Koeman likt wonden na verloren finale: ‘Ik snap de frustratie van Messi’

Maandag, 18 januari 2021 om 00:35Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 01:00

Barcelona likte zondagavond de wonden na de verloren strijd om de Spaanse Super Cup. In de 89e minuut stond het team van Ronald Koeman nog met 2-1 voor tegen Athletic Club, dat echter in de slotminuten een verlenging afdwong en daarin dankzij een wonderschoon doelpunt van Iñaki Williams aan het langste eind trok. Koeman erkende na afloop dat zijn team een mentale tik te verwerken heeft gekregen. “We zijn bijzonder teleurgesteld omdat we deze finale wilden winnen”, reageerde de Nederlander na afloop van het duel in La Cartuja in Sevilla.

“Ik ben nog steeds van mening dat we op de goede weg zijn en dat we aan de beterende hand zijn. Maar we hebben niet veel tijd om ook nog eens tegenslagen te moeten verwerken. LaLiga en de Copa del Rey staan om de hoek. Voor veel spelers is het spelen van een finale een ervaring extra. Dat is ook belangrijk voor de toekomst”, benadrukte Koeman, die de vraag kreeg of hij inzag waar Barcelona het heeft laten liggen. “Het was een wedstrijd waarin de teams aan elkaar gewaagd waren. We zorgden niet voor veel gevaar. Na ons openingsdoelpunt scoorde Athletic al snel. Daarna kwamen wij weer op voorsprong, maar zij scoorden in de negentigste minuut. Dat doelpunt was het ergste. Op die manier is het moeilijk om te winnen. We hebben het geprobeerd, maar zonder resultaat.”

“We moeten in defensief opzicht beter worden”, vervolgde Koeman. “Meer vastberaden zijn in ons strafschopgebied. We kunnen niet toestaan dat de tegenstander kan draaien, schieten of een pass kan geven. En meer in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied komen. Ik ben niet boos. Ik doe mijn best. Ik doe het nu niet slecht als trainer en ik ben ook niet de allerbeste trainer als ik win. Maar deze nederlaag komt heel hard aan. Of het een stap terug is? Nee, zo zie ik het niet. Een prijs zorgt ervoor dat je sterker wordt, dat klopt. Maar we gaan in de komende wedstrijden laten zien dat we op de goede weg zijn.”

EERSTE RODE KAART OOIT VAN LIONEL MESSI VOOR BARCELONA.

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 17 januari 2021

De tweede tegentreffer van Asier Villalba, die van dichtbij scoorde na een vrije trap van Iker Muniain, was een hard gelag voor Barcelona. “Wat er is gebeurd? Het is ook de kwaliteit van de tegenstander”, reageerde Koeman. “Ze hebben spelers die bij standaardsituaties goed uit de voeten kunnen. Wij hebben daar juist altijd moeite mee. Het ontbreekt ons aan lengte in dat soort situaties. Volgens mij stond onze defensieve lijn niet goed. Ik moet daar nog eens goed naar kijken.” Barcelona moet zodoende nog langer wachten op de eerste prijs sinds 27 april 2019, toen de Catalanen de landstitel veroverden.

Lionel Messi maakte als basiskracht zijn rentree, maar hij haalde het laatste fluitsignaal niet. Hij kreeg in de slotminuten een rode kaart vanwege het uitdelen van een dreun aan Villalba. “Of Messi honderd procent klaar was voor deze wedstrijd? We hebben met elkaar gesproken. Hij gaf aan dat hij klaar was om te starten. Hij heeft het volgehouden. Meer valt er niet over te zeggen.” Over de rode kaart van Messi of de arbitrage wilde de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal niets kwijt. “Het is beter dat ik niets zeg. Anders val ik in herhaling en daar houd ik niet van. Maar ik snap de frustratie van Messi. Ik weet niet hoeveel overtredingen hij heeft moeten incasseren. Maar het is ook vrij gebruikelijk dat spelers die veel dribbelen vaak overtredingen te verwerken krijgen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door janh)

Het moment van messi is niet eens zo belangrijk maar er wordt moeilijk om gedaan omdat het messi is. Puur de reactie van een gefrustreerde speler die vaak in de wedstrijd geblokt werd en zich niet meer in kon houden. Rode kaart volledig terecht. Iemand enig idee of hij ook in la liga geschorst is nu? Athletic heeft verdiend gewonnen, ze lieten messi en pedri niet in de wedstrijd komen en kwamen 2x terug van een achterstand. Als je barca en real verslaat verdien je die prijs dik en dun. Jammer dat we nu 2 keer in een week 120 minuten hebben gespeeld, met een zware seizoen kan dat nog even in de benen blijven zitten. Barca moet nu gewoon kijken naar de volgende wedstrijd en zich langzaam aan klaar maken voor Psg. Overigens was mijn angst voor lenglet in het team vooraf aan de wedstrijd volledig terecht. Hoop dat lenglet permanent op de bank belandt en alleen als wisselspeler gebruikt gaat worden. Hij is echt een onzekere factor geworden. Ik vond hem voorheen beter.

18 januari 2021 om 01:08

natuurlijk! alsof andere spelers nooit kritiek hebben gehad omdat ze uit frustratie een rode kaart pakken. dan hoor je altijd zo een gozer laat zijn team in de steek, maar als het Messi is moeten we het opeens met de mantel der liefde bedekken en is het een volledig logische reactie

18 januari 2021 om 01:12

voordat ik met jou in discussie ga. Heb jij de wedstrijd uberhaupt bekeken? Het is vaker zo gebleken dat jij een knetter lang discussie voert en dan blijkt dat je de desbetreffende wedstrijd niet eens gezien hebt. Ook heb jij onder het artikel van jack van gelder die het niet leuk vond dat deze wedstrijd uitgezonden werd gezegd dat je er totaal niet in geã¯nteresseerd in was. Dus als je gekeken hebt wil ik er best op in gaan maar anders heeft het geen zin.

18 januari 2021 om 01:19

ik heb de samenvatting gezien maar dan nog. rood pakken uit frustratie is alles behalve professioneel. als Neymar dit had gedaan was het waarschijnlijk weer een eng, naar mannetje met divagedrag die onnodig zijn team benadeeld. geweest. als Messi het echter doet dan moeten we er vooral allemaal heel veel begrip voor hebben want hij was een slachtoffer van de omstandigheden. zo kan je altijd wel met twee maten meten

18 januari 2021 om 01:21

Zoals ik al dacht, niet gezien. Ik laat het hierbij.

18 januari 2021 om 01:28

@bf1994 waarom moet ik het live gezien hebben dan? omdat ik dan een paar harde tackles van spelers van Bilbao mis? of dat het dan rechtvaardigt om rood te pakken en je team te benadelen. je houdt er imo maar een vreemde standaard op na. Zidane pakte ook zelden rood maar die kopstoot in die finale tegen Italie destijds zal jij ook wel normaal hebben gevonden dan

18 januari 2021 om 01:31

Hij hoeft niet de hele wedstrijd gezien te hebben voor hij een mening over mag hebben.. Ook al krijg je als voetballer 20 overtredingen tegen hoor jij je nog steeds te gedragen.. Messi was vandaag gewoon een slechte verliezer..

18 januari 2021 om 01:32

Als ik dat moet uitleggen dan zijn we nog verder van huis dan ik dacht.

18 januari 2021 om 01:35

@bf1994 ik zal het in ieder geval onthouden. als ik je ooit een keer kritiek zie geven op een speler die uit frustratie rood pakt dan weet ik iig dat je met twee maten meet

18 januari 2021 om 01:40

Voor mij is het heel simpel: los van het feit dat het volledig begrijpelijk is dat Messi zo reageert na zo'n wedstrijd verdient hij een stevige schorsing. De Spaanse bond zal ook niet een uitzondering maken omdat hij de hele wedstrijd aangepakt wordt, dus waarom moeten wij dat wel doen? Het hoort niet uit te maken welke speler de klap uitdeelt en welke redenen hij daarvoor heeft. Of het nou Messi is of de spits van Dordrecht, hier hoor je volgens de regels meerdere wedstrijden schorsing voor te krijgen.

18 januari 2021 om 01:40

Doe ik ook. Ik heb eerder tegen je gezegd dat niet alle spelers gelijk zijn. Vergeet het stukje trouwens niet waar het ook om gaat hoe vaak een speler rood pakt. Dus dit is belangrijk om te onthouden: status van de speler en hoe vaak die rood pakt. Dan mag je mij erop aanspreken.

18 januari 2021 om 01:43

@bf1994 het gaat natuurlijk ook om het moment waarop je rood pakt. je hebt het wel over een finale waarin je een prijs kan behalen

18 januari 2021 om 01:44

@brigadier messi moet vanuit de bond gewoon een gepaste straf krijgen. Ik reageer meer op de heisa eromheen. Het moment waar messi rood pakt is geen doorslaggevend moment in de wedstrijd. Messi pakt rood in minuut 120.

18 januari 2021 om 01:46

@japie kijk dan gelijk ook even in welke minuut hij rood pakt. Minuut 121. Wedstrijd is praktisch over. En hierbij heb ik gedaan wat ik zei dat ik niet zou doen in min eerste comment. Ik ga weer een discussie met jou aan. Ik laat het hierbij.

18 januari 2021 om 01:49

dat maakt het juist extra dom dan toch? hij wordt nu gewoon een paar wedstrijden geschorst voor niks

18 januari 2021 om 06:14

Nee wat Messi deed kan niet,en hij moet een schorsing krijgen. Maar als je heel de wedstrijd had gezien. Dan is een beetje frustratie wel begrijpelijk en dat zat niet in de samenvattingen.

18 januari 2021 om 07:22

Sorry hoor maar het is nooit begrijpelijk dat je iemand een mep geeft op een voetbalveld.

18 januari 2021 om 10:00

Wel te begrijpen alleen niet goed te praten.

18 januari 2021 om 10:19

Japie je moest het LIVE zien zodat je kon zien dat letterlijk! elke dribbel een Athletic speler met 2 handen aan een Barca speler ging hangen. Die hadden al 3 keer 2 maal geel moeten hebben in de 70ste minuut. Dit in lijn met Barca's laatste 5 wedstrijden waar de scheids dramatisch tegen Barca is!

18 januari 2021 om 12:22

@mancunianb ik geloof best dat Bilbao bloedirritant was maar dat geeft je toch geen vrij spel om iemand te slaan of iig een slaande beweging te maken? het is gewoon geen handige actie van Messi want zijn schorsing kan Barca gewoon punten gaan kosten. hij is daar veruit de beste en belangrijkste speler. Koeman kan wel zeggen het is begrijpelijk maar als Barca nu bv twee keer op rij verliest dan vliegt hij er misschien wel uit daar

18 januari 2021 om 13:56

Dit is precies, met alle respect hoor, waarom je 95% van de mensen hier niet serieus kan nemen. Hoe kun je op basis van een samenvattinkje van 1.22 op Ziggo je oordeel klip en klaar hebben? Terwijl bf1994 duidelijk zegt 'volledig terechte rode kaart'.

18 januari 2021 om 15:47

@lierse1997 het is ook niet begrijpelijk hoe de Athletic spelers de hele wedstrijd door overtredingen mochten maken die geel waard waren en ze niet kregen.. Er zijn er een paar bij die na de eerste helft al de rest van de wedstrijd een toontje lager hadden moeten gaan zingen

18 januari 2021 om 01:08

Ik had laatst iets gelezen over dat je bij een directe rode kaart geschorst bent voor competitie en beker maar bij 2 gele kaarten alleen voor de beker. Ik weet niet of dit ook zo werkt in Spanje natuurlijk en of dit uberhaupt een ding is maar zoiets had ik wel gelezen. Durf het niet met zekerheid te zeggen, er is vast iemand wie dit wel 100% zeker weet!

18 januari 2021 om 09:42

Dat je bij twee gele kaarten alleen voor de beker geschorst bent heeft simpelweg met het speelschema te maken, de volgende wedstrijd in Spanje is nou eenmaal in de beker, en twee gele kaarten levert slechts een wedstrijd schorsing op.

18 januari 2021 om 01:12

Messi zal wel onbewust zijn rust krijgen om zich weer op te laden voor de CL van volgende maand, Tijd dat de rest op staat maar dit Barcelona gaat dit jaar geen enkele prijs winnen . Hoop vooral dat we nog enigszins kunnen mee doen om La Liga maar ik ben er bang voor.

18 januari 2021 om 01:27

Mijn hoop is gevestigd op copa del ray. La liga zie ik niet zo snel gebeuren.

Zwak van Koeman, blijft een matige coach als het om mentale vlak gaat, altijd de schuld van de scheids of de onsportieve en agressieve tegenstander.

18 januari 2021 om 22:05

Heb je met dichte ogen gekeken De scheids had 7,8 kaarten kunnen trekken voor enkel vasthouden

18 januari 2021 om 22:05

Heb je met dichte ogen gekeken De scheids had 7,8 kaarten kunnen trekken voor enkel vasthouden

Van mij mag je best boos worden Koeman. Hoe zo'n Alba bij die 1-1 verdedigd en bij de 2-2 buitenspel opheft mag gewoon niet gebeuren. Ze horen die prijs gewoon op ervaring en kwaliteit binnen te slepen. Die rode kaart voor Messi was niet van doorslaggevende betekenis. Natuurlijk moet ie het niet doen, maar goed van mij mag je best in 750 wedstrijden voor Barca een keer rood pakken.

18 januari 2021 om 09:45

Aba zorgt er wel met zijn rushes voor dat je voorin veel verschil kan maken.zag je ook bij de goal van Griezman. Je gaat geen vervanger vinden dat het beter doet. Real heeft er ook mee te maken op de back posities.

Koeman gaat weer huilen om arbitrage.Het is typisch Barca mentaliteit van laatste 5/6 jaar omdat het voetballend niet meer lukt en geld is er niet meer en talenten er niet zijn.

Ik heb zelf de wedstrijd niet gezien omdat ik snooker aan het kijken was maar heb net de samenvatting gezien, leek een vrij vermakelijke wedstrijd met alleen een smetje op het einde... dat is geen reclame voor het Spaanse voetbal. En het lijkt de laatste stuiptrekkingen van messi in een catalaans shirt. Klote vooral voor Griezman dat hij 2x scoort en nog steeds niet wint

18 januari 2021 om 09:43

Het was een leuk duel, puur omdat het balletje maar heen en weer bleef gaan. Geen enkel moment had je de indruk dat het gedaan kon zijn, ook niet na de 2-3 van Athletic. Geschutter aan beide kanten in de defensie was daar dan ook de oorzaak van. Kracht op het middenveld van Athletic tegenover techniek van Barcelona. Lelijk voetbal kon je het overigens niet noemen van Athletic. Veel overtredingen maar aan de bal ook gewoon goed.

18 januari 2021 om 09:45

Het was geen goede wedstrijd. In de eerste helft was Barcelona heel matig, hun eerste schot was pas ergens na 35 minuten als ik het me goed herinner. Athletic was niet onaardig, maar had ook geen echte kansen. En in de tweede helft was Barcelona nog steeds niet heel erg overtuigend. Bilbao is heel de wedstrijd aan het knokken geweest, en vooral na de goal van Williams in de extra tijd was het daar gewoon vrouwen en kinderen eerst.

18 januari 2021 om 11:00

Poeh dan is de captain van je club een schande voor spaanse voetbal. Samenvattingen weerleggen het beeld van een wedstrijd totaal niet. Het was een dood saai wedstrijd.

Iedereen is wel klaar met Messi nu. Hij moet gewoon vertrekken en op de achtergrond een beetje voetballen in een competitie die niet in de schijnwerpers staat. Althans in Europa. Lekker naar Amerika, Qatar of Argentinie. Tijd voor andere spelers, talenten en teams om de komende jaren het top van het voetbal uit te maken. Was een grootheid, is een beetje doorgeslagen in het controle hebben en bemoeide zich met alles en iedereen. Maar niemand mocht kritiek op Messi hebben. Hoop dat het nu wel gedaan is.

18 januari 2021 om 11:08

Wie is iedereen? Ken werkelijk niemand die klaar is met Messi. Als je dit roept ben je gewoon geen liefhebber, maar een hater. Messi is nog altijd de beste speler die er rondloopt. In de laatste paar wedstrijden laat hij weer goede dingen zien. Zijn dip is niet gek na een behoorlijk rumoerige periode voor hem en bij de club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3756 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Witte rook in Barcelona: Messi tekent bij en levert fors deel salaris in’

Lionel Messi heeft bij president Joan Laporta aangegeven dat hij bij gaat tekenen bij Barcelona, zo weet de Spaanse journalist Miguel Rico te melden. Volgens Rico gaat de 33-jarige Argentijn zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Sydney van Hooijdonk staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen bij Bologna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren