellen dat dat flink zeer deed

19 januari 2021 om 10:23

Die zal wel pijn hebben gedaan. Het ging meer om die stervende zwaan act aan het einde van de wedstrijd. Vreemd dat ze daar geen close up van hebben laten zien.

19 januari 2021 om 11:00

Een enge gozer vind ik het dan weer niet, maar verder ben ik het wel met je eens. Erger me ook dood aan dat theatrale gedrag na elk 'tikje'. Hoe harder hij schreeuwt, hoe zeker ik weet dat hem niks mankeert. Dit gaat ook tegen hem werken op den duur. Ik houd er iig niet van.

En daarom hoort hij op 10 of als valse 9 te spelen. Heeft inzicht, techniek in de kleine ruimte, positioneringsvermogen en redelijk goede steekpass. Maarja, Ten Hag stelt gemiddeld 7 vd 11 spelers op de verkeerde positie.

18 januari 2021 om 21:47

Zo moeilijk is het inderdaad niet. Een blind hardlopertje als Promes moet je op de vleugels zetten. Een speler met inzicht hoort op 10. Helemaal als hij zijn laatste beetje snelheid heeft verloren.

18 januari 2021 om 23:31

Onana, Mazraoui, Schuurs/Timber, Blind, Tagliafico, Gravenberch, Haller en Antony staan toch alle 8 ontegenzeggelijk op de juist plaats, ik kom dus eerder op (maximaal) 3 van de 11 spelers uit Als Kudus en Neres geheel fit zijn wordt dat probleem ook automatisch minder groot hopelijk!

Nee dat was niet fraaie van Tadic, het is niet de eerste keer. Maar ik ben het meest verbaasd over de 1-0 winst van Ajax want ik kijk naar VI TV en en het goed begrepen heb is Ajax volledig van de mat gespeeld. Geen poot aan de grond.

18 januari 2021 om 21:55

Ik ben dan ook zeer verbaast over de positieve kritieken voor Feyenoord.. volgens mij hebben ze verloren toch? Uit de statistieken blijkt daarnaast dat Ajax meer doelpogingen heeft ondernomen en meer balbezit heeft gehad.. de wereld wil ons doen geloven dat het een wonder is dat Feyenoord verloren heeft, maar dat valt best mee..

18 januari 2021 om 22:08

Ik weet niet welke statistieken dat zijn maar weet eigenlijk wel zeker dat Feyenoord vaker op doel heeft geschoten dan Ajax. En dat de 50 miljoen kostende voorhoede van Ajax weinig had in te brengen tegen de verdediging van Feyenoord. En ja, Feyenoord heeft verloren maar als je het voetbal gaat analyseren dan was Feyenoord gewoon beter. Koop je niks voor als Feyenoord zijnde maar als je week in week uit hoort dat het allemaal brandhout is wat er bij Feyenoord op het veld staat dan snap ik die positieve reacties wel.

19 januari 2021 om 10:29

Statistieken zeggen niet altijd alles. Feyenoord verdiende minimaal een punt, dat zeker. Maar die kans van Haller was denk ik samen met die van Haps de grootste kans van de wedstrijd, maar dat wordt niet gezien als doelpoging. Je kan dus wel de twee keer zoveel doelpogingen hebben maar als rollertjes zijn van buiten de 16 zegt dat helemaal niks. Al had Feyenoord wel de betere kansen. Die goal van Gravenberch was een half kansje, dat deed hij dus heel knap.

Tadic begint net zo'n griezel als Suarez te worden. Daar begon ik mij ook zo aan te storen toen hij bij Ajax speelde. Met dat irritante gedoe, bijten en dat vallen de hele tijd. Dat soort gedrag wil je niet zien bij je cluppie. Tadic moet niet zo populair lopen doen!! Dus volkomen met Johan eens.

18 januari 2021 om 22:50

Voetbal is geen ballet. Spitsen als Suarez, Ibrahimovic en Litmanen gingen door het vuur voor jullie. Met een echte strijder als spits had Ajax wellicht nog de CL gepakt en Tottenham verslagen. Laat ik daarbij aan toevoegen dat bijten niet kan, maar irritante gedrag is deel van het spelletje.

19 januari 2021 om 08:31

Amen. Zelfde heb ik met het tijdrekken van Onana. Dit soort dingen zijn helemaal niet nodig als je bij een topclub speelt.

Is toch ook aanvoerder? Zou beter moeten weten. Snap niet waarom dit soort fratsen niet harder worden aangepakt.

Hahah, en die verschrikkelijke berghuis en malacia hoor je niks over. Malacia met minimaal 6/7 overtredingen en krijgt geen kaart. Berghuis met z’n arrogante kop bij elk opstootje maar nee tadic is een nare speler. Zijn altijd de Ajax spelers die worden uitvergroot maar die Feyenoord spelers niks mis mee kansloos gedoe.

18 januari 2021 om 22:29

Even serieus, heb je het moment wel gezien? Gaat toch nergens over?

18 januari 2021 om 22:35

Tuurlijk elke wedstrijd kijk ik en alles wat tadic doet wordt zo gigantisch uitvergroot. Er zijn zoveel spelers met zo’n mentaliteit maar als tadic het doet is het de walgelijke speler. Kijk naar berghuis loopt er net zo bij en valt wanneer die vallen kan.

18 januari 2021 om 23:10

Eens, Berghuis staat vies met zijn voet op een Ajacied en trekt zo’n verongelijkt hoofd, walgelijk

18 januari 2021 om 23:13

Exact, en daar hoor je niemand over, het zijn altijd de Ajax spelers maar dat zal wel komen omdat we de beste zijn anders zou ik het ook niet weten 🤭

18 januari 2021 om 23:43

Nou gisteren waren jullie zeker niet de beste hoor. Eigenlijk al een poosje niet.

18 januari 2021 om 23:43

Kerel, je bent bijna 45 en dan zo verongelijkt doen als een klein kind. Doe normaal man.

Toen Berghuis een paar keer achter elkaar een vieze overtreding maakte zoals o.a. tegen AZ, is hij niet alleen door het publiek maar ook dezelfde praatprogramma's als nu, met de grond gelijk gemaakt. Er werd zelfs geroepen dat hij niet meer voor Oranje geselecteerd mocht worden. Hetzelfde met toentertijd Toivonen. En ook over het constant janken van L. de Jong is genoeg geroepen en geschreven.

Berghuis stond inderdaad op de voet van een ajacied. Maar nergens blijkt dat hij dit expres deed. Een duel waar hij te laat is. Dat kan bij voetbal gebeuren. En ja, je loopt het risico dat je een rode kaart krijgt voorgeschoteld ook al doe je het niet expres.

Toen Berghuis zo'n smerige overtreding van achter maakte en mocht blijven staan (weet niet meer tegen wie), heb ik het beeld uitgezet en hoopte dat Feyenoord zou verliezen. Vond het echt schandelijk.

Dat Tadic zich als een stervende zwaan laat vallen. Onana die tijd rekt. Het constant wegtrappen van de bal. Jammer dat een scheids daartegen niet optreedt. Als het Heracles bij wijze van spreken was geweest, zouden er meerdere kaarten zijn getrokken. Maar het geeft ook aan hoe machteloos ajax zich in de tweede helft heeft gevoeld. Je koopt er niks voor, de 3 pnt blijven in A'dam, gefeliciteerd. Maar het geeft wel een goed gevoel.

19 januari 2021 om 00:26

Wel knap dat je al een tijdje niet de beste bent maar toch ongeveer vanaf november bovenaan staat.

19 januari 2021 om 08:12

Diezelfde stervende zwaan als dat Spajic en Berghuis nadeden 4f? Hetzelfde tijdrekken wat Marsman al deed in de 4e (!) Minuut. Hetzelfde wegtrappen/gooien van de bal wat Malacia deed?

19 januari 2021 om 09:44

Mooi die eenzijdige belichting f4redondo. Alles wat jij noemt heeft Feyenoord ook gedaan sinds de wedstrijd begon. Waarom benoem je dan alleen de dingen die je goed uitkomen? Je hebt de wedstrijd toch ook gezien? Best ironisch als je dan eerder iemand aanspreekt op volwassenheid en je dit al volwassen kerel hier plaatst.

19 januari 2021 om 09:45

Klopt daar hoor je ze niet over maar dat neemt niet weg dat dit onnodig theater van Tadic was.

19 januari 2021 om 09:53

@Orgullo volgens mij staan we nog steeds bovenaan en zondag gewonnen door meer te scoren en dat telt toch om tot nu toe de beste te zijn.

19 januari 2021 om 10:22

Het feit dat je het aanstellen van Spajic, wat het was, na een tackle op de bal wil gelijk trekken met het simuleren van het krijgen van een kopstoot zegt erg veel over jouw objectiviteit JK.

Een van de meest vreselijke trends in het hedendaagse voetbal. In Zuid Europa is het zelfs al doodnormaal om iemand een kaart aan te smeren. Professioneel noemen ze dat dan. Getafe krijgt er zelfs complimenten voor af en toe, onbegrijpelijk. Hoe ooit het idee is ontstaan dat dit er bij hoort is mij een raadsel. Erger me er kapot aan. Zeker als spelers van je eigen clubje met dat soort onzin bezig zijn is het nog erger. Tadic is nog steeds belangrijk voor Ajax maar hij wordt gewoon terecht afgemaakt vanwege zulke fratsen.

19 januari 2021 om 01:06

Ik weet nog dat ik met mijn pa altijd zat te vitten op Figo en Rivaldo om hun aanstellerigheid. Dat was toen nog redelijk uniek. Had toen nooit gedacht dat het ooit de trend zou worden. Oké, slim vallen en zuigen en treiteren bestond toen ook al. Maar dat doorrollen en gejank en blessures veinzen echt veel minder. Ik ben blij dat we daar in Nederland niet aan meedoen. En ook in de Bundesliga en Premier League probeert men dat gedrag op zijn minst niet te belonen, en wordt het altijd streng veroordeeld. Door de lockdown kijk ik nu zowat alles, en als ik per ongeluk teveel La Liga gezien heb, is het altijd een immense verademing om Premier League voetbal te zien. Als ik straks weer wat beters te doen heb 's avonds ga ik dan ook echt niet thuisblijven voor La Liga, terwijl de PL mij toch heel hard aan het versieren is.

19 januari 2021 om 08:28

Maar totdat de VAR er iets aan gaat doen moet je vuur met vuur bestrijden. Je laat in de knockout fase niet je wedstrijd afhangen van 'niet meedoen met die fratsen'. Meermaals het verschil gebleken tussen finale en geen finale. Ik keur het ook gigantisch af, mijn handen jeuken, maar verliezen tegen Barca (in mijn optiek de ergste trendsetter geweest in Europa) dat die fratsen vertoont is erger dan hetzelfde doen bij hen en winnen.

Ik walg daar ook van wat Tadic doet en gebeurd regelmatig als ik ook andere wedstrijden zie. De enige oplossing is gewoon geel trekken, staan ze gelijk op scherp en kunnen ze daarna geen fratsen meer uit halen

Is hij niet de aanvoerder van die club? Sjongejonge, mooi voorbeeld geeft hij zeg.

Wat was de intentie van Tadic. Gewoon zijn directe tegenstander een rode kaart aansmeren. Doen alsof je word geraakt door de hamer van thor en dan zonder tussenkomst van medici herrijzen als christus. Je ziet het vaker in zuid Europese landen maar dat vind ik niet als Voorbeeld moet gelden. De knvb moet bepalen waar je de grens zet. Dit word gezien door jonge kinderen en die zien dat dit soort gedrag 1. Tijdwinst in je voordeel toekomt en 2. Je er niet voor word bestraft wat voor teken geef je dan af? ... laten we dan als land een teken afgeven en ongeacht welke speler van welke club dan ook dit soort onzin uit haalt 5 wedstrijden schorsen. We hebben het over fair play maar dit is meer spel verzuim. Kijk maar wat voor effect straffen van slecht gedrag doet. Geloof mij dan gebeurt het nooit meer van mij part doe je er een var check bij om dit soort gedrag te verbannen.

19 januari 2021 om 09:10

Je zou Tadic wel de hand kunnen schudden met dit knip en plak toneelstukje van je die je in elk artikel over hem plaatst. Ja de jeugd wordt wel echt verpest door dit gedrag van Tadic. Wat nobel van je dat je dit enorme probleem in de samenleving aankaart zonder enige gevoel voor overdrijven. Gedrag van hem is niet goed en hij mag best een keer een kaart ervoor krijgen, maar stel je niet zo aan zeg met dat gemauw over voorbeelden.

19 januari 2021 om 12:14

Nou nou dat ik dezelfde zin en inhoud gebruik mag toch? Ik wijk niet af van mijn standpunt in deze en wat jij gemauw vind is ver te zoeken. Ik kies liever voor een harde aanpak dan dit half pakken werk. Dat jij niet ziet dat dit ook gevolgen heeft voor jonge volgers. Nogmaals een harde aanpak is beter dan erover te praten.

Ga de verhaling nog maar eens goed kijken, Geertruida doet een kopstoot beweging naar voren, hij raakt hem niet, maar in het buitenland is dit gewoon rood

18 januari 2021 om 23:15

Precies !

18 januari 2021 om 23:18

Haha, in het buitenland is dat rood ja.. in Nederland is alles uiteraard een stuk ruwer dan in Engeland en Italië. Hoeveel wedstrijden schorsing zou je geven aan Geertruida?

19 januari 2021 om 13:30

Heb je gelijk in maar we kunnen ook concluderen dat Tadic daar niks van heeft gevoelt en dus ook rood verdient voor onsportief gedrag.

Al onze Rotterdamse vrienden zijn zeker de streken van Berghuis alweer vergeten. Neemt niet weg dat ik dit gedrag ook liever niet binnen het veld zie.

18 januari 2021 om 23:30

Je Rotterdamse vrienden vergeten nooit streken van Berghuis, daarom is Berghuis bij een flink deel van de aanhang helemaal niet zo populair

18 januari 2021 om 23:44

Nou weet niet welk deel van de aanhang. Maar Berghuis is razend populair in Rotterdam hoor.

18 januari 2021 om 23:48

Ik begrijp ook niet waarom, maar lees mee op FR12 en je leest dat velen het een aanstellerige diva vinden. Vind het zelf ook onzin

Ik zou geen rood geven, maar geel, wat ik alleen wil zeggen dat Geertruida zijn hoofd heel arrogant naar voren beweegt naar het hoofd van Tadic. Daar hoor ik niemand over.

18 januari 2021 om 23:29

Ze bewegen allebei hun hoofd naar elkaar. Beetje stoerdoenerij van twee kanten, daar houd ik niet zo van. Tadić is vervolgens degene die zijn tegenstander een rode kaart aan wil naaien. Weerzinwekkend

Tadic krijgt gemiddeld per wedstrijd 3 dwarslaesies, en 4 gebroken enkels. Maar vanwege zijn bijzondere fitness is hij er altijd na 5 stappen van genezen. In de groep (incl. Ajax fans) gaat dan ook de grap dat hij na het voetbal al zijn stamcellen af gaat staan en dan zijn alle erge ziektes de wereld uit. Tadic waait dan wel weg in de wind...

Waar ik verder niemand over hoor is waarom er ruim 7 minuten werd doorgespeeld terwijl er 5 min blessure tijd was

18 januari 2021 om 23:43

Na het schot van Fer waren de 5 min om, waarom daarna nog door voetballen. Bizar hoor je niemand over

18 januari 2021 om 23:56

Ben je serieus MPMfc? Tadic heeft in de blessuretijd al bijna twee minuten gerekt door te blijven liggen. Als je dat in de reguliere speeltijd doet, komt er blessuretijd bij. Jij denkt dat die er niet bijkomt als iemand het doet in de blessuretijd? Zou lekker makkelijk zijn..

19 januari 2021 om 08:58

En Klaassen deed krampachtig. Ajax schoot weer in de tijdrek stand als amateurs tegen de grote jongens.

Verschrikkelijke kerel die Tadic, hopelijk hoeven we niet al te lang meer naar hem te kijken op de Nederlandse velden. Zit altijd te zeuren, het ligt ook echt nooit aan hem. Daarnaast is het de grootste acteur van de Eredivisie, liever kwijt dan rijk...

Sierlijke voetballer die dit niet nodig heeft. Scheidsrechters moeten hem eens kaarten durven te geven. De var is er niet voor, maar die kan toch ook in het oortje schreeuwen dat het voor de zoveelste keer niets is. Uiteindelijk is het spelbederf en daar moet je gewoon kaarten voor geven. Het is irritant, oncollegiaal, triest en kinderachtig hoe Tadic zich de laatste weken weer profileert.

Zelden eens met Johan maar nu wel. Wederom zie ik namen die Toivonen, Van Bommel, Lozano walgelijk vonden/vinden maar nu wat vergoelijken. "Dat doen ze in Spanje ook" "echte winnaar". Maar Getafe was zo gemeen. Van mij mogen zulke duidelijke schwalbes achteraf best bestraft worden. Tis gemeen, niet collegiaal, spelbedervend.

Toen Ajax verloor van Getafe, vonden veel mensen Ajax naïef en Getafe erg slim. Zodra iemand in Nederland ook zo gaat spelen is het ineens een griezel. Meten met twee maten daar zijn mensen erg goed in. Ik zelf vind zulk gedrag altijd kut, daarom kijk ik niet naar zuid Europees voetbal. Maar noem een Nederlandse ploeg die de volgende keer verliest van zo'n zuig ploeg niet naïef en de tegenstander slim.

19 januari 2021 om 08:04

Draai jij het even om anders. Toen Getafe het deed veroordeelden alle Ajacieden ( en heel veel anderen) het wekenlang hier, en als Tadic het doet is het ineens niet zo erg. DAT bedoel je zeker? Want maar heel weinig mensen vonden het niet storend hoor, van Getafe.

Ach, ja ik ben er geen groot voorstander van maar men is altijd zo lekker hypocriet als het om Tadic gaat. Verliest een Nederlandse ploeg van een elftal waar zulke zuigers in zitten dan schreeuwt iedereen dat wij altijd te lief zijn en te weinig winnaars hebben. Nota bene Dumfries als aanvoerder riep na Ajax-PSV voor de camera dat hij graag had gezien dat zijn team wat 'slimmer' was in bepaalde momenten met o.a. even gaan liggen. Maar goed Tadic en alleen Tadic is het kwaad mannen, hilarisch.

19 januari 2021 om 10:27

Het is vooral hilarisch dat 1. Iedereen getafe haatte op voetbalzone. Bijna niemand die zei wat jij omschrijft 2. jij de manier van de spelen van Getafe haat 3. Je stelt dat iedereen hypocriet is mbt Tadic Wat? JIJ bent hypocriet mbt Tadic.

19 januari 2021 om 10:43

Nee hoor ik erken ook dat het gedrag van Tadic voor mij niet hoeft. Het gaat mij er alleen om dat men subjectief zaken erbij haalt waarbij het de ene keer eng gedrag is en de andere keer winnaarsmentaliteit/ klootzakken in je team dat in Nederland zo ontbreekt. Waarom ben ik dan hypocriet? Ik erken het gedrag en trek het breder hoe de opinie bepaald wordt in gevallen waarbij iemand naaierij vertoond.

19 januari 2021 om 10:31

Nee, niet alleen Tadic. Alleen Tadic is wel echt de overtreffende trap. Als hij in je team zit, dan voel je dat niet zo, ik weet het. Maar zelfs dan moet je diep in je hart toch kunnen zien dat Tadic het wel echt heel erg doet.

19 januari 2021 om 10:44

Ik zeg ook dat ik geen voorstander ben. Van mij mag dit prima bestraft worden met een kaart, dan zal het snel genoeg stoppen. Ik word alleen zo moe dat er een aantal mensen (en helaas neemt dit alleen maar toe met nieuwe leden op VZ) zijn die schreeuwen hoe het in hun straatje past alleen maar op basis van clubvoorkeur. Als het tegen hun is dan is het slecht, wordt er een club die ze niet mogen de dupe van zulk gedrag dan ontbreekt het aan het een en ander en moeten we niet altijd zo braaf zijn.

Ik zei het gisteren ook al in een ander topic op deze site, het is echt om van te walgen. Kom niet aan mij want ik ben meneer Dusan Tadic. Heel zeker komt-ie, of althans probeert-ie, over te komen richting zijn medespelers en scheidsrechters. Maar owee als je tegen hem tekeergaat zoals ene Noa Lang deed. Dan is de beste meneer op zijn teentjes getrapt. Het is walgelijk. Een zeer naar en eng mannetje die Tadic. De jezus van Ajax, zo voelt meneer zich. Staat er nooit in grote wedstrijden. Zeker niet dit seizoen tegen Atalanta, Liverpool en Midtjylland om maar wat te noemen. Reputatie bouw je op en creëer jezelf.

Groot gelijk natuurlijk, maar deze spelers lopen bij elke club. We hebben zelf o.a. Toivonen gehad die werkelijk op elke manier het bloed onder je nagels vandaag kon halen (zelfs als je voor PSV was). Het siert spelers niet dat ze zich op deze manier moeten gedragen, gelukkig gaat niet elke scheids in dat theater mee.

Een waardeloze aanvoerder ben je als je dit gedrag meent te moeten vertonen. Altijd dat overdreven gedoe als hij een keer een tikkie krijgt, rollen, janken en vragen om een kaart. Wel een verongelijkte kop als een ander het doet. Man weest toch eens een echte aanvoerder voor je team en voetbal gewoon door als je een nietszeggend tikje krijgt of als het een keer tegenzit. Het is jammer dat hij dit gedrag meent te moeten laten zien want hij is best een leuke voetballer.

ik keur het zeker niet goed maar ik merk ook heel veel frustratie en m.n. bij de Feyenoord supporters want die vinden het matennaaierij en anderen zien het als professionele mentaliteit om te willen winnen ten kosten van alles want uiteindelijk blijven de punten in Amsterdam dus wie heeft er nu gelijk aan het eind van de rit, zeg het maar...............het is geen vriendschappelijke competitie hoor maar het draait om harde knaken want als dit akkefietje uiteindelijk heeft gezorgd dat deze 3 punten het verschil bleek voor het miljoenenbal van de cl dan is het een slim theaterstukje geweest , toch ?

19 januari 2021 om 10:32

Yep. Maar zeg dat dan ook gewoon over Getafe.

19 januari 2021 om 13:53

ja hoor ,alles is geoorloofd totdat de scheidsrechter er tegen optreed en dat mag van mij hoor want die is de enige die er iets aan kan doen of ben jij zo iemand die vind dat als Feyenoord een geheel onterechte penalty krijgt, ook voor jou als eerlijke Feyenoord supporter, dat je dan uit collegialiteit de bal maar naar de cornervlag moet schoppen of zeg je dan, lekker belangrijk dat het oneerlijk is als we met deze penalty de wedstrijd winnen ?? of is het dan ook matennaaierij voor de penaltynemer van Feyenoord als hij m gewoon inschiet, wees ff eerlijk ?

Wel grappig op die foto krijgt Tadic een nare overtreding te verwerken, deed de scheids niks mee, zoals weer meer snoeiharde overtredingen van Feyenoord kant (berghuis op Tagliafico) met name in het begin.

Aanstellen en schreeuwen werkt gewoon, dus een prof als Tadic gebruikt dat dan ook.

19 januari 2021 om 10:33

Hahah dat was toen hij zijn rug brak, toch? De scheids gaf hem gewoon een vrije trap mee, en dat was genoeg want hij wist niet hoe snel hij weer mee moest doen.

Tja, en de niet Ajax supporters schreeuwen 'amen! vertel het ze, Johan!' en de Ajax supporters vinden het allemaal wel meevallen. Dit soort spelers zie je zo nu en dan op de Nederlandse velden. Emotioneel, doen alles om andere uit het ritme te halen. Getafe heeft een heel elftal van ze. We zijn het hier gewoon niet zo gewend en vinden het vreselijk irritant. Vind ik ook. Maar het is ook weer zo typisch Nederlands om daar met zijn allen eindeloos over te etteren, janken, zeuren en zeiken.

Enge vent. Heeft een Groningen verleden en was hier geliefd maar toen hij met Ajax terugkeerde was er zo'n voorval met een makkelijk gegeven rode kaart of strafschop, waarop hij het de beste scheidsrechter van Nederland vond. Dan ben je gewoon een matennaaier.

Het is mij ook doorn in het oog, heeft ie helemaal niet nodig en als een tegenstander dat tegen Ajax zou doen zou ik ook flippen. Naaigedrag is nooit goed te keuren, dat was al bij Suarez, Veltman en nu dus ook weer bij Tadic.

Wat een slechte aanvoerder en voorbeeld ben je als je meent dit gedrag te kunnen permitteren? Hij is een goede voetballer maar vertoont wel regelmatig verschrikkelijk irritant gedrag. Als hij een tikje krijgt dan lijkt het net alsof hij doodgaat: rollen, verongelijkte kop, vragen om een kaart. Maar owee als meneer Tadic een overtreding tegen krijgt dan moet je die verongelijkte kop eens zien. Deze man is op deze manier geen voorbeeld voor z'n team en jeugdige voetbalkijkers.

Helaas nooit fan van Tadic geweest, heeft het wel goed gedaan al is hij de laatste tijd veel minder belangrijk voor het team.

Tadic is gewoon een naar mannetje met zijn theater en geschreeuw. Zelfs in volle stadions was dat gejank na een tackle nog te horen; alsof ie werkelijk elke pees in zijn lijf tegelijk afscheurde. Om een minuut later weer volle bak te sprinten, bah. Ik wacht nog op het moment dat een scheidsrechter gewoon twee gele kaarten durft te trekken voor twee van dit soort situaties maar dit lijken scheidsrechters helaas nog altijd niet aan te durven.

Schuld ligt gewoon bij de bond. Van mij mag je voor dergelijke aanstellerij iemand gewoon schorsen achteraf. Tijdrekken zelfde verhaal. Geel en onevenredig veel tijd bijtrekken. Tadic is natuurlijk een onsportieve kwal, maar hij krijgt er de ruimte voor, dus waarom zou je er dan mee stoppen. En voor dat iedereen weer begint te roepen, ja maar Berghuis, ja maar die, ja maar wehhhh, ja goed argument, lekker kort.

ja inderdaad ,alles is geoorloofd totdat de scheidsrechter er tegen optreed en dat mag van mij hoor want die is de enige die er iets aan kan doen of ben jij zo iemand die vind dat als Feyenoord een geheel onterechte penalty krijgt, ook voor jou als eerlijke Feyenoord supporter, dat je dan uit collegialiteit de bal maar naar de cornervlag moet schoppen of zeg je dan, lekker belangrijk dat het oneerlijk is als we met deze penalty de wedstrijd winnen ?? of is het dan ook matennaaierij voor de penaltynemer van Feyenoord als hij m gewoon inschiet, wees ff eerlijk ?

Ik denk dat alle ajacieden inclusief mijzelf niet blij zijn met het theater van Tadic. De woorden die derksen gebruikt ben ik het echter niet mee eens, maar goed dat is Derksen. Over de snelheid van Tadic slaat hij echter de plank mis. Nee hij is niet snel, maar dat was hij nooit. Daarnaast durf ik met zekerheid te zeggen dat ondanks dat hij gelijk heeft met m.b.t. huntelaar de wedstrijd van schalke niet heeft gezien.

Johan Derksen denkt niet dat Huntelaar het voor het geld doet. Dat kan hij zich niet voorstellen want dat heeft hij al genoeg. Aldus Johan Derksen. Diezelfde Johan Derksen die kruipt voor John de Mol nadat hij eerst een toneelstuk heeft opgevoerd om te stoppen met zijn programma. Want Johan Derksen neemt iedereen de maat, maar zijn eigen principes zitten in zijn portemonnee. Kijk al jaren niet meer naar die hypocriete clown. Maar mag Huntelaar zelf beslissen of hij op de bank wil zitten bij Ajax of basisspeler mag zijn bij Schalke. Waar het respect vele malen groter is?

Die Derksen toch....de grootste engerd, misgunner en zo kan ik nog wel even doorgaan. Die man praat alleen maar negatief over voetballers en denkt dat ie het allemaal zo goed weet, maar in feite laat hij zien hoe slecht hij als persoon is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2210
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

240 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 22 10 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0
Laatste voetbalnieuws

Haller geïmponeerd bij Ajax: ‘Ik kan wel zeggen dat hij geobsedeerd is’

Erik ten Hag staat hoog aangeschreven bij Sébastien Haller, zo vertelt de Franse Ivoriaan in gesprek met Ajax TV. Het feit dat de trainer van Ajax zo ‘geobsedeerd’ is door het...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren