‘Als ik met 0-13 achtersta, pak ik een rode kaart en stap ik van het veld’

Donderdag, 21 januari 2021 om 13:42Justus Dingemanse • Laatste update: 13:52

Tot ruim een jaar geleden ging de carrière van Arnaut Danjuma Groeneveld als een raket omhoog. Hij ging van NEC Nijmegen naar Club Brugge, werd international van het Nederlands elftal en verdiende een transfer van achttien miljoen euro naar de Premier League. Na zijn eerste seizoen, waarin hij door een stressfractuur tot slechts vijftien duels kwam, daalde zijn ploeg Bournemouth echter direct af naar het tweede niveau. Hierdoor moest de vleugelaanvaller even een pas op de plaats maken. Ook dit seizoen werd hij geteisterd door een blessure, ditmaal aan zijn hamstring, maar inmiddels nadert zijn rentree en durft hij weer groot te dromen, zo vertelt hij tijdens een videointerview met Voetbalzone.

Door Justus Dingemanse en Thijs Verhaar

“Het seizoen afmaken bij Bournemouth, de titel winnen, beste speler van de competitie worden; ook niet onbelangrijk. Ik wil de meeste goals maken, de meeste assists geven, alles erop en eraan. Je vraagt mijn ideale scenario, dus dan kun je hem krijgen ook, haha.” Aan alles is te merken dat de goedlachse linksbuiten goed in zijn vel zit na twee moeilijke maanden vol blessureleed. De 23-jarige aanvaller is bijna wedstrijdfit en kan weer grapjes maken, nadat hij zich de afgelopen weken zat te verbijten omdat hij zijn club niet kon helpen met de jacht op het kampioenschap in de Championship. “Ik heb al bij de trainer aangegeven dat ik er weer klaar voor ben, maar hij vindt het beter als ik nog eventjes geduld heb en meer conditie opbouw. In ieder geval ben ik weer zo goed als fit. Het gaat dus gelukkig niet lang meer duren tot ik eindelijk weer op het veld sta.”

Het artikel gaat verder onder de video
PSV-keeper Unnerstall blij met reddingen | Madueke: 'We want to win everything'
Meer videos

Danjuma koos in de zomer van 2019 met volle overgave voor zijn avontuur in Engeland, wat tot nu toe niet zo heeft uitgepakt als hij wilde. Destijds had hij net een topseizoen bij Club Brugge achter de rug, dat hem een jaar eerder voor 2,8 miljoen euro overnam van NEC. “Brugge bood mij het perfecte platform. Het klopt dat Ajax toen ook interesse had, maar precies dat jaar waren ze niet verzekerd van Champions League-voetbal”, memoreert Danjuma. De Amsterdammers zouden het via de voorrondes uiteindelijk tot de halve finales van het miljardenbal schoppen, maar dat kon hij vooraf ook niet weten. In België was hij wel verzekerd van een kans om zich op het allerhoogste podium te laten gelden. “Daar wilde ik dus heen”, legt hij uit. In zijn eerste wedstrijd in Brugse dienst droeg Danjuma met een assist meteen bij aan de winst van de Belgische Supercup en ook zijn kans om te schitteren in de Champions League liet hij niet aan zich voorbij gaan. “Jep. Ik maakte een goal tegen Atlético Madrid. Ik onthoud al mijn statistieken, haha.”

De aanvaller weet dus ook dat hij slechts 25 wedstrijden voor Club Brugge had gespeeld toen een volgende transfer zich aandiende. “Dat is heel snel gegaan inderdaad. Ik kan me goed aanpassen aan een team en vind dat ik de gave heb om het spelletje te begrijpen. Als je voetbal snapt, kan je volgens mij overal je stempel drukken omdat je de looplijnen snel begrijpt en weet hoe je iedereen aan moet spelen en zo. Bovendien word ik als speler beter als ik zoals bij Club Brugge meedoe om de prijzen”, verklaart hij zijn succes in Belgische dienst. “Dan vind ik het makkelijker om mezelf te laten gelden. Je hebt de overhand in wedstrijden en heel veel medespelers die kwaliteit leveren.” Alles viel dus samen voor de aanvaller die ondanks een enkelblessure van vier maanden toch voor achttien miljoen euro werd opgepikt door Bournemouth.

Arnaut Danjuma toont trots zijn prijs voor doelpunt van de maand.

“Daar hoefde ik niet lang over te twijfelen. De Premier League is wat mij betreft de beste competitie ter wereld. Ik heb ook met andere clubs gesproken, maar Bournemouth gaf mij heel veel vertrouwen. Ik kon ook naar Spanje, Frankrijk, Duitsland of andere clubs in de Premier League, maar het werd al heel snel Bournemouth. Ik wilde me daar dolgraag bewijzen op het hoogste niveau”, aldus Danjuma. Wat volgde was echter een rampseizoen. De vleugelaanvaller zou door blessureleed slechts veertien wedstrijden spelen, waarin hij maar twee keer de negentig minuten vol kon maken. “Dat was heel heavy”, blikt hij terug. “Het zit me tot op de dag van vandaag dwars dat ik me niet echt kon laten gelden. Ik ben ervan overtuigd dat ik het verschil had kunnen maken als ik fit was, dus dat gaan we dit seizoen rechtzetten.”

Aan alles blijkt dat de tweevoudig international barst van de ambitie. Toch sloeg hij afgelopen zomer meerdere aanbiedingen om te vertrekken af. “In de voorbereiding scoorde ik tegen Benfica en tegen West Ham United, dus dacht ik bij mezelf: ja, ik zit hier eigenlijk wel lekker. We gaan het gewoon op een niveautje lager laten zien en terug knokken naar de Premier League.” Op dit moment staat de ploeg op de derde plaats, waardoor men is verwikkeld in een spannende strijd om de promotieplekken. “Het is een zware competitie”, concludeert Danjuma. “Het niveau ligt zeker hoger dan in de Eredivisie, met uitzondering van de Nederlandse topploegen. Hier spelen teams heel gevarieerd. Soms met vijf verdedigers, soms met vier. Ik sta dus soms tegen een dubbele dekking, soms tegen een driedubbele en dan weer één op één. Ze stellen zich echt in op de tegenstander. Het is daarom zaak dat ik ook veel kan variëren in mijn spel. Daar ben ik nu heel erg mee bezig.”

In de eerste dertien wedstrijden van het seizoen was hij al goed voor vijf goals en een assist. Na zijn rentree moet dat aantal zo snel mogelijk worden opgevoerd, al wil Danjuma geen aantal noemen om het seizoen minimaal mee te besluiten. “Dat hangt er ook vanaf hoeveel wedstrijden ik uiteindelijk nog kan spelen. In ieder geval ga ik voor zo veel mogelijk. Ik stap altijd het veld op met het idee dat ik negentig minuten de tijd heb om de bal minimaal één keer het doel in te werken. ‘Dat moet wel lukken toch’, zeg ik dan tegen mezelf. Ik wil dus altijd scoren.” Dan op serieuzere toon: “Het hoofddoel is nu natuurlijk om het vertrouwen van de club in mij terug te betalen. Ik wil dolgraag kampioen worden en terugkeren in de Premier League.”

Arnaut Danjuma viert een doelpunt met Memphis Depay.

Ook een rentree in het Nederlands elftal spookt nadrukkelijk door zijn hoofd. “En dan het liefst in de komende zes maanden natuurlijk, zodat ik mee kan naar het EK. Tot nu toe heb ik geen contact gehad met Frank de Boer, maar voor mij is het wel heel goed om te weten dat Tim Krul vorige keer werd opgeroepen.” Danjuma, die door de nieuwe regelgeving van de FIFA eventueel ook nog kan denken aan een interlandcarrière bij Nigeria, ziet dat als de bevestiging dat de Championship in de gaten wordt gehouden door de technische staf van Oranje. “Dan hebben ze mijn goal tegen hem vast ook gezien”, verwijst hij naar de wedstrijd tegen Norwich City, waarin Danjuma dit seizoen op 27 september de enige treffer van de middag maakte. “Dat is ook het enige wat ik nu kan doen. Het is mijn doel om me iedere wedstrijd te laten gelden en dan zien we wel of en wanneer Oranje weer om de hoek komt kijken.”

Een van zijn concurrenten voor een plekje bij de nationale selectie is de door het grote publiek steeds vaker bekritiseerde routinier Ryan Babel. “Van mij geen slecht woord over hem, hoor. Hij heeft me heel goed geholpen toen ik voor het eerst bij het Nederlands elftal kwam. Mijn grootste concurrent is degene die op dat moment op de linkerflank speelt. Ik kijk niet echt naar namen en focus me gewoon op mijn eigen prestaties. Ik verwacht van mijzelf uiteindelijk meer dan twee interlands”, aldus Danjuma. “Ik ben blij en trots dat ik die al op mijn naam heb staan en kon scoren tegen België, maar ik voetbal nooit echt voor de status. Mijn geluk zit hem ook niet in wat je met voetbal kunt vergaren: veel geld of een dure auto. Nee, mijn geluk zit hem in het maken van goals en de kans om mijn familie trots te maken.”

Danjuma in gesprek met voormalig bondscoach Ronald Koeman onder toeziend oog van Ryan Babel.

Tegelijkertijd voelt de vleugelaanvaller dat bij hem het risico bestaat dat hij helemaal niet geniet van zijn voetbalcarrière, puur omdat hij de lat voor zichzelf zo enorm hoog legt. “Dat gaat bij mij automatisch omdat ik heel prestatiegericht ben. Toen ik bij Oranje kwam, moest ik mezelf ook gelijk laten gelden bij de beste spelers van Nederland. Ik wil gewoon altijd en overal de beste zijn, uiteindelijk bij een absolute topclub uitkomen en mezelf daar laten gelden”, ontvouwt hij zijn ambities voor de langere termijn. Zou het dan voor Danjuma een optie zijn om net als Sébastien Haller vanuit Engeland naar Ajax te verkassen? “Dat hangt dan heel erg van de situatie af. Haller zat bij West Ham volgens mij in een heel moeilijke situatie en hij kent Ten Hag natuurlijk. Ik ben te ambitieus om nu terug te gaan naar Nederland.”

Toch benadrukt Danjuma dat een stap van Bournemouth naar een topclub in Nederland wel een stap is, die hij onder de juiste omstandigheden altijd zou overwegen. “Ik ben alleen geen fan van de Eredivisie. Je wordt er toch niet vrolijk van om met 0-13 van VVV-Venlo te winnen? Kom op, man. Ik zou rood pakken en van het veld gaan als ik er zo hard af ging", aldus Danjuma, die zich verbaast over het gemak waarmee sommige clubs zich tegen de top naar de slachtbank laten leiden. "Ik kan daar niet bij. Dertien goals. Voor mij zit daar gewoon geen glorie in. Ik zeg natuurlijk ook niet dat alle potten in de Championship zo geweldig zijn, maar over het algemeen is het wel veel uitdagender. De Eredivisie is vooral een goede competitie om jezelf als jonge speler te ontwikkelen. Wat mij betreft is het echt een van de beste competities om aanvallend voetballend te spelen, maar op dit moment in mijn carrière is het gewoon niet logisch. De top van de Premier League of LaLiga is waar ik uiteindelijk naartoe wil. Niet naar Nederland.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ???????????? ?????????????? ???????? ???????????????????? (@arnautdg)

Toch sluit hij niet uit dat hij zijn carrière ooit afsluit waar het ooit begon: bij PSV. “Ik heb acht, negen jaar gevoetbald en veel geleerd. Rond mijn tiende begon ik daar en ik ben dankbaar voor alles, ook al zijn er momenten waarop ik dacht: hmm, dit had anders gekund of gemoeten. Ik vind dat ik daar minder heb gekregen dan ik verdiende, maar dat is ook gewoon mijn karakter”, stelt de 23-jarige linksbuiten. “Ik heb ook helemaal geen haat naar PSV, sowieso niet. De trainers die ik daar heb ontmoet, spreek ik nu nog steeds en ik heb er veel vrienden aan overgehouden. Uiteindelijk heeft PSV mij ook het juiste platform gegeven om me daar te ontwikkelen en het blijft gewoon een mooie club. Ik zou het dus zeker overwegen als ze ooit serieuze interesse in mij tonen.”

Diep in zijn hart zou dat dan voelen als een kans om dingen recht te zetten, want het zit hem niet lekker dat hij uiteindelijk niet is doorgebroken via de Eindhovense jeugdopleiding, die hij destijds boven die van Ajax verkoos. “Ik houd er niet van om te zeggen dat het daar niet gelukt is, want ik heb daar gewoon gepresteerd en mijn ding gedaan. Ik geloof dat er heel veel politiek zit in de jeugdopleiding en daar heb ik zelf ook mee te maken gehad. Gelukkig voor mij toonde NEC meteen daarna heel veel vertrouwen in mij”, doelt hij op de club die hem voor het eerst de kans gaf in het betaalde voetbal. “Zij schoven mij op mijn zeventiende gelijk door naar het eerste elftal en trainer Adri Bogers was daarin heel belangrijk. Hij heeft me heel veel geleerd, me de juiste bagage gegeven. Zo zie je maar wat er met mij mogelijk is. Als je het maar op de juiste manier doet, haha. Dan kan ik heel ver komen. Dat geloof ik echt.”


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.

Poll

Denk je dat Arnaut Danjuma ooit nog terugkeert bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door buffeltje)

Mooi verhaal echter besluipt mij het gevoel dat hij zichzelf nogal overschat. Feit dat hij zegt 13-0 winnen ik pak rood omdat er geen glorie te behalen valt.. Tegelijkertijd hemelt hij de 2e engelse divisie op alsof het de champions league is. Het is een talentvolle speler, maar hij heeft buiten een goed jaar bij Club Brugge nog niet aangetoond een gearriveerde speler te zijn. Ik hoop uiteraard voor hem en het NL-elftal dat dit lukt. Als je kijkt naar een El Ghazi bijvoorbeeld die heeft het ook moeilijk gehad en komt nu bovendrijven dus het kan allemaal goed komen!

19 januari 2021 om 14:49

Dit viel me ook al op toen hij bij Club Brugge speelde. Telkens draait hij een verhaal zo dat hij er zelf het beste vanaf komt. Niet doorbreken bij PSV wijt hij aan politieke spelletjes, bij Club Brugge had meneer sterallures terwijl hij na z'n blessure echt geen bal meer goed kon raken en nu hij leuk is begonnen in de Championship, praat hij die competitie flink omhoog. Zo heeft hij in het verleden wel vaker van die uitspraken gedaan die je beter niet kunt doen als je eigenlijk nog maar weinig hebt laten zien. Je kunt de relevante positieve dingen in z'n carriere eigenlijk samenvatten in misschien 4 maanden of iets dergelijks. Verder vind ik 'm ook niet heel talentvol. Ik vind 'm niet beter dan al die andere buitenspelers waar we momenteel over beschikken en dat zijn ook geen spelers die ik snel in de Europese top of iets dergelijks verwacht.

19 januari 2021 om 15:02

Het feit dat je niet eens wist dat deze jongen in de Eredivisie heeft gespeeld laat al zien wat voor beeld je over deze jongen hebt. Hij heeft zelf in al die competities gespeeld, dus is zijn mening best gegrond. Plus als je zijn carriere zou samenvatten in die paar maanden heeft hij nu al meer bereikt dan die jongens die nu in aanmerking komen voor Oranje en dan is hij in jou ogen niet talentvol..

19 januari 2021 om 15:16

Ik heb een prima beeld van 'm. Ik heb genoeg wedstrijden van 'm gezien om een inschatting te maken. Ik wist alleen niet dat hij 12 wedstrijden (waarvan 6 als basisspeler) achter z'n naam had. Toen wist ook niemand wie hij was. Je valt over 1 punt, terwijl dat verre van de rode lijn in m'n betoog is. Ik geef m'n mening en ik vind 'm in niets een bijzonder talent. Dat jij daar anders over denkt, prima. Het argument dat hij nog geen Eredivisie-wedstrijd achter z'n naam heeft, daar zat ik dan mis. Echter zegt dat niets over m'n kennis over zijn kwaliteiten, enkel over m'n kennis over een klein deel van z'n nog redelijk prille carriere...

20 januari 2021 om 12:50

Hij wordt in dit artikel niet helemaal goed gequoot. Hij geeft juist aan dat als hij met VVV met 13-0 zou verliezen van Ajax hij rood zou pakken. Daarmee doelt hij op het gebrek aan weerstand dat de topclubs in de Eredivisie (soms)ondervinden tegen de "mindere goden". Ik denk dat hij daar wel degelijk een punt heeft, geen enkele wedstrijd in de Championship is makkelijk. Dat zie je ook aan het feit dat de topteams meestal slechts iets meer dan de helft van hun wedstrijden weten te winnen.

20 januari 2021 om 18:46

Hij zegt hier "kom op, man. Ik zou rood pakken en van het veld gaan als ik er zo hard af ging."

Waar haal jij dan uit dat hij verkeerd gequote wordt? Dat kan zijn, zou niet de eerste keer zijn. Maar wat hier staat is gewoon dat hij rood zou pakken als hij zo dik achter zou staan. En niet andersom, dat hij rood zou pakken om te voorkomen dat ze naar de slachtbank gaan.

Een speler in mijn team die rood pakt omdat we dik achterstaan, hoeft van mij nooit meer mijn teamgenoot te zijn. Dat is gewoon vaandelvlucht. Wegrennen en de vernedering aan je teamgenoten overlaten.

21 januari 2021 om 17:51

Ik denk dat velen hier zijn uitspraak verkeerd begrijpen. Ik zag hierboven al iemand die dacht dat hij bedoelde dat hij rood zou pakken als hij 13-0 voor zou staan tegen Vvv. Het is juist het tegenovergestelde, hij zou rood pakken als hij bij VVV Venlo speelde en 13-0 achter zou staan. Daarbij denk ik dat je dat rood pakken niet te serieus moet nemen, hij probeert daar meer mee aan te geven dat als je enig eergevoel hebt, je alles op alles zet om je niet zo te laten afslachten. Van Ajax verliezen is geen schande, maar de manier waarop en de daarbij horende score wel. Als je kijkt naar de instelling van VVV dan leek het of ze het allemaal wel prima vonden, gezien de manier waarop ze over het veld sjokten en Ajax geen strobreed in de weg legden.

21 januari 2021 om 19:04

Vernon, voordat je de wijsneus uit gaat hangen: VZ heeft dit later aangepast. Toen ik mijn comment plaatste klopte het gewoon wat ik zei.

21 januari 2021 om 15:41

Als je goed had gelezen zegt hij dat hij rood zou pakken als hij 13-0 zou verliezen

Leuke speler zeg, mooi dat hij die stap heeft gemaakt.
Ben benieuwd waar zijn plafond is!

19 januari 2021 om 17:10

Ik denk dat de Nederlandse top 3 te hoog gegrepen is. Misschien een leuke speler voor een Nederlandse subtopper zoals AZ of Vitesse?

19 januari 2021 om 18:07

Bij Feyenoord en AZ kan die zeker mee. Bij Ajax en PSV ook wel. Al zou ik er als geen van die teams zijnde 10 miljoen voor neertellen.

Geen fan van de Eredivisie? Die jongen heeft nog nooit een officiele Eredivisiewedstrijd gespeeld. Vervolgens haalt hij als argument de uitslag van VVV - Ajax aan, een uitslag die eens in 1 of 2 decennia voorkomt en alleen kan als een ploeg buiten een totale offday ook absoluut de motivatie niet heeft er nog iets van te maken door schade te beperken. Het laat ook zien hoe ondoordacht die uitspraak is, want hij had er ook geen problemen mee om NEC te verruilen voor de Belgische Pro League. Dat is qua niveau min of meer hetzelfde. De uitleg daarna snap ik wat beter. Als je eenmaal uit Nederland weg bent, wil je eerder verder kijken dan weer een stap terug doen. Verder vraag ik me overigens af of je veel geld zou moeten spenderen aan een speler als Danjuma. Hij is ten eerste blessuregevoelig, heeft inmiddels ongetwijfeld een behoorlijk salaris en wat ik tot nog toe van 'm heb gezien is hooguit redelijk voor Europese begrippen, maar meer ook niet echt. Hij is nog jong, maar hij komt in interviews wel erg vaak over als iemand die zichzelf nogal overschat. Als je namelijk verder kijkt en ziet hoeveel goede aanvallers er rondlopen in enkel al Europa, vind ik Danjuma werkelijk niets bijzonders hebben.

19 januari 2021 om 14:46

Best een egoïstische speler. Club Brugge mist er niet enorm veel aan als je het aan mij vraagt. Lang is echt veel beter om erbij te hebben.

19 januari 2021 om 14:54

Lang is veel multifunctioneler. Die jongen kun je aan de buitenkant en als 10 posteren, hij werkt hard, is belangrijk in het positiespel van een ploeg en kan zowel scoren als aangeven. Danjuma is door zijn manier van spelen en door zijn egoisme zeer voorspelbaar. Daar ga je in top competities niet mee wegkomen. Ik ben ook niet zo gecharmeerd van de speler Danjuma. Voor internationale begrippen vind ik 'm een relatief normaal talent. De gemiddelde (sub)topper in een middelgrote competitie schuift jaarlijks zo'n speler door.

19 januari 2021 om 15:04

Hij heeft het ook zelfs niet zo hard laten zien. Hij heeft maar 25 wedstrijden gespeeld voor club. Daar zaten dan wel een paar mooie goals tussen, maar dat Bournemouth 20 miljoen neertelde of iets in die richting was ronduit belachelijk.

19 januari 2021 om 14:55

are you sirius? hij scoorde tegen Heerenveen nog in de Eredivisie voor NEC. Deze jongen scoort overal waar die speelt. In 1,5 jaar tijd van NEC naar Oranje naar scoren in de CL. Wil je zeggen dat schoonzoon Stengs, Babel, Gakpo en Promes betere opties zijn dan Danjuma?? een fitte Danjuma is een meerwaarde voor Oranje. Maar in Nederland mag je pas in aanmerking komen voor Oranje als je potten breekt in de mickey mouse Eredivisie😴

19 januari 2021 om 15:09

Nergens stel ik dat Stengs, Babel, Gakpo en Promes betere opties zijn, maar ik schat Danjuma ook niet hoger in dan veel spelers op dat lijstje. Danjuma heeft het vooralsnog leuk (en meer niet) gedaan in de Keuken Kampioen Divisie, 2 maanden in de Belgische Pro League (vergelijkbaar met de Eredivisie) waarna hij waardeloze playoffs speelde en nu in de Championship nadat hij vorig jaar buiten z'n blessures om ook werkelijk niets heeft klaargespeeld. Je wil 'm wel heel graag omhoog schrijven. Ik heb het namelijk ook duidelijk niet over talent voor Eredivisie-begrippen, maar talent voor Europese begrippen en ja, dan vind ik Danjuma in niets bijzonder net als de jongens die jij verder noemde. Die laatste zin is dan ook vooral een zwaktebod om een punt te maken, want ik vind de Eredivisie niet eens enigszins een graadmeter voor talent en kwaliteit en laat dat vaak genoeg merken in m'n reacties. Echter vind ik de Championship nou ook niet bepaald een geweldige graadmeter.

19 januari 2021 om 15:09

Dat vele scoren valt ook echt wel mee. 6 goals in 25 wedstrijden bij club brugge is degelijk, maar echt niet speciaal of iets dergelijks.

19 januari 2021 om 15:13

@appie7, ''deze jongen scoort overal waar die speelt.'' Vorig seizoen 0 goals en 0 assist in de PL. Danjuma heeft niks te zoeken in Oranje. Gakpo is zelfs nooit geselecteerd geweest dus snap niet waarom je hem als optie noemt. El Ghazi, Kluivert zouden betere opties zijn dan Babel en Promes. Bergwijn hopelijk ipv Stengs als ie weer eens fit is

19 januari 2021 om 15:18

Ik zou niet weten op basis van wat Stengs en Kluivert het meer verdienen dan Gakpo en Lang. Zeker niet op sportieve basis alleszins.

19 januari 2021 om 15:45

@lierse1997, ik vind ook niet dat Stengs het verdient of dat hij uberhaupt goed genoeg is, maar Bergwijn staat uiteraard wel boven allen. Op basis van sportieve prestaties snap ik je maar ik vind Kluivert gewoon een stuk beter qua kwaliteit. Als hij in de eredivisie had gespeeld had hij ook makkelijk Gakpo of Lang statistieken neer kunnen zetten. 3 seizoenen geleden al zat hij op 15 goals betrokken in 30 eredivisie wedstrijden.

Als je steeds eredivisie spelers selecteert die het leuk doen en rendement halen dan blijf je in mijn ogen bezig want het is nu eenmaal behoorlijk makkelijk scoren in de eredivisie en weleens een leuke wedstrijd te spelen. Uiteindelijk krijg je dan geen enkele vastigheid en bij zo beetje iedere club lopen er dan Oranje internationals rond omdat iedereen zijn debuut krijgt. Ik snap dat soms de lat omlaag gaat omdat we echt niemand hebben ofzo maar nu hoeft dat in mijn ogen niet.

19 januari 2021 om 15:57

Bergwijn hoort er inderdaad koven te staan. Maar Kluivert vind ik lastig. Die speelt toch niet heel vaak en heeft zeker nog geen grandioze vorm laten zien. Tja dan kun je beter spelers die ook talent hebben en wel in vorm zijn selecteren naar mijn idee.

19 januari 2021 om 16:35

@lierse, maar dan blijf je bezig in mijn ogen want Gakpo en Lang gaan straks ook weg en naar een betere competitie. Om daar vervolgens niet gelijk in de basis te staan/weinig rendement etc. Met name Gakpo vind ik echt niet zo indrukwekkend qua stats. 5 goals en 2 assist in de eredivisie op zijn 21e halverwege seizoen. Dat zijn statistieken waar Kluivert 3 jaar geleden al aan kwam.

En dan roepen we straks met zijn allen om een Hansen ofzo omdat hij straks redelijk wat doelpunten maakt en Gakpo ergens bij een middenmotor bij een grote competitie van de bank komt en amper rendement heeft.

Ik zie Lang trouwens wel graag bij het Nederlands Elftal als extra aanvallende middenvelder die evt ook op de vleugel kan. Nu staat daar eigenlijk alleen Wijnaldum en hebben we 6 cm/dm's. Ja Donny staat er weleens maar dan lijkt hij wel in de spits te staan. En straks zien we opeens Promes daar nog...

19 januari 2021 om 20:38

@primetime - Dat is het probleem ook wel een beetje. Een jonge speler doet het even leuk in de Eredivisie en men heeft het direct over Oranje. Enerzijds niet vreemd natuurlijk, omdat de alternatieven en de spelers die wel geselecteerd worden nou ook geen onuitwisbare indruk achterlaten, maar Gakpo is gewoon de zoveelste speler die Oranje nu in word gepraat. Ik denk dat dat meer te maken heeft met het gebrek aan kwaliteit voorin bij Oranje dan met de kwaliteiten van (in dit geval) Gakpo die je eigenlijk ook niet iets bijzonders ziet doen. Overigens is z'n rendement wel aardig hoor. 5 goals en 2 assists ziet er toch al een stuk beter uit als je erbij vermeldt dat hij dit deed in 14 wedstrijden (1.043 minuten). Echter zegt dat weinig in de Eredivisie. Als die jongen flink overtuigt in de Champions League zoals een De Jong, De Ligt of Ziyech of het over een tijdje laat zien in een top competitie zal ik er logischerwijs anders over denken, maar op dit moment zie ik geen enkele reden om een Gakpo hoger in te schatten dan al die andere aanvallers in Oranje.

20 januari 2021 om 14:41

7 uit 14 is toch niks bijzonders? Dat is 1 op 2. Kluivert zat daar op 18 jarige leeftijd al aan. Een Bergwijn zat op 26 goals betrokken op 33 wedstrijden op 21 jarige leeftijd. Zo'n Madueke zit al op 12 in amper 600 minuten.

Gakpo is de zoveelste en dat is idd precies mijn punt.

Goed stuk! Ik heb nog niet eerder een interview met hem gezien of gelezen, dus had nog geen goed beeld van hem, maar hij komt over als een slimme en ambitieuze gozer. Ook de bewuste keuze om het in de Championship te gaan laten zien dit seizoen in plaats van ergens anders (met het risico op het 'Fer-traject ) toont aan dat hij beschikt over doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel, belangrijke eigenschappen als je het wil gaan maken in een top-competitie. De eerlijkheid gebied te zeggen dat er nog veel moet gebeuren voordat hij ooit in de top zit, maar als je het bij Club Brugge goed doet en een goede indruk achterlaat in interlands moet de subtop van Europa er toch wel in zitten.

19 januari 2021 om 15:02

Nou ja, bewust? Bournemouth had 18 miljoen euro voor 'm betaald en hij is bijna 5 maanden geblesseerd geweest. Bovendien heeft hij werkelijk niets laten zien in de periode(s) waarin hij fit was. Ik denk dus niet dat hij de clubs uberhaupt voor het uitkiezen had. Voor topclubs in middelgrote competities is hij te duur.

19 januari 2021 om 17:09

'aan alles blijkt dat de tweevoudig international barst van de ambitie. Toch sloeg hij afgelopen zomer meerdere aanbiedingen om te vertrekken af. “In de voorbereiding scoorde ik tegen Benfica en tegen West Ham United, dus dacht ik bij mezelf: ja, ik zit hier eigenlijk wel lekker. We gaan het gewoon op een niveautje lager laten zien en terug knokken naar de Premier League.”' Daar haalde ik het een beetje uit ik ging er vanuit dat daar bijv een Leeds United ofzo tussen zat. Vandaar ook het 'Fer-traject', degraderen, overstappen naar een promovendus, weer degraderen, etc.

Is wel snelle wisseling daar links voorin Babel, Groeneveld, Kluivert, Dilrosun en mensen komen nu met Gakpo of Lang. Eerlijk gezegd steekt niemand er ver bovenuit. Meeste moeten eerst maar eens zorgen dat ze serie basisplaatsen hebben. Gakpo is wellicht uitzondering maar die had bij Jong Oranje ook niet altijd basisplaats. Talent is leuk maar doorgroeien naar top zoals Gravenberch lijkt te doen is ander verhaal.

19 januari 2021 om 15:03

Vergeet ik Zirkzee en Chong nog helemaal? Maar goed, die hebben volgens mij nog erg lange weg te gaan

19 januari 2021 om 15:05

Ook Gravenberch zal nog moeten laten zien zo'n stap te kunnen maken. Daar kom je eigenlijk altijd pas achter als ze die stap ook daadwerkelijk maken en zich daar in de basis spelen. Nu lijkt Gravenberch me wel een groter talent dan de jongens die jij noemt, maar dat dachten we een aantal jaren van Bazoer ook. Echter; toen hij plots een paar keer meedeed in Oranje, zag je aan alles dat hij nog lang niet klaar was voor een dergelijk niveau.

19 januari 2021 om 15:15

Wat een raar voorbeeld haal je vervolgens aan met Gravenberch. Geef dan als voorbeeld de Ligt, de Jong of Bergwijn en Memphis. Gravenberch is een groot talent maar die moet het dus juist ook langer gaan laten zien.

Groeneveld wat heb ik genoten van zijn tijd in Nijmegen. Was de grote smaakmaker van Nec, daarna voor het avontuur gekozen. Zie hem graag nog eens schitteren in de Eredivisie.

Leuke speler maar PSV heeft met Gakpo, Malen en Madueke al spelers voor die positie met minstens zoveel talent. Weet niet wat hij moet kosten, anders kan Feyenoord hem misschien halen van het geld dat Senesi en Berghuis opleveren.

19 januari 2021 om 15:43

Die jongen heeft Bournemouth 18 miljoen euro gekost en van wat ik kon vinden, verdient Danjuma in de buurt van de 1,8 miljoen euro per jaar. Dat moet Feyenoord helemaal niet willen.

"het klopt dat Ajax toen ook interesse had, maar precies dat jaar waren ze niet verzekerd van Champions League-voetbal”
“Ik ben alleen geen fan van de Eredivisie. Je wordt er toch niet vrolijk van om met 0-13 van VVV-Venlo te winnen? Dan zou ik rood pakken en van het veld gaan. Voor mij zit daar gewoon geen glorie in”
"de top van de Premier League of Laliga is waar ik uiteindelijk naartoe wil. Niet naar Nederland.”

Je zou bijna denken dat hier een gearriveerde sterspeler aan het woord is. Maar feitelijk is dit een speler die mislukt is in de jeugd van Psv, die in zijn hele loopbaan vaker geblesseerd op de tribune heeft gezeten dan dat hij op het veld stond, die in ruim 5 jaar als profvoetballer pas op 22 competitiegoals staat (waarvan de helft in de eerste divisie) en die nu in Engeland op het tweede niveau staat te ballen.

Goed dat hij ambitieus is, maar ik denk dat zijn zelfbeeld niet helemaal overeen komt met de realiteit. Zijn enige wapenfeiten tot nu toe zijn dat dat hij in 2018 twee interlands gespeeld heeft en dat Bournemouth twee jaar geleden zo gek was om 16 miljoen voor hem te betalen.

19 januari 2021 om 18:19

Beetje onterecte zure reactie.

In de drie citaten staat helemaal niet geks. Sterker nog daar kun je uithalen dat hij niet gearriveerd is. Hij wilde verzekerd zijn van Champions League om zich te kunnen meten. Als je dat bij Club wel kan en bij Ajax geen garantie is. Dan heeft dat niets met je zelfbeeld te maken. Dat hij geen glorie ziet in winnen met 0-13, daar is toch ook niets mis mee. Zegt ook niets over zijn zelfbeeld. Als hij zich uitspreek dat hij in de top van Engeland en Spanje wilt spelen is gewoon ambiteus. Als je dan inderdaad al in Oranje hebt gespeeld en voro 16 miljoen naar the Premier League bent gehaald en pas 23 bent. Dan is het geen gekke ambitie.

Het is ook geen feit dat hij mislukt is in de jeugd van Psv. Het is maar net was je als mislukt ziet. Voor mij is een speler die niet het eerste haalt bij een club niet per definitie mislukt.

19 januari 2021 om 20:27

Niet per definitie mislukt als profvoetballer, maar wel mislukt bij Psv. Dat hoeft natuurlijk niet wat te zeggen, maar het argument dat hij bij PSV mislukt is, snijdt wel hout. Verder vind ik dat cabinessence wel een goed punt heeft. Als je naar die uitspraken kijkt, denk je eerder aan een speler die al het één en ander laten zien heeft. Toch bestaat z'n rendement veelal uit wedstrijden op het tweede niveau van een land en z'n avontuur bij Club Brugge was ook niet zo succesvol. De start was veelbelovend, maar na z'n blessure joeg hij toch veel supporters tegen zich in het harnas en speelde bovendien ook slecht en egoistisch. Dit is niet het eerste interview van Danjuma dat richting een niet al te juiste zelfbeeld neigt. Het gaat dan ook niet zozeer om de ambitie die hij uitspreekt, maar de manier waarop hij over bepaalde dingen spreekt.

20 januari 2021 om 03:31

Ik vind het ook wel gek dat hij vanuit de KKD zijn transfer baseert op het al dan niet behalen van CL voetbal van die clubs. Ambitieus is goed, maar dit komt wel ietwat misplaatst over. Vast een goed ventje hoor, maar een beetje zelfoverschatting lijkt hij wel te hebben

Ik ben wel echt gecharmeerd van Danjuma. Hij is niet altijd even gelukkig in zijn interviews maar ik ben wel benieuwd waar zijn plafond ligt. Ik juich het dan ook echt toe als hij de overstap maakt naar de eredivisie en dan naar Vitesse.

Danjuma, toch wat uit het oog verloren door de degradatie in Engeland. Op het tweede niveau daar, dan ben je niet echt in beeld voor Oranje. Vijf doelpunten en 1 assist in 13 potjes zijn aardige statistieken, maar we hebben ook nog Kluivert, Bergwijn, Berghuis, Malen en Gakpo voor die positie. Ook wil ik Frank eraan helpen herinneren dat El Ghazi nog steeds Nederlander is en in 9 PL potjes, 5 doelpunten scoort.

Wat een domme uitspraak. Het was een leuk interview, maar met een uitglijder. Dit zou je als voetballer wel moeten weten. Niet echt slim.

Hij kan mee bij Psv denk ik. Geen slechte voetballer. De keuze die hij nu gaat maken qua club, gaat de richting van zijn carriere bepalen. Hij wilt niet te snel naar de eredivisie, omdat hij nog wilt cashen denk ik.

Het niveau is hoger dan de eredivisie en dan zie je vervolgens weer spelers van de 1ste divisie er heen vertrekken. Spelers die de eredivisie niet aan kunnen. I rest my case.

21 januari 2021 om 15:32

@musi26, welke spelers zijn er dan heen vertrokken die de eredivisie niet aankunnen?

Slecht voorbeeld van die 0-13. Los van dat VVV er helemaal niets van kan, kun je er natuurlijk donder op zeggen dat dit met publiek niet was gebeurd. Dat is echt wel een factor. In een leeg stadion ga je dat stapje harder minder snel maken als het 0-8 is. Dus als dat het voorbeeld is van Groeneveld om niet naar de Eredivisie, zit-ie er goed naast. Volgens mij heeft de Eredivisie verder hele normale uitslagen. Tuurlijk zit er weleens een uitschieter tussen, maar dat komt in mijn ogen vooral omdat alle ploegen in onze competitie willen aanvallen, initiatief nemen en minder focus op het verdedigend aspect hebben. Waarom denk je anders dat verdedigers die in Nederland niet enorm hoog worden ingeschat of zelfs helemaal niet opvallen in de Serie A gewaardeerde krachten worden. Totaal andere competitie. Dat Groeneveld de voorkeur geeft aan het Championship kan natuurlijk, maar juist een creatieve buitenspeler als hij zou toch het open spel van de Eredivisie moeten prefereren boven wekelijks kick and rush knokvoebal tegen Wycombe en Barnsley?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AFC Bournemouth

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. LermaMiddenvelder443
A. BegovićKeeper470
D. SolankeAanvaller4215
P. BillingMiddenvelder368
J. StanislasMiddenvelder3510
S. CookVerdediger430
L. KellyVerdediger381
Voor de complete selectie: Clubpagina AFC Bournemouth.

1 fan
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AFC Bournemouth 35 17 1 0
2019/2020 AFC Bournemouth 14 0 0 0
2019/2020 Club Brugge 1 0 0 0
2018/2019 Club Brugge 20 5 0 0
2017/2018 NEC 28 11 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Had ik dat niet graag gewild? Altijd gecharmeerd van interesse Ajax’

Arnaut Danjuma Groeneveld werd in de winterstop van afgelopen seizoen gelinkt aan Ajax. De vleugelaanvaller voelde er destijds echter niets voor om Bournemouth tussentijds in te ruilen voor de kampioen van...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren