Fabrizio Romano meldt update over transfer Mesut Özil naar Fenerbahçe

Vrijdag, 15 januari 2021 om 07:34Yanick Vos • Laatste update: 08:11

Mesut Özil lijkt hard op weg naar de uitgang bij Arsenal en alles wijst erop dat Fenerbahçe zijn nieuwe club wordt. Fabrizio Romano laat vandaag op Twitter weten dat de Duitse middenvelder nog altijd in onderhandeling is met the Gunners over het ontbinden van zijn contract. Fenerbahçe blijft hopen op zijn komst en is bereid om tot aan het einde van de transferwindow op hem te wachten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door los canario)

Laat ons hopen dat dit klopt. Nu nog Sokratis en Mustafi weg en contract Balogun verlengen. Dan zou ik het al een vrij geslaagde transferperiode vinden. En het zou echt top zijn mochten we Buendia of Bissouma kunnen aankopen.

Mesut is aan het onderhandelen, je leest eigenlijk niets anders. Wat is nu eigenlijk het probleem van Arsenal. Mesut is bereid om te gaan en Arsenal kan daardoor 1.2 mil besparen. Tenminste dat heb ik gelezen. Daarbij heb ik vaak gelezen dat mesut voor onrust zou zorgen bij arsenal. Voornamelijk in de kleedlokaal. Laat hem dan gewoon gaan. Ben je van alle ellende af. Eigenlijk zou Mesut gewoon nog een half jaar op de tanden moeten bijten. Arsenal tot op de laatste cent uitmelken. En dan pas vertrekken. Als men het dan toch op deze manier wil.

15 januari 2021 om 09:10

Nou wat volgens mij het probleem is, is dat hij nog 6 maanden contract heeft. Dat wilt hij wel laten ontbinden maar waarschijnlijk niet voor Jan Lul. Dus is hij nu met Arsenal aan het onderhandelen over het loon van de laatste 6 maanden lijkt mij. Fenerbache wacht gewoon af totdat ze hem gratis kunnen contracteren, wat normaal gesproken totaal niet de handelsmentaliteit is van een Turkse topclub. Die gooien het liefst flinke miljoenen in 33-jarige spelers namelijk.

15 januari 2021 om 09:40

@baron Die mentaliteit is ondertussen drastisch veranderd. Door de corona crisis zijn er al veel minder inkomsten voor alle clubs over de wereld. Tel daarbij de valuta stijging van de euro tegen over TL ( turkse lira ) op. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de schulden van vele turkse clubs. Dus dat miljoenen smijten, hoeft arsenal echt niet op te rekenen.

15 januari 2021 om 10:58

Ahaa excuus, stond mij nog een beetje bij van de tijd rondom 2010-2014 ofzo. Met van die uitgerangeerde spelers die in Turkije opeens nog 4 of 5 miljoen konden ophalen, soms goed (drogba) maar vaak tegenvallend. Fenerbache moet gewoon lekker wachten, voor Arsenal is het al gunstig als Ozil 20% inlevert: scheelt geld en hij is niet meer op de club. Als ik Ozil was zou ik ze ook lekker leegmaken hoor, het contract is door 2 kanten getekend.

15 januari 2021 om 11:54

Dat is echt verleden tijd. Clubs uit turkije kunnen dat soort bedragen niet meer ophoesten.

15 januari 2021 om 09:55

Voor 1.2 miljoen zou ik Ozil lekker thuis laten zitten. Als Ozil zo graag naar Fener wil of uberhaupt wil voetballen, was hij met een beter voorstel gekomen dan zijn totale salaris uit te willen laten betalen. Het zegt een hoop over Ozil dat hij elke cent eruit wil halen, ook al is het een contract wat Arsenal ook met haar volle verstand ondertekend heeft. Laat de PR machine van Ozil je aub niet afleiden van het feit dat Ozil meer geeft om geld dan voetbal. Dat hebben ingewijden zelfs openlijk erkend overigens.

15 januari 2021 om 10:07

Ik laat me nergens door beinvloeden. Wat ik wel opmerkelijk vindt is dat men Arsenal niets kwalijk neemt in deze kwestie. Zoals teamgenoten en analisten hebben verkondigd. Is dat hij goed traint en topfit is. Daarbij zou ik als ik Özil was. Ook tot iedere cent uitmelken. Daar heeft hij volkomen recht op en het zegt niets over Özil. Behlave dat het een sterk karakter is, die zich niet weg laat jagen. vecht voor iedere cent waar hij recht op heeft. En Arsenal moet gewoon dokken. En niet zeiken. Hij zet zichzelf immers niet buiten de selectie. Dat doet arsenal, oke dat kan, maar uuh lekker centen overmaken dan. Persoonlijk zou ik arsenal ook uit melken. Iedere eerlijke mens houdt van geld 😉

15 januari 2021 om 10:35

Ik neem Arsenal genoeg kwalijk, maar blijkbaar is er meer aan de hand waar wij geen zicht op hebben. De China kwestie ga ik niet in mee, die geluiden komen alleen van andere kanalen dan de club/betrokkenen zelf en zijn zo vaak herhaald dat het nu lijkt alsof dat de reden is. Ozil een sterk karakter noemen is wel heel gek, want zelfs op het veld zie je al dat hij dat niet is. Koppie laten hangen, zeiken op anderen. Arsenal zeikt overigens nergens over, hij krijgt gewoon netjes zijn geld overgemaakt niet? Nogmaals, laat je niet in de war brengen dat Ozil meer om geld geeft dan om voetbal, want anders was hij al lang ergens anders gaan voetballen - zelfs als hij daarvoor wat geld mis zou lopen.

15 januari 2021 om 10:49

Ook een sterk karakter kan wel een zijn koppie laten zakken. Immers speelt hij met los zand om zich heen. Bij Real zag ik hem dat niet vaak doen. Zag ik vaker een smile van oor tot oor. Zoals ik al zei, özil is niet netjes behandeld. Dus staat Özil in zijn volste recht tot op zijn laatste cent betaal te krijgen. Topper vindt ik het. Wat u niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet.

15 januari 2021 om 11:09

Drogreden imo, hij is de best betaalde speler van de club en daar mag meer van verwacht worden. Een sterk karakter sleept zijn ploeggenoten er doorheen en gaat voorop in de strijd ipv op anderen te zeiken, al zijn ze nog zoveel slechter dan hij zelf. Jij zegt dat Ozil niet netjes behandeld is, heb je daar ook voorbeelden van of is dat een aanname? Weet jij precies waarom hij niet geselecteerd wordt? Ik was een groot fan van Ozil, vond het fantastisch dat hij naar ons kwam, maar eind van de rit is het eigenlijk eerder teleurstellend wat hij ons gebracht heeft, buiten zijn grote aandeel in de FA Cup winsten.

15 januari 2021 om 11:17

Ozil heeft uiteraard gelijk dat hij Arsenal zijn contract tot de laatste cent laat uitbetalen. Dat is zijn volste recht en laat het een waardevolle les zijn voor Arsenal dat ze nooit meer dergelijke contracten moeten geven (al hebben ze het met Auba weer gedaan).

Maar het is ondertussen wel duidelijk dat Ozil wel degelijk meer om geld geeft dan om voetballen want anders zou hij deze situatie waar hij nu inzit niet zo lang volhouden.

15 januari 2021 om 11:56

Een reden heb ik zeker. Meerdere teammaten hebben hem beschreven als een beest op de training. En dat hij in top fitte situatie verkeerd. Waarom kan je hem dan niet 1 keer de kans geven. Vreemde gang van zaken.

15 januari 2021 om 12:04

Ozil is gewoon slecht, je bent 3 jaar blijven hangen denk ik. Hij is niet meer de oude...

15 januari 2021 om 12:31

Daaruit kan je dan toch concluderen dat er meer aan de hand is? Wat dat is blijft speculeren, maar je kunt niet zomaar zeggen dat hij slecht behandeld wordt.

15 januari 2021 om 12:45

Waarom zou je hem dan niet opstellen. Hij is toch je best betaalde speler. Of op zijn minst in de beker ? Zeker weten dat er genoeg reden is voor speculeren. Simpelweg omdat hij 0 kansen heeft gekregen op alle fronten waarin arsenal actief is. En dat gaat wel wat te ver.

15 januari 2021 om 14:20

...serieus? Er speelt dus meer wat wij niet weten waarom hij niet opgesteld wordt. Speculeren mag altijd, maar doe niet alsof het de waarheid is. Ozil heeft kansen gekregen onder Arteta en daarin hebben ze misschien wel gezien dat hij niet genoeg brengt. Dat je het daar niet mee eens kunt zijn is prima, maar dat is de situatie. Ik snap ook best dat mensen hem nu gaan verdedigen, maar de manier waarop is een beetje overdreven.

15 januari 2021 om 15:14

Wat jij zegt zijn ook allemaal aannames.. Je doet alsof wat jij hoort een feit is met je: Dat hebben ingewijden zelfs openlijk erkend overigens. En als iemand anders het tegenovergestelde beweert zijn dat 'drogredenen imo'.

15 januari 2021 om 15:19

Er is beeld van dat ingewijden dat erkend hebben. Ozil leeft niet voor het voetbal, hij is in zijn vrije tijd weinig met voetbal bezig. Dat is dus geen aanname.

Ik hoop oprecht dat het een succes gaat worden, maar Özil komt echt in een chaotische competitie terecht. Ik hoop dat hij net gek wordt van zijn slechte teammaatjes en de scheidsrechters die vaak hun eigen showtje geven. En tot slot hoop ik dat Fener weer meer gaat aanvallen met Özil ipv de bal aan de tegenstander laten. Ps de manager van Fener heet Erol Bulut geen Umut Bulut(Malatyaspor)

15 januari 2021 om 09:04

Nou in plaats van dat caner alleen de voorzetten gaat geven dan hebben we nu ozil die het vanaf de andere kant kan geven. Erol zal wel uit zijn stoel springen als hij straks die optie krijgt.

15 januari 2021 om 09:20

Ja hoop het nu nog een extra aanvaller halen wat mij betreft. Valencia vind ik matig en Perotti gaat waarschijnlijk niet meer spelen door een blessure.

Hij zal wel met zijn hark nog wel een paar blaadjes vergeten zijn en het onderste uit de kan halen. Arsenal had al tijden eerder het verlies moeten nemen en hem met een zak geld moeten ontbinden, nu zou ik hem lekker nog laten gaar koken thuis en gewoon doorbetalen als hij het salaris van het restant van het seizoen eist

15 januari 2021 om 09:54

Schop1989, De enige die jij in deze kwestie iets kwalijk neemt is blijkbaar özil. Wil je even voor het gemak toelichten wat Arsenal fout heeft gedaan in deze kwestie ? Al maanden hunkert men en analisten naar creativiteit rondom de 16. Iemand die sleutel passes kan geven. Özil is al een paar keer door verschillende mensen aan het licht gebracht. Team maten waren ook vol lof over zijn trainings mentaliteit. Maar zoals ik al vroeg, heeft arsenal ook fouten gemaakt ? Het kan ook zijn dat jij Arsenal niks kwalijk neemt. Ben gewoon even benieuwd ?

15 januari 2021 om 10:50

In mijn optiek heeft Ozil zijn hele periode bij Arsenal te weinig gebracht aan de club op voetballend gebied. Verdedigend stond hij zelfs in zijn 'goede periodes' waarin hij wel genoeg km's op het veld legde constant te slapen en buiten die periodes was het gewoon te weinig inzet. Ik vind Ozil voetballend een achilles hiel voor elk team en dus kan het nooit een aanwinst zijn als je creativiteit schijnt te missen. Al is die creativiteit rond de 16 een van de laatste problemen waar Arsenal mee te kampen had, er gingen andere structurele dingen fout. Daarnaast valt er weinig te zeggen, omdat het bol staat van discutabele verhalen. Een onderpresterende werknemer verdient de wind van voren.

15 januari 2021 om 11:53

Nou prima, denk dat je het probleem wilt zien vanuit een oogpunt. Ozil heeft in zijn eerste jaren wel degelijk spectaculaire dingen gedaan bij arsenal.

15 januari 2021 om 11:57

Ja inderdaad, vanuit de mijne en zoals ik al zei; je kunt wat mij betreft een meest prachtige pass geven, maar als je daarna staat te slapen dan kun je net zo hard weer door de mand vallen. Bij veel mensen blijven de spectaculaire dingen hangen en worden de slaap momentjes niet zo opgemerkt Dus zeker mooie dingen gedaan in zijn eerste jaren. Werd toen door veel afgedaan als, dan moet je dat met andere spelers oplossen zoals met Messi nu ook steeds duidelijker word, andere spelers moeten dan maar harder werken of je stelt eerder 2 kante's op. Ik ben van mening dat dat niet kan want wat als de verdedigende middenvelder die niet gedekt word doorstapt, dan heb je een man meer situatie en moeten die 2 kante's toch blijven kiezen

Echt jammer om te zien dat mijn, voorheen, favoriete speler en mijn favoriete club elkaar zo aan het pesten zijn. Ik lees veel reacties over dat Özil in zijn gelijk zou staan en dat Arsenal het meest te verwijten valt.. nou daar ben ik het niet mee eens, in deze kwestie zijn het beide partijen die elkaar aan het naaien zijn. Niet netjes van Arsenal en als Özil zo graag wil spelen en zijn droom wil waarmaken door voor Fener te spelen stel je dan ook zelf wat soepeler op. Ja, je hebt recht op geld, maar is dat nou het allerbelangrijkste in de wereld? Als ik me niet op mijn gemak voel ergens laat ik dat geld mij echt niet in de weg staan van nieuw geluk en ik heb lang niet zoveel geld als Mesut. Jammer dat dit huwelijk eindigt in een vechtscheiding.

15 januari 2021 om 13:12

Dat slaat natuurlijk nergens op. Mesut wilt best blijven en zijn contract uitdienen lijkt me, maar als Arsenal hem uit de selectie zet en niet opstelt, dan is het logisch dat hij een oplossing zoekt om te spelen. Dat hij vervolgens Arsenal aan het contract wilt houden is volledig zijn recht. Zij kiezen hiervoor, niet hij. Hij is nog wel netjes door een aanbod te doen om zijn salaris over de komende jaren te verdelen en het niet op te eisen in de komende zes maanden, zoals het vooraf is afgesproken. Het verdelen van zijn salaris komt Arsenal ten goede, daar het haar liquide middelen kan verhogen. Dus win-win situatie.

15 januari 2021 om 14:16

In welke wereld is het een voordeel voor Arsenal als ze wel zijn salaris volledig uit moeten betalen - zij het over meerdere jaren?

15 januari 2021 om 17:59

Qua geld staat Mesut volledig in zijn recht, hij heeft een contract en recht op dat geld. Ik bedoel nergens te stellen dat Mesut ongelijk heeft. Waar het mij om gaat is dat als Mesut zo graag weg wil dat een akkoord dan van twee kanten moet komen. Mesut doet altijd aan goede zelfpromo, als hij dan zo graag gelukkig wilt zijn, neem dan genoegen met minder en sluit het hoofdstuk af. Dat zou hem sieren, of hij daar nou recht op heeft of niet.

15 januari 2021 om 18:40

Samcro / Door de kosten te verdelen over 4 jaar i.p.v. 6 maanden hebben ze op korte termijn meer liquide middelen waardoor ze de ruimte kunnen benutten voor een nieuwe transfer of voor meer salaris. Ozil verdient veruit het meeste van de selectie. Aangezien ze hem toch niet gaan gebruiken, kunnen ze toch liever in 4 jaar de kosten van zijn salaris maken dan hem in de selectie houden en binnen 6 maanden dezelfde kosten moeten maken?

Petit_7 / Mits Mesut niet zo behandeld zou zijn door Arsenal had ik je gelijk gegeven. Maar ze hebben hem sinds maart niet opgesteld vanwege externe factoren. Hij is echt slecht behandeld door de club. In mijn optiek logisch dat je dan niks wilt inleveren.

15 januari 2021 om 19:15

Maarja, dan heb je alsnog 4 jaar Özil die door je salarishuis spookt. Dan liever in 1x goed doen. Zoals ik in mijn originele post al zei: het is een vechtscheiding. Je wilt toch ook niet dat je ex iedere maand nog even langs komt om een kledingstuk op te halen? Misschien een gekke vergelijking, maar zo kun je natuurlijk niet vooruit omdat je gedurende 4 jaar toch telkens achteruit moet kijken in je salarishuis. Met de wijsheid van nu had hem dit contract nooit aangeboden mogen worden. De officiële lezing is trouwens nog altijd om voetbaltechnische redenen, zo heeft Arteta meerdere keren aangegeven. Als je een voetballer dat salaris voorschotelt mag je daar toch ook prestaties voor terug verwachten? Blijkbaar presteert hij niet naar behoren en dat heb ik zelf vaak genoeg waargenomen. Ondanks dat hij lange tijd mijn favoriete speler was, heeft hij ons ook vaak genoeg op het veld laten stikken (met of zonder invloed van ploeggenoten). Arsenal en Özil verdienen in deze kwestie allebei de schoonheidsprijs niet.

Echt jammer om te zien dat mijn, voorheen, favoriete speler en mijn favoriete club elkaar zo aan het pesten zijn. Ik lees veel reacties over dat Özil in zijn gelijk zou staan en dat Arsenal het meest te verwijten valt.. nou daar ben ik het niet mee eens, in deze kwestie zijn het beide partijen die elkaar aan het naaien zijn. Niet netjes van Arsenal en als Özil zo graag wil spelen en zijn droom wil waarmaken door voor Fener te spelen stel je dan ook zelf wat soepeler op. Ja, je hebt recht op geld, maar is dat nou het allerbelangrijkste in de wereld? Als ik me niet op mijn gemak voel ergens laat ik dat geld mij echt niet in de weg staan van nieuw geluk en ik heb lang niet zoveel geld als Mesut. Jammer dat dit huwelijk eindigt in een vechtscheiding.

Ozil geeft Arsenal de ruimte om plek te maken in hun salarishouding. Als ze Ozil verspreid tot 23/24 gaan betalen dan is dat toch alleen maar goed voor Arsenal ? Ze moeten wel een beetje meewerken zodat we deze deal kunnen afronden

15 januari 2021 om 12:33

Als Ozil zo graag wil voetballen zal hij water bij de wijn moeten doen. Als zij uiteindelijk alles moeten betalen en Ozil kan ergens anders ook een ander salaris incasseren is dat alleen maar goed voor Ozil, want Arsenal is nog steeds evenveel geld kwijt.

15 januari 2021 om 12:49

Nou Ozil heeft gewoon een contract en ik las ook iets met een loyalty bonus ofzo ? iets van Persie ook had destijds. Het zou Arsenal meer doen als ze gewoon meewerken, niet andersom. Zij willen af van Mesut, dus dan moeten zij water bij de wijn doen.

15 januari 2021 om 14:17

Natuurlijk niet. Arsenal is per saldo evenveel kwijt. Ozil heeft uiteraard recht op dat geld maar de verdediging wordt steeds gekker hier.

Heel eerlijk, wat is er nog belangrijk aan deze Ozil? Dat voetbalzone hier nog zoveel tijd aan besteed. Deze voetballer is toch allang over zijn hoogtepunt heen. Overschatte middenvelder trouwens ook.

15 januari 2021 om 13:22

Wij, en de rest van de wereld hebben wel interesse in hem. Mesut is een merk, hoe bedoel je wat is er zo belangrijk ?

Ozil is fit en gaat gewoon knallen bij Fener. Let maar op

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas7037
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
O. TufanMiddenvelder305
A. BayındırKeeper320
Luiz GustavoMiddenvelder271
J. SosaMiddenvelder273
M. YandaşMiddenvelder274
M. ThiamAanvaller276
E. ValenciaAanvaller277
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

1187 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren