Rel tussen Schmidt en Nijhuis maakt tongen los: ‘Één van de twee liegt’

Zondag, 17 januari 2021 om 10:52Rian Rosendaal • Laatste update: 11:12

Roger Schmidt kreeg het zaterdagavond tijdens Sparta Rotterdam - PSV (3-5) behoorlijk aan de stok met arbiter Bas Nijhuis. Na afloop verbaasde de Duitse coach vriend en vijand door te zeggen dat de topscheidsrechter bewust tegen PSV fluit, vanwege eerdere kritiek aan het adres van Nijhuis. In Goedemorgen Eredivisie wordt zondagochtend uiteraard uitgebreid gesproken over de manier van doen van de PSV-coach.

"Bas Nijhuis laat veel doorgaan, dat vind ik wel mooi", zo concludeert Erwin Koeman bij ESPN. "Misschien had hij gisteravond wel één of twee keer kunnen fluiten voor PSV bij een overtreding van Sparta. Maar ik heb liever zijn manier van fluiten dan wat veel anderen doen. Alleen wat Schmidt zegt, dat is toch wel grof. Het zijn heel harde woorden. Waarschijnlijk heeft hij vandaag een beetje spijt. Maar je moet je toch ook een beetje inhouden. Zoals die laatste woorden over Nijhuis, dat kan niet." De eveneens aanwezige Jean-Paul van Gastel bekijkt het incident tussen Nijhuis en Schmidt ook met argusogen.

"Ik vind het een beetje zorgelijk dat één van de twee liegt", aldus de voormalig speler en assistent-coach van Feyenoord. "Ik vind dat als Nijhuis fluit, dan weet je vantevoren dat er heel veel toegelaten wordt. Voor een buitenlandse trainer is het ook lastig om dit soort scheidsrechters te hebben, want in het buitenland wordt over het algemeen, op Engeland na, heel snel gefloten voor overtredingen. En hij laat heel veel toe." Presentator Milan van Dongen gelooft niet dat Nijhuis bewust tegen PSV fluit vanwege de eerdere ruzie met Schmidt na afloop van het uitduel met Vitesse. "Maar Nijhuis zal toch nooit gezegd hebben: 'Ik ga tegen jou fluiten', en dat dan ook letterlijk doen." Van Gastel kan daar geen definitieve conclusie aan verbinden. ''Ik weet het niet, de één zegt van wel en de ander zegt van niet."

Schmidt doet grove beschuldiging aan adres Nijhuis: ‘Dat heeft hij gezegd, ja’

De trainer van PSV veegt de vloer aan met Bas Nijhuis na afloop van het uitduel met Sparta Rotterdam.Lees artikel

Hans Kraay junior is met name kritisch op het optreden van Schmidt. "Hij is wel erg snel boos", concludeert de analist annex verslaggever van ESPN. "Nu gaat hij weer in op iets dat hij gehoord heeft. En dat kan Nijhuis inderdaad met een glimlach gezegd hebben, dat hij zegt: 'Ik heb bewust tegen PSV gefloten, dat gezeur'. Maar het is wel gevaarlijk wat je zegt, toch? Ik zou me als ik Schmidt was wat minder druk maken over Die Umwelt, zoals ze in Duitsland zeggen." Koeman heeft wel enigszins begrip voor de boosheid bij Schmidt. "Je mag soms best je frustratie uiten, maar ook niet te vaak. Je kunt je als trainer beter op je elftal concentreren, en dat is niet altijd even makkelijk."

Eerder dit seizoen draaide Nijhuis tegen Vitesse (2-1 verlies) een penalty voor PSV in blessuretijd terug, nadat hij de beelden had bekeken aan de zijlijn. Schmidt was daarna woedend op Nijhuis, en volgens de Duitser speelt dat akkefietje nog altijd een rol. "De scheidsrechter heeft vandaag na de wedstrijd gezegd dat hij tegen ons floot omdat ik kritiek op hem had geuit na Vitesse", aldus Schmidt. ESPN-verslaggever Pascal Kamperman kan zijn oren amper geloven en vraagt of Nijhuis dat echt gezegd heeft. "Ja. Hij deed het expres, omdat ik hem na Vitesse had bekritiseerd. Dat is totaal niet oké", zo zei de stellige Schmidt.

"Dat is voor mij niet professioneel", vervolgde de PSV-coach zijn opvallende relaas. "Dat is honderd procent niet professioneel. Het is nu de tweede keer dat ik dit zo voel. En daar ben ik echt niet blij mee." De woorden van Schmidt zorgden voor ongeloof bij Nijhuis. "Wat? Dat ik expres tegen hem gefloten heb ook nog? Sow, nou, dan kun je zien wat trainers er allemaal van maken, hè. Ik moet er echt om lachen, want dit is echt complete onzin natuurlijk. Heb je dat niet zelf verzonnen, heeft hij dat echt gezegd? Een trainer wordt gewoon beoordeeld op zijn gedrag, als hij een paar keer zo doet bij de vierde man, dan geef ik gewoon een gele kaart", zo klonk het in een interview met ESPN.Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Het is van Schmidt niet slim om het zo naar buiten te brengen. Als je dit doet , kom dan ook met het bewijs. Nu wordt het een spelletje welles nietes, waar niemand wijzer van wordt.

17 januari 2021 om 11:53

Hmm.. Waarom zou hij het niet mogen zeggen als het waar is? Het zou mij niets verbazen als het echt gezegd is. In het verleden heeft Nijhuis bijvoorbeeld ook al eens heel raar gedaan tegen Luuk de Jong. Iets wat ik persoonlijk verre van handig vind voor een scheidsrechter die professioneel met zijn vak bezig hoort te zijn.

17 januari 2021 om 13:14

Hoe kam je weten of het waar is? Nu blijft er altijd twijfel wie er de waarheid spreekt. Je gaat nu af op onderbuikgevoelens en niet de feiten

17 januari 2021 om 13:22

Totaal niet vergelijkbaar. De Jong was die hele wedstrijd op zoek naar een penalty, en voortdurend schwalbes aan 't maken. Vervolgens werd hij razend op Nijhuis dat hij geen penalty gaf. Andere scheidsrechters zouden een gele kaart geven, Nijhuis maakte er een mooie kwinkslag van: 'al zou ik je een penalty geven, je schiet hem er toch niet in.' Daar kan ik wel om lachen, ik houd wel van scheidsrechters die in 't veld een dolletje maken. Totaal wat anders dan zeggen dat je bewust tegen een team fluit, omdat je voorheen een akkefietje hebt gehad. Ik geloof daar ook niets van, niemand is zo dom om dat hardop te zeggen.

17 januari 2021 om 13:56

Je zult nooit weten of het waar is als je er geen geluidsopname van hebt. Maar ik kan het mij best voorstellen dat Nijhuis zo iets roept hij wil altijd de populaire jongen uithangen en aan de wereld laten zien dat hij lekker veel door laat gaan. Maar die wedstrijd van gisteren op zo’n veld leent zich nu niet echt om veel door te laten gaan. Daarnaast vond ik het als kijker vreemd dat er geen oranje bal werd gebruikt, misschien was de bal op veld beter te zien dan op tv.

17 januari 2021 om 12:02

Een beetje lastig om met bewijs te komen. Of had hij de woorden van Nijhuis op moeten nemen met zijn telefoon?

17 januari 2021 om 12:06

Het bewijs is simpel te leveren: vraag om de opname van communicatie tussen de scheidsrechters. Die horen immers alles wat Nijhuis heeft gezegd.

17 januari 2021 om 12:09

Het is na de wedstrijd gebeurd, dus waarschijnlijk is de communicatie of opname dan al gestopt. Als dit een optie was zou Nijhuis dit ook wel voorgedragen hebben.

17 januari 2021 om 13:17

Daarom is het ook niet verstandig dit soort dingen te beweren, omdat het moeilijk te bewijzen valt.

17 januari 2021 om 12:48

Het is juist wel slim, zo zet je druk op Nijhuis om de volgende keer eerder te fluiten bij harde overtredingen.

17 januari 2021 om 13:16

Of het doet afbraak aan zijn eigen reputatie? Staat hij direct bekend als.die trainer die maar wat verzint. Of dat het maar een gefrustreerd mannetje is die slecht tegen zijn verlies kan

17 januari 2021 om 13:19

Denk dat ijdeltuit nijhuis dit eerder aan zal grijpen om nog wat meer door de vingers te gaan zien als psv voetbalt.

17 januari 2021 om 14:31

Precies dit zijn allemaal aannames en dat alles doordat die trainer dit roept. De een zal zeggen dat het in het voordeel is van PSV de ander zal het tegengestelde roepen. Maar ja met zo.maar wat te roepen zijn er genoeg mensen populair geworden dat is ook weer zo

17 januari 2021 om 14:27

Ik denk dat geen van beiden liegen, maar dat er een miscommunicatie is
Misschien heeft Nijhuis gezegd: als je zo irritant blijft doen dan ga ik onbewust tegen jullie fluiten. Iets in deze trant
Nijhuis, die ik een slechte scheidsrechter vindt, is ook maar een mens en hij laat zich net zoals wij beïnvloeden door externe factoren

17 januari 2021 om 14:35

Of misschien heeft Nijhuis niks in die strekking gezegd en zuigt die trainer het uit zijn duim, wie zal het zeggen. Ik ben wel benieuwd hoe de scheidrechtersbond hier op reageerd . Zullen ze hun collega voluit steun geven ?

Wat schmidt zegt en doet is allereerst not done, dat is duidelijk. Alleen Nijhuis is hier ook heel smerig bezig. Die heeft vast iets gezegd wat wel eens over het randje geweest zou kunnen zijn. Die doet nu hier alsof die alles weer goed heeft gedaan en geen gekke dingen heeft gezegd. Waar 2 ruziën hebben 2 schuld..

17 januari 2021 om 11:13

Dus Nijhuis is smerig bezig over iets dan hij misschien gezegd heeft? Tenzij er bewijs komt moet Schmidt hiervoor gestraft worden. Weten allemaal ondertussen dat hij vrij snel klaagt en boos word. En heel eerlijk, met al die camera's tegenwoordig is het toch bijna niet meer mogelijk om met zulke woorden (mocht Nijhuis iets gezegd hebben) weg te komen?

17 januari 2021 om 11:14

Sorry, wat precies is not done aan wat hij zegt of doet? Dat hij Nijhuis citeert en beoordeelt? Lijkt mij niet raar. Of, dat hij nooit meer met hem wilt praten? Lijkt mij een persoonlijke kwestie eerder, dan not done.

17 januari 2021 om 11:50

Je begrijpt wel dat alles wat nijhuis zegt door het hele scheidsrechter korps gehoord wordt? Ja, Nijhuis is regelmatig cynisch, maar die is zich echt wel bewust van de grens. Anders was er al lang eerder ook iets naar buiten gekomen. In het meest positieve geval heeft Schmidt hem verkeerd begrepen.

17 januari 2021 om 13:40

Doe je dit in Engeland klagen over een scheidsrechter dan heb je direct een giga schorsing. Dat moeten ze ook eens doen met deze man, dit is de tweede keer al met hem.

Nijhuis is een enorme popiejopie die niet vies is van een cynische opmerking hier en daar tegen een speler of trainer. Vermoed dat Schmidt het niet goed geïnterpreteerd heeft. Overigens zou Nijhuis moeten weten dat het ook niet verstandig is om met cynisme te reageren op een coach als Schmidt, dat is olie op het vuur gooien.

17 januari 2021 om 11:14

Precies. Hiermee lijkt mij voldoende gezegd.

17 januari 2021 om 17:11

Duitsers maken geen grappen.

Blijkbaar is Schmidt vergeten dat hij na de wedstrijd tegen Heerenveen (dus na de wedstrijd tegen Vitesse) Nijhuis nog gecomplimenteerd heeft met zijn fluiten toen hij een strafschop terugdraaide. Toen vond hij dat Nijhuis goed floot. Als Nijhuis dat gezegd zou hebben vanwege zijn uitlatingen na Vitesse, zou hij die strafschop ook niet terug hebben gedraaid. Ik geloof Schmidt dus niet.

18 januari 2021 om 11:07

In het geval van buitenspel wordt over het algemeen beslist door het VAR-team, onder het mom "buitenspel is buitenspel". In het geval tegen Heerenveen wat je nu aanhaalt zou het dus wel heel erg vreemd zijn geweest als Nijhuis als nog zou zijn gaan kijken, en vervolgens, ondanks lijntechnologie, zou hebben gekozen voor geen buitenspel. De kritiek stampt uit het feit dat Nijhuis, zelfs in de sneeuw, met een verhoogde kans op blessures, nog op zijn "mannelijke" manier wil fluiten. Of dit is goeds of iets slechts is kun je over discussiëren.Echter voert hij dit "gewoon doorspelen" beleid totaal niet op een consistente manier uit. Het toekennen van die penalty van Sparta staat volledig haaks op de manier van fluiten die hij zogenaamd wil de uitdragen. Daarom zou hij ook de penalty van PSV tegen Vitesse ook hebben teruggedraaid. Wat dat betreft handelt Nijhuis inconsequent, en dat in het nadeel van PSV, en ik snap dus best dat dat je kan frustreren.

18 januari 2021 om 11:25

Je weet dat een scheidsrechter niet verplicht is om de VAR te volgen? Dat gebeurt vaak genoeg. Het gaat erom dat Schmidt stelt dat Nijhuis met opzet tegen PSV fluit vanwege zijn reactie na Vitesse. En dat klopt dus niet.

Als PSV er vind ik Schmidt wel een zeur, maar gezien het trackrecord van Nijhuis met oa Tanane en Koeman als het gaat om pedante opmerkingen denk ik dat Schmidt hier eerder geloof. Nijhuis is een scheids die zelf in de spotlights wilt staan. Spelers mogen elkaar verrot schoppen omdat het een mannensport is (beetje mannelijk voetbal vind ik ook goed), maar als je ook maar iets tegen hem zegt laat hij zijn machtspositie zien en gaat hij met kaarten smijten. Echt een vervelende scheids. Vrij narcistisch zijn gedrag.

17 januari 2021 om 11:28

Ach iedereen heeft het er over dat Nijhuis te veel door laat gaan, maar ziet niet in dat de spelers dit zelf beïnvloeden. Ik zie en Hoor spelers na een licht tikje schreeuwen en rollen, ja dan is het voor een scheids steeds moeilijker om te beoordelen of het daadwerkelijk een overtreding is. Boscagli deed dat gisteren meerdere malen. Grote gasten gaan voor het minste of geringste naar her gras. Als ze daar eerst eens mee stoppen. En verder moet Schmidt gewoon zijn mond houden of het rustig brengen als hij het er niet mee eens is. Ik snap niet dat PSVers dit verdedigen. Kaart is hoe dan ook terecht.

17 januari 2021 om 11:36

Nou ja hij geeft wel voor zo'n licht tikje een penalty vanaf een meter of 40 en fluit daar eerder in de wedstrijd 40x niet voor. Inclusief een precies dezelfde situatie tegen Gakpo in de 16 van Sparta in de eerste helft.Valt mij ook op dat als we Nijhuis hebben in ieder geval moeilijk winnen. Tegen een club als Sparta maak je er zelf dan 5 maar tegen een Vitesse en een Heerenveen ga je dat niet winnen.

17 januari 2021 om 11:43

Ja, omdat Nijhuis niet mee gaat in dat gehuil en geschreeuw en als het mannelijk wordt PSV het blijkbaar moeilijk heeft en dar verklaart ook direct dat PSVers Nijhuis vervelend vinden.

17 januari 2021 om 12:52

Niet alleen PSV-ers vinden Nijhuis vervelend hoor. Aanvallende ploegen hebben het lasteriger als hij fluit omdat de verdedigende ploeg een speler gewoon afstopt met een overtreding als die er doorheen dreigt te komen. Een ploeg moet zijn spel dus aanpassen als Nijhuis fluit en andere spelers opstellen die veel strijd kunnen leveren in plaats van de technisch vaardige voetballer.

Inmiddels is het voor Ajax een minder groot probleem geworden omdat we gewoon onze zuid Amerikaanse vrienden op kunnen stellen en die weten wel raad met 'mannelijk' voetbal.

17 januari 2021 om 11:47

Huh, dat met Tannane was toch niet Nijhuis?

17 januari 2021 om 12:49

Je hebt helemaal gelijk! Dat was idd scheidsrechter Martens, heb het even gecheckt. Excuses! Buiten Tannane was er nog een geval waarbij Nijhuis dergelijk gedrag vertoonde.

Ik geloof niet dat Nijhuis dit gezegd heeft, maar ik geloof wel dat er iets is voor gevallen tussen Schmidt en Nijhuis. Nijhuis heeft wel vaker dit soort onhandige uitspraken gedaan. Schmidt moet dit niet zo naar buiten brengen en het gewoon intern bij de KNVB melden. Zowel Schmidt en Nijhuis kunnen allebei beter naar zichzelf kijken. Schmidt moet zijn emoties onder controle houden en Nijhuis moet eens bij zichzelf nagaan waarom hij altijd mot heeft met verschillende coaches.

17 januari 2021 om 13:07

Eens met jou, maar ik denk dat wel zoiets gebeurd kan zijn als Kraay zegt, dat Nijhuis in gebrekkig Engels en/of op sarcastische toon tegen iemand heeft gezegd dat hij expres tegen PSV floot en dat diegene dat niet begreep. Verder begrijp ik de irriitatie wel van Schmidt, het veld is slecht dus je zou van de scheidsrechter iets meer bescherming mogen verwachten, dat moet Nijhuis gewoon beter inschatten. In plaats daarvan is er geen touw aan vast te knopen, voor de meest duidelijke overtredingen fluit hij niet, maar die penalty geeft hij dan wel. Het is prima om mannelijk voetbal te spelen, maar doe dan zoals Kuipers deed in de Topper, dat was echt uitstekend gefloten, mannelijk voetbal met een duidelijke grens. Schmidt moet het wel niet zo groot maken, misschien anders benoemen en het intern aangeven. Nu krijgt hij wellicht een schorsing aan zn broek en je hebt gedoe voor de rest van de competitie omdat Schmidt en Nijhuis niet door een deur kunnen wat problematisch is voor wedstrijden waarin Nijhuis PSV fluit. Denk dat de Knvb er het best aan doet beide heren even aan tafeltje te zetten met een bak koffie om zo elkaar even te kunnen spreken onder begeleiding van een derde als de emoties en adrenaline niet zo hoog zijn, en het daarbij te laten.

Nijhuis kan het niet zo goed hebben dat iemand hem een keer niet zo tof vind.

Ik vraag mij vooral af waar de clubleiding van PSV is. Wordt zo'n Schmidt niet op voorhand geinstrueerd over wie de scheidsrechters in Nederland zijn en waarin ze opvallen? Als Ajacied heb ik mij ook jaren gestoord aan Nijhuis. Altijd als hij kwam werden er punten verloren, omdat hij nergens voor floot en als je er wat van zei kreeg je geel als speler. Inmiddels heb ik dat geaccepteerd en is Ajax wat mannelijker gaan spelen waardoor ze wat minder vaak punten laten liggen als Nijhuis fluit. De clubleiding van PSV kan dat toch ook tegen Schmidt zeggen. 'dit is Nijhuis. Hij is een beetje een showmannetje met een grote mond. Als hij scheidsrechter is laat hij heel veel door, dus bereid je spelers daar op voor. Heel veel dingen mogen van hem, maar als je tegen hem praat krijg je geel. Dus ondanks dat het een lulhannes is, niet te veel op reageren.' Dan ben je er wat mij betreft. Je doet er toch niks tegen en we weten allemaal dat hij elke wedstrijd op dezelfde manier benaderd. Dus om dan te roepen dat hij tegen PSV fluit omdat Schmidt hem na Vitesse-uit heeft bekritiseert is lachwekkend. Los van het feit dat Schmidt niet zelf gehoord heeft dat Nijhuis dat heeft geroepen, dus dat hijzelf ook gewoon vage 'van horen zeggen' berichten de wereld in helpt.

17 januari 2021 om 11:26

Ik snap de frustratie van Schmidt maar al te goed. Stel jij bent trainer en je ziet voor je neus dat er overtredingen worden gemaakt waar niet voor gefloten wordt met als gevolg blessures. En dan aan het einde een penal geven voor niets. Ik zou ook pissed zijn.

17 januari 2021 om 11:39

Precies dat, lekker populair veel door laten gaan met zelfs blessures aan toe en dan lekker hautain met gele kaarten strooien als men zich hardop afvraagt waar nijhuis mee bezig is. Vervolgens wel vanaf 35 meter binnen een seconde fluiten voor licht contact in de 16 meter. Het is niet te volgen wat wel en niet mag van hem en dat schept frustraties bij spelers, trainers en fans.

17 januari 2021 om 11:41

Ja Gaagie, lekker eenzijdige weergave. Bekijk het eens van de kant van de scheidsrechters. Het merendeel van de spelers probeert de scheidsrechters er constant in te luizen door bij lichte tikjes of als ze amper geraakt worden te schreeuwen en te rollen. Voor een scheids wordt het daardoor steeds moeilijker om het te beoordelen. Maar dat veroordeelt men niet. "Dat is dan professioneel"....het wordt zelfs door trainers gevraagd. Spelers staan daarna doodleuk op en hebben nergens last van. Er zijn scheidsrechters die hier constant Voor fluiten, zoals een Higler...daar heb ik veel meer moeite mee. Nijhuis kiest er voor om dat niet te doen... En ja, hij zal soms mis zitten, maar kijk ook even naar de eigen spelers

17 januari 2021 om 11:58

Leuk dat hij dat niet doet, maar geef dan ook geen penalty. Daarmee maak je jezelf ongeloofwaardig. Verder moet de KNVB hier eens naar kijken want het kan niet zo zijn dat 1 scheids een heel andere manier van fluiten heeft. Dit moet gewoon een beetje overeenkomen met elkaar, anders is de scheids altijd van invloed op de uitslagen, dat zie je dus ook regelmatig en dat is niet wat je wil.

17 januari 2021 om 11:26

Als een trainer de waarheid zegt moet daar een clubleiding op ingrijpen??

17 januari 2021 om 11:33

Hij zegt helemaal niet de waarheid. Hij laat zich opnaaien door Nijhuis en slaat vervolgens wartaal en leugens uit. Zogenaamd horen dat Nijhuis expres tegen PSV fluit omdat Schmidt commentaar had na Vitesse - Psv. Dit terwijl Nijhuis bij Heerenveen - PSV nog een penalty van Heerenveen terugdraaide. Als ie dan echt expres tegen PSV fluit had hij dat ook niet gedaan. Ook zeg ik niet dat de clubleiding moet ingrijpen, ik vraag mij af of ze voorafgaand aan het seizoen die Schmidt wel hebben geinstrueerd over wie Nijhuis is, hoe hij zich uit, hoe hij fluit en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Want dit soort teksten komen wel heel gefrustreerd over, terwijl Nijhuis eigenlijk niks anders doet dan wat wij in Nederland van hem gewend zijn.

17 januari 2021 om 11:37

Nee hij draaide hem niet terug... Dat deed de VAR. Als het aan hem had gelegen was ie er gewoon op gegaan.

17 januari 2021 om 11:38

Natuurlijk. Een trainer gaat dingen verzinnen. Geloof ik geen reet van. Zoals hierboven al is aangegeven. Zal wel te maken hebben met miscommunicatie. Nijhuis die in boeren Engels leuk probeert te zijn en een cynische opmerking maakt die verkeerd opgevat wordt.

17 januari 2021 om 11:55

De var kan niet beslissen of iets teruggedraaid word of niet Roland, die geven enkel advies. Uiteindelijk is de scheids nog altijd de eindverantwoordelijke.

17 januari 2021 om 12:09

@Roland, je weet dat een scheidsrechter niet verplicht is om het advies van de VAR te volgen? En dat gebeurt vaak genoeg. Ik sta ervan versteld hoeveel PSV-supporters hem verdedigen.

17 januari 2021 om 12:18

De vAR draait niets terug. De uiteindelijke beslissing s aan de scheidsrechter.

Als die zo mannelijk fluit waarom geeft die dan een penalty.. Waarschijnlijk was Nijhuis geïrriteerd door Schmidt en dan is Nijhuis Nijhuis en gaat die voor iets waar die de hele wedstrijd nog niet voor gefloten heeft ineens een penalty geven.. Begrijp de woede van Schmidt wel..

Wanneer zou Nijhuis dit hebben gezegd? Alles wordt toch ook opgenomen met dat microfoontje die ze hebben. Ik denk dat Schmidt zo iets niet zomaar gaat verzinnen en ik denk zelf dat Nijhuis een grapje zat te maken en dat het verkeerd is binnen gekomen. Voor de rest is het wel schrikbarend wat voor klopjacht er op Schmidt gemaakt wordt. Resultaten zouden heel matig zijn, spel is zogenaamd niet om aan te zien, hij behandeld talenten slecht, hij is eigenwijs en zo valt er elk weekend wel wat over hem te zeiken. We zijn halverwege januari en die man strijdt mee voor 3 prijzen, ik kan me niet eens herinneren dat PSV dat nog deed na de winterstop. Het spel is met vlagen heel leuk en beter dan onder van Bommel maar tuurlijk het wordt niet lang vol gehouden. Wel kan je nog wijzen naar de vele corona gevallen en blessures en de vele wedstrijden achter elkaar. Daarnaast bedankt Ihattaren hem die hij zogenaamd heel slecht behandeld.. snap dat mensen geen fan van die man zijn, zo ben ik geen fan van Mourinho maar ga niet constant op zoek naar dingen..

Tegen Vitesse zei ik al: ''jammer zo'n reactie van Roger Schmidt. Ik heb hem hoog zitten, maar hier laat hij zich even flink kennen. Komt nu over als een slechte verliezer. Onnodig naar mijn mening.

Vitesse verdiende de overwinning. Elke andere beslissing had je Vitesse zwaar genaaid. Eindelijk doet VAR iets goeds en het is weer niet goed.''

Dus hij pakt de VAR ook hard aan. En dat was Danny Makkelie die had ingegrepen bij de wedstrijd Vitesse - Psv. Nu pakte Roger Schmidt gisteravond Bas Nijhuis weer aan, omdat hij hem weer tegen kwam in de wedstrijd Sparta R'dam - Psv. Erg kinderachtig van hem. Wees is een volwassen vent man en niet zo huilie huilie doen voor de camera's. Zeg dat dan face to face tegen Bas Nijhuis. Hier schiet niemand wat mee op.

17 januari 2021 om 11:42

PSV heeft gewonnen gisteren. Dus slechte verliezer kan hij niet zijn in deze. Makkelie liet Nijhuis zelf kijken omdat hij iets anders zei dan wat er op de beelden te zien was. Hij zei er wordt geduwd met twee handen en dat was het natuurlijk niet. Aan de andere kant is zo iemand in de rug springen nog voor de bal er is op elke plaats in het veld 100% een overtreding. Maar onder het mom van mannelijk voetbal mag alles bij Nijhuis. Behalve kritiek op hem, dan staat ie als een 'niet zo mannelijk' figuur te strooien met kaarten.

Volgens mij kunnen ze hier wel achter komen. Laat maar horen wat schmidt tegen de 4e man heeft gezegd. Dan weten we meteen of nijhuis de waarheid hier over sprak of dat hij hier ook al over heeft gelogen. Nijhuis is veelste arogant geworden, sinds hij aanschuift bij vi en rugdekking krijgt van derksen. Dus we weten nu al, dat schmidt maandag keihard aangepakt zou worden bij vi.

Bas praat altijd al negatief over PSV Ook bij Derksen laat hij merken dat deze coach en de club niet zijn voorkeur is Dus Schmidt heeft hier groot gelijk

17 januari 2021 om 13:24

Geloof er helemaal niets van. Mocht Nijhuis dat toch gedacht hebben, waarom zou hij dat dan tegen Schmidt vertellen?! Dat is een beetje alsof een winkeldief 5 minuten voordat hij wat gaat stelen naar de kassa loopt en zegt: "Hey omdat het vorige keer zo makkelijk ging, ga ik over 5 minuten weer een paar shirtjes uit jullie winkel jatten!"

1 van de 2 liegt, of de waarheid ligt in het midden. Feit is wel dat Nijhuis er een handje van heeft zijn eigen regels er op na te houden en dat Schmidt niet al te positief overkomt in de media. Bij Nijhuis moet ik altijd terugdenken aan Groningen-Ajax waar er een overtreding op Onana werd gemaakt en daaruit werd gescoord. Onana stond ver uit zijn strafschop gebied en Nijhuis vond dat Onana dan maar niet zo ver z'n doel uit moest komen. Wat echt een belachelijke reden is om niet te fluiten voor een overtreding. Denk zelf dat er ergens wel iets soortgelijks is gezegd als dat Schmidt beweert, maar het niet zo extreem gezegd is.

17 januari 2021 om 12:27

@afc dat herinner ik me ook nog wel. Bedoel gister roept hij dat Schmidt zijn coaching moet doen en hij het fluiten waarom bemoeid hij zich met hoe Onana staat te keepen? Zelfde geldt voor die speler van Vitesse dat hij tegen hem zei dat ie maar niet zo veel moest dribbelen.. Nijhuis heeft gewoon veel te groot ego en wil het vaak om hem laten draaien.

Complete onzin dat Nijhuis tegen PSV zou fluiten. Nijhuis is gewoon incompetent en fluit wel vaker totaal onvoorspelbaar en tegen de regels. Het aantal controversiële beslissingen van deze paljas is hoger dan die van alle andere scheidsrechters bij elkaar en alleen dat al geeft haarfijn aan dat hij totaal ongeschikt is voor hetgeen waarvoor hij op het veld staat.

Wat er precies wel en niet gezegd is dat weet ik niet. maar wat Schmidt zegt over de blessure van Gakpo ben ik het wel helemaal mee eens. Bas Nihuis was weer eens bezeig met de grote Nijhuis show, liet veel te veel doorgaan en uiteindelijk schopt iemand Gakpo een blessure. Als je zelf voetbalt weet je altijd heel snel waar de grens van de scheidsrechter ligt.

Wat een enorme onzin dat de blessure van Gakpo aan Nijhuis ligt. De speler maakt altijd nog zelf de overtreding. Die Schmidt is echt kansloos met z'n opmerking: ik hoef hem nooit meer te spreken. Blij dat zon trainer niet bij mijn club trainer is...bah

Laat Schmidt zich vooral focussen op het coachen van het team, ik vind het nogal hele vreemde uitspraken die hij domweg niet hard kan maken. Dat moet deze beste gozer toch ook weten. Het komt nogal kleinzerig over, want als je Nijhuis kent, weet je hoe hij fluit. Dat doet hij niet alleen zogenaamd tegen PSV. Bemoei je gewoon met je eigen werk en dat is je team naar het kampioenschap proberen te leiden. Deze huilerig opmerkingen helpen daar niet bij en zorgt er alleen voor dat je achter de feiten blijft aanlopen. Los van het feit dat jezelf zo laat kennen.

Dit wordt denk ik wel 1-2 duels brommen voor Schmidt. Kan me niet voorstellen dat de knvb hier niets mee doet.

17 januari 2021 om 12:54

De Knvb is ook allang niet meer zo dol op Nijhuis omdat hij afwijkend fluit van de andere scheidsrechters. Ook zijn ze niet blij met al zijn media optredens. Denk dat Schmidt er wel mee wegkomt.

17 januari 2021 om 21:30

Zou niet zo mogen zijn. Dit gaat alle perken te buiten. Is ie in Duitsland ook al eens flink voor gestraft voor dat rare kinderachtige gedrag.

17 januari 2021 om 21:30

Zou niet zo mogen zijn. Dit gaat alle perken te buiten. Is ie in Duitsland ook al eens flink voor gestraft voor dat rare kinderachtige gedrag.

Waarom moet het zijn dat een van de twee liegt?
Schmidt kan Nijhuis toch ook gewoon verkeerd hebben verstaan, of verkeerd hebben begrepen? Zoiets gebeurt zo vaak in het leven, en al helemaal tussen mensen die niet dezelfde moedertaal hebben.

17 januari 2021 om 12:55

Het ging via een derde persoon. Die vertelde Schmidt dan Nijhuis het tegen hem gezegd zou hebben.

17 januari 2021 om 13:23

Ohja, dat is waar ook. Maar dan nog kan het ergens in de keten verkeerd verstaan of begrepen zijn. Die kans is dan zelfs nog ietsje groter, kijk maar naar wat we op basisschool deden met een boodschap doorgeven in een kringetje en dat het op het eind iets heel anders was geworden.

17 januari 2021 om 14:01

Dus de derde persoon kan ook een opruier zijn....

17 januari 2021 om 23:30

Absoluut, of ergens in de communicatie werd de boodschap enigzins anders. Bij elke communicatie cursus voor beginners heb je zo'n spelletje waarbij de docent in een kring de persoon naast hem iets influistert. Dat gaat dan het kringetje rond. Totdat de boodschap bij de laatste komt, die moet hem dan hardop uitspreken. Dan blijkt elke keer weer dat de boodschap totaal anders eindigde dan die begonnen was. Kan hier ook zomaar gebeurt zijn.

Psv moet bij zich zelf blijven coach moet zich niet met een scheidsrechter bemoeien de voeten van de spelers die moet spreken,, zo word de trainer wel heel vervelend zo is van bommel ook bezig geweest dan loopt het team niet zoals het moet dan krijgt de scheidsrechter de schuld,

Ik vind de verklaring van Hugo Borst toch het waarschijnlijkst. Een cynische opmerking die Lost in translation is gegaan. Nijhuis: "tuurlijk fluit ik tegen jullie team, tuurlijk joh." Schmidt: "wassss?!!!" Dat kan toch? Een scheids die beroerd Engels spreekt en een Duitser die geen humor heeft lijkt mij waarschijnlijker dan dat iemand glashard staat te liegen.

Ik weet niet of jullie het boek van / over Nijhuis hebben gelezen, maar daarin doet ie regelmatig parmantig en een tikje stoer over wat hij allemaal wel niet tegen spelers en trainers zegt. Dus waarom zou het nu anders zijn?
Aan de andere kant: ik ben dol op onze trainer, hij gaat ongestoord zijn eigen gang, doet de dingen soms anders en heeft schijt aan wat anderen daar van vinden, maar als hij gelogen heeft dan mogen ze hem ook wel voor een wedstrijd of 5 schorsen, want dat kan natuurlijk niet.
Maar als het wel klopt, dan geldt hetzelfde voor Nijhuis.
Het zal jullie niet verrassen, maar voorlopig sta ik aan de kant van Schmidt.

Tja. Nijhuis liet gisteren weer te veel doorgaan. Miste sowieso een gele kaart in de eerste helft. Weet er altijd een show van te maken. Daar mag je best wel wat van zeggen. Maar dit is een forse beschuldiging en lijkt me wat vergezocht.

Deze man is zeer onvolwassen in zijn gedrag. En niet voor het eerst. Ik vermoed dat er nu toch wel een schorsing komt, en terecht. Trainers moeten zich gewoon gedragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2214
E. ZahaviAanvaller156
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller50
Y. MvogoKeeper220
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren