Spaanse media knielen voor Frenkie de Jong: ‘Nóg beter dan bij Ajax’

Donderdag, 14 januari 2021 om 08:19Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:42

Frenkie de Jong krijgt donderdag veel lovende kritieken voor zijn verrichtingen in het duel tussen Real Sociedad en Barcelona (1-1) in de Spaanse Super Cup. De middenvelder nam woensdagavond de openingstreffer voor zijn rekening, maar groeide uit ook tot schlemiel door na rust een strafschop te veroorzaken. In de noodzakelijke strafschoppenreeks miste de Nederlander bovendien de eerste elfmetertrap van de Catalanen, maar Marc-André ter Stegen zorgde er met twee gestopte strafschoppen voor dat het team van Ronald Koeman naar de finale ging. Bij de kranten in Spanje blijft desondanks vooral het goede spel van De Jong hangen.

Sport deelde De Jong een acht uit, al kreeg vrijwel elke basiskracht hetzelfde cijfer. Alleen Martin Braithwaite (een zeven) en Marc-André ter Stegen (een tien) werden anders beoordeeld. “De Jong had moeite om in de wedstrijd te komen. De druk van Real Sociedad zorgde ervoor dat hij weinig ruimte had om zich te laten zien, al liet hij zich op het juiste moment zien om een uitstekende voorzet van Antoine Griezmann binnen te koppen en de score te openen. Na rust trad hij opnieuw op de voorgrond door hands te maken en een strafschop te veroorzaken. Ook leek De Jong het duel in de reguliere speeltijd te beslissen toen hij er bijzonder goed voorstond, maar zijn tegenstander was hem vóór en voorkwam zijn inzet. Hij voelde zich vrij en was regelmatig in en rondom het strafschopgebied te vinden.”

Marca zag een positieve en een negatieve kant bij De Jong, la cara y la cruz. “De Jong speelde een geweldige wedstrijd en was in alle hoeken van het veld nadrukkelijk aanwezig. Hij opende de score, maar hij veroorzaakte ook op onnodige wijze een strafschop. Maar zijn wedstrijd was veel meer dan twee doelpunten. Om nog een rustig terug te kijken. Hij gaat elke dag beter spelen”, concludeerde de meest verkochte sportkrant van Spanje. Ook Mundo Deportivo was lovend over de verrichtingen van de Oranje-international. “Hij ging mee naar voren, hij ging mee naar achteren en hij maakte de 0-1 met het hoofd na een goede voorzet van Griezmann. Met zijn nieuwe, verticale rol is hij een van de sleutelspelers in offensief opzicht. Hij maakt vele meters.”

Redacteur Javier Gascón wijdde een artikel aan De Jong. “Het stapje voorwaarts dat hij moest maken om te lijken op de veelbelovende middenvelder die anderhalf jaar geleden van Ajax overkwam, is inmiddels een ferme stap vooruit geworden. De Jong is zelfs een betere en een completere speler dan in zijn periode bij de Nederlandse club. Na een grijs eerste seizoen waarin hij moest wennen, een seizoen dat moeilijk was voor iedereen, volgde een twijfelachtig eerste half jaar onder Koeman. Een gesprek met de trainer lijkt hem bevrijd te hebben. Niet alleen was hij woensdag trefzeker, nummer drie in een maand tijd, ook nam hij het team op sleeptouw op de momenten dat het het meest nodig was.”

“De Jong begint te lijken op de box-to-box-middenvelder waar Barcelona zo veel miljoenen voor heeft betaald. Al was hij dit keer iets te box-to-box”, verwees AS naar de manier waarop hij bij beide doelpunten betrokken was. “Hij kopte de 0-1 als een aanvaller binnen en veroorzaakte de 1-1 als een slechte centrumverdediger.” El Periódico zag ook hoe De Jong uitblonk. Het dagblad deelt de Nederlander een zeven uit; alleen Ter Stegen scoorde hoger met een negen. “Op zijn 23ste is hij fysiek in staat om zich van strafschopgebied naar strafschopgebied te begeven, al zorgde dat er wel voor dat hij ook een strafschop veroorzaakte.”

“Nu laat hij ook constant goede prestaties zien, zoals we al van hem hadden verwacht. Dat is pas ontstaan toen Koeman het systeem van Barcelona veranderde.” ElDesmarque deelt alleen aan Ronald Araújo, Ousmane Dembélé (beiden een acht) en Ter Stegen (een tien) hogere cijfers uit dan De Jong, die een zeven ontvangt. “Hij voldeed ruimschoots aan de eisen van Koeman. Hij staat nu al op drie doelpunten in amper een maand en hij begeeft zich meer dan ooit in het strafschopgebied van de tegenstander. Zijn kopbal na een voorzet van Griezmann was prachtig. In de tweede helft was hij wel verantwoordelijk voor een strafschop door een handsbal die hij had kunnen voorkomen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door fairplay1)

De Spaanse kranten fluctueren nog meer dan het weer in Nederland....

14 januari 2021 om 10:00

Zoveel veranderd het weer toch niet? Het is constant kut

14 januari 2021 om 10:17

Het is anders prachtig weer op het moment.

Ik ben benieuwd of Frenkie spijt gaat krijgen van zijn keuze. Ik denk namelijk dat Barcelona in een verval gaat raken de komende jaren, als je ziet hoe afhankelijk ze zijn van Messi. Zonder Messi loopt het vaak niet geweldig.

14 januari 2021 om 08:48

Zijn ze toch al,sinds frenkie daar speelt heeft Barcelona niks gewonnen,laatste x zonder prijs was voor guardiola nog....

14 januari 2021 om 08:52

@marieke laatste keer zonder prijs was met tata martino, dat was na guardiola.

14 januari 2021 om 08:55

Tata martino heeft een supercup gewonnen met barcelona in 2013 ,dat was dus na guardiola.....

14 januari 2021 om 09:05

Oh ja. I guess its something

14 januari 2021 om 11:46

Hé, een prijs is een prijs hè? Ook een Supercup.

14 januari 2021 om 08:51

Ik denk het niet maar mocht Barca echt in verval raken kan je er nog voor kiezen om een overstap te maken naar een andere club. Hij is niet voor altijd gebonden aan een club he.

14 januari 2021 om 15:26

Hoe zie jij Barcelona 't snel te boven komen dan? Ze moeten bezuinigen en de met afstand beste speler vertrekt zeer waarschijnlijk na dit seizoen. Bovendien blijft die salarisverlaging van de selectie natuurlijk niet eeuwig van kracht en schuiven ze veel betalingen voor zich uit. Nu stel ik overigens niet dat ze nationaal niet gaan presteren, maar ik denk dat Barcelona nog wel even nodig heeft, wil het kwalitatief weer bij de beste 3 van Europa horen.

14 januari 2021 om 16:30

Weet het niet. Ben geen insider van barca. “Ik denk het niet” is meer ik hoop het niet.

14 januari 2021 om 09:24

Ik denk dat we nu op het meest dode punt zitten. Messi presteerde het afgelopen half jaar niet, geen budget en zijn salaris drukte zwaar op de begroting. Laporta, een presidentskandidaat, heeft al 120 miljoen investeringen geregeld bijvoorbeeld. Overigens is Frenkie niet tot de dood aan Barca verbonden he.

14 januari 2021 om 09:38

Wat ik me wel afvraag. Die 120 miljoen investeringen, van waar komen die dan?

14 januari 2021 om 09:59

Lierse waarom vraag jij je dat af. Feit is niet van jou en mij. Het lijkt me dus dat die investeringen uit het zakelijke netwerk van Laporta komen. Waarom investeren mensen in deze tijd? Waarschijnlijk omdat ze meer terug krijgen voor hun investering dan in goede tijden

14 januari 2021 om 10:35

Dat vraag ik mij ook wel eens af ja, Spanje ligt economisch helemaal op zijn gat door corona. Maar goed, Laporta is een bekende man met een reputatie, dat maakt natuurlijk wel wat los. De extreem rijken zullen dan mogelijk toch hun portemonnee trekken, alsmede als bedrijven die wel varen bij de crisis.

14 januari 2021 om 11:52

We zijn er volgens mij wel overheen (de 8-2 was het dieptepunt en het hele Burofax drama). We hebben een middenveld dat een decennium vooruit kan met Frenkie en Pedri. En dan heb je Puig nog achter de hand. Die 3 kunnen in de toekomst gaan rouleren. Achterin hebben we met Araujo, Mingueza en Dest een grote kwalitatieve sprong gemaakt. Dembele komt op stoom voorin. We missen alleen de goals van Fati heel erg. Een goalscorer is node gemist als Messi niet kan spelen zoals gisteren. Ik zou het verlies op Griezmann en Coutinho op de koop toe nemen en gaan investeren in goals.

14 januari 2021 om 12:19

Vind dat Puig altijd wel heel veel krediet krijgt bij barcelona zondar dat hij iets heeft laten zien. Zal niet onder de banken of stoelen steken dat ik absoluut geen fan ben van de voetballer frenkie, maar vond hem gister (net als de laatste 2 weken) erg aanwezig. Ziin misschien ook niet de sterkste tegenstanders, Huesca, sociedad (dat al tijdje niet draait) atletic en valladolid maar toch. Hij is nadrukkelijk meer aanwezig hoger op het veld en belangrijker in wedstrijden met assists en goals. Neemt niet weg dat wat hij totnu toe heeft gebracht veelste weinig is voor 86miljoen. En die 120miloen van Laporta gaat de club natuurlijk niet heel veel helpen aangezien FCB een schuld heeft van bijna 1miljard. We gaan het zien hopen op een finale madrid barca waar maar weer even duidelijk moet blijken wie de sterkste club is (dit is al bijna 10 jaar madrid)

14 januari 2021 om 12:21

@ Mancunian ook in slechte economische tijden is er altijd wel geld. Het zijn vooral de 'gewone' mensen die nu te lijden hebben. Plus dat clubs als Barcelona ook gigantische inkomsten uit het buitenland hebben. Reisde een paar jaar terug door Azië en zelfs de meest crappy hotels hadden Spaans en Engels voetbal op de tv.

14 januari 2021 om 12:46

10 jaar Madrid? Kom op nou. En als jij geld meeneemt gaat dat niet direct in een schuld hoor. Ook is die miljard schuld echt een fabeltje.

14 januari 2021 om 13:06

Ja 10 jaar (8 ook goed). Snap dat niet alles Wat je mee neemt gelijk aflost schuld. Maar verkiezingen kosten ook geld, barca kan geen aankopen doen deze zomer. Ze zijn vorige week met de bus gegaan ipv vliegen om geld te besparen. Er is stres in barcelona omdat deze maand de salarissen naar alle waarschijnlijkheid niet betaald kunnen worden. 1miljard schuld is geen grap maat

14 januari 2021 om 13:51

Omdat plots 120 miljoen nogal een bedrag is. En hoe willen ze dat binnen de FFP plaatsen, wat komt er voor dat geld in de plaats, wat zijn de voorwaarden, eisen die mensen die dat geld investeren inspraak,... zoveel mogelijke vragen.

14 januari 2021 om 15:29

Maar wat staat er tegenover die 120 miljoen euro en waaraan word 't uitgegeven? Zoals ik hierboven al stelde: Die salarisverlaging binnen de selectie is niet voor eeuwig van kracht, ze hebben betalingen voor zich uitgeschoven, hun afstand meest bepalende speler vertrekt na dit seizoen zeer waarschijnlijk en de vedettes worden er ook niet beter op. Ik geloof best dat het ergste nu wel achter de rug is, maar ik denk dat het nog wel een aantal jaren duurt voordat Barcelona in Europees verband weer een grootmacht is (kwalitatief gezien). Het voordeel is wel dat meer grootmachten veel moeite hebben om de kwaliteit te garanderen.

14 januari 2021 om 11:38

Ik denk juist dat hij het gezicht is van het Barcelona van de toekomst. Samen met Fati, Pedri, Dest, puiq Aroujo en mogelijk Garcia heb je toch al een aardig geraamte voor het nieuwe Barcelona.

14 januari 2021 om 12:49

Ter stegen kan ook nog jaren en jaren mee. Als Barca de banden aanhaalt met raiola en Haaland weet te strikken. Heb je zeker een mooie toekomst. Ook hebben ze nog moriba en balde. Trincao verhuren, dembele is ook nog jong. Het is allemaal niet zo slecht. Alleen het is slecht als je het met 10 jaar vergelijkt. Maar dat was samen met AC Milan van eind jaren 80 begin 90 het beste clubteam allertijden.

Laat frenkie 2 slechte wedstrijden op rij spelen en kijken wat die zelfde kranten dan zeggen..."Waar is frenkie van ajax"

Heel leuk hoor maar als Ter Stegen er geen 2 uithaalt dan krijgt Frenkie gewoon op z’n flikker van de kranten en kan ie er geen reet van. Zo veranderlijk als het weer die kranten...

14 januari 2021 om 11:13

Valt me tegen van een Ajacied....wij weten toch, dat "Als" nooit werkt om iets duidelijk te maken. Daarom krijgt Ter Stegen ook een 10 en Frenkie een 8. Met realistische opmerkingen bereik je meer mee. Gewoon hoe het is en niet anders...👍🤷‍♂️

14 januari 2021 om 15:32

Hij heeft gewoon gelijk. De Spaanse kranten zijn zo selectief als het weer. Als De Jong een goede wedstrijd speelt en per ongeluk hands maakt en ze verliezen of spelen gelijk, krijgt hij hoogstens een 5. Als hij matig speelt en Barcelona wint met 3-0, krijgt hij minimaal een 6,5 en waarschijnlijk zelfs een 7. Zo gaat 't nou eenmaal. Nuance is voetbaljournalisten wel vaker vreemd. Hier in Nederland wordt die spits van VVV ineens een fenomeen genoemd.

14 januari 2021 om 22:33

Weet je "als" Frenkie geen strafschop veroorzaakt, komt er ook geen. "als" Griezman die voorzet niet geeft, kan Frenkie niet koppen. Het gaat erom, je kan "als" voor alles gebruiken om zo een tegen argument te maken. Deze wedstrijd is zo uitgepakt. Dat het onnodig is om dat te zeggen, dat doen de kranten ook niet, die het eigenlijk meer over het spel van Frenkie hebben ondanks het veroorzaken van een pingel en zelf ook een pingel miste. Zijn veld spel was verder gewoon meer dan goed, van daar een 8 .

Die loopactie bij zijn doelpunt vond ik echt mooi. Daar zie je gwn dat hij aanvallend beter is geworden. Lijkt wel een spits bij dat doelpunt

14 januari 2021 om 10:51

Daar verbaasde ik me ook over, zijn aanvallende loopacties zijn echt goed aan het worden. Veel mensen zeggen hier dat hij stilstaat in zijn ontwikkeling sinds hij bij Barca zit, maar ik vind juist dat hij echt veel progressie boekt. Best knap in een team dat wisselvallig en matig draait. De loopactie bij het doelpunt was inderdaad echt een van een spits, paar meter naar het midden en ineens voor zijn man komen die hem helemaal kwijt was. Hij blijft zichzelf echt telkens verbeteren en ik denk dat we in het Nederlands elftal veel plezier aan hem gaan beleven de komende jaren.

14 januari 2021 om 13:29

Ik vind het alleen nog wel enorm geforceerd, het aanvalsspel van Frenkie. Veel aanvallende middenvelders en goede spitsen zie je zogenaamd toevallig op plekken lopen. Die hebben echt een goed gevoel om in de ruimte te duiken. Bij Frenkie zie je hem echt denken: oh ik moet vaak diepgaan, dus hier gaan we! Heeft soms nog wat moeite zich te orienteren waar hij nu moet staan als aanvallend ingestelde middenvelder. En daarin merk je dus ook dat hij zich heeft ontwikkeld tot 6 die nu in een aanvallende rol wordt geposteerd. Dat doet ie niettemin uitstekend de laatste tijd, wat het wellicht extra knap maakt. Maar ik hoop voor Barca dat ze gewoon een aanvallende middenvelder met echte diepgang in huis halen, zodat De Jong weer ietsjes terug naar achter kan spelen.

Feitelijk klopt het dat Frenkie de bal met zijn hand raakt maar deed hij dat opzettelijk? Naar mijn mening niet! Hij rent terug waarbij hij met zijn armen een natuurlijke beweging maakt. In die beweging wordt de bal tegen zijn hand geschoten . Kan hij niks aan doen. Het begint op hockey te lijken waarbij bewust de bal bewust tegen de hand van de tegenstander wordt geschoten om een strafbaar te krijgen. De gele kaart van Frenkie idem. Hij heeft die jongen nooit gezien. Frenkie zat al in de beweging om te schieten en die gozer werpt zich voor hem en de bal . Ik zou eerder zeggen strafschop voor Barca.

14 januari 2021 om 09:32

Strafschop Barca? Je loopt eerst een heel stuk te meimeren dat het oneerlijk is dat Barca een penalty tegen krijgt wat er volgens de huidige regels gewoon een is. Of het opzettelijk is maakt in deze niet uit, de arm is niet langs het lichaam dus overtreding. Dat Frenkie een gele kaart krijgt voor die overtreding waarbij hij schiet is overdreven, maar een penalty? Als je dit niet meer mag doen als verdediger kunnen we echt beter stoppen met voetballen. Hij komt er gewoon prima voor bij Frenkie en voorkomt hier op reglementaire wijze een doelpunt. Geel voor de Jong overdreven maar hoe in godsnaam is dit een penalty voor Barca.

14 januari 2021 om 09:57

RKC de arm was echt wel naast het lichaam. Iedereen die zelf heeft gevoetbald vind dit geen penalty als het bij hem gebeurd. Scheids was sowieso een drama en ouderwets tegen Barca. (heb je die rush van Frenkie gezien waar hij in 1 actie 2 overtredingen tegen krijgt en niet eens wordt gefloten, Real Sociedad spelers gaan puur liggen om tempo eruit te halen en hij fluit constant) Na rust had hij in de gaten dat dit opviel en ging hij lullige overtredingen voor Barca geven om het beeld te vertroebelen. Laatste kwartier voor rust en 20 min na rust was niet normaal en hier haalde hij Barca helemaal uit de wedstrijd.

Het is positief dat De Jong eindelijk belangrijk lijkt te worden bij Barcelona. Het eerste seizoen was vooral meedoen en niet zoveel fout doen en nu wordt hij steeds vaker ook echt belangrijk. Het gaat niet zo best met Barcelona maar de ontwikkeling van Frenkie is toch wel 1 van de ontwikkelingen om aan vast te houden. Ik ben benieuwd hoe Barcelona eruit gaat zien als Messi straks echt weggaat. Dan hebben ze met Pedri, Fati en Frenkie 3 spelers waarvan ze best kunnen hopen dat het dragende spelers worden. Het probleem is alleen dat die eerste 2 tieners zijn en de derde een niet extreem veel scorende middenvelder, daar ga je ook niet heel veel mee winnen zegmaar. Dan zouden ze moeten hopen dat Griezemann opeens zijn niveau haalt.

Ter Stegen was veruit de beste man van het veld en de scheidsrechter de slechtste man van het veld. Man man man wat was die vent slecht zeg. Ik heb zelden zoveel fouten over en weer gezien. Hij wilde echt zijn stempel op de wedstrijd drukken. De penalty sloeg ook nergens op.
En ter Stegen maakte meer dan een wereldsafe. Januzaj moet gek geworden zijn. Die deed alles goed om te scoren, maar zowel een kans van de zijkant als een vrije trap haalt hij er miraculeus uit.
En zij die Dembele een hoog punt geven. Een tegenstander er op snelheid uitrennen is niet zo'n kunst. De voortzetting dát is de de kunst en daarin was hij beneden alle pijl.

De commentsectie van VZ is ook wel weer als een vastzittende langspeelplaat. Altijd maar weer benoemen dat Spaanse kranten zo veranderlijk zijn als *vul maar iets in*. We get it, speel je goed krijg je lof, speel je de volgende wedstrijd ruk, raak je nooit een pepernoot.

Hij speelde een goede wedstrijd, maar ik ben wel van mening dat hij nogal onbeholpen is als hij echt in zijn eigen strafschopgebied moet verdedigen. Bij Ajax herstelde hij vaak zaken met goed dichtlopen van ruimtes en soms met tackles, maar bij Barcelona is hij verdedigend vaak net een stapje te laat, waardoor je ballen tegen de arm gaat krijgen, of overtredingen maakt. Hij is nog jong, dus dit kan hij nog wel leren. Zal ook met het hogere tempo te maken hebben.

Nu hij een aanvallendere rol heeft vind ik hem beter uit de verf komen. Dat had ik niet verwacht, want ik vond de 6 positie altijd zijn beste positie. Dit doelpunt was gewoon erg knap gedaan, voor zijn man gekomen, hoog springen en een bal die een beetje achter hem komt toch hard inkoppen.

Dat hij die penalty mist is zonde. Dat had Barcelona zomaar de kop kunnen kosten. Het is dat Ter Stegen in goede vorm verkeerde.

14 januari 2021 om 09:20

"maar bij Barcelona is hij verdedigend vaak net een stapje te laat, waardoor je ballen tegen de arm gaat krijgen, of overtredingen maakt."
Je hebt vast niet gekeken, anders zou je dit niet zeggen. Die penalty was belachelijk en hij dat hij hands zou maken omdat hij een stapje te laat zou zijn, vind ik een enorme drogreden.

16 januari 2021 om 10:27

Je kunt toch niet ontkennen dat Frenkie veel vaker overtredingen maakt in of rond het strafschopgebied? Ik denk echt dat het eraan ligt dat hij een stap te laat is. Deze penalty was idd wel sneu, maar als hij gewoon zijn mannetje strak dekt kan dit niet gebeuren.

14 januari 2021 om 09:27

Maar niet alleen frenkie. Bij 3 van de 5 penalty nemers had ik verwacht dat ze zouden missen. Dembele frebkie en griezman. Nou schoot griezman ook nog het ISS uit de ruimte. Oefenen op penalties nemen is geen schande, mogen ze vaker doen

14 januari 2021 om 10:10

Griezmann wilde het weer op een spectaculaire manier gaan doen. Hij wilde weer eens het mannetje zijn. Die gast begint echt een grap te worden. Los van die assist heeft hij weer eens niets laten zien.

14 januari 2021 om 10:44

Vind van niet persoonlijk. Hij haalde hard uit en probeerde geen gekke dingen bij de strafschop. Hij schoot wel kneiter hard over maar niet door spectaculaire proberen te doen. Ik vond griezman dit keer wel goed spelen. Maar het is wel duidelijk waarom braithwate vorige keer de penalty nam. Bijna niemand heeft een goed schot in dat team. Moeten ze meer op gaan oefenen.

Het moment dat Frenkie de diepte indook en die bal geweldig aannam waardoor hij richting het doel van de tegenstander kon lopen was echt gruwelijk om te zien. Zo jammer dat die verdediger als een gek (geweldig verdedigd) voor de Jong opdook waardoor laatstgenoemde die speler helemaal naar de grond trapte. Hoewel het niet tot een doelpunt resulteerde duidt dit wel de ontwikkeling van de Jong aan. Meteen na een door hem veroorzaakte penalty zo gretig de revanche willen nemen. De Frenkie van vorig seizoen zou op safe balletjes breed hebben gespeeld. Ook kunnen alle idiote beweringen dat de Jong fysiek niet sterk zou zijn de prullenbak in. Hoe hij 120 minuten lang overal op het veld te vinden was is gewoon absurd. Complimenten naar Koeman dat hij onze beste Nederlandse speler zo aan de praat heeft gekregen. Ik heb er ook geen twijfel over dat we de Jong over 20 jaar als 1 van de beste Nederlandse spelers ooit zullen herdenken.

Knielen voor een speler die 70 miljoen heeft gekost, omdat hij een doelpunt heeft gescoord?
Tja, ik snap nu waarom Spanje op de knieën ligt.

14 januari 2021 om 11:55

Hij doet wel iets meer de afgelopen weken. Hij scoort, geeft assist, maakt runs en vele meters en verdedigt mee. Hij is completer geworden. Bij Ajax was hij de verbindingsman tussen verdediging en middenveld. Bij Barcelona is hij een "todoterreno" aan het worden.

Ik vond die kopbal van hem gigantisch knap. Hij deed me beetje denken aan een goal van Ronaldo waar die zo hoog sprong en ondanks dat hij achteruit leek te vallen die bal alsnog knap erin kopt.

Koeman heeft in ieder geval 1 ding zo ver goed aangepakt en dat is ervoor zorgen dat de Jong op tot zijn beste spel komt door hem meer aanvallend in het spel te betrekken. Onze tegenstanders hebben daar nooit op hoeven te trainen, omdat het ook voor Barcelona nieuwe tactiek is, dus het kan soms voor zulke verrassingen zorgen waar verdedigers niet op rekenen. Dit is een van de dingen die ik echt mist bij Barcelona. Andere spelers die soms zomaar uit niets kunnen toeslaan.

Hopelijk maken meerdere spelers zulke stappen.

14 januari 2021 om 12:05

Ik vraag me af waar we hadden gestaan als Koeman in oktober al deze tactiek had toegepast, dat Frenkie voor Busquets speelt en dat Busquets de enige is voor de controle. Elke fan zag namelijk dat die 2 naast elkaar niet werkte maar toch zijn we weer half jaar verder voor het door Ronald gezien is.

Spaanse kranten moet je niet serieus nemen. Hebben vaak geen nuchtere blik op de werkelijkheid. Al speelt hij 10 wereldpartijen achter elkaar. Na een slecht of mindere pot komen er weer vragen of hij de miljoenen waard is geweest.

O nu ineens wel!? Kan volgende week weer omslaan. Vergeleken met zijn Spaanse vakgenoten is Valentijn Driessen een onderzoeksjournalist...

Ligt het aan mij of kon de Jong niks doen aan die penalty? Krijgt em letterlijk tegen zn hand aangeschoten. Verder is t een vermoeiend om de ene week te lezen dat ie er niks van kan em de volgende week dat ie de sterren van de hemel speelt.

14 januari 2021 om 15:04

Dat zijn Spaanse scheidsrechters in a nutshell. Die zijn zo inconsistent jammer genoeg. Als je de subtop van Spanje af en toe volgt zie je dit soort gekke beslissingen ook voorbij komen. Het gebeurt niet alleen bij Barcelona of Real Madrid. Erg jammer natuurlijk, want er zijn seizoenen geweest bij zulke beslissingen grotere impact hebben gehad op landstitels.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3722
4.Sevilla3610
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder193
PedriAanvaller192
A. GriezmannAanvaller185
L. MessiAanvaller1711
M. BraithwaiteAanvaller162
TrincãoAanvaller160
Jordi AlbaVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

225 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 19 3 2 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona onthult torenhoge schuld aan Ajax voor Frenkie de Jong

Barcelona heeft nog bij negentien clubs een openstaande transferschuld, zo maakt de club maandag via de officiële kanalen bekend. Ajax is een van de clubs die nog een flinke som geld...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren