De Mos voorspelt formatie waarmee Advocaat Schuurs en Blind ‘gaat bestoken’

Woensdag, 13 januari 2021 om 17:03 • Laatste update: 17:59

Aad de Mos verwacht dat Feyenoord het Ajax zondag ‘moeilijk gaat maken’ tijdens de onderlinge ontmoeting in de Johan Cruijff ArenA. De oefenmeester in ruste, tegenwoordig werkzaam als analist, denkt dat trainer Dick Advocaat een tactische variant gaat bedenken met Nicolai Jörgensen én Lucas Pratto in de basiself, zo vertelt hij in het radioprogramma Veronica Inside. De twee spitsen moeten Perr Schuurs en Daley Blind ‘gaan bestoken’.

“Dickie gaat het ze moeilijk maken in de ArenA, let maar op mijn woorden. Dan is hij op zijn best. Hij gaat zich instellen op de tegenstander en zal Schuurs en Blind bestoken met de twee spitsen Jörgensen en Pratto, dus dan wordt het een moeilijk verhaal voor die twee achterin”, zo begint De Mos. Presentator Wilfred Genee reageert enigszins verrast op deze voorspelling van de voormalig trainer van onder meer Ajax en PSV.

“Natuurlijk, dat is het beste. Je moet Schuurs en Blind één-op-één zien te zetten. Want de slag op het middenveld ga je niet winnen van Ajax, dus moet je dat middenveld overslaan en de tweede bal proberen op te rapen. Dickie is tactisch een van de beste, onder de Nederlandse trainers”, reageert de analist. Advocaat is in zijn ogen echter niet de beste trainer van de Eredivisie, want dat is volgens hem Roger Schmidt van PSV.

“Je moet het een beetje van dichtbij volgen. Ik heb de trainingen in het begin van het seizoen gezien, toen er nog wat minder corona was dan nu”, zegt De Mos over de trainer van PSV. “Als ik hem in de media hoor, ziet hij vaak dezelfde wedstrijd als ik. Ik begrijp dat hij nog niet alle spelers kent na een halfjaar, hij moet een selectie proberen te creëren waarin iedereen weet hoe het systeem in elkaar zit. Dat systeem heeft hij al meerdere keren laten zien, in de eerste zestig minuten. Het is toch wel indrukwekkend als je dat kan spelen, ze zetten bij Ajax het mes op de keel. Dat je het nog niet vol kan houden, begrijp ik.”

Toch wil De Mos nog niet direct zeggen dat PSV kampioen gaat worden. “Ik weet niet hoe PSV en Schmidt er mee omgaan als ze eenmaal op die positie komen, dan wordt de druk wel opgevoerd. Dat is weer andere koek. Achtervolgen is weer wat anders dan dat ze op jou jagen. Ajax gaat zijn handen vol krijgen”, besluit De Mos. PSV kan woensdagavond met een overwinning op AZ in ieder geval voor een dag de koppositie in de Eredivisie overnemen van Ajax, dat donderdagavond tegen FC Twente gaat spelen.


Poll

Zie jij Feyenoord tegen Ajax aantreden met Nicolai Jörgensen én Lucas Pratto?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door faustino)

Het duo Blind-Schuurs heeft zeker enorme kwetsbaarheden, maar die leg je met dit aanvalsduo niet bloot. In de ruimte in hun rug kan je ze pijn doen, maar daar zijn Pratto en Jorgensen niet geschikt voor. Ik zou dan eerder voor Sinisterra gaan.

13 januari 2021 om 21:01

Je kan ze ook op andere manieren pijn doen hoor. Bijvoorbeeld door de lucht, over de grond, van de zijkant, door het midden. Noem maar op

Prima, dan zal Sinisterra niet spelen die met zijn snelheid ons pijn kan doen. Lange ballen op de spitsen en het middenveld dat er dan overheen gaat denderen ofzo?

13 januari 2021 om 21:29

@JK-AJX ook dat middenveld heeft weinig voetbal en snelheid. Wordt makkelijk middagjr Maar serieus wie geeft deze man nog podium. Leuk dat hij naar PSV kijkt maar niveau Malen hebben de 2 spitsen niet eens bij elkaar. Sangara die middenveld heerste. Wie moet dat bij Feyenoord doen? Fer? Kan dat niet aan op dat niveau.

Omdat Schmidt dezelfde wedstrijd ziet als De Mos is het de beste trainer? Dat ze op dezelfde lijn zitten, wil niet zeggen dat ze allebei enorm goed zijn. Ik denk dat Advocaat niks voor Schmidt onder doet. Als Schmidt een geweldig spel in zijn hoofd heeft en zijn team het maar 25 minuten (volgens De Mos 60 minuten) kan volhouden tegen Ajax, weet ik niet of je de beste trainer bent. Zeker als je al 20 wedstrijden ziet dat je elftal het niet langer dan 1 helft kan brengen en er gewoon aan vast blijft houden.

13 januari 2021 om 17:37

"Als ik hem in de media hoor, ziet hij vaak dezelfde wedstrijd als ik". En dan hem de beste trainer noemen idd. Wat een figuur is die Aad toch ook 😂😂. On: laat dat slome duo voorin maar spelen. Als ik Feyenoord was, zou ik met zwervende snelle spelers spelen. Dan maak je het Ajax lastig.

Ik zou zelf toch verwachten dat Advocaat iets met snelheid en diepgang zou proberen dus Sinesterra en misschien een verrassing met Haps. Pratto / Jorgensen samen lijken mij niet echt in staat zelfs Schuurs en Blind in de luren te leggen. Zo en nu eerst vanavond maar eens winnen.

Pratto en Jorgensen is een droom voor de Ajax verdediging, die jongens zijn net zo sloom en dat is vooral de zwakte van ons centrum.

Ik kan wel erg lachen om Aad. Je zou namelijk uit de tekst kunnen opmaken dat omdat hij en Schmidt hetzelfde zien, hij Schmidt de beste vindt en daarmee vindt hij zichzelf een heel erg goede trainer. Typisch Aad zou dat zijn. M.b.t. zijn idee tegen Ajax. Prima om de voorhoede te bestoken maar als je 442 gaat spelen dan lopen er nog steeds maar 2 man op het middenveld, die gaan compleet overlopen worden bij balbezit Ajax. Je moet echt met 3 man op het middenveld gaan spelen.

13 januari 2021 om 19:51

Kleine correctie, 442 wil niet zeggen dat ze 4 op 1 lijn spelen met 2 centrale middenvelder. Je kan met 3 centrale middenvelders en een nummer 10.

Dit is volgens mij sinds maandag al het tweede artikel van Aad waarin hij nogal vurig lijkt te hopen dat Feyenoord het Ajax moeilijk gaat maken. Ach Aadje, de resultaten van de laatste klassiekers in Amsterdam spreken voor zichzelf. Nu snap ik nog wel dat een zender als Espn zit te hopen op net zo'n clash als afgelopen zondag maar ik ben vol vertrouwen met Haller vanaf het begin in de spits. Kudus weer terug en Neres zondag weer bij de selectie dat we de reeks met overwinningen in Amsterdam op Feyenoord nog even gaan voortzetten.

13 januari 2021 om 17:44

Waarom zou hij hopen dat Ajax zou verliezen, hij heeft daar nota bene getraind? Het lijkt mij dat hem gevraagd wordt wat hij verwacht of hoe hij Ajax zou benaderen, dit is zijn antwoord. Daarbij spreekt hij bewondering uit voor Dick. Bovendien zit er ook wel een kern van waarheid in, als je Blind en Schuurs 1 op 1 krijgt, hebben ze het erg lastig. Probleem is wel dat dat niet gaat gebeuren met Pratto en Jörgensen.

13 januari 2021 om 17:50

Ik zeg ook niet dat hij hoopt dat Ajax zal verliezen maar dat dit in 3 dagen al 2 artikelen van Aad zijn die nogal sterk overtuigt lijkt hoe moeilijk Feyenoord het Ajax zondag zal maken. En dat Aad oud trainer is van Ajax heeft wel een geschiedenis he? Aad is in zijn ogen nogal onterecht ooit ontslagen bij Ajax en kampt sindsdien wel een klein beetje met rancune. Zoek nog maar eens op hoe hij met Mechelen toen hij daar trainer was in 88 de finale van de Europa Cup 2 won van Ajax. Volgens Aad de mooiste prestatie uit zijn carrière. Er zit nog wel wat oud zeer bij Aad ondanks al die jaren dat hij ontslagen is bij Ajax.

13 januari 2021 om 17:55

Oh de geschiedenis van Aad bij Ajax ben ik niet helemaal bekend mee, behalve dat hij daar een paar jaar de trainer geweest is. Maar je hebt wel gelijk dat hij ervan overtuigd is dat Feyenoord het Ajax moeilijk kan maken, maar dat komt denk ik vooral vanwege Advocaat. Ik ben het niet met hem eens overigens, tuurlijk maak je altijd kans, maar ik denk dat Ajax deze wedstrijd wint.

13 januari 2021 om 18:03

Rubentje13, bij Aad heerst nogal wat rancune jegens Ajax idd. Alsof ie door zijn grote liefde aan de kant is gezet voor zijn grote rivaal oid. Daar heeft ie zich nooit overheen kunnen zetten. Gekwetst egootje. Helaas.

13 januari 2021 om 18:05

ajaxclub: Ajax was natuurlijk wel titelhouder en best een grote club. Bovendien is het de enige Europese prijs van Aad, met nota bene KV Mechelen. Dus dat ie dat zijn grootste prestatie vindt, kan ik me voorstellen. Echter, dat het tegen Ajax was maakte het inderdaad voor Aad persoonlijk nog mooier natuurlijk 😉

En dan geen snelheid opstellen? Lijkt me sterk. Sinisterra zal zeker spelen. Snelheid is waar Ajax moeite mee heeft, kijk naar Twente met Menig

13 januari 2021 om 21:31

@Bobiku toen speelde Mazzroui toch niet? Twijfel nu. De man is in vorm en Sinnestra zal dus ook vaak achter hem aanmoeten. Kijken of hij dit conditioneel aankan (lag er heel lang uit).

14 januari 2021 om 03:23

Dat is waar, ik heb minder zicht op de vorm van Mazraoui dan jij (denk ik). Ik heb echter niet zo'n hoge pet op van zijn verdedigende kwaliteiten sinds de twee wedstrijden waarin Sam Larsson hem heel vaak zijn hielen liet zien. Je hebt natuurlijk wel een punt wat betreft het verdedigende werk. Misschien een optie om Haps linksvoor te zetten

Haha Aad de Mos, de man die altijd erg positief over PSV en erg negatief over Ajax is. Ik kan hem moeilijk serieus nemen. Deze man is een gerenommeerd trainer en komt vervolgens met Pratto en Jorgensen. Ja, precies. Wie gaat er aansluiten? Diemers? Fer? Die staan vast te ver terug om überhaupt iets op te kunnen vangen. Waar stel je berghuis op? Waar komt Sinisstera vandaan? Echt. Waar haalt deze man '' de kunde '' vandaan.

De rancune tegen Ajax zitten we erg diep bij de oud schoolmeester die ooit bij Ajax is weg gestuurd. Hij moet weer trainer worden als hij alles zo goed kan analyseren. Heeft ooit als trainer de mazzel gehad dat hij met KV Mechelen een keer van Ajax gewonnen heeft. Is daarna nergens meer aan de bak gekomen.

Ach ja, Aad. Wel een leuke man verder. Ik verwacht dat Feyenoord 532 gaat spelen met haps en nieuwkoop (eventueel Toornstra) als halve vleugels. Centrum dichtzetten met senesi, botje en spajic. Fer daar vlak voor. Berghuis op 10. Pratto ballen doorkoppen en sini lekker rennen.

Dat Schmidt blijft volharde in die zelfde tactiek, dan lijk je me niet zo'n beste trainer. Zeker als is gebleken dat je spelers dit niet de hele wedstrijd kunnen volhouden. Dat hij na een half jaar zijn spelers nog niet kent is wel vreemd , een aantal is op aandringen van de trainer aangetrokken. Het zou wat zijn als Ajax met Martinez als CV gaat spelen , dan kan het hele idee van de Mos de prullenbak in

Het probleem van Feyenoord is dat ze geen druk zetten. Ze zakken in en wachten de tegenstander rond de middenlijn af. Het is heel degelijk, maar kwa stijl ligt dat Ajax goed. Ajax heeft dit seizoen totaal geen moeite met teams die terug zakken. Je moet Ajax zover mogelijk van de goal houden.

Heeft deze man in z'n functie eisen staan dat hij alleen aanspreekbaar is over hoe je ALLEEN Ajax het beste kunt bestrijden ofzo? Eerst ADO, dan psv nu weer Feyenoord.

Het leek mij nu juist een moment om Jörgensen op te stellen, die één van de verdedigers kan wegtrekken waardoor er ruimte komt voor Berghuis en Sinisterra. Een beetje zoals het bij PSV ging, met een inspeelpass op Malen die één van de verdedigers meeneemt en vervolgens Zahavi wegsteekt. Zo zie je maar dat je verschillend kunt denken over wijzen waarop je Ajax moet bestrijden.

Het wordt een complete afstraffing. Ajax laat niks van Feyenoord heel. Dat is mijn voorspelling. Het niveau en tempo zoals in de tweede helft tegen Psv is veel te veel voor een team als dit feyenoord.

Blind en Schuurs zijn niet de snelste, dus als ze diep en 1 op 1 staan en Pratto moet een sprintje trekken, kunnen ze eerst nog hun veters strikken en dan nog halen ze ze in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1710
B. LinssenAanvaller154
L. SinisterraAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. PrattoAanvaller40
N. MarsmanKeeper120
D. VenteAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

73 jaar
10 fans
Coach

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren