Man die ooit de keuze had uit Juve, Inter, City en Spurs tekent bij ADO

Maandag, 18 januari 2021 om 15:15Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:12

ADO Den Haag heeft de selectie maandag een kwaliteitsimpuls gegeven met de komst van Tomislav Gomelt, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De Kroatische middenvelder heeft een contract getekend voor een half jaar bij de huidige nummer zeventien van de Eredivisie. Gomelt komt transfervrij over van het Italiaanse Crotone, waar hij zijn doorlopende contract onlangs liet ontbinden.

De 26-jarige middenvelder trok tien jaar geleden als voormalig jeugdinternational de aandacht van onder andere Internazionale, Juventus, Manchester City en Genoa, maar wist om bureaucratische redenen geen overstap te forceren. Bij Tottenham Hotspur zagen ze wel heil in de linkspoot en leende hem uit aan Espanyol, Royal Antwerp en Bari. Zonder een wedstrijd in de Premier League gespeeld te hebben tekende Gomelt in 2015 een contract bij Bari. De laatste jaren stond hij onder contract bij HNK Rijeka, Dinamo Boekarest en meest recent Crotone, waarmee hij afgelopen zomer promoveerde naar de Serie A.

Gomelt is de vierde winteraanwinst voor ADO Den Haag en komt transfervrij over van Crotone, waar hij zijn tot de zomer lopende contract eerder liet ontbinden. "Bij Crotone speelde ik met name als verdedigende middenvelder, maar ik kan eigenlijk alle posities op het middenveld uit de voeten. Ik speel waar de coach mij nodig heeft”, aldus de Kroaat in een eerste reactie. “Mijn doelen voor de rest van het seizoen? Zoveel mogelijk punten pakken en in de Eredivisie blijven.”

Eerder deze window versterkte ADO zich al met Daryl Janmaat, Marko Vejinovic en Juan Familia-Castillo. “Tomislav is een volwassen defensieve middenvelder met een mooi linkerbeen. Hij kan ons helpen met het waarborgen van de balans op het middenveld. Als technisch hart zijn we verheugd met zijn komst”, zegt technisch directeur Martin Jol. ADO vecht net als afgelopen seizoen tegen degradatie en moet het doen met een zeventiende plek in de Eredivisie. Dinsdagavond neemt de ploeg van trainer Ruud Brood het in de strijd om de TOTO KNVB Beker op tegen Vitesse.


Poll

Gaat ADO Den Haag zich nog veilig spelen dit seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik begrijp zo'n transfer niet. Hoe kom je als Ado zijnde uit bij deze man? Waarom geen scouting op de Nederlandse velden? Een speler in de hoogste amateurklasse of in de Kkd?

18 januari 2021 om 10:08

Snap je verhaal. Utrecht had een verdediger op bij Telstar bijvoorbeeld klinkt veel logischer.

Enige wat ik me kan bedenken is dat deze man komt omdat hij transfervrij is en zo dus veel minder gaat kosten dan een (goede) speler uit de KKD halen voor een paar ton. Als je kijkt naar bijvoorbeeld die jongen die dit seizoen bij Eindhoven begon en nu bij NAC speelde, daar vroegen ze meer dan een half miljoen voor. Het is dus niet zo dat deze spelers 'even voor weinig centjes' op te halen zijn helaas.

Dus hoe logisch het ook klinkt....denk ik dat het een pure geldkwestie is en dan kom je automatisch uit bij deze categorie 'gokjes'.

18 januari 2021 om 12:23

Maar zo'n jongen dat bij grotere clubs heeft gezeten met hoogstwaarschijnlijk geen zaakwaarnemer zoals de spelers in de KKD of een treetje lager zal een hoop meer kosten. Transfervrij is niet gratis. Dat zal toch wel een verschil zijn? Toornstra is denk ik het ultieme voorbeeld van een late prof. Neem van Hecke. Die is nog maar 3 jaar prof.

18 januari 2021 om 12:38

Omdat die spelers geen bagage hebben en onvoorspelbaar zijn. ADO zoekt spelers die ze kan behoeden voor degradatie en dan kom je op dit soort krachten uit die weliswaar een deukje of een krasje hebben, maar mits fit al bewezen hebben iets te kunnen toevoegen. Ik vraag me alleen wel af in hoeverre deze winter invloed gaat hebben op de lange termijn. Als je ziet wat er afgelopen zomer is gebeurd, de verhalen over de club in de afgelopen jaren leest en daar dan deze transferwindow tegenover zet, kom je al snel tot de conclusie dat ze geld spenderen wat er eigenlijk niet is. Begrijpelijk, aangezien een degradatie voor een club als ADO in de huidige situatie zeer gevaarlijk is, maar wat ga je dan na dit seizoen doen? Je kunt die nieuwe contracten niet zomaar even ontbinden en je zult dat geld toch weer moeten gaan bezuinigen.

18 januari 2021 om 15:37

@siriusFamilia is gehuurd en deze heeft voor een half jaar getekend. Dus ontbinden hoeft niet.

18 januari 2021 om 16:10

Maar spelers als Vejinovic en Janmaat hebben wel een subtop-salaris. Peet Bijen had bij FC Twente ook een behoorlijk salaris, dus die speelt ook niet voor minder dan 3 a 4 ton bij Ado. Voor een club die er financieel niet lekker op staat en moet bezuinigen, hebben ze zo op het oog toch aardig wat spelers die een aardig salaris lijken te hebben. Jongens als Zuiverloon en Kishna gaan daar ook niet voor 2 ton per jaar voetballen. Als ze het kunnen betalen, prima hoor. Als achteraf echter blijkt dat het niet verantwoord is, is Jol de club aardig in moeilijkheden aan het positioneren.

18 januari 2021 om 16:39

Correctie, al speelt kishna niet, dan kost het ado niets! Krijgt per gespeelde wedstrijd betaalt

18 januari 2021 om 21:50

@sirius Ik weet niet waar jij die salarissen vandaan haalt. Heb je inzage in de contracten? Janmaat gaf zelf aan dat hij een schijntje verdient in vergelijking met Watford en de loopbaan van Vejinovic en Zuiverloon zat in het slop dus die zullen ook geen geweldig contract hebben. Ik denk dat je zwaar overdrijft en bovendien is er altijd nog de Chinese eigenaar die ADO niet zomaar failliet laat gaan als het al zover zou komen.

19 januari 2021 om 15:46

Natuurlijk verdient hij een schijntje in vergelijking met Watford. Bij Watford verdiende hij zo'n 2,5 miljoen euro per jaar. Dan zou een half miljoen al een schijntje zijn. Die jongens komen echt niet bij ADO voetballen voor hooguit 1,5 ton per jaar hoor. Verder lijkt het me aan m'n manier van schrijven ook vrij duidelijk dat het m'n eigen observatie is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik zeker ben van m'n gelijk.

18 januari 2021 om 17:06

@sergioramoshm

ADO heeft niet de luxe om precies datgene te halen wat ze willen. Die moeten soms gewoon toehappen als er iets voorbij komt. En deze gast is transfervrij, en ze kunnen zo weer van hem af als ze zouden degraderen. Vrij risicoloos dus.

Ik denk wel dat ADO zich veilig weet te spelen. Ik denk namelijk dat RKC en PEC zich bij Emmen gaan voegen als degradant. Emmen en RKC degraderen en PEC mag in de play-offs vechten voor lijfsbehoud in de Eredivisie. Willem II vecht zich net als ADO dus komende weken ook wel veilig.

18 januari 2021 om 10:25

Ik denk juist dat Ado en Emmen rechtstreeks gaan degraderen. Met dit soort transfers schiet je meestal niets op. Ik verwacht dat Willem 2 zich herpakt en dat Rkc als nummer 16de nacompetitie in mag. Pec zie ik totaal niet als een degradatie kandidaat

18 januari 2021 om 12:43

Ik weet het niet. Ze halen goede spelers, maar het is wel een worstelende ploeg. Die verdediging is echt een ramp en hoe leuk Janmaat ook kan voetballen, hij is 'slechts' een back en gaat het verschil ook niet maken tussen degraderen of handhaving. Dan moet je ook nog afwachten of hij z'n niveau haalt. Het zijn natuurlijk wel aankopen zonder een plan. Zo'n Vejinovic is een aardige speler voor Eredivisie-begrippen, maar is niet het type dat lekker rendeert met degradatievoetbal. Dat is toch wel een voetballer die het van z'n techniek moet hebben en dan met name z'n trap.

Tja, ADO & Emmen halen natuurlijk alles uit de kast om erin te blijven. Emmen komt aanzetten met oude bekende Frei en hoopt op een herhaling van zetten. ADO haalt enkele ervaren krachten terug die wellicht wel iets toevoegen, maar tevens ook (fysiek) kwetsbaar zijn vanwege hun leeftijd en gemis aan wedstrijdritme. 80% van dit soort spelers mislukken, dus ik ben erg benieuwd welke club uiteindelijk de beste keuzes heeft gemaakt. Willem II heeft nog steeds de beste selectie en hoort eigenlijk niet te staan waar ze staan, maar het moet wel écht een keer gaan lopen. Als dat niet het geval is krijg je zo'n Twente scenario en kun je er zomaar uit vliegen! Willem II - Zwolle & ADO - Emmen zijn trouwens wel hele belangrijke potjes komend weekend, daar RKC naar Eindhoven moet en VVV naar Enschede.

18 januari 2021 om 12:48

Het grote verschil is wel dat Emmen het binnen de middelen zoekt, terwijl ADO het erbuiten zoekt. Het is zeer onwaarschijnlijk dat ADO deze spelers nu plots wel kan betalen, terwijl het ze financieel al niet voor de wind ging, corona ook nog eens schade berokkent en ze de afgelopen zomer spelers de deur moesten wijzen omdat er bezuinigd moest worden. Ik vraag me wel af in hoeverre dit dus gevolgen heeft voor de toekomst. Je kunt namelijk niet plots de contracten weer verscheuren als ze hun opdracht hebben voltooid. Het is ook niet zo dat ADO echt waarde op het veld heeft staan en op dat gebied nog mogelijkheden hebben. Die dertigers gaan ook niets meer opleveren. Nu kan ik natuurlijk ook niet in de keuken kijken, maar dit lijkt me meer een noodverband. Degraderen is voor ADO gevaarlijker dan wat ze nu doen natuurlijk, maar we kunnen denk ik wel stellen dat een faillissement bij degradatie voor ADO toch heel erg dichtbij gaat komen. Bovendien zal het vroeg of laat een jasje uit moeten doen en dan moet je maar hopen dat er iemand aan de technische knoppen draait die met weinig een leuke ploeg kan samenstellen. Het lijkt me inmiddels wel duidelijk dat Jol die capaciteiten absoluut niet heeft.

18 januari 2021 om 12:53

Ja, je zegt het eigenlijk zelf al; we kunnen niet in de keuken kijken. Dus of Emmen het binnen de middelen zoekt en ADO niet is een statement dat lastig te onderbouwen valt voor mensen zoals jij en ik. Wij hebben totaal geen inzicht in de middelen van beide clubs al is één en één natuurlijk altijd nog twee. Logisch denken en interpreteren van wat we zien is het enige waarop onze bescheiden meningen kunnen berusten. Als we dat doen ben ik het grotendeels met je eens en zie ik bij ADO een situatie ontstaan die raakvlakken heeft met de situatie waarin Roda enkele jaren geleden zat. We weten allemaal hoe dat af liep, die zien we voorlopig echt niet meer terug in de eredivisie.

Hoe zit het met de financiën bij Ado? Het lijkt nu een beetje op vorig jaar. Aan het begin weinig mogelijk maar in de winter moet toch alles op alles gezet worden om degradatie te voorkomen. Is het gewoon Wang die alle tekorten dicht of komen er straks zorgelijke verhalen?

18 januari 2021 om 15:46

UVS (Wang) heeft behoorlijk wat geld gestort 3 weken geleden.

18 januari 2021 om 17:06

Helaas net niet genoeg om ook een scorende spits aan te trekken, lijkt het.
Kramer doet z'n best natuurlijk, maar wil je je veiligspelen, heb je echt wel een scorende spits nodig. ADO is momenteel de op 1 na minst scorende ploeg. Jay Roy Grot traint mee, maar hij staat niet bepaald bekend als doelpuntenmachine.

18 januari 2021 om 22:02

Transferperiode is nog niet voorbij. Kramer legt ze opzich er wel in, alleen er is niet echt aanvoer.

fantastisch beleid bij ADO ik zag op teletekst dat dit de 31e speler is die per 01-01-2020 bij ADO binnen wandelt. Ik denk als nog dat ze het niet gaan redden.

18 januari 2021 om 22:00

Vergeet niet dat er meer spelers zijn vertrokken dan gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.VVV-Venlo22-20
15.RKC Waalwijk22-13
16.Willem II14-29
17.ADO Den Haag14-30
18.FC Emmen9-33
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. KramerAanvaller225
B. Ould-ChikhAanvaller140
M. FraislKeeper40
L. KoopmansKeeper190
H. WentgesKeeper00
R. ZwinkelsKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

0 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 ADO Den Haag 6 1 0 1
2020/2021 Crotone 2 0 0 0
2019/2020 Crotone 17 1 1 0
2018/2019 Crotone 3 0 0 0
2018/2019 Dinamo Boekarest 12 0 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren