Dick Advocaat verklaart uitspraak dat Feyenoord groter is dan Ajax

Vrijdag, 15 januari 2021 om 14:35Rian Rosendaal • Laatste update: 15:17

Steven Berghuis is niet van plan om Feyenoord in deze transferwindow te verlaten. In aanloop naar De Klassieker tegen Ajax van zondagmiddag werd de vleugelaanvaller van de Rotterdamse club wederom geconfronteerd met vragen over zijn toekomst. Berghuis benadrukt nogmaals dat hij Feyenoord in ieder geval tot het einde van het seizoen trouw wenst te blijven. Daarnaast kijkt ook trainer Dick Advocaat vooruit op de clash in de Johan Cruijff ArenA.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Steven Berghuis volgend seizoen nog bij Feyenoord spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door nmekenkamp)

Advocaat daar sla je de plank volledig mis. Ik ben zeker niet voor Ajax en heb er ook niks mee maar in het buitenland is het voornamelijk Ajax en soms PSV. Eigenlijk hoor ik nooit echt Feyenoord. Misschien heeft dit te maken met de spelers die van de clubs komen. Want als ik vaak voetbal in het buitenland ga kijken en ze horen uit Nederland zeggen ze altijd oh Ajax, PSV en dat heeft te maken met de spelers die afkomstig zijn van die clubs zoals Suarez, Ibra, van Nistelrooy, Depay etc.

15 januari 2021 om 15:00

Ja inderdaad. Ik was laatst op vakantie. Spelers als Wijnaldum, van Persie, Kuyt, de Vrij kenden niemand. Maar toen ik Boudewijn Zenden zei wisten ze gelijk PSV te noemen.

15 januari 2021 om 15:04

Als buitenlanders aan die namen denken, dan leggen ze niet gelijk een link met feyenoord.

15 januari 2021 om 15:06

Ik denk het wel. Men doet leuk en aardig over Feyenoord op VZ maar toen ik in Amerika was en met mensen sprak die kennis over voetbal hadden wisten ook wel wat Feyenoord is en welke spelers er vandaan komen. Feyenoor is gewoon een grote naam buiten NL.

15 januari 2021 om 15:10

@genieterr wanneer was je voor laatst op vakantie, 15 jaar geleden?wat een onzin..zenden kennen ze nog maar CL winnaar Wijnaldum niet. V Persi goalgetter uit PL niet, Kuyt jaren basis bij Lpool. Hahahhaa kom op niet trollen.

15 januari 2021 om 15:33

@mr,

Ik denk dat je hem nog een keer moet lezen en dan kijken of je de sarcasme erin ziet.

15 januari 2021 om 15:43

Dat waren dan niet de meeste slimme buitenlanders die je te pakken had...
Van Afrika tot. .... waar ik geweest ben

Van Persie, Kuyt .... ze kennen ze!
Sneijder... kennen ze...

Dat heeft niet zo zeer te maken met Feyenoord, PSV of Ajax...
Maar meer dat deze jongens in de Premier L. hebben gespeeld.

15 januari 2021 om 16:09

Sneijder heeft niet in de premier league gespeeld, maar ik snap je punt.

15 januari 2021 om 17:29

Idd Sarcasme vind hem niet sterk, zowel Wijnaldum als Van persie hebben maar korte duur bij Feijenoord gespeeld, Kuyt en de Vrij tja ... weet het niet, niet echt de top!

15 januari 2021 om 18:02

Ik reis al 20 jaar de wereld over en ik heb het vaak over voetbal. In Japan kennen ze Feyenoord nog wel eens, maar in de rest van Azie en Noord en Zuid Amrica, kennen ze vaak alleen Ajax en vooral in Brazilie vaak ook PSV en in Japan Feyenoord. Maar ik krijg vaker te horen dat men PSV kent dan Feyenoord. Dus uit mijn 20 jaar ervaring zou ik Zeggen Ajax op een en op een goeie achterstand PSV en dan Feyenoord.
Ik denk dat de verhouding van leden en volgers op social media dat ook bevestigen.

16 januari 2021 om 01:12

De wedstrijden van Feyenoord worden live uitgezonden in Colombia en Argentinië dus je lult uit je nek

Dickie je hebt een domme uitspraak gedaan. Ga nou niet wat krom is recht proberen te lullen. Je maakt het nu alleen maar nog krommer. Buiten Nederland heeft Ajax zo verschrikkelijk veel meer fans en bekendheid dan Feyenoord. Terwijl het in Nederland nog wel redelijk gelijk is

15 januari 2021 om 14:49

Wel mooi om dezelfde discussie als 2 weken geleden te voeren toch? Ik durf te wedden dat 80 dit stuk niet eens hebben gelezen en puur reageren op de kop. Er staat zondag een mooie pot op het programma en wat gaan we doen we gaan alleen lopen zeuren over een uitspraak ongekend. Ook zonde dat VZ er aan mee wil werken weer een zinloze clubdiscussie op te starten. Zo verpest je eigenlijk de rest van het stuk waar eigenlijk de kern ligt van dit interview.

15 januari 2021 om 15:21

Eigenlijk heb je gelijk ook. Als Dick zijn eigen cluppie als beste ziet is ook niks mis mee. Dat zien wel meer supporters zo. Vz zag natuurlijk dat 2 weken geleden goed scoorde dus laten we dit topic nog maar is aanzwengelen. Laten we hopen op een mooie klassieker van beide kanten.

15 januari 2021 om 19:34

Nou gelijk ook niet. In het Zuiden misschien maar voor de rest is niet

Feyenoord had welgeteld 1 jaar eerder Europees succes dan Ajax. Daarna is Feyenoord qua Europese prestaties meteen ruimschoots afgetroefd door de Amsterdammers. Wereldwijd zal de naam Ajax echt wel bij meer mensen betekenis oproepen dan Feyenoord, dat staat toch als een paal boven water.

15 januari 2021 om 15:14

@silverfront ik ga vaak naar het buitenland om familie te bezoeken. Als we over voetbal praten kennen ze vaak alleen Ajax en Psv. Door gebrek successen ( na periode Bommel, Afellay) merk je toch dat interesse in die club afneemt. Toen neefje op vakantie hier kwam, eerste wat hij wilde zien in de Arena. Sucessen laatste jaren hebben bij veel jongeren indruk gemaakt. Vooral Ziyech.

15 januari 2021 om 15:22

Overigens won Ajax in 1962 de finale van de International Football Cup (voorganger van de Intertoto cup) tegen Feyenoord. Op zich een nietszeggende prijs waarvan ik niet weet of de UEFA deze officieel erkent. Een paar jaar later in 1969, een jaar voor de EC1 van Feyenoord, verloor Ajax de Europacup 1 finale. Wanneer ik in het buitenland een local spreek over Ajax komen verhalen op over o.a. het totale voetbal, Cruyff en Van Gaal. Bij Feyenoord kont met vaak niet verder dan De Kuip en Van Persie. Ajax is zowel in Nederland als wereldwijd gezien vele malen groter als de overige Nederlandse ploegen.

Het klinkt triest - maar het mag wel duidelijk zijn dat het aantal volgers op social media wel aangeeft hoe "groot" je bent - hoeveel achterban er is, en hoe populair je bent.

En helaas voor iedereen in Nederland is Ajax de leider hierin - en dat zet je internationaal meer op de map dan de fossielen die de oude successen nog herkenen.

En als je niet naar social wilt kijken, dan de seizoenskaart; waarbij Ajax ook aan de leiding gaat.

En dit zeg ik trouwens als Psv'er.

15 januari 2021 om 14:51

Ajax heeft voor Nederlandse begrippen echt bizar veel volgers inderdaad. Voor de clash met Real in 2019 zat het nog onder de miljoen.

15 januari 2021 om 14:58

Het behoeft geen uitleg dat Ajax de grootste club van Nederland is, maar aantal volgers op social media vind ik daarvoor geen indicatie. Zo kwam ik laatst een statistiek tegen dat Ajax, van alle grote ploegen in Europa, degene is met de meeste fake followers op twitter. Maar liefst zestig procent van hun volgers is fake. Dat is wel echt absurd veel. Edit: bron is https://twitter.com/hlninengeland/status/128074712...

15 januari 2021 om 15:12

Kan je deze statistiek baseren op bronnen? Of zit dat er niet in.

15 januari 2021 om 15:15

Bron is twitter.com/ Hlninengeland/status/1280747126910222339 Als de link het niet doet omdat hij te lang is, is een tweet van journalist Kristoff Terreur van afgelopen 8 juli

15 januari 2021 om 15:28

Inderdaad heb het gezien, bedankt. Toch is media wel heel zeker een bron van populariteit. En op insta heb je het over ruim 5 miljoen t.o.v. de 500k van feyenoord. Hoe zou het ook komen dan ajax spelers zoveel waard zijn. Komt dat alleen maar door de kwaliteit? Die zelfde speler had bij feyenoord 2x zo weinig opgeleverd. Dat moet toch wel wat zeggen.

15 januari 2021 om 15:01

"helaas voor iedereen in Nederland is Ajax de leider hierin"

Vind ik een beetje een aparte opmerking. Hoezo vindt heel Nederland het jammer dat Ajax veel meer internationale bekendheid heeft dan andere clubs in de Eredivisie?

15 januari 2021 om 15:04

Vanwege zijn laatste 2 woorden "als PSV'er".... Helaas is niet iedereen voor PSV! ***

15 januari 2021 om 16:54

4miljoen volgers die je er bij krijgt na 1 succesvol jaar zijn geen fans meer successupporters.

15 januari 2021 om 18:33

Dat geldt natuurlijk voor elke grote club wereldwijd. De tientallen miljoenen Real Madrid of Man United 'fans' zijn 95 procent ook nog nooit van in resp. Santiago Bernabeu of Old Trafford geweest. Zelfs een heleboel aanhangers uit eigen land niet. Hoe groter de club hoe meer 'successupporters', zoals jij het noemt. De echte vaste kern supporters, stadionbezoekers, is maar een klein deel van elke club zijn fans. Punt is wel dat die andere lui ook shirts, merchandise, etc. aanschaffen, dus als club heb je er wel degelijk iets aan natuurlijk.

15 januari 2021 om 19:32

@unam pumas het maakt niet uit of het successupporters zijn (best bijzondere uitspraak want vaak zijn het ook jonge kinderen die net voetbal volgen en dus eerste kennismaking met Ajax bijv). Voor bedrijven maakt het niet uit. Reclame met achterban 5 miljoen Ajax of Feyenoord 5ton zit wel verschil he. Helemaal internationale exposure. In deze tijd draait het om hoeveel volgers je hebt (meer geld) dan of er trouwe supporters bij -10 in het stadion hun clubje supporteren.

Ik kan me nooit zo druk maken om dit aoort uitspraken wie de grootste of bekendste is in nl of europa. We hebben 3 topclubs in nl en laten we daar lekker trots op zijn en genieten en hopen dat ook clubs als az en vitesse steeds in kwaliteit beter worden.

Dickie, schei toch uit. Je ploeg steunen en willen oppeppen prima en begrijpelijk maar Feyenoord'groter' vinden dan Ajax ... *zucht*. @VZ ook de poll is frappant want het is overduidelijk dat Feyenoord het plafond is van Berghuis. Hij levert niet constante prestaties, neemt de ploeg niet op sleeptouw als het tegenzit. Sterker nog, hij is de 1e die er met de pet naar gooit en gaat kwallen als het tegenzit. Zijn spel is zo voorspelbaar als maar kan, altijd naar binnen willen om te schieten. Zelden tot nooit mannetje passeren achterlijn halen en een puike voorzet. Watford was wellicht niet een goede match maar Dé man bij Feyenoord zijn kost hem al de grootste moeite laat staan elders op hoger niveau acteren.

Wat een grapjas die Dick... op voetbalzone zie je qua aantal fans al wie er het meeste heeft. Ajax heeft er geloof ik 4 miljoen wereldwijd en nee het zullen vast niet allemaal die hards zijn. Net zoals je die hebt bij Feyenoord. Als je in de omgeving Rotterdam bent opgegroeid is de kans al groot dat je voor Feyenoord bent. Neemt niet weg dat Feyenoord wel een slapende reus is en de nr 2 van Nederland is in mijn ogen

Toch weer zonde dat het hierover moet gaan terwijl er weer een mooie pot op het programma staat.
Nee we gaan met zijn alleen weer de discussie voeren die we 2 weken geleden hebben gevoerd.
Maar ja he waan van de dag.....

15 januari 2021 om 16:24

Tsja dat hadden we ook jaarlijks nadat Lasse zijn standaard riedeltje er weer uit flapte. Toch logisch dat mensen het een vreemde opmerking van Advocaat vinden?! Morgen weer een Ajacied die praatjes heeft en het voorprogramma is gevuld😉.

15 januari 2021 om 16:45

Het gaat mij er om dat er een week geleden al een discussie over is geweest.
Nu is er een interview geweest die 95% ergens anders over is gegaan en VZ deze kop pakt om weer zinloze clubdiscussies op te starten,

Maar idd ipv Schone zal Tadic nu wel komen

Dan is Nottingham Forest groter dan Manchester United, aangezien hun eerder de Europa Cup won. Dickie begint ook die Rotterdamse waanzin te krijgen. Zonde.

Dick had moeten weten dat zulke uitspraken altijd uit hun verband worden getrokken door lieden die ongelooflijk snel op hun pik getrapt zijn.

15 januari 2021 om 15:13

Volgens mij zijn het toch gewoon vreemde uitspraken? Je mag hier toch ook gewoon op reageren dan ben je niet gelijk op je pik getrapt. Ik denk dat meer mensen hier om lachen dan dat het ze echt raakt.

Qua fans ook niet Dickie.. Na zo'n afgang van vorige week doe je het toch gewoon nog een keer. Er zal hier bijna geen Feyenoord supporter zijn die zal roepen dat Feyenoord groter is dan Ajax, ook niet in het aantal fans.

15 januari 2021 om 14:56

Feyenoord is groter dan Ajax, ook in het aantal fans,

Zo toch nog 1.

15 januari 2021 om 16:17

Hahahaha, mooie opmerking man! Je hebt me een mooie glimlach bezorgd, goed om zo het weekend in te gaan. Hoop op een mooie wedstrijd! Succes (maar niet teveel natuurlijk ) zondag!

Zullen we even de insta volgers van beide clubs naast elkaar leggen ome dickie?! 5 ton voor Feyenoord en 5 miljoen voor Ajax. Dan nog met droge ogen beweren dat ie bedoeld qua fans🤣

Misschien inderdaad voor mensen die destijds jong waren, de nieuwere generaties zullen uit Nederland vooral Ajax kennen, en denk tegenwoordig dat PSV ook een grotere naam dan Feyenoord heeft in het buitenland.

Qua beleving en intensiteit durf ik wel te stellen dat Feyenoord groter is dan een club als Ajax. Ajax heeft meer supporters overal maar dat zijn merendeels meer succes supporters. (zie ik ook in mijn omgeving) En in het buitenland kent 9 van de 10 ajax wel en 6 van de 10 Feyenoord.

15 januari 2021 om 15:27

Dat beleef jij zo omdat je waarschijnlijk warme gevoelens hebt bij die club. Een Ajacied beleeft dat net zo hoor. Jij kan niet bepalen wie succes supporters zijn toch? Dat vind ik ook altijd wel een beetje makkelijk hoor. Ik denk dat in hrt buitenland echt niet 6 van de 10 Feyenoord kennen hoor. Ik ben wel benieuwd hoe je aan die berekening komt trouwens

15 januari 2021 om 15:30

Tja wanneer ben je een 'succes' supporter en wanneer een ' echte ' supporter. Wat zijn de criteria? Ben je een echte supporter als je met bloeddoorlopen ogen de moeder van een speler van de tegenstander durft te beledigen, of gaat knokken in een weiland voor de club, of moet je minstens drie tattoo's van het embleem hebben. Ik heb geen idee. Ik beschouw mijzelf Ajax-supporter vanaf jongs af aan. Ik had vroeger al Ajax-shirtjes, pyjama's, broodtrommels, posters noem het maar op en was fan van Dennis Bergkamp en Jari Litmanen. Inmiddels wat jaren ouder en wijzer heb ik er weinig trek in om (los van corona) in een stadion tussen allemaal doorgesnoven agressieve lui met een sjaal te zwaaien en liedjes te zingen. Ik kijk nog steeds (bijna) alle wedstrijden van Ajax maar wel lekker thuis vanaf de bank. Mag ik mijzelf supporter noemen?

15 januari 2021 om 15:54

Nou dan ben ik precies hetzelfde als jij daarin. Ik zie mezelf meer als fan eerlijk gezegd.. een supporter zit in het stadion zeg ik altijd.

15 januari 2021 om 17:18

Ik heb weliswaar geen seizoenskaart van Ajax, maar wel een clubcard. Ga normaal gesproken zo'n 3x per jaar naar een wedstrijdje toe. Ik denk dat jij al heel lang niet meer in een stadion bent geweest als je denkt dat er enkel agressieve lui met sjaals staan te zwaaien en liedjes staan te zingen.. Allemachtig. Dat is maar in 1 vak tegenwoordig. De rest van het stadion kijkt net zoals jij gewoon naar de wedstrijd hoor.

Daar komen de Ajacieden heel snel om Dick even terecht te wijzen.. laat die man lekker joh. Zei een keer wat raars.

Feijenoord is gewoon een lastige ploeg om tegen te spelen, geen geweldige ploeg. Ajax moet de bal het werk laten doen , laat Feijenoord maar lopen met die half fitte spelers.

Ajax is veel groter dan Feyenoord, ook qua fans. Maakt me verder ook niet uit, als het me daarom ging, werd ik wel Real fan ofzo. Als je club weinig prijzen wint, zijn de prijzen die je wint deste mooier. Stel je voor als je ieder jaar kampioen wordt, lekker boeiend.

Laten we aub niet op alle slakken zout leggen. Zeker niet over gewonnen cups en zo. Wie won als eerste Nederlandse club de Europacup 1? Na in de kwartfinale A-C Milaan verslagen te hebben nadat ze het jaar ervoor Ajax van het veld hadden geveegd? Wie won aansluitend als eerste Nederlandse club de Wereldbeker? Wie won als eerste Nederlandse club de Uefa cup? Wie won als laatste Nederlandse club een Europeese beker? Ja sorry kan er niet meer van maken. Alle eerste keren wordt over gesproken de rest is surrogaat . En niemand ook Advocaat niet kan zeggen wie wereldwijd de grootste aanhang heeft al zal het niet veel uitmaken qua aantal.

15 januari 2021 om 15:21

Ajax is natuurlijk wel een stuk groter qua prestaties gekoppeld aan een zeker imago van creatief en aanvallend voetbal. Maar Feyenoord is internationaal zeker ook een trademark met het historische stadion, de fanatieke supportersschare, memorabele sportieve highlights en de speciale link met de (lange tijd) grootste haven ter wereld.

ahhhh heel jammer dit. was een erg leuke en gezellige persconferentie waar een boel interesante punten behandeld werden. dit punt werd letterlijk 30 seconde over gepraat in de voorbijgang en het werd al gerelativeerd. dat juist daar dan weer een artikel over geschreven wordt is een beetje jammer vz.

Waar ik me als Ajax fan al de hele tijd stoor aan uitspraken van Ten Hag na Ajax - PSV (zij kunnen ons tempo niet bijhouden) en Blind (onze grootste concurrent zijn wijzelf) slaat nu weer een ander de plank volledig mis haha. Waarschijnlijk zal het wel weer uit context gerukt zijn

15 januari 2021 om 15:29

Die uitspraak van Blind kwamen net zulke reacties op als Ajacieden hier nu doen over Dick. Lees het topic anders even terug. Van mij hoeft het ook niet hoor dat opschepperige gedrag laat dat duidelijk zijn.

15 januari 2021 om 15:32

Nou dat Blind zegt dat Ajax zijn grootste concurrent is daar lijkt me toch niks aan gelogen? Ik zou niet weten hoezo jij je daar aan stoort. Ultieme bewijs zie je toch gisteravond weer, het afronden van met name Promes en Anthony was lachwekkend waardoor je niet met 0-4, 0-5 voorstaat en dan zorgt een blunder van Gravenberch er nog voor dat je bijna punten verliest. Als Ajax blijft voetballen zoals gisteravond en de rest een lesje afwerken volgt van Klaas Jan gaan er heel weinig punten verloren worden.

15 januari 2021 om 16:53

Je mag een grote mond hebben, als je het zelf waar maakt. Dat is momenteel alles behalve het geval. Je wint uiteindelijk door een scherpe Huntelaar, maar gister ging het weer bijna verkeerd.

Als je 10 punten los staat en je concurrenten van de mat veegt heb je recht van spreken, nu voelt het een beetje geforceerd allemaal. Leuk dat je 13-0 van VVV wint, maar als je tegen PSV weer 2-0 achterstaat in een half uur, dan is dat gewoon een serieuze concurrent.

Nogmaals, ik hou van branie en een beetje arrogante, maar niet van misplaatste.

Feijenoord staat 3 punter achter op Ajax, maar Berghuis ziet het liever andersom?, hoe dan?, dat Ajax 3 punten voorstaat?

Ik heb tientallen landen bezochten in vijf werelddelen en als ik op mijn eigen ervaringen af ga, dan geloof ik er helemaal niets van dat Feyenoord wereldwijd de grootste Nederlandse club is. Of je nu in Azie, Afrika of Zuid-Amerika komt, bij "nederland" en "voetbal" denken de mensen vaak het eerst aan Ajax, Cruijff en Van Basten. Van PSV weten ze vaak ook nog wel dat Romario en Ronaldo daar hebben gespeeld. Feyenoord is echt veel minder bekend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2213
B. LinssenAanvaller206
L. SinisterraAanvaller102
J. BijlowKeeper70
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper160
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

51 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 22 13 2 0
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
Laatste voetbalnieuws

Dick Advocaat verklapt: ‘Nee, dat heb ik aan de Voedselbank gegeven’

Dick Advocaat ziet na het puntenverlies van Feyenoord tegen FC Groningen redenen om positief te zijn. In het Hitachi Capital Mobility Stadion hadden de Rotterdammers een overwicht qua kansen en balbezit,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren