Kraay: ‘Ajax had hem echt wel nu willen hebben, dat zullen ze niet toegeven’

Zondag, 17 januari 2021 om 11:34

Ajax wilde Toby Alderweireld deze maand al terughalen naar Amsterdam, zo claimt Hans Kraay junior in het programma Goedemorgen Eredivisie van ESPN. PSV zou contact onderhouden met de 31-jarige centrumverdediger van Tottenham Hotspur, maar Kraay denkt dat het ‘de eer van Ajax te na’ is dat Alderweireld volgend seizoen in Eindhoven speelt. Erik ten Hag ontkende afgelopen donderdag dat er momenteel wordt gewerkt aan de komst van Alderweireld naar Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Toby Alderweireld op korte termijn terugkeren bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door burdym)

Logisch toch? Alderweireld is nog steeds een topverdediger en Ajacied, dus als hij op de markt komt zal Ajax de mogelijkheden onderzoeken. Lijkt mij niet dat Ajax PSV met hem aan de haal laat gaan.

17 januari 2021 om 11:48

Maar je gaat hem als Ajax toch niet alleen halen omdat PSV hem anders zou halen? Niet dat ik denk dat PSV een optie voor hem is maar ik neem aan dat Ajax dat niet als beweegreden hanteert, als ze hem zelf eigenlijk niet nodig zoudenchebben.

17 januari 2021 om 11:49

Ajax heeft hem dus wel nodig, gezien iedereen zowat het vertrouwen in Schuurs is verloren.

17 januari 2021 om 11:51

Nouja precies, maar dan is de beweegreden om hem te halen dus omdat je hem nodig hebt. Niet omdat PSV hem anders haalt.

17 januari 2021 om 11:53

Denk eerlijk gezegd niet dat als psv interesse zou tonen hij erheen zou gaan. Er zijn natuurlijk gekkere transfers geweest dus t kan altijd maar het is volgens mij wel echt een Ajax jongen

17 januari 2021 om 11:53

Dan zou ik als PSV zijnde direct Perr Schuurs ophalen.

17 januari 2021 om 11:56

Nee inderdaad, niet omdat Psv 'm zou willen halen, wel omdat 'ie hoog nodig is. In goedemorgen eredivisie lieten ze ook eindelijk een keer dat instappen van Schuurs in het middenveld zien wat 9 vd 10 keer fout gaan. Is echt ongelooflijk dat hij daar niet van lijkt te leren. Verder heeft Ajax nu 3 verdedigers voor de rcv die alledrie gewenste niveau niet hebben, waarin ik bij Timber nog meeste potentie zie. Dus Aldeweireld zou wat mij betreft direct mogen komen.

17 januari 2021 om 11:57

Constant kante. Denk dat Schuurs al meer kost dan Psv wil betalen

17 januari 2021 om 12:00

@inkemontana

Zou voor Schuurs ideaal zijn, kan me Bruma nog wel herinneren; die destijds pas 'echt' ging verdedigen toen Moreno naast hem kwam spelen.

Dat gun ik Schuurs wel aangezien die jongen zo veel stront over zich heen heeft gehad.

17 januari 2021 om 12:02

Is dat zo? Hij wordt toch bankzitter? Of gaat Ajax puur Alderweireld halen om PSV te pesten en zetten ze dan Alderweireld op de bank met zijn salaris van 4-5 miljoen?
Lijkt me helder dat als Ajax Alderweireld haalt Schuurs daar heel snel weg wil. Tuurlijk kan Overmars dan 12,5 miljoen vragen aan Psv, maar wat wil je met een boze speler?

17 januari 2021 om 13:27

Als hij naar PSV gaat krijg je denk ik het zelfde tafereel als van der Meide had , dan moet hij zijn tattoos laten zien. Het is voor Ajax en PSV een zeer bruikbare speler

17 januari 2021 om 13:51

@constant kante: Ajax verkoopt geen begin twintigers met een doorlopend contract en grotendeels basisspeler voor 12-15 miljoen aan de directe concurrent😂 Ajax verkocht een back die geen basisgarantje had Dest voor 2x zoveel. Denk dat als Schuurs na dit seizoen zou worden verkocht het bedrag rond de 30-40 miljoen ligt. Alsof PSV de enige gegadigde is haha.

17 januari 2021 om 14:37

Myvision.
Oh? Doen ze dat niet joh? Oh. Maar ik zal je wat anders vertellen, Ajax gaat natuurlijk ook niet een dikke dertiger als CV halen als ze net het contract van de basis CV tot 2025 hebben verlengd wetende dat die jongen natuurlijk niet voor zijn lol na eerst twee jaar jong Ajax geploeterd te hebben eerst weer drie jaar op de bank te gaan zitten of denk jij soms van wel, hahaha?
Nee, uiteraard wil die speler van begin twintig dan weg om te spelen.
En een speler die op de bank zit dan voor 30-40 miljoen verkopen Myvison??
Sorry, ik wil hier altijd graag een discussie, maar als jij denkt dat ze hem nog voor 40 miljoen gaan verkopen terwijl hij op de bank zit, dan is die 'discussie' natuurlijk heel erg snel klaar.

17 januari 2021 om 16:17

Aannames vriend. Ik heb 't helemaal niet over een Toby gehad en Schuurs is vooralsnog negentig procent van de tijd basis. Op basis van recente geschiedenis zijn de bedragen die ik noem veel aannemelijker dan die van jou. Maar de kans dat hij gewoon blijft is inderdaad het grootste.

17 januari 2021 om 11:52

Dus Ajax is bereid om de basis CV (schuurs) een motie van wantrouwen te geven, Alvarez nog langer als joker te gebruiken op het middenveld en de jeugdspelers nóg minder kansen te geven, louter en alleen maar om PSV dwars te zitten en Alderweireld niet binnen te laten halen??
Welnee man, wat een nonsens! Supporters denken in hun emotie op die manier maar bestuurders die intern wel weten hoe de vlag er écht voor hangt laten zich niet door dergelijke goedkope sentimenten leiden natuurlijk. Zoals ook supporters het zich nooit kunnen voorstellen dat Ajacieden naar PSV zouden overstappen, of omgekeerd, terwijl dat vaak zat gewoon wél gebeurd.
Enfin, ik zou zeggen: zit PSV lekker dwars dan!

PSV heeft daar zelf toch helemaal de financiële middelen voor? Of hij moet echt heel veel willen inleveren. Ik hoop van harte dat Ajax hem terug weet te halen komende zomer. Al mag het ook per direct 😌

17 januari 2021 om 11:53

Als PSV CL haalt hebben ze die natuurlijk wel. Al hebben ze op dit moment weinig reserves zover ik begreep van een bekende die laatst in de financiële cijfers gedoken is.

17 januari 2021 om 11:54

Ik zou ook zeggen dat hij onhaalbaar is, maar als je Götze en Zahavi kan betalen heb je toch wel ergens een sok met geld liggen.

17 januari 2021 om 11:59

Werk jij op de financiële afdeling van PSV ofzo? Of is dit gewoon een aanname zonder er maar enige kennis van te hebben? Blijft toch apart dat mensen denken meer verstand van de financiële situatie van een club te hebben dan de club zelf.

17 januari 2021 om 11:59

Messibazoer.
PSV heeft niet de financiële middelen? Hoorden we dat begin van de zomer niet ook al overal? PSV had een selectie die niets waard was en geen spelers met kwaliteit, en de kassen in Eindhoven waren zo leeg dat nieuwe spelers halen onmogelijk was. Enfin, twee maanden later stond er een puike selectie die Ajax het viir aan de schenen legt. Maak je over die financiëen van PSV nou geen zorgen! Ik zou, als ik jou was, veel eerder met zorgelijke blik naar de financiéle status in Amsterdam kijken. Als PSV geen kampioen wordt is dat hooguit sportief een ramp. Ajax, met 90 mijoen aan salariskosten alleen, heeft direct een grote uitdaging als het niet de CL groepsfase haalt.
De enige vraag die relevant is, is of Alderweireld naar 'huis' wil of niet. PSV is de logische keuze omdat hij dan lekker in Antwerpen kan gaan wonen. Salaris moet hij sowieso inleveren, ook al hij naar Ajax zou gaan. Ajax betaalt nu vier en vijf miljoen aan Tadic en Haller, maar Alderweireld verdient nu meer dan dat he, rond de negen miljoen.

17 januari 2021 om 12:06

Ik zou me toch eerder zorgen maken als PSV als je ongeveer de helft van de omzet van Ajax haalt. Als die ontwikkeling zich blijft doorzetten dan gaat dat op lange termijn toch wel doorwegen natuurlijk.

17 januari 2021 om 12:39

Zolang PSV ieder jaar een aardige gooi kan doen naar het kampioenschap hoeft PSV zich geen zorgen te maken lijkt me. Leuk dat Ajax weg kan lopen bij PSV - dat betekend natuurlijk niet dat PSV naar een subtop niveau gaat. Zolang PSV spelers van 15 miljoen kan kopen en kan verkopen voor 30 of 40 miljoen, is er niet denderend veel aan de hand natuurlijk.

17 januari 2021 om 12:45

Uiteraard gaat PSV daar niet door afzakken, maar het kan echte concurrentie wel een stuk moeilijker maken.

17 januari 2021 om 12:56

Dat wordt bijna louter verklaard door de deelname aan de groepsfase CL. De laatste keer dat PSV een hogere omzet had Ajax speelde PSV wél in de groepsfase CL en Ajax niet. Dus het gaat pas doorwegen als Ajax nu een keer of zes achtereen en onafgebroken landskampioen wordt én PSV daarna via de playoffs geen deelname aan die groepsfase weet af te dwingen.

17 januari 2021 om 13:41

Denk dat je de transfersommen over het hoofd ziet Constant kante, zie een de Ligt of de Jong. Dat vind ik niet bijna louter, dat de hoogte voortvloeit uit hoe je in Europa presteert is weliswaar van hele grote invloed.

17 januari 2021 om 14:27

Hiermee kun je dus simpelweg concluderen dat de CL de kleinere competities kapot heeft gemaakt want in al die divisies gaan er maar 1 de cl in en die worden financieel te sterk

17 januari 2021 om 14:29

Suurbier. Transfersommen zijn, net als inkonsten uit CL deelname, naar hun aard niet structureel maar incidenteel. Dã¡t is nou juist mijn punt. Als je de structurele inkomsten van PSV en Ajax naast elkaar zet, dan zit daar geen enorm groot verschil in. En daar is niet het verschil te maken. PSV en Ajax zitten in exact dezelfde krappe en kleine markt. Daar is niet heel veel meer uit te persen. En Lierse heeft het over een 'ontwikkeling'. Dat zou dus betekenen dat Ajax niet éã©n keer De Ligt en Frenkie verkoopt, maar elk seizoen dus dergelkijke transfers doet. Dat is niet zo. En dat is zeer onwaarschijnljik, zo niet onmogelijk. Als je die twee wegdenkt, dan heeft PSV met Lozano en Bergwijn spelers verkocht die vergeljikbaar zijn met wat Ajax verkoopt (ziyech, Vdbeek).

17 januari 2021 om 14:30

Sc12.
In Nederland is de competitie niet kapot hoor. Want dat Ajax 'financieel te sterk' zou zijn, dat zie ik niet. Zeker niet aangezien Ajax voor de huidige gekozen conjunctuur een koordansact moet opvoeren.

17 januari 2021 om 15:41

Ik zie psv geen speler halen die 22.5 miljoen kost dus nee Ajax en psv zitten totaal niet in de zelfde vijver en dat psv al die spelers heeft kunnen halen komt door die coach en niet door psv dus aub lul niet somaar wat

17 januari 2021 om 15:50

Haller kost 22,5 miljoen. Maar we hebben het hier niet over Haller. Dit gaat over Schuurs. En als je meegelezen had, wat je kennelijk niet hebt gedaan, dan had je geweten dat de discussie gaat over Alderweireld die naar Ajax gaat omdat Ajax, sugerreerde iemand, daarmee puur PSV dwars kan zitten. Waarop de vraag gesteld werd wat Ajax dan nog met Schuurs moet en daarop werd opgeworpen, terecht, dat dan PSV Schuurs kon halen. Want een bankzitter van Ajax (die ook tegen Feyenoord op de ban zit trouwens!) kost natuurljik geen 22,5 miljoen. Dat weet je zelf ook wel. Dus, probeer gewoon mee te doen in de discussie! En niet om nogal raar en niet on topic uit een hoek te komen met je 'aub lul niet somaar wat', terwijl je drie planken mis slaat.

17 januari 2021 om 15:37

Gerbands zei zelf dat ze dit jaar spelers moeten verkopen. Anders staan ze rood

17 januari 2021 om 15:53

Wanneer zei Gerbrands dat? En welke context precies ayoubi?
En nu we het toch over het moeten verkopen van spelers hebben, Edwin van der Sar, alegmeen directeur van Ajax, zei begin van dit seizoen letterlijk dat Ajax elk seizoen voor 55 miljoen aan spelers moet verkopen, om quite te draaien op de exploitatie. Nou jij weer!

Ik hoop dat Toby in Engeland blijft. Ik zie hem liever op een hoger niveau spelen dan dat hij terugkomt bij Ajax + financieel gezien is dat voor hem ook veel beter en slimmer. Hij kan daar nog makkelijk tot zijn 33-35ste spelen (niet alle wedstrijden + bij lagere PL teams), wat zou je dan nog in de ED komen spelen.

17 januari 2021 om 11:59

Hij heeft al behoorlijk wat om op terug te kijken. Hij is met Atletico kampioen van Spanje geworden, hij heeft met Southampton en Totenham vele jaren in de PL gespeeld, en met Belgie heeft hij met die bronzen medaille ook gewoon succes gehad. Is het zo gek om terug naar de eredivisie te keren? Bij Verthongen werd het op het einde ook een beetje pijnlijk zichtbaar dat hij het niveau niet meer aankon. Dan kan je toch beter je waardigheid behouden en naar een Nederlandse topclub gaan.

17 januari 2021 om 12:50

Alles kan uiteindelijk, maar ik zie hem liever nog in Engeland of dat hij ergens anders gaat cashen. Denk dat hij ook op een zo hoog mogelijk niveau wil blijven zitten kijkende naar de nationale ploeg van Belgie en komende Ek/wk of wat er aan komt.

Vertonghen is ietsje ouder en had al langer problemen, ook om het niveau/tempo aan te houden. Dan is het logisch.

17 januari 2021 om 12:00

voor de titel spelen, Europees voetbal spelen, toch goed verdienen in Amsterdam, terug bij je familie in de buurt. Ik hoop dat hij terugkomt.

Persoonlijk als ze hem halen zou ik dit niet doen ten koste van Schuurs.Ik vindt Blind ondanks zijn ervaring en passes erg tegenvallen sinds zijn gedoe met zijn rikketik en dat zou ik ook begrijpen want speelt toch in je hoofd.Blind maakt in mijn ogen veel fouten qua passes door het midden en ja dan maar 2 rechtsbenige centraal het zij zo

Doe Timber maar even naar Heerenveen joh. Doen we de Botman behandeling. Wordt niemand minder van

Denken mensen dat Alderweireld in de zomer transfervrij is of zo? In ieder geval voor PSV is hij totaal niet haalbaar, al zou hij willen. Levy laat hem niet vertrekken voor minder dan 20 miljoen, en Mourinho zit waarschijnlijk ook niet te wachten op het vertrek van zijn best CV.

17 januari 2021 om 12:28

Volgend jaar heeft hij nog maar 1 jaar contract dacht ik. En hij speelt al een stuk minder. Heeft volgend mij nog maar 8 wedstrijden mee gedaan. Dus het is niet zo dat hij onmisbaar is hoor.

17 januari 2021 om 12:38

Hij heeft een contract tot 2023, daar zijn dus nog twee jaar van over in de zomer. Daarbij is hij op dit moment de eerste keus van Mourinho (en hij heeft zeker meer dan 8 wedstrijden gespeeld dit seizoen). Onmisbaar is een groot woord, maar hij is de belangrijkste CV op dit moment.

17 januari 2021 om 12:39

Staat letterlijk in de tekst dat ie dit seizoen 16weds heeft gespeeld😜

17 januari 2021 om 18:46

Heb het nog ff gecheckt. Maar hij heeft 11 wedstrijden van de 18 gespeeld. Daarnaast heeft hij vandaag niet gespeeld bij Mourinho. Maar goed als jullie hem de belangrijkste vinden dan mag dat hoor.

17 januari 2021 om 18:50

@afcaajaxxx,

Dat is dus ongeveer de helft van alle wedstrijden dit seizoen, incl. Europa, FA en nog een paar bekertoernooien heeft Tottenham al aardig meer dan 16 x gespeeld.

Haha, net als zeker destijds met Zahavi. Toen wist Ten Hag er zogenaamd ook niets van. Hij zal intussen wel een hele lange neus hebben.

17 januari 2021 om 13:19

In de zomer was Overmars al bezig met Haller. Dat heeft hij gezegd. Dus misschien had Ajax inderdaad geen serieuze interesse.

Even los van dit bericht (zie Toby graag terug komen). Het valt mij op dat die meneer Vink als analist zinnige dingen zegt. Zeer prettig om naar te luisteren en komt erg kundig over.

17 januari 2021 om 13:43

Eens! Wellicht voorbarig maar echt een frisse blik erop, heeft zat kennis van het spelletje en de wereld eromheen en hij is ook nog eens objectief.

Het is hun eer te na dat hij naar PSV gaat.

Lijkt me sterk dat je daar je aankoop beleid op afstemt

Ten tijde van een strengere lockdown in belgie deze zomer zat hij naast me op het terras op de markt in Eindhoven met wat vrienden. Als hij graag dichter bij huis wil wonen zie ik het als mogelijkheid dat hij voor PSV kiest.

Het is best mogelijk dat zowel Ajax als PSV Alderweireld graag zouden willen hebben. Al heeft Ajax natuurlijk niet voor niks net met Schuurs tot 2025 verlengd. En natuurlijk is het onzindat Ajax een eventuele overstap van Alderweireld naar PSV kan tegenhouden. Hield Ajax Geels ooit tegen ? Lerby, ,arnesen, Vanenburg, Wouters, Kieft, Bosman, Menzo, Vink, Jonk ? Malen misschien ? Ajax gaat tochgeen beleidmaken op keuzes die PSV maakt ? Dat is typisch supporterspraat, leuk voor TV programma's.

17 januari 2021 om 15:57

Precies Theo! Exact zó is het! Ajax directie maakt keuzes op basis van bedrijfseconomische afwegingen en zeker niet op basis van goedkoop supporters sentiment.
Ik zou zelf ook nog Kluivert, Reiziger, Kenneth Perez en Siem de Jong willen noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

201 fans
Verdediger, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Tottenham Hotspur 23 1 2 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 33 2 7 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 34 0 3 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 14 0 3 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 30 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Michy Batshuayi wacht ‘straf’ na bekendmaken Belgische EK-selectie

Bondscoach Roberto Martínez heeft maandagmiddag de 26-koppige EK-selectie van België bekendgemaakt. De meest opvallende afwezigen zijn VfL Wolfsburg-keeper Koen Casteels en Marouane Fellaini. Behalve de lijst van 26 spelers heeft de...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 mei
José Mourinho hoopt Georginio Wijnaldum naar AS Roma te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren