Van der Gijp: ‘Hij kan vier keer zo goed voetballen als Rosario en Sangaré’

Vrijdag, 15 januari 2021 om 21:19Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:33

René van der Gijp is tijdens de wedstrijd tussen PSV en AZ (1-3) onder de indruk geraakt van Teun Koopmeiners. Hoewel de analist van Veronica Inside de aanvoerder van de Alkmaarders, die de eerste twee doelpunten maakte, niet geschikt vindt voor de absolute top, is hij volgens Van der Gijp wel 'vier keer zo goed' als de controlerende middenvelders van PSV.

"Wij hadden het net over die Pablo Rosario en die Franse jongen (Ibrahim Sangaré is een Ivoriaan, red.)...", leidt Van der Gijp zijn verhaal in. "Die Koopmeiners gaat denk ik niet bij Arsenal eindigen, dat denk ik niet, maar die kan vier keer zo goed voetballen als die twee. Maar hij gaat denk ik niet in de top eindigen. Dat is toch niet veel dan, die twee van PSV? Want hoeveel denk je dat die Sangaré er gaat maken? Niet één, gewoon niet één." Sangaré maakte gedurende zijn hele loopbaan overigens 2 doelpunten in 105 officiële wedstrijden.

Volgens Van der Gijp won AZ tegen PSV vooral de slag op het middenveld. "Het is toch ook een beetje raar dat AZ met Koopmeiners, Fredrik Midtsjö en Calvin Stengs een véél beter middenveld dan PSV heeft? Niet een beetje, maar echt véél beter. Echt héér en meester. Ze zijn veel 'vaster' dan die van PSV." Over Koopmeiners zegt Van der Gijp nog: "Die kan dadelijk best hogerop, maar die komt niet bij Bayern München terecht, ook niet bij Manchester City."

Johan Derksen kan zich vinden in de woorden van zijn collega-analist. "Ik ben het wel met je eens: dat is niet echt de grote voetballer", aldus Derksen. "Maar als ik hem zo tegen PSV zag spelen: het is een heel jong jochie, met de uitstraling van een ervaren voetballer. Hij heeft een voortreffelijke pass en een goed schot. Het doelpunt was alle geluk van de wereld. Hij kan het na de wedstrijd goed verwoorden."


Poll

Is Teun Koopmeiners beter dan Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Vier keer zo goed is ook weer wat overdreven. Ik vond Sangaré juist een van de PSV-ers die tenminste nog wel zijn niveau haalde tegen AZ. Wat een beest dit dat. Koopmeinders speelde ook heel goed en zou prima als een backup kunnen fungeren bij Oranje. Gewoon meenemen naar het EK die Teun.

15 januari 2021 om 21:28

Hoezo als back-up? Wie zijn de alternatieven dan op zijn positie? Van de Beek speelt niet, De Roon kan je niet tegen alle tegenstanders opstellen en is wat slordig qua kaarten pakken, dan blijft (denk ik) alleen Koopmeiners over voor die positie voor de verdediging

15 januari 2021 om 21:31

Omdat ik wel verwacht dat Frank de Boer altijd wel de Roon of Van de Beek zal opstellen. Maar Koopmeiners zou ook prima in de basis meekunnen. Denk alleen niet dat het gebeurt.

15 januari 2021 om 21:32

Wijnaldum, de Jong, Gravenberch, van de Beek, de Roon, Klaassen en Pröpper (als hij weer aan spelen toe komt) vind ik allemaal nog boven Koopmeiners in de pikorde voor de plekken voor de verdediging.

16 januari 2021 om 00:48

Laatste paar keer dat ik Brighton in een verslag las maakt Pröpper weer minuten. Hij heeft er echt bizar lang uitgelegen met een achillespeesblessure. Volgens mij eind vorig seizoen of begin dit seizoen opgelopen, en dan pas de laatste maand of twee weer inzetbaar. Hier waren geen updates over maar ik heb het opgezocht op transfermarkt een tijdje geleden omdat ik me afvroeg waar hij gebleven was. In zijn topvorm is hij wat mij betreft een luxe versie van De Roon.

15 januari 2021 om 21:30

Het valt me wel op dat heel veel mensen “Koopmeinders” typen, is daar een reden voor want “Koopmeiners” is nu toch niet zo een moeilijke naam? Niet persoonlijk aan jou gericht trouwens @Andres, het is gewoon algemeen bedoeld.

15 januari 2021 om 21:32

Oh ben ik mij niet eens van bewust. Zal ik in het vervolg rekening meehouden

15 januari 2021 om 21:30

@alsof Sangare gehaald is om goals te maken. Kante maakt ook amper goals. Makalele ook niet. Sangare is gewoon een beest en gaat hierna naar een grotere club. Naast hem zou Koopmeiners wel goede aanvulling zijn. Rosario kan niet. Koopmeiners zou Psv wel meer kunnen brengen.

15 januari 2021 om 21:33

Ik verwacht niet dat Koopmeiners voor PSV haalbaar is. Die gaat na AZ gewoon naar een buitenlandse club.

15 januari 2021 om 21:40

AZ vraagt veel te veel voor haar spelers, die zijn voor PSV bij lange na niet haalbaar. En dat moet je ook niet willen. Buiten Demy de Zeeuw kan ik bijna geen geslaagde AZ spelers herinneren die een stap hogerop maakte.

15 januari 2021 om 21:48

Doen ze dan toch weer netjes, maar nee.. Weghorst doet het nu goed bij Wolfsburg, maar verder hebben ze het allen niet gered de afgelopen jaren. Alleen Dembeke schiet mij te binnen, maar dat is alweer 10 jaar geleden.

15 januari 2021 om 22:46

Ik ook niet veel. Maar perez schoot me meteen te binnen...

16 januari 2021 om 01:03

@ Mr Krillin , dat vond ik ook irritant. Sangaré doet alles goed, behalve scoren. De vergelijking met Koopmeiners is unfair. En passend is het niet superverfijnd, maar wel vooruit. Gaan ze hem vergelijken met Stengs. Dan laten ze 1 pass van Stengs zien en dan doen ze alsof hij 5x per wedstrijd zo'n pass als die ene op Boadu geeft. Voor hen is Sangaré dus pas goed als hij naast de beste breker van de Eredivisie zijnde, ook nog scoort, en 5x per wedstrijd de meest verfijnde passes diep geeft. Een 10, 8, en 6 ineen. Ik kan niet eens 3 spelers opnoemen in de laatste drie jaar die dat konden. Dan zit je in de categorie Yaya Touré. Echt belachelijk om zo'n niveau te verwachten bij PSV.

15 januari 2021 om 22:10

Als een simpele meevoetballer als Van de Beek bij Manchester kan spelen , kan Koopmeiners ook wel naar Arsenal hoor.

15 januari 2021 om 22:13

Niet vier keer zo goed, maar vier keer zo goed kunnen voetballen. Ik vind Sangare qua fysiek en onderscheppingen dan weer veel beter dan Koopmeiners, maar qua passes, dribbels en schoten (dus aan de bal) kan ik me er wel in vinden dat Koopmeiners heel wat beter is.

Tja dat wisten we toch al. Sangaré is verdedigend super, zo zag je ook tegen Ajax. Voetballend is hij gewoon heel beperkt. Toch denk ik dat hij bij een middenmoter in de PL mee kan als hij goed gebruikt word.

15 januari 2021 om 21:59

Hij werd toch door paar grote clubs uit europa gevolgd en benaderd. Ik denk dat ie bij toulouse naast een goeie voetballer speelde, want dan is hij echt overpowerd denk ik, maar naast rosario vind ik het nog knap dat hij zich zo staande houd...

16 januari 2021 om 01:17

Als Sangaré ook nog uitstekend kon voetballen speelde hij bij PSG ipv bij PSV. Voor PSV is het tot dusver een uitstekende speler. We kunnen wel vraagtekens bij het duo Sangare-Rosario zetten. Dat is veel te controlerend en voetballend veel te beperkt. In 80% van de wedstrijden kan je op de plek van Rosario prima een aanvallendere speler zetten. Een spelverdeler naast Sangare zou goed zijn. Verder blijft die Midsjo buiten beschouwing maar ook dat is een geweldige middenvelder. Een stille kracht bij AZ die zeker beter is dan Rosario.

''want hoeveel denk je dat die Sangaré er gaat maken?'' Hoe zeer ik van der Gijp ook waardeer, dit zijn natuurlijk compleet manke vergelijkingen. Het is namelijk totaal z'n taak niet. Hij moet ballen onderscheppen en dat kan hij ondertussen uitstekend.

15 januari 2021 om 21:52

Ja, dit vind ik altijd heel naar ook aan Gijp. Over het aantal doelpunten van middenvelders etc gaan hebben, terwijl dat natuurlijk compleet afhankelijk is van iemand zijn rol binnen de ploeg. Moet wel zeggen dat ik Sangare aan de bal echt te ondermaats vind tot nu toe.

15 januari 2021 om 22:07

Haha ja, statistieken erbij halen die niks met zijn (of van wie ook) positie te maken hebben is toch wel het meest nutteloze wat er is. Doelpunten is allemaal leuk, maar onderscheppingen zijn ook belangrijk. Maar dat bekt natuurlijk minder lekker op tv. Over Sangare aan de bal kan ik niet echt wat zinnigs zeggen. Zo vaak zie ik PSV niet, maar denk dat 'nuttig' wel het juiste woord is. Hij is gewoon niet zo gepolijst zoals we in Nederland graag of snel zien.

15 januari 2021 om 22:46

Ik vind dat hij wel een punt heeft. In het moderne voetbal moet je meer kunnen dan alleen ballen onderscheppen. Zeker in de top. Daar spelen types als Busquets, de Jong, Modric etc vaak op die positie. Het is hetzelfde met het type huntelaar als spits. Dat is verleden tijd. In de spits moet je tegenwoordig ook meer kunnen dan alleen afmaken. Daarom stond van Persie er altijd in bij oranje. Lewandowski, Aguero, Suarez, Mbappe en noem ze allemaal maar op kunnen allemaal voetballen.

15 januari 2021 om 23:13

Ik vind dat hij totaal geen punt heeft, omdat goals maken gewoon geen vereiste is op z'n plek. Dat is eerder een bonus. Zijn kwaliteit en focus ligt op het onderscheppen van de bal, het bewaken van de balans en de bal naar het juiste shirtje krijgen. Dat clubs, vooral dominante, die plek anders invullen is een gegeven. Maar maak dan een juiste vergelijking; bijvoorbeeld zo'n Modric speelt niet op de plek van Sangaré, want die heeft juist een type Sangare achter zich: Casemiro.

15 januari 2021 om 23:53

Zoals zidane altijd zei” Elke team heeft een “makalélé” nodig”.

15 januari 2021 om 22:58

Wat denk je dat de taak en de positie van Koopmeiners is dan? En van F. de Jong? En van een andere willekeurige 6 in de top? Juist, ballen onderscheppen en het spel verdelen. En ook Koopmeiners scoort als 6, net als de Jong. Niet vaak, maar zelfs hij heeft er drie gemaakt tot nu toe. Punt is dat enkel ballen afpakken gewoon te weinig is.

15 januari 2021 om 23:16

Ballen afpakken en naar het juiste shirtje krijgen. That's it op zijn plek en elke goal is een bonus. Koopmeiners teert voor z'n goals natuurlijk ook vooral op z'n penalties. De Jong scoort nu ook pas meer nu hij aanvallender speelt. Sangaré is gewoon een stofzuiger en hem linken aan doelpunten is natuurlijk nutteloos. Hij heeft, in principe, 4/5 man voor 'm die voor die goals moeten zorgen.

15 januari 2021 om 23:22

Je eerste zin is te conservatief. Wil je de top halen moet je meer brengen dan de N. de Jongs van weleer. Koopmeiners neemt de penalty's omdat hij een hele steady en mooie traptechniek heeft. Het zijn overigens niet alleen penalty's, maar ook vrije trappen die hij erin legt. Dat hakballetje tegen PSV is overigens ook een gevolg van zijn traptechniek. Je gaat hier echt veel te makkelijk voorbij aan het belang van diepte in het hedendaagse voetbal, ongeacht je positie. Je hoeft een sangare er niet op af te rekenen. Maar als je kunt kiezen neem je als club altijd de speler die er ook wel eens één in schiet.

15 januari 2021 om 23:46

Wat dacht je dan van kante? die had ook de absolute top gehaald en kon niet zo goed voetballen, nu is dat trouwens wel veel beter.

16 januari 2021 om 05:10

Enkel ballen afpakken en naar het juiste shirtje krijgen is leuk voor Groningen of Utrecht, maar niet voldoende voor een topclub. Dan moet je ook een beetje kunnen voetballen. Sangare en Rosario zijn voetballend, technisch, qua overzicht echt te matig samen daar op het middenveld te spelen.

16 januari 2021 om 15:43

Koopmeijners staat ook opgesteld als verdedigende middenvelder en soms zelfs als CV, maar die maakt wel degelijk velddoelpunten. Dan staat er hier in het stukje dat Sangare 2 goals heeft gemaakt in 105 wedstrijden, maar dat is een doelpunt per anderhalf seizoen en dat is zo goed als nul. Er zijn verdedigers die meer scoren, hoewel er wel meer verdedigende middenvelders in de top spelen die nauwelijks scoren; denk aan Busquets. Dat hoeft ook helemaal niet, zolang ze assists en voorassists hebben. Overigens was ik het helemaal niet eens met de analyse van Gijp, want AZ en PSV hielden elkaar in balans, ook op het middenveld. Er werd door beide ploegen geen kans gecreerd, de aanvallers werden zelden in stelling gebracht. De goals kwamen uit een blunder van de keeper en standaard situaties; een hakbal die als Koopmeijners het nog 100 keer probeert, er nooit ingaat, een vrije trap en uiteindelijk de enige echte kans van de wedstrijd die ontstond omdat PSV door de 1-2 achterstand ruimte moest laten.

Koopmeiners heeft inderdaad veel meer voetballende kwaliteiten als Rosario en Sangare. Sangare is echter verdedigend weer veel sterker als Koopmeiners dus het is net wat je zoekt in je elftal. in Rosario zie ik het niet, dat vind ik echt een 13 uit een dozijn voetballer

Boze Sangare supporters in 3. 2. 1.... Ik vind dat hij wel een punt heeft, Rosario laat al 2 jaar zien dat hij te kort komt, en sangare is echt niet meer dan een goede bal afpakker. Op zijn positie is het fijn als je ook een goede (steek)pass kan geven of een goede dribbel hebt. Sangare heeft dat allemaal niet, en ik vind dat je als PSV zijn wel wat meer mag verwachten

16 januari 2021 om 01:22

Technische dribbel a la Gotze niet, maar puur fysiek speelt hij regelmatig 3 man uit. En het ziet er echt niet uit met die lange latten, maar hij houdt praktisch altijd balbezit en wurmt / beukt zich er dan doorheen. Daarbij speelt hij naast nooit breed of terug, waar Rosario nogal een handje van heeft. Dat Zahavi zo'n bal dan meteen inlevert kan Sangaré niets aan doen. Het is offensief echt meer dan afdoende. En als je dan tegen Ajax ziet dat hij alleen al in de eerste helft 4 schoten op doel blokt, weet je dat je as veilig is bij Sangaré. Zet er een voetballer naast, of nog liever, twee ervoor, en je bent spekkoper.

Tja Fein en zelfs Guti kunnen ook vier keer zo goed voetballen als Rosario. Betekent niet dat ze opgesteld worden.

15 januari 2021 om 22:01

Rosario wordt alleen opgesteld omdat hij veel energie in de wedstrijd legt, maar alsnog heb ik liever een fein of guti, Rosario helpt psv niet verder..

Word een beetje moe van het PSV bashen wat de heren van VI de laatste tijd aan het doen zijn! Ook steeds het gezeur van Derksen over Schmidt, beetje klaar mee

15 januari 2021 om 21:57

dat is toch geen bashen? je kan moeilijk zeggen dat PSV het momenteel goed doet met al 4 gelijkspellen en 2 verliesbeurten ondanks alle grote investeringen. geheel logisch dat er dan kritiek komt imo

16 januari 2021 om 01:28

Is wel bashen als je de enige speler eruit pakt die wel zijn niveau haalt en hem dan veroordeelt op alles behalve wat zijn taak is, en op de coach gaat zitten fitten omdat hij Duits is en volgens jou een arrogant hoofd heeft. Er valt genoeg te klagen, maar dit sloeg nergens op.

15 januari 2021 om 21:45

Ze worden met 3-1 afgetroefd door AZ, dus daar kan best wat over gezegd worden. Koopmeiners kan ook inderdaad beter voetballen dan deze twee. Zijn beiden geen bijzondere middenvelders. Snap wel dat PSV met 2 controleurs speelt, gezien de 4 aanvallend ingestelde spelers daar voor. Koopmeiners naar een echt grote club zie ik niet gebeuren. NL Elftal lijkt me ook wat te hoog gegrepen. Misschien een stap naar een Duitse subtopper of Engelse middenmotor?

Ik vind het wel opvallend (nouja opvallend de heren van VI verdienen hun geld met wispelturige meningen) dat Teuns welbespraaktheid hier als compliment genoemd wordt terwijl het 2 weken geleden nog zo'n manco was en dat hij neerbuigend de "minister van Buitenlandse zaken" werd genoemd.

Dit is wel interessant; als je iets citeert, moet je dan ook echt alles het zelfde laten? Want het is "dan" ipv "als".een basisschool fout in de titel zetten ziet natuurlijk wat amateuristisch uit... Gijp zegt het altijd fout, stoor me er verschrikkelijk aan. Gelukkig maken zijn standpunten veel goed, omdat ik er vaak mee eens ben. En zijn anekdotes. ook met dit standpunt ben ik het redelijk eens, want Teun Koopmeiners is gewoon echt een paar niveautje hoger dan Rosario, hij heeft niet meer dat wisselvalligheid. over Sangarã© niet helemaal eens, maar die neem ik op de koop toe. want voorlopig zullen de meeste gewoon voor Koopmeiners kiezen ipv Sangarã©

15 januari 2021 om 23:01

Niet meer 'die' wisselvalligheid zul je bedoelen. Zeer ergerlijk; die basisschool fout van je overigens is 'hetzelfde' één woord 🤦

Voor een serieus gesprek over voetbal moet je dit programma echt niet kijken. Clown Gijppie is toch niet serieus te nemen als ie over het aantal goals begint bij iemand die een compleet andere rol heeft. Sla dit programma al heel lang over en volgens mij mis ik niets. Wel is een middenveld met Rosario (die sowieso van Almere City niveau is), Sangaré, Thomas en een nog steeds heel matige Mo natuurlijk wel garantie voor puntverlies. Vind AZ ook niet heel bijzonder, maar PSV was nog minder.

Zoals ik al veel lees hierboven is de vergelijking tussen een sangare en koopmeiners niet te maken, het zijn andere spelers en het is niet de taak van sangare om goals te maken. Dat is echt een balafpakker en dit doet ie imo dikke prima. Ik ben echter geen fan van rosario, das een huis-tuin-en-keuken voetballer die niet misstaat bij een club in het rechterrijtje. Als je daar een voetballend goede speler neerzet, zoals Gotze, dadelijk v Ginkel als hij fit is.. Voor mijn part Fein of Thomas notabene. Dan denk ik dat het wat beter loopt. Maar goed, gebeurt niet dus... Een koopmeiners heb ik iig 100x liever dan Rosario.Edit: de reactie zal wellicht niet veel meer gelezen worden, maar las op psvinside net een column over rosario. De jongen doet zijn best, maar ik kon vaak alleen maar instemmend knikken bij het lezen van de column.

Ik vind Sangare echt geen slechte voetballer hoor. Hij draait zichzelf best wel vaak uit de drukte en zorgt voor een goede voortzetting, scoren doet hij misschien niet zoveel maar hij is zeker niet het zwakke punt in de opbouw. Dat is dan eerder Rosario, die is al wel een stuk beter dan vorig seizoen maar alsnog brengt hij natuurlijk niet wat een voetballende middenvelder zou brengen. Denk trouwens niet dat een voetballende middenvelder daar echt nodig is om goed te spelen. PSV heeft dit seizoen hele goede wedstrijden gespeeld met die 2 stofzuigers daar. Dat het tegen AZ misgaat ligt ook meer aan de spelers er omheen die niet de goede keuzes maakte in aanvallen.

Ik zal wel een andere wedstrijd gezien hebben, maar vooral in de tweede helft vond ik Sangare toch een veel sterkere pot spelen dan Koopmeiners. Er wordt nu ook gedaan alsof Koopmeiners een middenvelder is die in de 16 komt en zo zijn goals maakt. Zo ver ik heb kunnen zien heeft hij er 11 gemaakt waarvan de helft penalty’s waren en nog een paar bij corners. Dat doet hij verder prima, maar het zijn vooral standaardsituatie die zorgen voor zulke statistieken.

Toch gaat Sangare het maken in een topcompetitie en Koopmeiners niet. Koopmeiners is een beetje een allrounder , verdedigend redelijk, goede pass maar niet al te snel. Voetballend kan hij in de Eredivisie uitblinken omdat alles twee tempos langzamer gaat dan in de Premier League. Ik denk niet dat hij dat ook kan als hij continue onder druk staat. Sangare is een specialist als balafpakker en met zijn fysiek moet hij zeker in staat zijn die taak ook op topniveau uit te voeren.

Probleem met Koopmeiners voor mij is dat ik het niet zie. Heeft niet de uitstraling, finesse, looks van een topspeler maar eerder van een basisschool leraar van groep 8. Nu zegt dat verder weinig maar mijn mening word er wel door beïnvloed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KoopmeinersMiddenvelder2312
F. MidtsjøMiddenvelder222
M. BoaduAanvaller218
M. BizotKeeper220
J. KarlssonAanvaller217
C. StengsAanvaller206
Z. AboukhlalAanvaller174
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

3 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AZ 23 12 2 0
2019/2020 AZ 25 11 4 0
2018/2019 AZ 32 8 5 0
2017/2018 AZ 26 1 2 0
2017/2018 Jong AZ 6 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Matthijs de Ligt zei: 'Kon ik maar net zo goed voetballen als Noa Lang''

Noa Lang is bij Club Brugge bezig met een ware transformatie als profvoetballer. De door Ajax aan de Belgische koploper verhuurde vleugelaanvaller krijgt naar eigen zeggen nu pas in de gaten...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren