‘Mega-aankoop uit de gratie door telefoongebruik tijdens bespreking van Zidane’

Woensdag, 13 januari 2021 om 13:55Chris Meijer • Laatste update: 14:21

Vinícius Júnior is de laatste weken langzaam maar zeker uit de gratie geraakt bij Real Madrid. AS schrijft dat dit terug te voeren is naar een gebeurtenis van afgelopen zomer, voorafgaand aan de return van de achtste finale van de Champions League tegen Manchester City. De twintigjarige Braziliaanse aanvaller zou zijn telefoon hebben gepakt terwijl Zinédine Zidane aan het woord was, tot woede van de trainer van Real Madrid.

In de afgelopen vijf wedstrijden was Vinícius Júnior steevast bankzitter en kwam hij tot slechts 21 speelminuten. Voorlopig kwam de aanvaller dit seizoen tot 21 wedstrijden, waarvan 10 als basisspeler en waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 3 assists. Dat Vinícius Júnior nog geen onbetwiste basisspeler is, heeft volgens AS te maken met de verstoorde verstandhouding met Zidane. De Franse oefenmeester is het vertrouwen in de aanvaller een halfjaar geleden volledig verloren.

Na het restant van de competitie wachtte voor Real Madrid op 7 augustus nog de return van de achtste finale van de Champions League tegen Manchester City, nadat er vlak voor de uitbraak van het coronavirus in eigen stadion met 1-2 verloren was. Vinícius Júnior kon in het slot van het LaLiga-seizoen geregeld op een basisplaats rekenen en ging er van uit dat hij ook in het Etihad Stadium aan de aftrap zou staan. Eden Hazard was op dat moment immers niet helemaal fit, maar toch koos Zidane ervoor om de Belgische aanvaller als linksbuiten te posteren voor het uiteindelijk met 2-1 verloren duel met Manchester City.

Dat Vinícius Júnior geen basisspeler zou zijn, viel hem erg zwaar. Hij pakte tijdens de bespreking van Zidane zijn telefoon en dat ging bij de oefenmeester niet onopgemerkt voorbij. De Braziliaan bleef in het Etihad Stadium negentig minuten op de reservebank en zag dat Luka Jovic uiteindelijk als vervanger van Hazard binnen de lijnen werd gebracht. Zidane heeft er na de wedstrijd geen woorden aan vuil gemaakt en ondernam eveneens geen disciplinaire maatregelen, maar wil volgens AS alleen spelers die ‘voor honderd procent toegewijd zijn’ en dat gevoel heeft hij momenteel niet bij Vinícius Júnior.

Real Madrid telde in 2018 45 miljoen euro neer om Vinícius Júnior over te nemen van Flamengo. De enkelvoudig international van Brazilië arriveerde met torenhoge verwachtingen in de Spaanse hoofdstad, maar heeft die nog niet helemaal weten waar te maken. Voorlopig kwam de aanvaller tot elf doelpunten en negentien assists in negentig officiële wedstrijden. Zijn contract bij Real Madrid loopt voorlopig nog door tot medio 2025.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door straight to th)

Telefoons gewoon uit op de wedstrijd dag klaar volledige focus.

13 januari 2021 om 14:31

Het is vrij asociaal dat hij zijn telefoon erbij pakt wanneer Zidane aan het woord is, maar volgens mij heeft dat niks te maken met waarom hij niet meer in de basis staat. Daarvoor moet je eerder kijken naar de 3 goals en 3 assists in 21 wedstrijden. Voor een linksbuiten van Real Madrid is dat gewoon veel te weinig.

13 januari 2021 om 14:54

Hele matige inbreng idd voor Real Madrid begrippen. En je mag je op de wedstrijddag gewoon niet zo laten kennen als Vinicius zijnde. Je bent 20 en speelt bij Real, gedraag je dan professioneel. Er staan 1000 jongeren tegen het hek aan te springen om binnen te komen bij Real Madrid

14 januari 2021 om 13:00

Vergelijk die statts eens met de andere buitenspelers? Vinicius heeft dan ineens toch de betere cijfers. Dit verhaal is trouwens uit de duim gezogen.

14 januari 2021 om 14:41

Vergeleken met welke buitenspelers heeft hij goede statistieken dan? En kan dan niet aanzetten met de linksbuiten van Granada. Edit: ik zie net dat Darwin Machis, de linksbuiten van Granada staat op 2 goals en 3 assists in 15 wedstrijden, dus die doet het niet eens slechter dan Vinicius.

Vinicius zal elders eens een heel seizoen minuten moeten gaan maken en dan kan je zien of die genoeg stappen zet om het bij Real te gaan redden. Op dit moment is hij gewoon nog veel te blind maar hij is nog jong en heeft ook genoeg basisprincipes die hem een hele goeie winger kunnen maken.

Mocht dit waar zijn, staat Zidane volledig in zijn recht. Laat Vinicius in de wedstrijden verandering zien door de volle 100% te geven en belangrijk te zijn voor de ploeg, wordt het en ander verhaal, maar ook dat lijkt niet echt het geval te zijn.

13 januari 2021 om 14:36

Hoezo zou het anders zijn als Vinicius 100% zou geven en belangrijk was voor de ploeg? Gewoon luisteren wanneer iemand aan het woord, wat je rang ook mag zijn. Pas als je echt een dringend telefoontje verwacht en je laat het vooraf weten, dan is het begrijpelijk.

13 januari 2021 om 14:45

Meer in de zin dat als zich hij spijt betuigt en vervolgens zijn stinkende best doen om Zidane te overtuigen. Anders is het inderdaad lekker banken voor hem

13 januari 2021 om 14:58

Vincius geeft altijd de volle 100%. Zidane laat hem niet banken vanwege het telefoon gevalletje hoor. Maar vanwege 3 doelpunten en 3 asssists in 21 wedstrijden

Ach je mist er niet veel aan. Het ziet er soms dreigend uit maar heeft bijzonder weinig rendement. Vind dit een van de meest overschatte en overhypte talenten in het topvoetbal momenteel.

13 januari 2021 om 14:36

en Hazard, bij Real, ook. man wat stelt hij telleur. buiten het feit dat hij veel te veel geblesseerd is, scoort hij ook veel te weinig voor de wereldtop. hij brengt niets. in iedergeval niet wat je bij de wereldtop mag verwachten. weinig aankopen voldoen momenteel. eigenlijk alleen Mendy. de rest stelt gewoon teleur die de afgelopen 2 jaar naar Real is gegaan;hazard,vinicuis,militao en misschien ook Rodrygo. want hij scoort ook nooit, maar hij brengt teminste nog veel vind ik, maar enige die bij Real scoort is Benzema.. dat is een kwalijke zaak voor een topclub zijnde

13 januari 2021 om 14:45

Mendy?! Heb je die aan de bal gezien? Dat is werkelijk helemaal niets. Hij is ok hoor, maar echt geen toekomstige Galactico. Hazard maakte er bij Chelsea al niet extreem veel, maar lijkt die aantallen bij Real niet eens te kunnen halen. Vinicius is gewoon zwaar, zwaar overschat.

13 januari 2021 om 14:53

Hazard is één van de meest overschatte spelers van de laatste tien jaar als je het mij vraagt. Heeft nog nooit iets laten zien in de CL en enkel op één toernooi (2018) een hoog niveau gehaald. Heeft het trouwens wel goed gedaan in de Epl, maar dat is niet voldoende om tot de absolute top gerekend te worden.

13 januari 2021 om 14:54

Hazard speelde desondanks ijzersterk in de PL en voor Belgie. Wat betreft Vinicius, hij is snel en heeft een goede dribbel. Daar houdt het helaas op.

13 januari 2021 om 15:07

Het is maar wat je ijzersterk noemt. Ook in de PL kende hij dramatische periodes. Hij moet gewoon het mannetje zijn, en bij Real is hij dat gewoon niet. Daar moet hij eigenlijk ook de diepte kunnen opzoeken, maar dat is zijn spel niet. Hij moet altijd de bal in de voeten hebben.
Kloppen die statistieken van Vincius wel? 20 assist in 90 wedstrijden is toch ook niet zo slecht. Ik heb hem altijd maar een blind paard zonder enig rendement gevonden, maar door deze statitieken begin ik toch aan mezelf te twijfelen. Misschien dat zijn statistieken van Castilla hier ook in zijn opgenomen.

13 januari 2021 om 15:28

90 wedstrijden voor eerste van Real gespeeld nu met 19 assist.
Als je echter dan iets verder kijkt, dan zie je dat er 7 assists zijn in 5 overwinningen tegen Melila, Leganes en Girona in de copa del rey 18/19.
Dan houd je nog 12 assist over in 85 wedstrijden. Wordt wel karig dan weer..

13 januari 2021 om 15:05

Wat een onzin. Sterling leek ook een dreigende speler met veel snelheid en zonder rendement bij Liverpool en 1ste jaar City. Kijk hoe hij zich verbetert heeft! Vini kan zich nog ontwikkelen en dan zie ik hem niveau Neymar aantikken als hij rendement verbetert.

13 januari 2021 om 15:22

De Sterling van Liverpool was toch een ongekend fenomeen? Het jaar erna was inderdaad een stuk minder, maar dat leek meer met mentaliteit te maken. Hij had gewoon een coach nodig die veeleisend was, en die kwam met Guardiola.

13 januari 2021 om 16:06

Vinicius ontwikkelen naar het niveau Neymar.. Ik zie het gewoon niet gebeuren. En Sterling is nog steeds een dreigende speler (not special) die los van zijn snelheid niet heel bijzonder is.. Hij scoort misschien 10/15 goals meer dan in zijn liverpool tijd en is iets slimmer en dorlgerichter geworden maar hij draagt bijvoorbeeld engeland niet op zijn rug zoals Neymar Brazilië draagt. Vinicius is niks bijzonders.. Ik denk zelfs dat die antony van ajax nog slimmer verfijnder, rustiger aan de bal en veel meer groeimogelijkheden heeft.

13 januari 2021 om 16:23

Niveau Neymar? Neymar is naast een klassieke winger inmiddels ook een fenomenale nummer 10 hé. Het inzicht, overzicht en de steekpasses die Neymar geeft zie ik Vinicius nooit in zijn leven doen. Het enige wat hij ook heeft is snelheid en een dribbel, maar daarmee is alles gezegd. En ze hebben allebei junior achter hun naam staan. Rodrygo is een veel groter talent. Heeft echt nog iets van de ouderwetse vleugelaanvallers: passeerbeweging, achterlijn halen en een afgemeten voorzet geven. Ik denk dat een toekomstige aanval bestaande uit Rodrygo (op linksbuiten), Benzema en Mbappé echt een bizar goede voorhoede kan worden. Rodrygo laat het ook gewoon in de minuten die hij speelt veel meer zien dan vedette Hazard.

13 januari 2021 om 15:06

Helemaal mee eens. Komt wel veel gevaar uit omdat hij best een actie heeft en er maar weinigen zijn die net zo snel zijn als hij is. Alleen, zoals je zegt heeft hij geen rendement. Dan moet je niet bij Real spelen.

13 januari 2021 om 19:09

Ach en toch, bij 20 doelpunten betrokken in 90 wedstrijden waarvan 60 procent invalbeurten zijn. Lijkt me niet slecht op je 18-20 jaar, of denk je van wel?

13 januari 2021 om 19:10

30 blijkbaar excuseer

13 januari 2021 om 21:00

@real8madrid en daarnaast nog steeds jong. Alsof het doodnormaal is dat zo een jonge speler basisspeler is bij de grootste club op aarde.

Kan onmogelijk om alleen dit incident gaan, dit praat je gewoon later uit. Hij komt simpelweg te kort voor de basis en daarom speelt die niet.

Ik geloof wel in het talent van deze speler maar even los van zijn telefoongedrag mist hij toch wel verfijning en rust voor de goal. Wat niet is kan nog komen maar ik vraag me af of hij goed genoeg is voor Real Madrid.

Vinicius mist sowieso al kwaliteit met name in het maken van de beslissing voor de goal en ook het afmaken zelf. Na 2 jaar nog niet echt progressie geboekt. Het is beter dat hij gewoon verhuurd wordt en veel minuten gaat maken bij een wat lagere club. Hij kan daar dan sterker uitkomen zoals een Carvajal en Casemiro.

13 januari 2021 om 14:51

Magic / Inderdaad, hopen dat hij elders opleeft op huurbasis. Destijds was het een forse investering van Florentino maar als hij een aanzienlijk deel van de som kan terugkrijgen in de zomer dan doet hij het ook niet verkeerd. Uiteindelijk wil de president Mbappe gaan kopen en dit soort jongens als Vinicius kunnen ook op een lijst terecht gekomen van spelen die verkocht worden om ruimte te maken. Zou mij nits verbazen

13 januari 2021 om 21:02

@InsideRmadrid ik hoop het niet? Misschien is een 1.5 jaar verhuur even goed. Wel bij stabiele club in Spanje wat ook Europees speelt. Hij is nog jong. Meer spelers zagen er niet uit en na lange verhuur heel goed terug gekomen.

13 januari 2021 om 21:27

Ja verhuren is ook prima, maar ik ben bang dat Florentino misschien in de zomer een bod krijgt van enkele tientallen miljoenen en ik denk dat hij dat zal accepteren om geld te verzamelen voor de signings van Mbappe en Alaba, dat wordt ook echt nog een project hoor

14 januari 2021 om 13:05

Je moet jezelf eens afvragen wie beter wordt onder Zidane? Helemaal niemand. Real heeft de afgelopen 3 jaar jonge getalenteerde voetballers voor veel geld gekocht en helemaal niemand ontwikkelt zich. Dit is echt te weiten aan de coachingsstaff. Moet je zien hoe moeilijk we scoren, dit kan toch geen toeval zijn? Zidane heeft geen idee wat hij doet en geen idee hoe hij spelers beter maakt. Hij is een grote persoonlijkheid en heeft wel people management skills, maar alleen daarmee red je het niet. Dit is de reden waarom Real Madrid het zo lastig heeft soms.

Ook vraag ik me af of er vooraf wel wordt besproken wie er aangekocht wordt, spelers als Militao en Jovic zullen wel echt spijt hebben dat die hebben getekend. Zidane lijkt niks met ze te willen maken.

Volgens mij moet Vinicius eerder uit de gratie zijn omdat hij er gewoon helemaal niets van bakt. Veel en veel te weinig rendement voor de absolute top. Heeft een leuke dribbel, maar de eindpass of het afmaken is vaak niet om over naar huis te schrijven. Rodrygo is in mijn ogen een groter talent.

13 januari 2021 om 14:58

Die strategie om vele jonge talenten te kopen betaalt zich nog niet uit. Jovic verhuurd. Rainier die niet eens speelt bij Dortmund. Kubo die degradeerde met Mallorca en niet aan spelen toekwam bij Villareal. Hij krijgt nu een laatste kans bij Getafe. Odegaard die te weinig minuten krijgt evenals Valverde. Mendy die niet goed genoeg blijft. Mariano en Diaz die het niet wisten te maken. Het grootste talent dat ze hadden is nu van Inter.

13 januari 2021 om 20:05

Nee, het was in de zomer lachen geblazen om Barca, maar die aankopen van Real... Hakimi vind ik nog steeds onbegrijpelijk. Die speelde zo goed bij Dortmund, gooi je hem zo weg. De backs van Real waren echt geen toppers. Verder is Jovic totaal zonder kans weggestuurd, ook jammer maar hij lijkt een one-season wonder.

13 januari 2021 om 21:08

@Fcb volgens mij nog steeds lachen om de aankopen van jullie. Eens dat het dom was om Hakimi weg te doen, maar hij wilde weg omdat basisplek niet gegarandeerd is. Reinier is nog jong. Geen probleem dat hij in zijn eerste maanden weinig aan de bak komt. Komt als jonkie uit een ander werelddeel. Kudo deed het goed vorig jaar. Helaas nu niet bij V'real. Straks hopelijk wel. Odegaard en Valverda zijn jong en zij krijgen hun kansen nog. RM zat ff in dip dus terugvallen op ervaring. Mendy doet gewoon zijn ding. Jovic, Diaz en Mariano kunnen miskopen zijn. Niet iedereen bij grootste club op aarde basisspeler zijn. Kijk jullie aankopen. Mariano is gewoon klasse beter dan jullie supersub. Gaat ook meer opleveren bij doorverkoop. Griezzman en Coutinho waren mega aankopen. Allebei mislukken compleet (waar bij ons mogelijk Hazard mislukt). Grote talenten als Puig en Alena er lijkt geen plan met ze. Liever Pjanic opstellen.

Één van de vele middelmatige spelers die Real de laatste jaren voor veel geld heeft gehaald. Totaal geen overzicht, matig schot en matig in de afronding en blinkt enkel uit in hard rennen.

Ja moest ook wel dat er iets tussen hem en Zidane speelde, en ik steun ten alle tijden de trainer in deze kwestie. Als je een speler van Real Madrid bent dan moet je altijd, maar zeker op wedstrijddagen, als een prof te gedragen. Hoe pijnlijk het ook is dat je Braziliaanse hartje gebroken is, de club, het team staat altijd op 1. Vinicius zal verhuurd worden komende zomer en vanaf daar moet de club maar verder gaan kijken. Ik denk dat Zidane het goed heeft in deze want Vini heeft nog geen beste indruk gemaakt.

13 januari 2021 om 15:03

Dit gebeurde tegen de wedstrijd tegen city. Dat is geen reden waarom hij nu op de bank zit. Hij presteert nu niet en zidane zet hem er langs. De rest is sensatie zoeken en dan is dit een hele zwakke Poging

Het is ten eerste kwalijk dat Vinicius tijdens de bespreking niet gefocust was indien dit waar is. Maar Zidane kan ik langzamerhand ook steeds minder serieus nemen als dit klopt hoor, een niet fitte speler opstellen alleen maar om iemand anders te straffen? Dan saboteer je gewoon opzettelijk je eigen team, aangezien in die wedstrijd duidelijk te zien was dat Hazard helemaal niet hoorde te spelen. Het past echter wel volledig in het beeld van Zidane dat als je niet tot "zijn" groepje spelers behoort je net zo goed niet bestaat.

Snap niet dat hij nog steeds bij Real speelt, gewogen en te licht bevonden en door selecteren kom op als topclub heb je al meer dan voldoende in hem geïnvesteerd. Rodrygo is veel en veel beter dat is echt een voetballer, Vinicius had net zo goed op de atletiekbaan kunnen staan.

Wat een zielige manier van sensatie zoeken. Dus omdat vincius vorig seizoen tegen man city zijn telefoon had mag hij nu niet meer spelen. De krant wil beweren dat zidane hem na het incident nog 21 wedstrijden heeft laten spelen en na 21 wedstrijden heeft zidane gezegd: vinicius jij zat in een ver verleden op je telefoon dus nu ga je banken als straf? Mag hopen dat niemand dit gelooft

14 januari 2021 om 13:07

Helaas gaan mensen dit wel geloven, Spaanse kranten kunnen alleen maar onzin verzinnen. Die hele Messi-sensatie was daar een groot voorbeeld van.

Als je gelooft dat Zidane hem laat vallen om het telefoon gevalletje dan ben je niet goed wijs. Ja mssn tegen City maar verder..... die jongen heeft na de eliminatie tegen City bijna alles gespeeld.En Vini was ook basisspeler een gedeelte van dit seizoen, zo’n 5/6 wedstrijden achter elkaar (toen Real de winning streak kende), maar met heel veel ups and downs wat betreft zijn prestaties. Dit is de enige reden waarom hij niet speelt. En Asensio is weer in vorm, Hazard is terug en Vazzi doet het naar behoren, dus ja gewoon kut voor Vini.

13 januari 2021 om 16:05

Blink/ Idd, Vini heeft gewoon goede concurrentie en daarnaast presteert hij het minst. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat hij verhuurd had moeten worden, dat vind ik althans. Maar door dat de club Bale moest wegsturen en Hazard nog geblesseerd was moesten Vini en Rodry wel blijven, anders hadden ze een Kubo/reinier traject kunnen doorlopen, zo moet het ook. Dit is Real Madrid, we kunnen je als tiener niet alle gelegenheid geven om lekker te wennen en te leren, de fans in Madrid zijn veeleisend. Ik heb er alle vertrouwen in dat Florentino in de zomer weer orde op zaken gaat stellen. Immers zijn we nog altijd aan het herstellen van het verlies van wereld beste speler ooit, ik dacht dat we er veel slechter voor zouden staan maar we zijn gewoon in januari 2021 de verdedigende Laliga kampioen en de verdedigende Supercopa de Espana beker winnaar, en dat terwijl de leegte van Cristiano totaal nog niet gevuld is, niet eens voor de helft lol

Ik vind persoonlijk Rodrygo beter. Die heeft naast een goede actie ook een fantastische pass in huis. Vinicius daarentegen is meer een blind paard, maar ja dat is mijn mening.

Wat een raar verhaal. Als je slecht speelt is het vaak zo dat de media van alles verzint waardoor de speler slecht of niet speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4255 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3722
4.Sevilla3610
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller171
K. BenzemaAanvaller1710
Vinícius JúniorAanvaller162
RodrygoAanvaller110
T. CourtoisKeeper190
E. HazardAanvaller72
M. DíazAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

865 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2019- Real Madrid
2016-2018 Real Madrid
2015-2016 Real Madrid II
2014-2015 Real Madrid II
2013-2014 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Fraaie goals in eerste duel van Real Madrid met David Bettoni als trainer

Real Madrid heeft zaterdagavond aan het zelfvertrouwen gewerkt. Na het mislopen van de Spaanse Super Cup en de eliminatie door Alcoyano in de zestiende finales van de Copa del Rey was...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren