Lasse Schöne traint mee bij Ajax: ‘Op dat vlak kun je het zien als thuiskomen’

Donderdag, 14 januari 2021 om 11:10Jeroen van Poppel

Lasse Schöne staat vanaf donderdag op het trainingsveld bij Ajax, zo laat de 34-jarige middenvelder weten aan Voetbal International. Schöne liet onlangs zijn contract ontbinden bij Genoa en gaat meetrainen op Sportcomplex De Toekomst. "Het is vrijblijvend, ik mag meetrainen om mijn conditie op peil te houden", aldus de vijftigvoudig Deens international.

Het lijkt er dus niet op dat Schöne in aanmerking komt voor een contract bij Ajax, de club die hij in 2019 verliet na het bereiken van de halve finale van de Champions League en het winnen van de nationale dubbel. Wel laat Schöne weten dat er 'de nodige interesse' in hem is, ook vanuit Nederland. Daarbij houdt de vrije trappenspecialist in zijn achterhoofd dat komende zomer het EK staat gepland.

"Ook met het oog op komende zomer, het EK, is het belangrijk om een paar goede en fitte maanden te draaien", zegt Schöne. "Ik weet nog niet waar dat uiteindelijk zal zijn. Dat veel fans me graag terug zien bij Ajax en zo over me praten, vind ik echt geweldig. Dat doet me veel, want ik ben anderhalf jaar weg bij de club. Iedereen weet ook wat Ajax voor mij betekent, en het is mooi om te horen dat dit andersom vanuit supporters ook leeft."

Schöne speelde dit seizoen nog geen enkele officiële wedstrijd, maar hoopt zich alsnog in de kijker te spelen voor het Deense elftal. "Ik heb vijftig interlands gespeeld, en altijd met veel plezier en trots voor Denemarken gespeeld, dus het is logisch dat ik dolgraag het EK nog mee wil maken. Zeker omdat er ook in Kopenhagen wordt gespeeld. Maar dan moet ik in de komende maanden wel op een goed niveau actief zijn, dat is duidelijk. Ik ga er alles aan doen, en lukt het niet, dan niet. Maar dan heb ik niet het gevoel: had ik er maar meer aan gedaan. Eerst weer lekker het veld op, bij Ajax. Ja, op dat vlak, kan je dat ook weer zien als thuiskomen."

Nagenieten | Ajax - PSV | Spanning, spektakel en goals
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door ajaxmind)

Toch een leuke speler voor Twente hoor, als ik het dan ff op m'n eigen club betref. Met Brama ideaal om die jonge gasten op het middenveld bij de hand te nemen

14 januari 2021 om 11:31

De Graafschap zou ik ook wel leuk vinden! Lekker met KJ nog even lekker voetballen in het mooie Achterhoek, mits ze wel promoveren anders vind ik het zonde. is toch nog echt eredivisie materiaal

14 januari 2021 om 11:40

Ik hoop dan toch dat Schöne voor een AZ of Vitesse gaat, waar je echt nog bovenin meedraait, ik weet zeker dat hij dat nog kan.

14 januari 2021 om 11:49

Waarom ook niet, gelijk ook Parzyscek terughalen. Verder jammer dat Siem net bij Heerenveen getekend heeft...

14 januari 2021 om 12:07

Bij az lijkt me niet, die hebben met midtsjø en koopmeiners al een geweldig middenveld en het lijkt me niet dat schöne met bankzitten bij een eredivisieclub het ek gaat behalen.

14 januari 2021 om 12:46

Zolang De Wit en Clasie geblesseerd zijn (clasie gister wel weer bij de wedstrijdselectie) zou Schone de komende twee maanden best wel wat kunnen toevoegen aan AZ. Iemand die weet wat je moet doen en laten om een titel te winnen lijkt me een goede aanwinst met betrekking tot de slappe wedstrijden tegen de lagere clubs.

14 januari 2021 om 14:51

Dat zou echt uber mooi zijn!
Enkel heeft Schone het EK voetbal nog niet uit zijn hoofd gezet.....

14 januari 2021 om 11:34

twente/heereveen zouden echt wel hele mooie clubs zijn voor lasse op dit moment, zeker bij Twente zou dit in mijn ogen de ideale speler zijn.

14 januari 2021 om 11:49

Heerenveen gaat hem niet worden, zover ik weet heeft hij er niks mee sinds hij daar op een vervelende manier is weggegaan.

14 januari 2021 om 13:23

Als Twente iets niet nodig heeft zijn het middenvelders.

14 januari 2021 om 11:36

Dat moet Twente niet doen. Loopt dan de ontwikkeling van Roemeratoe, Zerrouki en Bosch alleen maar in de weg. één routinier op het middenveld lijkt me meer dan voldoende.

14 januari 2021 om 13:25

Helemaal met je eens, achterin en de voorhoede kan wel wat gebruiken m.i.v. volgend seizoen, maar het middenveld staat goed

14 januari 2021 om 14:21

Misschien de banden met Ajax nogmaals aanhalen. Zitten toch wat spelers eraan te komen die net te weinig aan spelen komen in het eerste en niet nog een jaar jong lijken te kunnen gebruiken. Ook kan het zo zijn dat er een hele lading spelers terug komt. Denk bv aan een Magallan. Die is echt minder slecht dan wordt gepresenteerd. Kan gewoon totaal niet met ruimte in zijn rug spelen. Zou bij Twente wel eens wat beter uit de verf kunnen komen om zo nog iets van de transfersom terug te verdienen.

14 januari 2021 om 15:23

In de Tubantia staat een lijstje met spelers die bij beide clubs gespeeld hebben, dat zijn er aardig wat, dus het kan maar zo dat de lijst uitgebreid wordt 🙂 .. Spelers die voor beide clubs uitkwamen:Ismail Aissati ..Kennedy Bakircioglu..Ronald de Boer..John Bosman..Dmitri Bulykin..Vaclav Cerny..Jason Culina..Danilo..Dick van Dijk..Mounir El Hamdaoui..Jan van Halst..Youssouf Hersi..Theo Janssen ..Dico Koppers..Denny Landzaat..Noa Lang..Andy van der Meijde..Queensy Menig..Arnold Mühren..Notten, René..Kenneth Perez..Mitchell Piqué..Quincy Promes..Henk van Santen..Robbert Schilder..Dick Schoenaker..Gerald Sibon..Jan Sørensen..Piet Schrijvers..Dusan Tadic..Rob Wielaert..Ron Willems..Hakim Ziyech..Johan Zuidema

14 januari 2021 om 12:36

Voor elke club in Nederland is hij een toegevoegde waarde

14 januari 2021 om 16:42

Kan wel zijn maar je moet toch ook kijken naar de lange termijn. Hem een half seizoen laten voetballen bij Twente heeft geen zin aangezien hij de genoemde ontwikkeling van de huidige spelers in de weg zal staan. Vecht je tegen degradatie dan vind ik het een ander verhaal maar dat is bij Twente niet het geval.

Wat mij betreft mag hij aanhaken bij de selectie. Ideale bankzitter en rolmodel voor in de kleedkamer. Moet echter geen speeltijd verwachten.

14 januari 2021 om 11:26

Hij wil naar het ek. Hoezo dan ideale bankzitter.

14 januari 2021 om 11:17

Schöne traint mee om z'n conditie op peil te houden, hij is helemaal geen speler van Ajax en zal dat (hoogstwaarschijnlijk) ook niet meer worden. Terecht ook natuurlijk. Van harte welkom in een andere functie nadien overigens (jeugdtrainer o.i.d.) wat mij betreft! Edit: Excuus Cl0ver, ik reageerde op een andere post (die nu weg is zo lijkt het).

14 januari 2021 om 11:24

Mee eens, hij is inderdaad nog geen speler van Ajax en traint slechts mee voor de fitheid. Maar ach als er geen club voor hem komt en de klikt is er nog steeds. Kan je Lasse makkelijk nog een half jaartje laten aansluiten. Kent het team door en door en zeker van waarde voor wedstrijden in de Eredivisie. Klasbak.

14 januari 2021 om 11:28

@sanderk91: vind je het terecht als Schöne geen contract aangeboden krijgt? Moet zeggen dat ik niet weet welk niveau hij nog heeft, maar als nog enigzins in de buurt komt van zijn oude niveau bij Ajax, dan is het wat mij betreft wel een prettige aanvulling voor de wedstrijden in de Eredivisie (niet in Europees verband). Ik zie hem namelijk liever op het middenveld spelen dan een Labyad, Alvarez, Ekkelenkamp of Promes - op die 10 positie zoals Ten Hag hem wel eens wil neerzetten. Wat dat betreft zou ik het dus wel mooi vinden als Schöne weer aansluit.

14 januari 2021 om 11:39

Maar Lasse (raar om tegen jou te spreken als Schone ), Maar Schone is ruim anderhalf jaar ouder, heeft het laatste half jaar niet gespeeld en heeft op een lager niveau geacteerd. Het zou me verbazen als ie nog zo goed is. Maar, zoals ik al vaker aangaf, ik zou niet met stomheid geslagen zijn als het hem wederom lukt om zich terug te knokken (naar een contract en dan evt zelfs basis, a;l lijkt me dat echt te ver weg).

14 januari 2021 om 11:53

Buiten dat zijn laatste seizoen bij Ajax kon hij niet echt meer bijbenen. Te traag in zijn handelingen en loopvermogen was echt niet ok meer. Iedereen zag het en zei het en nu lijken sommige dit alweer vergeten door al zijn mooie momenten. Snap ik maar laten we reëel zijn en dit niet weer doen. Lasse is een prachtige vent met een mooie carrière en een echte Ajacied laten we hem dan ook zo herinneren.

14 januari 2021 om 12:12

Lasse is inderdaad anderhalf jaar ouder en heeft al een halfjaar geen wedstrijd meer gespeeld, maar om te zeggen dat ie nou op een lager niveau heeft gespeeld.. de serie a staat nog altijd ver boven de eredivisie qua niveau.

14 januari 2021 om 12:54

Ah ja spursfan, ik wist niet dat Schone EL en CL heeft gespeeld met Genoa!!

Schone traint mee om zijn conditie op peil te houden en lijkt niet in aanmerking te komen voor een contract.
Toch is dit wel een mooie manier voor beide om te kijken of ze toch wat voor elkaar kunnen betekenen.

schone blijft fit, en ajax kan zo toch stiekem kijken of Lasse niet toch een aanvulling voor de selectie is.

14 januari 2021 om 11:24

Precies, op het moment is het middenveld overvol maar als je die jongens wegdoet die toch niets gaan worden, zoals Promes, Labyad en Alvarez, dan kun je die mooi vervangen met een gratis Schone.

14 januari 2021 om 11:38

Maar welke rol is voor hem nog weggelegd dan? Ik denk dat Ajax beter iemand kan halen die jonger is, of een andere jeugdspeler meer toevoegen bij de selectie. Persoonlijk ben ik geen fan (meer) van Schöne, en al helemaal niet op dit middenveld. Hij is traag, heeft niet meer zoveel loopvermogen, maar aan de andere kant heeft hij een goede trap, mentaliteit en voorbeeldfunctie. Persoonlijk denk ik als ajax stappen wil maken dat ze niet met hem in zee moeten gaan.

14 januari 2021 om 11:41

ik denk dat Lasse op dit moment net zoveel toevoegd aan de selectie als Labyad, zijn beide te langzaam en hebben een geweldige trap.

verder ben ik toch een stuk meer fan van de elegante balletjes van lasse.
ben het er mee eens dat hij in principe niet nodig is, toch kan je aan het mee laten trainen nooit een buil vallen.

Goer nieuws voor hem! Hij zou zeker niet misstaan bij Ajax. Maar als hij in de basis wil staan moet hij nu wel echt knallen. Wedstrijden spelen is voor hem het belangrijkst.

Lekker erbij houden dit seizoen joh. Nu zitten talenten als Taylor vaak op de bank. Ze spelen dan bij Jong vaak 60 minuten of niet omdat ze op de bank bij 1 zitten. Die jongens beter gewoon hele wedstrijden spelen bij Jong. Lasse lekker op de bank.

Ik voel stiekem een transfer aankomen en waarom niet. Lasse is altijd een toevoeging in jouw elftal zeker in de Eredivisie, welkom terug Deense krijger!

Ik denk dat hij in de toekomst wel.iets voor Ajax kan betekenen, als jeugd trainer bv . Mocht hij dat zelf ook willen

14 januari 2021 om 11:23

Hij heeft in een interview met Freek Jansen ooit aangegeven dat de voetbalwereld hem als niet voetballer niet zo trekt. Zelf voetballen vind hij leuk maar daarna zou hij liever iets in de mode oid gaan doen.

14 januari 2021 om 11:37

Dat is wel jammer, zonde. Lijkt me een prima trainer met een juiste instelling. Maar inderdaad hij moet zelf bepalen waar hij zijn geluk vind

14 januari 2021 om 11:42

Jammer, deze baas wil je toch nog langer van genieten in Nederland, als trainer of minimaal als analist

Eerlijk is eerlijk, de dooie spel momenten van Ajax dit seizoen zijn waardeloos nu hij en Ziyech weg zijn. Maar we hebben helaas wel Gravenberch, Klaassen, Alvarez, Martinez en daarachter Taylor op zijn positie rondlopen. Is hij niet geinteresseerd in het trainerschap? Ajax zou hem best een klein speler/trainer contract kunnen aanbieden en dat hij een derde vd tijd meeloopt achter de schermen. Trainen op vrije trappen zou mooi zijn.

14 januari 2021 om 11:28

Geen idee of hij er over denkt om na dit seizoen "al" te stoppen, maar dan zou je hem wat mij betreft zeker een functie als veldtrainer moeten bieden, als vrijetrappen- en cornerspecialist. Eigenlijk is dat nu al van harte welkom, maar hij wil spelen met het oog op het EK. Vraag me daarbij af of hij met enkele invalbeurten in de competitie en EL of basisplaatsen in de beker in aanmerking komt voor de Deense nationale ploeg. Als dat voldoende zou zijn, zou ik zeggen: welkom terug!

Waarschijnlijk wilt Ajax gewoon kijken hoe zijn conditie er voor staat, blijkt deze genoeg te zijn zal hij ongetwijfeld een contract voor een half jaar tekenen. Blijkt zijn conditie niet dusdanig te zijn, dan heeft Ajax er ook weinig aan natuurlijk. Maar ik laat mij verrassen, hopelijk zien we Lasse weer snel met een Ajax shirt op de velden :-)

14 januari 2021 om 11:25

Heeft niet per definitie zoveel te maken met willen kijken hoe iemand er qua conditie voorstaat. Is gewoon een geste die een Ajax of andere clubs wel vaker doen richting oudspelers. In oktober 2019 mocht bijvoorbeeld Anita ook meetrainen op de toekomst om zijn conditie op peil te houden. Dat was ook niet omdat er enig zicht was op een contract. AZ, PSV en Feyenoord doen dit ook.

14 januari 2021 om 11:33

Klopt ben ik helemaal met je eens, maar in dit geval is dat mijn gevoel bij deze kwestie van Schone. En ook gewoon omdat ik stiekem hoop dat hij weer terug komt op het oude nest om na zijn carrière een andere functie te bekleden binnen de organisatie.

14 januari 2021 om 13:03

Tsjaa Schone staat erom bekend terug te komen als je t niet verwacht. Al vaker afgeschreven namelijk. Zou mij niks verbazen als ie zowaar een contract krijgt haha.

Lasse is een nuttige speler, maar vertraagt het spel. Dat zag je terug bij internationale wedstrijden van Ajax en ook in het seizoen 18/19. Wel goed inzicht, trap en teamspeler. Daarnaast een leider, maar zijn handelingssnelheid is gewoon traag. Helemaal voor de Ajaxspeelstijl. Misschien een goede speler voor AZ. Als Ajax zijnde heb je wel een corner- en vrije trappenspecialist met hem. Maar om hem enkel daarvoor te laten spelen...

14 januari 2021 om 11:26

Ja maar dat heeft Labyad ook, alleen kan Lasse ook functioneel verdedigen, iets wat Labyad niet kan. Labyad is weer iets meer goalgericht maar daar hebben we nu voorhoede spelers voor. Hopelijk maakt Marc de selectie snel in balans en houd ie Ajax financieel gezond want hij smijt met geld de laatste tijd voor posities die niet echt nodig zijn zonder dat de situatie echt rooskleurig is.

Mijn hemel zeg. Waarom willen mensen hem op de bank hebben zitten bij Ajax? Hij zegt toch dat ie fit wil blijven voor het EK? Gunnen we dat hem ook niet meer?

Er is werkelijk geen 1 goed argument te bedenken waarom je Schone voor het restant van het seizoen niet zou moeten toevoegen. Ras ajacied , ervaring , vrije trap, snapt het systeem en de coach en andersom. En juist in de linie waar hij speelt kunnen we wel een bikkel gebruiken. Ik zeg uiteraard niet dat hij als basis moet komen , maar als 12e man heb ik liever Schone nu dan een jeugd speler van 18 Het gaat nu om de prijzen, we strijden nog op 3 fronten mee en Schone is nagenoeg gratis. Vorig seizoen kwam Babel, dan kan je nu Schone ook wel halen daar zullen veel meer supporters blij mee zijn dan Babel denk ik.

14 januari 2021 om 11:47

Het lukt je makkelijk om goede argumenten te bedenken om hem niet te nemen. Heb je het geprobeerd?

14 januari 2021 om 13:27

Glory Ik "mis onderbouwing" in je reactie en uit jou reactie kan ik ook niet opmaken wat goede argumenten zouden zijn, zou jij dat eens kunnen proberen voor mij? Want ik kan ze niet bedenken.

14 januari 2021 om 13:40

Zeker, echt extreem makkelijk: je gaat voor de zoveelste keer tegen de cruijff lijn in, hij kan het niveau niet aan, hij zit jeugd in de weg zitten laat staan andere middenvelders die hopen op speeltijd, hij zal zelf niet willen omdat hij speeltijd wilt, het salarishuis puilt uit.

14 januari 2021 om 11:56

Hij is te traag in mijn ogen, zou behalve vrije trappen niks meer toevoegen, loopt jeugd in de weg, en hij wil zelf spelen om het EK te halen. Dat zijn al zo 4 voor de hand liggende redenen

14 januari 2021 om 12:17

Het gaat niet alleen om wat ajax wil, maar ook om lasse zelf wil. Hij zegt dat hij graag wil spelen zodat hij met Denemarken mee kan naar het EK, dan lijkt het mij niet dat hij genoegen neemt met een reserverol bij ajax en eventuele basisplaatsen in de beker.

Stel dat Ajax hem contracteert dan kan hij eigenlijk alleen op de positie van Klaassen terecht. Dan zou een aankoop moeten gaan banken voor een andere aankoop. Of het moet zijn dat ze Klaassen - wanneer een wedstrijd er om vraagt - doorschuift naar of de positie van Gravenbergh of Kudus. Ajax heeft verder eigenlijk alleen Labyad voor dode spelmomenten. En die gaat niet spelen als iedereen fit is; tenzij wellicht voor Promes als deze vertrekt.

14 januari 2021 om 15:15

Ja, klopt. Maar Klaassen brengt eerlijk gezegd te weinig op die positie en ik zie Klaassen liever op 10. Kudus staat daar al, maar je hebt nou eenmaal meer spelers per positie nodig. Is Schone dan de oplossing? Ik denk dat dat van de tegenstander afhangt. Schone was een fijne combinatiespeler met Frenkie en Donny en een inzakkende Ziyech, maar of hij hetzelfde kan brengen met Gravenberch, Kudus en Anthony, dat is afwachten.

14 januari 2021 om 19:05

Ik vermoed dat wij er hetzelfde over denken. Ik zou hem contracteren, maar geen garanties verder geven. Zeker als Huntelaar vertrekt is het fijn om een veteraan in je selectie erbij te hebben. Het geeft iig opties op het middenveld als je hem haalt. Ik ben overigens geen superfan van hem, maar Ajax mist een specialist in dode spelmomenten en daar is hij meester in. Plus dat hij wat verder is dan wat er qua middenvelders nu op de bank zit. Schone op zijn beurt moet rekening houden dat hij ook wel eens zou kunnen banken. Als dat geen probleem is lijkt mij 1 + 1 = 2.

Zolang hij zondag nog niet mee doet in de klassieker vind ik alles prima, zie het zo gebeuren dat hij er direct een vrije trap inpeert haha...

14 januari 2021 om 11:58

Haha snap je angst, maar zelfs al zouden ze hem meteen vandaag een contract geven, gaat dat natuurlijk nooit gebeuren. Heeft in maanden geen wedstrijd meer gespeeld, is dus alles behalve fit. En zelfs al was hij fit, zou hij in zo'n belangrijke pot echt niet meteen minuten maken. Je kunt dus achterover leunen wat vrije trappen betreft

Prima dat Schone mee traint. En voor de bank met een aantal invalbeurtjes zou ook nog prima zijn. Maar meer dan dat absoluut niet. Daar is Schone echt niet meer goed genoeg voor, buiten zijn traptechniek. Toen hij bij ons weg ging was het al duidelijk dat het tempo te hoog voor hem was, vooral in de omschakeling achteruit. Ik snap dat mensen hem terug willen zien, want hij heeft veel betekent voor Ajax en het ook zeer goed gedaan voor zijn doen. Maar realistisch gezien gaat hij zeer weinig toevoegen aan Ajax. Maar zoals ik zeg voor op de bank is het prima, dan kunnen de jongere jongens wat meer minuten maken in Jong Ajax en hoeven ze bij Ajax een niet op de bank te zitten, wat resulteert in minder minuten in Jong Ajax weer als ze wel op de bank zitten.

Ik vind de Schöne van een paar jaar terug een geweldige voetballer. Helaas zag je toen al dat zijn snelheid hem parten speelde, dat zal niet beter zijn geworden. Voor Ajax zal hem aantrekken niet van meerwaarde zijn. Hij staat dan de jeugd in de weg. Bovendien, voor wie moet hij er in komen? Gravenberch en Klaassen gaat hij er niet uitspelen. Bij een subtopper kan hij vast nog wel belangrijk zijn. Ik kijk er in ieder geval naar uit om hem weer op de Nederlandse velden te zien.

Schone kun je er prima bij hebben en ik hoop ook dat dit gaat gebeuren. Prima leermeester en je mag nu ook 5x wisselen

Lekker mee laten trainen en vastleggen als toekomstig trainer. Lijkt me een ontzettend intelligente rustige man die de jeugd zeker iets kan leren.

Wat doet een Deense speler die nog niet zo lang geleden onder contract stond bij een italiaanse club op een nederlands voetbalveld in deze corona tijd? hij is geen profvoetballer (hij is nu gewoon werkeloos) dus hij mag eigenlijk helemaal niet op een voetbalveld komen.

Het lijkt mij ook helemaal niet dat Ajax hem een contract gaat aanbieden want wat heeft Ajax nou nog aan deze man? hij zal vast iets goeds doen, maar om nou te zeggen dat hij nog heel veel gaat toevoegen aan dit Ajax? nee dat denk ik zeker niet.

Ik zou hem direct een contract aanbieden... Voor de kosten hoef je het niet te laten en je hebt direct iemand die wel een normale corner en vrije trap kan nemen.... Zijn we gelijk van die achterlijke korte varianten af..

Toevallig van de week nog even op youtube top 10 goals van hem gekeken. Man man man, wat een goals heeft die gemaakt.
Ajacied van de eeuw! Jammer dat we geen ruimte meer voor hem hebben.

14 januari 2021 om 15:06

Zeg dat wel. Zijn afstandsschoten en met name vrije trappen waren van een ongekend niveau. Heerlijk als je die beauty’s als supporter live in het stadion ziet. (Ook op tv overigens)

Ik verwacht dat beide partijen gaan realiseren dat een hernieuwde samenwerking niet de beste oplossing is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

279 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren