Schmidt wisselt weer en laat grote namen op de bank van PSV

Zaterdag, 16 januari 2021 om 17:28Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 17:46

PSV start zaterdagavond niet in zijn sterkste opstelling in het uitduel met Sparta Rotterdam. Denzel Dumfries, Donyell Malen en Eran Zahavi vinden zichzelf terug op de bank op Het Kasteel. Cody Gakpo én Noni Madueke zijn weer terug en verschijnen aan het startsignaal in Rotterdam-West. PSV mist sowieso Nick Viergever en Mario Götze, die nog niet fit genoeg zijn om te spelen.

PSV won eerder dit seizoen met de nodige moeite van Sparta in een thuisduel waarin Schmidt acht spelers wisselde. "Dat was achteraf een goede beslissing, want daarna wonnen we van Granada", zei Schmidt vrijdag. PSV won maar zes van de laatste achttien uitwedstrijden in de Eredivisie (zeven remises, vijf nederlagen) en hield in deze achttien duels slechts drie keer de nul. De laatste clean sheet buitenshuis dateert van 18 oktober 2020 (0-3 tegen PEC Zwolle).

PSV wacht deze maand nog op de eerste overwinning. Het uitduel met Ajax eindigde afgelopen zondag in 2-2, waarna het midweekse thuisduel met AZ met 1-3 verloren ging. Het team van Schmidt speelt komende dinsdag in de TOTO KNVB Beker uit bij FC Volendam en over exact een week wacht een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.

PSV hield al zes competitieduels op rij niet de nul. De afgelopen vijf jaar kwam het maar één keer eerder voor dat de Eindhovense topclub zeven keer op rij geen clean sheet noteerde in de competitie: tussen oktober en december 2019.

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye, Fortes, Beugelsdijk, Heylen, Meijers, Mijnans, Auassar, Burger, Smeets, D. Duarte, Thy.

Opstelling PSV: Mvogo; Teze, Baumgartl, Boscagli, Max; Rosario, Sangaré; Gakpo, Mauro Júnior, Madueke en Ihattaren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door aguerooo)

Voorspel dat dit weer eens heel moeizaam gaat worden. Zou niet de eerste keer zijn dit seizoen.

16 januari 2021 om 17:50

Dit is een mooie opstelling. Had alleen nog graag Thomas ipv Rosario gezien. Denk een makkelijke overwinning voor Psv.

16 januari 2021 om 18:32

Hoe slecht Rosario ook is, Thomas is nog veel minder. Ik zie Rosario veel liever dan Thomas.

Rotatie is goed. Malen en Dumfries waren zichtbaar vermoeid tegen AZ dus prima dat ze nu rust krijgen. Wel apart dat Schmidt vandaag zonder echte spits speelt, had dan een Piroe of Vertessen ipv Mauro voorin gezet maargoed, ook met deze 11 namen moet je van Sparta kunnen winnen. Ik gok op een 3-0.

16 januari 2021 om 17:38

Ik hoop van harte dat het 3-0 gaat worden 😜.

17 januari 2021 om 01:31

Nou was ik toch mooi in de buurt. Maar 5 goals er vanaf!

16 januari 2021 om 17:48

We hebben net de winterstop gehad, hoe kan iedereen nou niet fit zijn?? Ik vind het echt te bezopen voor woorden.

16 januari 2021 om 18:36

Als ze zo vermoeid zijn, zo kort na de winterstop, gaat er echt iets niet goed daar. Sowieso zet ik grote vraagtekens bij de fitheid van de PSV selectie. De tweede helft lopen ze daar constant achter de feiten aan. Dat kan toch bijna niet?

17 januari 2021 om 01:33

(late reactie) Ben het volledig met je eens. Heeft helemaal met het pressievoetbal te maken wat er gehanteerd word. Constant pressen zodra de tegenstander de bal heeft, zelfs wanneer de keeper de bal heeft word er gejaagd, eigenlijk te gek voor woorden. Zie dit maar eens 90 minuten vol te houden, dat is gewoon niet te doen. Dus het is niet zo dat de fitheid bij PSV een probleem is, maar eerder de gehele tactiek waarbij je je helemaal kapot loopt.

16 januari 2021 om 20:29

Ik snap het niet. PSV rouleert elke keer en nog zitten ze er bijna elke wedstrijd na 1 helft doorheen. De andere clubs roteren veel minder en zijn wel steeds dit. Hoe kan dat?

Wat een trainer... Waarom nou je weer beste spits malen op de bank laten? Waar slaat dat op... Dit gaat helemaal niks worden dit seizoen. Hoogstens een europa league plek. Deze trainer heeft 0,0 structuur. En komt weer met kkd spelers als mauro aanzetten.

16 januari 2021 om 17:34

Ik vind het niet zo heel erg dat hij Malen met die knie niet laat spelen op dat kunstgras hoor. Met Gakpo en Madueke heb je 2 andere spelers ervoor terug die ook scorend vermorgen hebben.

16 januari 2021 om 17:37

Kom op zeg. Alsof PSV niet 2 spelers rust kan gunnen tegen Sparta. Hij doet het niet bij Feyenoord uit ofzo. Dit moet PSV gewoon winnen, al zal het lastig genoeg worden.

16 januari 2021 om 17:42

Als je 5 punten laat liggen in de afgelopen twee wedstrijden waarom zou je dan je topscoorder op de bank zetten? Het slaat nergens op. Sparta uit is niet zomaar een wegzetpartij zeker in deze weeromstandigheden.

16 januari 2021 om 17:44

Ben ik met je eens. Ze moeten ook winnen vandaag, absoluut. Maar zoals hierboven al gesuggereerd word, zal het vermoedelijk om zijn knie gaan. En Zahavi mis je niet dus dat boeit niks.

16 januari 2021 om 18:21

Heb je wel gemerkt dat we Zahavi niet misten vorige week. Domme nutteloze opmerking Messi

16 januari 2021 om 18:33

Volgens notabene meerdere Psv supporters hier lees ik veel dat hij niet goed speelt dus waarom meteen weer zo aangebrand reageren? Hij heeft inderdaad tegen Ajax 2 goals gemaakt maar vond je hem verder heel goed dan? Veel succes zometeen

Baumgartl had ik sowieso al in de basis verwacht, of dat nou voor Teze of Dumfries is. Met Baumgartl en Mauro eigenlijk de enige echte wisselspelers dus opzich valt het qua wisselen nog mee moet ik zeggen. Madueke is gewoon een mogelijke baissspeler (al vind ik hem vanaf de bank beter). Dumfries en Malen even rust als we op kunstgras spelen ben ik niet zo rouwig om. Nu maar hopen dat het genoeg is.

16 januari 2021 om 17:41

Alleen al de keuze om Baumgartl op te stellen maakt PSV op twee posities zwakker, want hierdoor moet Teze uitwijken naar de rechtsbackpositie terwijl hij als centrale verdediger veel beter is. Ik had het logischer gevonden om Sambo als rechtsback te zetten en de rest zo te laten. Niet dat ik Sambo zo'n toptalent vind, maar lijkt me wel de beste keuze. Kennelijk is er binnen PSV niet veel vertrouwen in Sambo.

16 januari 2021 om 17:49

Ik vind het verschil tussen Sambo en Teze op RB groter dan tussen Baumgarlt en Teze op CV eigenlijk. De conclusie dat er dus 'kennelijk niet veel vertrouwen in Sambo is', is dan ook wel héél erg voorbarig zeg.

16 januari 2021 om 17:56

Dumfries kan niet spelen en in plaats van hem te vervangen met Sambo (1 wisseling) kiest Schmidt er voor om Teze van zijn vertrouwde positie te halen en Baumgartl op te stellen (2 wisselingen). Als ze Sambo echt al als serieuze optie zaten, hadden ze toch gewoon voor Sambo gekozen in deze? Dus dat hij (momenteel) niet veel vertrouwen geniet, vind ik geen voorbarige conclusie.

Oh god, Professor Schmidt heeft weer wat bedacht.... Wat is dat toch voor onzin dat die jongens niet gewoon 2 potjes per week 90 minuten kunnen voetballen? Zijn toch gewoon fitte profs...

16 januari 2021 om 17:36

Wat is dat toch met dat 'professor Schmidt' hier op VZ? Alleen omdat hij wel eens wat op het oog onlogische keuzes maakt? Alsof hij dat doet om interessant over te komen als hij niet denkt dat het de beste oplossing is 😂 Of gaan we hier echt Derksen napraten?

16 januari 2021 om 17:46

Je weet toch dat 60% van Nederland dezelfde mening heeft als Derksen.. leuk op werk vaak op maandagochtend. Je hoort sommigen letterijk zeggen wat Derksen op vrijdag heeft geroepen.

16 januari 2021 om 17:52

Logisch dat Schmidt iedereen er bij betrekt. Zo blijven de wisselspelers tevreden en hou je je sterspelers fit. Niks mis mee.

16 januari 2021 om 17:53

Ach het is toch ook best wel grappig dat Schmidt helemaal interessant doet door spelers telkens te wisselen 'want dan staan zij er in de maand januari', nou dat is te zien. Ajax uit is het na een helft al klaar met de conditie, valt Malen uit omdat die niet fris is en nu lees ik dat Dumfries en Malen ook wel vermoeid oogte? Had toch wel verwacht dat dit PSV de maand januari kon knallen, maar dat is het alles behalve. PSV oogt van de top 5 het minst fitte. Ik vind dat toch wel frappant met dat schijnbaar geweldige plan van Schmid. Had het tegenovergestelde verwacht. Met de kennis van nu had ik als trainer toch liever voor een vaste 11 gekozen om er automatismes erin te krijgen ipv voor 15 man te kiezen.

16 januari 2021 om 17:59

Oh geen idee ik kijk geen VI. Zo vind ik Schmidt gewoon overkomen. Net als Ten Hag overigens dus ook niks met een club te maken. Gewoon altijd net doen alsof iedereen gek is behalve de trainer zelf. Ik vind het heel onlogisch als je 5 punten hebt laten liggen in de laatste 2 wedstrijden om dan je topscoorder rust te geven. Rust die hij al maanden steeds krijgt aangezien hij iedere keer gewisseld wordt. Dat wordt dan gedaan zodat ze tijdens het drukke programma er zouden staan. Voor spelers ook totaal niet prettig en lastig om in een lekker ritme en goede vorm te komen. Maargoed, dat is mijn mening. Jij hebt de jouwe en dat is prima.

16 januari 2021 om 18:35

Volgens mij tel je verkeerd, het zijn 3 wedstrijden in een week. Zondag tot zaterdag zijn 7 dagen

Malen, Dumfries en Zahavi worden natuurlijk gespaard voor de altijd lastige bekerwedstrijd tegen Volendam van aanstaande dinsdag. De beker is immers de enige prijs die het seizoen van PSV nog enigszins kleur kan geven. Nee serieus, wat een lachwekkend gedoe weer. En Baumgartl? Really? Ben benieuwd hoeveel persoonlijke fouten Baumgartl gaat maken op de spekgladde kunstgrasmat in Rotterdam. Ik pak het telraam er alvast bij.

En daar gaat je scorend vermogen.. Rotatie is goed hoor, maar ik vind dit veel te ver gaan

16 januari 2021 om 17:39

Al je scorend vermogen vind ik wat raar, Gakpo heeft een uitstekend moyenne en ook Madueke heeft bewezen een doelpunt te kunnen maken. Ik vind niet eens dat we er heel erg op achteruit gaan, liever zie ik gewoon Gakpo, Malen, Zahavi en Ihattaren voorin, maar met Madueke voor Zahavi en Mauro op de vleugel moet je gewoon wel echt Sparta kunnen verslaan.

16 januari 2021 om 17:47

Malen en zahavi dit seizoen 7 en 3 goals in eredivisie Gakpo en madueke dit seizoen 5 en 5 goals in eredivisie dus je levert helemaal niks in.

De competitie is net 2 wedstrijden onderweg na de winterstop en nou zitten er al zoveel spelers aan hun Max? Dan is er dus echt serieus een probleem met de fitheid. Van de week Volendam. Lijkt me een logischere wedstrijd om spelers te sparen.

16 januari 2021 om 17:50

Malen zat er afgelopen woensdag wel echt doorheen. Dan heb je ook weinig aan hem. Snap wel dat hij nu rust krijgt. Met deze voorhoede zou je in principe moeten kunnen winnen van Sparta. Denk wel dat gezien het veld en de weersomstandigheden het nog een moeizame avond kan worden voor Psv.

Komt hij weer met zijn Mauro aan. Verschrikkelijk zeg. Prima om spelers rust te geven, maar kom dan wel met een fatsoenlijke vervanger.

16 januari 2021 om 18:12

Liever wel Mauro dan Thomas, Mauro heeft nog wat snelheid en een dribbel, dus voor die aanvallende positie zou ik hem altijd te voorkeur geven boven Thomas. Voor de rest is er niet een fatsoenlijke alternatief, want die zijn allemaal geblesseerd (romero, Ledezma) of niet beschikbaar (van Ginkel is in Eindhoven gebleven want sneeuw + kou + kunstgras). Dus dit is gewoon de beste optie. Daarnaast is Mauro niet heel slecht hoor, heeft zich vorig jaar goed ontwikkeld, maar uiteraard niet zo goed als wat er kan staan. Daarnaast moet je ook met dit elftal gewoon winnen van Sparta.

16 januari 2021 om 18:37

Mauro heeft nog geen fatsoenlijke minuut gespeeld dit seizoen. Die heeft zijn kansen echt verspeeld imo. Deed het leuk bij Heracles maar komt echt te kort voor PSV.

Volgens mij worden ze moe van de trainer. Als ik dat telkens maar te horen zou krijgen was ik ook vermoeid

Logisch dat deze spelers nu gespaard worden, tegen Volendam zijn deze spelers gewoon erg hard nodig

Hierna krijg je Volendam en RKC dat lijken mij mooiere momenten om rust te geven

De vorige wedstrijd tegen Sparta deed hij dit ook. Toen hadden ze maar op het randje gewonnen. Hoop dat hij nu wel faalt en van zn fouten leert. Hoogmoed komt voor de val.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2314
E. ZahaviAanvaller167
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller60
Y. MvogoKeeper230
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

8 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 23 14 1 0
2019/2020 PSV 14 11 1 0
2018/2019 PSV 31 10 4 0
2017/2018 PSV 4 0 1 0
2017/2018 Jong PSV 22 13 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren