‘Ik zal nooit vergeten wat Karim Benzema heeft gezegd, nooit’

Zondag, 17 januari 2021 om 06:52Daniel Cabot Kerkdijk

Het doet Didier Deschamps nog altijd pijn dat hij door Karim Benzema werd uitgemaakt voor racist, zo geeft de bondscoach van Frankrijk te kennen in gesprek met RTL. De aanvaller werd buiten de selectie voor het EK van 2016 gehouden en dat volgens Benzema zelf op basis van een etnische voorkeur van Deschamps. De oefenmeester werd hard geraakt door deze aantijgingen en het incident kreeg een lange staart.

Benzema kwam in oktober 2015 voor het laatst in actie in het shirt van les Bleus. Een maand na zijn laatste optreden werd de Franse Algerijn opgepakt, omdat hij zijn collega-international Mathieu Valbuena afgeperst zou hebben met een sekstape. Hoewel de aanvaller van Real Madrid nooit schuldig is bevonden, kwam het incident hem op forse kritiek te staan. Zowel premier Manuel Valls als voormalig president François Hollande was van mening dat de goalgetter geen plek meer in het nationale elftal verdiende.

Deschamps deelde de mening van de politici en hield zijn pupil buiten de selectie voor het EK van 2016. Die beslissing schoot bij Benzema in het verkeerde keelgat, waarna de aanvaller zei dat de bondscoach met zijn keuze ‘heeft gebogen voor een racistisch deel van Frankrijk’. Hatem Ben Arfa werd ook niet geselecteerd, waarna Eric Cantona de beslissing van de bondscoach openlijk in twijfel trok: "Benzema is een geweldige speler. Ben Arfa is een geweldige speler. Deschamps heeft een echte Franse naam. Maar misschien is hij de enige in Frankrijk met een echte Franse naam.” Hij vervolgde: "Ben Arfa is misschien wel de beste speler in Frankrijk vandaag de dag. Maar ze hebben een bepaalde oorsprong. Daar mag ik over nadenken."

Bijna vijf jaar en verschillende rechtszaken later heeft Deschamps, die inmiddels aan een tweede termijn als bondscoach begonnen is, nog altijd moeite met het verwerken van de gebeurtenissen. "Hoewel de de tijd sommige wonden heelt, kan ik het maar niet vergeten. Het gaat niet alleen om Karim Benzema. Er zijn ook uitspraken van andere mensen die hebben geleid tot gewelddadige aanslagen op mij en mijn familie.”

Doelend op de uitspraken van onder meer Benzema en Cantona, laat de 52-jarige trainer weten dat de situatie erg uit de hand is gelopen. “Het zeggen van bepaalde dingen leidt automatisch tot verbale of fysieke agressie. En ik moet daar de gevolgen van ondervinden. Ik kan niet vergeten wat Benzema heeft gezegd. Ik zal het nooit vergeten, nooit. Er is een grens overschreden en het mijn naam en de naam van mijn familie aangetast.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door lilywhitenl)

Benzema heeft gewoon gelijk. Het is een oneerlijke behandeling die hij heeft gekregen en als ik Benzema zou zijn zou ik ook niet meer willen spelen voor deze verschrikkelijke engnek. Meneer Deschamps wilde even een wit voetje halen bij de voormalige president en premier van Frankrijk, maar heeft voor de grap even niet door dat je technisch gezien een onschuldige man (want ja dat ben je zolang je niet schuldig bevonden ben) verschrikkelijk benadeeld. En dan ook nog is de beste franse spits die er sinds 2010 rondloopt. Dit heeft allang niet meer met discipline te maken, dit was natuurlijk gewoon persoonlijk naar Benzema toe, en tot de dag vandaag begrijpt niemand waarom. (Of misschien wel🤔😉). In ieder geval Benzema heeft alle reden toe om boos te zijn. Hij kon misschien nu ook al wereldkampioen zijn en wie weet had hij dan de balon do’r kunnen winnen in 2018 ipv Modric. En hadden ze in 2016 misschien wel gewonnen van Portugal, want een afmaker is toch wat ze miste daar in frankrijk. Allemaal sprookjes die kapot zijn gemaakt door Meneer engnek.

17 januari 2021 om 08:19

Wat als, dan misschien, wie zal het zeggen... Je beseft wel dat je nu een kant op redeneert. Want je kunt ook zeggen dat als ze Benzema hadden geselecteerd ze nooit wereldkampioen zouden zijn geworden, en misschien niet eens in de finale hadden gestaan in 2016.

17 januari 2021 om 08:29

Precies. Het is niet de eerste keer dat Frankrijk juist door te veel diversiteit enorm matig presteerde door interne ruzies zoals het WK in 2010. Ik vind dat Deschamps een perfecte balans heeft gevonden waar zowel wit als zwart/Arabisch Frankrijk zich kan herkennen. Deschamps moet gewoon aan de balans denken en iemand als Benzema zou die balans kunnen verstoren vanwege dat gedoe met Valbuena. Laten we ook niet ontkennen dat de daders vrienden van Benzema waren en Benzema aan Valbuena aanraadde om beter te betalen. Verder kunnen we ook niet ontkennen dat het negeren van Benzema Frankrijk geen succes heeft gebracht. Het voetbal is niet om aan te zien, maar wel uiterst effectief.

17 januari 2021 om 08:49

Je moet lezen pa, ik zeg “misschien”. Wat ik daarmee bedoel is dat het kansen waren die hem ontnomen zijn. Ik zeg niet dat het ook daadwerkelijk zo zou lopen.

17 januari 2021 om 09:19

Perfecte balans?? Heb je de basis in je hoofd?

17 januari 2021 om 09:25

Balans in spelers uit Frankrijk en/of met dubbele nationaliteit die zijn geselecteerd de afgelopen jaren. Hij heeft het niet over de basis en dan nog... een coach stelt zijn beste team op, toch? Sinds wanneer moet er in een nationaal elftal diversiteit zitten?

17 januari 2021 om 10:49

'sinds wanneer moet er in een nationaal elftal diversiteit zitten?', nou ja sinds de tijd dat je (onterecht) voor racist wordt uitgemaakt omdat je bepaalde spelers links laat liggen. Deschamps kiest voor Giroud duidelijk uit tactische overwegingen. Toch wordt hij voor racist uitgemaakt omdat hij Benzema (vanwege al die polemiek) links laat liggen. Vergeten mensen ook nog eens dat Frankrijk ook over Griezmann en Mbappe beschikt? In een ideale wereld kan een coach de beste 11 opstellen. Helaas is dat in een divers land als Frankrijk onmogelijk. Stel je bijvoorbeeld 9 spelers met een migratieachtergrond op, dan komt er kritiek dat er te weinig witte Fransen worden opgesteld. Of andersom. Stel er worden 9 witte Fransen opgesteld en maar 2 Fransen met een migratieachtergrond dan krijg je ook weer kritiek. Ik vind dat Deschamps dat goed oplost door een evenwicht te bewaren. Is Lucas Hernandez bijvoorbeeld de beste optie voor linksback? Je hebt ook Mendy die daar kan spelen. Is Pavard de beste optie voor rechtsback? Ik heb mijn twijfels. Giroud? Je hebt ook nog Ben Yedder en Lacazette.

17 januari 2021 om 11:01

Waarom heeft Benzema dan gelijk? Hij haalde zijn ploeggenoot achter de rug van hem om, omlaag. Dat is gewoon pure negativiteit en daar heeft Deschamps ook gewoon geen zin in gehad. Benzema is een vervelend mannetje, dus ik snap heel goed dat hij er niet voor heeft gekozen.

17 januari 2021 om 11:15

Ik mag hopen dat dit niet de beweegredenen zijn voor een coach voor het maken van de opstelling. Voor Giroud als spits valt echt wel wat te zeggen, gewoon een goede spits.

17 januari 2021 om 14:50

@Ajax/barca... een coach zal zeker zijn voorkeuren hebben, maar stellen dat hij rekening houdt met diversiteit vind ik belachelijk. Dan moet hij ook vrouwen opstellen, toch?

17 januari 2021 om 16:00

Waarom is hij dan onschuldig bevonden als dat idd zo is? Je praat maar wat merk ik.. Als jou vriend je adviseert om te betalen als je wordt afgeperst door een paar lui die hij ook kent is daar volgens mij gewoon niets mis mee.. Hij is immers niet de persoon die jou afperst..

17 januari 2021 om 17:15

Wat een onzin 😂 giroud als spits heeft er 0 gescoord en toch is frankrijk kampioen geworde, karim is veruit de beste spits van hun 2 😂😂😂

17 januari 2021 om 17:53

Idd dat vind ik ook Giroud opstellen was een lachertje

17 januari 2021 om 08:38

Ik vind het altijd bijzonder dat mensen dingen zeggen als ‘het is natuurlijk gewoon zo dat ...’ of ‘die en die heeft gewoon gelijk’ en dan nergens enig argument voor aanvoeren. Maar dan zie ik dat ze voor het woord ‘eens’ het woord ‘is’ gebruiken en weet ik meteen waar we mee te maken hebben

17 januari 2021 om 08:44

Nou vertel IS, waar heb je mee te maken dan? En is het niet “wie” je mee te maken hebt. Bovendien zie ik meerdere spel en grammatica fouten in je opmerking. Dus voor dat je mij de les komt lezen moet je ervoor zorgen dat je eigen shit ook klopt. Clown

17 januari 2021 om 09:35

Dat je iemand uit de selectie zeg zolang de zaak loopt kan je begrijpen maar dit is inderdaad persoonlijk. Benzema is een jongen van de straat of tenminste die mentaliteit heeft hij ook zeker weten en dat zijn dingen die ook spelen waarom weet ik niet. Benzema hoe kan je die niet selecteren een complete spits die letterlijk maar dan ook letterlijk alles in huis heeft. Ik ben echt een fan van Benzema klinkt raar als barca fan naar Benzema is echt een gruwelijke spits. Hij hoeft niet perse een goal te maken om belangrijk te zijn maar dat mee helpen met opbouwen enz wauw. Hij verdiende het om wereldkampioen te worden en dat zal hem ook z’n hele leven bijblijven. Super jammer dit en ook weer super jammer dat die zaak nu weer boven water komt drijven dat zal hem niet goed doen, maar Benzema is een strijder en die komt hier wel uit.

17 januari 2021 om 10:45

MSN10, gedurende het onderzoek niet in het team kan ik me ook prima voorstellen. Maar als je dan de coach gedurende die periode uitmaakt voor racist, dan is het ondertussen persoonlijk geworden en dan zou ik hem.als coach ook niet meer selecteren. Benz is een goede voetballer, maar af en toe moet ie echt oppassen met wat ie zegt, doet en met wie hij omgaat. Dat kan je niet alleen Deschamps kwalijk nemen, daar werkt Benzema zelf aan mee. Je kan niet alleen maar de beste voetballers selecteren. Je selecteert een team en je zorgt dat daar geen spanningen zijn om de prestaties maximaal te laten zijn. En je kan van Deschamps en zijn acties vinden wat je wilt, maar hij zorgt voor maximale prestaties. Dus heeft de keuze voor het niet-selecteren van Benzema door Deschamps niet verkeerd uitgepakt.

17 januari 2021 om 10:26

Benzema heeft natuurlijk ongelijk. Ook Valbuena is niet meer geselecteerd sinds het incident, terwijl die helemaal geen blaam trof. Deschamps maakt zijn keuze (onder meer vanwege de vele opties) ook op basis van het team gevoel. Het was dus logisch dat hij even niet gekozen werd voor het Franse team. Als hij daarna de coach voor racist uit maakt heeft hij het toch echt aan zichzelf te danken. Dat Frankrijk met Benzema misschien wel zou hebben gewonnen van Portugal lijkt me onwaarschijnlijk nu Benzema het bijhet Franse team nooit heeft laten zien en het eigenlijk altijd op de belangrijke momenten heeft laten afweten.

17 januari 2021 om 10:39

Valbuena is na het incident wel degelijk opgenomen in het franse elftal. Dat hij daarna bij FC Knudde ging spelen en een mindere speler werd is hij niet meer opgeroepen. Maar Slangbu... uhm Valbuena is nooit echt op het matje geroepen of uberhaupt iets negatiefs ervaren als international.

17 januari 2021 om 12:03

Volgens mij ben JIJ vooral enorm biased in deze hele kwestie beste Cronald. Slangbuena, op racisme gooien terwijl daar helemaal geen basis voor is. Waarom is het niet gewoon persoonlijk? Misschien mag hij Benzema, om wat voor reden dan ook, niet. Het is voor het persoontje dan wat fijner om dat dan op 'racisme' te gooien en niet te gebruiken voor een beetje zelf-reflectie. Tegenover wie is Deschamps racistisch dan? Fransen met Noord-Afrikaanse afkomst? Of enkel racistisch richting Benzema? Als het tweede waar is ligt het wellicht niet aan de etniciteit van Benzema maar aan iets anders. Los van dit alles is hij by far de beste spits voor dit Frankrijk.

17 januari 2021 om 12:11

Nou ja, Frankrijk heeft ook nog een gozer rondlopen genaamd Mbappe...

17 januari 2021 om 12:17

Ik kan je aanraden om de Amazon documentaire over Frankrijk op het WK 2018 eens te kijken, het wordt daarin duidelijk dat Deschamps een echte teambuilder is die veel werkt om de spelersgroep echt bij elkaar te brengen, en niet wil afhangen van individuele sterren. Hij wil geen dissonanten in de groep, en een gozer erbij halen die zijn teamgenoot afperst past daar totaal niet in, ook al kan hij goed voetballen.

17 januari 2021 om 16:39

Dat gaat Thecronaldofan toch nooit kijken, aangezien hij dan misschien een genuanceerder beeld zou moeten aannemen over de gehele zaak en de motieven van Deschamps en/of de Franse bond. En gezien zijn eendimensionale wereldbeeld waarin Benzema niets fout kan doen en Deschamps en "slangbuena" (hoe kom je erbij zeg...) hoe dan ook fout zitten, is dat natuurlijk niet wenselijk.

17 januari 2021 om 14:17

Je neemt aan dat deschamps een “wit voetje wilde halen dat weet je niet zeker.Wat er allemaal gebeurt is maakt deschamps geen racist verder. Ik snap waarom deschamps boos is, ik zou ook boos worden als iemand mij een racist noemt.

Dat benzema 4 cl in 5 jaar won met real madrid hebben veel jaloerse fransen kapot gemaakt inclusief deze coach. Heb liever 4 cl’s met de grootste club ter wereld dan een wereldbeker met een land die jou toch als buitenlander ziet.

17 januari 2021 om 09:19

Wat heeft een cllub uit Spanje nou met een nationaal elftal als Frankrijk te maken? Benzema heeft de CL's gewonnen door een Portugees, Welshmen, Kroaat, Brazilianen en een zooitje Spanjaarden... en jaloerde Fransen? Wil je beweren dat alle Fransen voor Real Madrid zijn?haha..

17 januari 2021 om 09:44

Daarnaast, waarom wordt Varane dan wel geselecteerd voor Frankrijk?

17 januari 2021 om 17:24

Maxi_lopez leer lezen. Ik zeg Liever de cl winnen dan een wereldbeker met een land dat hem en ons noord afrikanen als buitenlanders ziet. En wie zegt dat alle fransen real fans zijn? Waar heb je het over? Als je het franse nieuws volgt dan weet je dat veel fransen zuur waren dat benzema zo goed presteerde met real. Aangezien ze dachten dat ze cariere voorbij zou zijn. En benzema had een grote aandeel in real madrid succes in de cl.

17 januari 2021 om 12:07

Hoezo wordt Benzema door heel het land als buitenlander gezien? Pertinente onzin. Het enige wat je hoorde vanuit Frankrijk, na die gekke seks-rel, is dat niemand begreep dat Benzema niet werd opgeroepen. Praktisch iedereen wilde dat zelfs. Erg logisch als je iemand als buitenlander ziet. Deze dingen worden de laatste jaren, ook in Nederland, maar de ether ingeworpen en als waar aangenomen terwijl het in mijn optiek schromelijk overdreven is. Natuurlijk zijn er gevallen te noemen, waar het vaak vanuit beide kanten werkt, maar om dit zo stellig te roepen is me nogal wat.

17 januari 2021 om 17:25

Powned_nl Het is niks nieuws dat in frankrijk grote racisme is tegen ons noord afrikanen. Of leef je in een grot? Als je frans kon spreken of lezen dan zou je weten wat er over benzema allemaal gezegd is.

Dat het persoonlijk is kan best, maar goed het is natuurlijk hipper om het op racisme te gooien.

17 januari 2021 om 10:22

Heeft niks te maken met “hipper om”. Racisme is er in de kleinste hoekjes. En je moet het zeker niet verzwijgen. Is iets wat jij waarschijnlijk nooit zal begrijpen aangezien jij t niet als persoonlijk ervaart.

17 januari 2021 om 10:44

Geloof niet dat ik racisme ontken. Geef alleen aan dat in dit geval ik denk dat racisme niet de reden was. De selectie van Frankrijk bestond namelijk niet echt uit louter Franse blanke jongens met een stokbrood onder hun arm, integendeel. Dan is het best gevaarlijk om zo’n akkefietje op racisme te gooien, want ook dat heeft grote gevolgen voor degene die wordt beschuldigd. Iets wat jij waarschijnlijk nooit zal begrijpen aangezien jij t niet als persoonlijk ervaart

17 januari 2021 om 12:14

Je beseft dat de stelling poneren dat Feyenoorddelft geen racisme ervaart in zichzelf racisme is?

17 januari 2021 om 14:20

Waarom is deschamps een racist dan? Ik zie veel gekleurde jongens in het franse elftal. Een racist zou die jongens niet selecteren. Verder gaat racisme beide kanten op, je kan niet zeggen dat een blanke nooit zal weten hoe het is om racistisch behandeld te worden. Een zwart persoon kan even goed een racist zijn. Of denk je dat zwarte mensen boven racisme staan? Wat in zichzelf een racistisch gedachte is.

17 januari 2021 om 12:08

Al helemaal als je ziet dat zo’n beetje het complete Franse nationale elftal uit spelers bestaat met een buitenlandse achtergrond

17 januari 2021 om 14:45

Heeft helemaal niks met hip te maken. Als je als persoon doorkrijgt dat er anders naar jou wordt gekeken dan anderen dan wordt je daar achterdochtig van. Benzema iswaarschijnlijk al eens racistisch bejegend en is daarna nooit meer helemaal hetzelfde geweest, want zo gaat dat. Je vraagt je daarna altijd af of de behandeling die je krijgt is vanwege je huidskleur/afkomst. Ik zeg niet dat het verwijt racisme van Benzema terecht is, maar het komt niet nergens vandaan en hij doet het zeker niet omdat hij het 'hip' vindt.

Niemand twijfelt er aan dat Benzema een wereldspeler is maar we moeten kappen met alles meteen racisme te noemen. Dat helpt totaal niet. Op basis van voetbal kwaliteiten verdiende hij het zeker. Maar persoonlijkheid speelt ook een rol. En ik vind dat Bezema niet moet doen alsof hij een onschuldig slachtoffer is. Hij heeft ook een aandeel gehad in die hele affaire met die tape en waarschijnlijk zijn er nog wat akkefietjes geweest. Dan kan hij het er nog steeds niet mee eens zijn maar om dan over huidskleur te beginnen vind ik laf.

17 januari 2021 om 11:29

Volgens mij kan niemand hier objectief beoordelen aangezien het nu beschuldigingen zijn langs beide kanten. De waarheid zal waarschijnlijk ergens in het midden liggen. Is er racisme in Frankrijk? Zeker en vast. Je zou voor de fun eens een banlieu moeten bezoeken in plaats van de Eifeltoren. Dan ga je pas beseffen dat er toch veel zaken verkeerd lopen in Frankrijk. Niet alleen in Frankrijk maar ook in Nederland en België. Overal heb je achterwijken waar de blanke zich totaal niet veilig voelt. Om even terug te komen op Benzema: ik denk dat hij een fout heeft gemaakt maar dat men dit heeft opgeblazen. Even willen laten zien dat de heren van de voetbalbond en de trainer nog steeds de baas zijn en ze Benzema een lesje wilden leren. Dat Deschamps nu komt huilen zijn vijgen na Pasen. Hij moest een man zijn en afwachten wat de rechtszaak ging teweegbrengen. Benzema is onschuldig en heeft nooit de kans gekregen om zich te verdedigen. Blijkbaar telt in Frankrijk de regel niet van onschuldig tot het tegendeel wordt bewezen.

17 januari 2021 om 12:07

Benzema is onschuldig? Ja joh natuurlijk het was allemaal een groot misverstand

17 januari 2021 om 16:18

Uhmm kan jij mij laten zien dat hij wel schuldig is dan Sherlock?

Het is toch heel simpel Hij heeft een bloedhekel aan benzema en Frankrijk kan daarbij 3 tot 4 top top teams samenstellen ook zonder benzema Al had hij die luxe niet gehadHad hij hem vast wel een keer opgeroepen op een bepaald moment

Ben het niet eenz met Benzema in deze kwestie. Je kan iemand niet racist noemen zonder enige vorm van bewijs. Je bent betrokken bij een schandaal, wat tot op de dag van vandaag nog steeds niet opgeklaard is. Zelfs in zijn eigen docu Dossier K. heeft hij moeite om het verhaal uit te leggen. Is Benzema schuldig? Niet echt, maar hij had afstand moeten nemen van dat soort lui. Het is best jammer want ik geloof dat Deschamps een oprecht goed mens is. Deze man was de aanvoerder van het wk 1998, speelde samen met Zidane, Thuram, Henry, Karembeu. Om racist te zijn moet je meerdere dingen doen om in aanmerking te komen. Dingen die je beletten om als normaal mens te werken zoals hij doet.

17 januari 2021 om 16:17

Hij is onschuldig. Deschamps heeft al meerdere malen laten zien dat hij niks met Arabieren heeft

Ben het niet eenz met Benzema in deze kwestie. Je kan iemand niet racist noemen zonder enige vorm van bewijs. Je bent betrokken bij een schandaal, wat tot op de dag van vandaag nog steeds niet opgeklaard is. Zelfs in zijn eigen docu Dossier K. heeft hij moeite om het verhaal uit te leggen. Is Benzema schuldig? Niet echt, maar hij had afstand moeten nemen van dat soort lui. Het is best jammer want ik geloof dat Deschamps een oprecht goed mens is. Deze man was de aanvoerder van het wk 1998, speelde samen met Zidane, Thuram, Henry, Karembeu. Om racist te zijn moet je meerdere dingen doen om in aanmerking te komen. Dingen die je beletten om als normaal mens te werken zoals hij doet.

Nou je kan over de hele affaire Benzema denken wat je wil, maar over de kwaliteiten van Ben Arfa is het duidelijk dat Benzema wel totaal verkeerd zat over zijn maatje, Deschamps heeft dat helemaal goed gezien.

17 januari 2021 om 12:39

Dat zei Cantona over Ben Arfa in de tijd dat hij de ligue1 aan gort speelde met Nice. Daarmee verdiende hij zijn transfer naar psg. Op dat moment had hij zeker een uitnodiging verdiend. Bij psg vervolgens nooit uit de verf gekomen daar was het terecht dat hij niet opgeroepen werd.

Was duidelijk te zien dat Deschamps duidelijk geen voorkeur had met spelers met een Arabische achtergrond. Kon me nog goed herinneren dat sommige Fransen niet blij waren met de wereldtitel in 98 omdat een arabier verantwoordelijk was voor het binnenhalen van de cup: Zinedine Zidane.

Ik heb zelf in Marseille gewoond waar Deschamps destijds ook trainer was. Deschamps heeft toen ook problemen veroorzaakt bij spelers van vooral Noord-Afrikaanse komaf. Net zoals Benzema dus. Ik denk dat Deschamps dan ook geen problemen heeft met donkere spelers maar wel met Arabische spelers. En de geschiedenis heeft dit wel laten met Benzema en Ben Arfa als grootste voorbeelden. Maar ook met Ribery die veel opkwam voor zulke gasten. Leuke kijktip is de documentaire van Benzema.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
99 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
B. CostilKeeper
H. LlorisKeeper
R. AguilarVerdediger
L. DigneVerdediger
L. DuboisVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren