Derksen: Familie Nouri eist tot 100 miljoen euro van Ajax

Zaterdag, 16 januari 2021 om 18:03Jeroen van Poppel • Laatste update: 18:02

Johan Derksen komt vrijdagavond in Veronica Inside met nieuwe informatie over het geschil tussen de familie van Abdelhak Nouri en Ajax. De analist stelt op basis van 'goede bronnen' dat er een eis van zestig tot honderd miljoen euro op tafel ligt. Deze week meldde ondernemer Erik de Vlieger dat het gaat om een bedrag van vijftien miljoen euro. "Wat er van dat verhaal klopt? Niets", aldus Derksen.

"Uit goede bronnen blijkt dat de familie een veelvoud daarvan vraagt", vervolgt hij. "We hebben er verleden week hier ook over gesproken. Kijk: een bedrag van tien à vijftien miljoen euro komt Ajax meteen brengen, dan zijn ze van die ellende af. Maar de familie van Nouri en de advocaat, als die zijn carrière een beetje schematisch opbouwen, en kijken wat hij dan per jaar verdient aan transfers en salarissen, dan kom je op een gigantisch bedrag. Dat bedrag schijnt tussen de zestig en honderd miljoen te zijn."

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, zei eerder al dat de zaak waarschijnlijk naar een arbitragecommissie gaat, en ook Derksen verwacht dat. "Dadelijk is het aan een rechter om dat te bepalen. Maar als je zestig of tachtig miljoen eist, dan kom je meestal in het midden uit, zo'n rechter wil dan toch een beetje schipperen, Dus ik neem aan: dan is die familie waarschijnlijk met veertig, vijftig miljoen ook tevreden."

Ondernemer Erik de Vlieger onthult bedrag dat familie Nouri vraagt van Ajax

Erik de Vlieger en Yves Gijrath vertelden deze week onder meer dat Ajax deels verzekerd is voor de zaak van Abdelhak Nouri.Lees artikel

In het geval van een arbitragezaak worden er experts ingeschakeld die moeten inschatten hoe het carrièreverloop van Nouri had kunnen worden. "Een man als Rob Jansen (zaakwaarnemer, red.) kan wel redelijk inschatten wat voor een carrière die jongen met zo'n talent zou hebben", aldus Derksen. "Alleen de familie van Nouri vindt hem nog beter dan Frenkie de Jong en Donny van de Beek. Die zijn natuurlijk ook een beetje gekleurd. Ze zien wat die jongens nu in de zak steken... en dat gaat nog jaren door."

Derksen weet dat Ajax ook een ander voorstel heeft gedaan aan de familie Nouri. "Ajax zit daar natuurlijk geweldig mee in de maag. Dan willen ze ook nog ieder jaar een benefietwedstrijd voor hem spelen... Dat zal het eerste jaar vollopen, maar daar komt op het laatst natuurlijk de sleet in. Dan lopen de mensen daar niet meer warm voor." Derksen vindt dat Ajax het nodige te verwijten valt in de zaak. "Ajax heeft zich niet echt als een goede werkgever opgesteld in de beginperiode. Weinig interesse, het zakelijk gehouden. Ik weet wel: als beursgenoteerd bedrijf moet je het zakelijk houden, maar iets meer warmte was toch wel op zijn plaats geweest. Nu hebben ze natuurlijk een directeur (Van der Sar, red.) die niet overloopt van warmte. Ajax wordt hier wel een beetje door beschadigd, ook omdat ze aansprakelijkheid hebben erkend."

Presentator Wilfred Genee voegt toe dat Khalid Kasem nog altijd actief is als adviseur van de familie. "Maar die wilde niet reageren", aldus Genee. Derksen voegt daaraan toe: "Die man is een keer op tv geweest (bij De Wereld Draait Door, red.)... Hij sprak het niet uit, maar het ging gewoon om geld. Het ging gewoon om geld."Gerelateerd

Meer sportnieuws

279 reacties (laatste reactie door london calling)

Waarom wachten we nou niet even af?

15 januari 2021 om 22:06

Omdat dat geen reclame verkoopt. Maar je hebt gelijk dat er nu allemaal verhalen de ronde doen die door velen voor waar gehouden zullen worden, zonder dat we precies weten hoe het zit...

15 januari 2021 om 22:48

Omdat het allemaal verschrikkelijk lang duurt. Wat ik steeds mis in de discussie: Nouri heeft hoe dan ook die hartstilstand gehad. Ookal was dat perfect op gereageert, zou dat toch een probleem aan de oppervlakte brengen dat hem vrijwel zeker een succesvolle carrière zou onthouden. Rechters maken sowieso gehakt van speculaties over een verdere carrière. Hoeveel "exceptionele" talenten zijn er niet geweest die het toch niet gered hebben.

15 januari 2021 om 23:20

Denk meer aan een hartspierkramp. Ramadan,ernstig slaaptekort,loodzware fysieke belasting plus fietsrit bergop. En daarbovenop de verzorger die Nouri voor de lol kopje onder dompelde in een beekje ijskoud stromend water. Daar kan geen hart tegenop. En de dag daarna na wederom amper slaap weer het veld op tegen Bremen.

16 januari 2021 om 00:51

@messibarca ??? Derksen die weer een gigantisch bedrag noemt. Iemand die toevallig weet wanneer de daadwerkelijke details bekend gemaakt zullen worden?(ongeveer)

15 januari 2021 om 23:44

Precies, hier gaan we weer. Ook Derksen kan het niet laten om onzin te roepen omdat hij zelf een sommetje heeft gemaakt die hem in zijn oor is gefluistert net als die onzin van die 2 zaken meneertjes. Laat dit nu eens over aan de beide partijen die er nog vol in zitten zeg. Dit soort zaken duurt nu eenmaal lang omdat het zo heftig en precies moet.

Kan me niet voorstellen dat de familie 100 miljoen eist maar hoop wel dat er snel duidelijkheid komt vanuit een oplossing.

16 januari 2021 om 08:04

Kan me dit bedrag juist heel goed voorstellen. Als t zoveel lager was, waren ze er waarschijnlijk allang uit gekomen samen.

16 januari 2021 om 07:37

Wat er voor bedragen geëist en geboden worden is op dit moment allemaal koffiedik kijken. Wat ik wel weet is dat zo'n rechtzaak jarenlang kan voortslepen zonder dat er een cent wordt overgemaakt. Mijn advies aan de familie is schik met Ajax en je bent van al het gezeik af.

Vind het echt een schande dat iedereen maar lukraak wat roept. We hebben het hier over een mensenleven he!

15 januari 2021 om 22:23

Ben ik met je eens. Al acht ik dit bedrag, gezien de uitlatingen van de woordvoerders van de familie en de verschillende mediaoptredens wel een stuk dichterbij de eis liggen dan die 15 miljoen van De Vlieger. Er is constant gewezen naar De Ligt, Van de Beek en De Jong en hun carriã¨res en dat Nouri ook zo'n carriã¨re tegemoet ging.

15 januari 2021 om 22:36

Maar was het niet zo dat Nouri en de KNVB zelf al wisten van de onderliggende hartproblemen maar Ajax niet? Vind dat behoorlijk meewegen als het gaat om het schetsen van zijn perspectief als absolute topvoetballer en of hij dat dan wel gehaald zou hebben.

15 januari 2021 om 22:49

Ja dat klopt, oortap. Dat gaat uiteindelijk ook een grote rol spelen en is ook 1 van de belangrijkste factoren waarom het nog niet tot een akkoord gekomen is.

15 januari 2021 om 23:17

Robben was wel een icoon vind ik, maar voor de rest is het nu minder inderdaad. Van Dijk een beetje, De Ligt en De Jong zouden er naartoe kunnen groeien.

15 januari 2021 om 23:55

@oortop Ajax en de Knvb hadden vastgesteld dat nouri een false tendon had. Cardiologen stellen dat het hebben van een false tendon geen belemmering is voor prof voetbal. Ook is er geen causaal verband tussen nouri's hartafwijking ( de false tendon) en zijn hartstilstand. Een cardioloog spreekt zelfs van een ander variant bij een false tendon dan van een "hartafwijking".

16 januari 2021 om 16:33

Zal best maar 21 jarige topsporters krijgen niet zo maar een hartstilstand...

15 januari 2021 om 22:38

Laat dit lekker beslissen door een onafhankelujk iemand. Familie nouri en ajax komen er niet uit dan is de rechter de beste oplossing toch? Bedragen komen daar wel op tafel en dan kunnen we oordelen. Jammer dat het zo moet en Appie zelf heeft er helaas niets aan... uiteindelijk dus alleen maar verliezers.

15 januari 2021 om 22:48

Vind het sowieso raar dat ze beginnen over waar Nouri had kunnen eindigen. Hij had hartt problemen dus vroeg of laat had die toch moeten stoppen en zou hij het naar alle waarschijnlijk nooit zo ver kunnen schoppen als donny en frenkie. Vindt dit maar vaag allemaal.

16 januari 2021 om 11:08

We vergeten ook het feit dat het een gemaakt talent is door de media aandacht, voetballend heeft hij mij nooit kunnen overtuigen, en hij was eigenlijk al best oud voor een talent zonder basisplaats. Ik hoop eigenlijk dat de familie zo goed als 0euro krijgt van Ajax.

16 januari 2021 om 16:34

Ik vind dat de familie een goed bedrag moet krijgen maar snap de hype inderdaad ook niet zo. Hij had op zijn 21e geen basisplaats bij Ajax...

15 januari 2021 om 23:07

Inderdaad nu lijkt het er op dat ze dingen roepen over de rug van Nouri. Als je iets van respect had , dan bracht je dit allemaal niet naar buiten.

16 januari 2021 om 13:42

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Dan zou je ook kunnen stellen: "als je iets van respect had, probeerde je jezelf niet financieel onafhankelijk te procederen over de rug van Nouri". Het gaat allang niet meer over die jongen en enkel nog om geld.

16 januari 2021 om 19:05

Weet jij alle in en outs hier van ? Het lijkt er op dat mensen iets in de media zeggen zonder dat men het onderbouwt. Dat vind ik respectloos. Het zou de personen sieren om de arbitrage zaak af te wachten , dan wordt het vanzelf duidelijk hoe het financieel zit. Je kan best over de zaak praten zonder bewust of onbewust iemand in een kwaad daglicht te zetten.

16 januari 2021 om 05:16

Amen!

16 januari 2021 om 13:40

Zo makkelijk is het niet. Het gaat namelijk allang niet meer over die jongen. De familie, de club, de advocaten plakken er allemaal een geldbedrag op en dan moet je kunnen bewijzen dat dat bedrag de correcte is. Verder hoef je Derksen niet serieus te nemen. Die verandert van politieke voorkeur als De Mol 'm op z'n plaats zet. Sinds Derksen zich niet meer kan verschuilen achter z'n journalisten bij Voetbal International en niet meer kan oplezen wat zij voor 'm uit hebben gezocht, heeft Derksen geen zinnig woord meer over voetbal gesproken.

Nouri kan er niks aan doen, maar wat word ik moe van die familie. Het draait alleen maar om geld bij ze. Bah. Valt mij erg tegen.

15 januari 2021 om 22:06

Mits dit natuurlijk allemaal waar is. Blijf het vreemd vinden dat er nu zo'n hoog bedrag uitkomt, terwijl er gister 15 miljoen is gezegd. We gaan het afwachten. Dit getouwtrek tussen 2 kampen is voor niemand goed.

15 januari 2021 om 22:17

Geloof me die derksen lult uit Z’n nek. Vorige week riep hij nog gaattussen 20-30 miljoen en nu roept hij 100 miljoen. Die gast gebruikt iets wat nog niet in de markt verkrijgbaar is duizend procent

15 januari 2021 om 22:30

Derksen roept zo ontzettend vaak random dingen om de aandacht te trekken. Vind dat normaal gesproken al triest maar in dit geval echt het laagste van het laagste. Zelfs als hij gelijk heeft moet hij dit soort dingen niet roepen.

15 januari 2021 om 23:22

Die de Vlieger kun je meestal met een korreltje zout nemen, terwijl Derksen goede bronnen heeft. Maar het is verder niet zo belangrijk, we weten dat de familie wil cashen en dat mag.

15 januari 2021 om 22:08

Je bent bang dat ajax veel geld gaat verliezen. De familie heeft groot gelijk leeg plukken die handel

15 januari 2021 om 22:48

Gaat ze niet lukken. De eerste vraag blijft had hij weer kunnen voetballen en op welk niveau. Dan kan je wijzen naar blind (die ook gewoon minder speelt na die ontsteking), maar je kan ook wijzen naar Evander Sno. Zal he eerst moeten uitzoeken hoe vaak herstel 100% bij een dergelijke gebeurtenis. 99% is namelijk gelijk twijfelachtig voor voetballen op topniveau.

16 januari 2021 om 10:10

En jij hoopt dat Ajax veel geld gaat verliezen.Beetje zielig dat je club voorkeur op deze manier en in dit topic tot uiting komt.

16 januari 2021 om 18:20

Even voor de duidelijkheid, Ajax gaat dit geld niet uit eigen zak betalen. Ajax is verzekerd, en die worden door hun verzekeraar die straks een x bedrag moet uitkeren vertegenwoordigd.Dus al krijgt Nouri 50 miljoen, dat gaag niet van het transferbudget van Ajax af.. Mogelijk wordt de premie op den duur aangepast (ook vanwege een Blind..).

15 januari 2021 om 22:09

Waar moet het dan om draaien? de rest is al afgehandeld..... geld is het enige wat er nog over is.

15 januari 2021 om 22:13

@Ajax hoezo geloof je Derksen gelijk? Wacht gewoon als voor de rechter komt dan is alles openbaar.

15 januari 2021 om 22:52

Nouri had het nooit ver geschopt met de hartproblemen die die dus bleek te hebben. Ze wijzen naar een Frenkie De Jong en Mathijs De Ligt, maar die hebben die hartproblemen niet. Dus die 50-100 miljoen kunnen ze gewoon vergeten. 15 miljoen is daarintegen meer dan genoeg en lijkt me een goed bedrag.

16 januari 2021 om 00:18

@lucafeche welke hartproblemen kan je dat toe lichten? want van wat ik gelezen heb had hij een false tendon. Sommige cardiologen noemen dat niet eens een hartafwijking maar een andere anatomisch variant. Omdat een hartafwijking zou suggereren dat het gevaarlijk is en een false tendon zou dat niet zijn.

16 januari 2021 om 00:50

Bf1994: Maar iemand zonder hartproblemen krijgt toch niet ineens een hartstilstand lijkt me?! Dus er zal wel degelijk iets aan de hamd geweest zijn. Maar laten we nu maar gewoon stoppen met speculeren over bedragen en in respect naar Nouri het oordeel vd rechter afwachten. Het is al zo jammer dat het zo moet gaan.

16 januari 2021 om 01:31

@formus waarom zou het niet kunnen, ze noemen het sudden cardiac arrest? Het is minder waarschijnlijk echter is het risico nooit uitgesloten. Maar ik speculeer ook niet, wat ik daarboven geschreven heb is niet mijn conclusie. Zoek maar op google “cardiologen false tendon”.

16 januari 2021 om 09:59

bf1994, nee, tuurlijk is het nooit uitgesloten, maar de kans is veel groter als je een hartaanval krijgt als topvoetballer dat er wel echt iets loos is met je hart ipv alleen een false tendon. En dat de cardiologen dat gezegd hebben, dat weet ik, dat was bij hem al bekend. Echter is er misschien meer aan de hand geweest, zopas bij de meeste mensen die al jong een hartstilstand krijgen, dat is wat ik probeer aan te geven. En eenmaal een attack gehad, dan blijf je hartpatiënt. En dat weten de profclubs ook en dat belemmert echt je toekomst als topvoetballer. Want die weten ook dat het in de meeste gevallen niet uit het niets gekomen is en dus hoogstwaarschijnlijk een diepere achtergrond heeft.

15 januari 2021 om 22:36

Nee hoor, ze hebben helemaal gelijk, Ajax moet gewoon betalen en hoe meer hoe beter voor de toekomst van Nouri.

15 januari 2021 om 22:40

Nouri heeft geen toekomst. Waarom zou Ajax zoveel moeten betalen? Ben benieuwd naar je argumenten.

15 januari 2021 om 22:43

Want betalen van alle medische kosten, verbouwing van het huis, doorbetaling van het salaris en nog een extra 5 miljoen is niet al een behoorlijke toereiking? Er bestaat nog altijd iets als inachtneming van de redelijkheid.

15 januari 2021 om 22:47

Nee hoe beter voor de toekomst van zijn familie om het cru te zeggen. Voor zover ik het begrijp biedt Ajax aan om zijn zorgkosten op zich te nemen. Wat dus goed is voor Nouri, maar met miljoenen is hij niet zoveel lijkt me.

15 januari 2021 om 22:54

@lierse door falen clubarts is hun kind hen.ontnomen. Dus voor dat leed mag er wrl betaald worden toch

15 januari 2021 om 22:59

Hoeveel krijgt de gemiddelde ouder als hun kind wordt doodgereden door een of andere dronkelap? Want nu gaat het dus gewoon over ouders die hun kind verliezen.

15 januari 2021 om 23:10

Lierse dit is natuurlijk niet een dronkelap die een kind heeft afgenomen. Als jou zoon overreden wordt door een busje van Eneco omdat chauffeur door rood rijdt en je zoon moet de rest van zijn leven in bed blijven liggen dan weet ik zeker dat jij met je advocaat heel erg je best gaat doen om meer er uit te krijgen dan alleen de ziektekosten van je zoon. Vooral als je zoon de goude toekomst had om prof te worden en aan het door breken was bij een prof club van het kaliber Ajax, wat miljoenen had opgeleverd.

15 januari 2021 om 23:15

Geen idee of ik dat zou proberen, maar de kans dat ik miljoenen zou krijgen is zo goed als nihil lijkt me. Maar het is wel al meteen iets heel anders in het beeld dat @MrKrillin schept. Dan gaat het over de ouders compenseren en dan is 15 miljoen toch echt wel een heel hoog bedrag.

15 januari 2021 om 23:17

En dat leed zal op een zekere manier, naar redelijkheid, door middel van geld worden gecompenseerd. Dat op zichzelf is een hele gewaarwording maar het is de werkelijkheid die 'we' hebben gecreerd. Redelijkheid is wel het sleutelwoord in deze. De arts heeft erg grote fouten gemaakt sinds het erg duidelijk was dat reanimatie/hartmassage nodig was. Daarom is Ajax 'schuldig'.Sinds het leed niet ECHT uit te drukken is in geld, welk bedrag is ECHT afdoende?, is eigenlijk geen bedrag goed. 1 miljoen niet, 100 miljoen niet. Met dat gegeven in het achterhoofd ga je verder kijken dan leed en meer statistisch/pragmatisch. 15 miljoen plus verbouwing van huis plus alle zorg is in mijn optiek redelijk te noemen, naar omstandigheden. Potentie is moeilijk te verzekeren. 100 miljoen, ALS HET AL WAAR IS, Derksen is een ongelofelijke zak als dit onzin is, is niet redelijk.

15 januari 2021 om 23:48

@mrkrillin wat een stelling zeg. Nouri had al een hartprobleem en kreeg een hartstilstand daar begint zoiets mee. Die arts was er gelukkig anders was de kans er geweest dat Nouri er helemaal niet meer was. Beetje nuance graag. Dit is heftig voor de familie de club en alle betrokken partijen. De Clubarts heeft alles eraan gedaan wat hij dacht te moeten doen en bleek achteraf onjuist te zijn voor een gedeelte. Maar kon nooit zijn hartstilstand voorkomen.

16 januari 2021 om 00:01

@thaimke nouri had een false tendon wat door ajax en de Knvb vast gesteld was. Dit hadden ze laten onderzoeken door een cardioloog en die vond dat het geen belemmering zou moeten zijn voor prof voetbal. Sommige spreken eerder van een ander variant bij een false tendon dan een hartafwijking. Volgens cardiologen is er geen causaal verband tussen nouri's hartstilstand en zijn hartafwijking.

16 januari 2021 om 00:09

@bf1994, wat je stelt klopt niet. Ja Nouri had een false tendon wat gewoon risico met je mee brengt. Jij weet niet wat een arts heeft gezegd en ik wil best mee gaan dat een arts zegt dat de verwachting is dat je kan voetballen maar hou het in de gaten. Dat je daarna zegt dat er geen causaal verband is tussen zijn stilstand en afwijking is onzin en heeft geen cardioloog vertelt die hierbij betrokken is alleen maar die via de media opgetrommeld zijn als buitenstaanders.

Feit blijft dat Nouri een hartstilstand heeft gekregen voor de arts iets kon doen. Dit had hem dus ook in zijn slaap kunnen gebeuren en dan waren de gevolgen toch nog groter geweest?

16 januari 2021 om 00:20

@thaimke dan heeft er tegelijkertijd geen enkel cardioloog die erbij betrokken is geweest gezegd dat zijn hartstilstand als gevolg van zijn false tendon was. Ik probeer mijn mening wat te baseren op wat cardiologen zeggen over nouri's false tendon. Ajax en de Knvb hebben een cardioloog geraadpleegd die gezegd heeft dat het geen belemmering hoort te zijn. En kan je mij uitleggen waarom een false tendon een risico met zich mee brengt en hoe groot die risico is? want de cardiologen die er niet bij betrokken waren claimen dat het niet zo gevaarlijk is waarvan sommige zelfs spreken over een anatomisch variant in plaats van een afwijking.

16 januari 2021 om 00:27

@thaimke nouri had een harstilstand in zijn slaap, in een vliegveld, op het strand of achter de computer kunnen krijgen. Daarover discussieren heeft geen enkel nut. laten we het houden op wat er gebeurd is. Nouri kreeg een hartstilstand op een voetbalveld waar er een arts aanwezig was. En ik wil ook niet dat de arts afgestraft wordt ofzo, die doet dit niet express natuurlijk.

16 januari 2021 om 00:46

@bf1994 dat Nouri zijn hartstilstand overal had kunnen krijgen doet wel terzake. Sterker nog, dit gaat een grote rol spelen bij de rechter als het gaat om geld. Als hij een hartstilstand krijgt door handelen arts of dat hij al een stilstand heeft voor handelen maakt straks alles uit.

Wat betreft gevaar van false tendon is dat, afhankelijk van hoe stug, deze kan knappen en dan levert dat acuut gevaar op. Deze kan ook je vasculaire systeem beperken, denk aan drukken tegen aderwand. Het kan zelfs zich, in slechtste geval, ontwikkelen tot hartfalen. Het is gewoon altijd een risico alleen hoe groot of klein is zo moeilijk in te schatten.

Ook na een infarct bv zou een arts kunnen zeggen het lijkt te kunnen maar dat is een moment opname. Zijn tal van voorbeelden van, eenmaal een afwijking aan het hart ben je hart patient.

16 januari 2021 om 01:04

Terwijl het dus feiteli gezien gewoon die arts was die een foutje heeft gemaakt toch? De grootste reden dat ze niet achter die man aan zitten is, dat gevoel geven ze mij en blijkbaar meer mensen, dat hij ze niet de miljoenen kan opleveren die Ajax ze wel kan. Want waar is de rest van de club dan fout geweest?

16 januari 2021 om 01:35

@thaimke niemand zegt dat nouri een hartstilstand kreeg door de arts. Verder doet het er totaal niet toe dat nouri een hartstilstand ergens anders kon krijgen. Want niemand beticht de arts van het veroorzaken van de hartstilstand. Ajax heeft schuld erkent aan foutieve behandeling. En daar is de famillie en ajax overeen. Letterlijk niemand beticht de arts van het veroorzaken van de hartstilstand

16 januari 2021 om 10:43

Gezondheid is niet te koop.

16 januari 2021 om 13:25

@bf1994, nogmaals het doet er wel toe aangezien jij niet bepaald waar dit topic over gaat toch? Volgens mij gaat dit topic over de afhandeling en mogelijk gang naar de rechter en daarbij geef ik aan dat er rekening gehouden wordt met dat Nouri al een hartstilstand heeft gehad voor de arts ter sprake komt. Als je beetje alle reacties hier leest zie je dat vele dit vergeten dus ga mij niet proberen te weerhouden van dit belangrijke stukje.

Jij loopt ook steeds iedereen te corrigeren maar stelt zelf zaken die niet kloppen. Ajax heeft geen schuld bekend maar totale verantwoordelijkheid. Dit is een erg groot verschil en toch noem jij het weer. Daarnaast heeft de arts niet adequaat genoeg gehandeld en dat is wat anders dan dat hij fouten heeft gemaakt want in de medische wereld bij zaken die per individu zo kunnen verschillen zit het hem vaak in wat doe je eerst wanneer en waarom en daar was hij niet adequaat genoeg in volgens collega artsen.

Dit houdt in dat de rechter zal gaan kijken dat een speler met een FT en misschien achteraf nog wel meer. En een speler die ook daadwerkelijke een hartstilstand heeft gehad naast zijn talent en ontwikkeling voor Nederlandse begrippen een aansprakelijkheid vergoeding op hoogte gaat zetten. Dit is echt super complex en de familie zit met een hele treurige en verdrietige situatie.

Hier moet niet alleen Ajax maar ook de vertegenwoordigers van de familie goed mee omgaan. Of dat is gebeurt zal voor de beide partijen verschillend voelen maar voor ons als buitenstaanders niet te zeggen van afstand.

16 januari 2021 om 03:37

Iedereen die hier zomaar een uitspraak doet, moet daar mee stoppen want niemand zit aan die tafel en uiteindelijk zullen we allemaal de echte waarheid weten, dus wacht het gewoon af en spreek je pas uit als de 100% volle waarheid naar buiten is gekomen. Iedereen wilt de expert zijn in deze situatie maar het is niet netjes. De gezondheid van Appie moet momenteel ons belangrijkste zorgpunt zijn.

Dat lijkt mij wel heeeeeeel sterk.

15 januari 2021 om 22:34

Mij niet. Als je ziet wat de Jong en vd beek verdienen en je vermenigvuldigd dit tegen het aantal jaar dat je speelt dan kom je in deze bedragen uit. Daarna natuurlijk ook nog als scout ofzo aan de slag. Dus in totaal kom je dan vrij hoog uit.

15 januari 2021 om 22:41

Dit houdt geen stand. Is geen bewijs dat Nouri eenzelfde carrière zou hebben. Is ook niet zo dat hij überhaupt al veel in het eerste speelde.

15 januari 2021 om 22:41

Is ook wel weer zo. Zeker als je ziet dat elke modale voetballer in Azië en het Midden-Oosten een godsvermogen kan pakken.

15 januari 2021 om 22:46

Ken je Castillion, van der Hart en Denswil nog? Ooit een paar van de grootste talenten van Ajax. Dat iemand bekend staat als groot talent wil dat niet zeggen dat iemand ook een grote carrière krijgt. Zeker als diegene een geboren hartafwijking heeft. Er ontstonden echt al behoorlijkd twijfels of Nouri wel door zou breken bij Ajax, vooral vanwege zijn gebrekkige fysiek. Zoals Lucas Andersen bijvoorbeeld.

15 januari 2021 om 22:50

Ik denk niet dat hij naar een topclub gegaan zou zijn. Welke topclub gaat miljoenen investeren in een speler met een hartprobleem? Al was het goed afgehandeld, vanaf dat moment weten alle clubs/scouts van het probleem. Voor clubs zou het risico te groot zijn.
Hoop dat ze er allemaal snel uitkomen maar 60 miljoen lijkt me zeer overdreven.

15 januari 2021 om 22:55

Idd deze hartproblemen zouden vroeg of laat naar boven gekomen zijn en zou zijn carriere zo dusdanig gaan beinvloeden dat die aan het einde nog maar n half seizoen kan spelen bij een club als Vitesse bijv. Als die daarvoor al niet moet stoppen vanwege de hartproblemen. Deze eis van de familie is op dromen gebaseerd.

15 januari 2021 om 23:49

@luca ajax en nouri hadden nouri's hartafwijking door een cardioloog laten onderzoeken en die concludeerde dat de hartafwijking geen belemmering zou zijn voor prof voetbal. Daarnaast is het niet aangetoond dat zijn hartstilstand als gevolg van zijn hartafwijking kwam. Beide Ajax en de Knvb stelden de false tendon vast en de conclusie was dat het geen belemmering was. Een van de cardiologen stelt zelfs dat er bij een false tendon sprake is van een ander variant dan een hartafwijking.

16 januari 2021 om 01:15

En wat verdient Evander Sno? Of Dani de Wit? En Eiting? Rot toch op man, we doen net alsof Nouri de nieuwe Messi was. Een geliefd persoon absoluut, geen wereldvoetballer.

16 januari 2021 om 13:47

Maar dat gaan ze natuurlijk nooit krijgen. De aansprakelijkheid van Ajax houdt hoogstens op bij het niet adequaat functioneren van de artsen en dan moet je nog maar uitzoeken in hoeverre dat invloed heeft gehad, want het kost veel tijd om daar een bedrag aan te plakken. We hoeven het ook niet "mooier" te maken dan het is natuurlijk; die familie probeert het onderste uit de kan te halen en "vergeten" gemakshalve als het hun uitkomt wel even dat die jongen willens en wetens door is blijven voetballen met een hartafwijking en met een hartstilstand tot gevolg. Daarnaast zit je ook nog met het dingetje dat elke prognose over de carriere van Nouri koffiedik kijken is. Tot het noodlot toeslag, had die jongen namelijk gewoon veel moeite om indruk te maken en dat is eigenlijk het enigste waarop je 'm feitelijk kunt beoordelen. Het is misschien niet leuk om het zo te stellen, maar je kunt een dergelijke zaak niet afhandelen op emotie als de tegenpartij zakelijk het onderste uit de kan wil halen.

16 januari 2021 om 16:39

Dit dus. Een 21 jarige zonder basisplaats met hele matige fysiek...

16 januari 2021 om 18:25

@sirius, in hoeverre het invloed heeft gehad ? Door falen door een medewerker van Ajax is hij in ieder geval een kastplantje geworden, of hij anders het wel gered had, dat blijft te betwijfelen. Echter is het vaak wel zo dat Ajax talenten vaak ergens wel aan de bak komen. En ja, het grootste probleem zal zijn dat niemand kan voorspellen wat hij ooit verdient zou hebben.

16 januari 2021 om 19:21

@janssen de vraag is niet of hij ergens aan de bak komt als ajax talent, de vraag is komt hij ergens aam de bak na een hartaanval! Want ongeacht het handelen van de artsen is de kans groot dat hij nergens meer zou kunnen voetballen door zijn hartafwijking en de bijkomende risico's.

Ik geloof hier eerlijk gezegd weinig van. Ik denk dat het bedrag eerder ronde de 20/30 miljoen zit, en dat vindt ik al belachelijk veel! Ja Ajax is deels schuldig en moet betalen, maar met 10 miljoen kunnen ze alle zorg voor Nouri betalen die ze nodig hebben en zelf ook ronduit ruim leven. Het wordt gewoon een triest verhaal, en dat komt Nouri niet ten goede.

16 januari 2021 om 02:13

Het gaat er natuurlijk niet om wat ze nodig hebben maar waar ze recht op hebben.

16 januari 2021 om 13:52

Maar waarom zouden ze recht hebben op 20 a 30 miljoen euro? De aansprakelijkheid betreft het functioneren van de artsen, maar we hebben het hier wel over een hartstilstand. Het grote probleem hier omtrent is ook dat mensen het altijd weer mooier willen doen lijken dan het is. Dit gaat namelijk niet om aansprakelijkheid. Het is inmiddels gekanteld naar een zakelijk geschil en gaat enkel nog om geld. Daar hoeven we toch geen vraagtekens bij te zetten?

Speculatie... kunnen we weer helemaal niets mee, maargoed. Familie Nouri moet gewoon die 5 mio pakken en verder niet gaan betogen dat het Frenkie de Jong kon zijn. Leuk voetballertje bij Jong, maar al 20. Net als Traore die de KKD aan flarden schoot net wat te kort voor de top.

16 januari 2021 om 00:32

Waarom zou het geen Frenkie kunnen zijn. Zijn beide even oud en hebben beide op dezelfde dag hun debuut gemaakt in Ajax1 op 19 jarige leeftijd. Dus waarom Nouri te oud zou zijn en Frenkie niet is mij een raadsel.

16 januari 2021 om 10:56

Frenkie was een basisspeler en Nouri niet. Bovendien had Nouri Ziyech als concurrent. Die had dat seizoen dus ook gewoon niet gespeeld.

16 januari 2021 om 16:40

En dan had hij nog steeds hartproblemen gehad...normale 21 jarige topsporters krijgen niet zomaar een hartaanval...

16 januari 2021 om 20:18

Vedetterut Wat een onzin. Frenkie werd het seizoen dat volgde pas basisspeler. Nouri had 15 wedstrijden in Ajax 1 op zitten in zijn eerste seizoen (waarvan 9 eredivisie, 3 Europa league en 3 knvb beker) en Frenkie had er 12 (waarvan 4 Eredivisie, 3 KNVB beker en 4 Europa league. Wat jij doet is gewoon ff wat roepen zonder de feiten te kennen.

16 januari 2021 om 20:23

SjakieNYC heb het nergens over zijn hart ? Dus waarom je dat erbij haalt. Pipapantelic probeert Nouri zijn voetbalkwaliteiten te Bagitaliseren omdat hij “te oud” zou zijn en daar ben ik het niet mee eens.

"Een bedrag van 15 miljoen euro komt Ajax meteen brengen." Wat een gelul zeg. Deze man denkt dat Ajax oneindig geld heeft. Natuurlijk komen ze een bedrag van 15 milioen niet brengen voor een speler waarvan nog lang niet vast stond wat hij Ajax zou opbrengen, zowel sportief als financiewl niet. Als de familie van Nouri daadwerkelijk 60 tot 100 miljoen gaat eisen zijn ze bijzonder naïef als ze denken dat ze dat zullen ontvangen.

15 januari 2021 om 22:14

Wat hij Ajax zou opbrengen is toch niet relevant?

15 januari 2021 om 22:36

Ik hoop en denk niet dat het waar is. Moet je voorstellen als dit een speler van Feyenoord was geweest. Dan kun je de hele club opdoeken als je 60-100 miljoen gaat eisen.

16 januari 2021 om 02:10

Het is maar de vraag natuurlijk of ze zo naief zijn. Je zou Danny Hoekman eens kunnen opzoeken op google. Die kreeg na een forse overtreding eind jaren 80 waardoor zijn carriere een flinke deuk opliep een schade vergoeding van de rechter van 12 miljoen (euro). Destijds speler bij NEC die in de belangstelling stond van Ajax en de Spurs. In dat vonnis nam de rechter niet alleen zijn direct gedorven inkomsten meer maar ook die hij later (eind jaren 90 toen de salarissen inmiddels een stuk hoger lagen) mee. Sinds eind jaren 80 zijn de salarissen van voetballers in de eredivisie en andere competities met ongeveer een factor 20 gestegen meen ik. Dan is 60 - 100 miljoen helemaal niet onmogelijk.

16 januari 2021 om 12:46

Het verschil is dat Danny Hoekman die blessure niet had gehad zonder die tackle, terwijl Nouri wel de hartstilstand had gehad. Die zou waarschijnlijk nooit meer in salaris omhoog gaan als ie überhaupt nog kon voetballen.

18 januari 2021 om 10:48

Misschien, maar dat is een aanname die wij zonder kennis van het medische dossier niet kunnen beantwoorden. Er zijn immers genoeg spelers die na hartproblemen - een hartstilstand weer verder konden spelen. Binnen Ajax heb je met Sno en Ebicillio al 2 voorbeelden. Iets verder terug moest Kanu ook eerst een zware hart operatie ondergaan toen hij naar Inter ging en recenter ging een speler als Casillas ook door na een hartaanval. En ook in andere sporten heb je genoeg atleten die alsnog de top halen. Dana Vollmer, meervoudig olympisch kampioene, moest vanaf dat ze een tiener was constant trainen met en defibrilator naast het zwembad vanwege de risico's (zou het zelf niet graag gedaan hebben maar het laat wel zien dat het kan).

Ik blijf het toch bizar vinden dat Johan zich de gekozen man voelt om dit soort info naar buiten te brengen. Heeft over alles en iedereen bij dat ongeval een mening gehad en brengt vervolgens dit soort (eerlijk gezegd niet relevante onderwerpen voor de kijker) op live tv uit. Vind het op zich niet kunnen.

16 januari 2021 om 10:54

"ik blijf het toch bizar vinden dat Johan zich de gekozen man voelt om dit soort info naar buiten te brengen."

Nou ja blijkbaar heeft hij bronnen die hij vertrouwd.

16 januari 2021 om 10:54

"ik blijf het toch bizar vinden dat Johan zich de gekozen man voelt om dit soort info naar buiten te brengen."

Nou ja blijkbaar heeft hij bronnen die hij vertrouwd.

wel vet dat johan al weet dat zo een rechter dan ongeveer in het midden uit gaat komen als de familie nouri 100 miljoen eist. Vertel wie je bron is of hou je mond omtrent deze zaak zou ik zeggen, maar alles om tv te maken.

15 januari 2021 om 22:20

Hij gebruikt meth volgens mij. Vorige week zij hij nog het gaat tussen de 20-30 miljoen en vandaag roept hij 100? Die gast is zo een smerig mannetje. Ik snap niet dat men hem zoveel betaald. Die mag geen eens op tv komen man ongelofelijk

15 januari 2021 om 22:25

zei hij vorig week 20-30 miljoen ja? Ik krijg alleen mee wat derksen zegt als het op voetbalzone komt. Het programma kijk ik niet meer.

15 januari 2021 om 22:30

Check voetbal inside herhaling vorige week. Daar zegt hij van heb een bron en het gaat om 20-30 miljoen wat de familie nouri vraagt precies dit bro

15 januari 2021 om 22:35

Die gast lult ook maar wat joh. Iemand anders z’n bron als onzin neer zetten en zijn bron heeft het zo genaamd wel goed. Man kan niet wachten tot deze engnek van de buis js

16 januari 2021 om 10:55

Hij riep dat vorige week helemaal niet. De vraag was toen: wat zou de familie voor bedrag vragen? Derksen zei toen ik gok op een bedrag van rond de 40/50 miljoen. Dat was niet op een bron gebaseerd maar op zijn gevoel.

16 januari 2021 om 13:56

Natuurlijk moet je Derksen niet serieus nemen. Die krijgt een belletje van John de Mol en z'n politieke mening draait ineens 180 graden. Die man heeft elke twee weken een andere mening en heeft nog geen moment zinnig over voetbal gepraat sinds hij z'n papiertjes van Voetbal International niet meer kan voorlezen in de uitzending.

17 januari 2021 om 02:45

Ik gok op een bedrag dat is toch roepen of niet. We zijn niet in een casino met ik gok of ik denk hou gewoon je mond als je niks weet.

Ik vind het erg respectloos van Derksen dat hij dit zo maar de media inslingert.... Het is een gevoelige zaak en dit lijkt me iets wat tussen Ajax en de familie van Nouri moet blijven al duurt de zaak 40 jaar....

Respect voor het gezin van Nouri, maar dit is zo veel te belachelijk hoog. 10 mil vindt ik eigk al te veel

15 januari 2021 om 22:20

Als het 100 mil bv. waar is, vind ik het ook bizar veel maar waarom zou dit als waarheid genomen moeten worden en toen die ene onbekende meneer wat anders zei opeens niet. En kijk als het zo hoog ligt moet men aan de familie kant ook snappen dat Ajax ook veel verliest betreft het financiele want als hij zo goed zou zijn missen ze wellicht een frenkie transferbedrag bijv. Maar goed, er is nuance nodig en dat is helaas zoek bij sommige. Want het is krom om het andere verhaal meteen als onzin te bestempelen omdat het tegen Ajax is en dit opeens wel meteen als waarheid te nemen om de familie in slecht daglicht te kunnen zetten. Beetje krom. Laten ze het hopelijk samen oplossen want het is voor beide partijen niet leuk en erg lastig. Dat gespeculeer (ook dit van de aandachtgeile Derksen) etc. maakt het alleen maar erger en zet mensen enkel tegen elkaar op. Nergens voor nodig. Lees net al hier een kansloze reactie over *piepp* volk bv. Bedoel hoe laag kan men gaan zeg.

Denk ook dat Derksen gelijk heeft. 15 miljoen zou Ajax denk ik wel aftikken. Overigens is het maar de vraag wat er gaat volgen. Was Nouri, met accurate hulp, nog tot zijn volle potentie gekomen? Was hij daadwerkelijk zo goed? Het was in dat jaar wel echt erop of eronder voor hem, want hij was al relatief oud om zijn debuut/doorbraak te beleven. 100 miljoen lijkt mij in ieder geval compleet van de gekken.

15 januari 2021 om 22:22

Gelijk??? Wat voor gelijk heeft die dikke snor man. Vorige week Veronica inside ga maar terug kijken riep die nog 20-30 miljoen en nu 100??? Die man lult heel z’n leven maar wat. Aandacht noem je dat soort van bronnen dikke L voor die gast

15 januari 2021 om 22:28

Zo ongeloofwaardig als wat idd en zovelen die hem en in zijn aandacht vragende verhaaltjes elk week opnieuw geloven. Zo hopeloos en kansloos gewoon. Agh ja. Vandaag de dag en mensen die nog fatsoenlijk kunnen nadenken, poeh.

16 januari 2021 om 00:20

Goed lezen. Ik zeg dat ik denk dat Ajax voor 10-15 miljoen wel zou kiezen om het af te tikken, niet dat ik in de 100 miljoen geloof. Dat is totaal niet levensvatbaar.

16 januari 2021 om 14:01

Ik denk het niet. 15 miljoen euro staat (hoe erg ook) niet in contrast met de aansprakelijkheid van Ajax naar mijn mening. De artsen hebben niet adequaat gehandeld bij de reanimatie, maar daar houdt de aansprakelijkheid ook op. De kans is namelijk heel erg groot dat Nouri uberhaupt geen tientallen miljoenen meer bij elkaar had gespeeld. Ik kan me ook geen speler heugen die nog zoveel verdiende na een hartstilstand. Dan hebben we het enkel over een volledig herstel met het perspectief profvoetbal te spelen. Zeer onwaarschijnlijk, omdat die jongen ook nog eens een hartafwijking had. Van z'n toekomstperspectief blijft dus sowieso op zakelijk gebied niet veel over. Dan zit je op z'n prestaties tot het noodlot toesloeg en dat spreekt ook niet zozeer in z'n voordeel. Hij had het gewoon nog lastig. Geen schande, maar mensen willen het soms nog wel eens "mooier" maken dan het is. Dit draait ook allang niet meer om gerechtigheid of aansprakelijkheid. Dit draait gewoon om de knikkers. Daar hoeven we echt niet omheen te draaien.

Ik vind echt dat er gestopt moet worden met zulke berichten, vooral van een babbelaar en aandachtsgeile als Derksen. Stop er gewoon mee. Laat hem lekker brabbelen maar dit is geen meerwaarde hier op Vz, nja wel lekker voor de aandacht ja. Maar misschien is dat de nieuwe visie geworden hier. Maar iig negeren moeten ze hem. Dat is wat ik er van vind. En deze geluiden zijn ook weer zulke onzin maar nee hoor Derksen heeft zijn bronnen, jaja. Straks gaat ie nog roepen dat de familie 200 mil eist, agh hou toch op. We zien wel wat er gebeuren gaat. Beide partijen hebben zo hun argumenten. Het is voor niemand leuk en al helemaal niet voor degene om wie het gaat, Nouri. Hopelijk komen ze er uit.

Net als je denkt dat de situatie niet droeviger kan gaan Johan Derksen en Erik de Vlieger lekker speculeren over de bedragen. Aangezien het om het leven van een jonge sporter gaat lijkt dit me sowieso iets om niet zomaar over te berichten zonder dat je erbij betrokken bent. Maargoed, als het juiste bedrag dan genoemd wordt zou het nog prima zijn. Nu weten we in ieder geval zeker dat minimaal 1 van de 2 onzin verkoopt.

Dat dit een rechtzaak wordt is niks geks aan. Zakelijk geschil, prima. Dat mensen die er niks, maar dan he-le-maal niks mee te maken hebben bedragen in de media gaan roepen is walgelijk.

16 januari 2021 om 01:15

Mee eens. Hopelijk komen de details snel naar buiten dan zijn we snel van deze onzin af en weten we de daadwerkelijke cijfers.

16 januari 2021 om 14:05

Nou ja, walgelijk? Het is niet ethisch, maar dat krijg je nou eenmaal omtrent dit soort zaken. Ze doen research en dan komen dit soort bedragen tevoorschijn. We hebben het wel over de media. Als je daar ethiek en een hoge standaard van verwacht, dan kom je er bedrogen uit.

Ik hoop dat dit niet waar is maar als familie Nouri echt dit bedrag eist dan zijn ze voor mij alle respect verloren. Dan gaat het niet meer om Appie maar om de pingels die ze krijgen en spullen voor kunnen halen. Ajax moet Nouri zeker tegemoet komen door alle alle medische kosten te dekken en een vergoeding neerleggen maar 60 tot 100 miljoen is hoe dan ook buitensporig.

Nouri is een voetballiefhebber en het geld doet hem niks. Hoezo zou Ajax voor een hele mogelijke carrière gaan betalen. Hoe kan men weten dat hij überhaupt vast basis bij Ajax had gehaald om maar niet te spreken over een Barcelona of wat dan ook. Krijgen spelers die door een doodschop niet meer kunnen voetballen ook hun hele carrière vergoed?

15 januari 2021 om 23:49

Nou weet je, dat is wat ik ook steeds denk. Hij keek er zo naar uit het eerste te halen, zo bescheiden. Ik denk dat Nouri zelf ook nooit zou willen dat zijn Ajax een mega gedrag zou moeten gaan ophoesten.
Gezien ze er niet uitkomen, denk ik ook wel dat er een ongehoord bedrag wordt gevraagd. Maar er over te speculeren heeft geen zin. Laat beide partijen er maar zelf mee komen.

16 januari 2021 om 14:09

"nouri is een voetballiefhebber en het geld doet hem niks." - Daar denkt de familie toch anders over. Verder zal de rechter zich over dat soort zaken buigen, maar naar m'n eigen observatie vervalt dat deel van de eis sowieso. Geen rechter zal toekennen dat Nouri nog tientallen miljoenen zou gaan verdienen. Er is voor zover ik weet geen speler ter wereld die met een chronische hartafwijking en na(!) een hartstilstand nog miljoenen euro's verdiend heeft. Ik denk dus dat de schadevergoeding zich gaat beperken tot het functioneren van de artsen.

Laten we gewoon even eerlijk zijn. Nouri was een hele goede jeugdvoetballer, maar het leek er toch echt op (unuvar moet ook uitkijken) dat hij tekort kwam voor Ajax 1. Met name dat hij te klein was, en fysiek tekort zou komen voor topvoetbal was de voornaamste kritiek. Waar Frenkie, Donny, Matthijs, Cerny speelde zelfs meer allemaal in Ajax 1 speelden of veel invielen, speelde Nouri nauwelijks. dat zijn gewoon de feiten. hij was al 20, vrij oud dus voor een doorbraak, Seedorf had denk ik al rond de 100 wedstrijden in Ajax 1 op die leeftijd om maar wat te noemen. Ik denk eerder dat een verhuur a la Eiting en dan richting tweederangs clubs een reeler beeld is voor hem Kijk naar Adam Maher. kan ook heerlijk voetballen, maar te klein en mist fysiek, kwam er ook niet aan. heeft ie 100 miljoen bij elkaar gespeeld?

15 januari 2021 om 22:45

''laten we gewoon even eerlijk zijn. Nouri was een hele goede jeugdvoetballer, maar het leek er toch echt op (unuvar moet ook uitkijken) dat hij tekort kwam voor Ajax 1.'' ooh? Dan heb ik onder een steen geleefd want Nouri werd juist gezien als de grootste talent in de jeugd en als de opvolger van Ziyech bij Ajax. Mathijs speelde in de verdediging waar totaal geen concurrentie was en Cerny is geen groter talent dan Nouri ofso. Nouri was het jaar toch aan het door komen dan Frenkie en de Ligt ook door kwamen? Dat was toch het seizoen voor hem om aan te sluiten bij Ajax 1 toen hij in elkaar zakte.

16 januari 2021 om 00:34

Daar klopt weinig van, ja Nouri heeft wel eens meegedaan bij Ajax 1. Heeft echter nooit een sterke indruk achtergelaten. Alleen in de Jupiler League was het een super talent.

16 januari 2021 om 01:26

als je goed genoeg bent ben je oud genoeg, Dus als hij echt zo goed was, dus ook fysiek, had hij echt wel erin gestaan. Gravenberch speelt nu toch ook basis? hoe oud is hij? 18..

16 januari 2021 om 01:58

Cerny zeker geen groter talent , maar hij speelde wel regelmatig. Nouri niet. De Ligt is jonger maar speelde wel al. je moet bij Nouri kijken naar vd beek, cerny en consorten.dat is zijn generatie . die kwamen erin. hij niet. Nouri was 20 en stond nog niet in Ajax 1, dat is gewoon niet goed genoeg. en hij zou er ook niet ingekomen zijn dat seizoen 2017 2018 met Schone vd beek frenkie Ziyech die ook wel eens op 10 speelde , Tadic ook,

16 januari 2021 om 14:10

Het is misschien geen populaire mening, maar ik zag 'm ook geen sterkhouder worden. Maar goed, dat is mijn bescheiden mening. Uiteindelijk zullen we nooit weten hoe goed hij had kunnen worden. Ik kon in ieder geval genieten van z'n interviews. Echt een voetballiefhebber tot op het bot en die worden steeds zeldzamer in het huidige voetbalklimaat. Alleen al daardoor had ik ontzettend veel sympathie voor die jongen.

Natuurlijk gaat het alleen nog maar om geld. Dat is de realiteit voor beide partijen. Beide partijen moeten daarbij hun belangen beschermen en het onderste uit de kan halen.

Waarom zegt hier niemand wat iedereen denkt. Ajax heeft gewoon gelijk. Dat Nouri een schadevergoeding moet krijgen, dat is duidelijk. en dat moet representatief zijn. maar het moet voor Nouri zijn.

Ik denk dat Ajax aanvoelt dat dat geld gaat eindigen bij de familie voor sportwagens, buitenhuisje dit, luxe vakantie dat. is dat de bedoeling?
nee, dus ik ben het helemaal met Ajax eens.

15 januari 2021 om 22:41

''ik denk dat Ajax aanvoelt dat dat geld gaat eindigen bij de familie voor sportwagens, buitenhuisje dit, luxe vakantie dat. is dat de bedoeling?'' Knap dat jij aanvoelt wat Ajax aanvoelt en knap van Ajax dat ze aanvoelen waar het geld naar uit gaat. Laat we vooral dingen invullen voor een familie met een zoon die niet instaat is om iets te doen, die zullen vast idd bezig zijn met een nieuwe Mercedes terwijl hun geliefde zoon er eigenlijk opeens niet meer is. Man schaam je met zo'n opmerking.

15 januari 2021 om 22:51

Maar even, wat willen ze met het geld doen? Ajax neemt de medische kosten op zich voor de behandeling. Nouri heeft geen kinderen en je noemt hem zelf “kasplantje” (wat ook niet echt respectvol is). Dus wat is hij met miljoenen euro’s?

15 januari 2021 om 23:05

Excuses voor het woord Kasplantje ik was niet op de hoogte dat dat als respectloos werd gezien. Heb het inmiddels aangepakt Maar goed wat de familie met het geld doet moeten zij natuurlijk weten. Nouri had een voetbalcarriere voor de boeg en mede vanwege de fouten die Ajax heeft gemaakt is die carriere nu weg. Leg zeker de schuld niet nu volledig neer bij Ajax maar je kan natuurlijk niet weten hoe het is gegaan maar door hun fouten is het uitgesloten dat het eventueel beter zou zijn gegaan. Prima dat de familie dus een vergoeding wil vanwege het mislopen van geld nu zoonlief niet meer kan voetballen. Wat zij met het geld willen doen moeten ze toch lekker zelf weten, misschien willen ze wel geld investeren om kinderen met zo'n situatie te helpen. Of geld om arme gezinnen te helpen in Marokko. Weet jij veel. Het is in ieder geval geld dat nu is misgelopen vanwege de fout die Ajax heeft begaan. Maar om nou te roepen dat ze geld nodig hebben voor vakanties en dure auto's. Dat vind ik gewoon respectloos. We kennen die mensen niet dus laten we vooral niet voor hun invullen wat zij met hun geld gaan doen. Ik weet zelf zeker dat het hier niet om 100 mil gaat en dat Johan hier gewoon zit te lullen. Vorige week was het 30 40 mil en nu kan ie vertellen dat het om 100 mil gaat. Laten we maar gewoon afwachten en hopen dat allebei de partijen er goed uit komen.

15 januari 2021 om 23:12

Ja ik ga ook niet speculeren wat er al dan niet met dat geld gedaan gaat worden, maar ik moet wel zeggen dat ik het moeilijk vind om dit los te zien van eigenbelang. Zeker als het heel hoge bedragen worden eigenlijk. En het is natuurlijk doodzonde wat er met Nouri gebeurd is, maar met 15 miljoen op de bank is dat zeker niet plots allemaal in orde.

15 januari 2021 om 23:16

Ja tuurlijk is het ook voor eigen belang. Die familie rekende zich al rijk met de toekomst die hij voor zich had en geef ze is ongelijk. Ajax moet gewoon meer dan alleen de zorg kosten betalen want ze hebben echt wel een fout begaan wat gewoon op dat niveau niet hoort te gebeuren. Dan is het netjes dat je zijn medische kosten vergoedt maar dan mag je ze ook wel tegemoet komen vind ik.

15 januari 2021 om 23:23

Nu als het waar is dat ze daarbovenop 5 miljoen boden dan zijn ze heel redelijk geweest.

Met alle respect voor wat er gebeurd is hoor, maar is de familie niet in zekere zin gewoon mede verantwoordelijk voor wat er gebeurd is? Het was al bekend dat die jongen hartproblemen had, dan weet je ook dat er flinke risico's zijn lijkt mij. En natuurlijk hebben de medici niet correct gehandeld, maar naar mijn mening is ajax niet de enige schuldige. De familie en Nouri zelf (nogmaals met alle respect) zijn niet volledig schuldvrij hiervan. Daarnaast, het bedrag. Dat zou dan gebaseerd moeten zijn op wat hij zou gaan verdienen. Maar je kan je afvragen: die jongen was 'al' 21, net wat wedstrijdjes mee aan het pikken en daarnaast, veel topclubs knappen echt wel af op hartproblemen.

15 januari 2021 om 22:55

Jij bent de eerste die dit zegt volgens mij. Ik vindt dat ajax het beter af had kunnen handelen maar wat jij al zegt klopt, hij heeft zijn hart problemen verzwegen voor zijn ouders en ajax volgens mij dus dat klopt niet. Technische staf ajax was fout maar ook hij zelf door het te verzwijgen en ja dan kan men discussiëren over het geld bedrag maar aan beide kanten klopt het niet

15 januari 2021 om 23:46

Kijk, dat verzwijgen voor zijn ouders heb ik dus even gemist, maar dan blijft dus mijn punt staan betreft verantwoordelijkheid van Nouri zelf. Ik vermoed ook dat het uiteindelijk op zoiets uitkomt en familie Nouri dan niet echt een poot heeft om op te staan. Hoewel ik juridisch er geen verstand van heb.

16 januari 2021 om 14:19

Dat zijn ook zaken waar de rechter naar kijkt. Echter; die familie gaat natuurlijk niet zeggen dat ze recht op bedrag X hebben omdat de meeste factoren niet bijdragen aan de schadevergoeding. Die gooien gewoon alle argumenten tegen een muur en hopen dat er zoveel mogelijk blijft plakken. Ik denk persoonlijk dat de rechter zich beperkt tot het handelen van de artsen en enkel aan de hand daarvan tot een bedrag komt. Al het andere is namelijk heel makkelijk te ontkrachten. Ze hebben wel een poot om op te staan, maar de bedragen die we voorbij zien komen lijken me onrealistisch en uit de lucht gegrepen. Ook zogenaamde experts halen er continu sentimenten bij en die spelen in de rechtszaak geen rol als ze niet gestaafd kunnen worden met bewijs.

Ajax heeft haar fout toegeven en waarschijnlijk een meer dan acceptabel voorstel gedaan. Nouri was een goede voetballer maar absoluut geen de Ligt of de Jong. Een grote buitenlandse carrière leek mij onwaarschijnlijk en vooral moeilijk te bewijzen. Als dit de voorwaarden zijn van de familie Nouri, is dit hebzuchtig en vooral onbeleefd. Ajax was een prima werkgever, waarvan de familie al ruim van heeft geprofiteerd. Hopelijk laat Ajax niet intimideren door deze geldwolfen.

15 januari 2021 om 23:23

Ze gaven wel pas na een jaar hun fout toe. Daarnaast zeggen ze nu er geld betaald moet worden dat hij het wss niet had gered. Ik lees ook veel dat mensen Ajax prijzen omdat ze zijn contract bleven betalen en zijn ziekenhuis kosten vergoeden, maar daar ontkwamen ze sowieso niet aan. Ik denk dat de familie wat betreft de houding ook vrij pissed-off is. Nederland is geen Amerika, dus ik denk dat ze beter tot een akkoord kunnen komen met Ajax, want ik verwacht dat de rechter op een lager bedrag uitkomt, dan wat Ajax heeft geboden.

15 januari 2021 om 23:54

@boris, aub ga ook niet mee in deze tendens. Daar weten wij toch te weinig over? Ajax heeft trouwens geen fout toegegeven maar zich aansprakelijk gesteld is toch echt wat anders. Ajax heeft ook zijn hartstilstand niet veroorzaakt dus beetje nuance is op zijn plaats.

"die zijn natuurlijk ook een beetje gekleurd" ja letterlijk en figuurlijk als dit bericht echt klopt.

Dan gok ik dat er nog wat van die halven van de f-side langs gaan omdat deze familie de club kapot maakt.
Leuk dat nouri misschien zo veel zou verdienen, maar hartproblemen had hij blijkbaar sowieso. Miss had hij bij goed ingrijpen ook nooit meer kunnen voetballen.
En heel krom...nouri loopt een hoop geld mis, maar ajax net zo goed aan de transfersom.

|k hoop dat dit bericht niet klopt, geef ze een paar miljoen zodat ze hem tot het einde goed kunnen blijven verzorgen en hou het daar bij.

Derksen lult hier gewoon uit zijn nek. 60-100 miljoen wil de familie nouri helemaal niet, ze willen gewoon een blijk van waardering voor nouri aangezien er fouten zijn gebeurd tijdens de reanimatie.natuurlijk speelt het financiële een rol voor de familie nouri maar deze grote bedragen is vooral het werk van een paar aasgieren die boven de familie nouri cirkelen en wachten wanneer ze hun deel kunnen claimen. ajax gaat ook nooit zulke bedragen betalen,wat begrijpelijk is voor een bedrijf.ze willen nu eenmaal dat hun investering geld opbrengt en dat is in dit geval niet zo. Met alle respect voor nouri en zijn familie maar het zakelijke primeert boven alles, en zeker in deze tijd.

15 januari 2021 om 23:14

Maar de familie Nouri bepaalt toch zelf wel door wie zij zich laat vertegenwoordigen mag ik hopen? Al zou ik me inderdaad wel kunnen voorstellen dat er druk op de familie wordt uitgeoefend. Misschien een rare vraag, maar sluit jij uit dat de Mocromaffia druk uitoefent op de familie? Die gasten hebben namelijk al vaak genoeg laten zien geen middel te schuwen.

Its all about the money, its all about the dum dum da da dum dum .... Met geld maak je hem niet beter, met geld verzacht je de pijn niet, geld maakt niet gelukkig, geld verzekerd je leven niet... Ajax moet zorgen dat het de familie in de zorg en levenswikkeling aan niks ontbreekt.. De familie kan met een 20 miljoen alles doen wat ze willen in de zorg, hulp, verbouwing enz enz... Al het geld komt op naar van Appie te staan. Dit geld zal altijd onder toezicht staan dat het aan hem besteed wordt. Het is niet dat Appie het geld op rekening krijgt en vader, moeder, oom tante enz lekker een hele woonwijk opkoopt voor hun zelf... Hou het bij die 20 mil. Geef hun een Ajax aandeel en kunnen er verre van goed van leven in de situatie zoals hij nu is

15 januari 2021 om 23:14

Helemaal mee eens. Kijk ik snap Ajax wel, het is een beursgenoteerd bedrijf en je kan niet zo snel zo iets doen. Wat als het weer gebeurd betaal je dan ook weer? Het is voor Ajax ook wel echt lastig maar ja ik snap wel dat de familie meer wil dan alleen even de medische kosten van een paar ton. Ajax moet zorgen dat die familie niks meer te kort komt de rest van hun leven. Alsof die ouders nu opeens wekelijks in de club gaan staan in Dubai ofso met hun Gucci tasjes..

16 januari 2021 om 00:37

Ben je gek geworden? 5 miljoen is meer dan genoeg voor Appie. Dan heeft hij per levensjaar ongeveer een ton. Dat hebben de meeste van ons hier niet hoor.

Eerder kwam op deze website het verhaal van Erik de Vliegger langs. Hij wist toen dat de Nouri's zo'n 15 miljoen zouden eisen. Ik zei daar slechts over dat ik het onkies vond dat mensen maar bedragen de media in slingeren terwijl het een priveaangelegenheud is. Nu blijkt dat verhaal mogelijk grote onzin te zijn want weet Derksen te melden dat het 60 tot 100 miljoen is. Maar hoe komt hij aan die wijsheid ? Net zulke goeie informanten als de Vlieger ?
Hou gerust afstand over deze materie, we horen het ooit wel als de zaak voor de rechter is geweest. Voor zover het je interesseert.

Kan me niet voorstellen dat ze 100 miljoen eisen. Ajax heeft schuld bekend met verkeerd handelen (door een arts die onder contract staat bij Ajax), maar dit was vroeg of laat hoogstwaarschijnlijk wel een keer gebeurt op of buiten het veld. Uitgaan van wat iemand eventueel had kunnen bereiken, van iemand die paar minuten met het eerste heeft meegedaan lijkt mij onrealistisch voor een rechter. Alle benodigde voorzieningen vergoeden, en natuurlijk een schade vergoeding van aantal miljoen lijkt mij aardig op zijn plaats. Maar 100 miljoen, hou eens op he. Hoe verschrikkelijk het ook blijft, niemand had dit gewild natuurlijk.

Benefietwedstrijd is hopelijk onzin. Moet de gewone man dan opdraaien voor de kosten door die kaartjes af te tikken?

Vieze verhalen, dit is een gevoelig onderwerp. Nouri is Ajax en Ajax is nouri. Toch zijn dit echt gestooorde bedragen, het verzorgen zal veel kosten maar tientallen miljoenen? Kom op man.

15 januari 2021 om 23:56

Laten we daarom ook afwachten wat het echt is. Beide so called bronnen zitten ongeveer 85 miljoen uit elkaar. Dan weten we toch genoeg. Laten ze aub er proberen uit te komen en zo niet dan maar naar de rechter en proberen de relatie goed te houden.

Persoonlijk zou ik het niet erg vinden als Ajax "geplukt" word, maar dit is wel heel erg veel. Waar slaat dit bedrag op.....alleen maar lukraak gespeculeer over wat hij mogelijkerwijs uit een mogelijke carrière kon halen.....ik vind het ronduit schandalig van die familie.

DIe bedragen worden met de dag gekker. Laat ze maar lekker in hun eigen sop gaar koken, zijn niet meer dan Gore geldwolven die de eigen portemonnee belangrijker vinden dan de gezondheid van hun kind. Misschien gewoon is hard werken met zijn allen om je zoon te onderhouden net zoals veel andere ouders met een kind die veel zorg nodig heeft. Wellicht had mijn dochter wel de nieuwe Ariana Grande kunnen worden. idiots.

15 januari 2021 om 23:52

Hun zoon had gewoon een contract bij Ajax,was geen fanboy die hoopte ooit voor Ajax te spelen...

Ajax had beter moeten handelen, zowel direct na het incident als de afhandeling die nu nog loopt. Maar er wordt wel eens vergeten dat het naast voor Nouri en zijn familie, voor Ajax ook vreselijk is, deze hele situatie. Verder is 100 miljoen een idioot bedrag, waarbij ik toch het idee krijg dat vader en broers vinden dat hun een mercedes door de neus is geboord.

Als dit zo is, gewoon voor de rechter laten komen. Niets meer bespreken en de verzekering maar laten betalen, zijn contract is al afgelopen dus ook geen medische kosten en huisvesting meer betalen!, heel jammer van nouri, vind echt verschrikkelijk wat er met die jongen is gebeurd, maar familie gaat te ver

Lachwekkende eis natuurlijk als dat waar is. Hoe erg het ook is wat er met Nouri is gebeurd. Feit blijft wel dat hij qua talent niet zo groot als bijvoorbeeld een de Ligt was. Daarnaast moet je ook kijken in hoeverre Ajax aansprakelijk is en in hoeverre een hartstilstand invloed heeft op een carrière. Een goed voorbeeld hiervoor is Evander Sno bijvoorbeeld. Was ook een goed talent maar is na zijn hartstilstand nooit meer gegroeid in zijn carrière, al kon hij wel nog meekomen op een redelijk niveau(eredivisie/jupiler ongeveer) .

De ene zegt tussen de 10 en 15 miljoen en de ander zegt 100 miljoen, wie moet ik nu gaan geloven?

Even los van wat er waar is van de bedragen. Laten we het er op houden dat er een redelijke kans was dat Nouri het redelijk ver zou schoppen en dat gaat nu niet meer gebeuren. Maar als we dan kijken naar het pad dat een speler normaal aflegt dan is het natuurlijk niet zo dat hij ooit bij Ajax dergelijke bedragen zou gaan verdienen. De bedragen die genoemd worden zijn een uiteindelijke optelsom van wat hij bij alle werkgevers bij elkaar had kunnen verdienen. Maar het lijkt me niet waarschijnlijk dat een rechter hier iets mee kan. Het maximale wat hij ooit bij Ajax had kunnen verdienen als hij daar tot zijn einde loopbaan had gebleven lijkt me eerder tot een bedrag te leiden dat hout snijd. Alle mogelijke transfers en de bedragen die daar mee gemoeid zijn kun je niet anders dan buiten beschouwing laten. Overigens snap ik niet zo goed dat de familie Nouri hier als geldwolven worden weggezet. Bekijk het eens zo: je hebt een zoon met een veelbelovende carriere en een mooi leven voor heel de familie ligt in het verschiet. Daar komt abrupt een einde aan en als familie heb je nog 1 kans om iets te repareren van dat in het verschiet liggende mooie leven. Zouden jullie dan ook niet proberen het maximale er uit te slepen? Nu tevreden zijn met wat er word geboden betekent dat je er straks niet meer op terug kunt komen. Je hebt echt maar 1 kans. Ik snap het wel. Klote dat het net bij mijn club gebeurd, maar nogmaals, ik kan het me goed inbeelden.

16 januari 2021 om 19:37

Die jongen had geen veelbelovende carrière voor hem. Hij heeft een hartstilstand gehad, oo dat moment hield zijn carrière op. Het handelen van de artsen heeft hier geen effect op gehad. Er is nog nooit een speler geweest die op het veld een hartstilstand krijgt en daarna een succesvolle carrière heeft gehad. Om vervolgens te eisen dat je uitbetaald krijgt naar ratio van een volledig gezonde voetballer is van de gekke en maalt die familie niks amders dam geldwolven

Je gaat nu toch denken dat de familie misbruik aan het maken is van de hele situatie.. ik wil het eigenlijk niet denken.. en alles is natuurlijk verschikkelijk maar 100 miljoen?!?!

We zullen wel zien wat de eisen zijn van Nouri’s familie en waar Ajax zich niet aan wil voldoen. Bedrag van 10-15 miljoen vind ik een redelijk schikking. Dus als Ajax zich daar niet aan wil voldoen dan zijn zijn terecht de boosdoeners in dit geheel. Maar als de eis van 60-100 miljoen klopt, dan vind ik wel dat Nouri’s familie in deze te veel door slaat. Het zou best kunnen dat Nouri wanneer gezond financieel hetzelfde pad zou hebben kunnen bewandelen als Frenkie en Donny. Maar dat argument is op basis van een gezonde Nouri. Dat Ajax gebrekkig is gebleken met de behandeling van Nouri, dat klopt. Maar dat Nouri een hartziekte blijkt te hebben, heeft ook weer gevolgen voor zijn carriere pad. Hij zou ook bij een juiste behandeling hoogstwaarschijnlijk hoe dan ook een mindere carriere pad hebben behandelt. Hij zou bij de topclubs nooit meer door de medische keuring zijn gekomen met een hartziekte. Dus de discussie moet niet alleen zijn wat de potentie van Nouri had kunnen zijn. Maar moet op basis gevoerd worden van hoe realistisch het carriere verloop van Nouri eruit zou zien met een medische achtergrond in het betaald voetbal.

16 januari 2021 om 02:46

Ik blijf het vreemd vinden dat alle andere mogelijke werkgevers betrokken worden in dit verhaal. Stel je voor je staat als leerling in een keuken. Je haalt mooie cijfers maar op een dag word je duizelig door de enorme warmte die je in keukens nou eenmaal hebt, bovendien heb je sowieso altijd al een beetje lage bloeddruk. Je verliest even de controle en snijd 4 vingers af. De baas heeft wel een ehbo en bhv cursus gedaan maar hij kan zn verbandtrommel niet vinden. Dat is nalatig gedrag, de baas is schuldig omdat jij je vingers nooit meer terug zal krijgen. Vind je het dan reeel dat je baas je zoveel moet betalen omdat je wellicht ooit wel in dienst zou kunnen zijn gekomen als chef kok bij een restaurant met 3 michellin sterren?

Kan iemand mij dit aub uitleggen. Ajax heeft een dokter in dienst deze dokter maakt de fout waarom word dan de schade op Ajax gehaald dan kan Ajax toch weer de schade bij deze dokter / veldarts halen. Dit verhaal kent alleen maar verliezers en vrees dat je nooit tot een goede uitspraak kan komen want beide partijen hebben een punt. En dan zit ik met de volgende vraag als een voetballer en er zijn er duizenden die kapot geschopt worden kunnen ze toch ook niemand aanklagen er zijn genoeg rode kaarten waar hele vervelende erge blessures uitkomen die opzettelijk gemaakt worden. Heel veel Sterkte voor de familie en hoop dat Ajax en de Familie er op een positieve manier nog uitkomen en het is jammer dat dit via de rechter opgelost moet worden.

16 januari 2021 om 11:37

Verhalen op de arts kan alleen als hij verwijtbaar nalatig heeft gehandeld. In dit geval is het "hoe slecht het ook klinkt omdat het om een mensenleven gaat) niets meer dan een fout door menselijk handelen. De arts ging uit van een hartslag omdat de sportmeter dat aangaf. Blijkt na een tijdje de sportmeter niet goed te hebben gewerkt waardoor er te laat is begonnen met reanimeren. Stel je werkt in een fabriek die auto's maakt. De machine waar jij aan werkt geeft een waarde aan waarop jij bepaald of iets goed gaat of niet. Dan blijkt als de auto's klaar zijn dat de machine een verkeerde waarde aangegeven heeft en moeten er 10000 auto's teruggeroepen worden. Is dat dan jouw fout? Lijkt me niet. En voor wat betreft je tweede vraag, er is wel eens een geval geweest in nederland dat een speler dusdanig geblesseerd geraakt is tijdens een wedstrijd door toedoen van de tegenstander dat zn carriere er op zat. Die heeft daar toen een rechtszaak van gemaakt maar als ik me goed herinner is dat toen afgewezen. Weet alleen even niet meer de naam van die voetballer maar is een jaar of 10-12 geleden geloof ik.

16 januari 2021 om 17:57

Dankje voor je uitgebreide antwoord

Waren Maher destijds ook niet het grootste talent? Die route had Nouri ook gewoon kunnen bewandelen.

Ik vind de eerder genoemde 15 miljoen al echt veel en dan ook echt veel te veel. Speculeren of iemand wel of geen wereldster zou zijn geworden kan simpelweg niet. Het feit dat staat is dat er een talentvolle jong ajax-speler met hartproblemen net zijn debuut heeft gemaakt in 1. Volgens mij is daar alles ook mee gezegd. Je kunt toch geen claim indienen op "wat als"?! Nouri had blijkbaar een probleem met z'n hart. Dat was bij Ajax of een toekomstige club echt wel aan het licht gekomen. Wat mij betreft betaalt Ajax gewoon de kosten voor de verzorging van Nouri. Ik zie echt niet in waarom er 15 of zelfs 100 miljoen zou moeten worden afgetikt.

Nou, iedereen heeft hier zo z'n mening over natuurlijk, maar het lijkt mij dat ze het nu puur voor het geld doen, eigen gewin. Wat naar mijn mening als familie zijnde zeer onrespectvol is tov Nouri.

Iedereen die om de dag maar wat roept en dat bezorgd de schaapjes hier elke dag een ander gemoedstoestand.

Heel erg wat er met die jongen is gebeurd,maar wat zijn dat geldwolven zeg Nouri kan er niet eens zelf van genieten van dat geld als ze het krijgen. Dan zeggen ze dat Ajax koud en kil doet nou die familie is geen haar beter brrr

Jeetje man... Mijn respect en verdriet voor Nouri is nu gewoon weg door die geld wolven... Ze doen het niet voor Nouri maar voor hun eigen portemonnee... Echt vies...

16 januari 2021 om 09:23

Dat idee bekruipt mij ook. Van het bedrag dat ze krijgen zal uiteindelijk een deel naar de zorg van Nouri gaan, maar niet alles.

Op voetbalgebied is Johan doorgaans uitstekend geïnformeerd. Wat die twee geroepen over 15 miljoen is natuurlijk heel pijnlijk.

Er is geen enkele garantie dat deze jongen bij grote clubs zou hebben gespeeld. Er zijn genoeg talenten verloren gegaan of zijn via een omweg als nog redelijk terecht gekomen. Als hij echt, maar dan ook echt uitzonderlijk goed was had hij destijds allang een basis plaats gehad. Hij had zeker talent, was een goede voetballer, maar dat geeft geen garantie dat als je dat bij Ajax bent dat ook bij Real of Atletico bent. Dat is het lastige. Deze jongen is natuurlijk in de media ook helemaal opgehemeld door ene Henk Spaanse hem bijna aanbidden, vond dat af en toe ver gaan. Het is heel moeilijk om een bedrag vast te stellen aan dit leed en Ajax heeft zich niet echt constructief opgesteld. Ik geloof wel dat Overmars en van der Sar dit netjes willen oplossen, maar dat de RvC een storende factor is, dit omdat ze een beurs genoteerd bedrijf zijn. Die familie wil het onderste uit de kan, begrijpelijk maar de vraag is of dat realistisch is. Wat Derksen oppert om een bepaald beeld te schetsen door een Rob Jansen vind ik wel een goed idee om tot een bedrag te komen.

Een familie die zoveel durft te eisen, erg schaamteloos. Lijkt alsof ze de realiteit niet onder ogen willen zien en enkel vanuit hun eigen emotie handelen. Als je het over een de ligt of frenkie had tijdens de top van interesses voor hun transfers kan ik het bedrag begrijpen. Voor een talent dat net een paar wedstrijdjes in het eerste heeft gespeeld en fysiek qua postuur en blijkbaar ook een bekende hartafwijking tegen zich heeft zou ik met 5 miljoen en zeker 10 miljoen in mijn handjes knijpen. Alles daarboven is niks meer dan goudzoeken

Bijzonder hoge bedragen waarbij ik me afvraag of men zich beter voelt met een amg onder de kont en een rolex om de arm dan wanneer je ziet dat je geliefde zoon en broer dagelijks de beste en professionele zorg krijgt waardoor deze naar verhouding nog een enigszins fatsoenlijk leven heeft. Hoe goed voel je je als je in die enorme weelde leeft terwijl je weet dat Appie daar verder helemaal niks aan heeft aan al die rijkdom en bling bling. Het moet om hem draaien en maar voor een klein deel om zijn enorme entourage.

Wat een onzin. Derksen denkt iets en het wordt hier gekopt als feit. Slechte journalistiek VZ! Of wordt dit bericht nu ook snel verwijderd?

Vindt het n9g steeds onbegrijpelijk dat Nouri en de KNVB op de hoogte waren van zijn hartproblemen maar Ajax niet?? Denk dat dit een heel belangrijk punt wordt tijdens de zitting. Betreft de eis zal de familie zwaar van de koude kermis thuis komen. Terecht of niet. Dit soort bedragen en eisen zal nooit toegewezen worden, in de VS had dit gekund. Vergelijking met FDJ en MDL gaat totaal niet op trouwens. Dat ziet een blinde ook. Nouri was meen ik al 20/21 en had nauwelijks basis gespeeld. Fysiek kwam (zou) hij tekort. Technisch uitstekend. Als het zover toch komt staat Ajax hoe dan ook zeer sterk ervoor. Fam Nouri mag uiterst blij zijn met 10milj.

Naar het schijnt had die jongen een probleem met zijn hart, wat dus verzwegen werd voor Ajax. Die familie gaat het alleen om geld en die wensen allemaal miljonair te worden. Niet Derksen draagt schuld, Ajax een beetje, die had zich warmer kunnen opstellen in het begin, maar die familie van aasgieren en zaakwaarnemers moeten zich rotschamen. Of het nu 15 of 50 miljoen is dat zijn gigantische bedragen voor een jongen die niet eens basisspeler was. En het maar zou moeten blijken of hij echt zo goed was geworden. Dat stond zeker niet vast.

16 januari 2021 om 13:28

Waarom zegt iedereen dat dit verzwegen werd voor Ajax? Dat is nergens gezegd en geverifieerd. Ajax was volgens mij op de hoogte maar mag dit niet naar buiten brengen of zijn ouders inlichten ivm privacy wetgeving, dat mag alleen Nouri zelf doen. Dat is toch heel wat anders.?

Ze moeten tevreden zijn met 10 Miljoen!! Wat hij zou hebben kunnen verdienen interesseert niet, blessures etc... Het is triest wat er gebeurd is, maar daar kan Ajax ook niks aan doen. De eisen vd familie zijn belachelijk!!

Ze moeten tevreden zijn met 10 Miljoen!! Wat hij zou hebben kunnen verdienen interesseert niet, blessures etc... Het is triest wat er gebeurd is, maar daar kan Ajax ook niks aan doen. De eisen vd familie zijn belachelijk!!

Wat een Amerikaanse praktijken zijn dit aan het worden zeg. 60 a 100 miljoen is helemaal niet reëel, kan mij haast niet voorstellen dat de familie Nouri zo'n absurd bedrag eist. Nouri was ten eerste van een minder niveau dan Frenkie de Jong en Donny van de Beek. Dat zag je gewoon duidelijk in de wedstrijden. Fysiek was nouri niet indrukwekkend en dat zag je terug aan zijn spel bij de selectie. Neemt niet weg dat hij een goede voetballer kon worden, want talent had hij. Het is alleen dat er geen zekerheid was dat hij de top zou bereiken. Daarom is een bedrag van 60 a 100 miljoen niet reëel en ongeloofwaardig.

Ten eerste geloof ik ook wel dat Ajax met die 15 miljoen over de brug zou komen als dat het geval zou zijn. Die 15 miljoen is overigens al te veel als je het mij vraagt.

Weet niet precies tot wanneer zijn contract afliep en hoeveel hij per jaar verdiende maar laten we zeggen 5 jaar maal 300 ton + een schadevergoeding , dat zou de familie eventueel kunnen eisen en dan hebben ze nog een lekker leventje hoor.

Dat zou ieder 'normaal' persoon krijgen.

Dan kom je nog bij de feiten dat hij:
1. wist dat er iets met zijn hart was.
2. nooit echt verder was gekomen door zijn hart.
3. Je uberhaupt niet weet hoe goed hij zou zijn.

Kortom , ze mogen blij zijn met die 15 miljoen.

Haha beter als frenkie en de ligt 🤣😂🤡 Meer een cult held als je op zo'n manier een vrije trap mag nemen !! Haha beter als frenkie 🤣😂

35 miljoen is op zijn plaats! Hij had minstens plus minus 4 jaar in het eerste gespeeld plus kleine transfersom die wss was gekomen vergeet nooit dat deze jongen van de (redelijk stabiele) generatie de ligt Donny en frenky is en NIET van de unuvar en de hanssens 100 miljoen is meer een gevalletje advocaat met dollartekens

16 januari 2021 om 14:13

@jordy 4 jaar in het eerste gespeeld na een hartstilstand?? Hoe weet je dat?

16 januari 2021 om 16:48

Hij had nog niet eens een basisplaats...

16 januari 2021 om 19:31

Niemand die op het veld een hartaanval heeft gekregen heeft ooit nog een succesvolle carrière gehad. Er zou geen enkele club dat risico nemen na die zwarte dag. Zijn carrière was over op het moment dat hij naar de grond ging.

Als Nouri tijdens een autorit hartproblemen had gekregen en daardoor verongelukt was, of in ieder geval zijn voetbalcarriere aan duigen zou liggen, had de familie dan de autofabrikant om 100 miljoen gevraagd? Zijn hartklachten zijn door een samenloop van omstandigheden op het voetbalveld naar buiten gekomen, maar als de familie Ajax daarvan op de hoogte had gesteld, dan had hij waarschijnlijk ook een ander contract gehad... Het lijkt erop dat Nouri voetballer is geworden om zijn familie financieel onafhankelijk te maken, maar ik ga er van uit dat hij voetballer is geworden om zijn talent en het plezier in het spelletje...misschien kan iemand anders in de familie (broer, neef) zijn talenten laten zien en de carriere van Nouri voortzetten?

16 januari 2021 om 18:28

Ik vind dit vergelijk wel heel slecht. Deze arts was op tijd aanwezig, en heeft niet gehandeld zoals afgesproken is. Daarnaast bestaat zeker wel een kans dat een fabrikant aangeklaagd wordt als hij zo'n grote fatale fout zou maken zoals deze arts gedaan heeft.

16 januari 2021 om 19:33

Er is niemand die zo'n jongen nog laat voetballen op hoog niveau na de hartstilstand. Zijn carrière was over ondanks het foutieve handelen van de artsen.

16 januari 2021 om 19:33

Er is niemand die zo'n jongen nog laat voetballen op hoog niveau na de hartstilstand. Zijn carrière was over ondanks het foutieve handelen van de artsen.

16 januari 2021 om 21:42

Ook Sno is blijven voetballen. Maar los daarvan weet je niet wat de oorzaak van de hartstilstand was. De leek vind het ook onverstandig dat Blind blijft voetballen.

Dit gaat wel een een case worden die de schoolboeken in gaat wat betreft letselschade en denk ik. Interessant. Ik denk dat de rechter uitkomt op 5-10m loonverlies, 1-2m smartengeld, plus medische en bijkomende kosten - die Ajax al betaald heeft volgens mij.

Ik begrijp helemaal dat de familie geld kan vragen van Ajax maar de bedragen die over de tafel vliegen zijn wel erg bijzonder.. hoe kun je nu zeggen hoe nouri had gepresteerd in de toekomst.. hij had wel geblesseerd kunnen raken... wie gaat nu zeggen dat hij bij Barça of weet ik wat voor grote club hij terecht was gekomen.. nogmaals ik begrijp dat er geclaimd kan worden maar het moet wel in alle redelijkheid vind ik..

Een ding is zeker, het is geen 15 miljoen, want dan had ajax het waarschijnlijk direct afgetikt.

Tja zo kan iedereen bij barcalona gevoetbald hebben he...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Feyenoord4626
5.Vitesse4514
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

106 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren