Roger Schmidt verpakt lofzang voor AZ'er in kritiek op eigen spelers

Zaterdag, 16 januari 2021 om 08:45 • Laatste update: 09:34

PSV moet zich zaterdagavond op bezoek bij Sparta Rotterdam zien te revancheren van de 1-3 nederlaag tegen AZ van afgelopen woensdag. Ondanks dat Roger Schmidt positief is over Teun Koopmeiners, die namens de Alkmaarders twee doelpunten verzorgde, eist de trainer van PSV meer van zijn aanvallers Donyell Malen en Eran Zahavi in verdedigend opzicht. Schmidt wijst in gesprek met het Algemeen Dagblad naar Robert Lewandowski om dat te onderschrijven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door badhabbit)

Absoluut eens met Schmidt. De spelers van AZ waren afgelopen week stukken beter en topclub waardig ! Had niet verwacht dat AZ zou winnen, maar het laat zien waar we als club staan. Denk dat PSV vanavond wel wint.

16 januari 2021 om 09:21

Zo goed was AZ ook niet toch? 2e helft 1 aanval en 1 goal. Lag er met name aan dat PSV gewoon heel slecht was. Vond alleen Wijndal, Koopmeiners en in de 1e helft Midtsjö goed spelen eigenlijk.

16 januari 2021 om 09:24

Topclubwaardig...misschien in de eerste helft. Tweede helft was het een erbarmelijk niveau. Alleen Koopmeiners speelde goed.

16 januari 2021 om 09:43

Sorry Prem maar de spelers van AZ waren toch helemaal niet stukken beter? Het was van beide kanten heel slecht. De eerste helft kom je met 2 gemakkelijke doelpunten voor en de 2e helft liepen ze alleen maar achter uit..

16 januari 2021 om 11:29

Het is AZ.. dan gaat zijn gekleurde bril in glittermodus zodat hij alleen nog maar aan AZ denkt. Psv was gewoon de veel betere tegen AZ, maar AZ hield het knap dicht achterin en kon voorin verrassend scoren. AZ verdiende geen winst naar mijn idee, maar dat neemt niet weg dat ze het goed gedaan hebben. Laat weer zien dat Psv afhankelijk is van een Gakpo en Malen om iets te presteren. Die Sangare is een hele goede aankoop, echt een soort Sissoko (van Tottenham). Er staat ook echt geen gek team bij Psv, het moet alleen de draad weer oppakken. Ze zakken niet door een ondergrens maar halen achterin ook nooit ruime voldoendes

16 januari 2021 om 11:41

@rutgerrr ik weet niet zo met dit Psv. Ik zie ze eigenlijk ook zo punten verspelen tegen Sparta vanavond en dan heb je echt wel de titel verspeelt naar mijn idee. Je mist tegen AZ idd heel erg Gakpo maar ook Götze die vaak echt goed rust kan houden en vaak in speelbaar is. Ik hoop in ieder geval met de komst van Marco nu dat Rosario plekje mag nemen op de bank. Sangare is natuurlijk gehaald voor kracht en dat doet hij echt goed maar naast hem heb je wel echt een speler nodig die voetballend wat toevoegt en dat zie ik Rosario gewoon nooit doen.

16 januari 2021 om 17:05

Ik vind dat er veel te weinig gehaald wordt uit dit PSV materiaal. Met deze spelers hoor je gewoon 90 procent van de Eredivisie op te rollen

16 januari 2021 om 09:45

@prem93

De tweede helft was om te huilen zo slecht van AZ kant. Dat zie je iedere wedstrijd terug. Achteruit lopen, en hopen dat de tegenstander niet tot een schot kan komen. Het ging nu goed tegen Psv, maar 95% van de keren gaat het fout, zie eerdere resultaten dit seizoen. De eerste helft was goed, de 2de absoluut niet "topclub waardig" zoals jij stelt.

16 januari 2021 om 11:21

Je wint met 1-3 uit bij PSV. Dat zie ik bijvoorbeeld Utrecht of Feyenoord niet doen dit seizoen. Is toch zeer knap?

16 januari 2021 om 11:38

Gaat niet om of het knap is of niet. jij zegt: ''de spelers van AZ waren afgelopen week stukken beter en topclub waardig'' De spelers van AZ waren helemaal niet beter maar toch wel gewoon knap dat je daar wint hoor. De laatste 2 duels scoort AZ 7 keer in Eindhoven, dat lukt niet iedereen.

16 januari 2021 om 11:43

@prem93 haha weer sneer naar Feyenoord. Maar gast, ik ben voor Ajax en de kans dat won 1-3 winnen bij PSV is klein. AZ had ook gewoon veel geluk.

17 januari 2021 om 09:55

@prem93

Qua uitslag wel, maar ik doelde op het feit dat de 2de helft niet "topclub waardig" was van AZ, zoals je stelde.

16 januari 2021 om 12:05

Dit irriteerde me gisteren ook een beetje bij VI. Net alsof AZ zo goed was, ze werden in het zadel geholpen door die domme actie van mvogo. Daarna speelden ze tot aan de rust, een minuut of 20, wel prima. Maar verder ook niet echt. Ik zie PSV het vooral zichzelf lastig maken vanavond, en het is irriterend dat ze gewoon op elk moment een goal tegen kunnen krijgen. Al hebben ze 80% balbezit, elk kansje vd tegenstander is levensgevaarlijk.

16 januari 2021 om 17:06

Wie zijn idee was het om die Mvogo te halen? Dat was alweer zijn zoveelste cruciale fout

Misschien regeert bij mij de waan van de dag, maar ik hou mijn hart vast voor vanavond. Nieuw puntenverlies en je kunt maar zo weer in een negatieve spiraal terechtkomen. Speel je over een paar wedstrijden weer om een ticket in de Europa League en is er weer een jaar verloren gegaan. Ik hoop dat ik het te negatief zie, maar mijn vertrouwen in de PSV-selectie is momenteel niet groot. Met name de breedte van de selectie baart me zorgen.

16 januari 2021 om 09:20

Logisch dat je wat negatief bent, zou gek zijn als het andersom was. Lastige wedstrijd tegen een stug Sparta wat redelijk in vorm is. In de laatste 5 wedstrijden pakten ze maar 1 punt minder dan PSV. Toch verwacht ik dat PSV een kleine overwinning pakt vanavond.

16 januari 2021 om 09:32

Persoonlijk zou ik puntverlies voor PSV vanavond zo erg nog niet vinden Maar aan het einde van de rit gaat PSV met Ajax gewoon weer uitmaken wie er kampioen wordt. PSV zie ik alleen nog in de problemen komen voor het kampioenschap als ze Dumfries en/of Max langdurig moeten missen door blessures ofzo, want dat zijn toch de plekken bij PSV waar ze geen vervangers voor hebben.

16 januari 2021 om 10:05

Aan het einde van de rit gaan wij echt niet uitmaken wie er kampioen wordt. Daarvoor zit ons spel gewoon nog niet goed genoeg in elkaar. Als wij meedoen om het kampioenschap dan komt het puur door falen van Ajax want wij gaan heus nog wel punten verspelen. Vanavond tegen Sparta wordt het gewoon al heel spannend. Ik verwacht misschien een nipte zege maar bij een slechte dag kunnen wij ook zo punten verspelen. Ik hou echt mijn hart vast, hopelijk winnen we eindelijk een keer weer soeverein

16 januari 2021 om 10:21

@psverein,
Bij een slechte dag verliest ook Ajax punten, redelijk recent nog tegen Twente en Willem II en in het begin van het seizoen tegen Groningen. Schmid moet PSV alleen de krachten beter laten doseren, dat fullgass voetbal is natuurlijk hartstikke leuk om te zien, maar er is een reden dat zelfs grote ploegen als Liverpool dat geen hele wedstrijd doen, maar PSV begint altijd heel enthousiast aan de wedstrijd om vervolgens na een half uur compleet in te kakken

16 januari 2021 om 17:07

@PSVerein niet alleen aan het falen van Ajax. PSV hoort met dit materiaal gewoon tot het eind mee te doen om het kampioenschap anders faalt PSV zelf ook

16 januari 2021 om 09:47

Je zou toch denken dat na Ajax juist wel in een positieve flow zou zitten en dat ze veel uit de eerste half uur kunnen halen. PSV moet vandaag gewoon echt voor elke cm gaan strijden want Schmidt heeft hier gewoon gelijk. Zahavi en Malen zetten echt zo half half druk. Vooral Malen had Bizot aantal keer onder druk kunnen zetten maar dat ie dan twijfelt of het wel handig is. Vraag me verder ook af wat die spelers onder van Bommel en Faber hebben gedaan. Hoe kan een jongen als Malen op zn 21ste niet de energie hebben op de hele wedstrijd te gaan? Zelfde geldt voor Ihattaren en Rosario. Krijg steeds het gevoel dat er onder de 2 eerste coaches niet erg zwaar is getraind. Maar goed hopen dat we gewoon tegen AZ een totale off day hebben want anders verspil je in 2 weken tijd de titel.

16 januari 2021 om 10:06

Draai het een keer om; waarom hielden ze het wel vol onder Van Bommel en niet onder Schmidt?

16 januari 2021 om 10:10

Wat hielden ze vol onder van Bommel vraag ik mij af? van Bommel werd ontslagen na dat hij 10 keer achter elkaar punten heeft verspild en het spel echt ongelooflijk matig was. Zijn eerste helft van het seizoen in zijn eerste jaar ging nog prima maar dat was niet omdat ze hoog druk zette ofso.

16 januari 2021 om 10:18

Ze hielden de 90 minuten vol. Scoorden vaak in de laatste minuten zelfs. Dat ze geen hoog druk zetten zou me een worst wezen. Het is toch raar dat je tank constant te vroeg leeg is? Misschien moet je dan wat anders proberen want op deze manier gaat het niet werken.

16 januari 2021 om 10:45

Ja geen idee Messi. Maar als je PSV nu ziet spelen dan zie ik geen reden waarom het ze zo veel kracht kost. Tuurlijk ze zetten met vlagen druk maar niet la Liverpool of Bayeren die 90 minuten vol gas gaan. Vraag me af of Schmidt niet hele intense trainingen heeft ofso dat lijkt me de enige argument die ik zou kunnen op noemen. Iedereen is constant moe en waar je idd 2 seizoenen terug zeker wist dat het wel goed ging het laatste kwartier weet je nu juist zeker dat er niks van komt het laatste kwartier.

16 januari 2021 om 11:02

Wellicht dat de corona uitbraak, de vele wedstrijden en nieuwe speelstijl daar een invloed op hebben? Maar het moet gewoon beter. De blessure van Romero en vertrek van Lammers zijn in mijn ogen ook een grote reden. We missen goals voorin.

16 januari 2021 om 12:40

Hebben er niet een paar corona gehad? Veel mensen klagen over maandenlang uithijgen bovenaan de trap na corona. Wellicht dat dat ook mee speelt. Of men loopt nu wellicht geen halve marathon meer, maar wel meer sprintjes. Dat hakt er ook in.

16 januari 2021 om 12:47

PSV gaat toch niet verliezen van Sparta? Die deden in Eindhoven een half uurtje leuk mee tegen een gehavend PSV en daarna was het over.
Ik snap die zenuwen nooit zo bij de PSV supporters. PSV speelt veel stabieler dan Ajax. Nooit minder dan een 6 en af en toe een uitschieter. Tegen clubs als Sparta is dat voldoende. Ajax zorgt juist voor meer zenuwen met hun uitschieters naar 10 en 3. Clubs uit het rechterrijtje hebben meer kans om tegen Ajax punten te halen dan tegen Psv. Die uit het linkerrijtje juist andersom. Geen statistische gegevens om dit gevoel te staven.

1-3 was het VZ mannen! Belangrijk want 7 goals uit bij psv maken de laatste twee wedstrijden daar is niet verkeerd

Mooi gezegd van Schmidt. Alleen is het de vraag of dat bij PSV zomaar even kan veranderen, de cultuur is wat dat betreft de laatste generaties toch wel verziekt door stoere jongeren die zich te groot voelden om mee te verdedigen.

Hij mag ook wel eens kritisch op zichzelf zijn. Na 6 maanden getraind te hebben kunnen spelers deze speelstijl nog steeds niet lang volhouden. En hij blijft telkens maar weer spelers als Mauro minuten geven die duidelijk te kort komen.

16 januari 2021 om 09:49

Ja maar even serieus denk je dat Schmidt die gasten niet pusht om fit te worden? Kan zelf met mn hoofd er niet bij dat Malen, Ihattaren en Rosario niet 90 minuten kunnen gaan. Het zijn jonge gasten, zelfs Suarez heeft op zijn 34ste nog meer energie lijkt het

16 januari 2021 om 10:03

Misschien dat het dan aan de speelstijl van Schmidt ligt? Je verliest gewoon veel punten door conditionele problemen.

16 januari 2021 om 10:46

Maar die speelstijl van hem wordt niet zo perfect uitgevoerd dat het ze energie moet kosten. Ze spelen 30 minuten vol gas en zijn daarna kapot. Dat kan toch niet op zo'n niveau? Je zou het op zn minst dan 70 minuten kunnen vol houden. Ik denk dat de trainingen anders te intens zijn ofso dat is mijn verklaring maar dan vraag ik me sterk af wat er allemaal is gedaan onder van Bommel en Faber.

Een manier om je voorwaartsen te motiveren. Of dit de juiste manier is betwijfel ik. Dat Koopmeiners de man van Az is dat ziet iedereen wel in Nederland Heel heel vreemd dat zijn zaakwaarnemer hem niet heeft kunnen onderbrengen in het buitenland

Vind Koopmeiners ook wel bij PSV passen eigenlijk, maargoed wat zou die kosten? waarschijnlijk net iets teveel voor Psv.. Ontopic: hopelijk voor de spanning in de competitie kan PSV zich weer herpakken vandaag ondanks alle afwezigen, denk dat met Madoeke en Gotze dat ze niet hadden verloren van AZ, nu was er gewoon te weinig creativiteit in de ploeg. De bank van PSV is gewoon te matig. Wat is er trouwens met die Fein aan de hand? waarom krijgt die niet meer minuten..

16 januari 2021 om 15:45

Ik vind hem ook erg bij PSV passen maar die is sowieso te duur. Minimaal 15 miljoen euro lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2214
E. ZahaviAanvaller156
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller50
Y. MvogoKeeper220
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Kieft: ‘Zahavi is veel meer eerste keus voor Schmidt dan Malen’

Donyell Malen en Eran Zahavi vullen elkaar bij PSV volgens Wim Kieft niet goed aan. De oud-spits vindt dat de twee vanwege hun doelpunten belangrijk zijn voor het team van trainer...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren