KV Mechelen bevestigt komst van Ferdy Druijf: ‘Ik wist dat ik hier moest zijn'

Donderdag, 14 januari 2021 om 10:21Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:23

Ferdy Druijf vervolgt zijn loopbaan bij KV Mechelen, zo bevestigt de huidige nummer veertien van de Belgische competitie via de officiële kanalen. AZ heeft een akkoord bereikt met Mechelen over een huurdeal tot het einde van het seizoen, met daarbij een optie tot koop. “Ik wil weer spelen", laat Druijf weten op de website van Mechelen. "Tot nu toe bleef het in Alkmaar bij invalbeurten. Ik kreeg al een rondleiding en wat info over de manier van spelen van Mechelen. Ik wist dat ik hier moest zijn."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door bereta)

De strijd tegen Mrabti en Togui moet hij wel kunnen winnen lijkt me. Maar in een ideaal scenario komt hij niet terecht. Het degradatiespook kan namelijk snel om de hoek loeren bij Mechelen. Al is hun doelpuntenproductie niet echt het probleem dit jaar, vooral de tegendoelpunten vormen toch een probleem.

13 januari 2021 om 19:10

Wat zeg jij allemaal? We kunnen juist geen doelpunten maken dit seizoen man! We spelen mooi verzorgd voetbal maar krijgen de bal er niet in. Dat is het enigste probleem dit seizoen hoor. Domme tegengoals hebben ons een paar keer de das omgedaan maar we hebben geen verdediging die elke week 5 goals slikt eh.

13 januari 2021 om 19:15

Er hebben maar 6 teams meer gescoord in de competitie dan KV Mechelen. De doelpuntenproductie is dus niet het probleem, wel de defensie waar want maar liefst 15 clubs hebben minder tegendoelpunten en Cercle heeft er evenveel tegen.

13 januari 2021 om 20:12

Lierse statistieken willen niet alles zeggen. Een scorende spits en we hebben minstens 9punten meer. Een goede verdediging en we halen mss 1 of 2 gelijke spelen en da is het.

13 januari 2021 om 23:18

Wat zou KVM kunnen betalen qua transfersom. Waar zit hun limiet? Die jongen had pas verlengd, zal dan toch wel minimaal twee mio moeten kosten.

13 januari 2021 om 23:18

Wat zou KVM kunnen betalen qua transfersom. Waar zit hun limiet? Die jongen had pas verlengd, zal dan toch wel minimaal twee mio moeten kosten.

14 januari 2021 om 10:44

Het meeste dat ze tot nu toe hebben uitgegeven zal denk ik rond de 1 miljoen euro liggen. Maar ze hebben natuurlijk wel Vranckx voor 8 miljoen verkocht. Twee miljoen lijkt me echter wel wat veel.

14 januari 2021 om 22:28

Mechelen kan zoiets niet betalen lijkt me, hebben financiële moeilijkheden en daarom moesten ze hun 2 grote talenten Kabore en Vranckx verkopen aan City en Wolfsburg om wat meer ademruimte te krijgen. Maar het is dus niet zo dat ze die miljoenen in grote transfers gaan steken.

14 januari 2021 om 22:25

Ze hebben wel enorm pech gehad ook. Paar keer onverdiend verloren of gelijk, vaak door enorme missers of pech dat de tegenstander bizar efficiënt is. Niet toevallig hebben ze dan ook veel meer tegengoals dan expected en veel minder gescoord dan expected. Volgens mij doen ze het op dat vlak zelfs niet slechter dan vorig seizoen toen ze 8ste of zo werden. Maar vorig jaar zat het vaak net mee en nu vaak tegen. Maar zoiets blijft niet duren denk ik, ik zie ze zich sowieso wel redden omdat er toch enkele ploegen in zitten die een stuk zwakker zijn. Moeskroen, Cercle en Beveren met name.

Vervelend voor ons, maar groot gelijk heeft hij. Zeker nu Boadu zo uit vorm is had Ferdy zijn kans echt verdiend. Hij heeft echt zijn geduld wel gehad. Het meest schrijnende was toen hij AZ hoogstpersoonlijk (na de rode kaart van Boadu) naar de volgende ronde schoot met 2 goals in de 90e minuut tegen Partizan en alsnog géén kans kreeg tegen Man United. Overwintering was al zeker maar toch koos Slot voor de Wit in de spits. Hoop dat hij in België een eerlijkere kans krijgt.

13 januari 2021 om 18:35

Klopt. Hij verdiende wel een kans toen. En dit seizoen ook, maar goed. Hij wordt verhuurd, wellicht komt die terug.

14 januari 2021 om 10:59

Jazeker jammer voor ons, maar na gisteren mis ik die Druijf echt niet!!
Ik ben helemaal omgekeerd en als we zo doorgaan doen we een serieuze gooi naar top 3!

Uiteraard wel noodzakelijk om een nieuwe backup spits te halen.

14 januari 2021 om 11:19

Tegen clubs die de bal graag hebben is Boadu ideaal, zoals gisteren. Maar als AZ tegen een stugge tegenstander speelt is Druijf een ideale man om in te brengen. Daarom vind ik het wel jammer dat hij weggaat nu hebben we Gudmundsson als back-up spits en ik zie hem het liefste de Voorkeur krijgen boven Myron.

15 januari 2021 om 00:47

Het valt inderdaad wel erg op dat Boadu pas echt uit de verf kan komen tegen betere teams waar ruimte ligt achter de laatste linie. Vorig seizoen kwam hij redelijk mee in het combinatievoetbal maar nu haalt hij telkens het tempo eruit met dramatische aannames en de de kaatsballetjes worden ook slechter en slechter. Na gisteren heeft Gudmundsson wat mij betreft zijn plekje ook weer terugverdiend. Hij speelde echt verdienstelijk en was niet van de bal te zetten.

Goede keuze van Ferdy, hij is wel de ideale 12e man, maar dat is tegelijkertijd de mango van hem, ideaal als invaller maar net tekort om zich de basis van Az in te spelen.
Veel succes kerel.

13 januari 2021 om 18:48

Mango, druif: goed gevonden!

13 januari 2021 om 19:52

lach me helemaal de pleuris hier

Ook Az moet natuurlijk geld binnen krijgen, vandaar hun houding tav druijff. Want als je bij de top drie wil komen zal je een goede vervanger voor Boadu moeten hebben als hij geblesseerd raakt, of gewoon naast Boadu als je achter staat. Ik ben benieuwd of ze voor volgend seizoen bij Psv of Ajax komen aankloppen; als je een grote jongen bent zeg je niet alleen ik verkoop niet aan... maar koop je ook niet van.. Ik begrijp Druijff wel hoor hij wil zich nu gaan bewijzen als basisspeler en niet ,meer als invaller. Dat heeft hij genoeg gedaan en goed ook

Zeer conservatieve club, op het onredelijke af; ik denk dat hij de juiste keuze maakt. Voor zichzelf en zijn ontwikkeling

Wat voor een type spits is dit? We hebben nu vooral pocketspitsen lopen...vergelijkbaar?

13 januari 2021 om 19:13

Pocket spitsen?

13 januari 2021 om 20:13

Ja, pocketspitsen. Van die spitsen die elke verdediger in de pocket heeft. Verklaart de aankoop van Druif wel overigens..

13 januari 2021 om 20:14

Kleine spitsen die best renderen met een targetspits erbij...onze diepe spits dit weekend haalt met moeite 1m65 :-) :-) vandaar de vraag wat voor een type het is.

14 januari 2021 om 01:35

Druijff is fysiek sterke spits, sleept, trekt duwt een gaat de strijd aan. Pikt bovendien zijn doelpuntjes als invaller mee. Heeft niet de kans gekregen om in de basis te starten voor een aantal wedstrijden om te laten zien wat hij kan ivm de stormachtige ontwikkeling van Boadu. Het zit er wel in, aantal jaar geleden als huurling in de eerste divisie topschutter geweest. Daarna nooit meer de kans gekregen om structureel in de basis te staan

14 januari 2021 om 12:52

Typisch Nederlandse spits anno 2020. Goed gevoel voor ruimte binnen de 16 en goede loop acties naar de 16. Verder 0,0 techniek aan de bal, 1 op 1 vrij kansloos door de lage handelingssnelheid en matige motoriek en buiten de 16 heb je niets, maar dan ook echt helemaal niets aan hem, want de jongen is opgeleid om enkel binnen de 16 te functioneren.

Ik had wel verwacht dat hij meer zou spelen nu Boadu geen knikker raakt. Ik.hoop dat hij het goed gaat doen in België, echt een spits.met een neusje voor de goal.

13 januari 2021 om 20:15

Kunnen we gebruiken! Thx voor de info ;-) mss heeft de gezamelijke sponser er toch meer mee te maken?

Jammer dat Emmen zich niet heeft aangeboden om te huren. Had deze jongen graag gezien om de strijd tegen degradatie te ontkomen. Zeer jammer, had zeker een toegevoegde waarde kunnen zijn.

13 januari 2021 om 23:27

Druif past niet goed in de huidige selectie van Emmen, te gezond!

Als je al maanden Boadu ziet klungelen van onkunde (lees slechte aannames, dribbelen en vastlopen, met verdediger in de rug de bal niet terug kunnen kaatsen naar middenveld) er op een gegeven moment wordt gekozen voor Gudmonsen (die het overigens niet slecht deed) maar daarna weer gekozen wordt voor Boadu die andermaal wedstrijden lang mag klungelen. Doet Druijff er alleen maar goed aan zijn eigen pad te kiezen momenteel. Ik vind dat hij oprecht en kans verdient om een aantal wedstrijden te starten. Hoelang laten ze Boadu nog zo worstelen met z'n vorm. Nu ruim een half jaar uit vorm en het levert het niks op, dan ben je af en is je krediet van het seizoen daarvoor wel een keer op. Als 2/3e spits is het dan vechten tegen de bierkaai. Ik hoop dat hij over een half jaar in België het krediet heeft verdiend om eerste spits te zijn.

Druijf Is de ideale spits op er het laatste kwartiertje in te zetten, dus het is wel jammer dat hij weg gaat. Maar je kan zo iemand ook niet tegenhouden in zijn ontwikkeling gedurende een lange tijd. Gudmundsson en Boadu zijn nou eenmaal beter en passen beter in het AZ spelletje. Goede stap van hem, al denk ik dat hij wel bij een iets beter team had kunnen gaan spelen. Alles op zn tijd.

Hebben een aantal ED-clubs niet zitten slapen? Nu heeft de spits van Heracles net 3 keer gescoord, maar voor zulke clubs was Druijf een prima speler geweest.

Een betaald voetballer zal altijd voor zijn eigen loopbaan moeten kiezen. Druijf is daar geen uitzondering op. Als Boadu niet mee kan spelen en de trainer kiest dan voor de Wit als spits dan weet je dat je als reserve spits elders verder moet. Volkomen terecht dus dat hij voorlopig voor zijn kans in Mechelen gaat.

14 januari 2021 om 12:08

De Wit stond in de spits omdat Druijf behoorlijk ziek was vanwege zijn coronabesmetting. Overigens was dat de keuze van Slot, niet van Jansen. Sinds Jansen er zit krijgt Druijf in ieder geval meer speeltijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. SugawaraVerdediger191
D. de WitMiddenvelder197
T. ReijndersMiddenvelder192
J. KarlssonAanvaller198
A. GuðmundssonMiddenvelder184
F. MidtsjøMiddenvelder180
V. PavlidisAanvaller187
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

1 fan
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Barcelona is op zoek naar een nieuwe linksback en heeft naast Nicolás Tagliafico nog vier andere verdedigers op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren