Driessen voorspelt harde ingreep Advocaat: ‘Start niet met hem tegen Ajax’

Donderdag, 14 januari 2021 om 08:59Rian Rosendaal • Laatste update: 11:08

Valentijn Driessen heeft duidelijk zijn bedenkingen bij de komst van Lucas Pratto naar Feyenoord. De Argentijnse aanvaller bakte er woensdagavond tegen PEC Zwolle (1-0) weinig van in de spitspositie van de Rotterdamse club, zo luidt het harde oordeel. Driessen verwacht dan ook dat trainer Advocaat aanstaande zondag kiest voor Nicolai Jörgensen als spits van Feyenoord in De Klassieker tegen Ajax.

"Aanvankelijk werd gedacht dat Feyenoord met de komst van de fysiek sterke Lucas Pratto tegenstanders van het kaliber PEC Zwolle wel even omver zou kegelen", zo schrijft de chef voetbal in zijn analyse voor De Telegraaf. "Hij zou de ontbrekende schakel zijn geweest in al die wedstrijden in De Kuip die Feyenoord niet wist te winnen dit seizoen tegen FC Twente, Sparta, FC Utrecht en Heracles Almelo." Tegen PEC wist Pratto echter totaal niet te imponeren. "Bij zijn eerste kennismaking met het gras van De Kuip tegen het op papier zwakkere, inzakkende PEC Zwolle bleek Pratto tot driemaal toe het eindstation en alle kansen bleken niet aan hem besteed."

Driessen benadrukt overigens wel dat Pratto een aantal keer op de goede plek stond bij een aanval van Feyenoord, zonder dat daar een doelpunt uitkwam. "Z’n twee slappe pogingen voor rust en zijn zwakke kopbal in de tweede helft verrieden dat Feyenoord niet een gevreesde doelpuntenmachine in huis heeft gehaald." Driessen ziet de nodige tekortkomingen bij Pratto. De winteraanwinst heeft volgens hem weinig snelheid, inhoud en is daarnaast geen goed aanspeelpunt voorin. "Het ligt voor de hand dat Advocaat niet met hem, maar toch met Jörgensen in de spits zal starten tegen Ajax."

Pratto werd in het duel met PEC net als zondag tegen Sparta Rotterdam (0-2) voortijdig naar de kant gehaald door Advocaat. "Praat-o’ (tot nu toe viel hij vooral op door zijn vele interviews) heeft dan weliswaar de datum 17 januari met rood omcirkeld sinds hij in Nederland is, een plaats op de bank lijkt zijn voorlopige lot zondag", verwijst Driessen naar de uitspraak van Pratto, die bij zijn entree bij Feyenoord gelijk het topduel met Ajax aanhaalde. De spits is naar eigen zeggen meestal in vorm in topwedstrijden, al is het nog de vraag of hij zondag aan de aftrap verschijnt in de Johan Cruijff ArenA.

Schmidt ziet PSV verliezen van AZ: 'Niks mis met ons strijdplan'
Meer video's

Poll

Wie start zondag tegen Ajax in de spits bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Was dat ook (er weinig tot niets van bakken voorafgaand aan de ontmoeting met Ajax) niet het geval met Zahavi?

14 januari 2021 om 09:31

Jawel hoor, Zahavi heeft in het begin zijn doelpuntjes wel meegepikt, had alleen pech met oplopen van blessures en Corona. De vergelijking naar Zahavi is leuk, maar gaat in deze niet op. Zahavi is een veel bewegelijker en scorende spits dan Pratto.

14 januari 2021 om 10:34

Doelpuntjes meegepikt? een kopbal tegen Rosenborg, een strafschop tegen een schandalig slecht Ado en een strafschop in de 4-1 blamage tegen Paok. dat hij er twee inlegt tegen Ajax is puur de klasse van Malen die ze perfect klaarlegt om alleen nog maar binnen te tikken dan de klasse van Zahavi.

14 januari 2021 om 15:15

Hiermee doe je Zahavi tekort.

14 januari 2021 om 09:31

Jup, Ajacieden zullen nu baden in zweet omdat Pratto straks de wedstrijd van zijn leven gaat spelen. Lucas Moura en Zahavi kunnen daar over meepraten.

14 januari 2021 om 09:38

Zeker als dit uit de mond van Valentijn komt.

14 januari 2021 om 10:49

Precies. Valentijn heeft echt een slecht karma (niet verwonderlijk), want als ie dit soort dingen zegt gaat het vaker fout dan dat ie gelijk had

14 januari 2021 om 11:05

Jaloers? Wat een zure laatste zin, Zahavi heeft 1 punt opgeleverd hoor dus "wedstrijd van zijn leven" is iet wat overdreven...
We gaan het zondag zien alles kan, Ajax is over het algemeen redelijk slap achterin maar Feyenoord scoort niet makkelijk.
Laten ze eerst vanavond maar winnen van FCT hier is het traditioneel al lastig genoeg.

14 januari 2021 om 16:38

Toch knap dan dat ze samen met 2 andere clubs de minste tegendoelpunten hebben. Zo slecht zal het dan niet zijn, of tenminste zijn de andere verdedigingen net zo slecht of slechter?.....

14 januari 2021 om 09:32

Het verschil tussen Zahavi en Pratto is dat Zahavi gewoon fit is, dan komen de doelpunten vanzelf als je een goede spits bent. Als je niet fit bent en overduidelijk te zwaar en daardoor te langzaam is het een ander verhaal.

14 januari 2021 om 09:41

Gister was Zahavi anders weer bar slecht. Op basis van 2 goals is hij ineens goed en fit? Matige spits die tegen Ajax een opleving had.

14 januari 2021 om 10:17

@messibazoer "matige spits die tegen Ajax een opleving had." Dankzij Malen he. Vergeet vooral 1e bal niet van Malen. Gisteren zag je weer het niveau van Zahavi. Veel dom balverlies.

14 januari 2021 om 10:49

Pratto is wel fit, maar die gast heeft totaal geen wedstrijdritme. Dat duurt nog wel ff.

14 januari 2021 om 11:06

precies, in de wedstrijd tegen Ajax kon al Zahavi ontzettend uitblinken omdat Malen de bal 2x pan klaar legde voor zijn voeten.
ik blijf het toch verrassend vinden dat Zahavi zo weinig scoort terwijl hij toch elke wedstrijd omringt word een aantal geweldige spelers voorin bij psv.

14 januari 2021 om 11:44

@jigsaw: als je een goede spits bent wel. Maar dat is Pratto niet. en Zahavi ook niet. Gisteren bewust Zahavi wat beter gevolgd na zn 2 goals tegen Ajax, maar wat is/was die gast slecht.

14 januari 2021 om 10:14

Verwacht dat Feyenoord zal aantreden met Sini, Haps en Berghuis. Veel snelheid en allen scorend vermogen. Met name snelheid zal belangrijk zijn tegen Ajax om gevaarlijk te kunnen worden. Bij corners en vrije trappen geeft Feyenoord al een luchtmacht met Fer, Senesi, Geertruida en Spaijc. Dus ook dan is Jorgensen of Pratto niet noodzakelijk

14 januari 2021 om 11:33

Ajax brengt het beste naar boven bij sommige tegenstanders. Dat is toch wel.een kwaliteit van Ajax.

14 januari 2021 om 14:25

Tevens zorgt Ajax er vaak ook voor dat de supporters van de tegenstander op hun best zijn. Ik denk dat dit wel een heel klein voordeeltje is voor Ajax dit seizoen, in de lege stadions bij uitwedstrijden.

14 januari 2021 om 11:54

Of Zahavi nou goed of slecht speelt, dat staat los van Feyenoord en Pratto. Pratto is imo echt een onzinnige aankoop. Een spits die er in zijn hoogtijdagen net 10 in een seizoen maakte en die ga je dan ook nog eens halen terwijl hij niet fit is en zijn beste dagen achter zich heeft liggen voor een Zuid-Amerikaans salaris. En dan volgend jaar weer klagen dat er financieel niks mogelijk is. Vind je het gek? Hoeveel van dit soort transfers ga je nog doen?

14 januari 2021 om 12:27

Aankoop? Hij is gehuurd.

14 januari 2021 om 13:50

dat snap ik maar wat zal hij aan salaris kosten? dat zal wel weer aardig wat geld zijn. Clasie verdiende als huurling 1 miljoen voor een seizoen bij Feyenoord en deze speler komt van buiten de EU dus dat salaris zal ook niet weinig zijn. al dit soort huurlingen, transfervrije meuk als Linssen en aangekochte middelmaat als Texeira en Diemers die gaan Feyenoord niet verder brengen en het kost je uiteindelijk wel allemaal transfergeld, tekengeld en salaris. op deze manier blijf je dweilen met de kraan open want je gooit het weinig geld wat je hebt in een bodemloze put

14 januari 2021 om 18:04

Dit is toch normaal bij Feijenoord dat ze geblesseerde en/of niet fitte spelers aantrekken . Dus deze spits past dus prima in het aankoop/ huur beleid van je club

14 januari 2021 om 19:26

het is maar wat je normaal noemt. welke clubs doen dit nog meer?

Hij is overduidelijk nog niet helemaal fit. Ik begrijp daarom ook niet zo goed waarom je hem haalt voor een half seizoen, terwijl hij de eerste weken of maanden bezig is met fit worden. Ik denk dat Advocaat hem wel laat staan want Jorgensen is op dit moment niet beter.

14 januari 2021 om 10:20

@thejigsaw ik hoop voorspelling Aadje. Pratto en Jorgenson samen in de aanval Maar wat verwacht Driessen? Dat een niet-fitte Pratto gelijk sterspeler zou zijn vanaf 1e minuut bij Feyenoord? Vergeten hoe Senesi het deed in het begin? Maar ja tegen de tijd dat Pratto fit is, zijn team goed kent en gewend aan het land zit hij weer in Argentinie. En Jorgensson (als Pratto opgesteld blijft) is dan nog minder waard.....

14 januari 2021 om 11:46

Opnieuw populistisch gelul van Driessen. Hoop voor Pratto dat Advocaat wat langer vertrouwen in hem houdt/heeft.

14 januari 2021 om 13:52

ik kan al jarenlang geen logica in het beleid van Feyenoord meer bespeuren. het lijkt vaak wel Bananasplit als je ziet wat ze halen. ze doen maar wat en er zit letterlijk geen enkele gedachte achter. ze kijken welke spelers de minst indrukwekkende Cv's hebben en die worden vervolgens gehaald

14 januari 2021 om 21:03

Spelers met een indrukwekkend cv zijn niet betaalbaar, alleen voor Ajax.

14 januari 2021 om 22:03

maar kom op, een spits die er in zijn hoogtijdagen die inmiddels ver achter hem liggen gemiddeld 10 per seizoen in schoot. dat zijn toch niet de statistieken die een spits hoort te hebben? als het een buitenspeler was ofzo zou ik er misschien nog wel in kunnen komen. neem dan op zijn minst iemand met een redelijke CV

15 januari 2021 om 10:29

We zijn het eens over dat de komst van Pratto niet nodig is/ geldverspilling is. Jouw argument dat Feyenoord een spits moet halen die er enigszins structureel 20+ inlegt op een goed niveau vind ik onrealistisch. Je kunt daar elke keer weer over klagen, maar voordat Feyenoord miljoenen op de transfermarkt gaat binnenharken is dit wel de situatie waarmee de club moet dealen. Vente en Bannis gaan het ook niet voor Feyenoord doen.

15 januari 2021 om 14:40

@ijsmuts ik ben het wel deels met je eens maar ik vind het dan zonde om het weinige geld wat je hebt elke keer aan spelers uit te geven waar de kans klein tot nihil is dat ze iets gaan toevoegen aan Feyenoord. als een speler niet aantoonbaar beter is als wat er al voor handen is hoop ik niet dat we dit soort transfers nog heel vaak gaan doen

15 januari 2021 om 21:37

In de combi diemers/teixeira vind ik dat ze 1 speler teveel hebben gehaald. Pratto had ook niet gemoeten, maar je kunt moeilijk je geld op zak houden en aanzienlijk aan kwaliteit inleveren. Als ik jou zo af en toe hoor is elke uitgegeven euro er een teveel en had feyenoord het seizoen het beste kunnen starten met bannis en/of vente. Dan neem je dus genoegen met aanzienlijk minder

15 januari 2021 om 23:16

ik weet niet of Bannis en Vente minder zijn als Pratto, dat zal nog moeten blijken maar in de zomer kunnen we de balans opmaken. hij is voor 18 wedstrijden gekomen en hij is niet eens fit dus ik hoop dat dat snel gaat gebeuren

16 januari 2021 om 00:28

Natuurlijk zijn ze minder, dat heb je in die 2 wedstrijdjes van Pratto al kunnen zien. Vente loopt 1 op 30 en Bannis is een lichtgewicht. Vente gaat het moeilijk krijgen een leuke eredivisiespits te worden en Bannis is daar nog ver van verwijderd. Of Pratto gaat renderen is een andere vraag, niet of hij beter is.

Man man man wat zijn we weer snel met ons oordeel. Die man is 32 en niet helemaal fit en amper ingespeeld op het team. Geef hem ff wat tijd. Ik kan me de eerste weken van Senesi nog herinneren...Bovendien tot 2 week geleden riep iedereen nog dat het sowieso niet slechter kon dan Jorgensen. Als je die beste man gewoon ff een klein beetje tijd geeft, zal hij heus zn doelpuntjes wel gaan meepikken.

14 januari 2021 om 09:56

Haha, hoelang moeten we iemand van 32 de tijd geven die voor een halfjaartje komt? Dat is toch niet realistisch. Die moet er gewoon staan.

14 januari 2021 om 13:53

je benoemd hier al meteen alle redenen waarom het bizar is dat Feyenoord zo een speler uberhaupt haalt

14 januari 2021 om 21:46

Je oordeelt te snel. Dat is alles. De spitsen die er waren voor de winterstop voldeden totaal niet. Deze jongen na 2 wedstrijden afschieten is lekker makkelijk. Wat had Fey dan moeten doen met een lege portemonnee? Niks? Wacht het nou eerst maar gewoon ff af. Heb hem in 2 wedstrijden al een hoop dingen beter zien doen dan die slapzak Jorgensen

14 januari 2021 om 22:04

dus haal je er weer een die niet voldoet? zoek zijn CV online op. in zijn hoogtijdagen schoot hij er gemiddeld 10 per seizoen in. dat zijn niet de cijfers van een spits. waarom zou hij er ze dan op magische wijze in een Feyenoord shirt wel opeens in schieten? hij is notabene voor maar 18 wedstrijden gehaald en hij is nog niet eens fit

Ik heb gister nog eens een beetje op hem gelet. Het lijkt er wel op of zijn benen niet helemaal goed zijn. Als hij gaat rennen dan lijken ze wel te slingeren ziet er een beetje ongelukkig uit. Zonde dat die kopbal er niet in ging. Werd uit balans gebracht maar zat wel genoeg vaart achter. Ik vermoed dat zondag Sinnistera in de spits zal beginnen.

Pratto viel me niet helemaal mee maar ook niet tegen. Die jongen traint net 4 á 5 dagen met zijn medespelers. Liep goed vrij, mist een paar kansen die erin moeten, schiet gewoon 7x op de goal in 13 balcontacten. Al met al gewoon wat een spits moet doen, al scoort hij er 1 bij sparta en gister ook 1 hoor je Valentijn niet....

14 januari 2021 om 09:56

Maar dat deed hij dus niet, en daar wordt een spits uiteindelijk meestal ook op afgerekend. Ik ben ook niet onder de indruk van deze Pratto, al waren mijn verwachtingen van een 32 jarige Argentijn die veelal op de bank zat in zijn thuisland ook niet heel groot.

14 januari 2021 om 13:21

@ADRO, maar een spits moet toch scoren? Daar wordt hij toch op afgerekend?

14 januari 2021 om 13:55

dat is meestal zo dat je niemand hoort als je als spits een doelpunt maakt want dat is namelijk waarvoor je in het veld staat, om goals te maken

Jorgensen is ook gewoon een veel completere speler dan Pratto, niet perse een betere spits. Met het middenveld wat je hebt ontbeer je voetballend vermogen. Toornstra is een loper, maar zwak in de passing. Diemers wil ik geen woorden aan vuil maken, en Fer is meer een breker voor de verdediging. Nico komt de bal halen, en vult zo een belangrijke rol in de opbouw, voor zover je het een opbouw mag noemen. Pratto sjokt maar wat over het veld, zowel in balbezit als in balbezit tegenstander.
Ik vermoed dat Diemers en Linssen zondag op de bank zitten: Haps op de linkerkant, Nico en Sinisterra op 9 en 10 (wie waar ben ik benieuwd naar). Dick voerde gister heel duidelijk even een experiment uit met Nico op 10, en Sinisterra in de punt van de aanval. Zou heel goed kunnen dat het zondag ook zo gaat staan denk ik.

Man man, die gozer is nog maar 2 weken in Nederland joh. Zelfde als met Senesi, geef hem eventjes de tijd. Na 6 a 10 wedstrijden mag je oordelen. Gewoon in de basis tegen Ajax, met 1 goal kan hij 12 maanden niet meer stuk bij Feyenoord. Overigens hebben bijna alle Zuid-Amerikanen wat aanpassingsproblemen in ons kikkerlandje. Maja Valentijn is natuurlijk wel de zuurste journalist. Stel dat hij niet lekker speelt tegen Ajax, wissel je hem toch na 60 minuten? Overigens staat Feyenoord gewoon 2e, dus zo slecht gaat het allemaal niet. Als Ajax-fan hoop ik dat Feyenoord met Pratto en Jorgensen gaat spelen, alleen maar makkelijker voor ons aangezien 1 van de 2 niet op hun gebruikelijke positie gaat spelen en met 4-4-2 (wat vast niet gebeurt) is het helemaal kaasie

14 januari 2021 om 13:23

Geef hem 6 tot 10 wedstrijden de kans? Je weet dat het seizoen bijna op de helft is? Pratto is gehaald om Jörgensen te vervangen of te stimuleren of iets in die richting. Dan kan je toch niet 10 wedstrijden wachten?

14 januari 2021 om 13:56

hahaha na 10 wedstrijden mogen we oordelen? hij is gehuurd voor 18 wedstrijden

Hoewel deze man mij niet overtuigd was hij toch een stuk gevaarlijker dan Jorgensen dit seizoen.
Wordt wel lastig voor Advocaat zo. Hij speelt nu met Pratto. Orakel Aad zou ze allebei opstellen. Kenner Valentijn weer Jorgensen. Keuzestress

Eerste tekenen zijn inderdaad niet positief en qua bewegelijkheid wel redelijk conform de beschrijvingen die sommigen deden van hem voor zijn komst. Echter is 2 wedstrijdjes wel wat weinig om iemand op te beoordelen. Ik heb het nog niet gezien, dat is duidelijk, maar hij komt wel in de positie dat hij kansjes krijgt. Iets wat Jorgensen op een gegeven moment ook niet meer had. Echter moet je als Pratto van die 5 kansjes die hij tot nog toe gekregen heeft tegen PEC en Sparta er wel 1 of 2 maken.

Nog steeds heb je altijd meer spelers nodig om een goede prestatie neer te zetten. Als je kijkt naar hoe op andere plekken op het veld balverlies geleden werd, of balaannames waarbij wel 3 of 4 aanrakingen nodig zijn om de bal onder controle te krijgen, dit ligt niet alleen aan de spits hoe slecht feyenoord weer speelde. Overigens echt bijzonder dat Feyenoord 2e staat. Voetballend ziet het er niet uit, maar toch zijn de resultaten er..

Ik vind ajax niet overtuigend dit jaar. De ene keer spelen ze geweldig en de volgende keer dramatisch. Mijn cluppie is niet om aan te gluren elke wedstrijd, maar het is wel oerdegelijk. Ondanks het gigantische aantal blessures de eerste seizoenshelft zijn ze maar 1 wedstrijd totaal kansloos geweest (wolfsberger) en dat was voor 200% te danken aan een belachelijke scheidsrechter. Zie ik feyenoord winnen? Dat niet meteen. Zie ik ajax makkelijk winnen? Dat ook zeker niet. De resultaten uit het verleden zeggen mij helemaal niks,want dit feyenoord is gewoon degelijk en moeilijk te verslaan met Dick aan het roer.

Krijg elke keer het idee dat Pratto een dikke trui onder zijn shirt aan heeft..

14 januari 2021 om 11:04

hahah zou kunnen natuurlijk, zal het wel koud hebben in Nederland

toch vind ik het met Pratto wel redelijk dreigend, tuurlijk is hij nog niet zover als de feyenoorders hadden gehoopt maar toch heb je wel het gevoel dat er meer een spits loopt dan de afgelopen wedstrijden met Jorgensson die er bij liep als een verdwaalde hond op zoek naar zijn baasje.

Denk eigenlijk dat Dickie gaat starten met Sini op links, Pratto in de spits, Jorgensen op 10, Berghuis op rechts, Fer en Toornstra op het middenveld, Gertruide en Malacia op de backs, Spajic en Senesi in het centrum en Marsman op doel. Op die manier heb je wel iemand in de spits staan die op de juiste plek staat en aansluiten van Jorgensen en Toornstra, terwijl Sini en Jorgensen ook nog van plek kunnen wisselen. Dit dan als de list waar Krabbendam het over had in zijn podcast.

14 januari 2021 om 11:04

Ik denk dat Dickie Pratto op de bank houdt om als pinchhitter te brengen mocht Feyenoord een 2-1 achterstand ofzo ongedaan moeten maken en de ballen de zestien in gepompt moeten worden. En bij zo'n situatie breekt bij mij het angstzweet nu al uit, want met Blind en Schuurs centraal achterin kan Pratto zo'n beetje iedere hoge bal waar hij bij kan richting goal gaan koppen..

14 januari 2021 om 11:41

Was gister nog niet bijster on de indruk van de kop kwaliteiten van Pratto haha.

14 januari 2021 om 11:47

Jorgensen op 10? Ik denk dat Dickie eerder kiest voor een controlerender middenveld waar het vol staat zodat Ajax er minder makkelijk doorheen kan voetballen. Ik verwacht Diemers gewoon op 10 en Jorgensen er voor.

14 januari 2021 om 12:17

Ik denk van niet eigenlijk, Als er iets is waar de centrale verdedigers van Ajax het moeilijk mee hebben dan zijn het snelle aanvallers die vanuit de omschakeling iets kunnen doen. Met 2 fysiek sterke spelers die snelheid missen weten ze denk ik wel raad.

Waarom niet Haps op links, Sini in de spits en Berghuis van rechts. Kan je eventueel Jorgensen op 10 hebben maar denk dat Dicky dat te aanvallend vindt. Je moet sowieso iets met de snelheid van Sinisterra/haps tegen het trage centrale duo bij Ajax. Als je Sini teveel aan de buitenkant posteert mis je dat want Mazraoui is ook best rap.

Pratto voelt als een 'iets is beter dan niets' aankoop. Ik vraag me af of Feyenoord veel van hem mag verwachten. Hij wordt gepresenteerd als een groot wapen maar hij overtuigd nog niet. Aan de andere kant: als hij scoort tegen Ajax dan zal de man door het Feyenoordlegioen heilig worden verklaard en heeft dan voor wat betreft hen genoeg opgeleverd dit tweede halve seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1710
B. LinssenAanvaller154
L. SinisterraAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. PrattoAanvaller40
N. MarsmanKeeper120
D. VenteAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 13 3 0 0
2019/2020 Feyenoord 13 5 2 0
2018/2019 Feyenoord 24 7 0 1
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren