BILD: Huntelaar maakt keuze voor Schalke bekend na Ajax-Feyenoord

Zondag, 17 januari 2021 om 09:43Rian Rosendaal • Laatste update: 10:12

Klaas-Jan Huntelaar heeft een definitieve beslissing genomen aangaande zijn toekomst als profvoetballer. BILD meldt zondagochtend dat de aanvaller van Ajax zondagavond wereldkundig maakt dat hij terugkeert bij zijn oude liefde Schalke 04. De 37-jarige Huntelaar treedt zondagmiddag eerst nog met Ajax aan tegen Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA, al is de kans niet groot dat hij als basisspeler begint. Trainer Erik ten Hag begon donderdag tegen FC Twente (1-3) met Sébastien Haller als spits. Huntelaar echter scoorde tweemaal als invaller in de slotfase.

Bovengenoemde Duitse krant meldt dat Ajax en Schalke 04 tot een akkoord zijn gekomen over de tussentijdse transfer van Huntelaar, wiens contract in Amsterdam na dit seizoen afloopt. De geruchten over een terugkeer van de routinier bij de degradatiekandidaat uit Gelsenkirchen doen al enige dagen de ronde. Huntelaar sprak zelf over een 'moeilijke keuze', zeker ook omdat hij veel gevoel heeft voor beide clubs. De Ajacied speelde tussen 2010 en 2017 ook al voor de laagvlieger en is nog steeds zeer populair bij de aanhang. In zijn eerste periode bij de club kwam Huntelaar tot 126 doelpunten in 240 wedstrijden.

Schalke-coach Christian Gross liet vrijdag al een optimistisch geluid horen over de comeback van Huntelaar. "Er is nog geen definitieve deal gesloten, maar feit is dat er wederzijdse interesse is. Als een speler met die persoonlijkheid, ervaring en kwaliteit bij ons zou willen terugkeren, dan zou dat fantastisch zijn." Volgens Gross speelt mee dat Huntelaar eerder al zeven jaar het shirt van Schalke 04 droeg. "Als iemand voor Schalke heeft gespeeld, dan is hij besmet door het Schalke-virus. Ik voel dat hij deze uitdaging graag aangaat. Dat verdient mijns inziens het grootste respect", zo klonk het op een persconferentie.

'Als Ajax de eerste 20 minuten niet scoort, heeft Feyenoord een kans'

Huntelaar sprak donderdag na de 1-3 zege op FC Twente ook al openlijk over de flirt met Schalke 04. "Schalke heeft zich gemeld, ik heb het er met Ajax over gehad. Het is een moeilijke keuze, natuurlijk. Voor mij. Kijk, Schalke en Ajax zijn de clubs waar ik het meest mee heb. Ik heb tegen Schalke gezegd dat ik ging kijken en dat ik het met Ajax zou bespreken. Dan ga je het traject in van beslissen", zo klonkt het in gesprek met ESPN. Volgens Huntelaar is het in alle gevallen een lastige kwestie. "Natuurlijk is het moeilijk. Ik ben er nog niet uit dat ik het zeg. Nee, ik weet het nog niet helemaal. Ik ga er nog een nachtje over slapen. Eerst maar eens genieten van deze wedstrijd."

Huntelaar was in eerste instantie niet de eerste keuze van de technische leiding van het kwakkelende Schalke 04. SPOX wist donderdagavond te melden dat de komst van Huntelaar als ‘plan B’ geldt voor Schalke 04. De nummer zeventien van de Bundesliga wilde eigenlijk verder met Vedad Ibisevic, maar hij verliet Gelsenkirchen deze maand uiteindelijk na een ruzie met de technische staf. Sport1 bracht Schalke 04 vervolgens in verband met de clubloze Mario Mandzukic, maar die interesse lijkt inmiddels te zijn bekoeld


Poll

Klaas-Jan Huntelaar kan beter het seizoen bij Ajax afmaken


Gerelateerd

Meer sportnieuws

88 reacties (laatste reactie door beastman)

Begrijpelijke keuze. Zijn hart ligt nu eenmaal meer bij Schalke.

17 januari 2021 om 09:51

Ontzettend jammer. Klaas is een topper, zelfs op zijn 37e.

17 januari 2021 om 09:52

Onzin. Hij vindt dat hij meer zicht op speeltijd heeft bij schalke. Of dit terecht is zullen we nooit weten.

17 januari 2021 om 10:23

maradungatje, laat je niet ophitsen door zo'n opmerking joh. KJH is ten eerste voetballer en wil spelen. Daarnaast heeft ie hart voor beide clubs, maar als de ene club van je hart het ook redt zonder jou en de andere club doet een roep om hem te redden uit de verdrinkingsdood (en waar ie ook nog kan voetballen). Ik vind het jammer, maar ik begrijp t wel. En dat van meer hart voor Schalke is gewoon een andere supporter die lekker kan stangen, dat lijkt me duidelijk 😉

17 januari 2021 om 10:57

@maradungaatje: Natuurlijk wil hij spelen, zijn gretigheid op die leeftijd is iets om te bewonderen. Hoe mooi is het daarnaast dat je je oude liefde in de Bundesliga zou kunnen houden en op die manier af te sluiten; hij heeft groot gelijk. Succes Klaas-Jan

17 januari 2021 om 11:58

Als die naar Schalke gaat zullen we dit 100% wel te weten komen.

17 januari 2021 om 09:52

Z'n hart ligt niet meer bij Schalke. Ze hebben hem harder nodig. Dat is iets heel anders.

17 januari 2021 om 09:58

@melvin, woensdag hebben we gezien dat Ajax Huntelaar ook nog zeer goed kan gebruiken.

17 januari 2021 om 10:05

@DieGelbeReds: Neem aan dat je Donderdag bedoeld en ja Klaas Jan is zeker nog goud waard voor Ajax als pintchhitter in de laatste fase van de wedstrijd. Echter gun ik hem dit ook als hij maar speelt tenminste anders kan hij net zo goed bij Ajax blijven.

17 januari 2021 om 10:26

Gelbe, ik hoop ook echt dat ie niet gaat, want een kampioenschap is dichterbij met hem dan zonder. Dat hebben we donderdag kunnen zien. Maar ik begrijp wel als ie wil, dat je hem laat gaan.

17 januari 2021 om 10:53

Ik heb ook liever dat ie blijft. Voor mij is Huntelaar een absolute held. Maar het is een soort van kiezen tussen je broer en je zus voor hem. Je houd allebei van ze, maar als je de een wat meer moet helpen doe je dat. Ik hoop wel dat ie nog een jaartje doorgaat zodat er afscheid kunnen nemen.

17 januari 2021 om 09:55

Dat gevoel heb ik dus helemaal niet. Ajax én Schalke zijn beiden even belangrijk voor Huntelaar. Bij allebei deze clubs ligt zijn hart, evenveel. Hij kiest in mijn ogen voor het sportieve. Bij Ajax is zijn rol door de komst van Haller in zijn ogen misschien wel uitgespeeld, terwijl hij bij Schalke nog belangrijk kan zijn. Hij is nog veel te gretig om derde of vierde spits te zijn. Daarom kiest hij voor Schalke.

17 januari 2021 om 10:23

Klopt wat je zegt. Als je goed had geluisterd na Twente - Ajax zei Huntelaar afloop dat zowel Ajax en Schalke 04 in zijn hart ligt. On: Nu zou ik graag Aleksandar Mitrović van Fulham als vervanger willen zien bij ons aller Ajax. Hij heeft ervaring van PL niveau, speelt voor het nationale elftal van Servië en kent Dusan Tadić van Ajax.

17 januari 2021 om 10:35

Mitrovic is toch ook te goed? Die moet je in de basis hebben.

Zou dat wel willen zien, Haller samen met Mitrovic. Krijg je straks beide 20 keer per seizoen scoren.

17 januari 2021 om 11:03

Haha dat zou wat zijn he

17 januari 2021 om 10:00

Heb je geluisterd naar hem? Nooit heeft hij dat gezegd. Het is dan ook niet zo. Schalke heeft hem op dit moment harder nodig. En daarom neigt hij naar Schalke. Uiteraard ook het uitzicht op meer speelminuten speelt mee.

17 januari 2021 om 10:02

Het is meer dat zijn zus meer hulp nodig heeft dan zijn zus.

17 januari 2021 om 10:27

Haha Joy4ever poogt nog even de Ajacieden te provoceren. Die heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Schalke kan hem meer speelminuten garanderen. Ik zou het als Ajax zijnde niet al te makkelijk laten gebeuren. Want voor Ajax is hij nog steeds erg belangrijk blijkt wel.

17 januari 2021 om 11:35

Heeft niets met provoceren te maken. Er zit gewoon veel meer uitdaging in voor Huntelaar. Ajax wordt toch wel kampioen, dat is geen echte prestatie qua spelersmateriaal. Dan kan je beter helpen je grote liefde te behoeden voor degradatie.

17 januari 2021 om 12:49

Maar het gaat erom dat Huntelaar twee grote liefdes heeft. Dat heeft hij letterlijk gezegd.

17 januari 2021 om 10:37

Dat geloof ik niet. Ik verwacht echter dat hij het gevoel heeft dat hij bij Schalke het verschil kan maken terwijl ajax ook zonder hem kan

17 januari 2021 om 13:31

Mooi he dat je zoveel tere zieltjes raakt. Ik snap dan ook niet waarom mensen zo raar reageren als iemand het idee heeft dat Hunterlaar zijn hart meer bij Schalke ligt. Wat is daar mis mee? Staat er letterlijk bij Joy4ever dat hij provoceert o.i.d.? Mensen laten zich ook wel heel snel stangen, als daar al sprake van is. Huntelaar voelt zich geroepen vanuit clubliefde naar Schalke, dan is er toch wel degelijk sprake van dat hij een hart voor de club heeft? Misschien zelfs meer dan voor Ajax?

17 januari 2021 om 14:02

Als blijkt dat hij vandaag hier nodig is en moet scoren om te winnen dan blijft hij hier
Wint Ajax zonder hem dan gaat hij Schalke redden

17 januari 2021 om 14:16

37 jaar en dan naar de Bundesliga, ik verwacht er weinig van. Gebaseerd op emotie misschien begrijpelijk maar niet op sportief vlak imo. Schalke is geen team wat domineert maar vaak de onderliggende partij is en aan Huntelaar heb je weinig op de counter

Ik gun het hem van harte. Als ie er straks nog 1 binnen prikt in de laatste minuut helemaal!

17 januari 2021 om 09:52

Zekers van mij mag hij die goal maken pas als feyenoore met 0-3 voorstaat. Dan gun zelfs ik ook klaas een goal in laaste minuut.

17 januari 2021 om 09:57

Zou het van vanmiddag net zó spannend worden als tegen Twente ? Ik hoop dat Ajax deze klus eerder klaart en dan zou een afscheidsgoal van the Hunter heel mooi zijn !

Ik had het persoonlijk niet gedaan. Maar maak je onsterfelijk daar Hunter! Het is je gegund!

17 januari 2021 om 09:59

Mooie reactie! Huntelaar is een baas. Hij moet een hele lastige keuze maken tussen twee grote liefdes. Wat hij ook kiest, hij blijft een baas. Hopelijk blijft hij, maar als hij dat niet doet hoop ik dat hij bij Schalke belangrijk wordt.

17 januari 2021 om 10:37

Het is zeker een baas en voor Ajax hoop ik dat hij blijft. En voor de Eredivisie eigenlijk ook, want hoewel ik geen Ajacied ben is Huntelaar een geweldige voetballer en persoon. Inderdaad een eindbaas. Heeft één van jullie een idee wat de transfersom is?

17 januari 2021 om 11:17

Ik denk dat hij ofwel gratis gaat ofwel tegen een symbool bedrag. Als dank voor bewezen diensten.

Is de kans klein niet groot VZ? Is dat dan klein of juist groot??? 😂

17 januari 2021 om 09:56

Er staat is de klein niet groot. Klein had kans moeten zijn, maar dit zien we vaker hier om zo snel mogelijk wat te posten, zonder het eerst na te lezen

Gemengde gevoelens. Enerzijds gun ik deze strijder deze transfer. Anderzijds week ik niet of hij het degradatie voetbal van Schalke nu nog gaat trekken, en zie ik hem liever in Amsterdam blijven. Linksom of rechtsom, hoop dat zijn keuze een succes is.

Heel jammer, tegen Twente hebben we gezien hoe belangrijk hij nog kan zijn voor Ajax, en daarnaast lijkt het mij lekkerder om in je laatste jaar te strijden voor kampioenschap, beker en EL ipv strijden tegen degradatie in toch een vrij triest team. Ook als je kijkt maar sfeer binnen een team en alles er om heen was ik bij Ajax gebleven, maar niks aan te doen, zou mooi zijn als die Schalke uit de degradatiezone kan schieten, al denk ik niet dat het spel van Schalke momenteel past bij KJH.

17 januari 2021 om 10:04

Exact, zo zit ik er ook in. Ik denk dat Ajax hem dit seizoen nog wel eens nodig gaat hebben als er een goal à la Twente geforceerd moet worden. Ik hoor De Snor al zijn tekst voorbereiden. Onbegrijpelijk dat Ajax hem heeft laat gaan daar het landskampioenschap enorm belangrijk is en Ajax geen liefdadigheidsinstelling is. Als Ajax hem niet had laten gaan, had hij andersom geluld;niet erg respectvol om een 37-jarige spits deze kans te ontnemen. Dan waren we weer die kille club geweest...

17 januari 2021 om 11:18

Je zegt het zelf: als Ajax hem zou dwingen om te blijven, zou dat ook niet goed zijn.

Jammer dat ie gaat. Hopelijk gaat ie knallen bij Schalke om ze te helpen. Net zoals een HSV veel te groot om in de tweede Bundesliga te spelen.

Wat moet schalke nou moet een 37 jarige spits? Of is het meer voor de leuk?

17 januari 2021 om 10:01

In de Bundesliga blijven. Schalke is op zoek naar doelpunten en niemand wil instappen. Ze spelen in op het gevoel van Huntelaar en mogelijk kan hij Schalke behoeden voor degradatie.

Bedankt Klaas, maar succes bij Schalke en hoop dat je zo'n grote club erin kan houden. Het zou jammer zijn als Schalke net als HSV af zou glijden.

Ga hem missen

Nou dan verdient hij vanmiddag helemaal een mooi afscheid tegen onze rivaal. Jammer dat hij gaat, want hij is zo fit als wat. En daarna een perfecte motivator en pinchhitter. We gaan hem zeker missen, maar het is hem gegund. Ben wel benieuwd, hoe hij bij het kwakkelende Schalke uit de verf gaat komen.

Ja ik Denk dat huntelaar in combinatie met Haller ook tot hele mooie dingen in staat Kan zijn en je weet dat de hunter altijd wilt spelen Dus de keuze voor schalke is gewoon heel logisch.....

Oké ik snap dat je wilt helpen om Schalke tegen degradatie te behoeden.. Maar het is een zinkend schip en ze gaan hoe dan ook degraderen met of zonder Huntelaar. Hij heeft zijn keuze gemaakt om te stoppen na dit seizoen.. Dus waarom afsluiten met een degradatie dan met een kampioenschap..??? Ook een beetje minachtend tegenover de Graafschap had hun dan geholpen met promotie naar de Eredivisie. Dit levert je minpuntjes op Klaas!! Maar ik gun het hem natuurlijk wel. Laat daar geen misverstand over bestaan.

17 januari 2021 om 10:09

Hoezo gaan ze hoe dan ook degraderen?

17 januari 2021 om 10:24

@lierse1997, Afca Babel heeft een schriftelijke cursus 'waarzeggen' gevolgd. Hij is blijkbaar vergeten dat Schalke 04 nog 19 duels moet spelen in de Bundesliga.

17 januari 2021 om 10:36

Waarom krijg je minpunten als je een zinkend schip wil redden waar je jarenlang met plezier heb gevoetbald? Leg uit.

Ik gun Huntelaar zijn laatste kunstje, als Ajax zijnde is het wel zonde om je pinchhitter en aanjager op een belangrijk moment te moeten verliezen. Hoe zit het met zijn contractsituatie? Hoeveel zal Schalke voor hem gaan betalen?

En dan zal je zien dat Haller vanmiddag geblesseerd raakt en mogen we de rest van het seizoen met de EL erbij met Labyad en Traore aanmodderen (uitgaande dat Brobbey niet bijtekent). Misschien zeg ik iets doms, maar kon er geen huurconstructie bedacht worden met optie op tussentijds terugroepen?

Huntelaar is een man van statistieken. Denk dat hij nu net zijn 250e (en 251e) heeft gemaakt voor hem een mooi markeringspunt is.

Vergelijk het met twee goede vrienden. De ene nodigt je uit vanwege een verjaardagsfeestje, de andere omdat hij je nodig heeft ivm problemen. Waar gaan je heen? Dat het ene leuker is dan het andere doet niet ter zake in gevoelskwesties, dat geldt vermoedelijk ook voor Huntelaar inzake Ajax en Schalke.

Dat Klaas-Jan Huntelaar het seizoen 2020-2021 afmaakt bij Schalke 04 verbaast mij totaal niet. In het vraaggesprek na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente kon je al op zijn gezicht lezen dat hij Schalke 04 te hulp wil schieten. De club uit Gelsenkirchen verkeert in accute degradatienood. En heeft zijn hulp harder nodig dan Ajax.. En feitelijk is dat correct. Kortom: Ik kan deze beslissing volmondig begrijpen.

Ik hoop dat hij vele goals gast maken voor Schalke Ondanks dat hij ons afgelopen donderdag de dag verknalt heeft kan ik respect voor hem opbrengt Nog altijd gretig en een echte prof

Tja, in Amsterdam werd hij ook niet helemaal op waarde geschat. Labyad in de spits, Huntelaar op de bank. Dus bij meer speeltijd was hij toch bij Ajax gebleven, al weet je dat nooit. Maar gelukkig blijft Promes wel. Op 10.....

17 januari 2021 om 10:41

Dat heb ik ook nooit begrepen. Zowel vorig seizoen als dit seizoen is hij Europees veel te weinig gebruikt. Juist in dit soort do or die wedstrijden voelt Huntelaar zich als een vis in het water. En dat hij geen 90 minuten meer aan zou kunnen vind ik ook zo’n onzin. Zulke verhalen gaan helemaal hun eigen leven leiden.

Wat zijn keuze ook al zijn, voor beide clubs zal hij erg belangrijk zijn komende seizoenshelft. Ik ben dus ook erg benieuwd naar de transfersom. Lijkt me wel dat er een transactie moet plaatsvinden.

Kansloos, had hij nooit moeten doen. Wordt een flop. Slecht leiderschap van Ajax

17 januari 2021 om 10:59

Snap niet dat ik lees dat het een logische keuze is. De Bundesliga is te zwaar voor hem, voordat hij wegging bij Schalke zat hij op de bank. Dus wat denkt hij nou?

17 januari 2021 om 11:19

Als dit klopt, houdt Ajax hem niet tegen zijn zin in Amsterdam. Dus waarom is het slecht leiderschap?

Nou we gaan hem missen bij Ajax. Ik vind het sterk en dapper dat hij een van zijn liefdes die in nood verkeerd wil helpen. Ik hoop dat hij Schalke behoudt van degradatie. Dat hij na dit seizoen met ons het kampioenschap mag vieren en in Geksenkirchen mag vieren dat ze in de Bundesliga blijven. Deze held verdient zo'n afscheid.

Mocht die afscheid nemen van Ajax ,laat het hem dan wel in stijl doen. Door 2 maal te score in de zegen op Feijenoord

Jammer voor zulke jongens dat het stadion nu leeg is. In Amsterdam had hij een mooi afscheid gekregen en bij Schalke zou hij zeker met open armen zijn ontvangen. Hij lijkt te kiezen met zn hart en blijkbaar ligt dat net iets meer bij de volksclub Schalke.

Jammer dat hij gaat, dit gaat een sof worden vrees ik. Maar ben ik benieuwd wie op zijn plekje gaat zitten. Want er moet een spits bij. Brobbey gaat niet verlengen en word wellicht verkocht, Traore is geblesseerd en staat in belangstelling. Misschien toch Brenner halen zodat hij alvast kan aclamatiseren. Maar kennelijk is Mandzukic ook vrij, dus misschien is hij ook een optie tot het einde van het seizoen.

Jammer, maar het is hem gegund. Deze man gaat nog een half jaartje vlammen in de Bundesliga.

Schalke speelt bijna altijd op eigen helft, dus dat wordt lopen voor Klaas Jan. Gaat hem niet worden.

Ajax zit niet in de CL omdat ETH Labyad en Traore boven Huntelaar verkoos voor de spitspositie. Bij Scalke zal Huntelaar zeker meer spelen. Huntelaar is een topspits van wereldklasse

17 januari 2021 om 13:24

Huntelaar was een spits van wereldklasse. Dat is hij al jaren niet meer natuurlijk. Hij zit tegen zijn pensioen aan. Met Haller erbij had Ajax een rondje verder kunnen komen.

17 januari 2021 om 13:52

Dat was hij 10.jaar geleden. Nu is het een goaltjesdief die op zijn retour is. Het spel van Ajax is op zijn lijf geschreven, beetje rond dolen rond de 16 en wachten op je kans. Zou zo maar een sof a la Robben bij Groningen of Elia bij Utrecht kunnen worden. Dat hij fit is spreekt in zijn voordeel, maar op de counter spelen en sprintjes trekken zie ik niet gebeuren.

Ik zou het niet doen als ik hem was. Hij speelt daar ver van de goal en moet veel meters maken dan. Daarnaast is bij veel clubs daar de verdediging ook nog een stuk beter dan in de eredivisie. Kan hij niet beter met een prijs afscheid nemen dan met degradatie?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

554 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren