‘Feyenoord gaat in ieder geval een doelpunt maken tegen Ajax’

Zondag, 17 januari 2021 om 08:00 • Laatste update: 08:14

Na de midweekse speelronde, waarin Feyenoord en Ajax geen fout maakten tegen respectievelijk PEC Zwolle (1-0) en FC Twente (1-3), kan het vizier op De Klassieker van aanstaande zondag (16.45 uur). Regi Blinker, die tussen 1987 en 1996 onder contract stond bij de Rotterdammers, blikt in onderstaande video vooruit op de kraker in de Johan Cruijff ArenA tussen de nummers één en twee van de Eredivisie. De oud-voetballer verwacht om meerdere redenen dat Feyenoord beslagen ten ijs aantreedt tegen Ajax en wijst aan waar de kansen liggen voor het team van trainer Dick Advocaat. Blinker waagt zich tot slot aan een voorspelling, terwijl hij ook zijn opmerkelijke visioen deelt.


Poll

Wat verwacht jij van Ajax - Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

88 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Ook als Ajax na de eerste 20 minuten scoort heeft Feyenoord een kans, dit zijn namelijk wedstrijden opzich en kun je nooit voorspellen.

15 januari 2021 om 09:05

Kunnen we een keer kappen met die wedstrijden op zich nonsens? In de afgelopen 30 wedstrijden heeft Feyenoord 3x gewonnen

15 januari 2021 om 09:14

haha precies, ploegen als Utrecht, Twente, Vitesse en AZ nemen toch heel wat vaker punten mee uit Amsterdam als dat Feyenoord doet..

15 januari 2021 om 09:35

Feyenoord moest het altijd hebben van de thuiswedstrijden tegen Ajax met het publiek achter zich. Maar toch moet ik zeggen voetballen in een lege Arena zijn toch hele andere wedstrijden. Dus het is wel iets anders dan de voorgaande 30 wedstrijden al moet ik zeggen zie ik Ajax overigens gewoon winnen.

15 januari 2021 om 09:56

Dit is wel de eerste klassieker (ooit?) zonder publiek, dus in dat opzicht is het wel degelijk een wedstrijd op zich. Al geef ik Feyenoord wel heel weinig kans dit keer gezien het spel.

15 januari 2021 om 10:47

Tsja, aan de andere kant, als Feyenoord zich maar neerlegt bij die pijnlijke statistieken van het recente verleden en zich naar de slachtbank laat leiden gaat dit ook nooit meer veranderen.

15 januari 2021 om 16:17

elke wedstrijd is een wedstrijd op zich, ook een wedstrijd tegen Vvv. hoe eerdere edities afliepen is niet zo relevant want dat zegt niks over het heden. het is weer een nieuw jaar en er staan weer andere selecties. Ajax is natuurlijk de topfavoriet want die zijn voetballend en kwalitatief vele malen beter. Feyenoord moet het echt gooien op fysieke strijd wil je een kleine kans maken. het voordeel is wel dat we weinig tegengoals krijgen dus een gelijkspelletje zou misschien moeten kunnen als we een goede dag hebben

15 januari 2021 om 16:35

Ik moet zeggen dat Ajax vorig seizoen maar ook dit seizoen een stuk fysieker is dan voorheen. Spelers als Klassen, Blind, Tagliafico, enigszins Schuurs, Haller, Tadic en Kudus zijn een stuk sterker dan de spelers van enkele jaren terug. En dan noem ik Brobbey en Traore niet eens

15 januari 2021 om 17:09

Vele malen beter is niet het geval. Ajax kan na een voorsprong vaak de score goed uitbouwen, maar ook gisteravond weer kunnen zien dat het niet altijd maar vanzelf gaat. Op z'n Psv's naar de 3 punten, zullen we maar zeggen. Feijenoord is stug en compacter als team. En kijk naar de ranglijst: 5 ploegen die zich afscheiden. Dus het wordt zeker geen makkie voor Ajax. En zo hoort het ook...

15 januari 2021 om 17:23

@rutgerrrr dat ben ik wel met je eens op Blind en Schuurs na. die vind ik fysiek juist enorm zwak

15 januari 2021 om 23:43

Vind dat ook onbegrijpelijk. Het is notabene Ajax en geen Juventus of Bayern. Die persconferentie ook met Advocaat en Berghuis. Ga nu eens naar Amsterdam met een uistraling van wij zijn Feyenoord. We gaan er vol in. We spelen gewoon 443 en gaan er vol in vanaf de aftrap.

16 januari 2021 om 11:38

Die instelling is zo lekker nederlands en naief. Die instelling heeft ervoor gezorgd dat wij al 15 jaar lang een lachertje zijn in europa. Clubs in het rechterrijtje spelen lekker verzorgd aanvallend 433 tegen de subtop en gaan er kansloos met 3-1 af. Dat is gewoon dom.

16 januari 2021 om 12:43

@japie: Wat betreft Blind eens maar Schuurs wint zoveel duels; hoe is dit fysiek zwak te benoemen?

15 januari 2021 om 09:06

Feyenoord in de ArenA zijn geen wedstrijden op zich. Er zijn weinig affiches die vaak zo eenzijdig zijn. Laatste keer dat Feyenoord daar won was in 2005 volgens mij ik verwacht nu niet anders.

15 januari 2021 om 09:12

Sorry maar die situaties zijn toch niet te vergelijken? In al die wedstrijden was er publiek bij, ik denk dat je onderschat hoe groot het verschil is tussen geen/wel publiek. Spelers kunnen dan vaak net die extra meter.

15 januari 2021 om 09:22

Ik denk dat publiek een kleine factor kan zijn, maar dan nog is het vrij bijzonder dat Feyenoord bijvoorbeeld in een vol Philips Stadion wel jaarlijks een resultaat weghaalt en in de Arena nooit. Ik verwacht niet dat Ajax grote problemen zal hebben om Feyenoord opzij te schuiven.

15 januari 2021 om 09:29

@ Andres, dat is inderdaad opvallend. Er is toch binnen de traditionele top 3 een driehoek. Ajax presteert tegen niemand zo slecht als PSV. Kijk alleen al hoelang het duurde voordat ze in de Arena wonnen van PSV? PSV heeft zowel uit als thuis van niemand zo vaak verloren als van Feyenoord. En Feyenoord presteert van de top 3 het slechtst tegen Ajax. Waar de opmerking moet worden gemaakt dat Feyenoord slechter presteert tegen Ajax dan de Ansterdammers doen tegen PSV en PSV weer tegen ons...

15 januari 2021 om 09:38

@FrDirk klopt inderdaad. Vaak pakken tegen we tegen Ajax 3-6 punten per seizoen, waarbij we tegen Feyenoord bijna blij mogen zijn als we meer dan 1 punt pakken in een seizoen. Feyenoord is in een volle Kuip niet te houden voor PSV en in Eindhoven staan ze er ook altijd. Vrij bijzondere ontwikkeling inderdaad.

15 januari 2021 om 09:38

Haha in dat opzich is het wel een "andere" wedstrijd, deze wint ajax WEL altijd makkelijk, los van vorm enz!

15 januari 2021 om 09:55

Andreas13, ik weet niet welke seizoenen jij kijkt, maar vanaf 2010 tot heden heeft Psv 1x 4 punten gepakt tegen Ajax in 1 seizoen. Ajax heeft daartegenoverover 1x 6 punten gehaald in een seizoen en 1x 4 punten. Dus het lijkt hier te klinken alsof jullie in de laatste 10 jaar meer punten pakken dan Ajax, maar dit is totaal niet waar. Ajax pakt gewoon meer punten tegen psv, dan psv tegen Ajax

15 januari 2021 om 10:59

Er is nu geen publiek, dat maakt het wel anders. Normaal is het de thuis wedstrijd van het jaar, het publiek zweept de spelers op en die geven dan echt alles. Dat maakt het dat Feyenoord eigenlijk normaliter kansloos is. Maar nu zonder publiek is het anders, dan is het afwachten of de spelers zich leegspelen zoals tegen PSV afgelopenw eek.

15 januari 2021 om 16:38

Rustig aan Jeroentje (leuke msn naam). Voor mijn gevoel is Psv ook de club die meer punten pakt tegen Ajax dan andersom. De laatste jaren iets minder, maar enkele jaren terug was er zelfs een statistiek dat Psv vaker in de Arena wint dan Ajax.

15 januari 2021 om 16:41

Op gebied van rivaliteit zeg ik ook dat Feyenoord de wedstrijd van het jaar is, want je wilt niet van Feyenoord verliezen. Op sportief gebied zeg ik weer dat Psv de wedstrijd van het jaar is. Heel raar, want de 3 punten tegen Psv zijn vaak belangrijker (in het onderlinge kampioenschap) maar een verlies wordt tegen Psv wordt makkelijker geaccepteerd dan een nederlaag tegen Feyenoord.

15 januari 2021 om 18:06

Heb je volkomen gelijk in Andres. PSV wint regelmatig in de ArenA, Ajax wint nagenoeg alles tegen Feyenoord, Feyenoord presteert vaak goed tegen PSV. Vreemd, maar zo werkt het

15 januari 2021 om 18:06

Kan me meerdere wedstrijden voor de geest halen waar Feyenoord gewoon beter was onder koeman en rutte maar niet tot scoren kwamen. Das natuurlijk ook een kwaliteit maar toch

15 januari 2021 om 09:09

Juist niet zou ik zeggen. Als je kijkt naar de wedstrijden in de Arena is dit alles behalve een wedstrijd op zich. Zou me niks verbazen als je naar de punten kijkt die ploegen in de Arena hebben gehaald tegen Ajax sinds de laatste overwinning met Kuyt en Kalou dat het dan blijkt dat Feyenoord van alle ploegen die in die periode in de Eredivisie gespeeld hebben de minste punten heeft gepakt daaro haha.

15 januari 2021 om 09:47

Dat is waar inderdaad, maar als Ajacied zijnde denk ik wel dat het publiek ook een aardige factor hierin speelt. Het is wellicht niet zo vijandig als in de Kuip, maar het lijkt wel alsof de Feyenoord spelers ook altijd een beetje verstijven in de Arena door de sfeer. Zoals die wedstrijd van paar jaar terug met die vrije trap van Schone in de 1e minuut, toen zag je na die goal al dat er voor Feyenoord echt helemaal niks te halen viel, mede door het publiek wat er meteen goed in zat.

15 januari 2021 om 16:44

We zijn als Ajax publiek de laatste jaren ook wel verwend hoor. Het is leuk voor ons Ajacieden, maar eigenlijk slaat het nergens op dat we een klassieker ingaan met niet de vraag of we winnen, maar met hoeveel goals verschil we Feyenoord dit keer voor schut zetten. De laatste keer thuis kon het gewoon 10-0 bij rust zijn, Ajax heeft Feyenoord toen echt een nog grotere afstraffing bespaard. Vind ik op de dag van vandaag nog jammer. Tegen VVV ga je (misschien onnodig) door en tegen Feyenoord neem je gas terug.

15 januari 2021 om 09:11

Wedstrijden tussen Feyenoord en PSV zijn wedstrijden opzich. Wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord helaas niet. Er zitten zelden verrassende uitslagen tussen de laatste decenia. Daarvoor moet het kwartje soms ook onverwachts een keer de kant van Feyenoord op vallen en op de 6-2 na gebeurd dat zelden tot nooit helaas..

15 januari 2021 om 09:44

Stop eens met indekken. Ajax gaat hier gewoon van winnen.

15 januari 2021 om 09:46

Feyenoord heeft iets van 16x op rij niet gewonnen in de Arena. Op zich zou je daar een zekere mate van voorspelbaarheid in kunnen zien.

15 januari 2021 om 11:53

Je kan ook stellen dat de keer dat ze wel winnen steeds dichterbij komt

15 januari 2021 om 10:39

Als Ajax de eerste 90 minuten niet scoort heeft Feyenoord het meeste kans. Zulke opmerkingen geven mij altijd het idee; ik moest iets zeggen, maar eigenlijk weet ik niet goed wat.

15 januari 2021 om 16:33

De laatste jaren is deze wedstrijd anders goed te voorspellen hoor. Hoevaak heeft Feyenoord gewoon in de laatste 20 jaar? 3 of 4 keer?

De kop is wel heel misleidend.. Hij zegt alleen dat als Ajax de eerste 20 minuten niet scoort je kans maakt op een wedstrijd die wij als publiek willen zien.. Dat is een hele andere boodschap dan in de kop staat..

15 januari 2021 om 11:38

Yup, maar ik herken mij niet in "wij als publiek", want wat ik wil een wedstrijd zien waarin Ajax Feyenoord verpulverd en helemaal wegblaast. Daar komt bij dat Regi steeds aan Feyenoord refereert als 'je', dus Regi betrekt het op zichzelf, want voetballers gebruiken de 2e persoonsvorm 'je' wanneer ze 'wij' of 'ik' bedoelen, waardoor ik vermoed dat Regi met "wij als publiek" het Feyenoordpubliek/kamp bedoelt. Jij zou dus ook de meeste duimpjes moeten krijgen in dit topic, maar mensen reageren hier slechts op de kop; het is immers teveel moeite om twee alineas te lezen of dat interview te kijken

Kom laten we een open deur in trappen. Wat een open deuren interview was dit zeg leuk om die oude verhalen te horen en ja als Ajax niet scoort de eerste 20 minuten dan heeft Feyenoord kans. Maar dat is precies hetzelfde als Feyenoord 4x scoort in de eerste helft en Ajax niet dan zie ik ze wel winnen. Allemaal dooddoeners. Allebei waren ze niet best deze doordeweekse speelronde en Feyenoord presteert nooit in de Arena. Ajax zal winnen met 2 a 3 doelpunten verschil maar het word interessant richting het einde van de competitie want daar lijkt het programma van Ajax niet erg gunstig ten opzichte van Feyenoord en Psv.

15 januari 2021 om 09:34

Ik denk dat PSV niet tot het einde gaat meedoen. Probleem is dat we al anderhalf jaar geen topwedstrijden kunnen winnen en ik niet overtuigd ben dat ze dat de komende maanden ineens wel gaan lukken. Wel is het interessant dat Ajax in zijn laatste 2 uitwedstrijden naar Vitesse en Feyenoord moet. Deze twee clubs zijn het meest stabiel bovenin en zouden zo maar eens tot het einde kunnen meedoen.

15 januari 2021 om 09:35

Ik zei gisteren nagenoeg hetzelfde.,
Als Feyenoord deze wedstrijd verlies wat voor mij waarschijnlijker is dan winst dan is er echt geen man over boord.
Deze wedstrijd word gewoon meegenomen in de ingecalculeerde verliespunten.
Het gaat me er wel om hoe deze wedstrijd eventueel verloren word. Van een afslachting zou ik echt verdrietig worden al zie ik dat niet zo heel snel gebeuren, Zoveel tegengoals hebben we niet gehad.

Ik hoop uiteraard op meer dan 0 punten maar ik zie het niet gebeuren

15 januari 2021 om 10:14

Als je als Feyenoord zijnde kampioen wilt worden dan moet je echter wel met minimaal een puntje vertrekken eigenlijk. Bij verlies is het gat 6 punten, en Feyenoord heeft dan eigenlijk ook nog maar 1 topper gehad. Die moeten dan nog tegen AZ en PSV in de komende 2 weken. Die zie ik ze ook niet beide winnen.

15 januari 2021 om 10:23

Silverftront.

Tuurlijk wil Feyenoord kampioen worden echter de vraag is of dat realistisch is.
Maar puntje zou lekker zijn.
Als Feyenoord top 3 eindigt hebben ze het prima gedaan.
Ik zie niet een van de ploegen alle wedstrijden winnen. Nu kwam Ajax gisteren in Extremis ook aardig weg.
Als je PSV en AZ ziet zijn beide ook geen ploegen die constant presteren.

Eigenlijk is de competitie zoals je hem zou willen toch 5 ploegen dicht op elkaar en spannend. Niet altijd even goed.

15 januari 2021 om 19:32

Mwaa. Denk juist dat Ajax, Feyenoord maar ook PSV groeien. Bij Ajax staat het elftal langzaam. Nu nog de ideale tien terug van blessure en dan gaat het hard. Feyenoord krijgt ook steeds meer spelers terug van blessure, waardoor ze steeds sterker worden. En bij PSV dienen zich ook wel wat toppers aan die geblesseerd zijn geweest. Datzelfde kan ik niet zeggen van AZ (of Clasie moet die zo gemiste topspeler zijn) en Vitesse.

17 januari 2021 om 12:01

Alsof de reactie anders zou zijn als het aan een oud ajacied gevraagd werd, wat een onzin zeg

We hebben gister gezien als Ajax in de 88e minuut nog gelijk staat kunnen ze er ook nog 2 maken. Is geen wekelijks terugkerend iets ofzo maar net zoals bij Feyenoord hoef je bij Ajax ook niemand te motiveren voor deze pot.

15 januari 2021 om 10:40

Zonder publiek is dat toch wel wat anders, de meeste spelers kennen elkaar en gaan goed met elkaar om. Het is voor de bühne dat ze af en toe een opstootje maken, maar buiten een enkele extremist is dat een uur na de wedstrijd alweer vergeven en vergeten. De meeste fans reageren er anders op, trekken het zich erg aan blijkt, haha.

Ik vond Ajax tegen PSV en tegen Twente geen al te sterke indruk maken trouwens. Het begin tegen PSV was gewoon slaapvoetbal, daar hebben we wel een handje van aan het begin van de wedstrijd, en het spel tegen Twente was erg slordig en er werden teveel kansen gemist. Het is niet heel logisch dat Feyenoord gaat winnen maar met Dicks goede organisatie en goed countervoetbal is er tegen Ajax altijd ruimte en komen er kansen.

15 januari 2021 om 11:07

Ik vond Feyenoord tegen Zwolle ook een zeer zwakke indruk maken dus het zal dan wel de lamme tegen de blinden worden.

15 januari 2021 om 11:29

Ajax was gister aan de lopende band aan het aanvallen. Die bal wilde er gewoon niet in. Ajax was gister gewoon prima hoor

15 januari 2021 om 11:45

Afmaken is ook een kwaliteit en op basis daarvan speelde Ajax niet goed, daarbij gaven ze ook aardig wat kansen weg aan Twente die het op hun beurt ook slecht deden qua afmaken. Het was van beide kanten matig, al kan je wel stellen dat Ajax daar omheen wel aanvallend speelde. Voor zondag voorspel ik een eenzijdige wedstrijd, met Ajax als winnaar zonder groots spel.

15 januari 2021 om 12:14

@soccerfan_1. Nou daar waren je mede supporters het dan niet mee eens. Ik heb gisteren genoeg Twente kansen gezien die er ook in konden en zo denderend vond ik het bij Ajax ook niet.

15 januari 2021 om 12:47

Je hebt geen kansen bij Ajax gezien of vergeet je die maar even. Als we alle kansen als goals zouden rekenen had een uitslag van 4-9 ook gekund.

15 januari 2021 om 14:05

De bal wilde er niet in is wel een hele leuke uitdrukking in deze. Er werd gewoon heel erg matig afgewerkt, met name Promes mogen ze weer terug de opleiding in douwen. Die kan helemaal niet afwerken op de goal, dat is niet ok als je bij Ajax speelt.

16 januari 2021 om 11:17

Dan ligt jouw lat niet echt hoog. Het is dat Twente heel erg matig was en belangrijke blessures had. Hele matige spelers kwamen er inbinden Twente en Ajax kon nog het verschil niet maken.

Ajax creëert veel en er zijn veel spelers die kunnen scoren. Daarnaast heb ik Ajax ook nog nooit zo kwetsbaar achterin gezien. Er worden veel kansen weggegeven. Tegen Twente speelden Promes, Gravenberch en Blind zeer zwak. Dan verwacht je toch de grinta van Ten Hag en dat hij Martinez en Alvarez brengt om de 1-0 binnen te halen. Hij brengt Labyad en Ekkelenkamp. Wat hebben die Martinez en Alvarez in hemelsnaam misdaan dat ze steeds gepasseerd worden. De wedstrijd tegen Feijenoord is een wedstrijd op zich. Mag hopen dat we de inbreng van het Zuid Amerikaanse gif nu wel gaan zien. Ik zie op dit moment liever Martinez of Alvarez spelen dan een Promes of Labyad.

15 januari 2021 om 11:02

Ik geloof niet dat ik je begrijp, het gaat om hele andere posities. Promes speelt omdat Kudus nog niet fit is. Labyad is al reserve speler. En Labyad gaf als invaller een assists op Huntelaar. Prima gedaan door die jongen.

Verdedigend was er al een aanpassing, Schuurs begon op de bank.

15 januari 2021 om 11:59

Martinez of Alvarez op nummer 6 en Klaassen naar nummer 10 Speedyafc. Dan kunnen Labyad of Promes op de bank.

15 januari 2021 om 14:47

Labyad heeft gisteren voor een belangrijk doelpunt gezorgd door te blijven jagen op die bal en hem toen uitstekend voor te geven aan Huntelaar. Echt, voor een reservespeler doet hij het niet slecht.

Natuurlijk moet hij dit zeggen. Maar hij weet wel beter. Alle lof voor Dick Advocaat, om met dit elftal zo hoog te staan. Maar ook januari is maand voor Feyenoord of ze aan blijven haken of terugvallen.
Er is in ieder geval niet te ontkennen dat deze maand het bloed laat pompen!

Dit gaat wellicht wat arrogant overkomen (en zo bedoel ik het niet). Maar ik vind dit Feyenoord vrij matig. Aanvallend vind ik het niet zo bijzonder en qua verdediging ook niet. Het is dat advocaat het maximale perst uit deze selectie want anders hadden ze echt een stuk lager gestaan. Ik denk echt dat dit Ajax Feyenoord gaat overklassen. Een 3/4-0 zou mij niet verbazen.

15 januari 2021 om 12:58

Dat is toch jaarlijks het geval? Feyenoord dat amper een vuist kan maken tegen Ajax, op dat seizoen met v Persie en Kuyt en Kalou na.. En daar tegenover staat dat Ajax vaak niet echt uit de verf komt tegen Psv, terwijl PSV het dan weer bijna altijd heel moeilijk heeft met Feyenoord. Vreemd hoe zoiets mogelijk is, maar die driehoeksverhouding is er wel.

15 januari 2021 om 16:39

Tegenwoordig gaan de wedstrijden tussen Ajax en PSV gelukkig wel wat meer gelijk op qua resultaten. maar die driehoeksverhouding komt echt doordat alle drie de clubs een (traditionele) speelstijl hebben die kwetsbaar is tegen de ene maar effectief tegen de ander
zo is het aanvallende positiespel van Ajax heel sterk tegen het fysiekere opportunistische spel van Feyenoord, dat fysiekere opportunistische spel van Feyenoord is juist weer sterk tegen PSV dat graag inzakt en vanuit de omschakeling speelt en het vanuit de omschakeling spelen is voor PSV weer ideaal tegenover Ajax dat met veel ruimte in de rug speelt en daar dus kwetsbaar is.

Dus eigenlijk niet eens zo heel vreemd

15 januari 2021 om 17:27

Toch is er vaak zat geen sprake geweest van die traditionele speelstijl, of had de één duidelijk meer kwaliteit of minstens net zo veel, als de ander. Uiteraard is het deels verklaarbaar vanuit wat jij hier zegt, neemt niet weg dat het opvallend blijft.

15 januari 2021 om 16:48

Ajax heeft op elke positie een betere speler, alleen over Senesi - Blind zou je kunnen discussiëren. Waar Ajax de technisch betere spelers heeft en het luxere voetbal speelt, moet Feyenoord het vaak hebben van hard werken en de duels opzoeken. De 6-2 wedstrijd in Rotterdam was dik en dik verdiend door Feyenoord gewonnen, maar we weten allemaal dat het door de offday van Ajax kwam en dan vooral onze rechtsback. Dat is het punt, Ajax moet een offday hebben voordat Feyenoord kan stunten. Was overigens wel een prachtig resultaat voor Feyenoord.

15 januari 2021 om 17:06

Ja als Ajax verliest komt t altijd door Ajax zelf. Offday of Ajax dan maar op 50 procent speelde. Nee die wedstrijd was Feyenoord echt beter. Want Ajax speelde niet slecht ofzo. Maarja hoe dan ook verwacht ik gewoon een makkelijke 3-0 voor jullie. En zie Feyenoord helemaal niet scoren. Mochten al blij zijn dat we er 1 tegen Zwolle thuis konden maken..

'als Ajax de eerste twintig minuten niet scoort, heeft Feyenoord een kans'. Een kans heb je altijd, zelfs als je na 20 minuten met 2-0 achterstaat zoals vorige week tussen Ajax en PSV het geval was, waarin Ajax zelfs nog had kunnen winnen. Feyenoord moet echt een hele goede dag hebben en Ajax een matige dag. Vind wel dat Ajax erg kwetsbaar blijft in de omschakeling, ook met een andere cv gister achterin zag je dat ze enorm veel ruimte en mogelijkheden weggaven, daar liggen de kansen voor Feyenoord. Gewoon met een paar snelle jongens voorin spelen.

15 januari 2021 om 10:38

Dat is dus precies het probleem bij Feyenoord. Pratto en Jorgensen zijn allebei zo traag als de gemiddelde slak en Berghuis is ook niet snel. Dan heb je nog jongens als Sinisterra, die wel goed is, en narsingh, die nog geen bal van 1 meter binnen kan werken.

15 januari 2021 om 16:50

Mhua Berghuis is ook wel snel toch? Niet dusdanig snel dat het een bedreiging vormt maar wel een stuk sneller dan Pratto en Jorgensen. Jammer genoeg staat Berghuis tegenover onze Argentijn, dus ik verwacht geen gevaar van Feyenoord op die flank.

16 januari 2021 om 11:46

Berghuis is niet super snel hoor, niet zo snel als Tagliafico in elk geval. Ik vind wel dat je te snel door de bocht gaat door te stellen dat Berghuis geen gevaar kan stichten tegen Tagliafico, dat kan hij zeker wel. Ook Berghuis zal meer ruimte krijgen en met zijn traptechniek en dribbel kan hij dan gewoon voor veel gevaar zorgen. Daar komt bij dat ik Tagliafico dit jaar niet zijn topniveau haalt.

Weet nog goed dat Feyenoord in zijn tijd vrijwel altijd volslagen kansloos was tegen Ajax. Die 1-2 overwinning in de KNVB-beker sudden death met Obiku en die 2-0 thuisoverwinning met Taument en Damaschin werden gevierd alsof de Europacup 1 gewonnen was. Oh ja, ook nog een keer 2-2 in het Olympisch stadion met Harvey Esajas, maar meestal was het 0-5, 5-0, 0-4, 4-0 etc. Ondanks bikkelharde verdedigers als De Wolf, Fräser en Van Gobbel.

15 januari 2021 om 11:39

Vooral die 2-2 herinner ik me nog goed. Met een late gelijkmaker van Jari Litmanen. Heerlijke wedstrijd!

15 januari 2021 om 13:17

Inderdaad. Toen stond Feyenoord al heel snel met 0-2 voor ;-)

Laat Feyenoord dit seizoen nu net bovengemiddeld veel doelpunten tegen krijgen in de eerste minuten. Ik heb er weinig vertrouwen in, een punt zou al lekker zijn.

Feyenoord gaat het natuurlijk potdicht gooien en terecht. Laat Ajax er maar proberen doorheen te voetballen. Normaliter zou dat met de kwaliteiten die Ajax heeft goed te doen moeten zijn, maar van de 10 wedstrijden die je speelt, win je ze nooit allemaal. Feyenoord hoopt natuurlijk dat dit die ene pot is waarin Ajax het lastig heeft, zo nu en dan een foutje maakt en zelf effectief kan toeslaan op de PSV manier. In een normaal scenario wordt dit een eenvoudige 3-0.

Ajax scoorde gisterenavond al na 7 minuten, na 90 minuten was het even goed 1-1. Waarom zou Feyenoord uberhaupt kansloos zijn zo lang het maar 1-0 is ? Het is gewoon voetballen. Luister naar al die analisten vooraf en achteraf wekelijks. Ze zitten er vaker naast dan dat ze het bij het rechte eind hebben. Ik zelf trouwens ook.

Ik vraag me af waar al dat optimisme vandaan komt. Ajax uit is toch altijd een vrij kansloze pot..

Ik schat de kans op 15 procent voor Feyenoord en 85 procent voor Ajax. Het zou al een geweldige stunt zijn als we gelijk spelen. Snap niet waar het vertrouwen vandaan komt. Ja onze defensie is sterk gebleken maar tegen Ajax zal het wat sneller gaan. Willen we iets daar doen zullen ze Blind en Schuurs onder druk moeten zetten dat is toch wel de achilleshiel van dit Ajax denk ik.

Als we de eerste 85 min goed doorkomen maken we een kans

Falcao, die 2 - 0 met Damaschin en Taument was mijn eerste klassieker ooit, seizoenkaarten doorgeven door het hek en het bij het vak zeggen dat iemand m’n kaartje uit m’n handen trok, vanaf dat moment was ik besmet, kampioenschap 93 zorgde ervoor dat ik chronisch besmet raakte, kom je niet meer vanaf, vind het prima

15 januari 2021 om 23:03

Haha mooi hã¨. Mijn eerste wedstrijd in de Kuip was die legendarische, redelijk onverwachte ontsnapping tegen Rosenborg in 1999 met Somalia. En daarna de stad in feest vieren. Geweldige avond!

In snap dat vertrouwen bij ons Feyenoorders nooit zo goed. We verliezen altijd in Amsterdam. Zelfs toen we kampioen werden was het daar volgens mij 4-0. Puntje zo geweldig zijn, maar ik reken gewoon op 0.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

De Boer: ‘Hier heeft Advocaat gelijk in, het slaat helemaal nergens op’

Ronald de Boer vindt de kritiek waarmee Dick Advocaat afgelopen vrijdag werd geconfronteerd onterecht. Feyenoord haalde in de laatste 18 competitieduels 25 punten, terwijl diens voorganger Jaap Stam, die overigens slechts...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren