Noa Lang lacht breeduit: ‘Ik word geaccepteerd zoals ik ben, een beetje gek’

Zondag, 17 januari 2021 om 13:03Rian Rosendaal • Laatste update: 13:42

Noa Lang maakt een tussenbalans op bij Club Brugge. De van Ajax gehuurde vleugelaanvaller voelt zich volledig geaccepteerd door zijn ploeggenoten en ook de band met trainer Philippe Clement is volgens de huurling zeer goed. In het video-interview op de website van de Belgische topclub rept Lang overigens niet over Ajax, de club die hem in oktober liet vertrekken. Club Brugge is enkele maanden geleden akkoord gegaan met een verplichte koopoptie van zes miljoen euro.

"Ik ben vanaf dag één goed opgevangen", zo verklaart de dankbare Lang in het vraaggesprek. "Het is in het begin natuurlijk wel een beetje wennen. Maar ik heb het naar mijn zin, ik voel me op mijn gemak. Dat is voor mij heel belangrijk." De door Ajax opgeleide buitenspeler vindt een goede onderlinge sfeer een cruciaal onderdeel van het groepsproces van een club. "Ik heb wel het gevoel dat ik mezelf kan zijn. Als ik mezelf niet kan zijn, dan ben ik niet op mijn gemak, dan heb ik geen plezier. Dat heb ik hier wel."

Lang voelt de steun van iedereen binnen de organisatie van Club Brugge. "Ik word geaccepteerd zoals ik ben, een beetje gek", zo vervolgt de aanvaller met een glimlach. "Dat is voor mij wel belangrijk." Lang is naar eigen zeggen in een prettige spelersgroep terechtgekomen. "De samenwerking met mijn teamgenoten is goed. Ik heb wel spelers in het team die begrijpen wat ze moeten doen als ik de bal heb. Dat ze diep gaan, of dat ik de combinatie zoek of acties maak. En dan weten ze hoe ze erop moeten anticiperen."

In de optiek van Lang haalt Clement het optimale rendement uit zijn kwaliteiten. "Hij begrijpt mij en ik begrijp hem. Dat is niet onbelangrijk", aldus de gehuurde aanvaller, die tot slot aangeeft wat hij kan brengen op de flank bij Club Brugge. "De echte Noa Lang is een creatieve speler die veel goals maakt en assists geeft." Hij pakt gelijk zijn statistieken van dit seizoen erbij. "Ik heb zeven goals en vier assists in tweeënhalve maand. Niet slecht, maar het kan nog veel beter. En het had ook al veel beter gemoeten. Ik had meer kunnen scoren en meer assists kunnen hebben."

De zelfkritische Lang is desondanks zeer tevreden met zijn keuze om Ajax tijdelijk in te ruilen voor de Belgische competitie. "Ja, Club Brugge en Noa Lang, dat is voor mij wel een echte match. Ik ben content", zo besluit de vleugelaanvaller van de huidige koploper in de Pro League. Lang treedt deze zondag met Club Brugge aan tegen Beerschot, met 18.15 uur als aanvangstijdstip.

Noa Lang onthult berichten van Overmars: ‘Dat raakt me, maar doet ook pijn’

De door Ajax verhuurde aanvaller is openhartig over de directeur voetbalzaken in Amsterdam.Lees artikel


Poll

Zie jij Noa Lang alsnog doorbreken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door bereta)

Zo te horen voelt hij zich al helemaal thuis. "Ik ben content" doet zelfs een beetje Vlaams aan

Deze jongen heeft rustig 7 goals en 4 assists gemaakt in 2.5 maand tijd. Als hij de juiste begeleiding krijgt komt hij zeker wel in de top 10 terecht. Ik zei het al eerder: (op twentenaren na dan) ronduit schandalig hoe wij met deze jongen om zijn gegaan op social media en voetbal websites. Neerkijken op hem vanwege zijn manier van praten en accent. Ronduit triest. We moeten echt weer terug naar Nederland van vrijheid en open-mindedness. Maarja , wie ben ik?

17 januari 2021 om 13:40

De top 10 van wat?

17 januari 2021 om 13:45

Europa

17 januari 2021 om 14:22

Top10-Europa? Dus jij verwacht dat Noa Lang van het kaliber De Bruyne, Bruno Fernandes, Luka Modric, Frenkie de Jong kan komen? Dat lijken me toch twee of drie stappen te ver.

17 januari 2021 om 14:56

En jij vindt Frenkie de Jong van het kalibert de Bruyne , Fernandes ? Dat lijkt mij ook 2 of 3 stappen te ver. Lang voetbalt tenminste op de helft van de tegenstander , daar waar wedstrijden worden beslist. En uiteindelijk spelen daar de meest waardevolle voetballers , Lang is pas 21 en er zit nog enorm veel rek in.

17 januari 2021 om 15:08

Lol, kijk je de laatste tijd Barcelona. Frenkie maakt na Messi en in mindere mate Griezmann de meeste beslissende acties. En hoewel Lang iets meer naar voren speelt en ze dus niet vergelijkbaar zijn heeft Frenkie de Jong veel, maar dan ook veel meer talent dan Lang. Lang mag zijn veters nog niet strikken. Frenkie loodste Ajax naar de halve finale van de CL en was fenomenaal tegen Real Madrid, Benfica, Juventus, Bayern en in mindere mate Spurs. Wat heeft Lang nou bereikt dat ook maar enigszins in de buurt komt bij Frenkies prestaties? Ik zette De Jong erbij om aan te geven dat Lang wel op een ander klasse-niveau zit.

17 januari 2021 om 15:19

Misschien bedoelt ie top 10 clubs. Bayern, Liverpool, Real, PSG.. alsnog vrij optimistisch maar je weet nooit dat hij op een dag bij een club als Juve of Dortmund terecht komt (de top 5 lijkt me zelfs in de meest optimistische voorspellingen vrij onrealistisch) maar je weet nooit dat hij op een dag bij een club als Dortmund speelt. Dat had men van Thorgan Hazard ook niet verwacht in zijn Waregem-tijd. Frenkie nu al tussen die namen zetten is ook vrij optimistisch trouwens, niet overdrijven.

17 januari 2021 om 15:20

We gaan Lang toch niet vergelijken met het niveau Frenkie de Jong. Dan moeten jullie echt stoppen met drinken overdag. Lang doet het even leuk in de Belgische competitie

17 januari 2021 om 16:45

Dacht dat Ziyech, Tadic, Neres en DvB ook wel hun bijdrage hebben geleverd. We hebben het niet over Johan Cruijf he xD. en De Jong met Bruno Fernandes of de Bruyne vergelijken is lachwekkend.

17 januari 2021 om 13:56

Ik gun hem het allerbeste. Hoewel hij niet lang voor ons heeft gespeeld, blijft zijn 200% inzet en vuur nog altijd bij.

17 januari 2021 om 13:59

De manier waarop hij zich presenteerde toen was ook wel heel anders als dat hij nu overkomt in interviews. Heeft zelf ook grote stappen gezet en je ziet dat hij nu ook gewoon op een normale manier de pers te woord staat.

18 januari 2021 om 19:34

Brugge zijn ook normale mensen, in Amsterdam heerst een ander mentaliteit, zowel de stad als club, plus invloed van straatvrienden,... Nu zit hij in een nuchtere sfeer.

Zo ongelofelijk stom dat we deze jongen hebben laten gaan.

17 januari 2021 om 13:41

Tja, had genoeg mensen voor zich. Is begrijpelijk vanuit hem en vanuit Ajax, want nu kregen ze iid nog geld.

17 januari 2021 om 15:09

Hij had gewoon minimaal een kans verdient.

17 januari 2021 om 15:07

Laten gaan, goh, je krijgt er 6 miljoen voor. Ik denk dat alle partijen hier beter uit deze deal zijn gekomen, mooi toch. Zelden zie je nog deals in het voetbal waarin alle 3 de partijen er als winnaar uitkomen. Misschien vaart zelfs de Nederlandse nationale ploeg er nog wel bij als hij zich echt verder gaat ontwikkelen en de volgende stap zet. Qua loopvolume kan hij nog veel groeien en hij moet ook nog bepalender en aanweziger worden in match waarin het minder loopt en dan kan hij een stap hogerop zetten naar een mooie ploeg in een G5 competitie.

In het video-interview op de website van de Belgische topclub rept Lang overigens niet over een eventuele terugkeer bij Ajax na afloop van dit seizoen. De zelfkritische Lang is desondanks zeer tevreden met zijn keuze om Ajax tijdelijk in te ruilen voor de Belgische competitie. Voor degene op de redactie die dit nog niet wist - er is een verplichte koopoptie. Lang komt volgend jaar niet terug. Misschien dat hij daarom ook niet over een terugkeer praat...

17 januari 2021 om 14:02

Een verplichte optie, zoiets kan alleen maar in het voetbal 😂😜 althans ik heb het nog nooit ivm iets anders gehoord of gelezen 🙂

17 januari 2021 om 16:55

Contradictio in terminis, valt inderdaad in de categorie vrijblijvend wurgcontract.

Er is weinig mis met hoe hij nu is, maar als hij echt de top wilt halen, moet hij wel open staan om te veranderen. Uiteindelijk zelfs tot iemand niet hij nu niet heel cool vind. Jezelf zijn moet niet in de weg staan van de natuurlijke ontwikkeling van je persoonlijkheid die je meemaakt in je adolescentie. Dit zie ik helaas te vaak bij dit soort jongens. De persona die ze voor zichzelf creã«ren (vaak een soort emo-gangster) staat ze uiteindelijk in de weg om echt alles uit de kast te halen. Daar zit ook de valkuil voor Noa.

17 januari 2021 om 14:28

Op basis van wat doe jij eigenlijk de aanname dat hij niet de mentaliteit heeft om het beste uit zijn carriã¨re te halen? Is hij te lui en nonchalant op training? Of doe je deze aanname puur op basis van hoe hij zich presenteert in interviews en niet in je plaatje past?

17 januari 2021 om 17:26

Waar ik het op baseer? Een hoop verschillende incidenten. Om er een op te noemen zijn: hoe hij reageerde heel onhandig bij Oranje onder 21 toen hij daar (heel terecht) op de bank belande. ook veel later toen hij daar over werd gevraagd, bleek dat hij niets had geleerd van dat incident. Had nog niet de inzicht om toe te geven dat hij fout zat. Nogmaals, ik vind dit allemaal geen probleem op zijn leeftijd, maar ik gewoon aan dat hij jeugdige attitude van nu niet moet gaan dragen als een tattoo. "ik ben gewoon wie ik ben" kan je ook gebruiken om niet te leren van je fouten en te groeien als persoon.

Ik ben de laatste die spelers beoordeel puur op interview. voetballers zijn er om te voetballen in niet mooi te lullen voor de camera of ideale schoonzoon uit te hangen.

Maar eerlijk, had hij bij Ajax dan zoveel gespeeld en het zo goed gedaan? Tuurlijk toont hij strijd en passie en hier en daar wat bluf, maar de voorbereiding was magertjes (wel dreiging maar weinig rendement), de concurrentie is en was simpelweg beter (niet Labyad en Promes, maar Tadic, Neres, Antony) en dan had hij alsnog mogen banken en af en toe invallen voor 20 minuten.

Nogmaals, leuke speler en mooi om naar te kijken maar dit rendement was en is toch niet het niveau wat verwacht wordt bij Ajax? Dat Labyad en Promes zo achterlijk veel minuten maken heeft niet per se te maken met dat er geen alternatief is, maar eerder met de (naar mijn idee) rare besluiten die ETH maakt met de opstelling. Om maar een voorbeeld te noemen, ik vind het zo doodzonde dat Martinez nauwelijks minuten maakt terwijl Blind nu toch wel redelijk aantoont een vormdip te hebben of simpelweg het niet meer kan belopen, terwijl elke minuut die Martinez op de mat legt vol zit met passie strijd en vuur.

In het geval dat Kudus niet fit is zou ik dan eerder Martinez achterin zetten en dan Blind lekker een linie doorschuiven met Klaassen en Ryan daarvoor. Klaassen had de eerste potjes gelijk een geweldige indruk achtergelaten maar daarna ging het minder. Vind niet dat het zozeer ligt aan Klaassen maar meer aan de extra meters die hij steeds moet overbruggen omdat Labyad en Promes zoveel verprutsen met het meeverdidigen en looplijnen dichtgooien.

17 januari 2021 om 14:14

Hahaha ik ben gestopt na de voorbereiding was magertjes , weinig rendement. Lang was bij precies 12 goals betrokken in de voorbereiding, was onze beste aanvaller.

17 januari 2021 om 15:01

Hebben we het dan over die nietszeggende potjes uit tegen een tweedeklasser uit Duitsland? Ik had het opzich beter kunnen verwoorden. Voorbereiding zag ik als de eerste potjes van het seizoen. Maargoed, misschien heb ik het mis maar denk jij dat hij nu alle potjes had gespeeld dan als hij was gebleven?

18 januari 2021 om 19:43

De 2de meeste na Lang had maar 5, hij de dus 12. En bij Brugge staat hij 1 op 1 (8 goals 5 assists in 13), als je hem vertrouwen geeft en 5+ matchen na elkaar laat starten, kan hij de echte Lang tonen, die kans kreeg hij niet helemaal bij Ajax.

Kan aan mij liggen maar ik ben het ophemelen van deze Noa Lang wel een beetje beu. Elke week een bericht van of over hem. Het is geen geweldenaar en zal dat nooit worden. Zal de tijd zijn maar zijn manier van pratenen houding is irritant. We moeten zulke gasten vooral een podium geven. Zeker doet hij het goed bij Brugge nu maar hou aub op met te doen alsof het een verlosser bij real, barca of Bayern is want dat is hij niet en zal dat nooit worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. ServaisAanvaller
R. De MilUnknown
M. RitsMiddenvelder242
R. VormerMiddenvelder245
S. MignoletKeeper260
H. VanakenMiddenvelder236
D. OkerekeAanvaller224
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Club Brugge 18 11 4 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
2019/2020 Ajax 5 3 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren