Heerenveen wint wéér niet ondanks nieuwe slag van Veerman en Veerman

Donderdag, 14 januari 2021 om 20:37Chris Meijer • Laatste update: 20:44

Het duel tussen sc Heerenveen en RKC Waalwijk heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd. Na 92 minuten voetballen stond er in Friesland een 1-1 stand op het scorebord, door doelpunten van Henk Veerman (voor de vijfde keer dit seizoen op aangeven van Joey Veerman) en Richard van der Venne (zijn eerste Eredivisie-treffer). Door het gelijkspel is Heerenveen nu al negen wedstrijden op rij zonder zege, terwijl RKC ‘pas’ vijf duels niet wist te winnen.

Met Heerenveen en RKC stonden er in het Abe Lenstra Stadion niet bepaald twee ploegen in een grootse vorm tegenover elkaar. Het waren de enige ploegen die in de laatste drie speelrondes van de Eredivisie geen enkel punt wisten te pakken: RKC verloor vier duels op rij, Heerenveen was al acht wedstrijden op rij zonder overwinning. Het eerste schot op doel van het duel kwam van jubilaris Mitchell van Bergen, die zijn honderdste Eredivisie-duel speelde, en dat overigens deed vanuit buitenspelpositie.

Na zeven minuten spelen was het al raak voor Heerenveen. Joey Veerman pikte zijn door RKC-doelman Kostas Lamprou gekeerde schot zelf op en bediende vervolgens Henk Veerman, die van dichtbij kon binnentikken. Nadat de VAR had gecontroleerd of de spits bij het maken van zijn elfde Eredivisie-treffer van het seizoen buitenspel had gestaan, kwam de openingstreffer op het scorebord. Het was al het vijfde Eredivisie-doelpunt van Henk Veerman op aangeven van Joey Veerman; geen enkel duo wist elkaar dit seizoen voorlopig beter te vinden.

Finn Stokkers kreeg snel daarna een goede mogelijkheid, maar verzuimde om de stand snel weer gelijk te trekken. RKC had in het restant van de eerste helft het betere veldspel, maar wist dat amper om te zetten in kansen. Heerenveen stelde daar een mogelijkheid voor Henk Veerman tegenover, maar Lamprou voorkwam dat hij al voor rust zijn tweede treffer van de avond aantekende. Ook na rust was de eerste kans voor Heerenveen, al ging het schot van Joey Veerman ruim over. Toch slaagde RKC er al vroeg in de tweede helft in om de stand gelijk te trekken. Nadat Stokkers nog een mogelijkheid had laten liggen, schoot Richard van der Venne op aangeven van Thierry Lutonda zijn eerste Eredivisie-treffer tegen de touwen.

Met 66 minuten op de klok kreeg Benjamin Nygren een grote kans op de 2-1 na voorbereidend werk van Van Bergen, maar de Zweedse aanvaller liet na om Heerenveen weer op voorsprong te zetten. Via Van Bergen en Nygren kreeg de thuisploeg in de slotfase nog mogelijkheden op de winnende treffer, al had Van der Venne aan de andere kant nog kunnen uitgroeien tot matchwinner. Uiteindelijk kwam er in de gelijke stand geen verandering meer, mede doordat een schot van invaller Vitali Damascan via Heerenveen-doelman Erwin Mulder tegen de paal ging.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door sinifr12)

Wat vergeten wij ons hier te belonen zeg. Heerenveen heeft het grootste deel van de wedstrijd op hun eigen helft gehangen en hoopte dat Veerman af en toe de bal op een goede manier naar voren kon schieten. Tegen RKC kan je je dat nog bijna permitteren ook want wij geven structureel 3 grote kansen weg per wedstrijd. Aan de bal was er maar 1 ploeg die wilde voetballen en dat was RKC. Eigenlijk moet je je als Heerenveen zijnde schamen dat je met een mentaliteit om niet te verliezen de wedstrijd ingaat tegen een RKC (dat ook nog eens totaal uit vorm was). Rare potjes dit seizoen tegen Heerenveen. Twee keer veel beter, twee keer op achterstand door Veerman, twee keer hem toch ook nog kunnen verliezen. Op naar zondag, do or die.

14 januari 2021 om 21:12

Idd. Het spel ziet er goed uit alleen het ontbreekt RKC weer aan een afmaker. Maar gelukkig staat RKC er goed voor

Onvoorstelbaar, Nygren, Halilovic, Van der Heide, Akujobi en Siem de jong hebben alle 5 letterlijk geen een goede bal gegeven. Stel aub Hajal op het middenveld en Batista meier op de vleugel.

14 januari 2021 om 21:05

Er is er ook maar een die vooruit kan voetballen bij Heerenveen op het middenveld (Veerman) Halilovic kan dus alleen tikjes naar achter en opzij en Kongolo loopt er maar wat dom in om. Met Hajal ipv kongolo verdubbel je bijna het voetballend vermogen in de ploeg. Daarnaast met Batista meier ipv Nygren krijg je ook ineens veel meer pit en felheid erin.

Tja.... Heerenveen de Jong en van Hecke geslachtofferd tov vorige wedstrijd. Dresevic en Bochniewicz stond eigenlijk als een huis. Weinig grote kansen weggegeven. Eerste helft had Heerenveen het zelf allang moeten beslissen, want RKC voetbalde leuk maar was enorm naïef in de omschakeling en liet gigantische ruimtes achter eigen verdediging. Eerste stuk na rust was RKC beter, en de eerste de beste kans was ook direct raak. Daarna had Heerenveen echt nog moeten scoren, uit een moment van Van Bergen. Snelle speler, maar 0,0 rendement. Jammer dat Van der Heide gewisseld werd, brengt een bepaald vuur en passie die je toch maar weinig ziet in het hedendaagse voetbal. En dan Nygren er in voor hem, wat een drama is dat haha... het eerder genoemde moment had Van Bergen zelf moeten schieten, maar hij legt hem dramatisch af, maar dan krijgt Nygren op 6 meter van het doel de bal en schuift ie 'm naast. Wint geen duel, passeert geen tegenstanders. Geen idee of hij gehuurd is met optie tot koop, maar geen Heerenveen-waardige speler. Grappig, want in mijn FM save speelt ie in 2024 bij Chelsea haha.

Off: Evert ten Napel, nooit meer een wedstrijd laten verslaan. Wat een drama. Hij snapt er echt he-le-maal niets van.

14 januari 2021 om 21:02

Oneens. Van de 3 grote kansen die Heerenveen kreeg was Van Bergen er twee keer bij betrokken. Niet om lollig te doen maar als je je het bij iemand kan permitteren om je tegenstander af en toe te laten lopen dan is het bij Van Bergen wel.

14 januari 2021 om 21:04

Waar ben je het precies mee oneens? Heerenveen moet bij rust gewoon op 3-0 staan. Dan is het over en uit. En ja, dat is precies wat ik zeg. Van Bergen is snel, maar totaal geen rendement.

14 januari 2021 om 22:26

Heerenveen krijgt in de eerste helft 2 kansen en maakt er daar 1 van. In de tweede helft had je die kans van Nygren maar daar RKC ook een aantal hele grote kansen tegenover stellen (bijvoorbeeld Stokkers in de eerste helft die op 7 meter vrij kan inschieten, Damascan op de paal, Van der Venne tweede helft). Dan kan je net zo goed zeggen dat als RKC iets scherper was het makkelijk 1-4 had kunnen worden. RKC domineerde maar het ontbrak aan die laatste pass.

Zou een trainerswissel niet eens een goed idee zijn? Leuke kerel hoor die Johnny Jansen maar hij haalt toch bij lange na niet het maximale uit de groep. Vorig seizoen was het voetbal bij vlagen dramatisch en dit seizoen is ook niet al te best. Diep diep treurige voorbereiding, kleine opleving aan het begin van het seizoen maar toch vooral ontzettend slecht en laf spel op de counter met de laatste 9 wedstrijden ook nog eens waardeloze resultaten

14 januari 2021 om 20:55

Ik zou ook wel graag een trainer willen zien die tactisch ook wat kan. Want ik zie het hier niet terug helaas. Ondanks dat ik het Jansen ontzettend gun en het een echte clubman is denk ik toch dat we beter iemand anders kunnen halen. Grim mag ook wel komen. Iemand die indruk maakt op spelers, want dat zie nu echt niet

Zou een trainerswissel niet eens een goed idee zijn? Leuke kerel hoor die Johnny Jansen maar hij haalt toch bij lange na niet het maximale uit de groep. Vorig seizoen was het voetbal bij vlagen dramatisch en dit seizoen is ook niet al te best. Diep diep treurige voorbereiding, kleine opleving aan het begin van het seizoen maar toch vooral ontzettend slecht en laf spel op de counter met de laatste 9 wedstrijden ook nog eens waardeloze resultaten

ik mis de gouden tijden van Heereveen ze hebben bijna altijd een sterspeler gehad maar dat is nu niet meer het geval. ze hebben alleen een paar leuke spelers de beide veermannetjes en het spel is ook minder dan in de voorgaande jaren

Ik hoor net dat Henk Veerman man of the match is geworden...
Heeft gescoord that’s it.
Hoevaak hij wel niet de bal verliest door een simpele kaats is echt ongelofelijk. (eerste helft bijvoorbeeld met de kaats die naar van der heide moet waardoor hij 1 op 1 naar de keeper kan)
Arjen van der Heide rent zich kapot maar komt ook niet genoeg dreiging vanaf.
Van Bergen begint nu toch wel echt sneu te worden hoevaak hij kansen verpest.
Onze buitenspelers gaan nooit maar dan echt nooit een 1 op 1 aan, we missen echt een speler zoals ejuke vorig jaar die vanuit het niet 3 man uit kan spelen.
Halilovic was ook niet erg gelukkig met zijn passes.
Aankomend weekend maar helemaal over een andere boeg gooien.
Jansen is nu ongeveer 2 jaar hoofdcoach van ons maar je ziet niet wat hij nou precies met dit team wil qua taktiek.

14 januari 2021 om 20:59

De tactiek is de linies dicht op elkaar. Alleen durven ze niet hoog te staan met als gevolg dat er geen druk komt op de aanval van de tegenstander. Dan krijg je reactievoetbal en dat doen ze ook nog eens heel slecht. Van Bergen moet in de 2e helft vanaf de 16 de bal schuin in de loop van Veerman leggen. Zoekt het weer eens veel te dicht op de man, in dit geval de keeper, en past dan achter de man. Geen overzicht, geen slimmigheid, niks...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. WoudenbergVerdediger181
J. VeermanMiddenvelder184
H. VeermanAanvaller1811
M. van BergenAanvaller161
B. NygrenAanvaller143
A. van der HeideAanvaller90
C. DriouechAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

23 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren