Presidentskandidaat zet Xavi wéér centraal: ‘Spreek hem vaker dan mijn vrouw’

Donderdag, 14 januari 2021 om 10:08Rian Rosendaal

Víctor Font is één van de vier overgebleven presidentskandidaten bij Barcelona. Hij gaat op 24 januari de strijd aan met grote favoriet Joan Laporta, terwijl ook Toni Freixa en Emili Rousaud er alles aan doen om later deze maand het stokje over te nemen van de huidige voorzitter Josep Maria Bartomeu. Font benadrukt in aanloop naar de verkiezingen nog maar eens dat Xavi het sportieve boegbeeld moet worden in het Camp Nou, ook al is Ronald Koeman sinds afgelopen zomer de hoofdcoach bij de Catalanen.

"Xavi is het uithangbord van ons project op sportief vlak", zo verklaart Font donderdag in een uitgebreid interview met Mundo Deportivo. "Hij heeft daarnaast enkele vertrouwelingen die goed bij Barcelona passen. Dat is ook van cruciaal belang. Het is onze taak om de randvoorwaarden te creëren zodat deze geweldige mensen successen kunnen boeken." De presidentskandidaat staat in ieder geval in nauw contact met Xavi, die als trainer verbonden is aan Al-Sadd in Qatar. "Ik praat tegenwoordig vaker met hem dan met mijn vrouw", stelt Font met een kwinkslag.

Koeman: 'Messi heeft vanaf het begin al alles gegeven voor Barcelona'

Vooral nu tijdens de verkiezingscampagne vinden er geregeld gesprekken plaats tussen Font en Xavi. "Tijdens onze gesprekken komen heel veel zaken aan bod", vervolgt de presidentskandidaat zijn verhaal. "Gisteren liet ik hem een foto zien waarop te zien is dat de handtekeningen die ik heb verzameld werden ingeleverd bij Barcelona. Ik droeg een doos met daarop het nummer zes...(het rugnummer dat Xavi altijd droeg als speler, red.). Xavi vroegt regelmatig hoe de campagne ervoor staat, maar ook andere onderwerpen worden door ons besproken."

Font hoopt dat het eventueel aanstelln van Xavi als hoofdcoach van invloed kan zijn op de keuze van Messi aangaande zijn toekomst als speler. "Messi wil uitdagingen blijven zien bij Barcelona en ik denk dat wij hem dat ook kunnen bieden, zeker met iemand als Xavi. Hij heeft een vertrouwensrelatie met Messi. Daarom ben ik er ook van overtuigd dat Messi zich heel erg comfortabel voelt bij onze plannen", aldus Font, weet er dat af en toe contact is tussen Xavi en Messi. "Al weet ik niet waarover ze praten. Er is contact omdat ze elkaar goed kennen, maar de details van hun gesprekken ken ik niet."


Poll

Verwacht jij dat Ronald Koeman volgend seizoen nog trainer is van Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door riqui8)

Xavi als coach, Iniesta en Puyol als assistenten. Zou wel leuk zijn in de toekomst maar nu gewoon met Koeman verder, die zit er net pas.

14 januari 2021 om 11:42

Zou zeker leuk zijn! Maar dit is gewoon zieltjes winnen. Die mannen hebben 0 ervaring en niks laten zien als trainer, maar ze gaan Barcelona wel even uit de problemen helpen. No way!

14 januari 2021 om 12:01

ja precies. Deze man vind het zo geil dat hij het mobiele nummer van Xavi heeft. Praat over hem als de grote mesias, maar op dit moment is hij gewoon een clubicoon. Net zoals de huidige trainer dat is. Dat gedweil met Xavi wordt je toch gewoon misselijk van. Xavi is een clubman dat staat vast, maar toen hij coach van zijn club kon worden sloeg hij toch even over, ipv Koeman die het gewoon doet voor de club waar hij van houd.
Ik snap wel dat Xavi voor zichzelf kiest, daar gaat het niet om, maar Koeman verdient meer krediet en steun van dit soort gasten. Ook Puyol, Iniesta en Xavi zelf zouden openlijk meer voor Koeman moeten pleiten als ze zo begaan zijn met de club. Maar ze willen allemaal zelf belangrijk zijn en genieten van de aandacht.

14 januari 2021 om 12:33

Xavi wilde niet instappen onder het bewind van bartomeu. Vond zijn beleid waarschijnlijk 3x niks. Voor koeman was dit waarschijnlijk de enige kans. Voor xavi komt die trein om barca te trainen wel vaker langs want die man is geliefd in barca. Koeman ook maar xavi is wel van een andere orde.

14 januari 2021 om 13:36

Koeman had al 2x eerder nee gezegd dus dan houdt het voor hem ook een keertje op als hij het nogmaals had afgewezen. Die is dan op de bekende trein gestapt want hij wist dat hij nu niet nog eens zou langskomen.

Koeman is net zo groot bij Barca als Xavi is maar alleen is Xavi recenter waardoor hij vooral onder de jongere fans een grotere naam heeft. Maar neem maar van mij aan dat de status van Koeman zeker net zo groot is als die van Xavi binnen de club.

15 januari 2021 om 14:30

Mee eens. Ik zou Koeman twee jaar geven. Ik ben niet echt fan van hem maar ik denk wel dat hij met een flinke portie Hollandse nuchterheid een prima kandidaat is om de verouderde selectie op de schop te nemen. Een sterk figuur met het respect van de spelersgroep zonder dat hij er te direct in betrokken is (xavi heeft jarenlang met de helft van deze selectie gespeeld en zal innigere banden met ze hebben). Wel zou ik de namen die je noemt zo snel mogelijk binnen halen en laten wennen in andere functies (assistent, jeugdtrainer, B-trainer, bestuursfunctie of wat dan ook). Gewoon om ze klaar te hebben zitten zodat je ze kan doorschuiven wanneer het moment daarom vraagt.

In feite is die hele verkiezing in Barcelona één schandalige vertoning. Het lijkt helemaal nergens op dat een zittende trainer gewoon door een mogelijk toekomstige voorzitter al finaal naar de uitgang wordt verwezen. Zo'n Ronald Koeman zal straks toch gewoon schijt aan die Font moeten hebben en af en toe met zijn contract wapperen. En dat die Font het maar afkoopt als hij Xavi wil halen. Maar belachelijk is het op zeker.

14 januari 2021 om 10:48

Het mooie vind ik hoe Xavi wordt aangedragen als een of andere Messias. Geweldige speler natuurlijk, maar die maken lang niet altijd goede trainers. Xavi heeft nog niks laten zien. Dus om dan alles weer om te gooien voor het sentiment... Tja.

14 januari 2021 om 10:52

Xavi liet op het veld anders vaak zien veel tactisch inzicht te hebben. Bij tactische wijzigingen werd dat altijd aan xavi doorgegeven op het veld. Bij al sadd doet hij het nu leuk. Is wel een hele kleine competitie. Er zijn spelers waarvan je kan zien dat ze potentieel hebben als trainer zijnde. Messi bijvoorbeeld vind ik dat totaal niet hebben.

14 januari 2021 om 11:22

Het kan zeker. En als ik geld op iemand zou moeten zetten, zou ik ook Xavi kiezen. Maar we weten drie keer niks over Xavi als trainer. Ik snap dat het ook alleen maar zieltjes winnen is. Maar zeker gezien de status waarin Barça zich bevindt mag er ook wel wat nuchterder heen gekeken worden. Is bijvoorbeeld hetzelfde met Messi. Moet verlengen roepen ze dan. Messi is Barça. Maar Barça heeft nauwelijks wat te besteden. Moet dat dan op aan Messi erbij houden zodat je dan door kunt met hetzelfde team om hem heen dat niet draait?

14 januari 2021 om 11:43

@Deem. Ik zou het ook onzin vinden om Koeman nu te ontslaan. Hij geeft alle grote talenten de kans daar, je ziet spelers als Pedri en Frankie duidelijk beter worden en er wordt ook steeds vaker gewonnen. Als ze Koeman echt ontslaan hoop ik dat het daar instort als een kaartenhuis en afgestraft wordt voor dit soort wanbeleid

14 januari 2021 om 12:20

Juist Japie dat is de instelling! Helemaal mee eens. Die zogenaamde clublovers van kandidaten terwijl ze vooral om zichzelf en de aandacht geven

14 januari 2021 om 10:53

Koeman wist wat hem te wachten stond toen hij tekende. Nu moeten we ook niet selectief verontwaardigd gaan doen. Ik ben blij dat die presidentskandidaten een visie hebben. Nu heb ik wel mijn twijfels bij Font aangezien hij ineens van zijn standpunten afstapte door Xavi als TD te willen aanstellen en nu weer als hoofdcoach. Ook nu Laporta met die 120 miljoen die hij uit de hoed tovert vind ik maar dubieus. Persoonlijk zie ik liever een geslaagde zakenman als Roussaud de verkiezingen winnen. In een interview met Mundo deportivo gaf hij aan dat hij financieel verantwoordelijker beleid wilde voeren. Het is weer eens tijd dat er met de hand op de knip beleid wordt gevoerd. We zien nu gewoon hoe succesvol spelers als Araujo en Mingueza blijken te zijn. Vooral laatsgenoemde speelde gisteren een goede partij als rechtsback. Zonder die zeldzame blessureplaag zou hij nooit van Koeman de kans hebben gekregen. Daarom is het zo belangrijk dat er een voorzitter komt die terughoudend is met het doen van aankopen.

14 januari 2021 om 11:44

Laporta houdt zich juist op de vlakte en doet geen uitspraken over spelers of trainers. Hij heeft al door laten schemeren dat als Koeman het goed doet (zoals nu het geval is) hij hem aan zal houden. Laporta blijft gelukkig de grote favoriet. Laporta 2.0 lijkt kalmer en volwassener. Hij brengt ook grote namen uit het bedrijfsleven mee. Een voorzitter moet niets anders doen dan de juiste mensen op de juiste plek zetten. Dat Laporta dit kan heeft hij al eerder aangetoond.

Heb het idee dat font van xavi wil maken wat cruijf bij laporta was. Geen gek idee op zich. Maar mag niet zo zijn koeman naar de deur te werken. Want koeman begint stappen te maken nu. En als het zo door gaat mag hij van mij blijven.

14 januari 2021 om 10:58

Koeman is een tussenpaus. Hij moest al die 'parasiterende' spelers wegwerken, en helaas genoeg al het gezeik opvangen. Het zal hem geen grote successen opleveren, maar de supporters zullen hem wel altijd bedanken dat hij de club weer in de juiste richting heeft gebracht. Dus ja, ik denk dat enkel een CL winst zijn positie kan versterken.

14 januari 2021 om 11:17

Enkel een cl winst? Vind ik beetje te ver gaan. Als Koeman 2e of 3e eindigt en jij wint de super cup en de Copa en laat de team leuk spelen dan is hij een held en mag hij het gewoon nog een jaar proberen.

14 januari 2021 om 11:31

Zie jij Barca steeds over 1 wedstrijd de copa winnen? Kijk hoe moeilijk het nu tegen Sociedad ging. Zo zullen alle wedstrijden in de Copa zijn. Ploegen weten dat er tegen Barca gewonnen kan worden en zeker als er maar 1 wedstrijd hoeft te worden gespeeld. Natuurlijk helpt het wel dat Messi er wss bij zal zijn, maar ik heb er een hard hoofd in.

14 januari 2021 om 11:40

@Ajsx/barca2014 als Koeman met deze Barca selectie de CL wint dan mogen ze van mij een standbeeld neerzetten en hem een contract voor het leven geven. Er zijn veel betere selecties in de CL aanwezig

14 januari 2021 om 11:41

Je mist natuurlijk wel 2 top spelers in de aanval die vaak beslissend zijn in dit soort wedstrijden. Met Messi en Fati hadden we natuurlijk nooit die verlenging gehad.

14 januari 2021 om 11:52

Aan de andere kant had je ook die megakansen van Sociedad. Het was echt een wonder ze niet minstens twee keer hebben gescoord.

14 januari 2021 om 12:42

Dat wonder heet ter Stegen. Hij keepte de partij van zijn leven gisteren.

14 januari 2021 om 12:45

Koeman zal altijd de trainer blijven die jongens als Pedri, Mingueza, Dest en Araujo echt het vertrouwen gaf. Een tussenpaus is inderdaad een ondankbare naam voor een hele belangrijke functie. Dat we geen geld hebben is nu echt een zegen. Zoals iemand gisteren als zei Collado uit het B team verdient nu ook een kans. Te meer omdat Trincao nog te groen is en verkrampt als hij erin komt.

14 januari 2021 om 12:54

Ik ben echt fan van Mingueza. Heb je ooit al eens een CV zo een rechtsbackpositie zien invullen? De man had de juiste snelheid, de juiste voorzet en hij wachtte zijn moment om op te komen heel goed af. Dit wordt een blijvertje. Een speler die zowel cv als rechtsback kan zal altijd aan voldoende minuten komen. Trincao is gewoon een miskoop. Je ziet het gewoon aan alles dat hij het niveau niet aan kan. Zijn handelingssnelheid is gewoon veel te laag en zelfs een mannetje passeren is vaak teveel gevraagd. Ook lijkt hij mentaal niet sterk genoeg te zijn. Het is een gevalletje André Gomes. Die moet je dus gewoon weer voor dertig miljoen proberen te verkopen aan een Engelse ploeg.

14 januari 2021 om 15:10

Hij leuk zo goed op basis van wat hij in de jeugd van Portugal liet zien. Het lijkt steeds meer een geval Andre Gomes te worden. Ik wil hem nog niet afschrijven. Laat hem maar verhuurd worden.

14 januari 2021 om 12:08

Je slaat de plank volledig mis. Cruijff heeft onder Laporta geen 'normale' functie gehad. Hij heeft simpelweg adviezen gegeven. Font wil niet alleen dat Xavi trainer wordt, hij wil hem de vrije hand geven in alles op voetbalgebied. Hij zou zo ook over de transfers moeten gaan, meen ik

14 januari 2021 om 12:58

In Engeland is dat de normaalste zaak van de wereld hoor. Ferguson bepaalde bij ManU ook gewoon het hele transferbeleid. Guardiola lijkt ook altijd wel de vrije hand te hebben gehad bij zowel inkomende als uitgaande transfers. Het is niet altijd een garantie voor succes, maar het gebeurt dus gewoon wel bij topclubs.

14 januari 2021 om 13:29

Ik zeg toch ook niet dat dat vreemd is? Hij maakt alleen een vergelijking tussen Cruijff en Xavi, terwijl hun rollen heel anders zouden zijn, mocht Font winnen.
Daarnaast heeft Guardiola helemaal niet de vrije hand, daar de transfers naar mijn weten gewoon door Txiki geregeld worden. Er zal natuurlijk wel overleg plaatsvinden, maar een takenpakket zoals Ferguson had zie je tegenwoordig eigenlijk niet meer

14 januari 2021 om 15:21

Ik vreesde al dat ik het verkeerd had geïnterpreteerd m. Mijn excuses. Maar wat je zegt over Guardiola klopt niet. Alle transfers die onder zijn trainerschap hebben plaatsgevonden komen op basis van zijn aanbevelingen. Bernardo Silva, Leroy Sane, Mendy, Rodri, Thiago Alcantara, Bernat, Xabi Alonso, die Oekraïense Puyol, Zlatan,...

Ik vind dit wel asociaal naar Xavi toe. Xavi liet publiek weten dat hij zich niet bemoeid met de verkiezingen en dat hij zich niet in staat voor niemand maar het helpt niet dat Fonte reclame zit te maken met de naam Xavi ondanks dat ze gesprekken hebben of niet. Focus je gewoon op wat je met de club gaat doen

Font is echt een miserabel figuur. Bij grote delen van de aanhang heeft hij zich al heel impopulair gemaakt. Eerst om zijn groteske woorden over Koeman. Zijn hele beleid lijkt hij op te hangen aan Xavi en Jordi Cruijff. Xavi wil hij General Manager wil maken. Op die wijze kwam Van Gaal ook binnen terwijl Bobby Robson nog trainer was... Jordi Cruijff heeft ook echt nul ervaring op topniveau als TD. Zijn mensen proberen Laporta ook continu zwart te maken.

14 januari 2021 om 11:47

Ik ben het ook niet eens om dit soort dingen te roepen maar op nou te zeggen dat Fonte zijn beleid hangt aan Xavi en Jordi is echt te ver. Zijn beleid is namelijk meer dan dat. Hij wil Xavi gewoon graag als leider, niks mis mee maar ga dat niet wekelijks in de media roepen als Xavi afstand doet van de verkiezingen.

14 januari 2021 om 11:57

Hij lijkt wel erg de nadruk op Xavi te leggen. Xavi is erfgoed van de club. Die moet je je als voorzitter niet gaan toe-eigenen. En schermen met berichtjes met Xavi, heeft iets genants.

14 januari 2021 om 12:02

Zeker met je eens! Daarnaast zet hij Xavi gewoon in een lastige rol ook. Bedoel hoe zal Laporta er tegen aan kijken dat Xavi eigenlijk al een kant heeft gekozen? Het natuurlijk niet voor niks dat Xavi publiekelijk roept afstand te nemen van de verkiezingen.

14 januari 2021 om 12:15

Maar heeft Xavi al een kant gekozen en moet Xavi zomaar het eerste gaan trainen? Xavi kan zich om meerdere redenen niet uitlaten. Hij is ook nog gewoon ergens werkzaam.

Xavi wordt puur gehaald om Messi aan boord te houden echt krankzinnig gewoon...

Xavi heeft meerdere malen geweigerd om coach met Barca te worden voordat koeman werd aangesteld. Persoonlijk denk ik dat Xavi heel graag coach wilt worden maar dan voor een hele nieuwe selectie wilt staan. Dan kan hij echt zijn ideeen overbrengen en wordt er misschien niet elke seizoen een CL trofee verwacht. Denk ook niet dat xavi zijn oude teamgenoten wilt afvallen ook al moet dat ooit gebeuren.

Lijkt wel alsof Xavi de Jezus Christus van Barcelona is?

Een coach kan nooit onderdeel zijn van je lange termijn plan. Je mag nog zo een clublegende zijn, als de resultaten tegenvallen moet je hem misschien al binnen 6 maanden wegsturen. Ik weet niet als Xavi het beter zou doen dan Koeman met alle blessures van sleutelspelers, geen geld om spelers aan te trekken, blunder virus bij de spelers, beetje domme pech op sommige momenten, teleurgestelde Messi aan begin van seizoen etc.

Klinkt allemaal erg romantisch, maar Barcelona zit in een moeilijke periode. Een onervaren staf is dan niet echt de beste oplossing. Het kan ook goed uitpakken, maar vaak doet het dat niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3420
5.Sevilla337
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder182
PedriAanvaller182
A. GriezmannAanvaller175
L. MessiAanvaller1711
M. BraithwaiteAanvaller152
TrincãoAanvaller150
Jordi AlbaVerdediger161
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

762 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren