‘Klaas-Jan Huntelaar heeft werkelijk niets te zoeken bij Schalke 04’

Vrijdag, 15 januari 2021 om 18:26Jeroen van Poppel • Laatste update: 18:28

Valentijn Driessen raadt Klaas-Jan Huntelaar met klem af om naar Schalke 04 te gaan. De 37-jarige spits van Ajax staat in de serieuze belangstelling van de nummer zeventien van de Bundesliga, maar volgens Driessen past hij niet in de huidige speelstijl van die club. "Hij heeft werkelijk niets te zoeken in Gelsenkirchen", aldus de journalist van De Telegraaf in een video-item voor de krant.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door marchello020)
15 januari 2021 om 18:45

Het valt op zich wel mee, Schalke speelt al langer met type spitsen zoals Huntelaar. Het zou naast die jonge Amerikaanse spits Hoppe, een goede zet kunnen zijn. Huntelaar weet wat er van hem verwacht wordt in zulke wedstrijden. Ik zou het we mooi vinden als hij Schalke erin kan houden met zijn goals en daar geloof ik wel in. Alleen is de vraag moet je dat willen als Huntelaar zijnde, (mogelijk) kampioen worden met Ajax of degradatie voetbal bij Schalke.

15 januari 2021 om 19:15

Schalke is 9 van de 10 keer de onderliggende partij en op de counter heb je helemaal niks aan Huntelaar. bovendien is Huntelaar ook volledig van zijn aanvoer en die is bij Schalke niet best

15 januari 2021 om 19:01

Hij zegt niks zinnigs, want een bijna 40-jarige Pizarro heeft Bremen ook veel geholpen de afgelopen jaren.

Gelukkig gaat niet Valentijn Driessen over de toekomst van Klaas Jan maar Klaas Jan zelf. Wat is mooier?, eventueel prijzen pakken vanaf de bank met af en toe een invalbeurt of je grote liefde behoeden voor degradatie en daar actief elke week aan bij kunnen dragen. Dat mag KJ zelf beslissen.

15 januari 2021 om 18:39

Zeker, maar zeg er dan ook bij dat hij 2 grote liefdes heeft he, dit is geen makkelijke beslissing.

15 januari 2021 om 18:52

Msar nuanceman, volgens mij geef jij ook een voorkeur.... lees je reactie nog maar eens goed na. Dus mag Driessen dat toch ook?!?!

15 januari 2021 om 19:02

Klopt, ik zou het wel weten. Schalke is als club zo megagroot met een aanhang waar topclubs in Nederland alleen maar van kunnen dromen. KJ is daar een held en als die een beroep op hem doen dan kan hij nauwelijks nee zeggen. Ik mag mijn voorkeur hebben maar Driessen is een journalist, die behoort enigszins onafhankelijk te zijn toch?

15 januari 2021 om 19:05

Wat een onzin een journalist mag ook gewoon zijn mening geven.

15 januari 2021 om 19:31

Haha, vind dat je wel veel credits geeft aan Driessen: een journalist?! Hij is meer iemand die altijd en overal zijn mening over geeft, zonder er over het algemeen dieper/langer over na te denken. En we zijn hier op VZ wel gewend aan Driessen en zijn ongenuanceerde mening. Maar journalisten zijn over het algemeen iets genuanceerder, of in ieder geval objectiever 😉

15 januari 2021 om 20:52

Op het moment dat voetbaljournalisten in talkshows gingen zitten of er zelf 1 begonnen kon de objectiviteit de prullenbak in.

15 januari 2021 om 18:41

En wat nou als hij daarheen gaat en ze erachter komen dat hij als counterspits niet bruikbaar is? Dan komt hij alsnog op de bank en het blijft heel waarschijnlijk dat Schalke dan alsnog alles verliest.

15 januari 2021 om 19:33

Maar wat jij zegt heeft toch helemaal niets te maken met wat Driessen hier zegt? Natuurlijk mag Huntelaar als hij dat graag wil richting Schalke en daar valt een heleboel voor te zeggen. Tegelijkertijd ben ik het helemaal met Valentijn Driessen eens dat op voetbalgebied het echt nergens op zou slaan om richting Schalke te gaan. Dan kom je als 37 jarige, die het niveau van Ajax wel aankan, maar niet genoeg voor de basis, in de Bundesliga te spelen bij een ploeg die voornamelijk op eigen helft speelt en dan moet counteren. Ja, daar gaat Huntelaar echt de kar trekken, die wordt er hier al uit gesprint door veteranen.

15 januari 2021 om 19:44

@martijn12 lijkt me ook fijner om laatste maanden van je carriere te spelen bij een club wat speelt om kampioenschap en dus goede stemming heerst. Dan Schalke eaar kans groot is op degraderen en sfeer waarschijnlijk slecht zal zijn.

15 januari 2021 om 20:19

Oke, laatste poging. Stel, je hebt twee heel goede vrienden. Ze gaan allebei verhuizen. De ene vanwege gezinsuitbreiding, er is een verhuisbedrijf ingehuurd en je vriend vraagt je te helpen bij de housewarming, beetje drankjes inschenken en zo. De andere vriend is door schulden z'n relatie verloren en wordt z'n huis uitgezet, eigenlijk heeft hij alleen jou om te helpen. Allebei is het op hetzelfde moment. Welke keuze maak je?

15 januari 2021 om 21:12

@nuanceman haha kerel je kunt wel een apart voorbeeld gaan verzinnen om een 'punt' te maken, maar de enige die het punt van Valentijn Driessen niet begrijpt ben jij. Letterlijk niemand hier heeft het over de sentimentele waarde rondom een keuze. Met ajax prijzen pakken vanaf de bank of de grote held van het noodlijdende Schalke worden. Ja hehe, dan is dat verhaal van Schalke natuurlijk een groter sprookje. Je doet net alsof jij de enige bent die dat begrijpt, of dat wij het in ieder geval betwisten o.i.d. Valentijn Driessen heeft het simpelweg over het voetballende gedeelte en dan past Huntelaar niet bij Schalke. Dat is niet zo moeilijk te begrijpen toch? Dat hij wellicht alsnog voor Schalke kiest omdat dat de noodlijdende vriend zonder relatie is, is zijn goed recht. Daar zegt ook Valentijn Driessen niets over. Je haalt er dingen bij die totaal niets te maken hebben met wat Valentijn Driessen zegt, om Valentijn Driessen onderuit te halen. Dus laatste poging: het verhaal bij Schalke is mooier, maar voetbaltechnisch is Ajax de verstandige keuze. En ja, dan is de keuze aan Huntelaar (oh, ook dat betwist Valentijn Driessen, of iemand anders hier, niet)

Ben het eens met Driessen. Denkt niet dat Huntelaar fit genoeg is om constant 90 minuten te voetballen, daarbij draagt hij bij Ajax sowieso niet echt bij aan het spel en moet hij het vooral hebben van positionering en afmaken, in die positie kom je bij Schalke op dit moment niet echt.

15 januari 2021 om 19:42

Ik denk het wel. Huntelaar heeft niet al te lang geleden ook gewoon wekelijks 90 minuten gespeeld. Overigens wordt er ook niet van hem verwacht dat hij 90 minuten per wedstrijd kan spelen. Ik hoop dat hij niet gaat, maar ik gun het hem wel van harte. Overigens heeft Huntelaar het altijd van zijn positionering en afmaken moeten hebben, nooit van zijn meevoetballen

Als Valentijn het zegt dan zal Klaas-Jan dus vast wel die kant op gaan om met een goal of 15 Schalke nog naar Europees voetbal te schieten

Al hoop ik natuurlijk dat deze held gewoon in Amsterdam ons naar het kampioenschap schiet

15 januari 2021 om 18:57

Naar europees voetbal zelfs, dan moet Klaas Jan er 50 maken voor Schalke

15 januari 2021 om 19:07

De DFB Pokal levert ook Europees voetbal op.

Laten we dan afspreken dat Huntelaar Schalke naar Europees voetbal schiet via de DFB Pokal. Ajax wordt hier kampioen en gaat via CL de EL. En dan kan Huntelaar volgend jaar in de Europa League Finale mooi 1 helft voor Schalke spelen en de andere helft voor Ajax.

15 januari 2021 om 20:13

Met wie wil je dat afspreken?

15 januari 2021 om 20:53

Klaas Vaak, de nachtbrakende tweelingbroer van...

Valentijn kwam zo vlak voor het weekend nog een bak stront tegen in een hoekje van zijn kantoor. Kon hij die nog net de wereld in sproeien voor hij zich weer een paar dagen terug in zijn kist terug trekt.Of zijn mening uberhaupt nog mensen boeit en hoe geloofwaardig hij nog is laat hem inmiddels totaal koud. Als je maar genoeg poep tegen de muur gooit, blijft er altijd wel wat plakken.Als KJH overstapt hoeft dat niet te betekenen dat iedereen nog 20 x 90minuten en 30 goals verwacht van hem. Maar zijn scherpte als hij zich ervoor kan opladen is waardevol. Voor de top van de eredivisie net zo zeer als in de kelder van de bundesliga. Eventueel in een gelijke rol om net wel aan de broodnodige punten te komen in de slotfase.En Schone is een kind van de club. En nog wel een betere vervanging als Ekkelenkamp of Alvarez voor de laatste 30. Het is gewoon blind bashen van Driessen zodat ik met het schuim op me bek moet reageren. En de realisitie dat het werkt maakt me nu alleen maar bozer.

15 januari 2021 om 18:56

Markovv - ik hoop dat je een pint pakt en lekker relaxed het weekend in gaat, ik doe dat in ieder geval wel want van de eerste helft en de laatste twee zinnen van je post pis ik bijna in m'n broek van het lachen hahaha. Dank daarvoor. On topic: laat Huntelaar lekker in alle rust zelf beslissen, ik leg me bij zijn keuze neer want dat heeft hij verdiend.

Ben het niet vaak met Valentijn eens maar nu heeft hij groot gelijk. Bij Schalke valt geen enkele eer te behalen en daar verandert ook Klaas-Jan helemaal niets aan. Degradatie is nl. wel een zekerheid geworden. Op die manier wil je je carrière toch niet afsluiten? Lekker bij Ajax blijven en afsluiten als landskampioen waar ook hij dan zeker aan heeft bijgedragen.

15 januari 2021 om 19:04

Een zekerheid? Je staat 4 punten achter Köln en dan kan je die degradatie play-offs gaan spelen. En daar redt het Bundesligateam het de laatste jaren heel vaak.

15 januari 2021 om 19:30

Inderdaad. Het seizoen zit nog niet eens op de helft!

Ze staan er echt beroerd voor. Huntelaar kan zeker van toegevoegde waarde zijn voor Schalke. Ik denk dat als Schalke hem meer minuten zal beloven en een flinke bonus bij lijfsbehoud hij daar voor zal kiezen.

Huntelaar is gerijpt als goede wijn. Als iemand Schalke04 van degradatie kan behoeden is hij het. Hij kan namelijk scoren, en er is geen andere spits die dat nu nog bij Schalke wil gaan proberen. Meevoetballend is hij ook nog prima. Balletje vasthouden kan hij ook, dus op laag Bundesliga niveau is hij een topspeler. Enige doel is handhaving, direct of indirect. Daarbij kan hij met zijn ervaring en vooral mentaliteit eenzelfde effect hebben als Zlatan bij Milan had. Ik geloof in dit project.

Neemt iemand die Driessen nog serieus? Ik heb werkelijk waar helemaal niets met deze man en sensatiekrant de Telegraaf. Klaas Jan kan echt nog wel van waarde zijn voor het huidige Schalke, want dat is zo bedroevend slecht de laatste tijd. Toch hoop en denk ik dat ie zn jaren bij Ajax slijt. Je zag het gister weer. Wat een fenomeen. Afbouwen bij de Superboeren lijkt me dan nog een beter alternatief

15 januari 2021 om 19:24

Valentijn kijkt helemaal niet naar Schalke, daar heeft hij helemaal geen tijd voor Hij is gewoon goed in lukraak dingen roepen En net als vervelende reclames: mensen reageren als ze zich ergeren Blijkbaar is dat ergens goed voor

15 januari 2021 om 19:33

Stink ik er weer in he Marchello. Heeft ie toch zn doel weer bereikt

15 januari 2021 om 19:33

Onder Charles Taylor en Jaap de Groot vond ik Telesport altijd fantastisch. Driessen doet de reputatie van Telesport niet bepaald goed.

Bij schalke wordt hij waarschijnlijk ook weer gewoon 2de spits, en het voetbal wat ze spelen is werkelijk niet om aan te zien, begrijp het sentiment maar is gedoemd om te mislukken.

Zowaar, ee Valentijn column waar ik het gewoon van voor naar achter mee eens ben. Chapeau Valentijn, ga zo door!

Valentijn heeft nog nooit van ''leiderschap'' gehoord denk ik. Soms kan 1 speler veel veranderen aan een team. Een winnaar als Huntelaar maakt zijn jonge teamgenoten ook echt wel beter. Hij kan ze scherp houden , coachen en zeker pushen om het maximale uit hun zelf te halen. Ik zie Huntelaar Schalke echt wel punten bezorgen die hard nodig zijn.

Gelijk naar Gelsenkirchen racen, Klaas-Jan! Het tegenovergestelde van wat Valentijn zegt, is altijd het beste idee. Huntelaar moet gewoon met zijn hart kiezen. Als dat Schalke is, is dat Schalke.

Driessen heeft wel gelijk hier. Het voetbal van Schalke is niet om aan te zien en ze komen nauwelijks in de zestien. Daarbuiten heb je niks aan Huntelaar. Daarbij komt dat Huntelaar ook het niveau van de Bundesliga onderschat. Tien jaar geleden kon hij daar nog mee maar scoren tegen Wolfsburg of Frankfurt is echt iets totaal anders als tegen Heerenveen en Sparta.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Feyenoord4626
5.Vitesse4514
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

554 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Schalke 04 1 0 1 0
2020/2021 Ajax 11 7 0 0
2019/2020 Ajax 18 9 0 0
2018/2019 Ajax 28 16 4 1
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
Laatste voetbalnieuws

Dit is de man die Schalke 04 voor degradatie uit Bundesliga moet behoeden

Dimitrios Grammozis is de nieuwe hoofdtrainer van Schalke 04, zo maakt de nummer laatst van de Bundesliga dinsdagavond via de officiële kanalen bekend. De 42-jarige trainer heeft zich tot de zomer...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren