‘Laporta ziet concurrent afhaken en hoeft alleen nog met tweetal af te rekenen’

Donderdag, 14 januari 2021 om 12:01Rian Rosendaal • Laatste update: 12:27

Er zijn nog maar drie presidentskandidaten over bij Barcelona, zo melden verschillende Spaanse media donderdag. Emili Rousaud is tien dagen voor de presidentskandidaten definitief afgehaakt, zo klinkt het vanuit Spanje. De grote favoriet Joan Laporta hoeft op 24 januari alleen nog zien af te rekenen met de overgebleven concurrenten Toni Freixa en Víctor Font in de strijd om het voorzitterschap bij Barcelona.

Rousaud heeft zich naar verluidt formeel teruggetrokken uit de verkiezingsrace en dit ook officieel doorgegeven aan de kiesraad van Barcelona. De Spaanse bestuurder haalde afgelopen maandag nog het vereiste aantal handtekeningen op bij de socio's van de Catalaanse grootmacht: 2510 stuks. Ook Laporta (10.257), Font (4.710), Freixa (2.821) namen de laatste horde richting de verkiezingen van later deze maand. Desondanks is Rousaud drie dagen later niet meer in de race om het stokje over te nemen van de huidige preses Josep Maria Bartomeu. Hij wacht naar verluidt niet meer op het definitief tellen van alle stemmen die op de presidentskandidaten zijn uitgebracht.

De overige presidentskandidaten Agusti Benedito, Pere Riera, Jordi Farré, Lluis Fernández Ala en Xavi Vilajoana haalden onvoldoende handtekeningen op en moesten daardoor een streep zetten door hun ambities aangaande het voorzitterschap in het Camp Nou. In Catalonië geldt Laporta al enige tijd als de grote kandidaat, met Font als zijn belangrijkste concurrent op 24 januari. Laporta was tussen 2003 en 2010 ook al de voorzitter van Barcelona.

‘We willen twee topspelers aantrekken en één daarvan is Neymar’

Presidentskandidaat Emili Rousaud wil de sterspeler van Paris Saint-Germain terughalen naar Barcelona.Lees artikel

Rousaud toonde zich eind november nog bijzonder ambitieus in een uitgebreid interview met Marca. "We werken eraan om Neymar terug te halen, al moet hij dan wel eerst de rechtszaak tegen Barcelona intrekken", zo klonk het bijna twee maanden geleden. De schijnbaar afgehaakte presidentskandidaat wilde naast Neymar nóg een topspeler binnenhalen. "We willen minimaal twee topspelers aantrekken en één daarvan is Neymar. De naam van de andere topspeler hopen we snel openbaar te kunnen maken en ik weet zeker dat zijn komst veel enthousiasme teweeg zal brengen. We staan in ieder geval in direct contact met deze speler."

Volgens Rousaud waren er ook ambitieuze plannen voor de renovatie van het Camp Nou. "We zullen een referendum organiseren om te kijken of we de naam van het stadion naar 'Camp Nou – Leo Messi' kunnen veranderen." Rousaud wilde tevens de band met enkele clubiconen aanhalen. "Mochten we de verkiezingen winnen, dan willen we Xavi, Andrés Iniesta en Carles Puyol veel meer bij de club. het elftal en La Masia (jeugdafdeling van Barcelona, red) betrekken", aldus de bestuurder uit Spanje.

Koeman is erg trots op zijn Barcelona: 'Zien of Messi kan spelen'
Meer video's

Poll

Wie is op 24 januari de nieuwe voorzitter van Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Het kan haast niet anders dan dat Laporta uiteindelijk verkozen zal worden. Denk dat Font toch een betere keuze zou zijn geweest, ondanks dat hij al zo rigoureus omtrent Koeman deed. Font lijkt wel een duidelijk plan te hebben, en zich nederig op te stellen door aan te geven dat hij de juiste mensen op de juiste plek zal gaan zetten. Volgens mij was dit voor Laporta nogal moeilijk naarmate zijn presidentschap vorderde, en probeerde hij zelf de touwtjes steeds meer in handen te nemen. Daarnaast is er nu ook geen Cruyff waarnaar Laporta praktisch altijd zal luisteren

14 januari 2021 om 12:36

Hij lijkt inderdaad een plan te hebben. Alleen roept hij de laatste tijd wel verschillende dingen. Dan mag Koeman blijven als coach en Xavi op een andere positie binnen de club, dan weer andersom. Vervolgens praten over Jordi Cruijff die dan weer aangeeft er niet bij betrokken te willen worden. Ik denk uiteindelijk dat er voor “zekerheid” gekozen zal worden. Daarmee doel ik op de succesvolle periode van Laporta. Laporta praat inhoudelijk niet over een plan dus daar ben ik benieuwd naar.

14 januari 2021 om 12:39

Font kenmerkt zich niet bepaald door nederigheid de laatste tijd. Laporta heeft hele sterke mensen uit het bedrijfsleven die het bestuur zullen gaan vormen. Laporta heeft geleerd van de laatste periode van zijn mandaat. Hij is indertijd ook onterecht zwart gemaakt. Er bleef niets over van de beschuldigen omtrent financieel wanbeleid. Hij liet de club met een ijzersterke selectie en iets meer dan 400 miljoen schuld ook goed achter. Bartomeu kan zich daar helaas niet op beroepen. De schuld is verdubbeld. Laporta presenteerde gisteren met zijn team overigens zijn financiã«le plan. Wie er ook voorzitter wordt er moet gesaneerd gaan worden na de chaos die Bartomeu achterlaat met spelers als Griezmann en Coutinho die op veel te dikke salarisen zitten.

14 januari 2021 om 12:48

''laporta heeft hele sterke mensen uit het bedrijfsleven die het bestuur zullen gaan vormen'' Ik heb toch ook graag dat mensen uit het voetbal plaats nemen en niet alleen maar zaken mannen.

14 januari 2021 om 12:58

Bwa uiteindelijk is een club een bedrijf. En ex-sportmannen hebben vaak geen flauw benul wat ze doen, of gaan licht over bepaalde zaken. Dat deze mensen bijgestaan worden door voetbalkenners voor de sportieve tak is wel primordiaal.

14 januari 2021 om 13:24

De financien, digitale afdeling marketing moeten in handen komen van experts. Boven Koeman zal een nieuwe TD komen zoals altijd het geval is bij Barcelona. Geen van de voorzitters zal voor een revolutie zorgen. De boel saneren en naar alternatieve vormen van financiering kijken zal voorop staan. Een ander heikel punt is het stadion en de lening die een grote geldschieter wil verstrekken voor de verbouwing. De onderhandelingen waren al in een vergevorderd stadion. Heike punte zijn onder welke voorwaarden (bijvoorbeeld een koppeling aan de inkomsten uit het stadion) en wat dit betekent dit voor het eigendomsmodel mochten de inkomsten tegenvallen in de toekomst.

Mogelijk heb ik het gemist, maar indien niet: nergens een artikel van hoe amateuristisch deze stemmingen verlopen zijn? Men kon perfect op verschillende kandidaten stemmen, 4 of 5 kandidaten die zeiden dat ze x-stemmen hadden maar ze niet laten nakijken en ze gewoon snel vernietigen? Daarbij is er een grote kans dat de verkiezingen worden uitgesteld omwille van covid redenen, daar de instanties waarschijnlijk geen goedkeuring verlenen om ze deze maand te houden (gezien ze net hoogste coronagetallen behaalden)

14 januari 2021 om 13:27

Als die stemmen niet zijn ingeleverd dan tellen ze ook niet mee dus maakt het niks uit. Er werd zoals elke verkiezing gekeken naar de identiteitsgegevens en het socio no. De verkiezingen zullen bijna zeker worden uitgesteld. Tusquets zal nu met de 3 kandidaten moeten gaan zitten om de wintertransferperiode door te nemen. De tekenen zijn dat het groen licht voor Eric Garcia er al is.

14 januari 2021 om 14:39

Dat maakt toch uit indien dezelfde persoon voor Laporta en bv. Farré heeft gestemd? Dat is een dubbele stem en maakt beide stemmen dus ongeldig.

14 januari 2021 om 15:41

Dat stond zeker in Marca. Er zijn altijd mensen die er belang bij hebben om Barcelona te beschadigen.

14 januari 2021 om 19:19

Is het een automatische reactie om 'kritiek' op Barcelona meteen te weren alsof de wereld tegen Barcelona is? En dan meer specifiek Madrid? De bron is Quim Domenech en Jose Alvarez, twee journalisten met veel accurate informatie uit Catalonie. Maar goed daarvoor moet je meer dan enkel Nederlandse bronnen volgen.

14 januari 2021 om 19:37

Ik lees alle Spaanse sportkranten. Ik lees net dat zowel van Font en Laporta 95% van de stemmen is goedgekeurd. Mogelijk vallen jouw stemmen onder die 5%.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3722
4.Sevilla3610
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder193
PedriAanvaller192
A. GriezmannAanvaller185
L. MessiAanvaller1711
M. BraithwaiteAanvaller162
TrincãoAanvaller160
Jordi AlbaVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren