Vrijdag, 15 Januari 2021

Feyenoord wil ver gaan voor Afrikaanse aanvaller

Tottenham Hotspur overweegt het aflopende contract van Danny Rose deze maand al te verscheuren. West Bromwich Albion houdt ondertussen de situatie rondom de overbodig geraakte linksback nauwlettend in de gaten. (talkSPORT)
Ben White mag zich verheugen op de belangstelling van Liverpool. De centrumverdediger van Brighton & Hove Albion werd vorig seizoen als huurling van Leeds United al intensief bekeken door scouts van the Reds(Liverpool Echo)
/
Feyenoord zet alles op alles voor de handtekening van Aliou Balde. Scouts van de Rotterdamse club zijn in de afgelopen tijd onder de indruk geraakt van de vleugelaanvaller van het Senegalese Diambars de Saly Dourbel. (Feyenoord Transfermarkt)
AC Milan heeft de beste papieren om Mario Mandzukic transfervrij binnen te halen. De koploper in de Serie A hoopt de gesprekken met het management van de clubloze aanvaller snel af te kunnen ronden. (Diverse Italiaanse media)
De kans is aanwezig dat Atalanta tijdelijk afscheid neemt van Bosko Sutalo. De Kroatische centrale verdediger heeft de mogelijkheid om het seizoen op huurbasis af te maken bij hekkensluiter Crotone. (Sky Italia)
De eerder bij Internazionale genoemde Kevin Lasagna wordt gevolgd door zowel Benevento als Hellas Verona. Een eventuele verkoop van de aanvaller moet Udinese minstens tien miljoen euro opleveren. (Sky Italia)
26 reacties (laatste reactie door titaantje)

Is aangesloten bij Globall group blijkbaar wat een Nederlandse eigenaar heeft. Deden ook Enoh begeleiden bijvoorbeeld. En momenteel Mike Tresor Ndiayshimiye en broertjes Lonwijk oa. Interessant gerucht wel, niet vaak dat Feyenoord aan Afrikaans talent gelinkt is voor mijn gevoel.

15 januari 2021 om 12:38

Nee daar heb je gelijk in. Sinds Arnesen er zit horen we wel meer onbekende namen uit verschillende landen. Gisteren ook gelezen dat we intresse hadden in een Fins talent uit de Finse competitie.

15 januari 2021 om 12:44

Ik heb het gevoel dat een van de redenen dat de Nederlandse competitie matig presteert (ik bedoel de coefficienten zijn opgeblazen door twee goede jaren van Ajax) komt doordat clubs spelers van buiten de EU een gemiddeld eredivisie salaris moeten betalen. Dit maakt het voor kleinere clubs bijna onmogelijk om een non-EU speler binnen te hengelen en ook subtopclubs hebben vaak de financiele middelen niet. Dit terwijl er wel veel en vaak ook goedkoop talent rondloopt in bijvoorbeeld Afrika. Kijk ook maar naar Red Bull Salzburg dat elke speler uit Mali koopt en ook in Belgie zijn er veel Afrikaanse talenten ook bij kleinere clubs; landen die deze regel niet hebben. Hoe sta jij hier tegenover? Ik heb het gevoel dat de Afrikaanse markt in NL echt te afwezig is en dat dit wss komt door deze regel...

15 januari 2021 om 12:54

Zeker komt dat door deze regel, elke speler buiten de EU moet automatisch meer verdienen en dat is voor de kleinere clubs vaak een te groot risico.

15 januari 2021 om 12:54

Ik ben ook van mening dat het scheef is dat talent van buiten EU 150% van gemiddelde Eredivisiesalaris moet verdienen, zeker met groeiende salarissen in top Eredivisie gaat het voor rest gewoon veel lastiger worden. Als ik mij niet vergis ligt gemiddelde salaris in Eredivisie op rond de 300.000 bruto per jaar, non-EU talenten van 21+ zouden dan 450.000 PJ moeten verdienen terwijl ze tussen 18 en 21 225.000 krijgen. Dat is voor gemiddelde club in rechterrijtje gewoon een risico dat ze niet kunnen nemen. Toch heeft het ook zijn voordeel, zoals je zegt zie je in België veel meer spelers van buiten EU maar daar kijken ze naar mogelijkheid om dit terug te draaien met een minimum salaris voor non-EU spelers omdat het bij sommige clubs (eupen bvb) gewoon ongeveer helft van buiten EU is en Belgisch talent minder doorstroming heeft. Bericht in nieuwsblad eind 2019 gaf aan dat slechts 3 ploegen minder dan 25% van buiten EU terwijl 30% van de competitie van buiten de EU is. Dat was meer dan 3x zoveel als in Nederland terwijl top 5 competities niet boven de 20% uitkwamen. Tweede divisie in Belgie is ook 'gewoon' 23% van buiten de EU. Zie dan liever meer kansen voor talenten uit de jeugdopleidingen om door te stromen ipv goedkope risico's nemen uit alle uithoeken van de aardkloot.

15 januari 2021 om 13:17

Ik vind persoonlijk dat dit salaris nog veel hoger moet zijn. Dit bevordert namelijk de doorstroom van Nederlandse talenten, wat goed is voor het Nederlands elftal. Ik heb nog steeds VVV voor ogen van heel wat jaar geleden. Dat team bestond toen uit vele niet eu spelers die helemaal niets toevoegde, maar door dit soort uitgaven konden ze geen gras onderhouden en werden dus Nederlandse jongens tegengehouden in hun ontwikkeling.

15 januari 2021 om 13:22

Bij VVV vond ik het juist goed. Musa of Honda zou je eigenlijk niets eens verwachten bij een club als VVV.

15 januari 2021 om 13:26

@ moozz03

Het is zeker van invloed maar het slechts een van de redenen die problemen veroorzaken in Nederland en vergelijkbare competities. Waarbij de totale (globale) commercialisering van het voetbal het grootste probleem is, en Nederland gewoon een te kleine afzetmarkt is. Het word er ook niet makkelijker op wanneer er ook Nederlandse voetballiefhebbers zijn die helemaal geen Nederlandse club supporten, maar wel een buitenlandse club. Dan zijn er nog zaken zoals het "bosman Arrest". Wat mensen ook vaak vergeten is dat het ook gewoon onderdeel is van het Nederlandse (arbeids) immigratie beleid, waarbij mensen altijd roepen dat het strenger moet. Ook op de reguliere arbeidsmarkt betaal je als werkgever in principe meer voor een niet uit een EU afkomstige werknemer.

15 januari 2021 om 13:35

Musi: dat konden ze dus mede niet betalen omdat er hoge salarissen uitgedeeld moesten worden. Je punt werkt natuurlijk 2 kanten op en ga je dat niet-eu salaris nog hoger leggen, kunnen clubs straks helemaal geen natuurgras meer betalen. Je bent bang dat de doorstroom van de NLse talenten stagneert, maar als je kijkt naar België zie je hoeveel talent er(zonder die EU-salarisregel) nog steeds doorbreekt. Ik wil het niveau van de ED omhoog zien gaan, dus van mij mag die regel lekker geschrapt worden.

Heb net een filmpje gezien. Dat belooft niet veel goeds Kan hard lopen, maar een dramatische traptechniek. Zou wel in het rijtje dramatische aankopen passen.

15 januari 2021 om 12:52

Vond z'n traptechniek zelf wel oké, alleen is hij erg onrustig voor de goal. Maar dat kan je absoluut nog wel verbeteren. Zag wel iemand met veel snelheid, een actie en een goede voorzet. Bovendien is die jongen nog altijd maar 18. Als hij een geweldige afmaker was liep hij al bij Manchester City of Chelsea. Maar goed, direct negatief zijn is ook een kwaliteit en past ook wel in het rijtje 'typisch Feyenoord'.

15 januari 2021 om 12:58

Scoorde op het WK u17 wel tegen Nederland als ik mij niet vergis. Hadden best een interessant team.

15 januari 2021 om 13:05

Ja, klopt. Kwam erin en scoorde in de blessuretijd de 1-3. Heb die samenvatting destijds gezien en vond Senegal vrij goed tegen toch wel een op papier sterk Nederland.

15 januari 2021 om 12:53

das toch ook t belangrijkste bij de fans, hard werken, hard lopen, techniek is bijzaak ;-)

Volgende x ff leeftijd erbij zetten voetbalzone.
18 jaar dus. Wie weet kan ie nog grote stappen maken. Paar verrassende pareltjes richting de Nederlandse competitie is altijd positief.

15 januari 2021 om 12:57

@nederland79 natuurlijk niet. Wij zien ook liever een Kalou of Berghuis dan harde werkers als een Linssen of Toornstra. Wij kunnen er ook niks aan doen dat de beleidsbepalers vaak niet voor te hnische spelers kiezen. Ook Feyenoorders zijn gewoon voetballiefhebbers hoor en willen meer zien als spelers die alleen de mouwen kunnen opstropen

15 januari 2021 om 13:38

Heyheyhey, Linssen erbij pakken prima, maar Jens is toch niet alleen een werker. Heeft ook behoorlijk wat mooie goals gescoord voor ons hoor! Dattie hard kan werken ben ik overigens wel eens.

15 januari 2021 om 14:24

Japie. In de huidige selectie zitten ook technische spelers. Het heeft denk ook te maken met de speelwijze, dus wat de coach wil. Heb het idee dat niet de gehele selectie op één lijn zit met de Advocaat. Vind Wehrman behoorlijk balvast net als Azarkan. Maar ze krijgen weinig speeltijd. Gelukkig is Sini er weer bij, genot om naar te kijken. Die heeft een lekker onbevangen vrije rol lijkt wel.

15 januari 2021 om 14:27

Sinisterra verstaat geen Nederlands, dus die pakt zelf de vrije rol omdat ie de aanwijzingen van Advocaat niet snapt.
En zolang ie blijft scoren denkt Advocaat ook van die laat ik maar staan.

15 januari 2021 om 14:50

Met alleen technische spelers red je het niet Japie. Er is balans nodig en Jens en Fer zijn daar een goed voorbeeld van, want zonder deze spelers zou je niet staan waar je nu staat.

Bij FM heb ik die Balde ook gehaald. Groot talent.

15 januari 2021 om 13:39

En werd het wat? Heb ook nog een flink lijstje met onbekende namen uit FM idd, leuk dat er meer zijn die dat doen💪.

15 januari 2021 om 14:02

Ik had hem gehaald na het zien van een YouTube filmpje over onbekend talenten in FM. Daarin werd die top. In mijn save zit ik nog in het eerste jaar. Even afwachten dus.

Lijkt me niet dat iemand veel zinnigs over deze jongen kan vertellen, maar volgens de Telegraaf kaapt Feyenoord hem voor de neus van Borussia Dortmund weg. Dat klinkt in ieder geval hoopgevend.

Lasagna, de voetballer met de lekkerste naam. Krijg water in de mond ieder keer dat ik zijn naam hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren