Ten Hag ontkent interesse: ‘Er is op dit moment geen sprake van’

Vrijdag, 15 januari 2021 om 06:48Yanick Vos • Laatste update: 08:10

Toby Alderweireld is voorlopig geen optie voor Ajax, zo heeft trainer Erik ten Hag donderdag laten weten na afloop van de 1-3 overwinning op FC Twente. De 31-jarige verdediger van Tottenham Hotspur wordt sinds vorige week in verband gebracht met een terugkeer naar de Eredivisie nadat PSV-scout Jan Vennegoor of Hesselink volgens De Telegraaf geïnformeerd heeft naar de diensten van de 104-voudig Belgisch international.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door ayrshire)

Gisteren heeft wederom aangetoond waarom het juist wel noodzakelijk is dat er minimaal 1 nieuwe CV komt. Blind kan het helaas niet meer belopen en Schuurs of Timber moeten een goede sterke man naast zich hebben.

Je hoopt eigenlijk van wel. Als je Blind gister zag spelen dan moet je toch wel concluderen dat het na dit seizoen klaar is. En zo komt Schuurs ook niet verder want die heeft niemand om zich aan op te trekken, dat centrum is heel kwetsbaar

15 januari 2021 om 07:35

Als Alderweireld komt wordt hij voor rcv gehaald en komt hij te staan op de plek van Schuurs. Ajax speelt met een linkspoot en een rechtspoot in het centrum.

15 januari 2021 om 08:29

Schuurs gaat hem niet worden, het is toch net een vrachtwagen. Timber gisteren wederom op zijn plek zien spelen en die is gewoon 2 klasse beter maar mist nog wat fysiek

15 januari 2021 om 09:52

Denk alleen niet dat hij komende zomer zo maar mag vertrekken. Hebben het ook bij Vertonghen gezien.

15 januari 2021 om 11:16

Volgens mij wordt het tijd voor een bril, want er is geen CV in de Eredivisie, ik denk zelfs ter wereld niet, die kan opbouwen zoals Blind. Dat er een sloper met heel veel snelheid naast zou moeten staan die heel sterk is in 1-1 duels is een ander verhaal, maar dat is Alderweireld ook niet. Maar Blind is verre van afgeschreven.

15 januari 2021 om 13:25

@DonCoXxX, ik begrijp ook niet al dat geroep dat Blind niet meer kan. Hij heeft zo'n spelinzicht en een geweldige pass. Als je een sloper met snelheid naast hem zet, zou dat perfect zijn.

15 januari 2021 om 11:37

Het grootste probleem is het middenveld. Dat staat veel te aanvallend, aangezien Klaassen en Gravenberch constant naar voren rennen. waardoor de verdediging in de problemen komt.
Ajax zou eigenlijk met 2 pure verdedigende middenvelders moeten spelen, zoals Schone en Frenkie de Jong dat deden.

15 januari 2021 om 12:20

@krovikan ik heb begrepen dat Lille geldproblemen heeft. Stel ze kunnen die Botman niet betalen, is er dan een optie dat hij terug komt naar Ajax?

15 januari 2021 om 14:32

Dat lijkt mij niet, dan kopen ze hem wel en verkopen ze hem door. Er is vast wel een financierde (bank, rijke fan) die garant wil staan... Ze kunnen hem natuurlijk nu wel slijten voor een miljoen of 20-30

Wat zou het fijn zijn als Overmars zou kunnen doorselecteren. De Keepers is nu nog niets over te zeggen, dat is sterk afhanelijk of Onana weg gaat of niet. Voor de rest kijken of je Blind, Alvarez, Ekkelenkamp, Brobey, Labyad, Pierie kwijt kunt raken.

15 januari 2021 om 07:59

Je hoeft Blind echt niet weg te doen hoor. Alleen tegen snellere aanvallers moet hij wat mij betreft wel op de bank plaats nemen. Sta je echter achter en gooit de tegenstander het dicht dan is het wel fijn als je iemand hebt die goed kan opbouwen.

15 januari 2021 om 09:43

Blind is goed in het opbouwen van het spel. Bovendien moet je een breker hebben naast Blind. Met Schuurs heb je een te lieve verdediger. Zie liever die ene jongen van 17 jaar spelen naast Blind......namelijk Rensch. Die kan beter worden dan De Ligt. Geef die man nu de kans en laat hem rijpen. Hij leert sneller dan Schuurs. Volgend seizoen moet hij Schuurs vervangen in mijn optiek. Dan kan je nog wel 2 tot 3 jaar genieten van Blind. Rensch is explosiever, positioneel beter en bovendien athletischer. Een echte moderne verdediger. Doet mij denken aan Ramos in zijn jonge jaren.

15 januari 2021 om 11:51

Beter worden dan De Ligt? Wow! Rustig aan zeg. De Ligt is een van de grootste verdedigende talenten die er ooit is voortgekomen uit de opleiding van Ajax, de meest begeerde jonge verdediger ter wereld momenteel, maakte zijn debuut op z'n 16e, aanvoerder toen hij 17 (18?) was. Rensch is daar heel, heel ver van verwijderd. Daarnaast ook echt een compleet andere soort verdediger. Zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. Ook niet als je puur op talent kijkt, maar goed, daar is niemand mee te vergelijken momenteel.

15 januari 2021 om 08:01

Wrm brobbey? Ik hoop juist dat brobbey blijft

15 januari 2021 om 08:11

Blind kan nog wel als 6, maar achterin is hij veel te kwetsbaar geworden. Ik vindt hem na zij hartproblemen echt flink achteruitgegaan. En Brobbey dat is meer van mijn kant uit een principe kwestie. Als je zo jong bent dan moet je blij zijn dat je bij Ajax kunt spelen en dan moet je niet zo lang zeuren voordat je je contract tekent. En dat staat los van zijn zaakwaarnemer. Uiteindelijk bepaalt de speler nog altijd zelf. Je krijgt de kans door opleiding komt zover en krijgt dan spatjes op het moment van doorbreken. Dat vindt ik schofterig. Dadelijk tekent hij voor 3 jaar, krijgt volop kansen en gaat dan met een 1 jaar contract goedkoop weg. Ik vindt dat een rot mentaliteit wat voor mij niet hoeft.

15 januari 2021 om 10:47

Doorselecteren moet inderdaad gebeuren. Overigens kunnen we ook Martinez op de plek van Blind zetten als de wedstrijd daarom vraagt. Blind kan wat mij betreft dan als controlerende middenvelder spelen, Klaassen op 10 en Promes eruit.

Ekkelenkamp moet je verhuren, die jongen kan wel wat, maar is nog niet goed genoeg voor Ajax 1. Labyad zou ik houden als sub. Als hij akkoord gaat met die rol, is het prima. Viel gisteren goed in.

Promes, Alvarez, Pierie eruit. Danilo nog een jaartje bij Twente en of Brobbey of Traore verhuren.
Als Onana gaat, koop je Drommel en laat je Drommel en Scherpen strijden om de plek onder de lat.
Er moet ook een VC bij. Zowel Schuurs als Timber hebben talent, maar zijn bij lange na niet constant genoeg voor het niveau dat Ajax nastreeft.

Daarnaast moet er een linksbuiten komen, moet je Nico opvangen als ie vertrekt.
En ik ben heel benieuwd naar types als Taylor, Unuvar, Hansen en Regeer momenteel in hun ontwikkeling staan.

15 januari 2021 om 11:11

Blind of Martinez maakt niet zo heel gek veel uit. Beide niet groot, Martinez verdedigend sterker, Blind opbouwend, maar op beide aspecten zit vindt ik niet ze heel veel verschil.wel vindt ik dat Ten Hag eens een keer een slot op de deur moet inbouwen. Blind of Martinez zouden dat moeten kunnen. Dus wellicht Klaassen eens een keer eruit en Martinez erin. En sowieso even geen promes en Labyad meer wat mij betreft.

Onana
Nous
Schuurs
Blind
Nico
Kudus
Martinez
Gravenberch
Anthony
Haller
Tadic

Dit snap ik dus echt niet. Toby kan prima nog 2 jaar mee en Schuurs heeft laten zien (voorlopig) tekort te komen, ondanks zijn leeftijd. Met de Belg als mentor komt het er misschien nog wel uit. Ik had overigens ook Alvarez wel een paar potjes achterin willen zien, maar dat lijkt er gewoon niet in te zitten.

15 januari 2021 om 07:56

Precies, gewoon een kort lopend contact aanbieden en schuurs maar een jaartje naaar Twente.

15 januari 2021 om 08:49

Als Schuurs beter is dan Pierie dan mag hij het komen proberen, wat is dat slappe hap zeg. Die jongen is het echt net allemaal net niet voor Twente. Jans gaf ook al terecht aan dat hij die bal gewoon de tribune in moet schoppen. Maargoed, van mij mag Schuurs een jaartje naar Twente hoor.

15 januari 2021 om 08:05

Tuurlijk wel. Alderweireld is momenteel gewoon te duur. Mij wordt juist duidelijk dat Ajax direct handelt als de kans zich voordoet. Duidelijk is dat Schuurs op zoek kan naar een nieuwe club. Gisteren deed Timber het tot aan de kramp, enige smetje, beter. Viel trouwens ook op hoe dramatisch blind eigenlijk is als de fouten van anderen niet afleiden. Schuurs is voor mijn gevoel Mike van den Hoorn. Die wist ook Stam en De Boer te overtuigen dat hij een top verdediger in de dop was, maar vervolgens kwam hij langdurig te kort.

Er zijn 2 spelers die van mij mogen stoppen bij ajax, promes die sinds Ziyech geen deuk in een pakkie boter schiet, wat een kansen heeft deze man nodig om er is 1 in te schieten en Blind totaal niet meer de Blind voor ze rikketik traag, zoveel foute passes door het midden. Geef mij maar Martinez, Alvarez of Schuurs centraal achterin 2 van de 3 dan

15 januari 2021 om 11:40

Klaassen en Gravenberch brengen Blind in de problemen, door constant naar voren te rennen ipv te verdedigen. Ajax mist 2 pure verdedigende middenvelders.

Waarom mag een Blind geen mindere periode meemaken? Het is een bijzondere tijd voor hem met ups (vader geworden) en downs (hart problemen). We weten niets over zijn prive situaties (mogelijk veel slapeloze nachten door de baby en/of nog veel controles voor zijn hart). Hebben allemaal impact en kan leiden tot concentratieproblemen. Daarnaast moeten mensen echt ophouden met doen alsof de Ligt de norm is voor Ajax verdedigers. Schuurs/timber zijn spelers die aan het ontwikkelen zijn. Daar horen fouten bij. Vorig jaar speelde Schuurs nog bijna alles in de Kkd. Nu stond hij tegenover spelers als Malen, Mane, Zapata. Hier leert hij van. Alles gaat zo snel (hoeveel wedstrijden achter elkaar). Volgend seizoen is hij meer ervaren en hopelijk draait Blind ook beter. De middenvelders ondersteunen beter en met Haller een spits die bal vasthoudt. Een Alderweireld mag altijd komen (liefst gratis). Hij kan hopelijk wat druk weghalen.

15 januari 2021 om 10:37

De mindere periode van Blind was zich wel al aan het aankondigen, sinds hij terug is van zijn hartproblemen is het allemaal gewoon een stuk minder. Snel was hij nooit, maar scherp en fit vind ik hem ook niet echt ogen. Het is gewoon slappe hap in verdedigend opzicht. Dat is vervelend voor die jongen, maar wel begrijpelijk. Tegelijkertijd wil je je als Ajax graag meten met de Europese top, dan moet je wel gewoon een goede verdediging hebben. Ik zou als ik Ajax was volgend jaar kijken naar een goede, ervaren cv. Ik ben het ook niet eens met je opmerking over Schuurs. Vorig jaar heeft Schuurs regelmatig gespeeld, flink wat fouten gemaakt, een jaar later maakt hij nog steeds veel fouten en lijkt hij nauwelijks geleerd te hebben ervan. Dan vind ik het imo logisch dat hij zoveel kritiek krijgt (mensen hebben hem vrij lang de hand boven het hoofd gehouden vind ik eerlijk gezegd), en dus dat hij er nu even naaststaat. Natuurlijk is het nog een jonge jongen en hij kan zich verder ontwikkelen. maar hij heeft wel echt een ervaren, goede verdediger naast zich nodig die hem daarin beter kan sturen dan Blind. Het centrum Blind - Schuurs is gewoon niet goed genoeg voor de doelen die Ajax nastreeft, ze vullen elkaar niet aan.

15 januari 2021 om 10:52

Schuurs schrijven we te snel af, want die jongen kan echt wel wat. En die speelde vorig seizoen maar sporadisch in het eerste. Wel kwalijk dat Ajax daar dus blijkbaar afhankelijk van is, het zou mooi zijn als hij zich aan een gearriveerde speler kon optrekken. Blind is inderdaad na zijn hartproblemen nooit meer helemaal de oude geworden. Ik vind het positioneel nog steeds uitzonderlijk, maar hij wordt slordig en dat is iets, wat hij eigenlijk nooit was. Ik zou de komst van Alderweireld toejuichen. Wie heeft restwaarde nodig als je je waarde op het veld en in de opleiding kunt laten zien? Tadic heeft ook geen restwaarde, Huntelaar ook niet, maar ze zijn zo belangrijk.

15 januari 2021 om 10:56

@rubentje13 als geen (herhalende) fouten de norm is dan kan je ook bij PSV iedereen op de bank zetten. Schuurs is nog jong. Vorig seizoen heeft hij 732 minuten gemaakt in 10 wedstrijden in de Eredivisie...dus weet niet wat jij regelmatig vindt. Dit seizoen is zijn eerste seizoen als basisspeler en staat nu op 15 wedstijden in de Eredivisie. Dus deze man is gewoon nog onervaren. Fouten door de verdediging ligt ook aan andere zaken zoals het missen van Ziyech die heel veel arbeid leverde. Donny die een marathonloper is.
Nu speelden we veel met Labyad in de spits die geen bal vasthoudt en ook niet meeloopt. Promes die geen skippybal raakt. Nico minder in vorm. Allemaal zaken die meespelen waardoor Cv veel druk krijgen. Je kent situatie van Blind niet. Wat dit met hem doet.

Blind is voor Ajax echt een lastig verhaal natuurlijk. Verdedigend komt hij te kort en die kwetsbaarheid wordt steeds erger bij hem heb ik het idee, maar voetballend is hij nog zo belangrijk voor Ajax. Als hij niet speelt mis je wel zijn voetbalkwaliteiten van achteruit. Toch moet er wel wat gebeuren in het centrum bij Ajax. Met een sterk centrum was je met 2 vingers in de neus kampioen geworden en had je ook meer kans gehad op overwinteren in de CL (vooral gezien de 2-2 tegen Atalanta, waar je de 2 goals weg geeft door de kwetsbaarheid achterin). Nu is het nog maar bezien of je kampioen kan worden, nog steeds wel de favoriet, maar er zijn meer kapers op de kust. Wie weet kunnen Rench en Timber in de toekomst wel een cv worden, op dit moment moeten ze nog wel veel leren en fysiek sterker worden en het zal voor beide wel goed zijn als er een ervaren kracht er naast staat die de jongens goed kan begeleiden en daarnaast ook goed kan verdedigen

15 januari 2021 om 10:09

Ik vraag me af of Timber ooit de gewenste partner van Blind gaat worden. Hij is in een aantal dingen heel goed maar hij is maar 1.79. Dan heb je dus een centrum van twee verdedigers die maximaal 1 meter 80 zijn, dat is gewoon te klein als je volgend jaar in de CL tegen Lewandowski of Kane speelt.

15 januari 2021 om 10:40

Eén kleine verdediger kan prima en dat hoeft niet eens een beperking te zijn dan (bijvoorbeeld Boscagli bij Psv, wint veel kopduels ondanks zn geringe lengte), maar inderdaad heb je wel echt een grotere nodig voor de CL, maar ook gewoon in de eredivisie. Nu ontbeert het snelheid wat tegenstanders uitbuiten, dan ontbreekt het kracht en lengte wat tegenstanders kunnen uitbuiten. Zet er een grote, sterke spits neer, en die twee zullen hun handen er vol aan hebben. Met je eens dus dat ze er een verdediger bij moeten halen. Kan Timber niet trouwens ook als back? Heeft wel de snelheid ervoor.

15 januari 2021 om 11:20

Niet iedereen kan koppen als Passarella, of ook een Tagfiaglico. Schuurs en Veerman zijn van een behoorlijke lengte, maar bakken er in de lucht niks van. Schuurs overigens op de grond ook niet. Het is wat dat je als verdediger wordt opgesteld, en daar niks van kan;-)).

15 januari 2021 om 12:00

Dat blijft natuurlijk de vraag. Zn lengte heeft die niet mee, maar in de eredivisie kan je daar 9 van de 10 wedstrijden wel mee weg komen,maar idd in de CL wordt er meer gevraagd. Het voordeel van hem is wel dat hij de snelheid heeft. Mocht je Blind verdedigend willen compenseren dan heb je toch al snel een type De Ligt nodig die naast zn eigen verdedigende werk ook nog kan assisteren bij Blind.

Ajax moet gewoon Toby halen en als Toby naar NL wilt dan zal Ajax de enige optie zijn. Psv supporters zal jullie alvast vertellen hij heeft 3 kruizen op zn arm en hij speelt graag in korte mouwen😉

Als Ajax wil doorgaan met spelen met vuur, moet het vooral niet direct een centrale verdediger halen die Blind de wind uit de zeilen kan houden. Trouwens, ik snap er niets van dat Martinez op dit ogenblik niet in het centrum van de verdediging kan spelen. Dan maar met Blind naast hem - is het zo’n ernstig probleem om met twee linkspoten te spelen, als je verdedigend sterker wordt? Schuurs gisteravond weer even gezien. Man, man, dat is toch geen verdediger. Daarnaast, je kunt ook spelen met Huntelaar en Haller voorop - ijzersterk tandem waar de tegenstander wel angstig van wordt, met een middenveld Tadic, Gravenberch, Klaassen en Antony. Tadic en Antony kunnen om en om de vleugels bemannen. Maar dat gaat ten koste van Promes. En ja, die is onmisbaar, zagen we gisteravond maar weer eens. Wanneer wordt de pseudo Pep eens wakker?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

201 fans
Verdediger, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Tottenham Hotspur 25 1 2 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 33 2 7 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 34 0 3 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 14 0 3 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 30 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Veel tranen in kleedkamer België: ‘Er ligt toch een vriend van je op het veld’

Ook de spelers van België kregen zaterdag in aanloop naar het eerste duel op het EK volop mee wat er met Christian Eriksen gebeurd was. De middenvelder van Denemarken zakte in...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren