Wéér ruzie tussen Neymar en Álvaro: ‘Ik heb je beroemd gemaakt’

Donderdag, 14 januari 2021 om 07:02Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:12

Paris Saint-Germain won woensdagavond ten koste van Olympique Marseille de eerste prijs van het seizoen. Het team van Mauricio Pochettino veroverde dankzij een 2-1 zege op de aartsrivaal de Franse Super Cup. Het betekende ook een weerzien tussen Neymar, die na 65 minuten spelen zijn rentree maakte, en Álvaro Rodriguez. In september kregen de twee het op het veld én via sociale media flink met elkaar aan de stok en werd Álvaro door de Braziliaan zelfs beticht van racisme. Dat leidde tot een online hetze van Neymar-fans tegen de Spanjaard, ook al konden de aantijgingen van de aanvaller nooit worden bewezen.

Ook woensdagavond was het raak. Álvaro en Neymar vochten verbeten duels uit en het had niet veel gescheeld of de verdediger had een tweede gele kaart gekregen. Vijf minuten voor tijd benutte Neymar een strafschop en met zijn viering van het doelpunt leek hij de draak te steken met Álvaro. Na afloop plaatste Neymar een afbeelding van zijn viering op Twitter en voegde hij de tekst ‘Koning, hè Álvaro’, toe. Het antwoord van de Spanjaard volgde een half uur later. “Mijn ouders hebben mij altijd geleerd hoe je vuilnis moet buitenzetten”, luidde de reactie van de verdediger, die een foto toevoegde waarop te zien is hoe hij het hoofd van Neymar vasthield tijdens de wedstrijd.

Om kwart voor twee ’s nachts antwoordde Neymar, met de nodige smileys: “En jij bent vergeten hoe je prijzen wint”. Daar bleef het niet bij. Álvaro reageerde door een foto van Pelé te plaatsen met de tekst ‘en jij altijd in de eeuwige schaduw van de koning’, waarna Neymar het gesprek afsloot met: “En jij in mijn schaduw. Ik heb je beroemd gemaakt. Geen dank, fenomeen.” Op Instagram had Neymar ook al een ietwat provocerende video geplaatst waarin hij een shirt van Marseille laat zien, ‘nee’ schudt met zijn vinger en vervolgens het tenue van PSG en zijn medaille laat zien. Franse media stellen dat het een boodschap is richting Dimitri Payet, waar Neymar het in september ook via sociale media mee aan de stok kreeg.

“Zoals jullie kunnen zien, blijven de provocaties maar doorgaan”, liet Álvaro in de nacht van woensdag op donderdag in een reactie aan LaSexta weten. “Uiteindelijk ziet iedereen hoe hij is. Ook tijdens de uitreiking van de prijs ging Neymar maar door met provoceren. Op sociale media vond hij het ook nodig om maar door te blijven gaan. Het is heel makkelijk om in veel facetten van het leven meer te bereiken dan iemand die veel minder intelligent is.” Op 7 februari staan Marseille en PSG in het kader van de Ligue 1 opnieuw tegenover elkaar.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door ajax33*)

Neymar echt de grootste engnek van allemaal. Onwijs zonde want is een prachtige speler om naar te kijken verder

14 januari 2021 om 07:20

Als hij het nou ook eens gewoon liet bij z'n voeten laten spreken... Blijf het zonde vinden.

14 januari 2021 om 08:30

Neymar de ambitie loze broodvoetballer, hij zat bij een van de grootste clubs nu voor het geld bij PSG waar hij nooit een grote prijs gaat winnen. Clown bassie is er niets bij.... Zal voor mij nooit in een rijtje van grootste voetballers komen....

14 januari 2021 om 08:41

Nou nou ambitie loze broodvoetballer kunt ook wel overdrijven. Hij is daarheen gegaan voor de CL. Ronaldo is toch ook niet ambitieloos omdat hij naar Juventus is gegaan of Ibra omdat hij naar AC Milan is gegaan, omdat hij ook geen grote prijs kan winnen. Getuigt juist van ambitie om weg te gaan naar een andere club en daar proberen de CL te winnen. Overigens we weten niet wat er is gebeurd. Als hij racistisch is uitgemaakt wat hij toen beweerde snap ik zijn frustratie heel goed. Het is nooit bewezen uit onderzoek, maar ik kan met niet voorstellen dat iemand er over zou liegen en zo’n reactie geven. Maar goed iedereen moet altijd vroomser dan de paus zijn. Alsof wij nooit iemand hebben uitgedaagd. Het enigste wat irritant is, is soms het overdreven rollen. Voor de rest hoort het erbij als Tagliafico iedereen uitdaagt vinden we het geweldig, want ja Zuid-Amerikaans temperament. Alleen als Neymar het doet heel irritant. Selectief zijn heet zo iets.

14 januari 2021 om 09:05

Volgens mij pakt Neymar de laatste jaren meer prijzen dan Barcelona en hebben ze meer kans op de CL gehad. En voor het geld bij PSG voetballen zal ook wel meevallen, als je ziet wat messi bij barcelona verdiend, zal neymar er in spanje niet veel slechter vanaf gekomen zijn. In lijstje van grootste voetballers zal hij voor mij ook niet komen, maar in lijstje van beste voetballers zal die bij mij toch niet heel snel erbuiten vallen. Met een bal kan die jongen alles.

14 januari 2021 om 09:36

@jdg84, en dat vind je knap dat Neymar meer prijzen pakt? Kom op zeg, PSG is alleenheerser in de Franse competitie. Ze hebben daar zelfs 2 bekertoernooien die ook vrijwel jaarlijks beide door PSG gewonnen worden. Neymar zal zeggen dat hij naar PSG is gegaan om de CL te winnen, maar Neymar wilde niet langer in de schaduw staan van Messi. Naar mijn idee heeft hij met PSG toen de verkeerde club uitgekozen om het te laten zien, al waren die toendertijd wellicht de enige die hem konden betalen.

14 januari 2021 om 09:56

Bij Barcelona had hij al lang een Ballon D'or gewonnen. De Ligue 1 winnen is niet bepaald moeilijk als je team net zoveel poen heeft als alle andere clubs bij elkaar.

14 januari 2021 om 10:02

Richard, Hij is daarheen gegaan voor de CL, want ja PSG heeft serieuze kans gehad daarop nee man. Man C bewijst al jaren dat dat een team kopen helemaal geen garantie is op het winnen van de CL. Hij is daarheen gegaan voor het geld en omdat hij niet in de schaduw van Messi wilde staan! Nou het geld is gelukt maar hij zal voor altijd in de schaduw van Messi en Ronaldo staan. Op welke leeftijd en na hoeveel prijzen is Ronaldo naar Juventus gegaan en op welke leeftijd is Neymar naar PSG gegaan? Zie je de verschillen?? Ronaldo ging naar Real om realistisch prijzen te winnen. En statistisch is bij Juventus de kans veel groter om de CL te winnen dan bij PSG die hebben 1x een Europese prijs gewonnen! Neymar is een clown en meer niet!

14 januari 2021 om 11:20

Dat slaat nergens op, hij is vertrokken bij een grote club omdat het bestuur daar dramatisch was en daarna werd alles hem verweten. Niet te vergeten dat hij 2 jaar lang in de schaduw van Messi stond, ze konden het weliswaar goed vinden met elkaar, maar hij kreeg niet de krediet die hij verdiende.
Als een ambitieuze club als PSG dan langskomt dat wel in een mindere competitie acteert maar als een van de weinige over de financiële middelen bezit om jou aan te trekken snap ik zijn keuze wel.
Het is hem toch geflikt om PSG hoogstpersoonlijk richting de Finale te schieten vorig jaar, daar kwamen ze helaas een geoliede Duitse Mercedes AMG machine tegen in de vorm van Bayern. Wat geen schande is daarvan te verliezen ook al ging dat zeker voor hem op een dramatische manier.

14 januari 2021 om 12:18

@ajax33 zit het je zo diep? Ik weet niet of je het door hebt maar PSG stond afgelopen jaar in de finale. Als Mbappe die dikke kansen gewoon afmaakt winnen ze de CL ook nog. Je doet net alsof hij bij Lyon speelt of Real Sociedad. PSG heeft op dit moment ook een betere selectie als bijna iedere Europese topclub op Bayern en Manchester City na. Waarom is statistisch gezien overigens de kans groter bij Juventus dan PSG? De laatste jaren komt PSG verder dan Juventus in de CL.

14 januari 2021 om 15:15

Nee hoor zit niet diep is gewoon mijn mening, ik vind het een clown die met zijn idiote gedrag meer aandacht trekt dan met zijn voetbalvaardigheden. En zijn voetbalvaardigheden zijn erg goed dus moet je nagaan wat hij allemaal uithaalt dat hij dus beter herinnerd gaat worden voor zijn fratsen dat zijn voetbal kwaliteiten. Verder zo zo ze hebben een keer de finale gehaald hoeveel geld is er in gepomp hebben ze hem ook gewonnen nee..... PSG is geen bijzondere club zal hey nooit worden ook zielloos net als alle sjeikclubs...

14 januari 2021 om 14:33

Hahaha, ik vind het juist heerlijk...Sensatie, maar ook niemand die zegt dat Neymar moet dimmen... Die Alvero moet juist niet reageren...., want daar is ie niet zo sterk in en dan uithuilen met de lezers...zucht! Hoe kinderachtig beide zich gedragen, moet ik juist erom lachen, dat het dissen een niveau heeft van 2 pubers. Geen reactie is nog altijd de beste reactie...Ik moet hier wel om lachen, maar dan meer om het niveau 🤦🏾‍♂️😂😂🤣

Neymar heeft dit toch niet nodig,zo een grote voetballer maar zo een klein kind in zijn gedrag,ik had altijd gedacht dat neymar wel zo veranderen als hij ouder werd,ronaldo had ook een lange tijd een slechte imago,maar dat heeft hij totaal omgedraaid...

14 januari 2021 om 08:11

Juist, hij is een kereltje van hoe oud? 28? Maar wat een kleuter. Spelers als hij maken voetbal zo onaantrekkelijk om naar te kijken. Maar blijkbaar werkt het want hij verdiemt gewoon zijn miljoenen..

14 januari 2021 om 08:29

Nou als hij in vorm is en op snelheid is het wat mij betreft een genot om naar te kijken. Maar dit gedrag is gewoon mega-triest, ben je eind-20 en zit er nog geen greintje relativeringsvermogen en nadenkend vermogen in je lichaam. Op een paar treetjes lager doet me dit denken aan Promes, die jongen is ook altijd zo snel aangevallen als hij een kritische vraag krijgt.

14 januari 2021 om 08:19

Tja grote voetballer. In fifa in ieder geval ðÿ˜‰ Over 15 jaar ben ik Neymar denk ik vergeten. Deze speler kan me in zijn totaalplaatje niet boeien. Nooit gedaan ook. Ik zal me Messi en Ronaldo wel herinneren. Net als dat Maradona, Pelã©, Cruyff, Zidane, Ronaldo en Romario in mijn geheugen blijven plakken.

14 januari 2021 om 08:34

Exact, dit dus. Wat ik hierboven ook stelt, Neymar is een ambitie loze broodvoetballer. En Clown . Zal nooit in het lijstje van de grote voetballers komen mijn inziens.

14 januari 2021 om 11:58

Dat je Lichtsteiner ooit eventjes zak vergeten oke. Maar Neynar? Natuurlijk ga je die niet vergeten. Ik zal ook het CL seizoen van 2015 niet vergeten wanneer MSN de wereld veroverde.

14 januari 2021 om 13:00

Ik denk dat veel mensen Neymar zullen herrinneren later, maar niet vanwege zijn voetballende kwaliteiten. Voornamelijk vanwege zijn rare fratsen op en naast het veld. Echt doodzonde want talent heeft hij absoluut. Er is wat mij betreft geen twijfel mogelijk dat hij bij de besten van deze tijd hoort. Maar een goede reputatie heeft hij totaal niet.

14 januari 2021 om 13:49

Letterlijk niemand gaat Neymar vergeten, won een treble met Barca, loodste PSG naar de eerste CL finale, won prijzen met Brazilië, manmanman, mensen doen alsof Neymar een semi-prof voetballer is ofzo.

14 januari 2021 om 18:58

Sorry, bij de successen van Barcelona denk ik niet aan Neymar. Ik zeg niet dat hij geen grote rol heeft gespeeld, dat zal feitelijk niet waar zijn. Ik denk dan toch aan Messi. Dat succes van PSG staat al helemaal niet scherp op mijn netvlies, omdat ik dat team niet specifiek volg. En als ik over 10 jaar zou worden gevraagd wie de beste Braziliaanse voetballers zijn sinds de jaren 90, vraag ik me gewoon af of ik er door iemand aan herinnerd moet worden dat neymar ook een grote was. Ik wordt gewoon niet zo enthousiast van m.

Deze jongen mag niet eens in de schaduw staan van Messi en Ronaldo. Hij is veel meer bezig met randzaken dan met zijn carrière. Over hoe hij reageerd op socialmedia: triest.

14 januari 2021 om 09:23

“Hij is veel meer bezig met randzaken dan met zijn carrière” je weet toch dat hij ook gewoon een normaal mens is? Focus jij je ook 24/7 op je werk?

14 januari 2021 om 09:38

Noem is 1 andere topvoetballer die zich telkens zo laat piepelen op social media? Zie ik Messi en Ronaldo niet doen hoor. Hij is ook gewoon een mens, maar mensen met een beetje hersenen staan hierboven en laten zich niet zo kennen.

14 januari 2021 om 09:56

Kan een leuke strijd worden. Neymar vs Aubameyang op social media. Beide volwassen kerels met puberaal gedrag.

Geweldige speler, maar een draak van een vent. Die komt nog een keer de verkeerde tegen en dan breekt die zijn been. Van mij hoeft t niet, maar hij vraagt er om.

Hele goede voetballer, hele hele hele kleine persoonlijkheid. Zelfs op deze leeftijd lijkt jij niet volwassen te worden; treurig.

Apart om te zien dan mensen hier al aggresief worden op een stukje tekst over Neymar. Niemand die de laatste 10 wedstrijden van Neymar heeft gekeken en dan pas oordeelt over hoe hij op het veld is. Maar nee, Iedereen reageert maar op zijn gedrag, wat daardoor continu vergroot wordt.

14 januari 2021 om 07:57

Onzin wat je zegt. Velen zeggen geweldige voetballer, kleine persoonlijkheid.

14 januari 2021 om 09:13

Het is geen onzin. Kan het niet zijn dat die Alvaro hem continue provoceert om vervolgens na de wedstrijd de vermoorde onschuld te spelen? Vorige keer ging het over racisme hé dat is iedereen maar even vergeten... Niemand ook die wat zegt over de agressieve foto van Alvaro terwijl ik nog nooit iemand zo heb gezien.

14 januari 2021 om 09:30

Maar wat ook veel mensen vergeten is dat Neymar (net als Alvaro niet bestraft) racistisch was tegen Sakai in didzelfde wedstrijd vorig jaar

14 januari 2021 om 10:14

Mijn opmerking spitste zich op hetgeen nusto zei over de reactie van de mensen op dit artikel. Namelijk dat niemand kijkt naar zijn verrichtingen op 't veld en alleen oog heeft voor zijn gedrag.Daarnaast vind ik het bovendien onzin om alleen te kijken naar zijn prestaties, zoals Nusto lijkt te suggereren. Een voetballer, zeker eentje met de status van Neymar, wordt toch vaak als voorbeeldfiguur bestempeld. Ook voorbeeldfiguren zijn mensen en mogen "fouten" maken, maar de hoeveelheid en ernst van de fouten die Neymar maakt zijn, om deze reactie gepast af te sluiten, onvoorbeeldig.

14 januari 2021 om 11:30

@nusto, dit artikel gaat dan ook over Neymar en zijn sociale media activitiet tov van Alvaro en vice versa. Logisch dat mensen dit aankaarten.

14 januari 2021 om 08:01

Roept hij dat niet over zichzelf af? Een grote voetballer zijn houdt meer in dan presteren op het veld, en ik ben van mening dat hij zelfs op het veld een matennaaiende engerd is. Jammer van zoveel talent.

14 januari 2021 om 08:14

Ik heb toch wrl wat wedstrijden gezien hoor en hij speelt goed. Maar dit soort fratsen besmeurt helaas het imago van voetbal. En dat van hemzelf trouwens. Daardoor blijven mensen hierop reageren. Zoals iemand hierboven schreef, Ronaldo had vroeger dit ook wel eens, maar hij is opgegroeid en een volwassen sportman geworden.

vervelend mannetje.. geweldige voetballer..

Ik zou als ik directeur tranferszaken was bij een top club nooit Neymar naar de club halen, kleven altijd zoveel randzaken en vervelende dingen rondom deze jongen..bah
Daarnaast is hij ook bijna altijd geblesseerd als het er echt om gaat.

Deze jongen heeft het talent om een van de beste spelers van deze tijd te zijn maar heeft het helaas het denkvermogen van een visstick.

Dan voetbal je bij PSG en dan ga je stoer doen over een nationale prijs haha, het kan niet zieliger worden met deze knul. Goede voetballer maar over 20 jaar is iedereen deze engerd alweer vergeten met zijn walgelijke maniertjes.

14 januari 2021 om 09:49

Ja sommigen doen er wat langer over om volwassen te worden sommige worden dat nooit, haha.
Het beste is als zijn ouders hem zijn telefoon afpakken zodat hij niet meer op social media kan en we alleen naar zijn voetbal mogen kijken in plaats van domme randzaken. En net zoals het triest is, is het ook wel weer grappig, over en weer een beetje plagen.

Wat is het toch een treurig mannetje die Neymar. Wat heeft die geluk gehad dat die aardig tegen een bal kan trappen, anders was hij waarschijnlijk een drugverslaafde ladyboy geweest is de sloppenwijken van Brazilie. Behalve voetballen kan hij namelijk helemaal niks.

Als hij zo door gaat, dan kan ik me niet voorstellen dat hij niet op een gegeven moment de verkeerde tegen komt. Is het niet op het veld, dan wel buiten het veld, want ook daar maakt hij niet altijd vrienden.

14 januari 2021 om 09:51

Das wel een beetje denigrerend ten opzichte van Brazilië maat. Net of elke niet voetballer drugsverslaafd in de sloppen beland. Dat is net zoiets als zeggen dat elke niet voetballer in NL een pillendealende tokkie wordt.

16 januari 2021 om 10:32

Ik bedoelde het niet denigrerend naar Brazilië, maar richting Neymar. De mensen met de minst ontwikkelde hersenpan komen het vaakst in de drugsverslaving. Ik zie Neymar als een hersenloze stakker die werkelijk niks kan behalve aardig tegen een bal schoppen. Alles wat hij buiten het voetbal doet is van een bedenkelijk niveau. Zo iemand had 0 toekomst gehad en was hoogstwaarschijnlijk geëindigd als drugsverslaafde.

De racistische wijze waarop hij een Japanse tegenstander bejegende zegt ook wel genoeg over zijn persoonlijkheid. De laatste speler die ik terug zou willen zien bij Barcelona. Hoe goed hij ook is.

Ik zag gister tijdens de live, een reactie van iemand die zei dat Alvaro weer bezig was met Neymar.
In mijn gedachte was Alvaro dan bezig met het provoceren van Neymar. Ik heb de wedstrijd niet gezien, dus ik weet niet of dit waar is, maar als ik op de reacties hier afga, dan zie ik sommige leden half agressief reageren of is men alleen op Neymar aan het afgeven.

Alvaro was dus gister niet bezig met het provoceren van Neymar? Want de foto die Alvaro heeft gepost doet anders vermoeden..

14 januari 2021 om 10:09

Neymar opende deze kinderachtige discussie. Als een van de beste spelers moet je je niet zo verlagen.

Als je met zoveel puur talent het toch voor elkaar weet te krijgen om een vd minst geliefde spelers ooit te zijn gaat er iets goed mis.

14 januari 2021 om 10:13

Ja er zijn best wat dingetjes waar mensen zich aan irriteren bij Neymar ondanks z’n vaak sierlijke stijl van dribbelen enz. Heeft gewoon een hoop nare trekjes en is waarschijnlijk vanaf z’n tienerjaren nooit ook echt gecorrigeerd door iemand en overal mee weggekomen.

Beetje elkaar belachelijk proberen te maken via social media. Dit gaan we waarschijnlijk in de toekomst vaker zien. Ergens denk ik dat deze twee toch nog beste vrienden kunnen worden.

In feite gun ik een club als Paris Saint Germain, dat natuurlijk nog totaal geen geschiedenis kent best wel een keer het winnen van de Champions League. Zodat die club ook eens serieus gaat worden genomen. Echter zolang die enge Neymar daar rondloopt heb ik er weer moeite mee dat ze wat winnen. Die vent doet werkelijk alles om maar niet geliefd te geraken onder voetballiefhebbers .Ze hebben daar een prachtig team bij elkaar gekocht maar zolang die aansteller daar rond loopt denk ik niet dat ze buiten Parijs veel fans zullen krijgen.

14 januari 2021 om 10:39

Marketing teams rondom PSG draaien wel overuren. Ook is er flink in de jeugd geïnvesteerd hopelijk voor hen gaat dat zich terug betalen. Heb toch ergens het gevoel dat ze misschien de boot gemist hebben de afgelopen jaren. Zeker als het dit seizoen niet gaat lukken kan het zomaar zo zijn dat Neymar en Mbappe weg gaan en veel van de spelers zijn dan ook wellicht qua leeftijd over hun prime en/of verzadigd na alle jaren PSG zonder de CL te winnen.

"Mijn ouders hebben mij altijd geleerd hoe je vuilnis moet buitenzetten" aldus Alvaro. Je ouders erbij betrekken in dit kinderachtig b*tch fight internet discussie....wauw, wat een niveau zeg. Echt een rijkeluiskind uitspraken.

Ben ik de enige die dit wel vermakelijk vind? Eindelijk een beetje rivaliteit en oproer tussen tegenstanders. Super kinderachtig dat wel, maar dat knuffelen en vriendschappelijke gedoe onderling tussen spelers begint mij ook een beetje te vervelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
99 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. AreolaKeeper
H. LlorisKeeper
L. DigneVerdediger
L. DuboisVerdediger
L. HernándezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.

1287 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 13 6 5 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Icardi grote held van Paris Saint-Germain door doelpunt in minuut 96

Paris Saint-Germain heeft zondagmiddag zeer belangrijke punten gepakt in de strijd om de landstitel in Ligue 1. De halvefinalist in de Champions League leek zich in het eigen Parc des Princes...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren