‘Ze hebben uiteindelijk Van de Beek gekocht, terwijl hij beschikbaar was...’

Woensdag, 13 januari 2021 om 11:45Chris Meijer • Laatste update: 12:12

Manchester United had er beter aan gedaan om Youri Tielemans binnen te halen in plaats van Donny van de Beek, zo claimt Tony Cascarino. De oud-spits van onder meer Aston Villa, Celtic, Chelsea, Olympique Marseille en de nationale ploeg van Ierland is van mening dat definitief binnenhalen van de 23-jarige Belgische middenvelder door Leicester City een ‘grote coup’ is geweest.

Leicester City huurde Tielemans in de eerste helft van 2019 aanvankelijk van AS Monaco. Na een succesvol halfjaar werd er door the Foxes 45 miljoen euro neergelegd om hem definitief binnen te halen. “Tielemans speelde op huurbasis erg goed bij Leicester. Dan kijk je naar een club als Manchester United. Ze hebben uiteindelijk Van de Beek gekocht, terwijl Tielemans beschikbaar was... Leicester heeft de deal afgerond, hem definitief overgenomen en dat is een grote coup geweest, want hij is een hele goede speler.”

“Hij vormt samen met Wilfred Ndidi een koppel dat zo’n beetje alles heeft. Je vraagt je af waarom niemand Tielemans voor de neus van Leicester heeft weggekaapt”, vervolgt de 88-voudig Iers international bij talkSPORT. Tielemans speelde dit seizoen voorlopig 23 officiële wedstrijden voor Leicester, waarin hij 4 keer scoorde en 1 assist leverde. Van de Beek was in deze jaargang voorlopig goed voor 1 doelpunt en 1 assist in 21 duels, waarvan 9 als basisspeler. In de laatste vier Premier League-duels bleef de Oranje-international negentig minuten op de reservebank.

“Ze kenden de transfersom, ze kenden de speler, ze zagen hem spelen in de Premier League. Toch nam Leicester City Tielemans definitief over van AS Monaco. Ik dacht dat het veel meer problemen zou opleveren om hem definitief binnen te halen”, stelt Cascarino. “Ik had gedacht dat topclubs zich voor Tielemans zouden melden, om hem voor de neus van Leicester weg te kapen. Fair play to Leicester.”

Man United back on top... for now! Solskjaer relishing Liverpool test
Meer video's

Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Misschien een leuke ruildeal voor de zomer, want dat Donny tekort komt voor United is ondertussen wel duidelijk.

13 januari 2021 om 12:07

Hoe weet jij of iemand tekort komt als hij niet wordt opgesteld? Vervelende blijft dat VDB nauwelijks wordt gebruikt door Ole en dat mag je hem wel aanrekenen aangezien je een groot bedrag ervoor betaalt. Waarom haal je zo'n speler dan?

13 januari 2021 om 12:13

Ja Djeezun, je ziet zelf toch wel dat de c concurrenten van Van De Beek meer brengen? Je kunt het ook andersom draaien....waarom kiest hij voor United als vooraf duidelijk is dat dit de concurrentie is.

13 januari 2021 om 12:20

Het aloude 'geen kansen' verhaal. Denk je echt dat Donny niet wordt opgesteld terwijl hij kwalitatief beter is dan zijn concurrentie? Hij is gewoon gehaald als vaste invaller om te voorkomen dat we met lieden als Lingard of Pereira moesten spelen, nu is na een half jaar gebleken dat hij minder brengt dan die jongens. Uithuilen en opnieuw beginnen zou ik zeggen, want hij heeft nog een hele carrière voor zich.

13 januari 2021 om 12:21

Of waarom kiest United voor hem, als ze helemaal geen plek voor hem hebben? Zijn ideale positie is 10. Daar kan hij nu niet spelen door Bruno Fernandes. Dus waarom haal je hem dan.

13 januari 2021 om 12:21

Als ie zo goed was zal die wel worden opgesteld of jij denkt dat Solskjaer hem koopt en dan hem expres niet gaat opstellen.

13 januari 2021 om 12:47

Donny heeft de pech dat Bruno Fernandes het uitzonderlijk goed doet. Die is nu onomstreden. De concurentie op de andere positie is ook niet mals. Hij is echter jong en hoeft in zijn debuut jaar toch niet per direct een basisplaats af te dwingen of wel? Hoeveel spelers van 23 jaar lukt het nou om in hun eerste premier league seizoen basisklant te worden bij een club in de top 6?

Overigens lijkt niemand rekening te houden met de mening van Tielemans zelf? Zou hij zelf niet gedacht hebben: ik speelde lekker bij Leicester, connectie met de coach is goed, ik ken de club, ik ben basisspeler....laat ik maar voor Leicester kiezen....?

13 januari 2021 om 13:03

Djeezun is zo iemand die Donny tot de dood zal verdedigen.
Donny kan niks verkeerds doen , als ie faalt dan is het de schuld van Ole of Man U.
Accepteren dat hij gwn niet goed genoeg is, zo moeilijk is dat niet.
Ik gun het die jonge , want komt op mij over als een nuchtere chille gozer , maar dit was van beide partijen een zeer ondoordachte transfer.
Man U heeft zeker alleen de CL campagne gezien , waar heel Ajax excelleerde (zie ook Dest die voor 25mln is vertrokken), waardoor het lijkt alsof Van Beek een gruwelijke speler is ofzo.

13 januari 2021 om 13:07

Alleen al uit je laatste zin blijkt dat je er weinig kaas van hebt gegeten Vegitosan. Dest heeft niets met het successeizoen 18-19 te maken, toen speelde hij helemaal niet bij Ajax 1. En als je dat argument nu toch gebruikt, Dest speelt vrij veel en vrij succesvol bij Barcelona. De vergelijking gaat totaal niet op.

13 januari 2021 om 14:32

Myvision , het transferbedrag van Dest is direct te linken aan de prestaties van Ajax in de Cl.
Dest heeft geen enkele keer aangetoond (noch in de Eredvisie , noch in de CL) van dusdanig niveau te zijn dat hij 25mln waard is , maar toch is dat er voor betaald. Dat komt door de hype die Ajax de laatste 3 jaar met zich mee droeg.
En omdat Ajax fans zelf graag hypen, zo was Van Beek zogenaamd de ''missing link'' voor Barca en Real Madrid.

Dest doet het tot nu toe degelijk idd , maar laten we even afwachten? Ik kraak spelers niet vroeg af , maar ik hemel ze ook niet snel op als het even goed gaat (tenzij het een sensatie a la Haalland is bijv).
Als het goed gaat , prima het is hem gegund, dan is 25mln achteraf een koopje gebleken..

13 januari 2021 om 14:37

Met het scoutingnetwerk dat Man United heeft lijkt het me wel heel sterk dat ze alleen de Champions league wedstrijden van Donny hebben bekeken. Geef hem gewoon tijd, we zullen wel zien wat die brengt op de lange termijn!

13 januari 2021 om 14:37

Met het scoutingnetwerk dat Man United heeft lijkt het me wel heel sterk dat ze alleen de Champions league wedstrijden van Donny hebben bekeken. Geef hem gewoon tijd, we zullen wel zien wat die brengt op de lange termijn!

13 januari 2021 om 15:17

Je kraakt spelers niet vroeg af Vegitosan maar toch heb je je mening over van de Beek al klaar bij United? Hoeveel volledige wedstrijden heeft Donny gespeeld? In de competitie 0 geloof ik, dus beetje apart statement van je.
Dat die CL campagne de prijzen van Ajax spelers omhoog heeft gegooid is trouwens toch ook niet gek? Het is inderdaad niet zo dat dat hele team zo terecht kan bij de Europese top, maarja die topclubs hebben toch ook scouts? Die doen toch ook niet lukraak aankopen van 40m zonder een speler eens goed te hebben bekeken?

13 januari 2021 om 15:38

Silverfront , omdat ik hem bij Ajax ook niet heel bijzonder vond.
Daar basseer ik mijn mening op. Naar mijn mening past hij meer bij een club als Bayer/gladbach etc.
Nee dat is niet gek idd , dat zeg ik.
Man U kennende doen ze wel lukraak aankopen.

13 januari 2021 om 20:28

@djeezun VD Beek heeft toch al aardig wat minuten gemaakt bij United. hij mocht ook meerdere malen in de bekertoernooien opdraven in de basis maar heeft nog niet weten te overtuigen. misschien komt hij tekort, misschien heeft hij tijd nodig maar veel tijd krijg je niet altijd op Europees topniveau want voor jou 10 anderen. hij heeft geloof ik 44 miljoen gekost dus hij moet het gewoon snel gaan laten zien in de minute die hij krijgt als hij bij United wil slagen

13 januari 2021 om 20:29

@flugelmeister voor de breedte als stand in voor Bruno Fernandes als die een keer geblesseerd of geschorst is. United wil ook gewoon elke positie dubbel bezet hebben

13 januari 2021 om 12:09

Dat zal Leicester ook niet doen. Die vangen liever 80-90 miljoen voor Tielemans dan dat ze van de Beek erbij krijgen. Hebben met Maddison al een uitstekende speler daar staan en gaan niet van de Beek op dat salaris overnemen om op de bank te zetten.

13 januari 2021 om 12:13

Het hangt natuurlijk af van welke positie je Van de Beek toeschrijft. Tielemans speelt als cm (8) bij Leicester. Madison speelt ervoor. Als je Van de Beek als 8 ziet, dan is het wel degelijk een vervanger. Als je hem als 10 ziet, inderdaad niet.

13 januari 2021 om 12:28

Van de Beek zou de rol die Tielemans heeft bij Leicester naar mijn inziens niet kunnen overnemen. Dus ik zie hem inderdaad maar als een 10.

13 januari 2021 om 13:04

Ben ik met jou eens hoor. Ik vind dat ook een beetje inherent aan Van de Beek. Hij is eigenlijk geen 8 en eigenlijk ook geen 10. Zelfde probleem wat Ramsey ook had eigenlijk en dan is Ramsey nog technisch vaardiger in mijn optiek. Mijn punt is dat zij echt in een specifiek systeem moeten spelen waarbij de 6/8 degene zijn die creatief zijn en de steekpasses geven. Dat is bij United niet het geval.

13 januari 2021 om 12:20

Hoezo komt ie tekort? Op zijn plek staat Bruno Fernandes. Die haal je er gewoon niet uit. Verder is er gewoon helemaal geen perspectief en plek voor hem. Dat is het probleem. Heeft niks met kwaliteit te maken (tenzij je zou verwachten dat ie beter is dan Bruno Fernandes, wat ie gewoon niet is en nooit gaat zijn).

13 januari 2021 om 12:26

Het is zelfs nog erger dan dat. Zelfs Mata mag op zijn 32e vaker opdraven en hij laat ook een stuk meer zien. Donny is gehaald als vaste invaller en neigt nu meer naar bankvulling of een tribuneklant.

13 januari 2021 om 12:39

Dus komt ie te kort, Bruno Fernandes legt de lat en daar kan hij niet aan tippen.

13 januari 2021 om 12:44

@Fiorenoord, Op de ranglijst van speelminuten dit seizoen staat van de Beek op 15 en Mata op 19. Mata mag helemaal niet meer opdraven

13 januari 2021 om 12:54

Achja, Donny mocht in het tweederangs bekertournooi inderdaad wat speelminuten maken om Mata rust te geven. Bijna vergeten.

13 januari 2021 om 13:14

Donny heeft in alle 6 de CL wedstrijden minuten mogen maken, terwijl Mata maar voor 1 CL wedstrijd mocht opdraven. Tweederangs bekertoernooi inderdaad... Misschien minder bijdehand doen en gewoon erkennen dat je ernaast zit.

13 januari 2021 om 14:52

Ik doel duidelijk op de EFL cup, maar ik snap je frustratie als ajacied. United staat bekend als een club die al decennia een draver inzet tijdens CL-wedstrijden om gaten dicht te lopen en druk te zetten.
Gefeliciteerd, Donny is voor United een matige vervanger van Ji Sung Park.

13 januari 2021 om 15:05

Lekker boeiend dat je de EFL Cup bedoelt. CL is van hoger niveau dan de Efl, dus wat maakt het uit dat Donny daarin als draver wordt ingezet? Hij maakt minuten op een groter toernooi. En in jouw redenatie kreeg Mata meer minuten in de EFL Cup, zodat hij Donny rust kon geven voor de CL. Verder riep je eerst dat Mata vaker dan Donny mocht opdraven, wat gewoon niet klopt en daar ben je door Sammerens op terecht gewezen. Probeer dan niet zielig nog een omweg te vinden om je gelijk te gaan halen. Dus nogmaals: misschien minder bijdehand doen en gewoon erkennen dat je ernaast zit.

13 januari 2021 om 15:15

Je kan zoals SuperNico al aangeeft gewoon erkennen dat je er naast zat hoor. Dat is minder beschamend dan hetgeen je nu doet als poging om jezelf te redden

13 januari 2021 om 15:49

Lieve Nico, je begrijpt gewoon niet hoe een selectie van zo'n club wordt ingedeeld. Donny behoort duidelijk tot klasse B. Een speler die in de tweederangs bekertournooien zijn minuten mag maken en verder vooral op invalbeurten teert. Door zijn loopvermogen is hij in topwedstrijden ook een optie op elke willekeurige positie om de tegenstander dwars te zitten, zoals een Park dat vroeger deed. Niet omdat hij een geweldige voetballer of begenadigd talent is, maar omdat hij een useful idiot is. Dat Donny in de CL de voorkeur krijgt is dus logisch, want in dat soort wedstrijden heb je gewoon een domme draver nodig. Tevens is het dan vrijwel zeker dat Bruno op 10 speelt. Als er echt gevoetbald moet worden en Bruno geblesseerd is, speelt Mata gewoon op 10. Ik snap de frustratie dat er weer zo'n groot talent van ajax dreigt te verzuipen op topniveau, maar dat is gewoon de realiteit.

13 januari 2021 om 16:29

Jij begrijpt zelf niet dat alles wat jij nu zegt gewoon totaal irrelevant is tot de bewering die je maakte. Je zegt dat Mata meer heeft mogen opdraven dan Danny wat gewoon niet klopt. Daar gaat het hele punt over. Hoe moeilijk is het om te erkennen dat je er gewoon naast zat? Kan je wel een heel A4tje vol tekst gaan zitten typen, maar het heeft weinig te maken met je bewering. Begint een beetje zielig te worden.

13 januari 2021 om 17:14

Natuurlijk is dat wel relevant! Als jij bij de Mac wordt aangenomen met de belofte om hamburgers te bakken, maar niet presteert en uiteindelijk alleen wc's schoonmaakt ben je toch gewoon gefaald? Donny krijgt op zijn beste positie zeker niet de voorkeur boven Mata en maakt uiteindelijk wat minuten als draver.

13 januari 2021 om 17:39

Ehm. Nee. Het is totaal niet relevant. Jouw bewering: Mata mag vaker opdraven dan Donny. Antwoord: klopt niet. Punt. Het antwoord is gewoon te vinden op verschillende voetbalsites. Dan kun je nu een heel verhaal gaan schrijven over Danny die gefaald is, niet de voorkeur krijgen op zijn beste positie boven Mata etc., maar het is gewoon totaal niet relevant op je bewering waar ik en Sammerens op reageren.

13 januari 2021 om 19:49

Lol Fiorenoord. Mata speelt bij United 9 vd 10 keer als rechtsbuiten. Hij is simpelweg geen concurrent voor de posities die van de Beek kan bekleden. Met iedere bocht waarin jij je probeert te wringen kraam je meer onzin uit.

13 januari 2021 om 20:32

@flugelmeister dan komt VD Beek toch tekort voor United op dit moment als de concurrent voor jouw positie beter is en jij dus moet banken? er is dan namelijk iemand van een betere kwaliteit al beschikbaar voor jouw positie

13 januari 2021 om 12:59

Tielemans is een lekker spelertje, maar heeft hetzelfde probleem bij United als Donny: de concurrentie is gewoon beter. Dus de Belg heeft daar ook helemaal niets te zoeken. Lekker bij Leicester blijven, spelen gewoon mee om de CL plekken.

13 januari 2021 om 14:33

Nee, spelers verdienen de kans om zich te kunnen acclimatiseren en dat doet United achter de schermen. Chelsea doet dat met Havertz en Werner op het veld, maar die laten evengoed niets zien. Maar 1/10 spelers staat er direct, maar die andere 9 gaan steeds maar weer door een shitstorm aan voorbarige kritiek en gezeik. Voorbarige conclusies trekt de media, maar moeten wij dat dan ook doen? Kan mij nog een zeer matige Ronaldo herinneren bij United, die kreeg ook genoeg kansen en is uitgegroeid als ware held

13 januari 2021 om 15:06

Dat is helemaal niet duidelijk. Want in de weinig speelminuten die hij krijgt, maakt hij gewoon een prima indruk. Je vind het misschien leuk om wat populistische teksten hier als eerst onder een bericht te plaatsen, maar misschien moet je toch iets langer over na denken wat je plaatst, ook al leidt dat er toe dat je dan niet bovenaan staat.

13 januari 2021 om 15:25

Ik volg als United supporter alle wedstrijden en heb hem werkelijk niets goeds zien doen. Het is niet voor niets dat de ploeg pas doelpunten begint te maken zodra hij gewisseld wordt. Jij laat je leiden door leuke filmpjes van 15 seconden waarin hij iets leuks doet en de positieve verhalen van vrienden, fans en familie. Dat is pas populistisch.

13 januari 2021 om 15:56

Ik laat me leiden door analisten en oud spelers van de club, die niet snappen waarom hij niet meer kansen krijg. Die hebben er denk ik iets meer zicht op dan een doorsnee voetbalsupporter als jij.

13 januari 2021 om 17:04

De oudspelers vragen zich vooral af hoe iemand die zo duur was, zo matig kan zijn.

13 januari 2021 om 17:26

Staan die oud spelers elke dag langs het trainingsveld om te zien hoe matig VD Beek is? Of ga je nu eindelijk eens toegeven dat jij als Feyenoord-fan probeert een oud speler van Ajax af te zeiken met je onzin?

13 januari 2021 om 16:35

Als je geen toptalent bent maar gewoon een talentvolle voetballer kun je op die leeftijd inderdaad beter keuzes maken in de Europese subtop. Dan gaat het alleen werken als de coach in je gelooft maar gezien zijn baan ook op het spel staat, zal dat argument weinig waarde hebben. Donny heeft zichzelf een beetje overschat op basis van twee goede teamprestaties tegen Real en Juve, een aardig jaar bij Ajax daarna. In feite had hij gewoon moeten blijven voor nog een of twee jaar, of de Arsenal, Leicester, Wolves, Sevilla, Dortmund, Leipzig, Italie route kiezen. Maarja, Ajax wilde hem ook niet voor weinig laten gaan, dus was slechts Engeland een optie.

13 januari 2021 om 20:26

waarom zou Leicester Tielemans willen ruilen met Vd Beek? Tielemans doet het geweldig bij Leicester

Denk dat Tielemans nog veel duurder is dan Vd Beek. Nu maakt dat voor Manchester United niet veel uit denk ik

13 januari 2021 om 12:18

Duurder dan de 44,5 van Van De Beek? Ik denk dat het heel weinig scheelt. Gok dat Leiscester hem wel weg deed voor 45-50 mil hoor

13 januari 2021 om 12:33

Leicester koopt een speler voor 45 miljoen. De speler is basisspeler bij Leicester. Waarom zouden ze hem wel weg doen voor 45-50 miljoen? Redenatie kan ik niet zo 1,2,3 vinden hiervoor.

13 januari 2021 om 12:37

Als je het bericht had gelezen, dan wist je dat het over afgelopen transferperiode gaat. En dan Stata er dat Tielemans afgelopen transferperiode voor 45 miljoen van Monaco is gekocht door Leicester. En het gaat er dus om dat ook Man Utd dit had kunnen doen, in plaats van die miljoenen aan van de Beek uit te geven...

13 januari 2021 om 12:45

Ja en Tielemans is in 2019 naar Leicester vertrokken, niet vorige zomer dus...

13 januari 2021 om 13:07

Als je zelf even kijkt ImmerNeutraal, dan had je gezien dat Tielemans al in 2019 naar Leicester is gegaan voor 45 miljoen. Hij is daar dus al 1,5-2 seizoenen op rij basiskracht. Afgelopen zomer had hij al 1 jaar PL bij Leicester er op zitten en was hij dus wel degelijk meer waardt dan die 45 miljoen.

Van de Beek moet gewoon lekker de minuten pakken die er komen dit seizoen (nog altijd genoeg met PL, EL en FA cup). In/na de zomer weten we pas echt wat de situatie gaat zijn. Als Pogba wordt verkocht (wat denk ik gaat gebeuren) zonder andere versterkingen in de vorm van aanvallende middenvelders denk ik dat Donny een grote rol gaat spelen. Als er wel een speler a la Graelish wordt gehaald, dan pas moeten de alarmbellen afgaan bij Donny. Een CV, back-up Rechts back en verdigend middenvelder moeten gehaald worden. Dan heeft man U een enorm sterk team volgend seizoen, ook bij vertrek van Pogba. Een rechtsbuiten ook maar afhankelijk van hoe Diallo het gaat doen.

13 januari 2021 om 12:23

Pogba zal altijd vervangen worden en Graelish is een interessante optie. Zullen eerder proberen om Matic en/of Fred te verkopen. Scheelt weer iets

13 januari 2021 om 12:26

Als Grealisch gehaald wordt. Zal dat meer voor de linksbuiten positie gehaald worden. Of evt rechtsbuiten. Die zal niet op de cm positie spelen. Doe hadden ze btw gister goed kunnen gebruiken. Om wat meer dreiging van de zijkanten te krijgen. Verder ben ik het helemaal met je eens.Kansen voor vd Beek komen echt nog wel. En de keren dat hij speelt. Speelt hij gewoon goed. Vorig seizoen was er een middenveld met Fred Pereira en Lingard of Mata.OGS kan op middenveld er veel rouleren deze manier. Met straks de EL wedstrijden erbij. En evt de FA cup. Als ze tegen Liverpool winnen.

Die analisten met al hun voetbalverstand kunnen achteraf goed vertellen wat beter had gemoeten. Maar net als de beleidsmakers van de clubs is het ook voor Tony Cascarino in juli nog niet in te schatten hoe Tielemans het bij Man utd zou doen en of vd Beek tegenvalt of misschien wel zijn goede vorm van Ajax doorpakt.

13 januari 2021 om 12:17

Ja maar Tielemans is beter dan vd Beek en heeft ook nog eens PL ervaring (top 6) dus ik snap dit wel.

13 januari 2021 om 12:31

Waar hebben we het eigenlijk over? Tielemans is een totaal andere speler dan Van De Beek en hoeft daardoor ook niet te concurreren met Pogba en Bruno Fernandes. Tielemans speelt daar namelijk achter.

13 januari 2021 om 12:32

Vd Beek heeft halve finale CL gehaald met doelpunten in Madrid, Turijn, London (Tottenham en Chelsea). Maw moeilijk te voorspellen hoe dit uitpakt.

13 januari 2021 om 12:43

Maar Tielemans zat al een jaar eerder vast bij Leicester dan dat VD Beek naar united ging, waar gaat deze vergelijking over? die vent zegt dat ze vd beek hebben gehaald, terwijl tielemans beschikbaar was en dat het een coupe was van leicester.. Tielemans zit al sinds de zomer van 2019 bij leicester vast. Zo kan je elke middenvelder van de afgelopen jaren wel linken en vergelijken met vd Beek..

13 januari 2021 om 12:51

Svenzxzy: Naast het feit dat jij Tielemans beter vindt, en jouw mening niet per definitie waarheid is, krijgt Tielemans ook 6x zoveel speelminuten dan Van de Beek. En als we dan toch die statistieken er bij pakken, dan is Van der Beek 2x gevaarlijker dan die oh zo fantastische Tielemans.

13 januari 2021 om 12:58

Haha Myvision is weer op zijn pik getrapt omdat iemand een andere mening heeft over (oud) Ajax speler. Statistieken vergelijken terwijl ze, zoals Sirius terecht aankaart, op verschillende posities staan. Daarnaast zegt het ook iets als iemand geen speeltijd krijgt. Is het zo moeilijk om toe te geven dat Tielemans het beter doet in de PL dan Vd Beek?

13 januari 2021 om 13:08

Welke statistieken neem je dan myvision? Ben daar oprecht wel benieuwd naar namelijk.

13 januari 2021 om 13:09

Oh nee hoor, want het is niet heel moeilijk om het beter te doen in de PL dan iemand die geen speeltijd krijgt. Ik vind het daarom sowieso lastig te vergelijken. En ik *vind* Donny niet minder dan Tielemans, maar de mensen die dat wel vinden die vertellen het als een vaststaand feit terwijl het op totaal niets gebaseerd is.

13 januari 2021 om 13:10

Donny heeft 2x zo weinig tijd nodig voor een goal in de PL Jackieboy. Wat goed uitkomt, omdat hij dus 6x minder tijd krijgt.

13 januari 2021 om 13:23

Ben het wel met myvision eens. Donny speelt te weinig om nu echt te zien wie beter is in de PL. Dan zijn het ook nog eens verschillende type middenvelders, dus ze vergelijken op doelpunten/minuten ratio is niet heel relevant @myvision.Vind overigens beide niet geschikt voor de top. Subtop eerder, en dat is United. Dat Donny daar tot nu toe niet lukt heeft voornamelijk te maken met dat ze hem niet in zijn kracht (kunnen) laten spelen. Want als hij zijn niveau van Ajax weer haalt is hij voor de subtopploeg van United absoluut een toevoeging.

13 januari 2021 om 13:58

Klopt helemaal Gluubstertj, ik ga teveel mee in de drogredenering van anderen. Vooral je laatste zin is in mijn ogen helemaal waar. Het is alleen de vraag of hij eens een serie wedstrijden mag beginnen. Zolang dat niet het geval is, kunnen we het er met z'n allen wel over eens zijn dat hij voor de verkeerde club heeft gekozen. Doodzonde op je 23e.

13 januari 2021 om 16:17

Wel een beetje ruim gerekend van jouw kant myvision (368 minuten van Tielemans t.o.v. 249 minuten van Donny is natuurlijk niet 2x zo weinig tijd), maar bon. Maar zoals je zelf al zegt, gaat die vergelijking niet bepaald op gezien de verschillende in speeltijd en positie. Van de Beek heeft namelijk slechts 2,7 volledige wedstrijden gespeeld als je zijn minuten omrekent naar 90 (in 10 verschillende wedstrijden), terwijl Tielemans 16,5 volledige wedstrijden heeft gespeeld met dezelfde omrekening (in 17 verschillende wedstrijden). Volledig onvergelijkbaar dus.

Ik vind de suggestie van deze Tony Cascarino overigens ook geen goede hoor, begrijp mij niet verkeerd. Het zijn verschillende spelers op verschillende posities in mijn optiek. Daarmee bedoel ik dus dat ik de vergelijking verkeerd vind.

Wel zou je jezelf kunnen afvragen of Tielemans qua type en positie een betere aankoop was geweest dan Van de Beek, voor het team United. Maar dan gaat de discussie dus om of je een CM of een 10 had moeten halen, niet specifiek Donny versus Tielemans.

13 januari 2021 om 13:56

Ja wat een gelul, iedereen kan achteraf goed vertellen wat beter had gemoeten. Ken jij 1 analist of persoon die van te voren weet wat er gaat gebeuren met een voetballer of een club? Lekker open deuren intrappen, maar volgens mij is het vrij logisch dat dit zo wordt aangehaald door veel analisten.

Neem aan dat Tielemans nog wel flink wat duurder zou zijn dan vd Beek en het zijn totaal verschillende spelers. Donny is gewoon een breedteaankoop en daar had United blijkbaar behoefte aan, met Bruno in de basis weet je gewoon dat Donny niet op 10 zal spelen. Hij is gewoon gehaald, zodat ze bij blessures niet alleen spelers van het niveau Lingard/Pereira achter de hand hebben.

Één van mijn favoriete spelers die ik ooit in een paars wit shirt gezien heb. Was piepjong maar oh zo goed. Ben blij dat hij het in Leicester zo goed doet.

Donny komt bij United onder contract te staan en prompt komen ze voor het eerst in 7 jaar op plek 1 te staan. Coincidence? I think not.

13 januari 2021 om 12:45

Ik heb ook gehoord dat Donny zijn aanmoedigingen vanaf de bank (nu met corona de tribune) van onschatbare waarde zijn voor de spelers op het veld!

Ja Tielemans is een hele goede speler maar ik denk dat je met Vdbeek ook een prima optie binnen hebt gehaald. En wat maakt eruit wie van de 2 bij Manutd op de bank gaat zitten? Want beide zouden niet spelen denk ik, de concurrentie op het middenveld is groot bij Manutd

13 januari 2021 om 12:34

Niet mee eens. Tielemans is vooral een centrale middenvelder. Die hoeft niet te concurreren met Bruno Fernandes en ook niet per se met Pogba. Sterker nog, Tielemans kan ook prima als opbouwende controleur spelen. Van De Beek is toch vooral afhankelijk van zijn drive richting de vijandelijke 16.

Tony Cascarino, de man die veel interlands gespeeld heeft voor Ierland terwijl die eigenlijk nooit voor de Ieren mocht spelen. Hij heeft hier natuurlijk wel een punt, Tielemans had het in de premier league al laten zien...

13 januari 2021 om 12:47

Zijn opa was Iers toch? Tegenwoordig hoef je alleen nog maar een huisdier te hebben dat in een andere taal blaft en dan mag je al voor dat land spelen. Maar hij gaat volledig mis in de vergelijking tussen de 2 spelers en zeggende dat Tielemans beschikbaar was. Toen Tielemans beschikbaar was, was van de beek nog helemaal niet in beeld. De logica om tielemans met vd beek te vergelijken hoe deze meneer het doet, gaat nergens over.

Neem aan dat Leicester gewoon een koopoptie op Tielemans had, dus dan was United bij voorbaat al kansloos geweest. Maar Tielemans is een betere speler dan Van de Beek die tekort komt voor het niveau waar United naartoe wilt. Maar er is ook niets mis om bankzitter te zijn bij de huidige nummer éã©n van de competitie. Iedere club heeft een brede selectie nodig en hij zit er nog maar net en nu al die verhalen alweer........ Hij kent zijn eigen kwaliteiten wel neem ik aan, dan zou die zich er toch makkelijk bij neer moeten leggen.

13 januari 2021 om 12:48

Ja, want Tielemans heeft allang de halve finale CL gehaald en scoorde tegen de groten der aarde. Voor jou zou zelfs Teixeira vijf klasses beter zijn dan Van de Beek. Tielemans 'is' geen betere speler, jij vindt dat een betere speler. Het verschil tussen beide is dat Tielemans meer de kans krijgt dan Donny, daar waar Donny absoluut bewezen heeft uiterst gevaarlijk te zijn in een dominant voetbalend elftal. Donny heeft dit jaar nog maar 249 minuten in de PL gespeeld, 6x minder dan Tielemans. Zijn aantal minuten per doelpunt ligt dus vele malen gunstiger dan die van Tielemans. Een winnende coach heeft altijd gelijk, dus ik denk wel dat het voor Donny niet onverstandig is om naar een andere club uit te kijken. Desnoods komt hij terug naar Ajax om het jouw Feyenoord weer ongekend moeilijk te maken.

13 januari 2021 om 13:08

Wat een kul argument zeg. Tielemans speelt een stuk verder terug dan van de Beek en is veel meer een dienende speler. Het zegt genoeg dat je key argument is dat van de Beek in een seizoen waarin bij Ajax alles op de juiste plek viel wist te scoren tegen de grotere Europese clubs. Zeker knap, maar dat betekent niet dat je een absolute topspeler bent die structureel op het hoogste niveau mee kan. Met zo'n redenatie is Daniel Drinkwater een wereldspeler want hij werd kampioen van de PL met Leicester. Alleen bleek bij hem net als bij van de Beek vooralsnog dat het bij een andere club ineens toch allemaal veel minder is dan het leek. Iets wat je bij van de Beek ook al wel zag bij Oranje.

13 januari 2021 om 13:14

Het is pas een kulargument om altijd maar te zeggen dat er in dat seizoen bij Ajax alles op z'n plek viel. Dat elftal was gewoon fantastisch uitgebalanceerd en zelfs na het vertrek van de beste spelers presteerde Donny nog fantastisch in de CL. Ook toen had Ajax gewoon doorgemoeten maar we mogen nooit over de scheidsrechter praten die bij Chelsea de boel verstierde. Over de thuiswedstrijd maar te zwijgen. Ik vind achteraf wel dat Donny een verkeerde clubkeuze heeft gemaakt, maar durf met gemak te stellen dat het Ajax "waarbij alles goed viel" dat seizoen nog even een tandje beter speelde dan dit United.

13 januari 2021 om 13:59

Het is hartstikke fijn dat het Ajax dat de halve finale CL haalde wellicht beter speelde dan dit United. Dat betekent niet automatisch dat de spelers van dat team stuk voor stuk een aanwinst zouden zijn voor United.

Iemand kan binnen een bepaald systeem of werkwijze perfect op zijn plek zijn en kunnen excelleren, maar slechts middelmatig zijn zodra ze het elders terecht komen. Daarom noemde ik Drinkwater ook. Binnen het keurslijf van het excellerende Leicester een fantastische nuttige speler geworden, maar bij Chelsea pure middelmaat.

Vooralsnog laat van de Beek bij United weinig zien en heeft hij ook bij Oranje nooit laten zien een topspeler te zijn. Ik ben van mening dat hij zeker nog de tijd mag krijgen om zich te bewijzen, maar vooralsnog ziet het er niet heel goed uit.

13 januari 2021 om 14:02

Ik reageer maar even niet op je verhaal over die scheidsrechter, dat je daar nog steeds mee zit zegt mijn inziens voldoende.
Je laatste zinnen ben ik het volledig mee eens, Ajax speelde veel beter dan het United van nu. Ze staan nu wel bovenaan, maar om te zeggen dat United echt goed voetbal speelt. Hij heeft helaas de verkeerde club gekozen, hopelijk komt er snel iets anders op zijn pad. Hij zou ook graag een EK willen spelen neem ik aan, maar op dit moment komt hij ook bij Nederland niet in aanmerking voor de basis ga ik vanuit.

13 januari 2021 om 14:08

@sammerens: dan zijn we het in principe gewoon eens. Ik wil daarmee alleen maar zeggen dat Van de Beek wel een zeer hoog niveau aan kan, omdat hij dat heeft laten zien bij een Ajax op behoorlijk niveau. Ik denk ook dat hij voor een verkeerde club heeft gekozen, maar ik denk niet dat het een vaststaand feit is dat hij het niveau van United niet aankan zoals mensen hier wel beweren. Dat is een beetje irritant gezien hij de kansen niet krijgt. En als hij al speelt, dan ontstaat er vaak juist veel meer dynamiek. Maar dat is mijn Ajaxbril wellicht. Verder denk ik dat hij er goed aan doet om zichzelf te laten verhuren dan wel direct een andere club in Duitsland, misschien zelfs Italië of Spanje te kiezen.

13 januari 2021 om 14:11

@teesboer: Natuurlijk zit je als Ajacied nog met die wedstrijd tegen Chelsea in de maag. Dat is een trauma, net als Feyenoorders beginnen over Roma, AZ over Sporting en PSV over Milan. Dat zijn trauma's voor het leven. Ik wil daarmee alleen maar zeggen dat Ajax niet per se op basis van kwaliteit is uitgeschakeld, als je zo dik voorstaat in Londen. Verder zijn we het helemaal eens dat hij nu echt moet spelen. Dus dan maar laten verhuren of zelfs verkopen.

13 januari 2021 om 16:30

Ik snap jou ook wel hoor myvision, maar volgens mij als jij heel eerlijk bent over jezelf kun je ook wel toegeven dat jij wat betreft Van de Beek wel degelijk een gekleurde bril op hebt .

Volgens mij hebben wij het er al eerder over gehad en jij gaat er vaak feller op in omdat de kritiek op van de Beek in sommige gevallen overdreven negatief is, waardoor jij daaropvolgend misschien een ietwat overdreven positieve tegenreactie laat horen. Dat is natuurlijk prima, maar wat mij betreft ligt de realiteit dan wat meer in het midden.

Persoonlijk maak ik wat betreft Van de Beek wat vaker de vergelijking met Aaron Ramsey (ondanks dat ik Ramsey iets technischer vind persoonlijk). Allebei zeer goed wanneer een team zo is ingericht dat het type speler dat zij zijn kan excelleren, maar wanneer dat niet zo is zie je hun impact drastisch verminderen. Dat betekent niet dat het dramatische spelers zijn, zoals anderen wel doen voorkomen inderdaad. En daarin ga ik met jou mee. Alleen betekent het ook dat het geen topspelers zijn, waarin ik dan het idee heb dat jij de kwaliteiten van Van de Beek dus iets overschat.

Daarom ben ik het dan ook wat minder eens met je stelling dat wanneer Van de Beek speelt bij United, er meer dynamiek ontstaat. Natuurlijk kan dat wel degelijk nog komen, omdat ik het er volledig mee eens ben dat je hem meer tijd moet geven en je op basis van de huidige hoeveelheid speelminuten nog geen harde conclusies kunt trekken. Maar, op basis van wat hij nu in de minuten die hij krijgt laat zien kun je wel stellen dat hij in die minuten niet een echte impact op het spel heeft, buiten een incidentele hakbal of snellere spelverlegging. Wat ik daarmee bedoel is dat ik als hij het veld in komt, geen verbetering/verandering zie t.o.v. als Fred of Pogba daar staan (soms zelfs Mctominay). Bovendien zie ik nog niet de ''echte van de Beek kwaliteiten'', waarbij hij gevaarlijk wordt in de box.

Tielemans zou ook wel eens het dubbele kunnen kosten als er naar de uitgaande transfers van Leicester gekeken wordt.

Waarom gaat iedereen er vanuit dat er geen toekomst is voor Donny bij United? Fred is ook in 2018 gehaald en speelde ook lang niet alles, en kijk waar hij nu staat.

Van de Beek vind ik een goede voetballer die in een elftal moet spelen als PSG. Een team dat de beste of een van de beste is van de competitie. Die elke wedstrijd domineert. Zo heb je veel meer aan hem, hij moet pasjes kunnen geven, af en toe terug, af en toe blijven hangen voorin. Hij is geen type voetballer die 90 minuten moet knokken om die ene pass te vinden. Met alle respect voor Man U, ze staan volgens mij zelfs eerste, maar bij City of Liverpool spelen ze dominanter voetbal en zou van de Beek meer bij passen.

Tsja, Tielemans had ook wel wat meer dan 40 miljoen gekost denk ik. Geen vergelijking in mijn ogen. Tielemans heeft zich al wel bewezen in de PL, Donny zou ik minstens een seizoen geven.

Donny heeft de pech dat hij fantastische voetballers als Fernandes en Pogba (als hij er zin in heeft) op zijn positie spelen. Op 10 of als dynamische middenvelder komen zijn kwaliteiten beter naar boven. Voor een rol als controlerende middenvelder is hij helaas minder geschikt, waardoor een middenveld met Fernandes, Pogba en Donny gewoon niet ideaal is. En hij was bij ons ook erg belangrijk, alleen had niet echt de status die De Ligt, Frenkie en Ziyech hadden toen zij vertrokken. Die kwamen toch wel met wat meer bagage binnen bij hun nieuwe clubs. Een verhuur voor Donny zou een goede optie zijn. Minuten maken, aan het Engelse voetbal wennen en later met meer ervaring terugkomen.

13 januari 2021 om 13:41

Normaal gesproken eens met een verhuur, maar hoe zie je zijn perspectief op een basisplaats over een jaar als Bruno er nog steeds is en ze inmiddels een vervanger voor Pogba hebben gehaald? Ik zie niet echt hoe z'n situatie de komende jaren gaat veranderen, en daarom denk ik dat het persoonlijk beter voor hem is om verkocht te worden. Een Duitse middenmoter zou perfect bij hem passen

13 januari 2021 om 17:47

Dat is wel zo inderdaad. Een verhuur zou alleen wat uitmaken als Donny zich laat gelden en Bruno of Pogba weg zijn wanneer hij terugkeert bij United. Een transfer naar een leuke subtop club of misschien middenmoot in een topcompetitie zou voor hem wel goed zijn.

Tielemans was inderdaad een logischere optie geweest als je het zo bekijkt. Ik weet alleen niet of die 45 miljoen voor United ook genoeg was geweest. Was dat een optie die bij de huurperiode hoorde? En al was dat niet van tevoren vastgelegd, iedereen weet dat wanneer United op de stoep staat er een paar miljoen bij de prijs wordt opgegooid

Tot op zekere hoogte is dit toch appels met peren vergelijken. Tielemans is een controleur, Van de Beek een aanvallende/creatieve middenvelder. De pech die Van de Beek, maar ook bijvoorbeeld een Mata en Lingard nu juist hebben, is dat United geen goede all-round verdedigende middenvelder heeft die het mogelijk maakt om met 2 aanvallende/creatieve middenvelders te spelen en toch de juiste balans te houden. Ze hebben met Pogba, Mctominay, Fred en Matic net zoals Tielemans al 4 spelers die een speler naast zich nodig hebben om de defensieve organisatie te bewaken, waardoor Solskjaer maar 1 plek overhoud voor een aanvallende/creatieve middenvelder, en Bruno Fernandes is op dit moment misschien wel de allerbeste op de Europese velden waardoor de keuze snel is gemaakt. Ook Leicester speelt zo, met Ndidi, Tielemans en daar voor Maddison. Dus als je dan een betere vergelijking wilt trekken, moet ik zelf toegeven dat ik zeker liever Maddison bij United had gezien dan Van de Beek, maar ik heb liever Pogba en/of Mctominay, dan Tielemans.

13 januari 2021 om 16:26

Mee eens, Tielemans is een goede speler maar zou misschien ook banken. Mocht United een speler als Kante hebben dan kan VDB op het middenveld naast Bruno als Pogba weg gaat.Ik zie echter ons geen top CVM halen die sowieso zeldzaam zijn. We hebben in de eerste plaats nood aan RV(Sancho) en CV(Upemecano). Daarnaast ook betere spits dan Martial en een meer aanvallend RB zoals die jonge van Brighton of Norwich. Er is dus nog veel werk.

13 januari 2021 om 17:34

Precies. Al is mijn reactie ook weer gekleurd, aangezien ik Tielemans wel weer liever had gehad dan Fred en Matic, haha. Wat betreft de andere posities ben ik het ook met je eens, alleen qua prioriteit en de namen die je noemt ben ik niet zo heel zeker om verschillende redenen. Ik denk dat die nieuwe verdedigende middenvelder prioriteit nummer 1 zou moeten zijn, ook om een mogelijke transfer van Grealish als vervanger van Pogba mogelijk te maken en iedereen in zijn sterkte te kunnen blijven laten spelen.

Helemaal mee eens. Tielemans is in alles beter en talentvoller dan Donny en had het daarna al laten zien in de prem. Echter is het natuurlijk nog maar de vraag of hij ook voor dat bedrag beschikbaar was geweest als het rijke United plots op de stoep stond. Zo kan ik me bijvoorbeeld ook inbeelden dat Donny voor 30 miljoen naar Leicester was getrokken als de rijkere, grotere clubs geen interesse hadden getoond.

13 januari 2021 om 17:21

Tielemans imponeerde totaal niet bij AS Monaco. Bij Leicester is hij in een omgeving gekomen waarin hij direct het vertrouwen heeft gekregen, hij heeft nagenoeg alles gespeeld. VDB heeft een Fernandes en Pogba voor zich, dat is toch wel even andere koek. Donny kan zeker het niveau aan, dat heeft hij immers op het allerhoogste niveau meerdere malen laten zien. De keuze voor Manu is gewoon dom geweest aangezien de concurrentie op zijn positie moordend is en hij juist in deze fase van zijn carriere veel minuten moet maken om zich nog verder te ontwikkelen.

Beetje een onzin verhaal, want op het moment dat United Van der Beek kocht, was Tielemans helemaal niet meer beschikbaar. Hij was in het jaar daarvoor al definitief door Leicester overgenomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Liverpool3415
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. TraoréAanvaller00
David de GeaKeeper170
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper30
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger70
P. JonesVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 10 1 0 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Van de Beek ontvangt heuglijk nieuws van Solskjaer in privégesprek’

Donny van de Beek heeft een halfjaar na zijn komst nog steeds geen basisplaats veroverd bij Manchester United, maar volgens The Athletic hoeft de Nederlandse middenvelder nog niet te wanhopen op...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Parma heeft vertrouwen in een akkoord met Bayern Müchen over Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren