Kenneth Perez na zege Feyenoord: ‘Een blinde ziet dat hij niet fit is’

Woensdag, 13 januari 2021 om 23:31Dominic Mostert • Laatste update: 23:40

Lucas Pratto heeft nog geen indruk gemaakt op de analisten van ESPN. De spits van Feyenoord, die in de tweede seizoenshelft wordt gehuurd van River Plate, kreeg een basisplek van trainer Dick Advocaat in de duels met Sparta Rotterdam (0-2 zege) en PEC Zwolle (1-0 zege). Beide keren werd Pratto in de tweede helft vervangen door Nicolai Jörgensen. Kenneth Perez en Arnold Bruggink denken allebei dat de Argentijn zondag in De Klassieker tegen Ajax op de bank blijft.

“Ik kan me het niet voorstellen”, reageren Perez en Bruggink in koor op de vraag of Pratto een basisplek krijgt in het duel tussen de nummers één en twee van de Eredivisie. “Het is niet omdat hij geen snelheid heeft”, vervolgt Perez. “Hij is niet ingespeeld op een manier dat hij de bal kan vasthouden en de rest kan aansluiten, dus ik heb niet gezien of hij dat kan. Dan heb je nog enige functie.” Bruggink betwijfelt of Feyenoord er goed aan heeft gedaan om Pratto binnen te halen. “De vraag is gewoon: moet je een jongen uit Argentinië halen voor een half seizoen in de Eredivisie, als hij zich moet aanpassen, terwijl je Jörgensen, Linssen en Sinisterra hebt?”, werpt de oud-spits op .

“Niet als je met deze fitheid aankomt”, antwoordt Perez. “Een blinde ziet toch dat hij niet fit is? Dat is toch niet zo heel moeilijk? Na één of twee wedstrijden moet je hem niet meteen veroordelen. Voor mij is het belangrijk dat je een bal vast kan houden, zeker als je onder druk komt te staan." Perez noemt Dusan Tadic als voorbeeld van het soort spits dat hij bedoelt. "Hij is niet per se een goede kopper, maar hij kan de bal wel bij zich houden waarna de rest kan aansluiten en je verder kunt voetballen." Pratto stond 75 minuten op het veld en kreeg in de eerste helft een goede kopkans, maar knikte naast.

" Ik heb Pratto nu twee wedstrijden gezien, en ik zie het niet. Misschien komt het wel na een paar wedstrijden. Het is te kort dag om hem nu te beoordelen", benadrukt de analist evenwel. Bruggink noemt wel een andere speler voor wie hij een basisplek voorspelt tegen Ajax. "Advocaat bracht Haps Ridgeciano Haps zondag tegen Sparta Rotterdam als invaller en dat doet hij nu weer, dus die gaat zondag starten. Daar kan je van uitgaan." Haps is hersteld van blessureleed, maar in de afgelopen twee duels begon Tyrell Malacia als linksback.

Botteghin na Vitesse - Feyenoord: 'Dit was een onnodige nederlaag'
Meer video's

Poll

Zou je Lucas Pratto in de basis opstellen tegen Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door thejigsaw)

Ik zie het echt niet in Pratto.. was er nou echt niks beters te vinden? En misschien wat dichterbij?
Was Zirkzee nou echt geen optie?

Vragen, vragen, vragen...

13 januari 2021 om 23:39

Jij vond Senesi zeker ook drama na zijn debuut wedstrijd? We moeten die jongen wel een kans geven he.... Zirkzee had ik absuut niet gedaan. Veel te jong, die gaat echt niet opeens beslissend zijn. Had dan die spits van vvv gehaald. Of desnoods die excelsior spits....

13 januari 2021 om 23:50

Verschil is dat je een Senesi had gekocht en jong is. Deze speler zit over 12 wedstrijden weer in het vliegtuig. Heb je gewoon helemaal niks aan, ook al komt die aan het einde nog in vorm; als die überhaupt beter kan. Hij gaat je geen kampioen maken en zal het ook niet veel beter doen dan de andere alternatieve die je in de spits kan zetten. Wellicht legt jorgenson er plots nog 10 in. Kan je hem nog verkopen. Nou weet je sowieso dat die dat niet gaat doen als die telkens moet invallen.

13 januari 2021 om 23:58

Nee vente en bannis maken je zeker kampioen? Feyenoord heeft voorin weinig alternatieven en een fysiek sterke spits is wat er mistte. Die gaat echt nog wel van pas komen. Maargoed, kritische mensen mogen er ook zijn. Spajic was in het begin de klos. Mensen zoals jij zeiden dat het onzin was om iemand voor 1 seizoen te huren en dat het een te grote gok was. En nu hoor je er helemaal niemand meer over.

14 januari 2021 om 06:49

@Punt er zijn nog 18 wedstrijden te spelen plus de beker

14 januari 2021 om 06:50

Spits van VVV? Dat is ook de waan van de dag...Linssen deed het uitstekend bij Vitesse vorig seizoen, maar in de kuip niet. Zo'n vvv spits is geen enkele garantie.

14 januari 2021 om 08:07

Ja precies genieterr, in de voetballerij zeiken ze eerst iemand helemaal af en als de monden daarna gesnoerd worden dan gaan ze over naar de volgende. Heeft Prato een onuitwisbare indruk gemaakt? Nee....maar hij is net twee weken hier, heeft 4 of 5 keer meegetraind en had er met een beetje geluk 3 gemaakt. Laten we het nog eens 3 wedstrijden aankijken...

14 januari 2021 om 09:27

Had er met een beetje geluk 3 gemaakt? Je bedoelt had er met een beetje kwaliteit 3 gemaakt. HIj is gewoon niet fit en dat breekt je voor de goal op op de beslissende momenten.

13 januari 2021 om 23:41

Ach, die Pratto traint pas een week mee en ook vandaag komt hij toch weer constant in de goede posities. Met wat meer geluk legt hij er minimaal 2 in vandaag. En meevoetballend vind ik 'm echt prima. Alleen mogen ze hem van mij wel meer zoeken.

14 januari 2021 om 00:11

Ik ben toch benieuwd. Wat zullen jullie vinden van die Griekse god van VVV. Zou dat weer een gevalletje subtop en daaronder prima speler en bij Feyenoord door de mand of zou het wat kunnen worden? Ikzelf zie hem als meer allround dan een Pratto of Jorgensen. Ik denk dat Giakoumakis een goede mentaliteit, goede fysiek en misschien wel veel goals mee kan nemen naar Feyenoord.

14 januari 2021 om 00:44

Helaas kunnen we hem niet betalen, maar die had ik ook liever gehad dan Pratto.

Ja hij is nieuw, hij heeft pas twee keer meegetraind enzo. Maar ik zie deze man echt niet de verlossende spits zijn die er wel even 8-10 inprikt de rest van het seizoen. Laat staan in de belangrijke wedstrijden.

14 januari 2021 om 03:47

Dat is de valkuil waar Feyenoord al te vaak in gevallen is. Helaas zijn spelers uit de eredivisie na hun overstap naar Feyenoord zelden een gelukkige combinatie. Tegen Sparta heb ik hem toch aardige dingen zien doen.

14 januari 2021 om 06:51

Gevalletje Linssen. Je hebt geen enkele garantie dat hij in de kuip hetzelfde doet als bij vvv.

14 januari 2021 om 07:47

Als Feyenoord die Griek gehaald had was het weer bord op schoot scouting. Er zijn spelers die het al seizoenen lang hebben laten zien en toch moeite hebben bij Feyenoord. Maar wat MGMV hierboven zegt, met een beetje meer geluk had hij er al 3 gemaakt, want hij loopt wel iedere keer goed. Ik wacht nog even met hem af te schrijven....sowieso is spits zijn bij dit Feyenoord een ondankbare taak. Je wordt namelijk te weinig betrokken bij het spel en moet het hebben van 2 o f 3 ballen per wedstrijd.

Met name Perez is echt altijd zo negatief over feyenoord. Maargoed. Ik verwacht tegen ajax Jorgensen of sinisterra in de spits. Haps linksback. Kunnen we eindelijk eens zien wat het niveau verschil echt is.

13 januari 2021 om 23:48

Ik kan niet inschatten of perez negatiever over feyenoord dan over andere eredivisie ploegen. Maar perez lijkt zich wel verplicht te voelen omdat over maar een kanttekening te plaatsen en om het minder goede te benadrukken. Eerst vond ik dat haast verfrissend omdat we in Nederland enorm snel van stapel kunnen lopen, maar tegenwoordig voelt het heel geforceerd.

13 januari 2021 om 23:53

Het niveau verschil tussen Feyenoord, ajax en PSV is groot. De laatste twee voetballen. Feyenoord speelt afbreukvoetbal, maar haalt wel punten. Ik hoop voor het Nederlandse voetbal dat feyenoord de CL niet ingaat.

14 januari 2021 om 00:01

En toch scoort feyenoord niet heel veel minder in vergelijking met psv. Ik zou het niet afbreukvoetbal noemen. Elke wedstrijden gaan ze voor 3 punten. Maar de selectie heeft te weinig creativiteit om een club echt kapot te spelen. Afbreukvoetbal is wat mij betreft counteren. Dat deed feyenoord voor het laatst onder Mario been.

14 januari 2021 om 00:21

genieterr, Perez is echt niet alleen negatief over Feijenoord, Ik denk als je hem gaat vragen om de 5 meest memorabele momenten uit de voetbalgeschiedenis, dat hij met 5 video's aankomt van hemzelf (waarvan 3 invalbeurten).

14 januari 2021 om 07:50

Perez wil heel graag de koppen halen door "harde uitspraken" te doen. Ook is hij te veel in zichzelf gaan geloven, want hij zet die presentator ook regelmatig voor schut, door bot te antwoorden. Geef mij maar Bruggink. Inhoudelijk goed en minder bezig zichzelf te profileren.

14 januari 2021 om 09:20

Het grote verschil is dat je bij Ajax en PSV van te voren al weet dat thuiswedstrijden tegen Zwolle, Sparta en Fortuna gewonnen worden. Bij Feyenoord en AZ is dat gevoel er niet, die kunnen tegen iedereen punten verspelen.

Ach dit was toch te verwachten? Een speler die bijna geen ervaring heeft in Europa, die al 32 jaar is en bij zijn club niet aan spelen komt. Daar moet je toch ook geen wonderen van verwachten. Gewoon weer het Feyenoord beleid in een notendop. Ik wil best wel geloven dat er een nieuwe wind waait hoor, maar Arnese is dan gewoon gezwicht onder het gezeur van Advocaat. Leuk dat je alleen maar de salariskosten hoeft te betalen, maar die zullen ook niet mals zijn. Waarom niet gewoon een tijdje geld sparen om te kunnen investeren en te groeien ipv zo hardnekkig proberen aansluiting te houden met de top? Paar stappen terug om er weer een paar te maken. Ik hoop oprecht dat Arnese dat vanaf volgend seizoen gaat proberen ipv dit soort kansloze spelers aan te trekken. Spelers als Narsing, Prato, Diemers, Linssen en dan kan je er nog wel een paar noemen, horen gewoon niet bij Feyenoord thuis. Niet in het veld en ook niet op de bank.

14 januari 2021 om 01:38

tja, Feyenoord en een lange termijn visie. daar doen ze al een tijdje niet meer aan. het is een opportunistisch casino beleid geworden

14 januari 2021 om 07:58

Maar men doet of alleen Feyenoord dit soort spelers heeft. Als Ajax en PSV al een aantal van dat soort spelers heeft, dan is het niet raar dat Feyenoord soms in die vijver moet vissen. Bij Ajax tel ik Klaiber en Labyad als spelers die het niveau niet aankunnen en waarvan je het ook niet verwacht had. Bij PSV tel ik Thomas, Mauro Junior en eigenlijk ook Zahavi, ondanks zijn twee goals van afgelopen week. Ik heb het al eerder gezegd, Feyenoord moest ondanks een lege portemonnee zorgen voor een bredere selectie, dan is een transfervrije Linssen geen slechte breedteaanvulling, Diemers kwam op voorspraak van Advocaat...en helaas Narsingh ook, daarvan wist je vooraf al dat het niks zou worden, maar volgens mij is die niet door Arnesen aangetrokken. Dat Arnesen met de lange termijn bezig is blijkt wel uit de aankoop van Antonucci, het verlengen van contracten van jeugdspelers, het doorlichten van de jeugdopleiding/jeugdtrainers, aanpassing van de scouting, aantrekken van Slot en het verlengen van contracten van Senesi, Sinisterra en binnenkort ook Geetruida. Maar dit soort wijzigingen zijn niet 1 2 3 op het veld zichtbaar. Geduld.....en toch staan we ondanks afbraakvoetbal gedeeld 1e....voorlopig heeft Arnesen dus gelijk, moet je nagaan als het straks echt gaat lopen

Het gemak van een 'analist'; wekenlang roepen dat Linssen en Jorgensen tekort komen en nu weer claimen dat ze eigenlijk wel prima waren.

13 januari 2021 om 23:54

Linssen komt ook te kort, maar zou die het veel slechter doen dan deze vent?

14 januari 2021 om 01:37

ik snap wel wat Perez bedoeld. je haalt nu een speler die niet beter is als Jorgensen en Linssen dus dan schiet je er weinig mee op verder

14 januari 2021 om 07:20

Ze zijn vergeleken met Pratto prima, dat zegt dus ook wel wat over het niveau. Als ze een goede spits hadden gehaald die er meteen stond dan hadden ze dit niet gezegd hoor.

14 januari 2021 om 08:28

Hahaha ja. En het ongelofelijk vinden dat Haller niet mag starten na 1.5 dag Ajacied te zijn. Maar Pratto is na 1.5 week nog niet ingespeeld en moet zich aanpassen. Als analist hoef je natuurlijk nooit consequent te zijn, top baantje.

Analist is best wel makkelijk. Die is niet fit, doe is niet fit en die niet en die en die... Maar het erge is: hij heeft wel gelijk. Ik snap het echt niet. Als je professioneel sporter bent, ben je iedere dag aan het sporten en zou je iedere dag bezig moeten zijn om zo goed mogelijk 1 of 2 keer in de week een wedstrijdje te spelen. Hoe kun je dan in hemelsnaam te dik/zwaar zijn. Andere en kleinere sporten zijn eigenlijk zoveel meer professioneel dan voetbal.

Feijenoord heeft wel.een geschiedenis met het aantrekken van niet fitte spelers. Een paar jaar geleden hadden ze 3 - 4 spelers aangetrokken die geblesseerd en/of niet fit waren , dus deze kan er ook wel bij

Als pratto ervoor zorgt dat jorgenson beter wordt, dan is het missie geslaagd. In die paar minuten gisteren zie je dat Nico beter achter sinisterra kan spelen. Ben benieuwd wat advocaat van plan is zondag. Spelen om niet te verliezen!

Dick wil spelers erbij om de basisspelers angst aan te jagen voor hun plek. Jorgenson moet nu scoren want er is een alternatief Maar over een week of 3 beseft ook Jorgenson dat dit alternatief geen gevaar vormt. Net als van Gaal lang geleden vol trots Gabri? aankondigde. (Niet de Spanjaard)

Pratto loopt alsof hij per ongeluk op een bezemsteel is gaan zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1710
B. LinssenAanvaller154
L. SinisterraAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. PrattoAanvaller40
N. MarsmanKeeper120
D. VenteAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren